Dodaj do ulubionych

Smierc Papieza przynosi Poloni Kanadyjskiej ulge

15.04.05, 23:42
Jest w tej chwili realna szansa usuniecia z Polskich kosciolow w Kanadzie
Zlodziejskiego Zakonu Oblackiego,dotychczas ich zlodziejstwa kryl jego
eminencja Dziwisz.
Obserwuj wątek
    • remik.bz Re: Smierc Papieza przynosi Poloni Kanadyjskiej u 16.04.05, 19:39
      anastazy123 napisał:

> Jest w tej chwili realna szansa usuniecia z Polskich kosciolow w Kanadzie
      > Zlodziejskiego Zakonu Oblackiego,dotychczas ich zlodziejstwa kryl jego
      > eminencja Dziwisz.

Mam nadzieję ,że mówisz wyłacznie w swoim imieniu . Przecież nik Cię nie zmusza
      do należenia do Kościoła Katolickiego jak i do Polonii. Ja piszę z Krakowa .
      Niedawno byłem na mszy papieskiej na naszych Błoniach. I dziwie się , że w
      takiej chwili pojawiają się tacy ludzie jak Ty. Ludzie , którzy chcą
      tylko "jadzić". Nie tak uczył nas Zmarły.
      A jesli gdzieś tam u Was w Kanadzie są podejrzenia o "złodziejstwo" , to chyba
      macie coś takiego jak policja , prokuratura , sądy.
      • aassaa1 ReŚmierc Papieża przynosi Poloni Kanadyjskiej ulgę 16.04.05, 21:01
        Ja też byłem na Błoniach w Krakowie i co z tego. 30% przyszło z potrzeby chwili,
        drugie 30% bo szli inni, a 40% no bo przecież trzeba było sie pokazać i jakby
        kto zapytał to mieć od razu gębę pełna frazesów. Byłem tam dwa razy i wyszliśmy
        z tamtąd z Żoną zniesmaczeni. Kilka dosłownie kilka grup które które miały
        jakiś szacucek dla śmierci Karola Wojtyły. Dla olbrzymiej wiekszości to był
        piknik, połączony ze śpiewami ( a co za różnica co się śpiewa )i opowiadaniem
        sobie historyjek z życia, z przygód i wrażeń z ostatniej rozbieranej randki
        (jedna z Pań za naszymi plecami). Wg. mnie przyjście na Błonia było przyjściem
        na pogrzeb i nie ważne kogo. Zmarłemu należy się Szacunek kimkolwiek on był.A w
        tym przypadku był to papież Polak i w dodatku Krakowianin. No ale tacy jesteśmy
        Katolicy. Tak odebraliśmy nauki papieskie i tak je stosujemy. Ano,,takie mamy
        Rzeczpospolite, jakie jej młodzieży chowanie". Panie,,remik123" nie chwal się
        Pan tym naszym Krakowem bo czasami aż wstyd sie przyznać, że to królewskie mia-
        sto. A jeszcze o jednym Pan zapomniał. Trzeba pochwalić się jakich to Polytykuf
        mamy którzy wywodzą sie z naszego miasta, a nie wszyscy ich znają. Jeżeli zaś
        chodzi o finanse, to pewnie w Kanadzie organa ścigania działają tak jak u nas
        przykład : Stella Maris z Gdańska, czy fundacja św.Jana Bosko z Lubina-Polkowic.
        • remik.bz O co Panu chodzi ? 16.04.05, 21:54
          Właściwie nie wiadomo "o co Panu chodzi".

aassaa1 napisała:

> Ja też byłem na Błoniach w Krakowie i co z tego.

Ja też byłem i wiem ile zyskałem. Jeśli Pan nic nie zyskał , to tylko moge
          współczuć.

Dla olbrzymiej wiekszości to był
          > piknik, połączony ze śpiewami ( a co za różnica co się śpiewa )i opowiadaniem
          > sobie historyjek z życia, z przygód i wrażeń z ostatniej rozbieranej randki

To po prostu nieprawda. Nie wiem dlaczego pan kłamie. Mam nadzieje ,że nie
          dla "kasy". Przypominam na wszelki wypadek ,że ja też tam byłem.

Trzeba pochwalić się jakich to Polytykuf
          >
          > mamy którzy wywodzą sie z naszego miasta, a nie wszyscy ich znają

Przypomionam delikatnie ,ze od 16 lat mamy wolność i demokrację . Jeśli nie
          podobają się panu jacyś politycy to przecież nie musi Pan na nich głosować .
          Głosuj Pan na takich , którzy Panu "pasują". A jak Pan nie bedziesz glosował ,
          to też Pan bedziesz głosował . Takie są reguły demokracji.
        • krystian71 ale brudy , i to dotego pelne falszu nt 16.04.05, 23:08
          kto to jest ta aassaa , nigdy o takiej nie slyszalem , nigdy tu nie pisala???
    • ale-jajaja Re: Smierc Papieza przynosi Poloni Kanadyjskiej u 16.04.05, 19:45
      Czy ty anastazy to nie ten sam co grom3, który bez przerwy ględzi cos o Toronto
      itd...
      Idż się wyspowiadaj - to ci może odpust jaki będzie.
      • maniekxxx Kim jest Grom 3 ? 16.04.05, 22:47
        Na pewno idiota! .Obiecywal juz wielokrotnie tu na forum
        ze jego kumple juz-juz przygotowuja sobie posadki w
        CU(parafialny Polski Bank).Ile tu ten idiota naslinil sie
        i narzekal -i co wszystkie planowane zamachy przez
        cimniakow w stylu Grom 3 SPALILY sie a planowane
        przejecia kasy przez analfabetow pokroju Grom i jego
        funfli spelzna na niczym-Mazenie-pozostanie tylko
        mazeniem.Kapucynie=Grom !!!
        • lolo11 Re: Kim jest Grom 3 ? 16.04.05, 23:03
          To nie tylko idiota to sam Z. Belz z Roncevalles Ave.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka