Dodaj do ulubionych

Roman Polański wygrał z Vanity Fair

22.07.05, 15:35
Mimo ze Vanity Fair to jeden z najbardziej opiniotworczych magazynow na
swiecie,nasz czlowiek zza kamery i bez watpienia najwybitniejszy rezyser w
historii polskiego kina,poradzil sobie i wykazal,iz klamali w artykule o nim.
Obserwuj wątek
    • witeq123 Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 15:52
      Ależ dogłebna analiza ho, ho ;-)
    • witeq123 Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 16:00
      Jeszcze jedno mnie nurtuje. Dlaczego na Majkelu J. wszyscy psy wieszają. A
      Romana który się przyznal do seksu z 13 latką wszyscy uważają, " że to wielki
      Polak jest" Ja osobiście dziękuję za taką wizytówkę.
      • erg_samowzbudnik Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 16:12
        witeq123 napisał:

> Jeszcze jedno mnie nurtuje. Dlaczego na Majkelu J. wszyscy psy wieszają. A
        > Romana który się przyznal do seksu z 13 latką wszyscy uważają, " że to wielki
        > Polak jest" Ja osobiście dziękuję za taką wizytówkę.
        A Mahomet uprawiał sex z 9-cio latką i koch go prawie miliard ludzi.
        • ajk10 Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 16:24
          Przykład a Mahometem jest o tyle kiepski, że to było w troche innych czasach, kiedy to dziewczeta w tym wieku wydawano już za mąż. Osobiście chętnie powieszam psy na Polańskim za seks z dzieckiem, ale nie mieszjmy w to spraw z zupełnie innej rzeczywistości
          • maciej48 Bo Mahomet święty jest i dymać może jako che 22.07.05, 16:29
            Czasy czasmi, a Muhammad świety jest i dymać może co che psy i suki też!
      • maciej48 Jagiełło i Jadwiga /Święta zresztą/ 22.07.05, 16:19
        A Jagiełło ożenił się z czternastolatką co to potem świętą została i słusznie
        zresztą.
        • miszkamyki Re: Jagiełło i Jadwiga /Święta zresztą/ 22.07.05, 18:26
          niejaka Maria miała nie więcej niż 14 lat gdy urodziła Jezusa, którego niektórzy
          uważają za syna bożego, zas jego matkę otaczaja kultem ;)
      • start-line Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 16:28
        Pamietam , ze w jednym z wywiadow p. Polanski zwierzyl sie, ze uwielbia sluchac
        nagran z koncertow poznanskich chorow dzieciecych. :))
      • arri435 Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 17:37
        nie bronie go ale ta 13 latka wygladala na jakas 20 latke..
      • geek64 Nie liczy się wiek lecz uczucie, BARANIE JEDEN! 22.07.05, 19:21
    • 3nyc Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 16:05
      Nie wiem na jakim ty świecie żyjesz, ale w moim - to pismo nie jest najbardziej "opiniotwórcze". W
      amerykańskim VF przczytać można np. co słychać u słynnej aferzystki finansowej polskiego
      pochodzenia Marthy Stewart. Jeśli jej opinie wpływają jakoś na Twoje życie, to gratuluję. Poza tym to
      pismo, owszem ekskluzywne, ale przeznaczone jest ściśle dla kobiet (nic nie ujmując płci pięknej).
      • 2yoo4yoocorne2 Vanioty Fair nie jest pismem kobiecym 22.07.05, 16:38
        Jak nie wierzysz,polacz sie z redakcja,to ci powiedza.Co do seksu z 13-latka,to
        wyjasniam,ze owa 13-latka nie tylko wygladala na 18-19 lat,ze wszystkimi
        atrybutami doroslej kobiety,ale takze byla specjalnie wypuszczana przez
        mamulke,do swiata bogatych tworcow w Hollywood,aby wlasnie wymusic po upojnej
        nocy haracz za milczenie.Od Polanskiego zazadala paru milionow dolarow.Polanski
        odmowil.
        • ajk10 13 lat to 13 lat 22.07.05, 16:55
          no i co z tego? Jak miała dobry wygląd i p.... rdoloną matkę to znaczy, że nie należało traktować jej jak dziecka? Takim dzieciom trzeba pomagać a nie je wykorzystywać.
          • monikaannaj Re: 13 lat to 13 lat 22.07.05, 17:44
            Najpierw trzeba wiedziec ze sa dziecmi... A z wielu trzynastolatek naprawde
            małym wysiłkiem można zrobic panny wyglądające na dorosłe..

Moze gdyby tamta dziewczynka zamiast po prostu pójść do wyra z Polańskim
            zaczeła go błagac 'pomóz mi, mam dopiero 13 lat, matka mnie stręczy!" - to może
            by się inaczej zachował...

Fakt, jego wina, powinien był ją poprosić o dowód czy inna legitymację...
            • arri435 Re: 13 lat to 13 lat 22.07.05, 17:46
              > Fakt, jego wina, powinien był ją poprosić o dowód czy inna legitymację...

a spotkalas faceta ktory przed pojsciem do lozka z kobieta mowi 'najpierw kochaniutka pokaz mi
              dowodzik"...? :-)
              jesli dziewucha powiedziala ze ma 20 lat, to sorry.
          • biedronka24 ale z ta 14 to latka jest do dzis 22.07.05, 17:44
            znaczy ze ja kocha. I maja dziecko.
            I sa szczesliwi.
            Gorzej za to z glupkami starymi pokroju Woodiego, ktorym odbilo kompletnie i
            zeby rezyserski dowcip zonie wykrecic zbalamucili wlasna adoptowana corke. To
            JEST perwersja.

Co zas sie tyczy jeszcze nastolatek to lata 60 te to byly czasy hippisek i zona
            Polanskiego za taka sie uwazala. Ach i jeszcze cos- chlopak nastoletni to nie to
            samo co dziewczynka nastoletnia. 14 latki bywaja czestokroc naprawde dojrzale i
            ograniczenia prawne niczego nie zmienia.
            • jan.kulczyk Re: ale z ta 14 to latka jest do dzis 22.07.05, 18:01
              > znaczy ze ja kocha. I maja dziecko.
              > I sa szczesliwi.

Hehe Romka kocham na zabój i szanuje, ale koledze chyba się pomyliło z Woody Allenem i Soon Yi.. ;) Polański jest od kilkunastu lat żonaty z Emmanuelle Seigner, a wcześniej był związany z Sharon Tate ;)
    • jakeww Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 18:04
      z Vanity fair to i ja bym wygrał
      • minia1000 Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 18:09
        noooooo, ja tez!

ktos jeszcze?
    • kropekus patriotyzm patriotyzmem,ale Polanski jest... 22.07.05, 18:20
      ...przestepca i uciekinierem.Ten wielki rezyser okazal sie malenkim tchorzem..
      Nie potrafil sie wybronic (jak np.M.Jakson) tylko wybral ucieczke..To raczej
      nie po polsku.
      • jakeww Re: patriotyzm patriotyzmem,ale Polanski jest... 22.07.05, 18:24
        Roman to po prostu stary jajcarz.
      • polski_francuz Ani malenki ani tchorz 22.07.05, 19:01
        Poddac sie sprawiedliwosci prokuratorow ze Stanu Kalifornia to oddac troche
        swojej slawy jemu. Nic wiecej.

Najlepszy przyklad nagonka na Michaela Jackson'a zakonczona uniwinnieniem przez
        jury.

Polanski jest po prostu inteligentniejszy od Jaksona i nie dal sobie d..
        odstrzelic przez zadnego slawy prokuratora.

Co do seksu z dziecmi sie nie wypowiadam. Ale wszyscy wielcy artysci maja
        takiego czy innego kota.

Polanski to wielki rezyser i to on nie stracil Hollywood ale Hollywood jego
        stracilo. Zreszta Harrison Ford, Walter Matthau i inni przyjezdzali do Paryza
        by krecic "Piratow" i inne filmy. A druga czesc Chinatown "Two Jakes" bez
        talentu Polanskiego okazal sie flopem artystycznym i kasowym.

PF
        • m.malone Ty Francuz chyba nie wiesz 22.07.05, 19:41
          co to jest: 1000 prawników na dnie Rowu Mariańskiego:)

odpowiedź: dobry początek...
      • maruda.r Re: patriotyzm patriotyzmem,ale Polanski jest... 22.07.05, 23:02
        kropekus napisał:

> ...przestepca i uciekinierem.Ten wielki rezyser okazal sie malenkim tchorzem..

Pomijając fakt, że ówczesna 13-letnia ofiara zwyczajnie mu wybaczyła.

• hahak prawo jest takie somo dla wszystkich.. 23.07.05, 03:28
          inaczej bys mowil gdyby jakis stary pryk wyruchal twoja 13-letnia corke.
          Wszystko jedno co-on to zrobil i jest winny.
          • maruda.r Re: prawo jest takie somo dla wszystkich.. 23.07.05, 15:06
            hahak napisał:

> inaczej bys mowil gdyby jakis stary pryk wyruchal twoja 13-letnia corke.
            > Wszystko jedno co-on to zrobil i jest winny.

Wybaczyła mu i potwierdziła to kilka miesięcy temu. Było o tym w gazetach.

Ale to i tak nie jest istotą konfliktu z Vanity Fair.

• zen16 Tyle powinien zapłacić Wołek i każdy inny szmatław 22.07.05, 19:22
      polskojęzyczny pismak, który obrzuca błotem uczciwych ludzi. Wtedy Polska
      będzie mieć prawo być uznawana za kraj europejski.
    • piotrbiel Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 19:54
      Polański to stary zboczek - ale niektórzy są zwykłymi biednymi zboczkami a
      niektórzy - ci którzy mają kasę to przecież ekscentrycy - nie ważne jak
      zwyrodniali :/
      • kapitalizm Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 20:28
        ....prze swoje tchorzostwo i ucieczke zmarnowal sobie mozliwosc przyjazdu do
        USA i Anglii.
        • nalewka1 Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 20:48
          I co z tego, ze nie moze wjechac do Anglii czy USA, chyba mu nie zalezy skoro
          podjal taka decyzje 28 lat temu, a by wyjechac i skryc sie we Francji. Zreszta
          28 lat temu byl mlodym mezczyzna wiec jak ta 13 latka wygladala na 20 a on mial
          ze 30 to roznica wieku nie byla taka duza, wiec nie mowmy o pedofilli. Znam
          wieksza roznice wieku miedze ludzmi i nikt ich nie linczuje. 14-latki
          obecnie "chodza" z 20-latkami i nikt ich nie oskaraza o pedofilie.
      • martineres1 Re: Roman Polański wygrał z Vanity Fair 22.07.05, 22:37
        oj,chyba niektorym zal sciska cztery litery...
    • umfana "Wielki polski" reżyser 23.07.05, 04:28
      Dlaczego Polański nie tworzy i mieszka w Polsce?
      Sukces zaś osiągnął pracą na Zachodzie?
      • picard2 Re: "Wielki polski" reżyser 23.07.05, 15:04
        Jeden z nalepszych filmow Polanskiego "Noz w wodzie" byl wyprodukowany w Polsce.
        Przeczytaj sobie wyjatki z recenzji (np. w autobiografi "Roman") wraz z kilkoma
        wypowiedziami na tym forum i sam odpowiez na swoje pytania(mniej naiwne niz to
        chcesz dac do zrozumienia)
        Bylem wczoraj na sztuce "Kroum" rewelacji tegorocznego Festiwalu w Avignon ,
        odpowiedz mi dlaczego Krzysztof Warlikowski nie tylko nie mieszka w Polsce
        ale jest w niej tak malo znany?
    • tenare USA czekają na pedofila 23.07.05, 07:46
      • polski_francuz Re: USA czekają na pedofila 23.07.05, 12:53
        A pedofile czekaja na USA. I maja jeszcze duzo czasu zanim USA dorosnie.
        • kapitalizm Re: USA czekają na pedofila 23.07.05, 17:11
          ...pedofil nawet jak dorosnie jest pedofilem,

tak sobie spieprzyc zycie panie Polanski, oj jej,

a wystarczylo odsiedziec swoje pare lat i ameryka stala by otworem i nie
          musialbys sie chowac przed srawiedliwoscia po swiecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka