wielki_komuch 28.05.05, 07:02 lukaszenka robi w majtki bo wie ze USA chce z nim skonczyc :) Biedactwo:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 lagodne apele do bandytow 28.05.05, 11:43 Ludzki pan ten Rotfeld. Apeluje a przeciez moglby zlapac Lukaszenke, zbadac mu publicznie stan uzebienia, wyiskac czyli odwszyc, rozebrac do majtek i nastepnie zamknac. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: lagodne apele do bandytow 28.05.05, 12:46 Wszystko w swoim czasie. Jak Amerykanie (i ich sojusznicy) działają szybko, to lewactwu się nie podoba. Jak powoli, to - okazuje się - również. W każdym razie, Łukaszenko powinien nauczyć się samodzielnie prać bieliznę... Poza tym, co to za dziwaczna transkrypcja: "Hołowanau"? Brzmi nieco orientalnie. Nie można normalnie, Gołowanow? W końcu reżim Łukaszenki posługuje się wyłącznie językiem rosyjskim... Odpowiedz Link Zgłoś
robert4321 a polactwem dalej rządzą żydzi - Białorusią nie !! 28.05.05, 14:00 ... Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: a polactwem dalej rządzą żydzi - Białorusią n 28.05.05, 21:23 No to się ratuj przed żydostwem. W tamtą stronę granica jest otwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: a polactwem dalej rządzą żydzi - Białorusią n 29.05.05, 00:16 tricky2 napisał: > No to się ratuj przed żydostwem. W tamtą stronę granica jest otwarta. Czemu, zeby sie przed kims (czyms) ratowac trzeba opuscic WLASNA ojczyzne??? Ty masz logike, jaka stosowano wobec pijakow maltretujacych zony i dzieci, dopoki Austria tego jednym madrym cieciem nie przerwala. Dotychczas bylo tak, ze radzono kobiecie by lapala dzieci i uciekala przed agresywnym mezem na ulice, do rodziny, do domu opieki nad bitymi etc..Austryjacy wpadli na prosty a genialny pomysl - zaczeli usuwac z mieszkania nie bita rodzine lecz lobuza/pijaka. Efekty sa doskonale - mezowie jakos zaczeli byc bardziej spolegliwi, zrozumieli szybko, ze nie sa ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: a polactwem dalej rządzą żydzi - Białorusią n 29.05.05, 12:31 Dobry przykład. Problem w tym że kobieta z "syndromem żony/córki pijaka" i tak zawsze znajduje sobie nowego partnera pijaka. Takoż i z Żydami. Co to wogóle za nazwiska Giertych, Lepper, Beger? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: a polactwem dalej rządzą żydzi - Białorusią n 29.05.05, 15:22 Nie zrozumiales mnie. Ja nie na tym chcialam sie skupic, kto Zydem, pijakiem czy innym Niemcem. Od zagladania do majtek i papierow jest na tym forum wystarczajaca ilosc straznikow czystosci. Ustalajcie sobie razem, co to za nazwiska. Moja kontra dotyczyla czestego na tym forum radzenia ludziom, aby, jesli im sie cos/ktos we wlasnym domu/kraju nie podoba, wynosili sie z ojczyzny. Najlepiej w gory wskazanym kierunku. Jakos nie lubie takiej argumentacji: "jak ci sie nie podoba to jedz na Kube, Koree, Bialorus" itd... Nie lubie, bo mi sie zle historycznie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Evcia, to ja to rozumiem...tylko... 29.05.05, 15:29 Lukaszenka (mimo, ze to pol Rosjanin...) do Rosji nie pojedzie... W Rosji zwyciezyl kapitalizm panstwowy (mozna by to porownac z epoka Hitlera, gospodarka kapitalistyczna, ale pod kontrola panstwa). Lukaszenka, jest nadal za ekonomicznym i politycznym, socjalizmem, a to nawet dla Rosji juz relikt przeszlosci... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Evcia, to ja to rozumiem...tylko... 29.05.05, 21:35 j-k napisał: > W Rosji zwyciezyl kapitalizm panstwowy (mozna by to porownac z epoka Hitlera, > gospodarka kapitalistyczna, ale pod kontrola panstwa). Oj Januszku, Januszku. Odrozniasz pojecie Eigentumsrechte od Verfügungsrechte a zwlaszcza od Veräußerungsrechte? Po polsku powiemy bodaj - prawo wlasnosci od prawa dysponowania i pozbywania sie wlasnosci? Gdyby tak bylo, nie pisalbys, co piszesz. Tzw. kapitalizm panstwowy a dokladnie ujmujac wojenny za Hitlera nie pokrywa sie oczywiscie z rosyjskim. > Lukaszenka, jest nadal za ekonomicznym i politycznym, socjalizmem, > a to nawet dla Rosji juz relikt przeszlosci... No i nikomu poza Polska to nie wadzi. To jest taki skansen socjalizmu z coraz lepszymi wynikami makroekonomicznymi, co wprowadza Zachod w kompletne oslupienie.. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Evcia, to ja to rozumiem...tylko... 01.06.05, 23:15 No i nikomu poza Polska to nie wadzi. To jest taki skansen socjalizmu z coraz lepszymi wynikami makroekonomicznymi, co wprowadza Zachod w kompletne oslupienie.. >>>Widzisz Evo, i to jest właśnie problem. Ten sam zachód również miał w nosie Polskę przez wiele lat, ten zachód sprzedał ją i nie tylko ją w Jałcie, ten sam zachód teraz ma gdzieś ludzi na Białorusi. A co do wyników ekonomicznych, to ja bardzo proszę, bądźmy poważni. Polska też była drugą potęgą światową w produkcji ziemniaków swego czasu, miała 300 % normy i w ogóle była zajebista, tylko jakoś ludzie nie mieli co jeść, sklepy były puste, towary reglamentowano i kończyły się zanim kolejka doszła do połowy etc etc. Więc księżycowa ekonomia socjalistyczna jest tak samo wiarygodna jak twierdzenie, że Łukaszenka to demokrata... I na dodatek nikomu to nie przeszkadza. Może Polsce przeszkadza, bo nie ma tutaj jeszcze takiej znieczulicy jak na zachodzie, który ma to gdzieś i wystawia sobie piękną etykietkę. Nic się nie nauczył przez tyle lat jak widać. Smutne i żałosne moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: a polactwem dalej rządzą żydzi - Białorusią n 29.05.05, 15:54 Zrozumiałem. Są jednak ludzie dla których żyd=osoba sprawujaca władze. Tacy po krótkiej euforii spowodowanej przegonieniem Stolzmana et consortes, nagle znowu stwierdzą że żądzą nimi Żydzi. Tak jak z kobietami z syndromem męża pijaka. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: a polactwem dalej rządzą żydzi - Białorusią n 01.06.05, 23:10 Tylko, że tutaj zachodzi pewien problem, bo to co się komuś nie podoba, to wyssana z palca brednia debila, który powinien się leczyć. I co w takim wypadku zrobić? Trzymać go tutaj i wstydzić się, że mówi takim samym językiem (ja się wstydzę jak słyszę podobne kanalie) czy nie? Wot i zagwozdka, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: lagodne apele do bandytow 28.05.05, 23:00 zigzaur napisał: > Jak Amerykanie (i ich sojusznicy) działają szybko, to lewactwu się nie podoba. > Jak powoli, to - okazuje się - również. Nie wiem jak lewactwu, ale mnie podobalo by sie gdyby Amis przestali sie WSZEDZIE wtracac. Ale rozumiem tez, ze jak widac, sa ludzie, ktorzy bez wodza czuja sie niczym psy bezpanskie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mnie by sie to nie podobalo, Evciu... 29.05.05, 15:31 eva15 napisała: > Nie wiem jak lewactwu, ale mnie podobalo by sie gdyby Amis przestali sie > WSZEDZIE wtracac. < gdyby Amis nie bylo, to zaczeli by sie wtracac inni mozni tego Swiata... - nie udawaj, ze tego nie rozumiesz... A wole wtracanie sie Amis, niz wtracanie sie Rosjan, czy Chinczykow... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: mnie by sie to nie podobalo, Evciu... 29.05.05, 21:42 j-k napisał: > gdyby Amis nie bylo, to zaczeli by sie wtracac inni mozni tego Swiata... > - nie udawaj, ze tego nie rozumiesz... Czys Ty goraczki dostal z upalu, Januszku? Przeciez nie ma na tym swiecie innych moznych niz uSA... > A wole wtracanie sie Amis, niz wtracanie sie Rosjan, czy Chinczykow... Na "Ruskich" to wystarczy, ze Polska huknie, a podkula ogon. Co to za mocarstwo? Sam piszesz, ze wszytko sie tam wali, a znasz sie na ekonomii..Wiec nie strasz, prosze, i badz logiczny. Moze z Chinczykami troche trudniej, ale kudy im do Amis?? Nie trac wiary i ducha! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: lagodne apele do bandytow 29.05.05, 20:31 No cóż, społeczność ludzka ma to do siebie, że zawsze samoczynnie wyłoni się ktoś (osoba czy państwo), kto przechwyci władzę. Hegemonia USA, nawet narastająca, to najmniej niekorzystne rozwiązanie dla współczesnego świata. I żadne dyrdymały o "wielobiegunowości" nic tu nie zmienią. Poza tym: Przypomniało mi się przysłowie "W domu powieszonego lepiej nie mówić o sznurku". Właśnie przy tej okazji, kiedy to z lewicowych Niemiec przyszedł przytyk o umiłowaniu "wodzostwa". Abstrahuję już od faktu, że system polityczny USA powstanie ustroju wodzowskiego po prostu uniemożliwia. Ale od lewaków nie oczekuję logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: lagodne apele do bandytow 28.05.05, 12:59 eva15 napisała: " Ludzki pan ten Rotfeld. Apeluje a przeciez moglby zlapac Lukaszenke, zbadac mu > publicznie stan uzebienia, wyiskac czyli odwszyc, rozebrac do majtek i nastepnie zamknac." Problem w tym <evuniu>, ze wlasnie NIE moze, w przeciwienstwie do USA vias a vis Saddam. I na tym polega tragedia Polski, ze niewiele moze. P.S. A moze ktos ma i tak zdjecie Lukaszenki w majtorach z okresu kiedy jeszcze plodozmianem w kolchozie kierowal? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: lagodne apele do bandytow 28.05.05, 15:01 meerkat1 napisał: > Problem w tym <evuniu>, ze wlasnie NIE moze, w przeciwienstwie do USA vias a > vis Saddam. I na tym polega tragedia Polski, ze niewiele moze. No wlasnie, ale mocno sie sadzi i jest podatna na nakrecanie wielkomocarstwowych uczuc i stosowanie odpowiedniej retoryki. Tak swoja droga - wreszcie napisales cos rosadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: lagodne apele do bandytow 28.05.05, 21:24 No wlasnie, ale mocno sie sadzi i jest podatna na nakrecanie wielkomocarstwowyc > h > uczuc i stosowanie odpowiedniej retoryki. A konkretnie? Możesz zacytować jakoś fragment "odpowiedniej retotyki". Jedno zdanie mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: lagodne apele do bandytow 29.05.05, 00:29 tricky2 napisał: > A konkretnie? Możesz zacytować jakoś fragment "odpowiedniej retotyki". Jedno > zdanie mi wystarczy. A konkretnie, to wrzuc sobie stoswne haslo w GW i wyskoczy ci przykladow az zanadto (sprawdzalam). Raz pan minister zirytowany gani, raz palcem grozi planktonowi politycznemu (Kubie, Bialorusi), raz cierpliwie pochyla sie nad krnabrnym uczniem troszke wiekszego (acz niewiele oczywiscie )formatu i tlumaczy rosyjskiemu oseskowi demokracji jakie robi bledy i gdzie stara polska demokracja oczekuje od niego szybkiej poprawy. MSZ to powoli taka mala kalka zachowan jeszcze wiekszego mocarstwa bedacego jednoczesnie nowym, wielkim bratem. Ot, powialo wielkim swiatem. Mnie sie to nawet podoba, ze bez wielkiego, dlugotrwalego wysilku ekonomicznego, bez osiagniecia Olimpu w nauce, technice i kulturze, bez tych wszystkich atrybutow swiatowej wladzy, mozna tak szybko zajsc tak daleko. Wlasciwie to Amerykanie powinni sie od Polski uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: lagodne apele do bandytow 29.05.05, 12:13 tricky2 napisał: > Prosiłem o jedno zdanie. Ci ktorzy sa skromni w swych prosbach, bywaja czasem obficiej nagradzani. Rzadkie to, ale jak widzisz, moze sie zdarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 No i gdzie moje jedno zdanie? 29.05.05, 12:29 Miało być jedno zdanie wypowidziane przez kogoś z MSZ. Jak na razie nie ma żadnego poza twoimi omówieniami. Jesteś w stanie podać cytat z wielkomocarstwoej retoryki naszego MSZ czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: No i gdzie moje jedno zdanie? 29.05.05, 15:26 Nie jestem , ale i sie nie chce. Jesli min nie wierzysz na slowo - sprawdz sam. Przeciez wystarczy pogrzebac pod stosownym haslem w GW, pelno tego. Nie zawsze mam ochote na przygotowanie prasowki, zwlaszcza w upal. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: No i gdzie moje jedno zdanie? 29.05.05, 15:56 Ale mi wystarczy tylko jedno zdanie. Nie potrzebuję od ciebie pogłębionej analizy treści dokumentów MSZ z lat 1990-2005 połączonej z analizą semiotyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: lagodne apele do bandytow 28.05.05, 13:05 Langsam, langsam, aber sicher. Odpowiedz Link Zgłoś
efg stan uzębienia sprawdzaja mu w Moskwie, nie Polacy 28.05.05, 13:13 i regulują długość łańcusha. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Do autora (jesli czyta, bo chyba pisze) 28.05.05, 13:57 GW:"...władz białoruskich, które unieważniły marcowy zjazd Związku Polaków na Białorusi i wybór nowych władz." Cos nie tak. GW pisze, ze wladze uniewaznily. Czy maja takie kompetencje? Moze raczej uznaly za niewazny lub jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Jak widać Polacy to pojętni uczniowie hitlerowców, 29.05.05, 22:08 wygląda na to że wojna którą nasze zdegenerowane nadwiślańskie państewko wypowie Białorusi będzie oparta na jakiejś "prowokacji grodzieńskiej", coś jak w 1939 "prowokacja gliwicka". No i trzeba się będzie z kraju ewakuować, bo Polska w takiej wojnie jest bez szans. :o/ Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 mamusia nie mówiła że trzeba zakładać czapeczkę ja 29.05.05, 22:13 k się wychodzi na słońce? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jak widać Polacy to pojętni uczniowie hitlero 29.05.05, 22:35 Jak widać, Rosjanie to pojętni uczniowie leninowców. Stąd te wskaźniki demograficzne i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Co ty góvvniarzu wiesz o prowokacji gliwickiej 29.05.05, 22:52 Najgorzej jest jak taki niedouczony góvniarz zaczyna sie pierzyc ... Odpowiedz Link Zgłoś