Dodaj do ulubionych

ostrzal rakietowy izraelskich osiedli

27.04.05, 16:59
i nawet nie z "niewiarygodnego" izraelskiego zrodla;)
www.kuna.net.kw/home/story.aspx?Language=en&DSNO=727271
Obserwuj wątek
    • i-love-2-bike Re: ostrzal rakietowy izraelskich osiedli 27.04.05, 18:09
      manny_ramirez napisał:

> i nawet nie z "niewiarygodnego" izraelskiego zrodla;)
      > www.kuna.net.kw/home/story.aspx?Language=en&DSNO=727271

This came while Israelis took to the streets, at Ghosh Katif settlements network
      in south of here, in protest against the Israeli plan for pull out from Gaza strip.

a to brzydcy arabowie,ze nie zgadzaja sie na okupacje.fe.
      • negevmc Re: ostrzal rakietowy izraelskich osiedli 27.04.05, 18:15
        i-love-2-bike napisała:

> a to brzydcy arabowie,ze nie zgadzaja sie na okupacje.fe.

No a ostrzelanie tych osiedli w przededniu opuszczenia ich przez Zydow
        napewno to przyspieszy. Nietuzinkowy zmysl polityczny.wow!
        • i-love-2-bike Re: ostrzal rakietowy izraelskich osiedli 27.04.05, 18:18
          negevmc napisał:

> i-love-2-bike napisała:
          >
          > > a to brzydcy arabowie,ze nie zgadzaja sie na okupacje.fe.
          >
          > No a ostrzelanie tych osiedli w przededniu opuszczenia ich przez Zydow
          > napewno to przyspieszy. Nietuzinkowy zmysl polityczny.wow!

mysle,ze jak zyjesz w niewoli to nie myslisz innymi kategoriami tylko wlasnie
          takimi. okupacja to okupacja, a jesli chodzi o strzelanie to jakby nie patrzec
          wy robicie to znacznie celniej. a co do opuszczenia gazy to troche wolno i
          opieszale to idzie,chyba przyznasz?
          • negevmc Re: ostrzal rakietowy izraelskich osiedli 27.04.05, 18:43
            i-love-2-bike napisała:

> wy robicie to znacznie celniej. a co do opuszczenia gazy to troche wolno i
            > opieszale to idzie,chyba przyznasz?

Nie przyznam. Dlaczego powoli? Byly wyznaczone daty i na razie nikt ich
            nie zmienil.
            (Probowali co prawda ale Ty prawdopodobinie o tym nie wiesz wiec nie to mialas
            na mysli)

• i-love-2-bike Re: ostrzal rakietowy izraelskich osiedli 27.04.05, 19:07
              negevmc napisał:

>
              > > wy robicie to znacznie celniej. a co do opuszczenia gazy to troche wolno
              > i
              > > opieszale to idzie,chyba przyznasz?
              >
              > Nie przyznam. Dlaczego powoli? Byly wyznaczone daty i na razie nikt ich
              > nie zmienil.
              > (Probowali co prawda ale Ty prawdopodobinie o tym nie wiesz wiec nie to mialas
              > na mysli)
              >
              mialam na mysli ilosc lat jakie okupujecie te tereny i niechec z jaka je
              oddajecie. o ile wiem nie oddacie calosci tylko czesc tak czy tak.
              • negevmc co to jest calosc ? n/t 27.04.05, 19:08
                • i-love-2-bike Re: co to jest calosc ? n/t 27.04.05, 19:13
                  o ile wiem plan wyjscia z terenow okupowanych byl na wokandzie spotkania
                  bush-sharon. oswiec mnie bo nie bardzo to rozumiem szaron nie zgodzil sie na
                  calkowite opuszczenie terenow okupowanych tylko na takie jakie on ustalil.
                  powiedz mi kiedy w takim razie i co opuszczacie? o ile wiem mur rowniez jest
                  budowany tak,aby wchodzil w nie wasze tereny,gdyz to podaja wszystkie serwisy.
                  • goidbaum MUR jets budowany na Ziemi izralela 27.04.05, 19:16
                    • goidbaum Re: MUR jets budowany na Ziemi Izraela 27.04.05, 19:18
                      jako i Biblia rzecze.

natomiast opuszczenie strefy Gazy - tu masz racje, nie jest podyktowane zadnymi
                      decyzjami militarno-ekonomicznymi.
                      to jedynie decyzja polityczna.
                      niesluszna , zreszta.
                      • i-love-2-bike Re: MUR jets budowany na Ziemi Izraela 27.04.05, 19:20
                        goidbaum napisała:

> jako i Biblia rzecze.
                        >
                        > natomiast opuszczenie strefy Gazy - tu masz racje, nie jest podyktowane zadnymi
                        >
                        > decyzjami militarno-ekonomicznymi.
                        > to jedynie decyzja polityczna.
                        > niesluszna , zreszta.

podaj te nowa wersje biblii z planem muru,bo przeoczylam strony. jasiu cos ci
                        sie pogorszylo.
                        • negevmc Re: MUR jets budowany na Ziemi Izraela 27.04.05, 19:25
                          i-love-2-bike napisała:

> podaj te nowa wersje biblii z planem muru,bo przeoczylam strony. jasiu cos ci
                          > sie pogorszylo.

nie trzeba nowej, stara jest wystarczajaca:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21759334&a=21759334
                          • i-love-2-bike Re: MUR jets budowany na Ziemi Izraela 27.04.05, 19:28
                            negevmc napisał:

>
                            > > podaj te nowa wersje biblii z planem muru,bo przeoczylam strony. jasiu co
                            > s ci
                            > > sie pogorszylo.
                            >
                            > nie trzeba nowej, stara jest wystarczajaca:
                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21759334&a=21759334

no ale gdzie ta wzmianka o murze,ktory teraz stawiacie negev?
                            • negevmc Re: MUR jets budowany na Ziemi Izraela 27.04.05, 19:43
                              i-love-2-bike napisała:

> no ale gdzie ta wzmianka o murze,ktory teraz stawiacie negev?

Fragment nie dotyczy muru tylko ziemi jak wspomnial byl goidbaum.
                              Ale to tylko fragment przeczytaj biblie tam szerzej o tym traktuja.

Dodam tylko, ze ja nie uznaje Bozego Natchnienia Biblii wiec dla mnie ona nie
                              jest powodem. Przytoczylem tylko fragment bo prosilas.
                              • i-love-2-bike Re: MUR jets budowany na Ziemi Izraela 27.04.05, 19:55
                                negevmc napisał:

>
                                >
                                > > no ale gdzie ta wzmianka o murze,ktory teraz stawiacie negev?
                                >
                                > Fragment nie dotyczy muru tylko ziemi jak wspomnial byl goidbaum.
                                > Ale to tylko fragment przeczytaj biblie tam szerzej o tym traktuja.
                                >
                                > Dodam tylko, ze ja nie uznaje Bozego Natchnienia Biblii wiec dla mnie ona nie
                                > jest powodem. Przytoczylem tylko fragment bo prosilas.

nie zrozumiales mnie,ja prosilam goidbauma o to by przytoczyl,gdzie w biblii
                                jest mowa o murze,gdyz on to pierwszy zacytowal. a co do biblii to jak
                                wiadomo,ze na jej podstawie powstaliscie, a wiec jak w takim wypadku zachowuja
                                sie u was ludzie niewierzacy,ktorzy mieszkaja w panstwie biblijnym?
                      • krystian71 Re: MUR jets budowany na Ziemi Izraela 27.04.05, 19:24
                        ja tez tak mysle.Nic ona nie da.Albo wszystko , albo nic.
                        Albo trzeba zbierac sily , by utrzymac wszystkie podboje , albo przygotowac sie
                        na straty wszystkiego.
                        I co mial Bush na mysli? Zabraklo mu woli, poparcia wyborcow , kasy ?
                        Oj , czarno to widze , tak czarno jak czarny jest ten klebiacy sie tlum
                        Izraelitow pod obcymi ambasadami.
                        Nie sadzisz,ze oni JUZ cos wiedza?
                    • i-love-2-bike Re: MUR jets budowany na Ziemi izralela 27.04.05, 19:19
                      to nawet cnn klamie a to dobre :))
                      • manny_ramirez rachelka 27.04.05, 19:35
                        jak zwykle ze spoznionym zaplonem:(
                        dopiero dzis sie domyslila ze cnn klamie:(((
                        • i-love-2-bike Re: rachelka 27.04.05, 19:37
                          manny_ramirez napisał:

> jak zwykle ze spoznionym zaplonem:(
                          > dopiero dzis sie domyslila ze cnn klamie:(((

cnn,fox,reuter tia manny jak wiadomosc sie tobie nie podoba to wszyscy
                          klamia,nawet jesli te agencje sa w rekach...zydow:))) manny jestes nieroformowalny.
                          • manny_ramirez moja droga 27.04.05, 19:39
                            bij poklony przed idolem jak chcesz

ja wole miec swoj rozum

cnn, fox jedno i to samo tendencyjne bagno
                            • i-love-2-bike Re: moja droga 27.04.05, 19:42
                              manny_ramirez napisał:

> bij poklony przed idolem jak chcesz
                              >
                              > ja wole miec swoj rozum
                              >
                              > cnn, fox jedno i to samo tendencyjne bagno

manny dobrze,ze siedze ty gadzinowki foxa nie lubisz,tozto tam wlasnie chwala
                              twego boga 24/7.
                              • manny_ramirez Re: moja droga 27.04.05, 19:43
                                kto moj Bog to moja osobista sprawa i nic Ci do tego

a klapki masz straszne jak tylko jednostronnie gadzinowki widzisz
                  • negevmc Ponawiam pytanie. 27.04.05, 19:23
                    i-love-2-bike napisała:

> swiec mnie bo nie bardzo to rozumiem szaron nie zgodzil sie na
                    > calkowite opuszczenie terenow okupowanych tylko na takie jakie on ustalil.

1. Co to sa w takim razie tereny okupowane ?
                    2. Do kogo nalezaly przed okupacja
                    3. Do kogo maja nalezec po wyjsciu z nich Zydow.
                    4. Kto na te pytania ma odpowiedziec.

Zaznaczam, ze mam odpowiedzi na te pytania ale chce jes uslyszec od Ciebie.
                    • i-love-2-bike Re: Ponawiam pytanie. 27.04.05, 19:26
                      negevmc napisał:

>
                      > > swiec mnie bo nie bardzo to rozumiem szaron nie zgodzil sie na
                      > > calkowite opuszczenie terenow okupowanych tylko na takie jakie on ustalil
                      > .
                      >
                      > 1. Co to sa w takim razie tereny okupowane ?
                      > 2. Do kogo nalezaly przed okupacja
                      > 3. Do kogo maja nalezec po wyjsciu z nich Zydow.
                      > 4. Kto na te pytania ma odpowiedziec.
                      >
                      > Zaznaczam, ze mam odpowiedzi na te pytania ale chce jes uslyszec od Ciebie.

negev to przeciez ja niczego nie wiem bo tam nie siedze. plan byl wyjscia z
                      terenow okupowanych przez was,napisz jak to sie przedstawia,bo jescze pomysle,ze
                      nie wiesz i robisz uniki:))
                      • negevmc Re: Ponawiam pytanie. 27.04.05, 19:37
                        i-love-2-bike napisała:

> negev to przeciez ja niczego nie wiem bo tam nie siedze. plan byl wyjscia z
                        > terenow okupowanych przez was,napisz jak to sie przedstawia,bo jescze
                        > pomysle,ze nie wiesz i robisz uniki:))

Pomyslisz sobie to co chcesz niezaleznie od tego co napisze.
                        ale wczesniej napisalas:

> mialam na mysli ilosc lat jakie okupujecie te tereny i niechec z jaka je
                        > oddajecie. o ile wiem nie oddacie calosci tylko czesc tak czy tak.

wiec pytam po raz trzeci.
                        1. Co to jest calosc ?
                        2. Jakie tereny okupujemy a jakie nie i od kiedy ?
                        3. Komu sie one naleza i dlaczego ?
                        4. Czyje byly przed okupcaja ?

nie wymiguj sie tylko odpowiedz.
                        Potem Ci odpowiem.

• krystian71 Re: Ponawiam pytanie. 27.04.05, 19:39
                          i co to zmieni negewmc , nawet jak dostaniesz zadawalajaca odpowiedz na
                          wszystkie twoje pytania?
                          • lechu1 Ponawiam pytanie do szczekaczki arabskiej krystian 27.04.05, 19:45
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22990717
                            kiedy skonczysz zamulac mozgi i uprawiac arabska propagande ????
                            • maretino Re: Ponawiam pytanie do szczekaczki arabskiej kry 27.04.05, 22:46
                              lechu1 napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22990717
                              > kiedy skonczysz zamulac mozgi i uprawiac arabska propagande ????

Nie skonczy , to jego misja .
                          • negevmc Re: Ponawiam pytanie. 27.04.05, 19:46
                            krystian71 napisała:

> i co to zmieni negewmc , nawet jak dostaniesz zadawalajaca odpowiedz na
                            > wszystkie twoje pytania?

Masz racje Kris, wszak napisalem:
                            > Pomyslisz sobie to co chcesz niezaleznie od tego co napisze.

Jesli nic nie zmieni to po co tu sie produkujemy :(
                          • i-love-2-bike Re: Ponawiam pytanie. 27.04.05, 19:54
                            krystian71 napisała:

> i co to zmieni negewmc , nawet jak dostaniesz zadawalajaca odpowiedz na
                            > wszystkie twoje pytania?

no jak wiadomo okupujecie wschodnie jeruzalem,west bank,gaza strip to te ktore
                            pamietam,ile po drodze czego wzielisci to nie sposob wiedziec nie sledzac tego
                            co dzien. w czasie budowy muru tez wchodzicie spokojnie na nieswoje tereny,tak
                            ze negev teraz powiedz mi jak w takim wypadku maja reagowac palestynczycy? jak
                            wiadomo ta ziemia byla przez nich zamieszkiwana dosc dlugo,potem ONZ stworzylo
                            wasze panstwo,ale nie w takich granicach,jakie macie obecnie, to tak w skrocie.
                            tu troche lektury.
                            www.afsc.org/israel-palestine/occupation-grinds-on.htm
                            www.aljazeerah.info/Human%20price%20of%20the%20occupation/human_price_of_the_israeli_occup.htm
                            www.jerusalemites.org/facts_documents/un/23.htm.......
                            Brush up your Shakespeare and the women you will wow.
                            www.bergoiata.org/fe/fleurs02/DOT_Flowers_B_02.jpg
                            • negevmc Re: Ponawiam pytanie. 27.04.05, 20:12
                              i-love-2-bike napisała:

> no jak wiadomo okupujecie wschodnie jeruzalem,west bank,gaza strip to te ktore
                              > pamietam,ile po drodze czego wzielisci to nie sposob wiedziec nie sledzac tego
                              > co dzien.

Permanentnie odmawiasz odpowiedzi na najprostsze pytania.
                              Nie chce mi sie juz ich powtarzac. Przed wojna 1967 roku wschodnia Jerozolima
                              i terytorium okreslane dzis mianem Zachodniego Brzegu nalezaly do Jordanii.
                              Strefa Gazy do Egiptu. Te panstwa nie chca ich dzisiaj a moze chetniej bysmy im
                              je zworcili bo z tymi panstwami mamy oficjalnie podpisany pokoj.

> w czasie budowy muru tez wchodzicie spokojnie na nieswoje tereny
                              Wobec tego na czyje ? Jordanii ?

> ze negev teraz powiedz mi jak w takim wypadku maja reagowac palestynczycy?
                              Jesli chca te ziemie to nie ostrzeliwac Izraela gdy obiecal (i nic nie wskazuje
                              na to ze bedzie inaczej), ze je oposci.

> jak wiadomo ta ziemia byla przez nich zamieszkiwana dosc dlugo,potem ONZ
                              > stworzylo wasze panstwo,ale nie w takich granicach,jakie macie obecnie, to
                              > tak w skrocie.
                              Nie, nie w takich jakie mamy obecnie, w innych ale tamtych Arabowie nie
                              zaakceptowali i wszczeli wojne.
                              Oddamy te ziemie (gleboko w to wierze), ktorych zwrot w wyniku pertraktacji
                              zakonczy toczaca sie od 1948 roku wojne.

• i-love-2-bike Re: Ponawiam pytanie. 27.04.05, 20:23
                                negevmc napisał:

>
                                > > no jak wiadomo okupujecie wschodnie jeruzalem,west bank,gaza strip to te
                                > ktore
                                > > pamietam,ile po drodze czego wzielisci to nie sposob wiedziec nie sledzac
                                > tego
                                > > co dzien.
                                >
                                > Permanentnie odmawiasz odpowiedzi na najprostsze pytania.
                                > Nie chce mi sie juz ich powtarzac. Przed wojna 1967 roku wschodnia Jerozolima
                                > i terytorium okreslane dzis mianem Zachodniego Brzegu nalezaly do Jordanii.
                                > Strefa Gazy do Egiptu. Te panstwa nie chca ich dzisiaj a moze chetniej bysmy im
                                >
                                > je zworcili bo z tymi panstwami mamy oficjalnie podpisany pokoj.

niepotrzebnie negev sie podniecasz,gdyz ja pytalam ciebie juz wczesniej o pare
                                rzeczy a ty odpowiedziales pytaniem na pytanie.
                                jesli te ziemie do was nie nalezaly to co na nich robicie i dlaczego wczesniej
                                nie daliscie ich palestynczykom,aby oni martwili sie co dalej. to przeciez
                                nielogiczne. jesli mnie pamiec nie myli to ONZ wam nakazalo rezolucja abyscie
                                tereny zabrane w czasie wojen oddali,to dlaczego tego nie robicie?
                                >
                                > > w czasie budowy muru tez wchodzicie spokojnie na nieswoje tereny
                                > Wobec tego na czyje ? Jordanii ? -chociazby
                                >
                                > > ze negev teraz powiedz mi jak w takim wypadku maja reagowac palestynczycy
                                > ?
                                > Jesli chca te ziemie to nie ostrzeliwac Izraela gdy obiecal (i nic nie wskazuje
                                >
                                > na to ze bedzie inaczej), ze je oposci.

szaron co nieco inaczej buszowi mowil
                                >
                                > > jak wiadomo ta ziemia byla przez nich zamieszkiwana dosc dlugo,potem ONZ
                                > > stworzylo wasze panstwo,ale nie w takich granicach,jakie macie obecnie, t
                                > o
                                > > tak w skrocie.
                                > Nie, nie w takich jakie mamy obecnie, w innych ale tamtych Arabowie nie
                                > zaakceptowali i wszczeli wojne.

jak myslisz dlaczego?

> Oddamy te ziemie (gleboko w to wierze), ktorych zwrot w wyniku pertraktacji
                                > zakonczy toczaca sie od 1948 roku wojne.

ja tez w to wierze i wiekszosc swiata w to wierzy,inaczej wasza wiarygodnosc
                                bardzo ucierpi.
                                >
                                >
                                >
                                • negevmc Re: Ponawiam pytanie. 27.04.05, 20:53
                                  i-love-2-bike napisała:

> niepotrzebnie negev sie podniecasz,
                                  Nie podniecam sie.

> gdyz ja pytalam ciebie juz wczesniej o pare
                                  > rzeczy a ty odpowiedziales pytaniem na pytanie.
                                  o jakie ? nie bardzo chwytam.
                                  spytalas:
                                  > a co do opuszczenia gazy to troche wolno i
                                  > opieszale to idzie,chyba przyznasz?
                                  wiec odpowiedzilem:
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23262691&a=23266145
                                  spytalas:
                                  > o ile wiem nie oddacie calosci tylko czesc tak czy tak.
                                  wiec zeby odpowiedziec na to pytanie musialem sie dowiedziec:
                                  > co to jest calosc n/t?
                                  Dosc logicznie jak sadze.
                                  Dotad nie odpowiedzialas wiec jak ja moge Ci odpowiedziec.

> jesli te ziemie do was nie nalezaly to co na nich robicie i dlaczego wczesniej
                                  > nie daliscie ich palestynczykom,aby oni martwili sie co dalej. to przeciez
                                  > nielogiczne.
                                  Dlaczego Palestyczykom jesli do nich te ziemie nie nalezaly. to przeciez
                                  nielogiczne. Nalezaly do Jordanii i Egiptu nigdy nie bylo panstwa
                                  palestynskiego. Mowilem juz Jordania i Egipt umywaja rece - nie chca
                                  Palestynczykow. w 1970 ktroyms tam, juz nie pamietam dokladnie Krol Jordanski
                                  wyraznie dal do zrozumienia co mysli o Palestynczykach - po prostu wyrznal ich
                                  i to prawdopodobnie wiecej niz Izrael w obydwu "intifadach".
                                  (nie znam dokaldnych danych wiec nie lap mnie za slowa)

> jesli mnie pamiec nie myli to ONZ wam nakazalo rezolucja abyscie
                                  > tereny zabrane w czasie wojen oddali,to dlaczego tego nie robicie?
                                  Bowiem oddanie tych ziem komukolwiek bez gwarancji pokoju bedzie
                                  samobojstwem a gwarancji takich jak dotad nie udalo sie uzyskac.

> szaron co nieco inaczej buszowi mowil
                                  Szaron powiedzial Buszowi, ze najpierw wyjdzie z Gazy a potem zarzada od
                                  Palestynczykow bezwzglednego zaprzestania terroru. Bez tego nie ma co
                                  dyskutowac o przyszlosci. Mowil to kilka dni temu w CNN.

> jak myslisz dlaczego?
                                  To jest najistotniejsze pytanie. Dlatego, ze nie chcieli zadnego panstwa
                                  Izrael to jasne przeciez - co do tego nie ma dyskusji.
                                  Oni nie chcieli a Zydzi chcieli najprostrzy powod do konfliktu.
                                  A teraz powiedz mi czy w obliczu mozliwosci powstania Izraela na brytyjskich a
                                  wczesniej tureckich ziemiach Zydzi po II WS kiedy wymordowano
                                  tylko polskich Zydow 3 mln z 3.2 mln (wszystkie zydowskie ofiary ocenia sie na
                                  6 mln) mogli z niej zrezygnowac. Z reszta Arabowie moze by i nie wszczeli
                                  tak zacieklej wojny gdyby nie Wielka Brytania, ktora im w tym dopomogla.

> ja tez w to wierze i wiekszosc swiata w to wierzy,inaczej wasza wiarygodnosc
                                  > bardzo ucierpi.
                                  Nasza wiarygodnosc jest zadna cena w porownaniu z naszym zyciem.
                                  • dana33 Re: Ponawiam pytanie. 27.04.05, 21:08
                                    kol hakavod negev, kaha o kaha hem lo yawinu shum davar, aval tov, she amarta
                                    lahem... :))))
                                  • i-love-2-bike Re: Ponawiam pytanie. 27.04.05, 21:23
                                    negevmc napisał:

> Dlaczego Palestyczykom jesli do nich te ziemie nie nalezaly. to przeciez
                                    > nielogiczne. Nalezaly do Jordanii i Egiptu nigdy nie bylo panstwa
                                    > palestynskiego. Mowilem juz Jordania i Egipt umywaja rece - nie chca
                                    > Palestynczykow. w 1970 ktroyms tam, juz nie pamietam dokladnie Krol Jordanski
                                    > wyraznie dal do zrozumienia co mysli o Palestynczykach - po prostu wyrznal ich
                                    > i to prawdopodobnie wiecej niz Izrael w obydwu "intifadach".
                                    > (nie znam dokaldnych danych wiec nie lap mnie za slowa)

ja cie nie lapie za slowa tylko chce sie dowiedziec od kogos innego niz dana. na
                                    zdrowy rozum to do was te ziemie rowniez nie naleza i ONZ kazalo wam je zwrocic.

>
                                    > > jesli mnie pamiec nie myli to ONZ wam nakazalo rezolucja abyscie
                                    > > tereny zabrane w czasie wojen oddali,to dlaczego tego nie robicie?
                                    > Bowiem oddanie tych ziem komukolwiek bez gwarancji pokoju bedzie
                                    > samobojstwem a gwarancji takich jak dotad nie udalo sie uzyskac.

nikt na swiecie nie ma gwarancji na nic,ale dyktowanie za pomoca armat i czolgow
                                    co ma robic niezalezna nacja na zdrowie nikomu nie wyszlo.
                                    >
                                    > > szaron co nieco inaczej buszowi mowil
                                    > Szaron powiedzial Buszowi, ze najpierw wyjdzie z Gazy a potem zarzada od
                                    > Palestynczykow bezwzglednego zaprzestania terroru. Bez tego nie ma co
                                    > dyskutowac o przyszlosci. Mowil to kilka dni temu w CNN.

o ile dobrze slyszalam nie chce opuscic gazy calkowicie,tyle niektore
                                    miejsca,moze sie myle podaje za CNN.
                                    >
                                    > > jak myslisz dlaczego?
                                    > To jest najistotniejsze pytanie. Dlatego, ze nie chcieli zadnego panstwa
                                    > Izrael to jasne przeciez - co do tego nie ma dyskusji.
                                    > Oni nie chcieli a Zydzi chcieli najprostrzy powod do konfliktu.

a moze kazdy oczekiwal innego typu sasiada,nie takiego,ktory bedzie slepo
                                    poierany we wszystkim co robi przez taki kraj ja USA. to chyba moze sie nie
                                    podobac,jesli jedna strona ma "biala karte" na nieomalze dowolne akty przemocy,
                                    a druga ma same restrykcje.

> A teraz powiedz mi czy w obliczu mozliwosci powstania Izraela na brytyjskich a
                                    > wczesniej tureckich ziemiach Zydzi po II WS kiedy wymordowano
                                    > tylko polskich Zydow 3 mln z 3.2 mln (wszystkie zydowskie ofiary ocenia sie na
                                    > 6 mln) mogli z niej zrezygnowac. Z reszta Arabowie moze by i nie wszczeli
                                    > tak zacieklej wojny gdyby nie Wielka Brytania, ktora im w tym dopomogla.
                                    >
                                    > > ja tez w to wierze i wiekszosc swiata w to wierzy,inaczej wasza wiarygodn
                                    > osc
                                    > > bardzo ucierpi.
                                    > Nasza wiarygodnosc jest zadna cena w porownaniu z naszym zyciem.

Jesli chodzi o zycie to tak samo cenie wasze zycie jak zycie waszych
                                    sasiadow,gdyz wszyscy ludzie powinni przykladac taka sama wage do wzajemnego
                                    szacunku wzgledem siebie jak rowniez wzgledem drugich. tego wam zycze.
                        • goldbaum nie daj mu sie i-love! 27.04.05, 19:42
                          Typowe podejscie: idiotyczne pytania prowadzace do nikad.
                          Kazdy punkt tego egzaminu pisemnego to temat na kilka dyskusji.

Poczciwemu Zydowi negewowi chodzi o sprowadzenie dyskusji do absurdu.
                          • i-love-2-bike Re: nie daj mu sie i-love! 27.04.05, 20:07
                            goldbaum napisał:

> Typowe podejscie: idiotyczne pytania prowadzace do nikad.
                            > Kazdy punkt tego egzaminu pisemnego to temat na kilka dyskusji.
                            >
                            > Poczciwemu Zydowi negewowi chodzi o sprowadzenie dyskusji do absurdu.

ja sie nie daje ja pytam, w koncu z historii slaba jestem a wiedziec czlek
                            powinien dlaczego tyle milionow ludzi ginie po nic i dlaczego swiat widzi rzeczy
                            tak a nie inaczej. tylko osoba,ktora tam mieszka moze mi pomoc, a negev zawsze
                            byl bardzo neutralny w swoich wypowiedziach.
                      • dana33 do negeva 27.04.05, 21:02
                        ty rozumiesz, negev, ta kretynka niczego nie wie bo tu nie siedzi, ale pyskuje
                        i zada od nas od rana do wieczora, wie dokladnie co sie nalezy arabom, wie ze
                        nie oddamy wszystkiego, ale jednoczesnie nic nie wie bo tu nie siedszi, ot i
                        cala logika rachelowsko-szmatowa.
    • rattler Re: ostrzal rakietowy izraelskich osiedli 27.04.05, 18:14
      Odwet za morderstwa dzieci :(

narazie
    • lechu1 tak arabskiequ.. respektuja zawieszenie broni 27.04.05, 19:41
      i robia to codziennie.
      arab jak niezamorduje to ma zly dzien ( wtedy kamieniuje swoja kobiete)
    • i-love-2-bike do negev 27.04.05, 21:34
      a swoja droga to szkoda,ze kiedykolwiek o cos nie spytam twoja kolezanka musi
      swe najgorsze chamstwo pokazac,nie sadzisz negev? jak dotad nikt nikogo nie
      obrazal,ale ta dzika,prymitywna chec slepego walenia w drugiego to chyba czesc
      patologii jaka u was sie pokazuje. ludzie juz chyba nie umieja mowic tylko sie
      zabijac. szkoda negev.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka