Dodaj do ulubionych

KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO?

IP: *.slupsk.tpnet.pl 20.09.01, 14:07
1. Izrael - bo żyją z amerykanskiego podatnika
2. Amerykanie(ale nie wszyscy) - bo sa u siebie
3. Anglicy - bo zawsze byli perwersyjni
4. Polacy - z przyzwyczajenia
Nikt wiecej nie przychodzi mi do głowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paul Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? IP: 208.130.53.* 20.09.01, 17:36
      A KTO KOCHA POLSKE I DLACZEGO?
      • Gość: As Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? IP: *.pool.mediaWays.net 20.09.01, 18:20
        Spadaj pajacu.Pytanie brzmi:Kto kocha Ameryke i dlaczego?
        • Gość: Paul Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? IP: 208.130.53.* 20.09.01, 20:01
          Gość portalu: As napisał(a):

> Spadaj pajacu.Pytanie brzmi:Kto kocha Ameryke i dlaczego?
          Najpierw pomysl, potem napisz, idioto. To bylo takie "pytanko pomocnicze".
          Najwyrazniej nie dorosles do takich rozmow. Pa, pa...

• Gość: As Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? IP: *.pppool.de 20.09.01, 20:32
            Spierdalaj pajacu.
            • Gość: Paul Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? IP: 208.130.53.* 20.09.01, 20:41

> Spierdalaj pajacu.

Kochanie, a moze zafundujesz nam jakies konstruktywne argumenty, pa, pa....
            • Gość: Egon Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? IP: *.proxy.aol.com 22.09.01, 00:58

> Spierdalaj pajacu.

How are you ASS?
    • Gość: USA. Ja kocham Ameryke - a oto dlaczego : IP: *.TAMP.splitrock.net 21.09.01, 04:19
      1) Jest wielka
      2) Jest dynamiczna
      3) Jest pełna pasji i zapału
      4) Jest pełna ludzi ktorzy umieją (w odroznieniu od społeczenstw w ktorych
      pełno tych ktorzy umią)
      5) Jest obecnie najsprawiedliwszym, najbardziej rozwinietym społeczenstwem
      6) To ona dokonała wiekszosci "dokonan ludzkosci"
      7) Jest roznorodna i najbardziej tolerancyjna
      8) Sa tutaj najpiekniejsze trawniki na swiecie - w odroznieniu od krajow w
      ktorych tak do konca nie zna sie pojecia "trawnik".
      9) Sa tutaj najwspanialsze samochody autostrady
      10) Jest tutaj Niagara i Yellow Stone i sekwoje i ...
      12) To co tutaj robisz to twoja sprawa i zaden duren cie nie poucza na kazdym
      kroku ani nie wtyka nosa.

• Gość: emil Re: Ja kocham Ameryke - a oto dlaczego : IP: *.public.svc.webtv.net 21.09.01, 05:58
        Tu uczciwi , ciezko pracujacy ludzie zyja z godnoscia i poszanowaniem.
        • Gość: partyzan Ja tez kocham Ameryke!!! IP: *.ras12.nynyc.tii-dial.net 21.09.01, 06:04
          Problem polega na tym, ze zal mi troche Amerykanow, z ktorych kieszeni
          finansuje sie brutalne ataki na ludnosc cywilna na Bliskim Wschodzie. Nie
          dziwmy sie ze Bin-Laden jest bohaterem dla tych, ktorym izraelskie buldozery
          zniszczyly dom lub zakupione od amerykanow rakiety zabily wszystkich krewnych.
          Nie tedy droga do pokoju i powszechnego szczescia panowie.
          • Gość: anty NIE O INDYWIDUALNE DEKLARACJE CHODZI IP: *.slupsk.tpnet.pl 21.09.01, 09:12
            raczej o grupy lub kraje. Np terroryści albańscy kochają szkolenie przez
            amerykanów ich pieniądze i broń, możliwości w handlu narkotykami, kobietami
            przemycie. Ale wyobraźcie sobie ich działania gdy np. Ameryka skończy ich
            popierać a kiedyś skończy bo towarzystwo nieszczególne.
            • sarastro I ja kocham Amerykę 22.09.01, 00:07
              A jeśli ktoś nie rozumie dlaczego, to jest kompletnym pojebcem.
              • Gość: Egon Re: I ja kocham Amerykę IP: *.proxy.aol.com 22.09.01, 00:59
                sarastro napisał(a):

> A jeśli ktoś nie rozumie dlaczego, to jest kompletnym pojebcem.

Ja tez JA kocham!!!
                • Gość: puls Re: I ja kocham Amerykę IP: *.tnt6.chiega.da.uu.net 24.09.01, 06:39
                  Gość portalu: Egon napisał(a):

> sarastro napisał(a):
                  >
                  > > A jeśli ktoś nie rozumie dlaczego, to jest kompletnym pojebcem.
                  >
                  > Ja tez JA kocham!!!
                  Ja wiem dlaczego ja kochasz,ale nie rozumie dlaczego jestes pojebcem.
      • Gość: Egon Re: Ja kocham Ameryke - a oto dlaczego : IP: *.proxy.aol.com 22.09.01, 01:02
        Gość portalu: USA. napisał(a):

> 1) Jest wielka
        > 2) Jest dynamiczna
        > 3) Jest pełna pasji i zapału
        > 4) Jest pełna ludzi ktorzy umieją (w odroznieniu od społeczenstw w ktorych
        > pełno tych ktorzy umią)
        > 5) Jest obecnie najsprawiedliwszym, najbardziej rozwinietym społeczenstwem
        > 6) To ona dokonała wiekszosci "dokonan ludzkosci"
        > 7) Jest roznorodna i najbardziej tolerancyjna
        > 8) Sa tutaj najpiekniejsze trawniki na swiecie - w odroznieniu od krajow w
        > ktorych tak do konca nie zna sie pojecia "trawnik".
        > 9) Sa tutaj najwspanialsze samochody autostrady
        > 10) Jest tutaj Niagara i Yellow Stone i sekwoje i ...
        > 12) To co tutaj robisz to twoja sprawa i zaden duren cie nie poucza na kazdym
        > kroku ani nie wtyka nosa.
        >
        >
        >
        >
        > God bless you and your relatives!!!!!!
        >
        >

• Gość: MW Re: Ja kocham Ameryke - a oto dlaczego : IP: *.hay.dialup.connect.net.au 23.09.01, 10:14
          Nowa progaganda?
          • Gość: USA. Re: Ja kocham Ameryke - a oto dlaczego : IP: *.TAMP.splitrock.net 23.09.01, 20:24
            Gość portalu: MW napisał(a):

> Nowa progaganda?

Zlotko, jeszcze dlugo przed matura jestes?
            Czy ty wiesz co slowo "propaganda" oznacza?

• Gość: MW Re: Ja kocham Ameryke - a oto dlaczego : IP: *.hay.dialup.connect.net.au 24.09.01, 18:38
              A czy Ty wogole wiesz co to takiego matura?
      • Gość: aga Re: Ja kocham Ameryke - a oto dlaczego : I LOVE AMERICA MORE THAN EVER IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.01, 02:47
        Gość portalu: USA. napisał(a):

> 1) Jest wielka
        > 2) Jest dynamiczna
        > 12) To co tutaj robisz to twoja sprawa i zaden duren cie nie poucza na kazdym
        > kroku ani nie wtyka nosa.
        > i jeszcze za to, ze ma ludzka twarz, nie poniza, a jej otwartosc graniczy wrecz
        z naiwnoscia.
        I LOVE AMERICA AND NY MORE THAN EVER!!!!!!
        >
        >
        >
        >
        >
        >

• Gość: dorothy Re: Ja kocham Ameryke - a oto dlaczego : I LOVE AMERICA MORE THAN EVER IP: *.mad.east.verizon.net 24.09.01, 02:59
          Ja rowniez kocham Ameryke More Than Ever...Tyle lez sie wylalo przez ostatnie 2 tygodnie..Mysle, ze
          Ameryka sie przez to wzmocni i zjednoczy..Nie ma tego zlego......
      • Gość: Kadafi Kto kocha? Lubi? Szanuje? IP: *.chello.pl 05.10.01, 16:53
        > 1) Jest wielka

Rosja też :)))

> 2) Jest dynamiczna

Zwłaszcza przy obecnym spadku PKB?

Zapału do wojny z Afganistanem

Sami najlepsi tam mieszkają... Nieźle

Taa, kara śmierci w dalszej apelacji jest odrzucana w 30% !!! przypadków.
        Czyli 30% skazanych na śmierć jest ułaskawianych...

Np. pierwsi wysłali człowieka w kosmos... :)
        Chyba jednak nie "większości"...
        Chyba że za "dokonanie" uznasz test bomby atomowej

Taa. Juz dawno z Ameryki zniknął rasizm i getta murzyńskie. Ku-Klux-Klanu nigdy
        nie było...

Przejęli to od Wielkiej Brytanii

Mamy dużo miejsca - budujemy autostrady
        Problem korków pozostaje nierozwiązany

POLACY NIE GĘSI. Znasz pan to powiedzenie?
        A byłeś pan kiedykolwiek w Tatrach, Karkonoszach, Sudetach, Mazurach, nad morzem
        Bałtyckim, w puszczy Kampinowskiej?
        Nie?
        To nie gadaj bzdur...

Przyjedź pan kiedyś do Polski. Zobacz coś innego poza ukochaną Ameryką...
      • Gość: Kingfish Re: Ja i cały świat KOCHA AMERYKE. IP: *.nyc-t.navipath.net 08.10.01, 16:00
        Dowód: Cały świat chce się to przeprowadzić i żyją to ludzie w wolności z
        całego świat.

• Gość: doku A ja kocham USA za Regana IP: *.mofnet.gov.pl 25.09.01, 16:31
      Kocham Amerykanów za to, że wybrali na prezydenta takiego sympatycznego
      staruszka jak Regan, który miał odwagę nazwać ZSRR oficjalnie Imperium Zła i
      miał odwagę ogłosić program Gwiezdnych Wojen, bo ten zdziecinniały staruszek
      miał nadzieję, że sowieci się przestraszą, narobią w gacie i rozwiązą Układ
      Warszawski. I co powiecie? Tak właśnie się stało. Rosjanie okazali się tak
      głupi, jak Regan myślał. W ten oto sposób Polska została wyzwolona z sowieckiej
      okupacji i za to kocham USA, że żyję teraz szczęśliwy w Wolnym Świecie ze
      sklepami i pubami, bez milicji i gitowców, z telewizją kablową, kłócącymi się
      politykami i leniami na bezrobociu zamiast przeszkadzać w pracy.
    • sylvia28 Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? 28.09.01, 00:08
      A gdzie AFROAMERYKANIN?
    • Gość: Walesa Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? Dla Anty IP: *.6.252.64.snet.net 28.09.01, 01:58
      Pamietaj prostaku, ze gdyby nie Ameryka to bys mowil teraz po rosyjsku albo po
      niemiecku.
      • Gość: anty Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? Dla AntyDla Walesa IP: *.slupsk.tpnet.pl 28.09.01, 11:44
        Gość portalu: Walesa napisał(a):

> Pamietaj prostaku, ze gdyby nie Ameryka to bys mowil teraz po rosyjsku albo po
        > niemiecku.
        JWP Walesa raczy zapamiętać, że gdyby nie Ruski to jedyne co miałby do
        powiedzenia w swoim życiu to "Jawohl Herr Bauer" o ile w ogóle mógłby mówić.
        PS.poprzedni post z ćwokiem zamiast JWP tajemniczo wcięło, czyżby nick Walesa to
        jeden z pałkarzy "służbowych" na tym forum? Polecam glansowanie bejsbola,
        przegląd dresiku i hajda na miasto. Klawiatura zdecydowanie szkodzi ubogim duchem.
        Pozdr Prostak
        • Gość: Lech FUCK YOU Anty IP: *.3.252.64.snet.net 28.09.01, 12:43
    • Gość: LOL Kmiotki i Moski z Polski.. IP: *.96.252.64.snet.net 28.09.01, 21:52
      Ciekawe ze najbardziej kochaja ameryke polskie kmiotki pracujace tam jako
      sprzatacze, na budowach za grosze, badz w fabrykach.
      Do konca zycia taki bedzie zapierd... za te $6-$10 ale wydaje mu sie zlapal
      Pana Boga za nogi.
      Nie rusza toto glowa bo przy takiej robocie nie trzeba a i boss moze sie
      pogniewac..
      Za to na Forum uraczaja Polakow w kraju swoimi "deep thoughts", no bo oni
      sa z Hameryki..
      • Gość: Lech Re: Kmiotki i Moski z Polski.. Jestes zalosny LOL IP: *.11.252.64.snet.net 29.09.01, 03:18
        Jak cie tak to boli to wiec, ze pracuje na Wall St od czterech lat. Skonczylem
        tutaj rowniez studia. Tak sie kazdy wyspi jak sobie posciele prostaku.
        Ciekawe co ty robisz w ukochanym kraju. Czekaj niech zgadne... Handel obwozny?
        A moze jezdzisz na saksy do Niemiec?
      • Gość: Al_Paga Re: Kmiotki i Moski z Polski.. IP: *.resnet.uky.edu 29.09.01, 05:25
        Ameryka to nie CIA, to nie Pentagon i FBI, to nie zburzony WTC, ani Statua
        Wolnosci, czy Hollywood. To cos duzo wiecej. To wielki kraj zwyklych ludzi
        kochajacych wolnosc, ludzi otwartych i serdecznych, ciezko pracujacych na
        swoj "dobrobyt", ludzi nie przepelnionych ksenofobia i nie zniszczonych
        nienawiscia do innych narodow i nacji.
        A teraz niech kazdy popatrzy tylko na naszych rodakow, niech zobaczy ten jad
        nienawisci do roznych nacji, w pierwszej kolejnosci wszystkich sasiadow Polski
        (wyjatek potwierdza regule).
        Jestem przekonany, ze ci wszyscy, co tutaj tak deklaruja swoja nienawisc do
        Amerykanow, rowna nienawiscia
        darza "ruskich", "pepikow", "szkopow", "angoli", "brudasow", cyganow, zydow
        itd., a chyba przede wszystkich chyba samych siebie.

Al
        • Gość: Lech Re: Kmiotki i Moski z Polski.. IP: *.11.252.64.snet.net 29.09.01, 05:28
          Strzal w dziesiatke!
        • Gość: PL-USA Re: Kmiotki i Moski z Polski.. IP: *.newark-38-39rs.nj.dial-access.att.net 08.10.01, 02:40
          Jestem z Toba AL_Paga Pl_USA
    • Gość: Al_Paga Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? IP: *.resnet.uky.edu 29.09.01, 05:08
      Gość portalu: anty napisał(a):

> 1. Izrael - bo żyją z amerykanskiego podatnika
      > 2. Amerykanie(ale nie wszyscy) - bo sa u siebie
      > 3. Anglicy - bo zawsze byli perwersyjni
      > 4. Polacy - z przyzwyczajenia
      > Nikt wiecej nie przychodzi mi do głowy.

Widac, ze rzeczywiscie masz malo w glowie.

• Gość: anty Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? IP: *.slupsk.tpnet.pl 01.10.01, 14:47
        Gość portalu: Al_Paga napisał(a):
        Chodzi o to na kogo Ameryka może liczyć w ciężkich dla siebie chwilach. Wszak
        narody nie mają przyjaciół i wrogów tylko wieczne interesy. Komu dali dobrze
        zarobić i w interesach nie nadepnęli na odcisk?. Stąd już raz prosiłem uwagi
        bardziej ogólne a nie osobiste deklaracje lojalności. Np na EU specjalnie nie
        powinni liczyć. Raczej przy pierwszych oznakach słabości zostawią ich na lodzie
        (w najlepszym przypadku).
        > Gość portalu: anty napisał(a):
        >
        > > 1. Izrael - bo żyją z amerykanskiego podatnika
        > > 2. Amerykanie(ale nie wszyscy) - bo sa u siebie
        > > 3. Anglicy - bo zawsze byli perwersyjni
        > > 4. Polacy - z przyzwyczajenia
        > > Nikt wiecej nie przychodzi mi do głowy.
        >
        > Widac, ze rzeczywiscie masz malo w glowie.
        >
        >

• Gość: TAk Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.10.01, 20:43
        Ja kocham Ameryke, bo mam tu to czego nie ma w Polsce. Sa to: uczciwosc,
        tolerancja, pogoda ducha, brak zawisci, zyczliwosc, usmiech, pracowitosc. Nie
        brakuje mi pozostawionych w Polsce: chamstwa, agresji, nietolerancji,
        cwaniactwa, korupcji,klerykalizmu. Teraz kocham Ameryke more than ever.
    • Gość: kathy Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO? IP: 195.117.174.* 03.10.01, 15:04

> 1. Izrael - bo żyją z amerykanskiego podatnika
      > 2. Amerykanie(ale nie wszyscy) - bo sa u siebie
      > 3. Anglicy - bo zawsze byli perwersyjni
      > 4. Polacy - z przyzwyczajenia
      > Nikt wiecej nie przychodzi mi do głowy.

Ja kocham Amerykę za to, że jest symbolem wolności.
      Ale gdybym nawet była jej niechętna, to życzę Ameryce jak najlepiej. A tobie
      żebyś zmądrzał.

• Gość: anty Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO?do Kathy IP: *.slupsk.tpnet.pl 03.10.01, 16:10
        Gość portalu: kathy napisał(a):

>
        > Ja kocham Amerykę za to, że jest symbolem wolności.
        > Ale gdybym nawet była jej niechętna, to życzę Ameryce jak najlepiej. A tobie
        > żebyś zmądrzał.
        Parę razy podkreślałem, że nie chodzi o indywidualne deklaracje lojalności (swoją
        drogą - "kocham bo jest symbolem" - podejście dla mnie dziwne inni mogą
        powiedzieć - "dla mnie to symbol Szatana" i mamy co mamy). Obserwując historię i
        czyny obecne Stanów mam nieodparte wrażenie, że będziemy obserwować upadek
        Imperium (któryż to już w historii ludzkości). Pytanie nieco przewrotne na kogo
        Ameryka może liczyć w tej trudnej operacji? W. Brytania była Imperium i upadek
        jej statusu imperialnego zaczął się właśnie od Wojny o Niepodległość. Mam wiele
        sympatii dla ludzi w Ameryce, na świecie a jeszcze wiecej dla Polskie siebie i
        swojej rodziny aby z najwyższym niepokojem obserwować rozwój wydarzeń. Upadek
        wielkiego jest zawsze zagrożeniem dla sąsiadów bliższych i dalszych. Na dziś
        wygląda, że ćma leci prosto w ogień przy wtórze bębnów wojennych. Kto może
        zatrzymać ten proces i pomóc w upadku bezpiecznym dla statku kosmicznego Ziemia i
        dla samej Ameryki.
        Na dziś koniec. Pozdr anty.
        PS patrz nie tylko sercem!

• Gość: puls Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO?do Kathy IP: 207.220.189.* 03.10.01, 16:41

> Gość portalu: kathy napisał(a):
          >
          > >
          > > Ja kocham Amerykę za to, że jest symbolem wolności.
          > > Ale gdybym nawet była jej niechętna, to życzę Ameryce jak najlepiej. A to
          > bie
          > > żebyś zmądrzał.
          > Parę razy podkreślałem, że nie chodzi o indywidualne deklaracje lojalności (swo
          > ją
          > drogą - "kocham bo jest symbolem" - podejście dla mnie dziwne inni mogą
          > powiedzieć - "dla mnie to symbol Szatana" i mamy co mamy). Obserwując historię
          > i
          > czyny obecne Stanów mam nieodparte wrażenie, że będziemy obserwować upadek
          > Imperium (któryż to już w historii ludzkości). Pytanie nieco przewrotne na kogo
          >
          > Ameryka może liczyć w tej trudnej operacji? W. Brytania była Imperium i upadek
          > jej statusu imperialnego zaczął się właśnie od Wojny o Niepodległość. Mam wiele
          >
          > sympatii dla ludzi w Ameryce, na świecie a jeszcze wiecej dla Polskie siebie i
          > swojej rodziny aby z najwyższym niepokojem obserwować rozwój wydarzeń. Upadek
          > wielkiego jest zawsze zagrożeniem dla sąsiadów bliższych i dalszych. Na dziś
          > wygląda, że ćma leci prosto w ogień przy wtórze bębnów wojennych. Kto może
          > zatrzymać ten proces i pomóc w upadku bezpiecznym dla statku kosmicznego Ziemia
          > i
          > dla samej Ameryki.
          > Na dziś koniec. Pozdr anty.
          > PS patrz nie tylko sercem!
          >

Mieszkam w tym kraju i musze przyznac (co jest mi gwarantowane)wolnoscia
          konstytucyjna do wyrazania swoich opini ze politruki tego pieknego kraju zostali
          kompletnie oslepieni kolorem zielonym,doprowadzajac ten kraj do sytuacji w ktorej
          ma wiecej wrogow niz przyjaciol.Historia kolem sie toczy tez i moze
          przypomnieliby sobie dlaczeg upadlo Cesarstwo Rzymskie.Ja osobiscie widze
          poczatek konca USA.Anty masz racje,pozdrawiam.
          • Gość: anty Re: KTO KOCHA AMERYKE I DLACZEGO?do pulsa IP: *.slupsk.tpnet.pl 05.10.01, 13:21
            Gość portalu: puls napisał(a):
            > > Parę razy podkreślałem, że nie chodzi o indywidualne deklaracje lojalności
            > (swo
            > > ją
            > > drogą - "kocham bo jest symbolem" - podejście dla mnie dziwne inni mogą
            > > powiedzieć - "dla mnie to symbol Szatana" i mamy co mamy). Obserwując hist
            > orię
            > > i
            > > czyny obecne Stanów mam nieodparte wrażenie, że będziemy obserwować upadek
            >
            > > Imperium (któryż to już w historii ludzkości). Pytanie nieco przewrotne na
            > kogo
            > >
            > > Ameryka może liczyć w tej trudnej operacji? W. Brytania była Imperium i up
            > adek
            > > jej statusu imperialnego zaczął się właśnie od Wojny o Niepodległość. Mam
            > wiele
            > >
            > > sympatii dla ludzi w Ameryce, na świecie a jeszcze wiecej dla Polskie sieb
            > ie i
            > > swojej rodziny aby z najwyższym niepokojem obserwować rozwój wydarzeń. Upa
            > dek
            > > wielkiego jest zawsze zagrożeniem dla sąsiadów bliższych i dalszych. Na dz
            > iś
            > > wygląda, że ćma leci prosto w ogień przy wtórze bębnów wojennych. Kto może
            >
            > > zatrzymać ten proces i pomóc w upadku bezpiecznym dla statku kosmicznego Z
            > iemia
            > > i
            > > dla samej Ameryki.
            > > Na dziś koniec. Pozdr anty.
            > > PS patrz nie tylko sercem!
            > >
            >
            > Mieszkam w tym kraju i musze przyznac (co jest mi gwarantowane)wolnoscia
            > konstytucyjna do wyrazania swoich opini ze politruki tego pieknego kraju zostal
            > i
            > kompletnie oslepieni kolorem zielonym,doprowadzajac ten kraj do sytuacji w ktor
            > ej
            > ma wiecej wrogow niz przyjaciol.Historia kolem sie toczy tez i moze
            > przypomnieliby sobie dlaczeg upadlo Cesarstwo Rzymskie.Ja osobiscie widze
            > poczatek konca USA.Anty masz racje,pozdrawiam.
            Jesteśmy zgodni, że "piękna katastrofa" stoi za progiem. Problem co zrobić aby po
            niej świat nie wyglądał jak z Mad Maxa.( Swoją drogą filmy raczej z proroczych -
            jakie czasy tacy prorocy).Brytania przyjęła rolę podszczuwacza i niby najlepszego
            przyjaciela - broń mnie Boże od takich przyjaciół( może frustracja po utracie
            swojego Imperium)! Europa kontynentalna patrzy na Stany jak na żabę do sekcji i
            czeka kiedy można zacząć (swoją drogą mają ku temu wiele powodów). Być może
            mogłyby liczyć na Rosję gdyby nie...............................
            Pozdr anty
            • Gość: muslimek "Europa kontynentalna patrzy na Stany jak na żabę do sekcji..."??? IP: 213.25.26.* 05.10.01, 13:38
              Chyba Europa Serbów i Rosjan?
              NIkt dzis w Europie Zachodniej i Środkowej nie pztrzy na USA jak na żabę do
              sekcji, skąd taki absurd? Bez USA nie ma wolnosci na świecie i zdają sobie z
              tego sprawę za równo Polacy, Niemcy i Francuzi.
              • Gość: futurist Re: WOLNOść? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 15:15
                Gość portalu: muslimek napisał(a):

> Chyba Europa Serbów i Rosjan?
                > NIkt dzis w Europie Zachodniej i Środkowej nie pztrzy na USA jak na żabę do
                > sekcji, skąd taki absurd? Bez USA nie ma wolnosci na świecie i zdają sobie z
                > tego sprawę za równo Polacy, Niemcy i Francuzi.
                A to dlaczego nie ma wolnosci bez Ameryki???? Czy Ameryka jest
                swiatowym "straznikiem moralnosci"?
                A w jaki sposob to Ameryka przyczynila sie do swiatowego pokoju(szczegolnie za
                rzadow Busha) rozpoczynajac nowy wyscig zbrojen, czy robiac sobie(to za Clintona)
                z Jugoslawi poligon doswadczalny.? Czy wiesz kolego z jaka to "PRECYZJą"
                Amerykanie bombardowali BELGRAD, jezeli tak samo ma wyglodac akcja odwetowa to
                nalezy sie gleboko zastanowic czy WARTO? Czy nikogo nie zastanawia dlaczego
                Amerykanie nie interweniuja w Kurdystanie, gdzie Turcy roba co chca, odpowiedz
                jest prosta TAM NIE MAJA INTERESU. Kolega Anty poruszyl ciekawy temat DLACZEGO
                POLACY TAK KOCHAJA USA? Ostatnio mozna bylo zauwazyc dziwne zjawisko wadlug badan
                ZA akcja odwetowa opowiedzialo sie wiecej Polakow jak Amerykanow(%). POZDRAWIAM
                • Gość: muslimek WOLNOść? IP: 213.25.26.* 05.10.01, 15:29
                  Amerykanie nie mogą z walczyć z połową świata.
                  Walcząc z Turcją wspieraliby Rosję, jeszcze większego despotę.
                  A wojna w Jugosławii, widziałeś filmy o masowych grobach ludności cywilnej? Czy
                  ich ci nie szkoda? MIloszewicz nie jest moim idolem i dobrze, że już go nie ma.
                  Cieszę się, że udało się go sprawnie odsunąć od władzy i nie musiało zginąć
                  wiele osób w wojnie domowej.
                  A wizja Ameryki bez fanatyzmu i uprzedzeń bardzo mi odpowiada. Jeśli nie jest
                  prawdziwa, to przynajmniej prawdziwsza, niż w innych krajach. mam nadzieję, że
                  dojdziemy do tego w Polsce.
                  Gdyby nie było dziś Ameryki, to co by było? Wyobrażasz sobie? Kto by wyrósł na
                  supermocarstwo i na ile ten kraj leży blisko Polski? Oj, chyba zbyt blisko.
                  Pozdrawiam
                  m.

• Gość: futurist Re: WOLNOść?MUSLIMEK IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 01:26

Drogi Kolego jesli chodzi o ludzi to wszystkich tak samo jest szkoda
                    bezwzgledu czy sa to Albanczycy , Serbowie, Rosjanie czy Amerykania. Nie jestem
                    zwolennikiem rzadow Miloszewicza, ale nie popieram takze AGRESJI USA na
                    Jugosawie,a przypomne ze nawet ONZ nie poparlo tej interwencji(czyt.agresji).
                    Napisales, "Amerykanie nie moga walczyc z polowa swiata" , sadzisz ze to wlasnie
                    Ameryka walczy o pokoj, wolnosc, dobrobyt itd..[dobre:)] ???????? Dalej piszesz
                    ze walczac z Turcja wzmocni(Ameryka) Rosje>BZDURA< wiesz dlaczego nie
                    interweniuja w KURDYSTANIE??? Proste, Turcja jest czlonkiem NATO i nie ma co
                    sobie psuc WSPOLPRACY. LUDZI CI NIE SZKODA??????? Ogladales
                    program M.Wiernikowskiej "Widzialam" o KURDACH i ich sytuacji(pewnie
                    nie).Posluchaj, poczytaj i zobaczysz pewna prawidlowosc, USA sie angazuje wdedy
                    tylko gdy MA INTERES. Myslisz, ze akcja "PUSTYnnA BURZA" miala na celu obrone
                    ludnosci cywilnej? KUWEJT=ROPA=KA$a
                    A i jeszcze jedno jesli sadzisz ze USA jest wolnym panstwem przestrzegajacym praw
                    to odsylam do raportow AMNESTY I.. MILEj LEKTURY:) POZDRAWIAM
                    p.s
                    A i poznaj historie wojny w AFGANISTANIE dowiesz sie kto szkolil i finansowal
                    TERRORYSTOW.

• Gość: Muslim Re: WOLNOść?MUSLIMEK IP: *.*.*.* 06.10.01, 02:54
                      Gość portalu: futurist napisał(a):

>
                      >
                      > Drogi Kolego jesli chodzi o ludzi to wszystkich tak samo jest szkoda
                      > bezwzgledu czy sa to Albanczycy , Serbowie, Rosjanie czy Amerykania. Nie jestem
                      >
                      > zwolennikiem rzadow Miloszewicza, ale nie popieram takze AGRESJI USA na
                      > Jugosawie,a przypomne ze nawet ONZ nie poparlo tej interwencji(czyt.agresji).
                      > Napisales, "Amerykanie nie moga walczyc z polowa swiata" , sadzisz ze to wlasn
                      > ie
                      > Ameryka walczy o pokoj, wolnosc, dobrobyt itd..[dobre:)] ???????? Dalej piszesz
                      >
                      > ze walczac z Turcja wzmocni(Ameryka) Rosje>BZDURA< wiesz dlaczego nie
                      > interweniuja w KURDYSTANIE??? Proste, Turcja jest czlonkiem NATO i nie ma co
                      > sobie psuc WSPOLPRACY. LUDZI CI NIE SZKODA??????? Ogladales
                      > program M.Wiernikowskiej "Widzialam" o KURDACH i ich sytuacji(pewnie
                      > nie).Posluchaj, poczytaj i zobaczysz pewna prawidlowosc, USA sie angazuje wdedy
                      >
                      > tylko gdy MA INTERES. Myslisz, ze akcja "PUSTYnnA BURZA" miala na celu obrone
                      > ludnosci cywilnej? KUWEJT=ROPA=KA$a
                      > A i jeszcze jedno jesli sadzisz ze USA jest wolnym panstwem przestrzegajacym pr
                      > aw
                      > to odsylam do raportow AMNESTY I.. MILEj LEKTURY:) POZDRAWIAM
                      > p.s
                      > A i poznaj historie wojny w AFGANISTANIE dowiesz sie kto szkolil i finansowal
                      > TERRORYSTOW.
                      terrorystow szkolilo taka slynna organizja ktora sluzy demokracji wolnosc zwana
                      nie pamietam ale poczatek skrut jest C heheheh

zgadzam sie z toba tam gdzie jest kasa szybka interwencja
                      gdyby irak zaatakowal yemen byla by to do dzisz prowincja iraku
                      ale irak zaatakowal kowejt i wiadomo co tam jest
                      trucja jest bardzo waznym punktem dla usa i to od wielu lat + sa tam bardzo wazny
                      bazy wojskowy.. kurdow caly swait ma serdecznie i gleboko grzesz
                      w rwanda nikt nic nie chcial ingerowac w konflikt etnicznie miedzy utu i tutsi
                      a kraje zachodu nawet nie zly weszli w tym interesie bo interes szlo dobrze (bron)
                      podczas zimnej wojnej istniala tak zwana rownowaga jesli jesli jakisz kraj zostal
                      zaatakowany przez jedno z mocartwo mogl zawsze liczyc na pomoc drugiego
                      jesli mial problemy z jednem z blokow zawsze drugi milo go goscil
                      zwiazek radzecki i usa starali sie miec sojusznikow obok tam gdzie drugi juz mial

>

• Gość: anty Re: Stany - żaba do sekcji? do muslimka IP: *.slupsk.tpnet.pl 08.10.01, 15:02
                Gość portalu: muslimek napisał(a):

> Chyba Europa Serbów i Rosjan?
                > NIkt dzis w Europie Zachodniej i Środkowej nie pztrzy na USA jak na żabę do
                > sekcji, skąd taki absurd? Bez USA nie ma wolnosci na świecie i zdają sobie z
                > tego sprawę za równo Polacy, Niemcy i Francuzi.
                Myslisz ze Włochy sa zachwycone ze maja u siebie ponad milion nielegalnych
                Albańczykow handlujących narkotykami, bronią, kobietami, wspierających
                miedzynarodowy terroryzm( bazy bin Ldena w Albanii i Kosowie).O to samo możesz
                zapytać Szwajcarow, Niemcow itd. To jest prezent od USA dla Europy zeby nie byli
                zbyt samodzielni. Francuzi tez mieli powazne problemy z terroryzmem islamskich
                fanatykow i radza sobie sami a nie skamlą pod niebiosa ze krzywda im sie dzieje.
                Nie wspominając o nie nieuczciwej konkurencji przy pomocy eszelona.
                Pozdr anty
    • Gość: Zen. Jak kazda spolecznosc - nawet demokratyczna - swiat potrzebuje IP: *.TAMP.splitrock.net 06.10.01, 02:40
      przywodcy.
      Ameryka do roli przywodcy swiatowego nadaje sie najbardziej, dlaczego?
      O tym zaraz. Na poczatek sobie wyjasnijmy pare spraw:
      Nikt nie twierdzi za Ameryka jest idealem.
      Ameryka nie jest doskonala i wciaz sie zmienia - sadze ze na lepsze.
      A teraz o tym dlaczego Ameryka jest najlepszym kandydatem na przywodce
      swiatowego.
      Ameryka przede wszystkim ma wszystkie cechy przywodcy - jak wczesniej
      napisalem; jest dynamiczna, mocna, zasobna, ogromna, z niesamowitym potencjalem
      ekonomicznym i intelektualnym. To po pierwsze.
      I po drugie - Ameryka nie jest panstwem etnicznym. Powstala budowana przez
      wszystkie grupy etniczne, pochodzace z, chyba, wszystkich krajow i panstw.
      Kto kocha Ameryke ? (oczywiscie ja, ale wrocmy do tematu)
      A kto kocha piekna i szlachetna kobiete ?
      Zazdrosne paskudy ?
      Grube plotkarki ?
      Samotne nie majace wziecia ?
      itd... itd...
      No i czego to dowodzi ?
      Ze nawet ideal ma wrogow.
      ---------------------------------------------
      Odwrocmy pytanie otwierajacego ten watek -
      Jaki kraj jest alternatywa dla Ameryki -
      - Rosja ?
      - Francja ?
      - Moze Niemcy ?
      - Albo Japonia ?
      - Albo tak niespodziewanie moze ...Polska?(Miller i Lepper przywodcami
      swiata....???) .... Australia eee...albo Meksyk (???!! )
      A moze nie powinien istniec zaden dominujacy kraj ? (utopia)
      ---------------------------------
      Cieszmy sie ze Ameryka istnieje.
      To znaczy ze ja (my wszyscy, Polacy tez a jakze) zbudowalismy.
      Gdyby jej nie bylo to pewnie trzeba by ja zaczac budowac wlasnie.

• Gość: Habib Re: Jak kazda spolecznosc - nawet demokratyczna - swiat potrzebuje IP: *.proxy.aol.com 06.10.01, 02:58
        Gość portalu: Zen. napisał(a):

> przywodcy.
        > Ameryka do roli przywodcy swiatowego nadaje sie najbardziej, dlaczego?
        > O tym zaraz. Na poczatek sobie wyjasnijmy pare spraw:
        > Nikt nie twierdzi za Ameryka jest idealem.
        > Ameryka nie jest doskonala i wciaz sie zmienia - sadze ze na lepsze.
        > A teraz o tym dlaczego Ameryka jest najlepszym kandydatem na przywodce
        > swiatowego.
        > Ameryka przede wszystkim ma wszystkie cechy przywodcy - jak wczesniej
        > napisalem; jest dynamiczna, mocna, zasobna, ogromna, z niesamowitym potencjalem
        >
        > ekonomicznym i intelektualnym. To po pierwsze.
        > I po drugie - Ameryka nie jest panstwem etnicznym. Powstala budowana przez
        > wszystkie grupy etniczne, pochodzace z, chyba, wszystkich krajow i panstw.
        > Kto kocha Ameryke ? (oczywiscie ja, ale wrocmy do tematu)
        > A kto kocha piekna i szlachetna kobiete ?
        > Zazdrosne paskudy ?
        > Grube plotkarki ?
        > Samotne nie majace wziecia ?
        > itd... itd...
        > No i czego to dowodzi ?
        > Ze nawet ideal ma wrogow.
        > ---------------------------------------------
        > Odwrocmy pytanie otwierajacego ten watek -
        > Jaki kraj jest alternatywa dla Ameryki -
        > - Rosja ?
        > - Francja ?
        > - Moze Niemcy ?
        > - Albo Japonia ?
        > - Albo tak niespodziewanie moze ...Polska?(Miller i Lepper przywodcami
        > swiata....???) .... Australia eee...albo Meksyk (???!! )
        > A moze nie powinien istniec zaden dominujacy kraj ? (utopia)
        > ---------------------------------
        > Cieszmy sie ze Ameryka istnieje.
        > To znaczy ze ja (my wszyscy, Polacy tez a jakze) zbudowalismy.
        > Gdyby jej nie bylo to pewnie trzeba by ja zaczac budowac wlasnie.
        >
        >
        >

Klamiesz Zen,klamiesz.Ty napewnodo budowy Ameryki palca nie przylozylesz.Zal mi
        czebie krentaczu.
        • Gość: FUTURIST Re: CYT: _ KADAFI _ KONTYNUACJA IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 00:44
          KADAFI NAPISAL::::::

> 1) Jest wielka

Rosja też :)))

> 2) Jest dynamiczna

Zwłaszcza przy obecnym spadku PKB?

Zapału do wojny z Afganistanem

Sami najlepsi tam mieszkają... Nieźle

Taa, kara śmierci w dalszej apelacji jest odrzucana w 30% !!! przypadków.
          Czyli 30% skazanych na śmierć jest ułaskawianych...

Np. pierwsi wysłali człowieka w kosmos... :)
          Chyba jednak nie "większości"...
          Chyba że za "dokonanie" uznasz test bomby atomowej

Taa. Juz dawno z Ameryki zniknął rasizm i getta murzyńskie. Ku-Klux-Klanu nigdy
          nie było...

Przejęli to od Wielkiej Brytanii

Mamy dużo miejsca - budujemy autostrady
          Problem korków pozostaje nierozwiązany

POLACY NIE GĘSI. Znasz pan to powiedzenie?
          A byłeś pan kiedykolwiek w Tatrach, Karkonoszach, Sudetach, Mazurach, nad
          morzem
          Bałtyckim, w puszczy Kampinowskiej?
          Nie?
          To nie gadaj bzdur...

Przyjedź pan kiedyś do Polski. Zobacz coś innego poza ukochaną Ameryką...

POZWOLILEM SOBIE ZACYTOWAC JEDEN Z POWYZSZYCH POSTOW ( NIESTETY UMKNAL UWADZE),
          KTORY JAK SADZE TRAFIA W SEDNOO:) POZDRAWIAM
        • Gość: Wes Re: Jak kazda spolecznosc - nawet demokratyczna - swiat potrzebuje IP: *.dsl.mindspring.com 07.10.01, 01:41
          Gratuluje Zen. Ladnie to przedstawiles.
          Nie przejmuj sie Habibem to jeden z tych co nie buduja jedynie potrafia
          niszczyc.
          Amerykanie nauczyli sie duzo na swoich bledach i obecna walka z terroryzmem
          bedzie bardziej efektywna. Caly Swiat jednoczy sie z USA.
          I tak jak piszesz USA jest tym krajem przywodczym. Zobaczmy co sie dzieje
          obecnie. Rosja i Uzbekistan pozwala na stacjonowanie czesci "gorskiej dywizji"
          w Uzbekistanie.(cos niebywalego!!!!) Chinczycy zapominaja juz o szpiegowskim
          samolocie i popieraja Stany w walce z fundamentalistami islamskimi.
          Swiat sie zmienia i to na lepsze.
    • Gość: fdg Re: Cały świat chce się tam przeprowadzić IP: *.dyn.optonline.net 08.10.01, 02:15
    • Gość: muslimek Ameryka to nie armia zbawienia IP: 213.25.26.* 08.10.01, 15:49
      Wielu forumowiczów ma pretensję, że Amerykanie występują zbrojnie tylko w
      swoich interesach. Oczywiscie. Ale wyleczyli się z podbojów kolonialnych i nie
      wyrzynają narodów, które nie chciały im się podporządkować, jak to chętnie
      robią inne mocarstwa.
      Poza tym nie słyszałem ostatnio, żeby Amerykanie wspierali despotów przeciw
      opozycji demokratycznej. Nawet Alijew z Azerbejdżanu, chociaż stara sie o
      sojusz z US i ma surowce energetyczne, spotkał się z sankcjami za prowadzenie
      swojej niedeomkratycznej polityki.
      Demokracja w USA ma się całkiem dobrze, społeczeństwo jakoś sobie radzi z
      kontrolowaniem władzy, dzięki czemu kraj się sprawnie rozwija.
      Gdyby społeczeność międzynarodowa poparła bardziej zdecydowane działania w
      sprawie dekomratyzacji świata, myślę, że USA aktywnie poparłyby taką inicjatywę.
      A że społeczeństwa Zachodu śpią zatopione w swoim konsumenckim raju, to trudno
      się dziwić, że USA wykona całą pracę za siebie, Japonię, Europę i resztę świata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka