Dodaj do ulubionych

Brawo odwazna Jane Fonda! jak zawsze

26.07.05, 03:30
to kobiety maja jaja, a nie faceci!

news.yahoo.com/s/ap/people_fonda;_ylt=AlMCEvw5KmcjF7dYxbjuBHGs0NUE;_ylu=X3oDMTA3ODdxdHBhBHNlYwM5NjQ-
Obserwuj wątek
    • antithesis Actress Fonda Plans to Speak Out on Iraq 26.07.05, 04:02
      AP
      Jane Fonda expects to start her anti-war bus tour in March.

SANTA FE, N.M. (July 25) - Actress and activist Jane Fonda says she intends to
      take a cross-country bus tour to call for an end to U.S. military operations in
      Iraq.

"I can't go into any detail except to say that it's going to be pretty
      exciting,'' she said.

Fonda said her anti-war tour in March will use a bus that runs on "vegetable
      oil.'' She will be joined by families of Iraq war veterans and her daughter.

They plan to return to the Santa Fe area, where she was promoting her book, "My
      Life So Far'' on Saturday.

Prompted by a question from the audience, Fonda said war veterans that she has
      met on a nationwide book tour have encouraged her to break her silence on the
      Iraq war.

"I've decided I'm coming out,'' she said.

Hundreds of people in the audience cheered loudly when Fonda announced her
      intentions to join the anti-Iraq war movement.

"I have not taken a stand on any war since Vietnam,'' she said. "I carry a lot
      of baggage from that.''

Fonda incited controversy in July 1972 when she was photographed sitting on a
      North Vietnamese anti-aircraft gun while on a tour of the country to drum up
      support to end the war.

• tomcat21 Fonda w pisuarach 26.07.05, 09:40
        Fonda znana jest ze swoich pogladów. Podczas gdy Amerykanie ginęli, żeby obronić
        Wietnam Południowy przed komunistami z Północy, Fonda jeździła do Hanoi z
        poparciem dla reżimu północnowietnamskiego. Reżimu, który wpakował ponad 300 tys
        liudzi do obozów koncentracyjnych po zajęciu Wietnamu Południowego przez Armię
        Północnego Wietnamu, którego agenci (Wietkong) siali terror na południu
        zabijając wieśniaków, reżimu, który dopuścił się masakr, m. in ok 5000
        wietnamskich cywilów w mieście Hue po tzw. ofensywie Tet w 1968 r. Wizerunki
        Fondy były bardzo popularne w amerykańskim wojsku. Ozdabiano nimi wnętrza pisuarów.
        W trakcie okupacji na ziemiach polskich kobiety-utrzymanki Niemców byly golone
        do gołej skóry przez ruch oporu. Hańba była nieraz gorsza niż śmierć. Z
        kochankami niemieckich oficerów rozprawiano się również w bardzo kolaboracyjnej
        Francji czy słabo opierającej się Holandii. Słabość w potępieniu własnych
        zdrajców i odszczepieńców jest wymownym świadectwem moralnego zniszczenia Zachodu.
        • pepe.lopez Frajer historyczny 26.07.05, 19:24
          USA popierało reżim, który robił pogromy buddystów.
          Trzeba byc kretynem, żeby negowac fakt, że był to reżim bez szerokiego poparcia społecznego.
          • mirmat1 A ja myslalem, ze komuchy jak pepe.lopez przegral 28.07.05, 07:55
            ... kiedy Solidarnosc obalila bolszewizm. Cos z tym frajerstwem nie tak.
            Co do "szerokiego poparcia społecznego" to mozesz mi powiedziec kiedy to
            Vietcong wygral demokratyczne wybory? Cos sobie przypominam - 2 miliony
            Wietnamczykow rzucilo sie na prymitywnych tratwach w morze pelne piratow i
            rekinow by przyniesc swiatu wiadomosc jak bardzo kochaja Ho Czi Minha.
        • biedronka24 tomciu 28.07.05, 13:20
          roznica miedzy wojskowym pisuarem a szafka niewielka....
          Siedz w tym swoim drelichu i milcz, oraz wykonuj rozkazy. Ku chwale ojczyzny.
          Fonda jest kobieta i byla kobieta politykow. Sama tez nim bedac.
          Tyle ze ona cwiczenia ktore zalecala wykonywala tez sama.
          Mimo wszystko wole ja od Chair z jej stringami na statkach - choc zdaje sie ze i
          ona nie jest za tym idiotyzmem...
          Generalnie nie wypada tym wszystkim ludziom byc w innym stosunku do tego
          kretynstwa bo musieliby przyznac ze sa idiotami...
          Ja tez jestem kochasiu zwolenniczka silnej wladzy jak jest silna. Polega to na
          tym ze jak jest spec od lapania terrorystow to nie strzela przypadkowo nawet nie
          w tygrysy - tylko w przechodniow ale namierza precyzyjnie lobuza i go rownie
          precyzyjnie UNIESZKODLIWIA. Mozna to dzis zrobic na tysiac i jeden sposobow i
          zapewniam cie kotku ze bardzo zle z tymi komandosiami- skoro tak zostali w
          burakach...
        • merrigold Fonda i Wietnam 28.07.05, 17:43
          podzcas wojny wietnamskiej Fonda bronila Amerykanow i Wietnamczykow od smerci z
          rak mafii zbrojeniowych, ktore wywolaly te wojne we wlasnych interesach i
          wymordowaly na niej 6 MILIONOW niewinnych ludzi, a kraj spalily napalmem. Do
          dzis w Wietnamie rodza sie potworki, wnuki tej wojny. Przyznal to - ze ta wojna
          byla zbrodnia mymyslona przez kretynow - sam MacNamara, owczesny minister
          obrony USA. Fonda jest bohaterka narodowa USA! Chwala jej za odwage!
    • mirmat1 Od kiedy prostytuowanie nazywa sie odwaga? 26.07.05, 05:31
      W 1975 Hanoi Jane triufowala kidy ostani Amerykanski helikopter opuszczal
      oblepiony uchodzcami dach ambasady USA w Sajgonie. Jej czerwoni kamraci
      rozpoczeli orgie ludobujstwa a okolo 2 miliony Wietnamczykow rzucilo sie na
      improwizowanych tratwach w morze. Tylko niewielki procent z nich ocalal i
      niektorych tych wspanialych ludzi poznalem w Toronto gdzie razem walczylismy o
      nasza wolnosc i ich przeciw taki dziwkom jak Jane Fonda. Moja Ojczyzna jest
      wolna. Ich dalej jest wyspa tolitaryzmu w properujacych krajach poludniowej
      Azji. To zawdszieczaja miedzy innymi "odwadze" Fondy.
      Dzis barbarzyncy morduja Irakijczykow zdarzajacych do urn wyborczych czy dzieci
      czestowane przez zolnierzy Amerykanskich cukierkami. I znow mamy staruche Fonde
      walczaca przeciw Ameryce za tym razem islamskim barbarzynstwem. Podlosc tak ale
      odwaga??????
      • biedronka24 a wyzwoliciel mirmat 28.07.05, 13:29
        znow za cene tego zlomu ktory z miragem nie moze konkurowac znow napchal brzuch
        ta kukurydza z toffi.
        • mirmat1 No to wspolczuj Sadamowi Husejnowi 28.07.05, 17:14
          No bo jemu jego "osobisty przyjaciel" prezydent Czyrak dal mnostwo "mirage" a
          te spadaly jak kaczki kiedy F-16 sie pojawily.
          • biedronka24 Och bo Mirmat pilotowal 28.07.05, 17:31
            oczywiscie...
            Kotku - kto spadal- to tak naprawde nie wiadomo. Szczesliwie dla wielu
            amerykanow nie Sadam te wojne powietrzna wygral, a mnie ze szczegolow interesuje
            jedno pytanie...
            Jak wytlumaczysz matkom ludzi, ktorzy zgineli w tej oszukanczo ´sprawiedliwej´
            wojnie ze smierc ich dzieciakow miala sens?
            Poczekaj az beda filmy. A one moga byc nawet lepsze niz te o Wietnamie...
            Bo i amerykanie - niektorzy tez moga miec w koncu dosc rozrzutnosci zyciem
            ludzkim...w zamian za przypalone mleko z cukrem na kukurydzy...
    • samsone Tak maja jaja, ale cudze i nie zawsze. 26.07.05, 05:34
      Juz doprowadzila do kleski w Vietnamie i teraz sie tez do Iraqu wtraca.
      • dana33 Re: Tak maja jaja, ale cudze i nie zawsze. 26.07.05, 09:51
        ucichlo cos ostatnio o niej, wiec chce sie przypomniec swiatu...
        • samsone Re: Tak maja jaja, ale cudze i nie zawsze. 26.07.05, 21:44
          Moze nowy podrecznik o fitness chce wydac.
    • tkuprian Jane Fonda niczego nie nauczyła się po Wietnamie? 26.07.05, 10:06
      Gdzie najpierw, w dobrej jak sądzę wierze protestowała, a potem za głupie
      protesty przepraszała jak gorączka wojny opadła i historia wydała swoją ocenę
      (chodzi mi o casus Łowcy Jeleni w szczególności).

Coś w tym jest jak mówią, że ładne kobiety to zazwyczaj głupiutkie są. Szkoda
      tylko, że jak widać na starość urody ubywa, a rozumku nie przybywa.
      • i.p.freely Re: Jane Fonda niczego nie nauczyła się po Wietna 26.07.05, 10:45
        Tak, tak, to Fonda wszystkiemu winna. She lied us into the war in Iraq.
        • tkuprian Re: Jane Fonda niczego nie nauczyła się po Wietna 26.07.05, 11:27
          To, że Fonda nie wypowiadała się na temat BMR nie zmienia faktu, ze niektóre z
          jej protestów, jak historia pokazała, były bezprzedmiotowe.

A nuż tak jest i tym razem?

A nie lepiej to zająć się losem wilków wie Francji?
        • tomcat21 Re: Jane Fonda niczego nie nauczyła się po Wietna 26.07.05, 11:30
          i.p.freely napisał:

> Tak, tak, to Fonda wszystkiemu winna. She lied us into the war in Iraq.

Zażądaj uniewinnienia Husajna ;P
          • i.p.freely Re: Jane Fonda niczego nie nauczyła się po Wietna 26.07.05, 11:49
            tomcat21 napisał:

> i.p.freely napisał:
            >
            > > Tak, tak, to Fonda wszystkiemu winna. She lied us into the war in Iraq.
            >
            > Zażądaj uniewinnienia Husajna ;P

A co nam Hussein zawinil? Z czego mamy go rozgrzeszac? Jak sie okazuje, mowil
            prawde - zadnych WMD nie mial i z Bin Ladenem sie nie kumal.

• tkuprian Re: Jane Fonda niczego nie nauczyła się po Wietna 26.07.05, 13:35
              A to, że mordował kurdów, zamęczał każdą opozycję i generalnie miażdżył
              własnych obywateli TO W KOŃCU JEGO WEWNĘTRZNA SPRAWA!!!

:(
              • biedronka24 ona jest najbardziej kobieca 28.07.05, 13:07
                z tych wszystkich fitnessowych amerykanek matolku. Owszem na starosc troche sie
                spoznila i mniej ma tej sily, ale i tak ma jej wiecej niz nie jedna babeczka.
                Ja jej zawdzieczam ten charakter, ktory mi pomogl zachowac zdrowy rozsadek gdy
                sie topilam. To ona pomogla mi wybrnac z kryzysu po smierci mojego taty...
                Do tego glupiutki matole czasem przydaje sie domowy fitness.
                Niejeden facet na niej sporo zarobil.
                A przystojna babka bedzie do smierci. Tyle ze tacy jak tupcio nie maja gustu.
                Tego uniwersalnego - zwyklego wyczucia estetyki.
                To jest wlasnie taka typowa matka synow i dzieki takim matkom faceci wyrastaja
                na ludzi, a nie biegaja po roznych kurortach w Palm Springs.
                Bo trzeba miec duzo sily by zdobyc sie czasem na krztyne czulosci po calym dniu
                pracy- gamoniu.
                • tkuprian To do mnie ten post? 28.07.05, 15:13
                  A czy ja gdzieś napisałem, że te jej fitnessy to są do bani?

Pisałem jeno, że za swoje protesty Fonda już wielokrotnie przepraszała.

Pisałem też ironicznie, że jak Husajn morduje Kurdów i Szyitów to jego
                  wewnetrzna sprawa i światu nic do tego.

Ty zaś uraczyłaś mnie tyradą, że fitness jest ok, Fonda nieźle się trzyma, a
                  poprzez swoje nagrania video przekazuje siłę, aby podejmować codzienne
                  wyzwania. Ok, wierzę, że fitness z Fondą Ci pomógł i dał Ci siłę (nawiasem
                  mówiąc, to skąd człowiek czerpie siłę coś o nim mówi, niektórzy przykładowo
                  inaspirację do życia czerpią z książek, sztuki, inni jak widać z fitnessu z
                  Fondą).

Tyradę swoją okrasiłaś określeniami na mnie: matołek, głupiutki matoł, kretyn i
                  gamoń.

Moim zdaniem określenia te bardziej należą się komuś, kto nie potrafi zrozumieć
                  postów na które odpisuje. Znaczy się, określenia te pasują do Ciebie Biedronko
                  24.
                  • biedronka24 znajdz kretyna 28.07.05, 15:23
                    klamco.
                    Retoryka mnie nie zbedziesz. Mowiac o niej pisales od poczatku ze sie brzydko
                    zestarzala. Bo ci sie jej poglady nie podobaly..
                    Ja tylko poczestowalam cie tym samym...
                    Smacznego.
                    Zeby przeprosic tez czasem trzeba miec odwage- panie madralinski...
                    • biedronka24 a tu moj post 28.07.05, 15:24
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26933407&a=27046997
                      abys mogl sobie przypomniec w tym rozpedzie- klamczuszku...
                      • tkuprian Czytać nie potrafisz. 28.07.05, 15:34
                        Tu jest mój post:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26933407&a=26939450
                        Nie napisałem tam, że się brzydko zestarzała. Napisałem tylko taki truizm, że Z
                        WIEKIEM URODY UBYWA (masz zamiar z tym dyskutować?).

Napisałem też, że byłą ładna.

W nagrodę zostałem nazwany kłamcą.

Kłamcą to Ty jesteś Biedronko, bo piszesz, że napisałem, że szybko się
                        zestarzała, podczas, gdy niczego takiego w moichpostach nie ma.
                        • tkuprian Autokorekta, nie szybko zestarzała, a brzydko. 28.07.05, 15:38
                          Nawiasem mówiąc, to oczywiste, że ze stwierdzenim tym (na starość urody ubywa)
                          można dyskutować, z tym że dyskutanta takiego można z dużym prawdopodobieństwem
                          podejrzewać o gerontofilię.

Pozdrawiam.
                          • biedronka24 skoryguj prosze tez swa zdolnosc 28.07.05, 15:43
                            rozumienia tekstu pisanego - na mniej wybiorcza...
                            Ty swietnie wiesz gdzie sklamales i za co cie klamca nazwalam..
                            Napisalam w tytule postu.
                            Gdziez to nazwalam cie kretynem? Poczuwasz sie- to twoj problem.
                            Ale to nie ja powiedzialam.
                            Buzka.
                            Wiecej szkoda czasu na dyskusje o urodzie z amatorem golenia kobiet.
                            Swoja droga niewiele z tego rozumiesz a ja moze sie ogole na to lato. Kto wie.
                            Lubie odmiany.
                            Pa nudziarzu...
                            • tkuprian Faktycznie, kretyna nie ma. 28.07.05, 15:57
                              Dlatego cofam, że okreslenie kretyn do ciebie pasuje.

Pasuje natomiast matoł głupiutki, matołek i gamoń (gamonica?)

Kłamca też pasuje, bo ja nigdzie nie napisałem(wbrew temu co sugerujesz, że
                              brzydko się zestarzała)

Cytat: Do przeproszenia trzeba odwagi. Czy to nie z Ciebie?
                              Przepraszam za kretyna, przeprosisz za kłamcę?

P.S. O co chodzi z goleniem kobiet?
                              • biedronka24 nie bo klamca byl 28.07.05, 17:27
                                za kretyna do czego zreszta sie sam przyznales...Nie mozesz cofnac klamstwa,
                                ktore popelniles.
                                Odwazny jest ten kto przyznaje sie do bledow a nie korzysta z okazji by po raz
                                kolejny zaistniec w dodatku tym razem popelnic bardzo brzydki nietakt.
                                Tak sie bowiem sklada- ze nie uzywm okreslen oskarzajacych bezposrednio o cos
                                tak powaznego jak klamstwo bezpodstawnie. Cala reszta to dodatek emocjonalny- a
                                nie okreslanie czyjejs inteligencji- w co sie nie bawie.
                                Ty natomiast po raz kolejny popelniasz spory blad. Za pierwszym razem klamiac- i
                                przypisujac mi cos czego nie powiedzialam, za drugim - uzywajac w odniesieniu do
                                mnie tego samego oskarzenia - ktore ja dalam majac podstawy- bezpodstawnie- w
                                formie rewanzu na poziomie piaskownicy...
                                Wobec powyzszego kompletnie mnie nie interesuje juz co twoim zdaniem, kolego do
                                mnie pasuje...
                                Szkoda czasu. A dla wyjasnienia: Napisales ´czas nie dodaje urody- co widac´

Pa skarbie.
                                Bo widzisz ja JESTEM spostrzegawcza, a do moich wad nalezy pamietliwosc, ktorej
                                czasem uzywam...
                                • biedronka24 tekst tuptusia - ku pamieci 28.07.05, 17:45
                                  ´Coś w tym jest jak mówią, że ładne kobiety to zazwyczaj głupiutkie są. Szkoda
                                  tylko, że jak widać na starość urody ubywa, a rozumku nie przybywa´
                                  • tkuprian Sorki, ale twierdzisz, że Fonda jest teraz 28.07.05, 17:49
                                    bardziej urodziwa niż była w 1972 - to naprawdę zastanawiający punkt widzenia.
                                    • tkuprian Jeszcze jedno. 28.07.05, 18:16
                                      Wiem już skąd wzięłaś, że jestem amatorem golenia kobiet. Bo pisał o tym w
                                      poście Tomcat21. Tylko, że ja nie jestem Tomcat 21, a Tkuprian.

Mylić się jest rzeczą ludzką. Ja pomyliłem się z kretynem. Ty pomyliłaś mnie z
                                      Tomcatem.

Przyznasz się do tego, czy odwaga Ci na to nie pozwoli? A może to nie odwaga,
                                      tylko źle rozumiana duma?
                                • tkuprian Widzisz Biedronko. 28.07.05, 17:48
                                  Nazwałaś mnie kłamcą gdyż napisałem, że napisałaś coś czego w rzeczywistości
                                  nie napisałaś (kretyn)

Ty też napisałaś, że napisałem coś czego nie napisałem (że Fonda się brzydko
                                  zestarzała).

Ja przeprosiłem Cię za kretyna, ty powinnaś przeprosić mnie za to, że nazwałaś
                                  mnie kłamcą, albo chociaż przyznać się do błędu, tak jak ja to uczyniłem.
                                  Takie jest moje zdanie, ale jak słusznie zauważyłaś, aby przeprosić i przyznać
                                  się do błędu (ja to uczyniłem, ty nie), potrzeba nieco odwagi.

P.S.1 Cały czas nie rozumiem o co chodzi z ogolonymi kobietami.

P.S.2 Nawet jak wyłączysz z mojego postu "To do mnie ten post" kretyna, to cała
                                  reszta jest z sensem, a świadczy o tym, że Twój poprzedni post jest jego
                                  pozbawiony (jeżeli traktować go jako ripostę na moje posty, bo jakiś tam
                                  wewnętrzny sens to jednak większość wypowiedzi ludzkich ma).

Tu mój: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26933407&a=27053919
                                  Tu twój: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26933407&a=27046997

P.S.3 Całe nieporozumienie z mojego błędu z kretynem (nie wiem, jak tam to
                                  zauważyłem, ale wydaje mi się, że oznacza to samo co matoł, a to okreslenie w
                                  Twoim poście w stosunku do mnie uzyte było), ale i stąd, że Twoje
                                  zdanie: "Znajdź kretyna kłamco." można zrozumieć na dwa sposby - jeden
                                  zamierzony przez Ciebie - drugi - znajdź kogoś kto Ci uwierzy kłamco - tak ja
                                  to zrozumiałem. Tym bardziej, że dalej odnosisz się do rzekomego napisania
                                  przeze mnie, że Fonda brzydko się zestarzała i dlatego ty mnie brzydko
                                  traktujesz - jak się potem okazało emocjonalnie - BO TO TY PIERWSZA UŻYŁAŚ
                                  WYZWISK i tego też nic nie zmieni - tak samo jak tego, że ja wśród obelg,
                                  którymi mnie poczęstowałaś - bo to są obelgi, nieważne czy rzucone
                                  emocjonalnie, czy na chłodno - ja zobaczyłem kretyna.
    • pepe.lopez Fonda zwróciła sie ku chrzescijanstwu 26.07.05, 19:20
      I to podobno nie spodobało sie Turnerowi i doprowadziło do rozwodu.
      Tak to przynajmniej bylo zasugerowane w wywiadzie z nia.

Przeprosiła tylko za zdjecie na dziale lotniczym dla Vietcongu, ale nie za protest antywojenny.
    • enger Re: Brawo odwazna Jane Fonda! jak zawsze 26.07.05, 21:42
      merrigold napisał:

> to kobiety maja jaja, a nie faceci!

Nic tylko pogratulowac odwagi, brawo!
    • felusiak1 Hanoi Jane 27.07.05, 01:02
      Fonda brala udzial w zaaranzowanych spotkaniach z amerykanskimi jencami w Hanoi.
      Jency dawali jej do zrozumienia jak sa traktowani ale ona byla tak zakochana
      we wlasnych pogladach, ze nie przyjmowala tych znakow do wiadomosci. Dzisiaj
      twierdzi, ze nie rozumiala co obraza mnie, gdyz wiem, ze jest ona osoba
      inteligentna. Jeden z jencow wlozyl jej do reki karteczke z telefonem swojej zony.
      Fonda przekazala ja stojacemu obok straznikowi. Za takie dzialanie w kazdym
      kraju Fonda dostalaby srogi wyrok za zdrade. W USA ukarala sie utrata kariery.
      • enger Re: Hanoi Jane 27.07.05, 01:41
        felusiak1 napisała:

> Fonda brala udzial w zaaranzowanych spotkaniach z amerykanskimi jencami w
        Hanoi
        > .
        > Jency dawali jej do zrozumienia jak sa traktowani ale ona byla tak zakochana
        > we wlasnych pogladach, ze nie przyjmowala tych znakow do wiadomosci. Dzisiaj
        > twierdzi, ze nie rozumiala co obraza mnie, gdyz wiem, ze jest ona osoba
        > inteligentna. Jeden z jencow wlozyl jej do reki karteczke z telefonem swojej
        zo
        > ny.
        > Fonda przekazala ja stojacemu obok straznikowi. Za takie dzialanie w kazdym
        > kraju Fonda dostalaby srogi wyrok za zdrade. W USA ukarala sie utrata kariery.

Nie obrazaj osoby ktorej wartosc przerasta ciebie wielokrotnie a za zdrade
        nalezy sadzic busha bo jest on autentycznym zdrajca.
        • galaxy2099 Re: Hanoi Jane 28.07.05, 07:27
          Jakos Ametrykanie inaczej osadzili Busha.
          A ty zapewne jestes madrzejszy do spolki z ta super madra Fonda i pouczasz kto
          ma stanac przed safem a kto nie.
          No coz jak sie ma czerwono w glowie, to nic bnie pomoze (Fondzie tez)
          • jennifer5 Re: Hanoi Jane 28.07.05, 07:30
            galaxy2099 napisał:

> Jakos Ametrykanie inaczej osadzili Busha.
            > A ty zapewne jestes madrzejszy do spolki z ta super madra Fonda i pouczasz
            kto
            > ma stanac przed safem a kto nie.
            > No coz jak sie ma czerwono w glowie, to nic bnie pomoze (Fondzie tez)

mozesz to przetlumaczyc?
      • jennifer5 Re: Hanoi Jane 28.07.05, 07:35
        felusiak1 napisała:

> Fonda brala udzial w zaaranzowanych spotkaniach z amerykanskimi jencami w
        Hanoi.

ty za to nie mozesz powiedziec ze brales udzial w jakichkolwiek spotkaniach.
        Chcesz kogos krytykowac, najpierw sam sie wykaz czymkolwiek. Jestes tak jak juz
        wielokrotnie powiedzialam ... zerem totalnym, intelektualnym, moralnym i
        fizycznym.
        • dupekzoledny Re: Hanoi Jane 28.07.05, 08:24
          to ze wietnamczycy urzynali łby amerykańskim przydupaso.to przecież nic złego.
          najpierw amyrakany wyrżneli wioske my lai. i co wyrok 2 lata dla por.calleya.
          a rżnąć amerykańskich kolaborantów. w iraku też.
          • biedronka24 ech koles 28.07.05, 13:11
            ciebie to by wylac do takiej Somalii...
            Jak ladnie bys mowil po powrocie...
      • biedronka24 Jakaz to jeszcze ciekawa opowiesc 28.07.05, 13:10
        felusiak zaserwujesz?
        Troche dodaj tych elementow emocjonalnych, wiesz - nie badz taki cienki z ta
        propaganda...Twoi czerwoni przyjaciele ubecy- robia to ciutke lepiej...
        Postaraj sie troche.
        I nie badz taki schematyczny...
        • felusiak1 Re: Jakaz to jeszcze ciekawa opowiesc 28.07.05, 14:06
          Jane Fonda says her 1972 visit to a North Vietnamese anti-aircraft gun site, an
          incident that brought her the nickname "Hanoi Jane," was a "betrayal" of
          American forces and of the "country that gave me privilege."

"The image of Jane Fonda, 'Barbarella,' Henry Fonda's daughter ... sitting on an
          enemy aircraft gun was a betrayal ... the largest lapse of judgment that I can
          even imagine," Fonda told Leslie Stahl in a "60 Minutes" interview that will air
          Sunday night.
          www.cbsnews.com/stories/2005/03/31/60minutes/main684295.shtml=============================
          Ciekaw tez jestem na czym polegac ma ta ODWAGA Fondy.
          Co mogloby jej grozic za protest?
          Jak sama Fonda stwierdza podroz do Wietnamu byla przejawem jej wlasnej glupoty a
          nie odwagi. Fonda dopuscila sie zdrady w sensie prawnym i moralnym.
          Jedyna przyczyna dla ktorej nie stanela przed sadem byl jej status. Nixon
          powiedzial wtedy, ze "jescze nie upadl na glowe aby oskarzyc corke Henry'ego
          Fondy o zdrade na 4 miesiace przed wyborami."
          • biedronka24 to ile ona miala lat 28.07.05, 15:21
            w tym 72 gim?
            I co zamordowala kogos strzelajac z joysticka jak ci sami kolezkowie ktorych
            matki potem lzy laly?
            • felusiak1 Re: to ile ona miala lat 28.07.05, 17:30
              Miala wtedy 34 lata.
              Widze, ze masz trudnosci z rozumieniem.
              PS. W 1972 joysickow jeszcze nie bylo.
              • biedronka24 a wiec byla w wieku 28.07.05, 17:33
                w ktorym sie jest dojrzala matka.
                Rozumiesz- czy jeszcze nie?
                Potem sie przeprasza dla polityki.
                Ale w tym wieku wlasnie jeszcze malo sceptycyzmu wchodzi w gre.
                W tym teraz - tez uwazam ze jest spozniona. Mogla sie zdac na swoj instynkt
                wczesniej.
                • biedronka24 widze ze moje skroty myslowe 28.07.05, 17:36
                  za szybkie dla ciebie Felus.
                  To dlatego tak ci te patyczki przy kompie imponuja.
                  Ja nie napisalam ze wtedy byly. Pytalam tylko czy zrobila cos tak- jak ci co
                  walcza dzis- najpierw tym joyem, a potem gdy gina - to matki za nich leja lzy.
                • jennifer5 Re: a wiec byla w wieku 28.07.05, 17:38
                  biedronka24 napisała:

> w ktorym sie jest dojrzala matka.
                  > Rozumiesz- czy jeszcze nie?
                  > Potem sie przeprasza dla polityki.
                  > Ale w tym wieku wlasnie jeszcze malo sceptycyzmu wchodzi w gre.
                  > W tym teraz - tez uwazam ze jest spozniona. Mogla sie zdac na swoj instynkt
                  > wczesniej.

felusiak powiedz tutaj wszystkim glosno ze wedlug ciebie wojna w wietnamie to
                  byl jeden wielki sukces, no prosze nie wstydz sie i wyglos swoja 'teorie
                  darwina'.
    • wujcio44 Bohaterska Jane Fonda na prezydenta USA!!!! n/t 28.07.05, 15:24
      • merrigold Fonda i Wietnam 28.07.05, 17:44

--------------------------------------------------------------------------------
        podzcas wojny wietnamskiej Fonda bronila Amerykanow i Wietnamczykow od smerci z
        rak mafii zbrojeniowych, ktore wywolaly te wojne we wlasnych interesach i
        wymordowaly na niej 6 MILIONOW niewinnych ludzi, a kraj spalily napalmem. Do
        dzis w Wietnamie rodza sie potworki, wnuki tej wojny. Przyznal to - ze ta wojna
        byla zbrodnia mymyslona przez kretynow - sam MacNamara, owczesny minister
        obrony USA. Fonda jest bohaterka narodowa USA! Chwala jej za odwage!
        • biedronka24 Masz racje 28.07.05, 17:46
          ale motto masz lakoniczne...
          Chyba ze nie uwzgledniasz czegos takiego jak bogactwo duchowe...
        • wujcio44 Re: Fonda i Wietnam 28.07.05, 17:46
          merrigold napisał:
          Do
          > dzis w Wietnamie rodza sie potworki,

Tam zawsze rodziły się potworki np. Ho Szi Min.
        • felusiak1 Re: Fonda i Wietnam 28.07.05, 17:56
          merrigold napisał:
          > Przyznal to - ze ta wojna byla zbrodnia mymyslona przez kretynow - sam
          > MacNamara, owczesny minister obrony USA.
          =====================================
          O ile dobrze pamietam wojne w Wietnami zaczal Kennedy a Johnson dokonal jej
          eskalacji. Zatem obaj ci prezydenci byli kretynami. A McNamara o ile mnie pamiec
          nie myli przyszedl z Ford Motor Company. Co to sie porobilo, nawet swoich
          zaczeli opluwac. Dyskusja jest na zenujacym poziomie glownie w wyniku
          nieznajomosci faktow
          i podpieranie sie dzeciecymi argumentami ze sfery emocji.
    • czarny.rycerz Fonda miała kiedys namieszane w głowie 28.07.05, 19:09
      www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=3393

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka