Dodaj do ulubionych

Pulsa denora ! Strzeżcie się!

26.07.05, 22:57
Grupa działaczy skrajnej prawicy pod przewodnictwiem rabina Druckera dprawiła
w piątek w nocy na cmentarzu w Rosz Pina misterium Pulsa denora.
Nie wiem dokladnie jakie jest doslowne tlumacznie tego aramejskiego zwrotu
ale jest to nazwa najstraszniejszej i najwiekszej klatwy w judaizmie.
Praktycznie gosc nia oblozony musi umrzec. Tym czlowiekiem w piatkowa noc byl
premier Izraela Ariel Szaron. W normalnych okolicznosciach wysmiano by cos
takiego tym bardziej, ze nie zostalo to zrobione publicznie ale ostatni raz
klatwe taka nalozono na Ichaka Rabina co prawdopodobnie pomoglo Igalowi
Amirowi w podjeciu decyzji. Natychmiast po opublikowaniu wiadomosci i tym
wydarzeniu dzialacze lewicowi (Szalom ahszaw) zlozyli doniesienie o
przestepstwie i zarzadali ukarania winnych z paragrafu o nawolywanie do
zbrodni. Jestem pewnien, ze nie przejdzie im to plazem bo Arik jest jakos
ciety na oszolomow.

Arik Arikiem a tu synus do pudla pojdzie. Omri Szaron oskarzony zostal o
nielegalne finansowanie kampanii wyborczej tatusia. Poszlo o 6 mln szekli
(ok 1.5 mln USD). Omri jest deputowanym do Knessetu wiec broni go immunitet
ale juz zapowiedzial, ze nie bedzie sie nim zaslanial - probuje sie dogadac z
prokuratorem. Moze wynegocjuje prace publiczne + grzywna bo jesli nie to
pojdzie siedziec nawet na 3 lata.
Nie mam cienia watpliwosci, ze tatus o wszystkim wiedzial.
Bije sie w piersi i sypie popiol na glowe : wiem ze to nie w porzadku robic
wyjatki od prawa ale posadzic starego Szarona dzisiaj byloby katatrofa.
Niech skonczy co zaczal chociaz potem jako narodowy bohater tez pewnie sie
wymiga.

Obserwuj wątek
    • marouder Negev zacznij pisac dla gazety./nt 26.07.05, 23:00

negevmc napisał:

> Grupa działaczy skrajnej prawicy pod przewodnictwiem rabina Druckera dprawiła
      > w piątek w nocy na cmentarzu w Rosz Pina misterium Pulsa denora.
      > Nie wiem dokladnie jakie jest doslowne tlumacznie tego aramejskiego zwrotu
      > ale jest to nazwa najstraszniejszej i najwiekszej klatwy w judaizmie.
      > Praktycznie gosc nia oblozony musi umrzec. Tym czlowiekiem w piatkowa noc byl
      > premier Izraela Ariel Szaron. W normalnych okolicznosciach wysmiano by cos
      > takiego tym bardziej, ze nie zostalo to zrobione publicznie ale ostatni raz
      > klatwe taka nalozono na Ichaka Rabina co prawdopodobnie pomoglo Igalowi
      > Amirowi w podjeciu decyzji. Natychmiast po opublikowaniu wiadomosci i tym
      > wydarzeniu dzialacze lewicowi (Szalom ahszaw) zlozyli doniesienie o
      > przestepstwie i zarzadali ukarania winnych z paragrafu o nawolywanie do
      > zbrodni. Jestem pewnien, ze nie przejdzie im to plazem bo Arik jest jakos
      > ciety na oszolomow.
      >
      >
      > Arik Arikiem a tu synus do pudla pojdzie. Omri Szaron oskarzony zostal o
      > nielegalne finansowanie kampanii wyborczej tatusia. Poszlo o 6 mln szekli
      > (ok 1.5 mln USD). Omri jest deputowanym do Knessetu wiec broni go immunitet
      > ale juz zapowiedzial, ze nie bedzie sie nim zaslanial - probuje sie dogadac z
      > prokuratorem. Moze wynegocjuje prace publiczne + grzywna bo jesli nie to
      > pojdzie siedziec nawet na 3 lata.
      > Nie mam cienia watpliwosci, ze tatus o wszystkim wiedzial.
      > Bije sie w piersi i sypie popiol na glowe : wiem ze to nie w porzadku robic
      > wyjatki od prawa ale posadzic starego Szarona dzisiaj byloby katatrofa.
      > Niech skonczy co zaczal chociaz potem jako narodowy bohater tez pewnie sie
      > wymiga.
      >
    • aaki a nie obłożony- to nie musi ?? ;-) 26.07.05, 23:03
      Praktycznie gosc nia oblozony musi umrzec
      --------------------------------------------
      • negevmc Re: a nie obłożony- to nie musi ?? ;-) 26.07.05, 23:06
        aaki napisała:

> Praktycznie gosc nia oblozony musi umrzec
        > --------------------------------------------
        zapomnialem dodac : w ciagu 30 dni.
        • marouder Mysle w takim razie ze Arik w ciagu tych 30 dni.. 26.07.05, 23:08
          predzej miesiaczki dostanie, niz umrze, ale moze sie myle:))

negevmc napisał:

> aaki napisała:
          >
          > > Praktycznie gosc nia oblozony musi umrzec
          > > --------------------------------------------
          > zapomnialem dodac : w ciagu 30 dni.
    • aaki ta pulsa denora to takie cholerstwo że nawet 26.07.05, 23:07
      w całym google niewiele na ten temat jest ;-)
      • negevmc Re: ta pulsa denora to takie cholerstwo że nawet 26.07.05, 23:15
        aaki napisała:

> w całym google niewiele na ten temat jest ;-)

bo musisz szukac po aramejsku :P
        • z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 07:19
          Czy tylko w stosunku do zydow ma , zastosowanie?...
          • krystian71 Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 08:20
            pamietam ,ze jakies czary mary robili rabini podczas wizyty JP II
            Nie wiem,czy to ta pulsa donora byla,chyba nie,bo Ojciec Swiety przezyl i to.
            • z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 08:29
              krystian71 napisała:

> pamietam ,ze jakies czary mary robili rabini podczas wizyty JP II
              > Nie wiem,czy to ta pulsa donora byla,chyba nie,bo Ojciec Swiety przezyl i to.
              ----------------------------
              No, mnie nie chodzi o , jakiestam domysly (jak zwykle), chodzi o wiedze...
              Ps. skoro Ojciec Swiety to przezyl, wiec mozna zalozyc, ze w tej wlasnie intencji czary mary rabini
              czynili. Logiczne.Nieprawdaz?
              • krystian71 Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 08:35
                nie bardzo logiczne, gosciu z_daleka.Tylko smutne i glupie
                To nie sa zadne domysly, pisala o tym prasa,i sprawa byla glosna a intencje
                znane.
                Przezyl,bo silny mial organizm i jak zawsze mowil ,byl pod opieka innej sily:)))
                A moze ci rabini stracili swoja moc.
                Huckelberry Finn lepsze misteria odprawial, zdechly i sztywny kot byl do tego
                potrzebny,na cmentarzu w nocy,wiec reszta sie zgadza
                • z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 08:44
                  krystian71 napisała:

> nie bardzo logiczne, gosciu z_daleka.Tylko smutne i glupie
                  > To nie sa zadne domysly, pisala o tym prasa,i sprawa byla glosna a intencje
                  > znane.
                  > Przezyl,bo silny mial organizm i jak zawsze mowil ,byl pod opieka innej sily:))
                  > )
                  > A moze ci rabini stracili swoja moc.
                  > Huckelberry Finn lepsze misteria odprawial, zdechly i sztywny kot byl do tego
                  > potrzebny,na cmentarzu w nocy,wiec reszta sie zgadza
                  ---------------------------------------
                  Prasa pisala o czarach marach??? Dobra prasa...ta twoja prasa.
                  • krystian71 Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 08:53
                    trudno, gosciu z_daleka.Wiem,ze cie to boli,gdy prasa o takich glupotach
                    pisze .Czarami marami tego nie nazywali, te misteria swoja nazwe mialy,ale tego
                    to nie pamietam,az tak sobie umyslu nie zasmiecam.

Tylko powiedz mi gosciu z _daleka, czy rownie wysoko oceniasz wlasna israelska
                    prase,gdy o czarach marach pisze,gdy te w Arika celuja?
                    Moglbym dokladnie twoje slowa zacytowac:
                    > Prasa pisala o czarach marach??? Dobra prasa...ta twoja prasa.
                    • z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 10:06
                      krystek , ostatnio wiele twoich opini opiera sie na dowodzie " to nie pamietam", albo "prasa pisala",
                      albo "poszukaj ". To dosyc marne dowody, powiedzialbym...:)
                      Odnosnie wysokosci oceny opisow czarow marow w prasie rodzimej, to jest ona zupelnie identyczna z
                      ocena wszystkich swiatowych czarow (zadnej solidarnosci z czarownikami). Natomiast rozumiem, ze do
                      problemu tego prasa izraelska podchodzi z powaga, poniewaz podobnie jak na calym swiecie rowniez
                      tutaj znalezc mozna duza grupe entuzjastow czarodziejskiego fachu...a wiadomo, ze od entuzjasty, do
                      oszoloma droga nie musi byc ani kreta, ani daleka... Spojrz w lustro.
                      • krystian71 Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 10:32
                        moglem sie spodziewac,ze temat odprawiajacych czarna magie na cmentarzu
                        rabinow , na mnie sie skupi.Odkryles moje pokrewienstwo duchowe z nimi-punkt
                        dla ciebie
                        Czekam na post nt antysemityzmu
                        I cobys na ten temat nie napisal,faktow z przeszlosci nie zmienisz,bo byly
                        glosne-prasa o tym pisala.
                        • z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 10:42
                          krystian71 napisała:

> moglem sie spodziewac,ze temat odprawiajacych czarna magie na cmentarzu
                          > rabinow , na mnie sie skupi.Odkryles moje pokrewienstwo duchowe z nimi-punkt
                          > dla ciebie
                          > Czekam na post nt antysemityzmu
                          > I cobys na ten temat nie napisal,faktow z przeszlosci nie zmienisz,bo byly
                          > glosne-prasa o tym pisala.
                          -------------------------------
                          Krystek, jakich faktow? tych faktow o czarach? Zdecyduj sie wreszcie jestes oszolomem czy nie.
                          • krystian71 Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 11:02
                            Precyzyjniej, gosciu,precyzyjniej.
                            Faktu,ze gdy Papiez odwiedzil Israel,sekciarze na cmentarzu takie same obrzedy
                            odprawiali.Kropka.
                            O oszolomstwie moim , w zwiazku z wzmiankami w prasie o rabinskich oszolomach
                            juz pisales.
                            Dalej czekam na post nt mojego ,w zwiazku z tym ,antysemityzmu
                            • z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 11:05
                              krystian71 napisała:

> Precyzyjniej, gosciu,precyzyjniej.
                              > Faktu,ze gdy Papiez odwiedzil Israel,sekciarze na cmentarzu takie same obrzedy
                              > odprawiali.Kropka.
                              > O oszolomstwie moim , w zwiazku z wzmiankami w prasie o rabinskich oszolomach
                              > juz pisales.
                              > Dalej czekam na post nt mojego ,w zwiazku z tym ,antysemityzmu
                              -----------------------------------------------------------
                              To juz mamy dawno uzgodnione.
                              • krystian71 Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 11:26
                                dobre i to,ciesze sie,ze wreszcie po dwoch godzinach WY z cukermantlem
                                ustaliliscie,ze rabini klatwe na Papieza rzucali az cala policje na nogi
                                postawili.
                                Jak ustalicie cos jeszcze , nie krepuj sie,pisz
                                • z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 12:03
                                  krystian71 napisała:

> dobre i to,ciesze sie,ze wreszcie po dwoch godzinach WY z cukermantlem
                                  > ustaliliscie,ze rabini klatwe na Papieza rzucali az cala policje na nogi
                                  > postawili.
                                  > Jak ustalicie cos jeszcze , nie krepuj sie,pisz
                                  -------------------------------------
                                  osobiscie stalilem poki co, ze ty krystek, w swietle faktow powinienes miec pelne gacie strachu (moze i
                                  masz). W swietle faktow, oczywiscie, moze sie zupelnie realnie zdarzyc, ze jakis oszolomiony,
                                  zydowski czarownik- rabin, rzuci na ciebie klatwe i dupa w trokach...zadna policja nawet palcem nie
                                  kiwnie zeby cie z nich wyplatac.
                                  • krystian71 Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 12:16
                                    aha, sprawa jest smierdzaca i powazna, skoro specjalna operatywke na moj temat
                                    od samego rana zwolales.I juz ustaliles z cukerkranzem ,ze:
                                    ...zadna poli
                                    > cja nawet palcem nie
                                    > kiwnie zeby cie z nich wyplatac.

to wy szychy w tych kregach jestescie,czapki z glow, nie docenilem was,choc po
                                    tych wiecznych aluzjach do banowania,(nie tylko na moj temat)moglem sie
                                    ciemniak czegos domyslac.
                                    Gdybys mi jeszcze zechcial powiedziec,jak od postu negewa i mojej krotkiej
                                    wzmiance ,ze papiezowi grozono w ten sam sposob,domeandrowales az do tego
                                    punktu,bede szczerze wdzieczny
                                    • antek_cukierman Krystuś, smoczku, 27.07.05, 12:24
                                      pomyśl o swoich, rodzimych gusłach nim zaczniesz wytykać te obce innym.
                                      Skomplikowane?
                                    • z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 12:43
                                      krystian71 napisała:

> aha, sprawa jest smierdzaca i powazna, skoro specjalna operatywke na moj temat
                                      > od samego rana zwolales.I juz ustaliles z cukerkranzem ,ze:
                                      > ...zadna poli
                                      > > cja nawet palcem nie
                                      > > kiwnie zeby cie z nich wyplatac.
                                      >
                                      > to wy szychy w tych kregach jestescie,czapki z glow, nie docenilem was,choc po
                                      > tych wiecznych aluzjach do banowania,(nie tylko na moj temat)moglem sie
                                      > ciemniak czegos domyslac.
                                      > Gdybys mi jeszcze zechcial powiedziec,jak od postu negewa i mojej krotkiej
                                      > wzmiance ,ze papiezowi grozono w ten sam sposob,domeandrowales az do tego
                                      > punktu,bede szczerze wdzieczny
                                      ---------------------------------
                                      to dosyc proste. Czerownicy zagrozili Szaronowi bliska smiercia, wiec policje izraelska postawiono na
                                      nogi.I slusznie.
                                      Przypomniales nam uprzejmie, ze podobni czarownicy zagrozili papiezowi, i znow dzielna policja
                                      izraelska stanela na wysokosci zadania. Rowniez Arafeta zaczarowali ci czarownicy, nu ale temu policja
                                      izraelska z niewiadomego powodu pomoc nie chciala, czy tez nie mogla...nu i wiemy jak to sie
                                      skonczylo. A teraz ty robaczku...sadzisz, ze mialbys jakies szanse u izraelskiej policji gdyby zasadzili
                                      sie na ciebie czarownicy?
          • dana33 Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 08:23
            chyba tylko tak, z daleka, chociaz nie jestem specjalistka w tym
            zagadnieniu..:)))
            muzulmanie tez maja cos takiego, nie? rzucili taka ich pusla danura na rushdi
            zdaje sie i facet latami sie ukrywal....
            widac, ze jestesmy z tej samej rodziny... :))))
            • zbalansowany Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 09:48
              100 Hutzpiarzy sie zebralo
              • zbalansowany Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 09:54

Stu Hutzpiarzy sie zebralo
                I pod nosem tak mruczalo
                Niech Szarona dusizmora
                Pulsa Denora, Pulsa Denora

Niech go sadlo zatka wreszcie
                Nie potrzeba mu doktora
                My go zaraz zalatwimy

Arabom sie nie udalo
                My zniszczymy wszak potwora
                Ja do zyczen sie dolacze
                • krystian71 Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 10:14
                  Fajowe,dopisalem jeszcze jedna zwrotke

Krzywa macewa,na niej menora
                  Pulsa donora,Pulsa Donora
                  Wszak na Szarona
                  Najwyzsza pora
                  • marouder jeszcze jedna zwrotka.. 27.07.05, 11:01
                    Dostal biegunki, potem miesiaczki.
                    Od podcierania juz bola raczki.
                    To znak Ariku, zegnac sie pora!!
                    Pulsa Donora, Pulsa Donora!!

krystian71 napisała:

> Fajowe,dopisalem jeszcze jedna zwrotke
                    >
                    > Krzywa macewa,na niej menora
                    > Pulsa donora,Pulsa Donora
                    > Wszak na Szarona
                    > Najwyzsza pora
                    • z_daleka Re: jeszcze jedna zwrotka.. 27.07.05, 11:09
                      marouder napisał:

> Dostal biegunki, potem miesiaczki.
                      > Od podcierania juz bola raczki.
                      > To znak Ariku, zegnac sie pora!!
                      > Pulsa Donora, Pulsa Donora!!
                      >
                      >
                      > krystian71 napisała:
                      >
                      > > Fajowe,dopisalem jeszcze jedna zwrotke
                      > >
                      > > Krzywa macewa,na niej menora
                      > > Pulsa donora,Pulsa Donora
                      > > Wszak na Szarona
                      > > Najwyzsza pora
                      --------------------
                      Marouder, a feee! Czytalem ostatnio znacznie lepsze rzeczy twojego autorstwa.
                      A tak powaznie, to kto bedzie ciagnal ten woz jak Sharon odejdzie?
                      • marouder Re: jeszcze jedna zwrotka.. 27.07.05, 11:20
                        I tu jest pies pogrzebany:))Do Arika mam stosunek jednoznaczny: upozowal sie na
                        meza opatrznosciowego (swego czasu byl takim mezem kilkakroc naprawde),
                        namieszal, razem z Arafatem dokonali spustoszen w relacjach Izrael-AP, a teraz
                        rzeczywiscie poza nim nikt by tego wozu nie uciagnal i wszystko zaczeloby sie od
                        nowa..wspolczuje wam (naprawde), w klatwy nie wierze, wierszyk, pewnie, ze tylko
                        taki sobie:))

z_daleka napisał:

> marouder napisał:
                        >
                        > > Dostal biegunki, potem miesiaczki.
                        > > Od podcierania juz bola raczki.
                        > > To znak Ariku, zegnac sie pora!!
                        > > Pulsa Donora, Pulsa Donora!!
                        > >
                        > >
                        > > krystian71 napisała:
                        > >
                        > > > Fajowe,dopisalem jeszcze jedna zwrotke
                        > > >
                        > > > Krzywa macewa,na niej menora
                        > > > Pulsa donora,Pulsa Donora
                        > > > Wszak na Szarona
                        > > > Najwyzsza pora
                        > --------------------
                        > Marouder, a feee! Czytalem ostatnio znacznie lepsze rzeczy twojego autorstwa.
                        > A tak powaznie, to kto bedzie ciagnal ten woz jak Sharon odejdzie?
                      • krystian71 Re: jeszcze jedna zwrotka.. 27.07.05, 11:21
                        ciagnie Szaron woz
                        ma wywozic gruz
                        gdy znowu zburzyc
                        cos przyjdzie pora
                        i kiedy powie
                        "slowo honora"
                        Pulsa Donora
                        Pulsa Donora
    • z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 10:55
      nie udalo mi sie tego otworzyc -Default: File not found/ Plik nie znaleziony
      • antek_cukierman Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 10:56
        Wtorek, 21 marca: Przed wizytą Papieża w Izraelu

KLĄTWA EKSTREMISTÓW

Grupa żydowskich ekstremistycznych rabinów podczas ceremonii na cmentarzu w
        miasteczku Safed nałożyła klątwę na Jana Pawła II, przywódcę Palestyńczyków
        Arafata i prezydenta Syrii Assada

Zorganizowana przez ultranacjonalistyczny ruch Kach ceremonia miała miejsce
        wczoraj o północy. Podobną klątwą ekstremiści obłożyli w 1995 r. premiera
        Icchaka Rabina. Wkrótce zginął on z rąk żydowskiego fanatyka.

Izraelska policja zatrzymała trzech ekstremistów, którzy na murach Jerozolimy
        rozwieszali antypapieskie plakaty. Na jednego nałożono areszt domowy na czas
        wizyty Papieża. W niedzielę działacze Kach wymalowali na płycie jerozolimskiego
        lądowiska helikopterów, na którym ma lądować Jan Paweł II, swastyki i obraźliwe
        napisy.

Do ochrony papieża zmobilizowano 18 tys. funkcjonariuszy, w tym wszystkich
        agentów Szin Bet - elitarnej jednostki służb specjalnych. Umundurowani
        policjanci obstawili wszystkie trasy, którymi papamobil przejedzie. Operację
        ochrony Jana Pawła II - największą w historii Izraela - nazwano Operacja Stary
        Przyjaciel.

REUTERS, MJ, NIK

• z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 11:01
        z_daleka napisał:

> nie udalo mi sie tego otworzyc -Default: File not found/ Plik nie znaleziony
        mam na mysli yen pierwszy link.
        A poza tym nie mozesz miec do krystka pretensji...on czyta wylacznie inna prase.
        • antek_cukierman Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 11:11
          To, co podałem tyczyło pierwszego linku.
          Pretensje, piszesz. No właśnie, archiwum Naszego Dziennika nie sięga tak daleko
          wstecz.
          Zostawiam Ci więc maskotkę do pociągania za sznureczek. Niech pofika odnóżami.
        • krystian71 Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 11:15
          Juz ci sie otworzylo, chwala Bogu.
          Jak mowi stare chinskie przyslowie-"nawet najglupszy czlowiek we wsi moze ci
          pokazac droge do szkoly"
          Czyli mowiac prostszymi slowami,bo wiem,ze tak do ciebie trzeba,"nawet bosy
          Antek do czegos sie moze przydac"
          Zwlaszcza,jak ktos jest tak leniwy jak ja,i szukac mu sie nie chce tego,co jak
          mylnie zaklada,kazdy powinien pamietac.
          Czy to byly te same obrzedy, czy jakis inny odlam tej sekty ?)))
          Jak widac policja powaznie podeszla do tematu,mnie nie przesluchiwano, jak
          dotad ,oprocz ciebie ,nikt mnie z czarna magia rabinow nie kojarzyl. :)
          I popatrz popatrz, na Arafata tez czarowali,a ja o tym omieszkalem napisac...
          I na kogos jeszcze...Nie wiem,jak dlugi zywot maja te obrzedy,jesli setki
          lat,to pewnie setki osob w ten sposob bylo zagrozone,a ja tak po swinsku i
          partykularnie tylko o Papiezu pamietalem.
          Bije sie w piersi, szczegolnie niech mi Arafat wybaczy z zaswiatow, bo ja
          przeciez Ahmed-Krzysio jestem, a tu taka wpadowa.
          I wszyscy o ktorych zapomnialem, niech mi wybacza:)
          • z_daleka Re: ta pulsa denora - praktyczne pytanie. 27.07.05, 11:25
            krystian71 napisała:

> Juz ci sie otworzylo, chwala Bogu.
            > Jak mowi stare chinskie przyslowie-"nawet najglupszy czlowiek we wsi moze ci
            > pokazac droge do szkoly"
            > Czyli mowiac prostszymi slowami,bo wiem,ze tak do ciebie trzeba,"nawet bosy
            > Antek do czegos sie moze przydac"
            > Zwlaszcza,jak ktos jest tak leniwy jak ja,i szukac mu sie nie chce tego,co jak
            > mylnie zaklada,kazdy powinien pamietac.
            > Czy to byly te same obrzedy, czy jakis inny odlam tej sekty ?)))
            > Jak widac policja powaznie podeszla do tematu,mnie nie przesluchiwano, jak
            > dotad ,oprocz ciebie ,nikt mnie z czarna magia rabinow nie kojarzyl. :)
            > I popatrz popatrz, na Arafata tez czarowali,a ja o tym omieszkalem napisac...
            > I na kogos jeszcze...Nie wiem,jak dlugi zywot maja te obrzedy,jesli setki
            > lat,to pewnie setki osob w ten sposob bylo zagrozone,a ja tak po swinsku i
            > partykularnie tylko o Papiezu pamietalem.
            > Bije sie w piersi, szczegolnie niech mi Arafat wybaczy z zaswiatow, bo ja
            > przeciez Ahmed-Krzysio jestem, a tu taka wpadowa.
            > I wszyscy o ktorych zapomnialem, niech mi wybacza:)
            ---------------------------------------------
            Ales sie nagadal...a co wlasciwie chciales przekazac ?
          • antek_cukierman Krystusiowi - ekspertowi od żydowskiej magii 27.07.05, 11:27
            Figura Matki Boskiej w kościele św. Piotra w miejscowości Acerra koło Neapolu
            zaczęła się podobno ostatnio poruszać i nabierać ludzkich cech. Tak
            przynajmniej twierdzą dziesiątki wiernych.

We wtorek kościół zamknięto, aby duchowni i policja mogli sprawdzić doniesienia
            o cudzie - informują włoskie media i cytują jednego z wiernych, który zapewnia,
            że w poniedziałek figura Matki Boskiej poruszyła się dwukrotnie, w południe i
            wieczorem.

wiadomosci.onet.pl/1136416,12,1,0,120,686,item.html

• marouder Matka Boska-Reaktywacja??fajne forum sie robi:)/nt 27.07.05, 11:29
              antek_cukierman napisał:

> Figura Matki Boskiej w kościele św. Piotra w miejscowości Acerra koło Neapolu
              > zaczęła się podobno ostatnio poruszać i nabierać ludzkich cech. Tak
              > przynajmniej twierdzą dziesiątki wiernych.
              >
              > We wtorek kościół zamknięto, aby duchowni i policja mogli sprawdzić doniesienia
              >
              > o cudzie - informują włoskie media i cytują jednego z wiernych, który zapewnia,
              >
              > że w poniedziałek figura Matki Boskiej poruszyła się dwukrotnie, w południe i
              > wieczorem.
              >
              >
              > wiadomosci.onet.pl/1136416,12,1,0,120,686,item.html
              >
              • krystian71 Re: Matka Boska-Reaktywacja??fajne forum sie robi 27.07.05, 11:43
                Prawda,ze fajne, dlatego mi sie tu podoba i wolami mnie stad nie wyciagna.
                Popatrz tylko - jaka prosta droga (myslowa) od postu negewa , do tego co
                napisal przed chwila cukiermantel.

-"dzialacze lewicowi (Szalom ahszaw) zlozyli doniesienie o
                przestepstwie i zarzadali ukarania winnych z paragrafu -"-to z postu negewa
                cytat.
                Czekam na cos podobnego ze strony cukiermana, tzn, szit-raczej lewicowych
                wloskich partii.
                A swoja droga,wczoraj na Nat.Geogr.widzialem calkiem powazny reportaz o jakis
                islamskich sekciarzach,ktorzy szydlem sobie policzki dziurawili a rana sie sama
                zasklepiala na oczach kamerzysty i naszych.
                Trzeba temat MC i eurokisze podrzucic:)))
                -------------------------------------------------
                jak mnie juz nuuudzi ten temat zydowski
            • biedronka24 Anteczku- wasz ateizm walczacy to wasz wybor 27.07.05, 13:00
              moze w obliczu - trudnej religii- co prawdopodobne. Ale powtarzam dziubku WASZ
              wybor.
              Zachowaj dla siebie te wolnosc i daj innym samym wybierac to - czego sobie zycza...

A slawetna lojalnosc Zydow niech sobie sami wspomniani grzebia- ich problem.
    • krystian71 Re: Opętał cię, krystuś, żydowski szatan. 27.07.05, 12:56
      Jak to mowia, wrocmy do zrodel
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26977698
      W normalnych okolicznosciach wysmiano by cos
      zbrodni.
      • biedronka24 no i tak to jest 27.07.05, 13:04
        z ludzmi malej wiary...
        Antos nie zrozumial swojej, wypial sie na nia, wiec zaleca podobne dzialania
        wszystkim.
        Dla Antosia wszedzie gusla. Ale jak jutro Antosiowi pani doktorka powie ze mu
        dobra piguleczke da- to Antos wezmie, bo to pani doktorka. Zapomni ze
        papieroskow palic nie wolno (bo doktorka zapomni a tylko naliczy rachunek - jak
        to w krajach z toffi- kukurydza bywa) i bedzie stroke.
        A potem bedziemy sie zbierac na fotel dla Antosia i terapie grymasu twarzy...
        A moze Antos sobie wowczas przypomni ze optowal za eutanazja? Bo tak sobie mysle
        - ze szybko zapomni...
        • krystian71 Re: no i tak to jest 27.07.05, 13:30
          czesc biedroneczko,prawde mowiac , nie zwracam uwagi od dawna na to co
          zukermendel wypisuje.
          Czy mozna powaznie traktowac faceta, ktory w ten sposob zaczyna swoj pobyt na
          watku i taki jest jego pierwszy wpis:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26977698&a=26991636
          "Temu durniowi K71 chodzi zapewne o to:

Traktuje go utylitarnie,sluzy do podsuwania linkow, ot i wszystko.
          I zauwaz nawet w tej chwili , usilnie probuje , by z tematu gusla w Israelu
          wejsc na temat gusla w Polsce.
          Ja sie tam nie dam.
    • explicit Re: Pulsa denora ! Strzeżcie się! 27.07.05, 15:12
      He, he, takie koszerne woo-doo ? Teraz tylko patrzec jak jakis pingwin z
      pejsamy "przyuwazy" Arika i zapewni sobie miejsce w raju w towarzystwie
      72-ch koszernych hurysek :)))

Wczoraj w TV wspomnieli o tym , trudno bylo nie zauwazyc ze facet ledwo sie
      powstrzymuje sie zeby nie parsknac smiechem ,...

uklony

==============================================================================

Grupa działaczy skrajnej prawicy pod przewodnictwiem rabina Druckera dprawiła
      w piątek w nocy na cmentarzu w Rosz Pina misterium Pulsa denora.
      Nie wiem dokladnie jakie jest doslowne tlumacznie tego aramejskiego zwrotu
      ale jest to nazwa najstraszniejszej i najwiekszej klatwy w judaizmie.
      Praktycznie gosc nia oblozony musi umrzec. Tym czlowiekiem w piatkowa noc byl
      premier Izraela Ariel Szaron. W normalnych okolicznosciach wysmiano by cos
      zbrodni. Jestem pewnien, ze nie przejdzie im to plazem bo Arik jest jakos
      ciety na oszolomow.
    • puls.usa Re: Pulsa denora ! Strzeżcie się! 27.07.05, 21:22
      negevmc napisał:

> Grupa działaczy skrajnej prawicy pod przewodnictwiem rabina Druckera dprawiła
      > w piątek w nocy na cmentarzu w Rosz Pina misterium Pulsa denora.
      > Nie wiem dokladnie jakie jest doslowne tlumacznie tego aramejskiego zwrotu
      > ale jest to nazwa najstraszniejszej i najwiekszej klatwy w judaizmie.
      > Praktycznie gosc nia oblozony musi umrzec. Tym czlowiekiem w piatkowa noc byl
      > premier Izraela Ariel Szaron. W normalnych okolicznosciach wysmiano by cos
      > takiego tym bardziej, ze nie zostalo to zrobione publicznie ale ostatni raz
      > klatwe taka nalozono na Ichaka Rabina co prawdopodobnie pomoglo Igalowi
      > Amirowi w podjeciu decyzji. Natychmiast po opublikowaniu wiadomosci i tym
      > wydarzeniu dzialacze lewicowi (Szalom ahszaw) zlozyli doniesienie o
      > przestepstwie i zarzadali ukarania winnych z paragrafu o nawolywanie do
      > zbrodni. Jestem pewnien, ze nie przejdzie im to plazem bo Arik jest jakos
      > ciety na oszolomow.
      >
      >
      > Arik Arikiem a tu synus do pudla pojdzie. Omri Szaron oskarzony zostal o
      > nielegalne finansowanie kampanii wyborczej tatusia. Poszlo o 6 mln szekli
      > (ok 1.5 mln USD). Omri jest deputowanym do Knessetu wiec broni go immunitet
      > ale juz zapowiedzial, ze nie bedzie sie nim zaslanial - probuje sie dogadac z
      > prokuratorem. Moze wynegocjuje prace publiczne + grzywna bo jesli nie to
      > pojdzie siedziec nawet na 3 lata.
      > Nie mam cienia watpliwosci, ze tatus o wszystkim wiedzial.
      > Bije sie w piersi i sypie popiol na glowe : wiem ze to nie w porzadku robic
      > wyjatki od prawa ale posadzic starego Szarona dzisiaj byloby katatrofa.
      > Niech skonczy co zaczal chociaz potem jako narodowy bohater tez pewnie sie
      > wymiga.
      >
      Niech zdechnie bandzior Szaron i cala jego bandycka rodzina
      Nawet rabin zwrocil uwage ze arik to sk.syn
    • krystian71 us,us,us ale pociety watek-i to bez sladu 28.07.05, 10:37
      wyparowalo pierwsze , juz slawne wejscie do dyskusji niejakiego zukermana.
      Rowniez pierwsza inteligentna odzywka dany, naturalnie z wszystkimi
      odpowiedziami,cytujacymi powyzsze wypowiedzi.
      Kropko, masz zdecydowanie zbyt miekkie serce :)))
    • bloczek4 Acha, czyli jakiś patriota już czyści pistolet... 28.07.05, 10:42
    • negevmc Wyjanśnienie dla kłótliwych a nie dociekliwych 29.07.05, 02:49
      Pulsa Denoura (dinura czy jakkolwiek inaczej) w języku aramejskim
      oznacza "bicze ognia". Jest to ceremonia, w której prosi się Boga o zły los dla
      delikwenta czyli rzuca się na niego klątwę.
      Jest to obrzęd kabalistyczny choć wywodzi się z Talmudu Babilońskiego i ma na
      celu ukaranie człowieka za niewywiązywanie się z religijnych obowiązków.
      W judaizmie nie ma ujednoliconej i scentralizowanej wykładni wiary więc
      każdy rabin może sobie w miare swobodnie interpretować taką klątwę.
      Przytaczam tu jednen z komentarzy.
      Rabin Ariel Ben-Cadok z Chikago pisze tak:
      "Pulsa denora jest mylnie łączona z pewną szkołą kabalistyczną znaną jako Kabala
      Maasit (magiczna) [słowo maasit przetłumaczyłbym bym odwrotnie,
      jako "prawdziwa" ale nie będę się przeczież kłociłz rabinem - przyp. neg.]
      Tora i Judaizm nie mają żadnego związku i nie tolerują żadnego rodzaju magii.
      Dlatego też uznawanie, że cokolwiek w świetej Kabale, która jest integralną
      częścią Tory z Synaju ma jakikolwiek związek z magią jest nieprawdziwe i
      obraźliwe. Pulsa Denora nie jest żadną "klątwą śmierci" jak wielu wierzy.
      Żaden rabin czy kabalista nie ma prawa ani władzy przeklinać innego
      człowieka "na śmierć". W oparciu o Prawo Tory jedynym powodem, dla którego Żyd
      może zostać skazany na śmierć jest pogwałcenie pewnych szczegolnych praw
      biblijnych a to także tylko w wyniku sądu i wyroku przed pełnoprawnym
      Sanhedrynem. Jak wiadomo ten nie istnieje i nie istaniał ani Izraelu ani wśród
      Żydów [w diapsorze] od czasów Świątyni."
      Tyle Rabin Ben-Cadok
      www.phatnav.com/wiki/index.php?title=Pulsa_diNura
      Rzucanie klątwy, magia i egzorcyzmy jednakże to jak wiadomo nie szczególnie
      żydowska specjalność. Nie będę się wymądrzał i przytaczał bardzo długej listy
      papieskich, kardynalskich i innych klątw, rzucanych w ciągu ostatnich 2000 lat
      obwicie z powodów najczęściej politycznych.
      Wydawać by się mogło, że w XXI wieku znaczenie magii i egzorcyzmów powinno
      zmaleć. Ludzie wylądowali na Księżycu (sic! :-) i roszyfrowali ludzki genom,
      ba ! niedługo będą w się klonować ale magia, okultyzm, siły nadprzyrodzone,
      cuda, egzorcyzmy, opetanie złymi duchami mają się dziś równie dobrze jak w
      średniowieczu.
      Ksiądz Roman Kempny, nie mam pojącia kto zacz ale znalazłem takie słowa:
      (pierwszy link jaki wpadł mi w oko z setek znalezionych w yahoo)
      "Podstawowe działanie złych duchów, które określane jest jako zwyczajne, polega
      na kuszeniu człowieka do złego, przez działania mające doprowadzić do tego, aby
      człowiek oddalił się od Boga. Kusicielskiemu działaniu diabła poddany jest
      każdy człowiek przez całe życie. Kuszona była również Maryja, a nawet sam
      Jezus. Chrystus, świadom stałego zagrożenia, wzywa człowieka do nieustannego
      czuwania, unikania okazji do grzechu, a przede wszystkim do modlitwy."

To są bardzo mądre i pouczające słowa, które taki grzesznik jak ja może sobie
      inaczej tłumaczyć (szczególnie te złe duchy) ale sens jest jasny, dla mnie
      zrozumiały i zgodny z moimi przekonaniami.
      Tym bardziej dziwią mnie nastepne słowa nie pozostawiające mi wątpliwości, że
      owe złe duchy są jak najbardziej realne i to nie żadna przenośnia:

"Istnieją również nadzwyczajne działania demona, których wynikiem są wyjątkowe
      zaburzenia. Czasami dochodzi do nich z naszej winy, a czasami z winy innych.
      Włoski egzorcysta ks. Gabriele Amorth wymienia cztery kategorie takich
      szatańskich działań:
      — opętanie — diabeł wchodzi w ciało człowieka i manifestuje swą obecność przez
      gesty i słowa;
      — dręczenia — demon uderza w osobę przez cierpienia i przekleństwa, działając
      na poziomie zdrowia fizycznego, uczuć oraz pracy. Jest to przypadek bardzo
      trudny do rozeznania, ponieważ często wydaje się, że te choroby i udręki są
      spowodowane czynnikami naturalnymi;
      — posiadanie (obsesja) — szatan powoduje niepokój, trwogę i udręki wewnętrzne;
      — nawiedzenia diabelskie — są to przekleństwa uderzające w przedmioty i rzeczy.
      Zdarza się, że należy egzorcyzmować domy czy jakieś miejsca.
      Według ks. G. Amortha, istnieją cztery przyczyny nadzwyczajnego działania
      szatana:
      1. inicjatywa własna demona — Bóg, na mocy wolności danej stworzeniom, toleruje
      zło wyrządzane przez Szatana, mimo że nie jest ono zgodne z wolą Bożą. To nie
      oznacza, że Bóg pozwala na zło, ale że nie od razu interweniuje. Wielu świętych
      było ofiarami dręczenia przez Szatana, np. ojciec Pio czy Jan Vianney, i
      właśnie przez te próby uświęcili się;
      2. kontakty z różnymi magami, wróżkami, grupami satanistycznymi, udział w
      seansach spirytystycznych;
      3. długotrwałe życie w stanie grzechu ciężkiego;
      4. klątwy — dotyczy 90 proc. przypadków opętania. Jest to zło wyrządzone z
      pomocą demona przez magów, którzy rzeczywiście obcują z diabłem.
      ...."
      i tak dalej , nie będę tu przytaczał całego rytuału i procedury czynienia
      egzorcyzmów, bardzo kokretnej i szczegółowo opisanej.
      Dodam tylko jeszcze jeden cytat:

"Papież Jan Paweł II trzykrotnie w ciągu swego pontyfikatu dokonywał
      egzorcyzmów. „Najbardziej znany jest egzorcyzm dokonany przez Papieża w 1982 r.
      w Watykanie. Widzieliśmy młodą dziewczynę, która rzucała się na ziemię. Czegoś
      takiego w Watykanie nigdy nie widziano. Po raz ostatni zdarzyło się to we
      wrześniu 2001 roku, kiedy Papież egzorcyzmował młodą dziewczynę, a ja
      kontynuowałem te egzorcyzmy” — twierdzi ksiądz Gabriele Amorth. „Papież
      przystąpił do egzorcyzmów, ponieważ chciał dać przykład” — wyjaśnia duchowny."
      www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TD/egzorcyzm_szatan.html
      Na koniec miła wiadomość dla wyśmiewaczy magii, egzorcyzmów i jej roli w
      społeczeństwie sporego europejskiego i małego azjatyckiego państwa:

PAP 11/07/2005
      Międzynarodowe Spotkanie Egzorcystów rozpoczęło się na Jasnej Górze i potrwa do
      piątku. Jak poinformowało biuro prasowe sanktuarium, spotkanie to jest
      całkowicie zamknięte dla mediów. Jedynie na jego zakończenie organizatorzy
      zapowiedzieli opublikowanie specjalnego komunikatu.

"Egzorcyzm należy sprawować w taki sposób, aby wyrażał wiarę Kościoła i nie
      nastręczał nikomu skojarzenia z czynnością magiczną, względnie zabobonną. Nie
      należy dopuszczać do tego, by stał się dla obecnych widowiskiem. Nie wolno
      udostępniać przebiegu egzorcyzmu żadnym środkom masowego przekazu".

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7599919&redId=116670434242d497f0d1a9a&redTs=1121228784&ticaid=1

• zbalansowany Re: Wyjanśnienie dla kłótliwych a nie dociekliwyc 29.07.05, 05:31
        No prosze. Nareszcie ktos z sensem i pracowicie opracowal temat.
        Gratulacje i uklony.

zbalansowany
    • mikronezja To taka Aveda Kedawra tylko ... 30.07.05, 00:29
      retard !
      • zbalansowany Czarne moce w akcji 01.08.05, 06:38

Rabbi rules: Heaven will punish evacuators with cancer or road accidents (Army
        Radio)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka