Dodaj do ulubionych

Szpiegu dlaczego najwiecej walczacych ateistow

17.03.05, 17:53
wsrod filosemitow?
Bo ze to prawda potwierdzac nie musisz..
Dla mnie to nawet zabawne...
Bo wsrod komunistow tez wielu ateistow.. Ciezko wiec bedzie udowadniach teze
ze zbior filosemitow nie ma znaczacej czesci wspolnej ze zbiorem komunistow ;)
Obserwuj wątek
    • stranger.pl Re: Szpiegu dlaczego najwiecej walczacych ateisto 17.03.05, 18:02
      Bardzo trafna obserwacja.
      Ale z drugiej strony istnieje swoisty paradoks - wśród Żydów większość to
      bardzo religijni ludzie. (FŚ "GW" nie neguje tego, bo niektóre osoby
      wystepujące tutaj jako Żydzi jednoczesnie drwiąc z Boga nic nie wiedzą/lub
      niewiele wiedzą o Judaizmie i Izraelu - wniosek: prawdopodobnie nie sa to
      Żydzi). A forumowe szabas-goje twierdzą (w większości) nie ma dowodów na
      istnienie Boga i nie ma go. (Tak jak kiedyś Gagarin w Kosmosie twierdził nie
      widzę Boga - nie ma go!!!
      Dziwne - a może nawet i nie jest to dziwne. W końcu brak wiary w Boga to brak
      kręgosłupa moralnego. Tacy w wszytko uwierzą.
      • kotel_ha_maarawi znowu pokazujesz swiatu swoj geniusz! 17.03.05, 19:12
        stranger.pl napisał:

> Bardzo trafna obserwacja.
        > Ale z drugiej strony istnieje swoisty paradoks - wśród Żydów większość to
        > bardzo religijni ludzie.

Masz jakies zrodla?
        Co dla Ciebie znaczy "bardzo religijni"?

Wiekszosc zydow w USA pobiera sie z niezydami!
        Wedlug najbardziej optymistycznych opinii tylko 20% Zydow sa ortodoksami

Czy dana33, Tomek44, negevmc, fredzio54, mamzerek, moskowit sa religijni?
        Czy ja?

Zastanow sie nad tym co piszesz!
        • stranger.pl Re: znowu pokazujesz swiatu swoj geniusz! 17.03.05, 19:54
          To nie mój geniusz tylko realia Izraela i Żydów mieszkających w Izraelu -
          ateisci to margines. Więc po co kpisz? Ludzie wierzący lub (nazwię to) "blisko
          Boga" to zdecydowana większość - to że partie religijne nie mają dominującego
          elektoratu to zupełnie coś innego. Zresztą zapytaj się Danę czy ona (zakładając
          że istonie jest to osoba pełnoletnia z dziećmi) jak wychowuje swoje dzieci? Jak
          myslisz jaką otrzymasz odpowiedź? Ja z pewnych powodów nie ma wątpliwości.
          • manny_ramirez blad i to wielki 17.03.05, 19:57
            nawet nie wiesz jaki, poczytaj sobie HAARETZ
            o i przypomnij ktora partia jest tam historycznie najsilniejsza, jakie korzenie
            ma Szaron i dopiero potem pisz
            • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:02
              ???
              Proponujesz mi lekturę lewicowego tytułu "HAARETZ" jako obiektywne źródło o
              współczesnym Izraelu i wykładni czy Zydzi są religijni? - kpisz czy o drogę
              pytasz? Co dominuje w życiu Izraela - czy wbrew woli prawu rabinackiemu
              zawrzesz związek małżeński - będziesz taki odważny? Słuchaj - czy ty
              rzeczywiście wiesz jak wygląda Izrael? Jesteś Zydem? Byłeś kiedykolwiek w
              Izraelu? Napieram powoli przekonania że nic nie wiesz o tym kraju i jego
              ludziach.
              • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:06
                uwierz mi ze wiem wiecej od ciebie
                • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:12
                  Nie będę sie licytował czy to prawda - nie w tym zresztą rzecz ale też nie
                  wciskaj mi kitu że "Haaretz" będzie wiarygodnym źródłem info. że Żydzi
                  (obywatele Izraela) "nie są religijni". Bo to jest absurd - już mówiłem,
                  kwestia wyznania wiary nie ma przełożenia na poparcie polityczne (w tym
                  przypadku partii religijnych - w większości ekstremistyczne i szowinistyczne
                  ugrupowania).
                  • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:14
                    poczytaj tresc artykulow, szczegolnie editorials, cos moze sie o Izraelu dowiesz
                  • negevmc Religijnosc Izraelczykow 18.03.05, 21:41
                    stranger.pl napisał:

> (..)"Haaretz" będzie wiarygodnym źródłem info. że Żydzi
                    > (obywatele Izraela) "nie są religijni". Bo to jest absurd - już mówiłem,
                    > kwestia wyznania wiary nie ma przełożenia na poparcie polityczne (w tym
                    > przypadku partii religijnych - w większości ekstremistyczne i szowinistyczne
                    > ugrupowania).

Stranger, w tym miejscu, gdy stosujesz takie sformulowania wypadalo by podac
                    jakies dane, statystyki, fakty. Wymiana mocnych slow jest bezsensowna.

O ekstremizmie i szowinizmie partii religijnych nie bede sie teraz wypowiadal,
                    moze kiedy indziej.

Rozumiem jednak, ze twierdzisz iz absurdem jest stwierdzenie, ze Zydzi
                    izraelscy nie sa religijni. Wg mnie absurdem nie jest ale nie jest to tak
                    zupelnie oczywiste.
                    Zby zrozumiec cyfry statystyk trzeba zdefiniowac pojecie religijnosci.
                    Mozna by sie pokusic o jakies analogie do np. Polski. Czy na przyklad
                    obchodzenie Bozego Narodzenia poprzez strojenie choinki i dawanie prezentow
                    jest aktem religijnym ? Jesli tak to np. pesach zawsze obchodzi 78% Zydow,
                    17% - czasem, 5% - nigdy. Zakaz pracy w sobote - nie wiem jakiej analogii uzyc
                    bo zakaz ten w judaizmie jest o wiele silniejszy niz niedziela w
                    chrzescijanstwie. Mimo to oficjalnie zakazu tego przestrzega tylko 42% -
                    zawsze, 19% - czasem, 39% - nigdy. Mowa jest tylko o oficjalnym nie pracowaniu.
                    Ilu ludzi tak jak ja i wiekszosc w mojej firmie pracuje w soboty trudno mi
                    powiedziec.
                    Moze latwiejszym w analogii bedzie uczestnictwo w sobotnich modlitwach w
                    synagodze: 23% - zawsze, 22% czasem, 56% - nigdy, albo mezuza na drzwiach -
                    powiedzmy, ze odpowiednik krzyzyka w domu 98%. Obrzezanie 92%, Bar-micva
                    obrzadek wstapienia w wiek meski- bardzo istotny w tradycji: 83%
                    To przyklady tradycji zydowskich niewiele mowiacych jeszcze o samej wierze.
                    Tym bardziej, ze:

The fourth group consists of those who define themselves as secular, some 20
                    percent of the Jewish population. These are people whose beliefs are secular.
                    Their practices, on the other hand, may be quite similar to those of many
                    traditionalists, only they claim to maintain those practices for family and
                    national reasons rather than for religious ones. The fact that Jewish religious
                    observance has such a strong national component makes it a major component of
                    most Jews' national identity even if they no longer see themselves as believers
                    in the Jewish religion.

Statystyki dotyczacy szegolow wiary sa mniej wiecej takie:
                    Czy Bog istnieje ? 63%-absolutnie tak, 24%-ne jestem pewien, 13%-na pewno nie.
                    Czy Tora zostala przekazana Mojzeszowi na Synaju?
                    55%-tak, 31%-nie jestem pewnien, 14%-na pewno nie
                    Czy Zydzi sa narodem wybranym ?
                    50%-tak, 29%-nie jstem pewien, 20%-nie.
                    Czy nieprzestrzegajacy Prawa (w sensie niewypelniajacy zydowskich powinnosci
                    nakazanych w judaizmie) beda ukarani ? 27% - tak, 29% nie wiem, 50% -nie
                    Czy nie przestrzegajacy Prawa Zydzi zagrazaja narodowi ?
                    21% tak, 29% nie jestem pewien, 50% - nie.

calosc niezwykle interesujacej dyskusji i wnioskow z badan Guttmana tutaj:
                    www.jcpa.org/dje/articles2/relinisr-consensus.htm
                    Zapewne procent zatwardzialych ateistow jest niewielki ale nie odbiega na pewno
                    od innych narodw/krajow.
                    Poszukam podobnych statystyk dla Polski a moze innych krajow europejskich
                    bo sam jestem ciekaw jak to wyglada na tle innych.

Jeszcze jedna uwaga. Inaczej niz w Polsce gdzie jak sadze "religijnosc"
                    spoleczenstwa rozklada sie mniej wiecej rownomiernie w Izraelu stanowczo nie.
                    Galilea na przyklad jest stanowczo bardziej laicka niz centrum.
                    Z drugiej strony sa miasta jak Bnei Brak, zamieszkale prawie w zupelnosci przez
                    ludzi religijnych. Aha i jeszcze jedno lingwistyczne spostrzezenie. Niech Cie
                    nie myli sformulowanie orthodox uzywane np. w USA na ludzi noszacych kipe
                    (jarmulke) to nie sa Zydzi ordodoksyjni tak jakbys rozumial to w jezyku polskim.
                    Rodzi sie to prawdopodobnie z tego, ze u chrzescijan nie ma zewnetrznych oznak
                    wiary-np w ubraniu. U Zydow jest nim nakrycie glowy. Nie wspominam oczywiscie o
                    glebokim religijnym i filozoficznym znaczeniu jakie ono ma.
                    Czlowiek noszacy kipe na pewno jest religijny, przestrzega koszernosci, nie
                    jezdzi w sobote, regularnie sie modli ale ta religijnosc nie jest jakas
                    szczegolnie wieksza od Polaka chodzoacego w niedzile do kosciola, po prostu
                    judaizm jest inny.

• kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:09
                Nie czytaj gazet!
                Sprawdz sklad Knesetu!
                Ilu z nich nalezy do religijnych partii?
                Charedi sa mniejszoscia!
                www.knesset.gov.il/mk/eng/MKIndex_Current_eng.asp?view=1
                • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:09
                  on pewnie mysli ze dana to rabbi:)))
                  • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:11
                    :-)

dana wielokrotnie na tym forum podkreslala ze pojecia nie ma o judaizmie.

No, nie ma. Nie ma i juz. Jak zreszta znakomita wiekszosc zydowskich
                    obywateli Izraela!
                    • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:13
                      no ale mowimy tu o "katoliku" co uwaza papieza za heretyka wiec nie ma sie co
                      dziwic:)
                      • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:16
                        tak :-)
                        i ktory jednoczesnie:
                        Nienawidzi Zydow, uwaza Hitlera za Zyda, zaluje ze Hitler Zydow nie wytepil
                      • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:21
                        ? Zachowujesz sie jak smarkacz - wkładasz w moje usta słowa które nie
                        powiedziałem - bo czy kiedykolwiek powiedziałem, że Papież jest heretykiem? Lub
                        czy z moich słów można przyjąc, że uważam, iz Papież jest "heretykiem".
                        Oczekuję na twoja odpowiedź - dokładny cytat.
                        • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:22
                          stranger nie rozmawiajmy tu o wieku, smieszne
                          po drugie , ppoczytaj swoje teksty na temat "starszych braci w wierze" czy juz
                          je zapomniales?
                          • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:24
                            Podaj dokładny cytat - gdzie rzekomo powiedziałem, iż Papież jest heretykiem.
                            Podaj taki cytat albo odwołaj kłamliwe słowa.
                            • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:29
                              stranger, nie zgrywaj glupa bo zachowujesz sie sam jak 10latek
                              jak piszesz ze cos co jest kanonem wiary katolickiej i od SOboru II
                              Watykanskiego ze szczegolowym naciskiem ze to jest heretyckie, w sytuacji gdy
                              papiez uzywa tego zwrotu DZIENNIE to KAZDY nawet cwierc-inteligentny czlowiek
                              wywnioskuje dokladnie to co ja
                              a Twoje zaslanianie sie cytatmi to przejaw powiedzmy niedojrzalosci
                              • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:36
                                To ty zgrywasz się - powiedziałeś, że uważam, iz Papież (Jan Paweł II?)jest
                                heretykiem - podaj cytat gdzie tak powiedziałem.
                                Ja twierdzę że nigdy tak nie mówiłem i jesteś kłamcą, oszustem i manipulantem.
                                Udowodniej że to nieprawda i podaj ten rzekomy mój cytat gdzie mówię, iz Papiez
                                jest heretykiem.
                                • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:38
                                  wiesz zaczynam wierzyc w to co inni o Tobie pisza
                                  wiesz co to jest kiedy sie boi brac odpowiedzialnosci za to co sie napisalo????
                                  • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:42
                                    nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy, manny

Jak ja mowie ze wszyscy Zydzi to zbrodniarze
                                    a Hitler to Zyd, to kazdy rozumie ze uwazam Hitlera za zbrodniarza.
                                    Natomiast stranger potrzebuje cytatu.
                                    On poprostu nie jest w stanie wyciagnac logicznego wniosku z danych.
                                    Niestety nie jest jedynym przykladem tego typu niedorozwiniecia umyslowego na
                                    tym forum.
                                    • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:44
                                      nie on chyba po prostu nie ma tego "kregoslupa moralnego" ktorego wymaga od
                                      innych
                                      ja sie czuje odpowiedzialny za co pisze, on wyraznie nie no i tyle
                                      • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:47
                                        Przeceniasz go!
                                    • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:48
                                      Synku, wnioski i to twoje wnioski z cudzych słów to twoja sprawa - ja nie muszę
                                      z nimi sie zgadzać ani moja wypowiedz nie musiał prowadzić do takich wniosków.
                                      Czy to za trudne bys to zrozumiał - powiem inaczej: twoja interpretacja to
                                      twoja rzecz a nie moja. Ja odpowiadam tylko za to co mówię i piszę. Poniał.
                                      • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:50
                                        Niestety (dla Ciebie) niedorozwiniety moronie, istnieje powszechnie uznana
                                        dziedzina logiki. Nie wszystko trzeba doslownie powiedziec zeby cos twierdzic.

Wykrecac sie mozesz od dzis do dnia sadnego. Nic Ci nie pomoze.
                                  • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:45
                                    ????
                                    Właśnie jest na odwrót, zawsze pilnuję się by nie przekroczyć pewnej granicy -
                                    twoja wypowiedź jest oszczerstwem. Powiedziałeś, że uważam, iż Papież (Jan
                                    Paweł II?)jest heretykiem - podaj cytat gdzie tak powiedziałem.
                                    Ja twierdzę że nigdy tak nie mówiłem i jesteś: kłamcą, oszustem i manipulantem.
                                    Udowodnij że to nieprawda i podaj ten rzekomy mój cytat gdzie mówię, iz Papież
                                    jest heretykiem.
                                    Brak ci odwagi?- pomogę ci,podam ci adres wątku "starsi bracia" i wskaż gdzie
                                    powiedziałem że Papież jest heretykiem.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19407776&a=19407776
                                    • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:48
                                      albo dyskutuj jak dorosly, albo wylacz moj nick i bedzie po sprawie
                                      • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:50
                                        Cytat - zarzuciłes mi (kłamliwie) iż powiedziałem, że Papież jest heretykiem.
                                        Gdzie twoja odpowiedzialnoiść za słowa - podaj cytat takich moich słów - ja
                                        twierdzę że kłamiesz.
                                        • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:53
                                          spotykalem "inaczej moralnych, amoralnych, ale jeszcze nigdy kogos kto nie
                                          wiedzial co to moralnosc w ogole jest
                                          • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:12
                                            manny_ramirez napisał:

> spotykalem "inaczej moralnych, amoralnych, ale jeszcze nigdy kogos kto nie
                                            > wiedzial co to moralnosc w ogole jest

a ja tak i to wielu na tym forum,jednym z nich jestes ty.
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21656100&wv.x=2&a=21675662
                                    • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:49
                                      Bierzemy tylko to co doslownie napisane!
                                      Zadnych oczywistych wnioskow nie mozemy robic, tak?
                                      • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:50
                                        najlatwiejszy unik by nie brac odpowiedzialnosci za to co sie pisze
                                        • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:53
                                          Ooo, no to bierz odpowiedzialność za to co piszesz i podaj cytat, gdzie rzekomo
                                          powiedziałem, iz Papiez jest heretykiem.
                                      • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:52
                                        Twoje wnioski to twoja sprawa - nie wkładaj w moje usta swoich wniosków -
                                        gdybys to zrobił w cztery oczy czy powiedzmy w troszkę innych okolicznościach
                                        masz wówczas sprawę sądową o oszczerstwo.
                                        • manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:53
                                          chetnie, w kazdym sadzie bym wygral
                                          • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:54
                                            Podaj cytat oszuście - gdzie powiedziałem, iż Papież jest heretykiem.
                                        • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:54
                                          stranger.pl napisał:

> Twoje wnioski to twoja sprawa - nie wkładaj w moje usta swoich wniosków -
                                          > gdybys to zrobił w cztery oczy czy powiedzmy w troszkę innych okolicznościach
                                          > masz wówczas sprawę sądową o oszczerstwo.

problem jest,ze niektore nicki zaczynaja zawsze rozmowe od tych glupich
                                          argumentow i tak samo ja koncza. nie powinienes z nimi rozmawiac i tyle,bo
                                          yskusja prowadzi do nikad.
                                          • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:59
                                            i-love-2-ski napisał:

> stranger.pl napisał:
                                            >
                                            > > Twoje wnioski to twoja sprawa - nie wkładaj w moje usta swoich wniosków -
                                            >
                                            > > gdybys to zrobił w cztery oczy czy powiedzmy w troszkę innych okolicznośc
                                            > iach
                                            > > masz wówczas sprawę sądową o oszczerstwo.
                                            >
                                            > problem jest,ze niektore nicki zaczynaja zawsze rozmowe od tych glupich
                                            > argumentow i tak samo ja koncza. nie powinienes z nimi rozmawiac i tyle,bo
                                            > yskusja prowadzi do nikad

Yskusja prosze pana/pani prowadzi do nikad kiedy jeden z dyskutantow nie jest w
                                            stanie uzyc logicznego myslenia i opiera sie wylacznie na doslownych cytatach -
                                            aczkolwiek z bardzo niewiarygodnych zrodel.
                                            • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:04
                                              ???
                                              Manny_ramirez powiedział, iż na FŚ "GW" powiedziałem (uważam) że Papież jest
                                              heretykiem - czy to tak dziwne że zwracam się o podanie cytatu, bo twierdzę że
                                              nigdy coś takiego nie mówiłem...
                                              Ba nawet podałem link wątku (żeby nie miał trudności z znalezieniem tematu) w
                                              którym dyskutowaliśmu o "starszych braciach" i stanowisku KK.
                                              Jeśli nie pod cytatu uznam "manny_ramireza" za podłego kłamcę i manipulanta.

• i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:06
                                                stranger.pl napisał:

> ???
                                                > Manny_ramirez powiedział, iż na FŚ "GW" powiedziałem (uważam) że Papież jest
                                                > heretykiem - czy to tak dziwne że zwracam się o podanie cytatu, bo twierdzę że
                                                > nigdy coś takiego nie mówiłem...
                                                > Ba nawet podałem link wątku (żeby nie miał trudności z znalezieniem tematu) w
                                                > którym dyskutowaliśmu o "starszych braciach" i stanowisku KK.
                                                > Jeśli nie pod cytatu uznam "manny_ramireza" za podłego kłamcę i manipulanta.
                                                >

manny ramirez opowiada rozne rzeczy na forum,wiele z nich jest
                                                nieparlamentarnych,stad moja rada stranger nie dawaj sie podpuszczac na
                                                dyskusje,gdyz one prowadza w slepa uliczke do nikad w wiekszosci przypadkow.
                                                • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:15
                                                  W zasadzie zgoda - ale czy można wzruszać ramionami gdy w żywe
                                                  oczy "manny_ramirez" kłamie, mówiąc że powiedziałem iż Papież jest heretykiem
                                                  gdy rzeczywistości tego nie powiedziałem.
                                                  A potem głupkowato tłumaczyt się, że to wniosek z moich słów bo... przytoczyłem
                                                  argumentację (cytat) Ks. prof. M. Poradowskiego cyt.: "W ostatnich latach
                                                  spotykamy sie coraz czesciej z opinia, ze Zydzi sa rzekomo naszymi "starszymi
                                                  bracmi w wierze religijnej".
                                                  Otoz jest to balamuctwo, gdyz religia zydowska zawsze w ciagu tysiecy lat
                                                  podkresla, ze jest wiara w Boga jednoosobowego, podczas gdy wiara
                                                  chrzescijanska, tak katolicka jak i prawoslawna, a takze protestancka i
                                                  anglikanska zawsze podkreslaja istnienie Boga w Trojcy Przenajswietszej, a wiec
                                                  czcza Boga-Ojca, Boga-Syna i Boga-Ducha Swietego. Istnieje wiec zasadnicza
                                                  roznica miedzy wiara chrzescijanska a wiara zydowska. (...)
                                                  Nazywanie więc Żydów "starszymi braćmi w wierze" jest bluźnierstwem!"

Dla niego to oznacza - iż uważam że Papież jest heretykiem!!!
                                                  • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:19
                                                    stranger.pl napisał:

> W zasadzie zgoda - ale czy można wzruszać ramionami gdy w żywe
                                                    > oczy "manny_ramirez" kłamie, mówiąc że powiedziałem iż Papież jest heretykiem
                                                    > gdy rzeczywistości tego nie powiedziałem.
                                                    > A potem głupkowato tłumaczyt się, że to wniosek z moich słów bo... przytoczyłem
                                                    >
                                                    > argumentację (cytat) Ks. prof. M. Poradowskiego cyt.: "W ostatnich latach
                                                    > spotykamy sie coraz czesciej z opinia, ze Zydzi sa rzekomo naszymi "starszymi
                                                    > bracmi w wierze religijnej".
                                                    > Otoz jest to balamuctwo, gdyz religia zydowska zawsze w ciagu tysiecy lat
                                                    > podkresla, ze jest wiara w Boga jednoosobowego, podczas gdy wiara
                                                    > chrzescijanska, tak katolicka jak i prawoslawna, a takze protestancka i
                                                    > anglikanska zawsze podkreslaja istnienie Boga w Trojcy Przenajswietszej, a wiec
                                                    >
                                                    > czcza Boga-Ojca, Boga-Syna i Boga-Ducha Swietego. Istnieje wiec zasadnicza
                                                    > roznica miedzy wiara chrzescijanska a wiara zydowska. (...)
                                                    > Nazywanie więc Żydów "starszymi braćmi w wierze" jest bluźnierstwem!"
                                                    >
                                                    > Dla niego to oznacza - iż uważam że Papież jest heretykiem!!!

musisz zrozumiec,ze rozmawiasz z kims kto kazde twoje slowo bedzie rozdrabnial
                                                    na 4,proszac o coraz to nowe linki, tylko po to aby ci udowodnic,ze niczego nie
                                                    umiesz,ani,ze niczego nie rozumiesz w roznym stylu,zaleznie od dnia i pogody.
                                                    przy czym musze powiedziec,ze nigdy nie ma tych samych zastrzezen w stosunku do
                                                    pewnej silnej grupy pod wezwaniem,gdzie kazde slowo pasuje. jak mowie,chesz
                                                    polemizowac tylko po to aby w koncu byc obrazonym i wyzwanym to rob to z tego
                                                    typu ludzmi,jesli nie to nie reaguj na ich wpisy,bo i po co lepiej ze sciana
                                                    rozmawiac.
                                                  • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:21
                                                    Nie prosze pani (?)
                                                    Mamy do czynienia z ludzmi ktorzy robia oczywiste wnioski z tego co widza
                                                    napisane (z wyjatkiem chyba tylko strangera i Pani).
                                                  • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:23
                                                    kotel_ha_maarawi napisał:

> Nie prosze pani (?)
                                                    > Mamy do czynienia z ludzmi ktorzy robia oczywiste wnioski z tego co widza
                                                    > napisane (z wyjatkiem chyba tylko strangera i Pani).

co dla jednych jest oczywiste drugiemu nawet przez mysl nie przejdzie,dlatego
                                                    mamy pre pana forum ktore podobno nazywamy dyskusyjnym.tak ja to rozumiem,gdyz
                                                    kazdy z nas wie swoje,ale kazdy z nas jest inny, a nie kazdy z nas chce byc
                                                    obrazany tylko po to,aby sie dowiedziec,ze ktos inaczej mysli.
                                                  • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:23
                                                    Nie, jestem tylko człowiekim, nie będę dalej tolerował obrażanie i kłamanie w
                                                    żywe oczy.
                                                    Może za jakiś czas odezwię się, może? - narazie mam dosyc tego.
                                                    Dlatego dam sobie z tym spokój. Pa.
                                                  • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:26
                                                    stranger.pl napisał:

> Nie, jestem tylko człowiekim, nie będę dalej tolerował obrażanie i kłamanie w
                                                    > żywe oczy.
                                                    > Może za jakiś czas odezwię się, może? - narazie mam dosyc tego.
                                                    > Dlatego dam sobie z tym spokój. Pa.

dochodze do tego samego wniosku,kdyz kultura dyskusji na prawie kazdym watku
                                                    siega zeniutu a bryluje tu grupa,ktora kazdego oprocz siebie uwaza za niegodnych
                                                    do dyskusji,ale ktora na kazdym watku zabiera glos ze swymi adwersarzami,tylko
                                                    po to aby liczyc ich szare komorki,lub przezypominac sobie wersety z 1 klasy.po
                                                    czyms takim tylko sami swoi tu zostana,ale zrobi sie piekielnie nuuuudno,gdyz
                                                    jak tu dyskutowac z samym soba.
                                                  • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:19
                                                    Dla mnie tez!
                                              • manny_ramirez uwazaj sobie mnie za kogo chcesz 18.03.05, 00:16
                                                Twoje osady sa dla mnie tak wazne jak malpy w Afryce
                                                zreszta po co ja obrazac, ona przynajmniej mysli
                                                • i-love-2-ski Re: uwazaj sobie mnie za kogo chcesz 18.03.05, 02:38
                                                  manny_ramirez napisał:

> Twoje osady sa dla mnie tak wazne jak malpy w Afryce
                                                  > zreszta po co ja obrazac, ona przynajmniej mysli

wlasnie nie obrazaj malpy,gdyz to poczciwe zwierze bije ciebie na leb na szyje
                                                  swietoszku.nie zapomnij pojsc do komunii w tym czasie Wielkiego Postu,podobno
                                                  jestes gleboko wierzacy i jak widac gleboko praktykujacy.Dajesz nam tu przyklad
                                                  katolicyzmu Polskiego non stop na tym forum.
                                            • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:05

> i-love-2-ski napisał:
                                              >
                                              > > stranger.pl napisał:
                                              > >
                                              > > > Twoje wnioski to twoja sprawa - nie wkładaj w moje usta swoich wnio
                                              > sków -
                                              > >
                                              > > > gdybys to zrobił w cztery oczy czy powiedzmy w troszkę innych okoli
                                              > cznośc
                                              > > iach
                                              > > > masz wówczas sprawę sądową o oszczerstwo.
                                              > >
                                              > > problem jest,ze niektore nicki zaczynaja zawsze rozmowe od tych glupich
                                              > > argumentow i tak samo ja koncza. nie powinienes z nimi rozmawiac i tyle,b
                                              > o
                                              > > yskusja prowadzi do nikad
                                              >
                                              > Yskusja prosze pana/pani prowadzi do nikad kiedy jeden z dyskutantow nie jest w
                                              >
                                              > stanie uzyc logicznego myslenia i opiera sie wylacznie na doslownych cytatach -
                                              >
                                              > aczkolwiek z bardzo niewiarygodnych zrodel.
                                              dyskusja pre pana prowadzi do nikad wtedy gdyz dyskutanci staraja sie
                                              inwektywami,pomowieniami i innymi wymuszeniami osmieszyc dyskutanta. wielu z was
                                              nie zalezy na dyskusjach,czy wymianie slowa,ale na pozizeniu,wylzeniu czy
                                              pomniejszeniu dyskutantow. metody macie rozne,ale styl,jezyk,czy "hord
                                              mentality' dominuje w prawie kazdym wpisie. stad ma rada,aby krew sie nie lala
                                              bo i po co,nalezy dyskusje zamknac jak zamiast tresci leci mieso,lub jesli
                                              dyskutujacy stale te same tanie metody stosuja w stosunku do sobie upatrzonych
                                              nickow.
                                              • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:18
                                                Dyskusje prosze pani (?) z luudzmi niedorozwinietymi nie maja sensu.

(co ja tu robie?)
                                                • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:20

> Dyskusje prosze pani (?) z luudzmi niedorozwinietymi nie maja sensu.
                                                  >
                                                  > (co ja tu robie?)

tez tak uwazam,lepiej rozmawiac z psem.
                                                  • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:22
                                                    Nareszcie jestesmy w zgodzie :)
                                                  • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:23

> Nareszcie jestesmy w zgodzie :)

how how
                                                  • manny_ramirez Re: blad i to wielki 18.03.05, 00:12
                                                    widze rachelko ze zaczelas mowic wreszcie w znajomym i odpowiednim sobie jezyku
                                                  • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 18.03.05, 05:32
                                                    tak, ona caly czas szczeka - teraz bez upiekszen :-)
                  • stranger.pl Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:15
                    Nie, w zasadzie myslę (mam takie przeświadczenie - może fałszywe?) że Dana to w
                    rzeczywistości nastolatek. Coś mi nie pasuje. Ale mniejsza o to. Natomiast nie
                    mam wątpliwości co do wieku Oskara i Tomka44 (jakoś go nie widzę Tomka teraz na
                    forum).
                    • peryzbojnik Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:37
                      zabawna dyskusja :-)

widzialem sie z nimi wszystkimi w polowie stycznia.

Dana jest kim mowi ze jest - Stara zydowa z Lodzi pracujaca w szin bejt i
                      gotowa zamordowac za Israel.

Tomek44 ma ponad 60 lat, prawie ze go wyrzucili z pracy za marnowanie czasu na
                      tym forum. dlatego ostatnio milczy

wtracalski to jeden z glownych funkcjonariuszy w Likudzie. Nigdzie sie nie
                      posuwa bez pistoletu. Zadna dyskusja nie jest z nim mozliwa. jak co to od
                      razu siega po pistolet!

mamzerek to zwyczajny sku..syn

z daleka to mloda panienka - ma lat moze 30. Nigdy w Polsce nie byla. Jej
                      rodzice wyjechali w 1956 roku.

oskar66 to bardzo powazny pan, przekonalem go ze Izrael nie ma prawa istniec.
                      Ale niestety na nastepny dzien zapomnial wszystkie moje argumenty.

negewmca tez przekonalem ze Izrael nie jest swiety. On przynajmniej do tej
                      pory tak uwaza.

boruch_goldstein - to jedyny religijny wsrod nich. Mieszka w Hebronie i pluje
                      na Arabow. Zadna cywilizowana dyskusja nie jest z nim mozliwa. Uwaza ze
                      Zydzi maja prawo na cala Palestyne bo Bog im ja dal. A poniewaz Bog stworzyl
                      ziemie, Bog decyduje ktory narod gdzie zyje. Jak ktos sie zasloni religia, to
                      zamyka mozliwosc dyskusji.

• manny_ramirez Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:41
                        :)
                        z_daleka to naprawde babka?
                        a dana to sie chyba na Ciebie wscieknie:))
                        • peryzbojnik Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:45
                          dana sie nie wscieknie.
                          dana nie miala zadnych odpowiedzi na moje argumenty.
                          jej jedyna odpowiedz to "walczylismy o to panstwo wiec mamy do niego prawo"
                          na moj argument ze Arabowie tez walczyli i walcza do tej pory nie miala zadnej
                          odpowiedzi.
                          Wlasnie wtedy boruch sie po chamsku wtracil ze Bog im dal prawo na Palestyne.
                          Rece opadaja!
                      • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:44
                        peryzbojnik napisał:

> zabawna dyskusja :-)
                        >
                        > widzialem sie z nimi wszystkimi w polowie stycznia.
                        >
                        > Dana jest kim mowi ze jest - Stara zydowa z Lodzi pracujaca w szin bejt i
                        > gotowa zamordowac za Israel.
                        >
                        > Tomek44 ma ponad 60 lat, prawie ze go wyrzucili z pracy za marnowanie czasu na
                        > tym forum. dlatego ostatnio milczy
                        >
                        > wtracalski to jeden z glownych funkcjonariuszy w Likudzie. Nigdzie sie nie
                        > posuwa bez pistoletu. Zadna dyskusja nie jest z nim mozliwa. jak co to od
                        > razu siega po pistolet!
                        >
                        > mamzerek to zwyczajny sku..syn
                        >
                        > z daleka to mloda panienka - ma lat moze 30. Nigdy w Polsce nie byla. Jej
                        > rodzice wyjechali w 1956 roku.
                        >
                        > oskar66 to bardzo powazny pan, przekonalem go ze Izrael nie ma prawa istniec.
                        > Ale niestety na nastepny dzien zapomnial wszystkie moje argumenty.
                        >
                        > negewmca tez przekonalem ze Izrael nie jest swiety. On przynajmniej do tej
                        > pory tak uwaza.
                        >
                        > boruch_goldstein - to jedyny religijny wsrod nich. Mieszka w Hebronie i pluje
                        > na Arabow. Zadna cywilizowana dyskusja nie jest z nim mozliwa. Uwaza ze
                        > Zydzi maja prawo na cala Palestyne bo Bog im ja dal. A poniewaz Bog stworzyl
                        > ziemie, Bog decyduje ktory narod gdzie zyje. Jak ktos sie zasloni religia, to
                        > zamyka mozliwosc dyskusji.
                        >

very fuuny,szczegolnie to okreslenia dany "stara" i z-daleka "mloda":)))
                        • peryzbojnik Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:46
                          I call 'em as I see 'em
                          • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:49
                            peryzbojnik napisał:

> I call 'em as I see 'em

perry,ale w dalszym ciagu nie zdales relacji co zaszlo. po twoim milczeniu
                            sadze,ze nie bylo latwo pogodzic sie komukolwiek z toba i twoimi pogladami:)))
                            • peryzbojnik Re: blad i to wielki 17.03.05, 20:56
                              i-love-2-ski napisał:

> peryzbojnik napisał:
                              >
                              > > I call 'em as I see 'em
                              >
                              > perry,ale w dalszym ciagu nie zdales relacji co zaszlo. po twoim milczeniu
                              > sadze,ze nie bylo latwo pogodzic sie komukolwiek z toba i twoimi pogladami:)))

W zasadzie dyskusja byla raczej w uprzejmym tonie. A z wyjatkiem mamzerka i
                              borucha (o wtracalskim zartowalem) nikt sie nie pienil i nie rzucal. Rachelko,
                              mialem nawet zamiar wszystko to opisac na forum, ale po powrocie mialem mase
                              pracy. I widzisz co sie dzieje na gieldzie? 100 punktow do gory, 100 punktow
                              w dol. Abnormalna i niesamowita hustawka. Teraz jestem bardzo zajety. Kiedy
                              troche sie uspokoi moze wroce do tego. Ale narazie zegnam.
                              perry
                              • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:01
                                peryzbojnik napisał:

> i-love-2-ski napisał:
                                >
                                > > peryzbojnik napisał:
                                > >
                                > > > I call 'em as I see 'em
                                > >
                                > > perry,ale w dalszym ciagu nie zdales relacji co zaszlo. po twoim milczeni
                                > u
                                > > sadze,ze nie bylo latwo pogodzic sie komukolwiek z toba i twoimi pogladam
                                > i:)))
                                >
                                >
                                > W zasadzie dyskusja byla raczej w uprzejmym tonie. A z wyjatkiem mamzerka i
                                > borucha (o wtracalskim zartowalem) nikt sie nie pienil i nie rzucal. Rachelko,
                                >
                                > mialem nawet zamiar wszystko to opisac na forum, ale po powrocie mialem mase
                                > pracy. I widzisz co sie dzieje na gieldzie? 100 punktow do gory, 100 punktow
                                > w dol. Abnormalna i niesamowita hustawka. Teraz jestem bardzo zajety. Kiedy
                                > troche sie uspokoi moze wroce do tego. Ale narazie zegnam.
                                > perry

trzymaj sie, a swoja droga ciekawe te szin bejty:)))
                      • z_daleka Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:17
                        z daleka to mloda panienka - ma lat moze 30. Nigdy w Polsce nie byla. Jej
                        rodzice wyjechali w 1956 roku.
                        ---------
                        • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:19
                          z_daleka napisał:

> z daleka to mloda panienka - ma lat moze 30. Nigdy w Polsce nie byla. Jej
                          > rodzice wyjechali w 1956 roku.
                          > ---------
                          • z_daleka Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:24
                            i-love-2-ski napisał:

> z_daleka napisał:
                            >
                            > > z daleka to mloda panienka - ma lat moze 30. Nigdy w Polsce nie byla. Jej
                            >
                            > > rodzice wyjechali w 1956 roku.
                            > > ---------
                            • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:27
                              z_daleka napisał:

> i-love-2-ski napisał:
                              >
                              > > z_daleka napisał:
                              > >
                              > > > z daleka to mloda panienka - ma lat moze 30. Nigdy w Polsce nie byl
                              > a. Jej
                              > >
                              > > > rodzice wyjechali w 1956 roku.
                              > > > ---------
                            • dana33 Re: blad i to wielki 18.03.05, 08:08
                              :))))) (to do z daleka)
                        • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:24
                          Adoni, szeket, bewakasza
                          • z_daleka Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:28

> Adoni, szeket, bewakasza
                            ----------------
                            dziewicza skromnosc zamyka mi usta.
                            • kotel_ha_maarawi Re: blad i to wielki 17.03.05, 21:47
                              toda raba, adoni!
                      • dana33 Re: blad i to wielki 18.03.05, 08:05
                        :)))))) (to do peryzbojnika)
                        • i-love-2-ski Re: blad i to wielki 18.03.05, 19:56
                          dana33 napisała:

> :)))))) (to do peryzbojnika)

przynajmniej jeden z twoich wyzwal cie od starej zydowy, a w dodatku z szin
                          bejtu. a fe danusia,zeby w takiej organizacji, a potem na tym forum info
                          zbierac,jak pierogi piec lepiej:)))
          • kotel_ha_maarawi Re: znowu pokazujesz swiatu swoj geniusz! 17.03.05, 20:15
            stranger.pl napisał:

> To nie mój geniusz tylko realia Izraela i Żydów mieszkających w Izraelu -
            > ateisci to margines.
            Ateisci to wiekszosc!

> Więc po co kpisz? Ludzie wierzący lub (nazwię to) "blisko
            > Boga" to zdecydowana większość - to że partie religijne nie mają dominującego
            > elektoratu to zupełnie coś innego. Zresztą zapytaj się Danę czy ona
            (zakładając że istonie jest to osoba pełnoletnia z dziećmi) jak wychowuje
            swoje dzieci?
            Tak ze w piatek wieczorem ogladaja telewizje! Ot jak!

Jak myslisz jaką otrzymasz odpowiedź? Ja z pewnych powodów nie ma wątpliwości.

Ja wiemjaka otrzymam odpowiedz. Bo juz od dawna ja mam. Dana bedzie wlosy z
            glowy wydzierac jezeli jej syn stanie sie charedi!
          • dana33 Re: znowu pokazujesz swiatu swoj geniusz! 18.03.05, 07:54
            jako osoba nie religijna, wychowalam dzieci rowniez "bezboznie" stranger. w
            zydowskich tradycjach, oczywiscie, z pesachowym sederem i z zapalaniem swieczek
            w piatek wieczorem, ale jako tradycja, a nie jako wypelnienia nakazow
            religijnych. bardziej kladlam nacisk na to, co maja w glowie i sercu, no i ze w
            zyciu nie wolno klamac, manipulowac i jak sie nie wie, to sie nie upierac przy
            swoim zdaniu.... w israelu jest zdaje sie okolo 30% religijnych mieszkancow,
            reszta to "bezboznicy". piszesz bzdury.
            • kotel_ha_maarawi do @#$%^ uzywajacego nik stranger.pl 18.03.05, 13:48
              poczytaj sobie co dana napisala powyzej o religijnych zydach.

a nastepnym razem jak cos zacytujesz, to najpierw sprawdz zrodla, i to nie
              skrajnych kretynow, a powszechnie uznawane.

Polacy sa w wiekszosci religijni (chyba dlatego ze sami za siebie myslec nie sa
              w stanie - to klepia to, co im kosciol w glowy wbija). Zydzi nie potrzebuja
              tego rodzaju podparcia. Nawet wiekszosc religijnych Zydow uzywa religie tylko
              jako intelektualne zajecie (studiuja Talmud - ze goje to zwierzeta, ze seks
              nalezy uprawiac z 3-letnimi dziewczynkami i ze kobiety powinny golic galowy.
              Uwaga - to byl sarkazm) albo typ sportu.
              • biedronka24 niestety to opinia komuchow 18.03.05, 13:55
                oni w to gleboko wierza i nawet probuja w praktyce stosowac sterujac masami..
                Zawsze znajda sie ludzie mniej wyksztalceni, ktorzy pewne przykazy traktuja
                doslownie. W kazdej kulturze. Ale zarowno katolicy jak i zadna religia w istocie
                do tego nie namawia. Bynajmniej nie namawia do odejscia od intelektualizmu. Kto
                ci czlowieku takich glupot naopowiadal?
                Twoja dana nie jest osoba madra bo dala wyraz swojego egoizmu mowiac o guziku
                atomowym. Mnie np akurat ta wypowiedz zupelnie wystarczyla do niekontynuowania z
                nia wiecej tej dyskusji.. Inne jej poglady wobec powyzszego kompletnie mnie nie
                interesuja- bo tej jeden absolutnie ja sama zdyskryminowal.

Komuchy potrzebuja otumanionych mas- i to widac po efektach ich dzialan- tam
                gdzie im sie udalo.. Za to niestety tam gdzie szerzyla sie religia- bylo
                zupelnie odwrotnie. Takze najlepszym adwokatem w obronie religii jest historia.
                Drugim zagrozeniem dla intelektualizmu jest pusta konsumpcja- ale ta jest w
                istocie swej blizsza komunie niz religijnosci...
                • kotel_ha_maarawi Re: niestety to opinia komuchow 18.03.05, 13:57
                  szanowna Pani, te glupoty sa swiadomie napisane - w celu sprowokowania
                  strangera do pokazania swoich prawdziwych kolorow.
        • manny_ramirez Re: znowu pokazujesz swiatu swoj geniusz! 17.03.05, 19:55
          ty jestes:))))
          • kotel_ha_maarawi Re: znowu pokazujesz swiatu swoj geniusz! 17.03.05, 21:50
            Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Mozesz podac cytat? :) LOL
        • moskowit Re: znowu pokazujesz swiatu swoj geniusz! 17.03.05, 20:50

> Czy dana33, Tomek44, negevmc, fredzio54, mamzerek, moskowit sa religijni?
          > Czy ja?
          >
          > Zastanow sie nad tym co piszesz!

Nu Ty tez zastanow sie, zanim cos napiszesz.... Ja jestem wierzacy, zawsze
          bylem. Ponial? Nu wot!
          Tylkoze moja religia jest prawoslawije, tak mnie moja babushka wychowala i tak
          juz zostalo....

• kotel_ha_maarawi Re: znowu pokazujesz swiatu swoj geniusz! 17.03.05, 21:49
            Bardzo przepraszam,
            Wzielem Cie za swieckiego zydka.
            To sie juz nigdy nie powtorzy!
      • szpieg.z.krainy.dreszczowcow Stranger całe szczęście babcie od Radia Maryja 18.03.05, 10:20
        Mają kregosłup moralny i "samodzielnie wyroboiny" swiatopoglad.
    • i-love-2-ski Re: Szpiegu dlaczego najwiecej walczacych ateisto 17.03.05, 18:36
      biedronka24 napisała:

> wsrod filosemitow?
      > Bo ze to prawda potwierdzac nie musisz..
      > Dla mnie to nawet zabawne...
      > Bo wsrod komunistow tez wielu ateistow.. Ciezko wiec bedzie udowadniach teze
      > ze zbior filosemitow nie ma znaczacej czesci wspolnej ze zbiorem komunistow ;)

raczej chyba latwo,gdyz wiadomo kim byli tworcy komunizmu,jak rowniez wiadomo
      jakie stanowiska sprawowali w wielu komunistycznych panstwach.
      • szpieg.z.krainy.dreszczowcow Re: Szpiegu dlaczego najwiecej walczacych ateisto 18.03.05, 10:17
        Demokracja na tym nie polega. Zajrzyj do słwonika wyrazów obcych, a bedziesz
        miał chociaz ogólne pojecie na temat demokracji.

Zapomniałes, że obok komunizmu jest jeszcze inny szatański wynalazek Żydów -
        liberalizm sie nazywa. Tego nie wziałes pod uwage?
    • szpieg.z.krainy.dreszczowcow absolutnie nie moge się z Tobą zgodzić 17.03.05, 20:21
      Nie jestem ani filosemitą, ani tym bardziej komunistą. Jesli chodzi o moje
      poglady są one raczej zblizone do liberalizmu. Natomiast moja żona jak
      najbardziej jest zafascynowana kulturą żydowską, jednak ona jest praktykująca
      katoliczką.
      • manny_ramirez Re: absolutnie nie moge się z Tobą zgodzić 17.03.05, 20:43
        szpiegu, bylbys zainteresowany w korespondencji email
        jak tak to odpisz, jak nie to nie:)
        i nie przejmuj sie, nie obraze sie jak nie:)
    • szpieg.z.krainy.dreszczowcow KTO TO JEST "WALCZACY ATEISTA" 18.03.05, 10:29
      I o co owi ateisci maja "walczyc"?
      Wg mnie twój watek jest głupii i mało precyzyjny.
      • biedronka24 Pare linkow z Googleá 18.03.05, 12:01
        dodam ze ci walczacy, naogol przedstawiaja sie naogol jako lagodne owieczki.
        Ja jednak wole fakty. Oto one:
        www.kreuz.net/article.284.html
        www.kirchen.ch/g2w/aktuell/eu_pl.htm
        64.233.183.104/search?q=cache:EhdUy0tHkFcJ:www.nwe.com.pl/files/getnumber.php%3Ffilename%3Dnwe124.pdf+Magdalena+Sroda&hl=de
        Tu chodzi o 3 cia strone
        www.worldjewishcongress.org/publications/dispatches/dispatch99.cfm
        A tu jaka ´sliczna odmiana´
        Pani Sroda nie ma nic ale to nic przeciwko katolicyzmowi ;)
        Dodam ze to z tej gazetki ;)
        serwisy.gazeta.pl/df/2029020,34471,2572940.html
        Prawda ze urocze?
        Dodam do tego tylko tyle, ze nie moge siebie nazwac katoliczka, nie jestem
        komunistka i nie mam sympatii lewicowych, nie lubie feministek za zaklamanie
        choc jestem kobieta, i wychowywano mnie w niecheci do roznych form rasizmu, i
        stad wywnioskowalam, ze wyroznianie jednych form rasizmu nad drugimi, tez jest
        rasizmem...
        Moze dlatego tez nie lubie falszu i teatru- jaki ta pani odstawia...
        • biedronka24 a jaka rozczulajaca jest ta milosc do zwierzatek 18.03.05, 12:27
          a zwlaszcza roslinek :).
          I do ty kwiatkow pod folia co czuja jak zwierzeta....
          Tia. Wiele sie pani na tej filozofii nauczyla...
          Miedzy innymi tego-jak opowiadac o tym, jaka jest dobra ;)
          • biedna_biednorka bu ha ha, bu ha ha ha, ha bu bu bu 18.03.05, 14:08
            Ha, ha, ha.
            Popisuj się tu - cwaniaczku. Temat dotyczy kraju... Temat dotyczy botaniki…
            Temat dotyczy a nawet nie dotyczy bo się tuczy. Wbrew pozorom też wielu
            drażliwych wątkow. Kiełbasa zwyczajna a psy jej nie lubią. Dla mnie
            najbardziej drażliwy jest jednak rozmiar kutasa.
            Ciekawe kto na ten temat podyskutuje?
            Osoba chce być polityczno-hygienicznaa- nie jest osobą z tego forum. Wiec
            huzia - na Juzia
            nie b. pasuje.. Chodzi zaledwie o votum. Ufności badz nie ;)
            • biedronka24 gratuluje europejskich zainteresowan :) 18.03.05, 15:10
              to juz wiem czemu tak tej glupiej Srody bronisz...
              Zycze wobec tego samych duzych dorodnych jabluszek i wiele tego geniuszu
              politycznego
              • biedna_biednorka Re: gratuluje europejskich zainteresowan :) 18.03.05, 15:21
                Twoja środa nie jest osobą mądrą bo dała wyraz swojego egoizmu mówiąc o guziku
                atomowym. Mnie np akurat ta wypowiedź zupełnie wystarczyła do niekontynuowania z
                nią wiecej tej dyskusji... Natomiast Pani Janina Czwartek, to cud na dwóch
                nogach. Nawet ogonem się po bokach bije. Inne jej poglądy wobec powyższego
                kompletnie mnie nie interesują- bo ten jeden absolutnie ją sama zdyskryminował
                jak kryminały zaczęła czytać. Schaboszczak ze szpinakiem działa bardzo
                niedobrze na trzustkę. Ale w czwartki i środy nie szkodzi na wątrobę. Lubię
                kolor czerwony ale bez kropek. Bo kropka szaleje na tym forum jak stara
                wiedźma na miotle. Jak biedronka na mszycach. Jak sęp na padlinie. Jak
                Fredzio na forum.
                • awicenna Re: gratuluje europejskich zainteresowan :) 18.03.05, 15:24
                  :))))))))))))))))))))
                  • biedronka24 o lepiej byc juz nie moglo i mutter erde 18.03.05, 15:31
                    jeszcze dolaczyla - to powodzenia dziewczatka. Karate to sport urazowy, ale nie
                    ja go uprawiam.. Cmok, cmok....
                • i-love-2-ski Re: gratuluje europejskich zainteresowan :) 18.03.05, 19:58
                  biedna_biednorka napisała:

> Twoja środa nie jest osobą mądrą bo dała wyraz swojego egoizmu mówiąc o guziku
                  > atomowym. Mnie np akurat ta wypowiedź zupełnie wystarczyła do niekontynuowania
                  > z
                  > nią wiecej tej dyskusji... Natomiast Pani Janina Czwartek, to cud na dwóch
                  > nogach. Nawet ogonem się po bokach bije. Inne jej poglądy wobec powyższego
                  > kompletnie mnie nie interesują- bo ten jeden absolutnie ją sama zdyskryminował
                  > jak kryminały zaczęła czytać. Schaboszczak ze szpinakiem działa bardzo
                  > niedobrze na trzustkę. Ale w czwartki i środy nie szkodzi na wątrobę. Lubię
                  > kolor czerwony ale bez kropek. Bo kropka szaleje na tym forum jak stara
                  > wiedźma na miotle. Jak biedronka na mszycach. Jak sęp na padlinie. Jak
                  > Fredzio na forum.

jak biedna-biednorka kopiujaca innych,bo sama gdziesz plaszczyk madrosci
                  zostawila,moze u fredzia w natanii.
    • babariba666 definicję jakąś bym poprosił 'walczącego... 18.03.05, 20:19
      ...ateisty', bo nie wiem, kto zacz.
      Czy niekupienie ostatniej książki firmowanej przez Karola Wojtyłę jest już objawem może?
      • i-love-2-ski Re: definicję jakąś bym poprosił 'walczącego... 18.03.05, 20:23
        babariba666 napisał:

> ...ateisty', bo nie wiem, kto zacz.
        > Czy niekupienie ostatniej książki firmowanej przez Karola Wojtyłę jest już obja
        > wem może?

a czemu pytasz,masz ochote te ksiazke kupic,ze te dylematy tu rozwijasz? polecam
        zapytac manniego,on sluzy tu za guru w roznych sprawach i wydaje mi sie,ze jego
        odpowiedz cie zadowoli.
        • manny_ramirez dziekuje za darmowa reklame:) n/t 18.03.05, 20:24

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka