Dodaj do ulubionych

Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio

26.03.05, 21:52
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • jerzie Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 26.03.05, 22:02
      No jak coś takiego czytam to pozostaje mi życzyć ci abyś sam kiedys został taką
      rośliną. Nie trzeba takiej okazji specjalnie szukać, jeździsz samochodami?
      prawda? Jedna stłuczka, przerwany rdzeń kręgowy w odcinku szyjnym i do końca
      życia będziesz sobie siedział na wózku. A wymioty będziesz miał jak popatrzysz
      na siebie w lustrze (o ile ci je ktoś podstawi). I tego ci życzę - gnoju.
      • piotrek_zalogowany Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 26.03.05, 22:10
        Przy całej obrzydliwości wypowiedzi uber...(coś tam) pozostaje pytanie: Po co
        utrzymywac przy zyciu roślinę?!

jerzie napisał:

> No jak coś takiego czytam to pozostaje mi życzyć ci abyś sam kiedys został
        taką
        > rośliną. Nie trzeba takiej okazji specjalnie szukać, jeździsz samochodami?
        > prawda? Jedna stłuczka, przerwany rdzeń kręgowy w odcinku szyjnym i do końca
        > życia będziesz sobie siedział na wózku. A wymioty będziesz miał jak popatrzysz
        > na siebie w lustrze (o ile ci je ktoś podstawi). I tego ci życzę - gnoju.
        • i-love-2-ski Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 26.03.05, 22:13
          piotrek_zalogowany napisał:

> Przy całej obrzydliwości wypowiedzi uber...(coś tam) pozostaje pytanie: Po co
          > utrzymywac przy zyciu roślinę?!
          >
          a po co trzymasz psy i koty?
          • mamlas.1 Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 26.03.05, 22:20
            > a po co trzymasz psy i koty?

Sorry,ale psy i koty od początku są psami i kotami, za to człowiek rośliną -
            nie bardzo...
            • i-love-2-ski Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 26.03.05, 22:25
              mamlas.1 napisał:

> > a po co trzymasz psy i koty?
              >
              > Sorry,ale psy i koty od początku są psami i kotami, za to człowiek rośliną -
              > nie bardzo...

po co w takim razie wydawac pieniadze na psy i koty jak mozna pomoc czlowiekowi.
              czy wedlug ciebie roslina byl takze Christopher Reeve? on rowniez bez
              wentylatora nie moglby sie utrzymac przy zyciu. Kto bedzie decydowal o tym kiedy
              twoj czas nadszedl,czy kiedy juz drugiemu sie nie podobasz na tyle,zeby ci nie
              pomoc. to sliskie. w przypadku Terry jej rodzice i inne osoby sa sklonne pokryc
              koszty i zajac sie nia,nie widze w tym zadnego konfliktu?
              • mamlas.1 Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 26.03.05, 23:27
                Odpowiadasz na :
                i-love-2-ski napisał:

> mamlas.1 napisał:
                >
                > > > a po co trzymasz psy i koty?
                > >
                > > Sorry,ale psy i koty od początku są psami i kotami, za to człowiek roślin
                > ą -
                > > nie bardzo...
                >
                > po co w takim razie wydawac pieniadze na psy i koty jak mozna pomoc
                czlowiekowi
                > .
                > czy wedlug ciebie roslina byl takze Christopher Reeve? on rowniez bez
                > wentylatora nie moglby sie utrzymac przy zyciu. Kto bedzie decydowal o tym
                kied
                > y
                > twoj czas nadszedl,czy kiedy juz drugiemu sie nie podobasz na tyle,zeby ci nie
                > pomoc. to sliskie. w przypadku Terry jej rodzice i inne osoby sa sklonne
                pokryc
                > koszty i zajac sie nia,nie widze w tym zadnego konfliktu?

Christopher Reeve był w pełni swiadomy i nie chciał umierać. Terri Schiavo -
                pod obydwoma względami przeciwnie. To ZASADNICZA roznica...
        • kyle_broflovski Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 26.03.05, 22:36
          piotrek_zalogowany napisał:

> Przy całej obrzydliwości wypowiedzi uber...(coś tam) pozostaje pytanie: Po co
          > utrzymywac przy zyciu roślinę?!

poto by nie rownac w dol

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/t4toc.html
        • yooreck Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 27.03.05, 00:29
          Przerwany rdzeń kręgowy w odcinku szyjnym nie oznacza śmierci mózgu! Ci ludzie
          porozumiewają się z innymi. Dlaczego takie oczywiste rzeczy nie docierają do
          pewnych ludzi? Jak można używać takich argumentów? A jeszcze te chrześciańskie
          życzenia wszystkiego najgorszego są takie typowe. Przez ostatnich pare tygodni
          jestem na zwolnieniu lekarskim i oglądałem mnóstwo prywatnych stron
          internetowych z nudów (prywatne blogi). Trafiłem na parę stron ministrantów.
          Piszą o obrzędach religijnych, w których uczestniczą a w innym miejscu
          wyładowują się na swoich znajomych pisząc konkretnie, że ich nienawidzą. A potem
          nawiedzeni piszą o swojej wierze. Tu mi coś nie gra. Po prostu ten cały system
          się rozwali. tak jak komuna.
          • jerzie Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 27.03.05, 10:03
            1) Nie głoszę haseł powszechnej miłości i moje życzenia "jak najgorszego" w
            stosunku do "uber_cośtam" są na mijscu
            2) Zasadnoczo jestem za "zaprzestaniem podtrzymywania życia" Schiavo (choć być
            może mam zbyt mało informacji)
            3) Świadomie życzyłem "uber_cośtamowi" zdarzenia które powoduje trwałe kalectwo
            przy jednoczesnym zachowaniu świadomości. Czy sądzisz że jeśli Terri nie wie co
            się z nią dzieje to jest to dla niej problem? Jej to jest bez większej różnicy.
    • mlasskacz Tymczasem ciekawe, że dla Busza nie stanowią 26.03.05, 22:27
      problemu codziennie ginący w Iraku Irakijczycy i Amerykanie (bo to wrzucił juz dawno w koszta) a jedna nieświadoma prawdopodobnie osoba (tu akurat uważam że ma rację). Czy to nieświadczy o polityce i zakłamaniu?
      • i-love-2-ski Re: Tymczasem ciekawe, że dla Busza nie stanowią 26.03.05, 22:56
        mlasskacz napisał:

> problemu codziennie ginący w Iraku Irakijczycy i Amerykanie (bo to wrzucił juz
        > dawno w koszta) a jedna nieświadoma prawdopodobnie osoba (tu akurat uważam że m
        > a rację). Czy to nieświadczy o polityce i zakłamaniu?
        kazda osoba jest wazna,gdyz nikt za drugiego zyc nie moze.
    • alessandra21 Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 26.03.05, 22:31
      a Ty zapewne uber(coś tam bez sensu) jesteś dobrym, wspaniałym człowiekiem, bez
      wad,z samymi zaletami i wyglądasz jak Apollo....
      po pierwsze nikt Ci nie kazał ogladać widomości na jej temat
      po drugie mam nadzieje, że to prawda ,że wszystko co w życiu uczynimy złego
      (wydany bezmyślny osąd, opinie itp ) wraca do nas....
      po trzecie nie jesteś człowiekiem.....
      po czwarte mam nadzieje, że kiedyś bedą z Ciebie ludzie...(wierze, ze nawet
      najgosze podtypy zwierząt potrafią sie zmienić w człowieka...)
    • adalberto3 Następnym krokiem pewnie będzie ... 26.03.05, 22:33
      .. użmiercanie dzieci z porażeniem mózgowym. Niektóre z nich też nie mogą
      samodzielnie się odżywiać, zanieczyszczają się, przez całe życie będą wymagały
      opieki.
      • alessandra21 Re: Następnym krokiem pewnie będzie ... 26.03.05, 22:36
        albo gdy okaze sie, już w czasie badań prenatalnych ze dziecko może będzie
        chore, zostanie uśmiercone...pędząca w zastraszającym tempie laicyzacja życia
        może nie do końca wyjść nam na dobre...
        • i-love-2-ski Re: Następnym krokiem pewnie będzie ... 26.03.05, 22:56
          alessandra21 napisała:

> albo gdy okaze sie, już w czasie badań prenatalnych ze dziecko może będzie
          > chore, zostanie uśmiercone...pędząca w zastraszającym tempie laicyzacja życia
          > może nie do końca wyjść nam na dobre...

to juz jest robione i propagowane na wielka skale w US.
          • alessandra21 Re: Następnym krokiem pewnie będzie ... 26.03.05, 23:02
            mam nadzieje, że w Polsce jednak oprzemy sie modzie na US..przynajmniej nie
            będziey brali tych złych przykłądów....

co do demokracji...czy możemy pozwalać na obrażanie uczuć innych zasłaniając sie
            doktryną demokracji...?????
            • piotrek_zalogowany Re: Następnym krokiem pewnie będzie ... 26.03.05, 23:36
              Mi kiedyś wyznał "po pijaku" kolega z pracy,którego jedno z pięciorga dzieci
              ma jakieś powazne deformacje kończyn,że gdybyz żoną mogli cofnąc
              czas,dokonaliby aborcji. Bo już w trakcie ciąży było wiadomo, co jest z
              dzieckiem nie tak. I nie powiedział tak dlatego,że jest zwyrodnialcem -
              poprostu męczy się on,męczy się żona (i to nie tyle fizycznie co żyjąc z
              myślą jakie zycie czeka dzieciaka),męczy się samo dziecko,ktore jest juz na
              tyle duże by rozumieć,że nie jest takie jak rówieśnicy. I że rówieśnicy się
              go boją. Do tego zero pomocy ze strony innych osób,państwa,służby zdrowia.
              Jedynie czasem ktoś popatrzy z wyrazem twarzy "Boże,ale dziwadło...".
              To wam sie podoba????
        • pawel_451 a co ma do tego laicyzacja? 27.03.05, 08:29
          Czyzby religie, te najwieksze oszustwa i klamstwa, nie mialy na sumieniu milionow niewinnych ofiar?
    • misiurnik ubersztumperumper 26.03.05, 23:00
      > Nareszcie!!! Nareszcie ten obleśny,obrzydliwy mutant zejdzie z tego świata.
      > Będzie można przynajmniej spokojnie zjeść obiad,nie narażając się na wymioty
      > po obejrzeniu pokazywanego non stop jej zarzyganego,pryszczatego,głupkowatego
      > ryja.

Parę osób napisało już, co myśli o tej wypowiedzi. Pewnie masz to wszystko w
      nosie, ale mam nadzieję, że kiedyś za to odpokutujesz. Mam nadzieję, że takich
      rzeczy nie mówi się bezkarnie.
      • i-love-2-ski Re: ubersztumperumper 26.03.05, 23:03
        misiurnik napisał:

> > Nareszcie!!! Nareszcie ten obleśny,obrzydliwy mutant zejdzie z tego świat
        > a.
        > > Będzie można przynajmniej spokojnie zjeść obiad,nie narażając się na wymi
        > oty
        > > po obejrzeniu pokazywanego non stop jej zarzyganego,pryszczatego,głupkowa
        > tego
        > > ryja.
        >
        > Parę osób napisało już, co myśli o tej wypowiedzi. Pewnie masz to wszystko w
        > nosie, ale mam nadzieję, że kiedyś za to odpokutujesz. Mam nadzieję, że takich
        > rzeczy nie mówi się bezkarnie.

czy odpokutuje,czy nie to niewazne. na kazdego z nas przyjdzie czas a ten
        osobnik jest i tak powaznie chory, wiec nalezy mu jedynie wspolczuc.
        • 2560a Re: ubersztumperumper 26.03.05, 23:31
          i-love-2-ski :Demokracja polega na tym, że trzeba innym pozwolić się wygadać.
          Ja widze to mniej rozowo.Demokracja to haslo ktore rzucaja cwaniacy a
          podchwytuja naiwni!
      • pawel_451 Re: ubersztumperumper 27.03.05, 08:39
        Dzieki, nareszcie dotarlem do wiadomosci, ktora jakis prawiczek skasowal w szale naprawiania swiata :) A tak nawiasem - nasz internet coraz bardziej przypomina ten chinski... niby jest, ale coraz dokladniej kontrolowany.
    • 2560a Re: ubersztumperumper 26.03.05, 23:19
      ubersztumperumper napisał:

> ryja.
      ---------------
      Jezeli ten mutant, jak go nazywasz, ma chocby jedna sprawna komorke mozgowa
      to stoi on na znacznie wyzszym poziomie inteligencji niz ty.Nie lubie nikogo
      obrazac, ale przekroczyles wszelkie granice ludzkiej oblesnosci!
    • mozart smierc glodowa jest straszna! 27.03.05, 01:00
      Dajcie jej chociaz zastrzyk, posadzcie na krzesle elektrycznym albo zagazujcie.
      Ale nie skazujcie jej na powolna smierc glodowa!
      • pawel_451 Re: smierc glodowa jest straszna! 27.03.05, 08:44
        o kim piszesz "ona"? "Ja" czy "ty" to swiadomosc.
        • pawel_451 ps 27.03.05, 08:46
          poza tym zastrzyk czy krzeslo to bylaby eutanazja (czyli odruch milosierdzia) a tej chrzescijanie zakazuja...
    • odtomka To jest Wielkanoc 27.03.05, 06:34
      a niestety wszyskie media w USA jakby kompletnie o tym zapomnialy. Mowa tylko o
      Terry. Zgoda, jest to tragedia ale dzieci umieraja z glodu na calym swiecie
      codziennie. Tysiace z nich zabito w Iraku. Tysiace utopilo sie w falach
      Tsunami. Jednak mowa jest tylko o Terry i wszystkie sady, Gubernator, Kongress
      i Prezydent musza jej pomoc. Nikt inny nie jest wazny.
      Zadne lokalne kanaly TV nie puszczaja programow o tresci religijnej i
      praktycznie cisza o Wielkiej Nocy. Sposrod ponad setki satelitarnych kanalow
      tylko History Channel pokazal pare filmow o Chrystusie. Natomiast trzydziesci
      innych bez przerwy mowia o Terry. Dziekuje bardzo za ta odnowe moralna. Wyglada
      na to ze konserawysci wykreowali nowego idola, poco im Chrystus.
      • dziwak4 Re: To jest Wielkanoc 27.03.05, 06:55
        odtomka napisał:

> a niestety wszyskie media w USA jakby kompletnie o tym zapomnialy. Mowa tylko
        o
        >
        > Terry. Zgoda, jest to tragedia ale dzieci umieraja z glodu na calym swiecie
        > codziennie. Tysiace z nich zabito w Iraku. Tysiace utopilo sie w falach
        > Tsunami. Jednak mowa jest tylko o Terry i wszystkie sady, Gubernator,
        Kongress
        > i Prezydent musza jej pomoc. Nikt inny nie jest wazny.
        > Zadne lokalne kanaly TV nie puszczaja programow o tresci religijnej i
        > praktycznie cisza o Wielkiej Nocy. Sposrod ponad setki satelitarnych kanalow
        > tylko History Channel pokazal pare filmow o Chrystusie. Natomiast trzydziesci
        > innych bez przerwy mowia o Terry. Dziekuje bardzo za ta odnowe moralna.
        Wyglada
        >
        > na to ze konserawysci wykreowali nowego idola, poco im Chrystus.

Tak masz racje,Ameryka umiera nie zdajac sobie nawet z tego sprawy.
        Ta cala farsa wokol Terry S.to kolejne amerykanskie przedstawienie.
        Cokolwiek sie tam dzieje i czy ona zostanie uratowan poprzez Busha czy nie
        to juz niw ma znaczenia,a to dlatego,ze ludzie tam obecni jak mowic zapomnieli
        o tym co dzis najwazniejsze,o dniu w ktorym Chrystus umieral i o dniu
        w kotrym Zmartwychwstal.Ich mowa jest martwa bo odnosi sie do tego swiata,
        chociaz deklaruja sie jak katolicy lub nie to wszystko jest pomimo swego
        krzyku,ciche i pelne ubolewania.
        Ameryka musi zginac,to tylko kwestia czasu.
        Wierze,ze nie dozyjemy tego,bo beda z tym zwiazane straszne meki ludzkiego
        stworzenia.
        Ameryka wlasciwie nie wierzy w nic,tylko w swa potege.Jak dlugo?
        :(
    • bobasek_i_cala_klasa Hitler tez od czegos zaczac musial................ 27.03.05, 07:12
      I tak zanim zaczal kasowac zydow, w 1933 roku wydal zarzadzenie ktore zabranialo
      zydom kompieli w publicznych basenach.
      Nastepnie nakazal sterylizacji psychcznie chorych tak aby nastepnie sterylizowac
      ludzi ktorym przyszlo byc kalekami.
      Nastepny krok to bylo zabijanie kalekich noworodkow aby w koncu mordowac
      wszystkie kaleki bez wzgledu na wiek.
      I tak dalej i tak dalej.
      Ten kto zkazuje na smierc te niewinna dziewczyne za iles lat bedzie kasowal juz
      kazdego na kogo bedzie mial ochote. Przedewszystkim tych ktorzy maja inne zdanie.

Pomysl o tym lekkomyslny czlowieku
      • pawel_451 Re: Hitler tez od czegos zaczac musial........... 27.03.05, 08:57
        piszesz o "niewinnej" dziewczynie, tak jakby skazywanie na smierc winnych bylo moralnie usprawiedliwione. Poza tym skazac na smierc mozna tylko kogos, kto mysli. O scietym drzewie czy o zarznietej kurze nie powiesz, ze skazano je na smierc. Gdyby wyjeto z ciebie mozg (oczywiscie po bardzo dokladnie przeprowadzonych poszukiwaniach) i oddzielono od ciala - co wolalbys utrzymac przy zyciu - mozg czy cialo?
    • ubu_roy Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 27.03.05, 08:32
      ubersztumperumper napisał:

> ryja.

Jedno z nie wielu sensownych wypowiedzi na ten temat !!!!
      Cala ta historia jest poprostu obrzydliwa. Maz Terri wydal na BEZSENSOWNE
      utrzymanie jej przy zyciu prawie 10.000.000 $. Terri Schiavo jest roslina od 15
      lat. Mysle ze to wystarczajaca KARA jaka spotkala Terri za naduzywanie
      preparatow odchudziajacych i niedojadanie w efekcie czego dostala zapasci. A
      chciala byc taka piekna jak z reklamy ! Uratowana za pozno ze zniszczonym w
      wyniku niedotlenienia mozgiem lezy i czeka az ja ktos dobije przez 15 lat. W
      naturalnych warunkach nie mialaby szans na przezycie paru dni. Ale nie ma
      miejsca na litosciwa smierc w cywilizacji hipokrytow i fetyszystow wlasnego
      zycia. Opieka nad tym oblesnym mutantem pochlania pieniadze, czas i energie
      ktore moglyby byc wykozystane dla tych ktorzy zeczywiscia potrzebuja pomocy.
      Oto jest wasza cywilizacja. Oto sa wasze wartosci. Podniecacie sie tym co wam
      tendencyjnie podrzuca w mediach, by czuc sie lepiej od tych ktorzy kieruja sie
      rozumem.
      • dziwak4 Re: Sąd odrzucił ostatni wniosek rodziców Schavio 27.03.05, 08:43

Z ostatnich wiadomosci czyli godz 1.00 AM czasu New York wynika,'
        iz Probrem Terry S jest zwiazany z jej maltretowaniem poprzez jej meza.
        W wyniku jednej z szamatan ona niesczesliwie upadla,i dlatego on teraz
        jest za jak najszybsza jej smiercia aby czasami z czasem jej sie cos
        nie przypomnialo.
        Obecnie Jerry znajduje sie w fazie smierci klicznej po braku odzywiania
        poprzez dzisiaj bedzie bedzie 10 dni.
        Jak widac ludzie umieraja z glodu nie tylko w Afryce.
        Jest to niewatpilwie jedna z najwiekszych zbrodni tego wieku,gdzie czlowiek
        chory zostal skazany na umieranie smiercia glodowa (w koncu chyba nawet
        eutanazja nie na tym polega?),i zostalo to zaakceptowane poprzez sad
        USA,czyli kraju ktory mieni sie byc przywodca w przekazywaniu wartosci
        ludzkich reszcie swiata.
        :(

• irini Niech rodzice wezmą ja do domu i podłączą rurkę 27.03.05, 08:42
      nielegalnie, bo jak bedą czekać, to się nie doczekają.
      • bobasek_i_cala_klasa Re: Niech rodzice wezmą ja do domu i podłączą rur 27.03.05, 08:49
        irini napisał:

> nielegalnie, bo jak bedą czekać, to się nie doczekają.

niestety nie moga bo Bogiem i wlasciciemem tego ciala sa faszystowscy sedziowie
        z Florydy
        • dziwak4 Re: Niech rodzice wezmą ja do domu i podłączą rur 27.03.05, 09:18
          bobasek_i_cala_klasa napisał:

> irini napisał:
          >
          > > nielegalnie, bo jak bedą czekać, to się nie doczekają.
          >
          > niestety nie moga bo Bogiem i wlasciciemem tego ciala sa faszystowscy
          sedziowie
          > z Florydy

Powiedziales wszystko co moznaby powiedziec w tym przypadku
          Ale tzw.sprawiedliwosc upomni sie o swoje,to jest jak "tsunami" nikt ich
          nie zatrzyma nikt nie wie kiedy i gdzie przyjda.
          Wydaje mi sie ,ze swiat wkracza w inna jakby faze,okres totalnej obojetosci
          przeciwko zlu,co wiecej okres czynow ktoe juz dawno zostaly zapomniane.
          Zycie ludzkie przestaje miec jakiekolwiek znaczenie.
          No i dobrze,zaboczymy,co z tak pojetej filozofii wyniknie.
          czekamy,:(((((

--------------------------------------------------------------------------------
      • pawel_451 problem w tym... 27.03.05, 09:00
        ...ze oni jej nie chca w domu :)
        • pawel_451 ps 27.03.05, 09:07
          zauwazcie: chcrzescijanie, ktorzy wierza ze na tamtym swiecie jest czlowiekowi o wiele lepiej niz za zycia, za wszelka cene trzymaja wszystkich na tym swiecie. Czyzby zawisc? ;)
          • pawel_451 ps2 27.03.05, 09:18
            ...za to ochoczo posylaja na tamten swiat, do swojego boga, najgorszych zbrodniarzy. Ale to tylko kolejny dowod na umyslowa ociezalosc charakterystyczna dla mentalnosci podatnej na mistycyzm.
    • janbacz Niech złożą wniosek o zamianę formy egzekucji 27.03.05, 13:24
      Rodzice powinni złożyć wniosek aby
      tę zbrodniarkę winną niedoumarcia
      stracić jednak standardowo na krześle
      a nie w sposób okrutny przez zagłodzenie
      i odwodnienie.
      Wniosek powinni uzasadniać tym że w USA
      nie wolno stosować kar okrutnych.

==============
      Czyż nie dobija się koni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka