Dodaj do ulubionych

a co tak dzisiaj milczycie?????

28.08.05, 15:24
byl zamach w israelu. kolo centralnej stacji autobusowe w beer shevie...
w niedziele rano zawsze tam pelno zolnierzy jadacych po szabacie w domu do
dwoich baz, z poludnia na polnoc, z polnocy na poludnie kraju. mielismy
dzisiaj "szczescie": "tylko" 2 ciezko rannych ochroniarzy i okolo 50 lekko
rannych. jak sie lekarzom uda i tych dwoje nie umrze, to jedyny zabity bedzie
to bydle terrorystyczne.
a wy co? woda w buzie. to nie madryd, londyn czy turcja, nie? to tylko
israleczycy i im sie przeciez "nalezy"..... ale jestescie nedznymi
charakterkami.....
Obserwuj wątek
    • krystian71 zamach byl, wczesniej byl jakis rajd 28.08.05, 15:30
      juz mi sie znuuudzilotak glowa krecic z prawej do lewej i sledzic jak sie ta
      pileczka odbija.
      I chyba wszystkim
      • samsone [...] 28.08.05, 15:59
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • samsone w twoim chorobliwym arabskim mozgu. 30.08.05, 13:43
        moze muchy sie tam zasiedlily.
    • aaki .... 28.08.05, 15:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28280679
      • dana33 Re: .... 28.08.05, 17:14
        nu, przepraszam aki, nie widzialam tego postu....
        • aaki Re: dałem informację tylko ale 28.08.05, 17:18
          bez komentarza
    • samsone Jedyne wyjscie, wszystkich Arabow z Israela 28.08.05, 16:01
      wysiedlic i granice szczelnie przed ta zaraza zamknac.
      Mam nadzieje ,ze ochraniacze ofiarami nie pozostana.
      • dana33 Re: Jedyne wyjscie, wszystkich Arabow z Israela 28.08.05, 17:17
        nu, tych israelskich arabow to bym nie wysiedlala, mieszkaja tutaj tyle lat,
        dobrze im, wcale nie chca do raju palestynskiego. ale nikogo nie przyjmowac,
        skonczyc mur i granice zamknac na 4 spusty az sie nie naucza, ze sie rozmawia a
        nie zabija cywilna ludnosc. natomiast arabom israelskim powiedziec jasno: kogo
        sie zlapie na pomocy terrorystom, po prostu cala rodzina bedzie odstawiana do
        granicy bez pardonu. nie burzenie domow, nie wiezienie (jeszcze karmic ich mamy
        i sluzyc beda do wymiany jencow???), po prostu spakowac dobytek w ciagu 78
        godzin i do granicy.
        • samsone Re: Jedyne wyjscie, wszystkich Arabow z Israela 30.08.05, 13:45
          najpierw ich Israelskiego obywatelstwa pozbawic, niech sobie ich
          arabsko-palestynskie wezmna.Obywatelstwo Israelskie tylko dla tych ,ktorzy
          conajmiej jednego rodzica Zyda maja.
    • jarek-festweb Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 16:01
      dana33 napisała:

> byl zamach w israelu. kolo centralnej stacji autobusowe w beer shevie...
      > w niedziele rano zawsze tam pelno zolnierzy

Zolnierze maja juz taki job.

Nie mozna tego porownywac z atakiem na cywilow a poza tym w niedzielne
      popoludnie malo kogo obchodzi jakis lekko ranny wojak 10 tys km dalej.
      • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 17:19
        CENTRALNA stacja autobusowa.... nie kapujesz? napisalam wyraznie, ze w
        niedziele jest tam duzo zolnierzy. ale nic nie napisalam, ze sa tam TYLKO
        zolnierze.
        • jarek-festweb Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 23:32
          dana33 napisała:

> CENTRALNA stacja autobusowa.... nie kapujesz? napisalam wyraznie, ze w
          > niedziele jest tam duzo zolnierzy. ale nic nie napisalam, ze sa tam TYLKO
          > zolnierze.

A czym sie to rozni od skrzyzowania ulic ?
          Celem byli zolnierze a inni to tylko przypadek, ktorego nie da sie uniknac.
      • samsone a po pierwsze to moj stary nick jarek-fastweb 30.08.05, 13:41
        byl, arabski matolku.
    • yann17 [...] 28.08.05, 16:12
      • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 17:19
        pomyliles watki.
    • krystian71 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 17:06
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28290475
      • chaynik Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 17:08
        Czy w tym Izraelu takie nudy ze ciagle nas nawiedzasz. Zrob cos pozytywnego i
        idz na spacer.
        • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 17:20
          kum kum, spadaj, woda ci sie zagotowala....
          • chaynik [...] 28.08.05, 17:27
            • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 18:22
              nu, kum kum, ja tez jestem u siebie... :))))
              • chaynik [...] 28.08.05, 18:33
                • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 18:59
                  nie, nie mam polskiego paszportu, kum kum.... uwazam ze moj israelski jest
                  swietny i wystarcza mi absolutnie.... jestem u siebie, bo mam to szczescie
                  indentyfikowac sie z dwoma krajami. ty sie musisz zadowolic jednym.
                  • chaynik Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 19:31
                    dana33 napisała:

> nie, nie mam polskiego paszportu, kum kum.... uwazam ze moj israelski jest
                    > swietny i wystarcza mi absolutnie.... jestem u siebie, bo mam to szczescie
                    > indentyfikowac sie z dwoma krajami. ty sie musisz zadowolic jednym.

Really :-)
                    Tak bywa jak sie kogos nie zna a wydaje opinie.
                    Zycze udanego wieczoru.
                    • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 21:24
                      nu, kum kum, tak wywnioskowalam z twoich postow, w ktorych uprzejmie zwracasz
                      mi uwage, ze ty jestes u siebie i ze ja mam dodatkowy paszport na czarna
                      godzine. wiec jesli nie jestes u siebie i masz dwa paszporty, to byloby dobrze,
                      jakbys sie nastepnym razem zastanowil nad tym co piszesz.
                      • chaynik Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 23:17
                        Moge stwierdzic tylko ze to bledny wniosek. Czy dopuszczasz taka ewentualnosc
                        ze ktos jest Polakiem i ma np. 3 paszporty i mieszka w Polsce. Pewnie to zbyt
                        trudne dla ciebie do zrozumienia ale niech tam.
                        • i-love-2-bike Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 23:18
                          chaynik napisał:

> Moge stwierdzic tylko ze to bledny wniosek. Czy dopuszczasz taka ewentualnosc
                          > ze ktos jest Polakiem i ma np. 3 paszporty i mieszka w Polsce. Pewnie to zbyt
                          > trudne dla ciebie do zrozumienia ale niech tam.

polacy pozwalaja chyba na posiadanie 2 obywatelstw.
                        • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 23:22
                          nu, kum kum, ja wogole wiesz.... IQ ostanowilo sie u mnie na 30, ja praktycznie
                          biorac nic nie kumam. ale przeciez masz na forum mase innych, z IQ ponad 300,
                          ci napewna kumaja i zrozumiesz ich latwiej.....
                          • chaynik Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 23:49
                            Oj Dana Dana podoba mi sie Twoje kum kanie.
                            Dobranoc.
                            • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 23:54
                              to fajnie, ze ci sie podoba.... ja to z namietnoscia zmieniam niki
                              forumowiczom..... kum kum po hebrajsku to to samo co twoj chaynik... :))))
                  • grzegorz1948 Re: a co tak dzisiaj milczycie?????My czekamy! 28.08.05, 21:45
                    Na twoj glupkowaty smiech!!!!!!!!!!!
                    A tak ludzie z odpowiednia szmatka na grzbiecie byli napastowani przez innych
                    ludzi bez szmatki na grzbiecie.Krotki proces ci ze szmatkami moga a ci bez
                    szmatek nie moga.Kto burze sieje to pioruny zbiera- znasz chyba to przyslowie?
                    Ach Danus jak ja kocham ta spokojna Europe.
      • dana33 [...] 28.08.05, 17:19
        • chaynik [...] 28.08.05, 17:23
          • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 18:23
            to nie bylo do ciebie, kum kum, tylko do krystianka. nie wiem dlaczego wypadlo
            pod twoim postem.
        • krystian71 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 17:55
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28290106&a=28290228
    • aaki :-( 28.08.05, 17:11
      nie tak dawno benedykt oberwał po uszach od izraelskiego msz,a teraz forumowe
      "nędzne charakterki" od dany.
      ależ oczywiście droga dano zamachy terrorystycznę są czymś strasznym i nieludzkim-nie powinny mieć miejsca.
      • dana33 Re: :-( 28.08.05, 17:21
        wlasnie. nic wiecej nie oczekuje, dzieki aki.
        • aaki Re: :-( 28.08.05, 17:31
          naprawdę uważam iż żydzi powinni miec swoje miejsce i państwo tam gdzies na bliskim wschodzie.jak to pogodzić z tym iż arabowie też tam powinni mieszkać i jak podzielić te ziemie i to tak aby obie strony nie miały poczucia krzywdy-nie wiem
          • dana33 Re: :-( 28.08.05, 18:28
            nu, wiem ze prosto z samolotu byles zmeczony i jeszcze jak mnie zobaczyles, to
            pewnie wpadles w kompletny szok.... :)))) ale pamietasz jak ci pokazalam jedna
            tylko dzielnica o 6 nad ranem? widziales tam jakas krzywde zydow lub arabow?
            zobaczyles jaki jest problem w rozdzieleniu czegokolwiek? widziales jak niezle
            sobie zyja i pracuja i nikt sie tam nie boi nikogo? pamietasz to?
            zdajesz sobie sprawe, ze dzisiaj np w ramalli taka sytuacja jest absolutnie nie
            do pomyslenia? czy to nie bylo dla ciebie jakims dowodem? jakims znakiem, jakim
            krajem jest israel a jakim autonomia? nie widzisz roznicy w nastawieniu do
            wspolzycia obu narodow? przeciez jestes czlowiekiem obserwujacym, nie?
    • krystian71 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 18:00
      a dlatego
      dana33 napisała:

"ale nie oczekuje, ze ktos sie bedzie interesowal tym, co sie dzieje w
      israelu. na odwrot: wole, zeby sie nie interesowali... :(((("
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28290475&a=28293425
      czyli rozszczepienie osobowosci
      • aaki podziwiam 28.08.05, 18:08
        że też ci sie chce wyszukiwać jakies archiwalne posty
        • krystian71 Re: podziwiam 29.08.05, 09:10
          przeciaz nie archiwalne:))) Przeciez to zostalo powiedziane pare minut
          wczesniej:(((Ja tylko mam dobra pamiec
          • aaki zaiste... 29.08.05, 16:11
            zwracam honor
      • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 18:31
        zadne rozszczepienie, zlotko, rozumiem, ze nie kumasz, to ci wyjasnie:
        ty sie nie interesuj israelem, jak bedzie cos ciekawego, to ja napisze, a ty
        zabierzesz glos. i odwrotnie. jak bedzie cos ciekawego w polsce, to napisz ty.
        jak bede mogla, to zabiore glos. tylko nie oczekuj mojego glosu w sprawie
        polityki, bo nie znam jej tak dobrze, zeby krytykowac lub chwalic. ponial? git.
        • antek_cukierman Kręgosłup z osteoporozą 28.08.05, 18:54
          czyli gang wojtusia, który bije rekordy forumowej głupoty:

..."bo nie daliśmy się nabrać"...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28047029&a=28071776
        • krystian71 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 29.08.05, 09:13
          podzial rol dokonany:)))
          Tylko mi podpowiedz, gdzie ty zabralas glos na polskie tematy, nie zwiazane z
          Zydami.
          A sama przyznasz,ze takich problemow sa naprawde sladowe ilosci, no moze w GW,
          ktora kazde gowno rozdmuchuje, tak naprawde ten temat w Polsce nikogo nie
          interesuje.
          • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 29.08.05, 09:24
            nigdzie. wlasnie o tym pisalam. nie zrozumiales, ale to normalka u ciebie, wiec
            ci wyjasnie p o w o l i:
            nie mieszkam w polsce od wielu lat. nie sluchalm codziennie wiadomosci w radio,
            tv i nie czytam polskich gazet od deski do deski. nie jestem zorientowana co
            sie dzieje w polsce na tyle, zeby zabierac glos w dyskusjach, krytykowac
            cokolwiek albo chwalic cokolwiek. wiec nie zabieram glosu. jak mnie cos
            interesuje to sie pytam, dowiaduje z pru zrodel, zeby wiedziec o co chodzi.
            tego samego oczekuje do was, krystianku. nie mieszkasz w israelu (w
            przeciwienstwie do mnie, ktora sie urodzila w polsce i mieszkala tam duzo lat i
            zna jezyk), nie byles tu nawet na urlopie, nie znasz jezyka, nie znasz ani
            warunkow, ani sytuacji, ani ludzi. ale glos to ty zabierasz, i to jak.... z
            jaka pewnoscia, z jakim tupetem, ile chucpy jest zawarte w twoich slowach, ile
            pogardy dla kogos i czego, o czym nie masz pojecia. ot i nasz krystianek.
            uwazajacy sie za chrzescijanina i uczciwego czlowieka, dobrze wychowanego.
            nu, tak trzymac krystianek, duzo zabawy jest z ciebie.
            • krystian71 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 29.08.05, 10:03
              no i z tego dlugiego wywodu , jedno tylko mozna wywnioskowac, ze cie Polska ,
              taka jak jest obecnie wogole nie interesuje.
              Na jaki wiec temat masz zamiar glos zabierac.
              ja korzystam z roznych nosnikow informacji, wiec nie moge powiedziec, ze nic
              nie wiem, tylko dlatego ,ze w Israelu nie bylem.
              Ty sie w Polsce urodzilas, bylas tu wiele razy.I co to dalo? Skoro jak
              przyznajesz o Polsce nic nie wiesz i nie chcesz wiedziec?
              A ze jestem dobrze wychowany? To chyba widac na pierwszy rzut oka, zwlaszcza na
              twoim tle...
              • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 29.08.05, 18:43
                ty, krystianek, musisz sie jeszcze nauczyc rozumiec, co czytasz.
                napisalam cos, ze nic nie wiem o polsce? pisalam o biezacych sprawach polski,
                polityce, nawet o teatrze czy wystawach wiem malo.
                nu, a ten twoj wniosek, ze mnie polska nie interesuje, to z tej samej serii, ze
                nienawidze polakow i arabow. nu, tak trzymaj dalej, krystianku.
    • sempiasty dla ciebie arabie to okiupanci 28.08.05, 21:26
      • sempiasty dla ciebie arabie to okupanci dla mnie 28.08.05, 21:29
        to prawowici właciciele
        my chrześcijanie wierzymy
        że dostali tę ziemię od Boga

podobno wy mahometanie
        też uważacie Pięcioksiąg za księgi swięte
        natchnione od Boga

To tych okupantów
        już ci Bóg zapisał w kajeciku
        bo to Jemu ubliżasz
        • aaki pobożny z ciebie chłop widzę 28.08.05, 21:31
          • sempiasty niekoniecznie pobozny 28.08.05, 22:01
            ale Pismo Święte czytam
            Stary Testament róznież
            a ty nie masz czasu?
            • aaki byli już tacy co pismo czytali bardzo dokładnie 28.08.05, 22:05
              nazywali się faryzeusze
            • i-love-2-bike Re: niekoniecznie pobozny 28.08.05, 22:56
              sempiasty napisał:

> ale Pismo Święte czytam
              > Stary Testament róznież
              > a ty nie masz czasu?

to nie chodzi tylko o czytanie swietoszku,ale o to by nauki wcielac w zycie.
              przy twoim dzieleniu ludzi na lepszych i gorszych to nie wiem jak ty te biblie
              interpretujesz.
    • ben_shaprut Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 21:50
      odbierania racji obydwu stron jest zastraszający. Nie potrafię zrozumieć, jak
      osoba tak skrajnie i z jednego punktu widzenia odbierająca świat mogła zaskarbić
      sobie tylu przyjaciół wśród uczciwych i wartościowych ludzi. Kilka dni temu
      zamachowcem był Izraelczyk - przemilczeliśmy to, bo ewentualna korzyść dla ludzi
      była większa. Ja wtedy nic nie napisałem, bo rozumiem, że ekstremiści z obu
      stron najboleśniej uderzają, kiedy umierają ze strachu, że grunt usuwa im się
      spod stóp. Twój wybór - ale nie licz na uczciwą reakcję forum. Ja sobie ciebie
      wykropkowałem, bo nie chcę postrzegać Izraela przez pryzmat twojej chorej
      nienawiści. Mam nadzieję, że zrobiłaś to samo. Dzisiaj padłem ofiarą ciekawości
      i starego, głupiego sentymentu, podtrzymywanego przez kilku (chyba prawie
      przyjaciół - mam nadzieję - z którymi ciągle się nie zgadzamy). Sprawdziły się
      moje oczekiwania, ale nie jestem z tego powodu dumny - raczej czuję głupi zawód
      - jak często. Jak głupi smarkacz oczekiwałem czegoś innego. Dlatego uciekłem z
      forum - nie potrafię walczyć ani z inteligentnym nacjonalizmem, ani z cynizmem.
      Mogę przez miesiąc odpłacać się "pięknym za nadobne", a potem sumienie mi nie
      pozwala.
      Wiedziałaś, Dano, że wrzesień wqrwionego2 to była pełna oburzenia odpowiedź
      na fredziów itd... Wiedziałaś, że potem wytłumaczyłem i przeprosiłem.
      Ostatecznie nasze drogi rozeszły się, ale kiedy pan.scan odgrzebał stare wątki,
      potraktowałaś je jak nowe objawienie, dekonspirujące mnie jako antysemitę.
      Pewnie się zdziwisz, ale zamierzałem wtedy powołać cię na świadka na forum -
      jakoś liczyłem na wewnętrzną uczciwość... Frajer, frajer, frajer... Wiem, Danuś,
      że twój cel nadrzędny to zniszczenie ptrzeciwnika...
      Nie jestem dobrym chrześcijaninem i nie sądzę, abym ci kiedykolwiek zapomniał
      (mimo wspaniałych ludzi, wystawiających ci laurki).
      Danuś - jesteś jedną z autorek staczania się tego forum do rynsztoka. Całuj
      "Volksdeutscha" - jest tak samo antysemicki, jak chciałabyś to widzieć u
      Polaków. Sqrwiel nawet ryzykuje "kłamstwo oświęcimskie" - co mu zależy, skoro na
      Polaków się tu pluje!
      • dana33 Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 22:22
        nie bardzo wiem, co chciales osiagnac tym postem.
        nie jestem filozofem jak nasz wojtus, nie jestem magistrem ani doktorem, jak
        ty. jestem calkiem zwyklym czlowiekiem, zyjacym w nie zwyklym kraju, w nie
        normalnych warunkach. pracuje bo musze, inaczej siedzialabym w domu i zajmowala
        sie kwiatkami i gotowaniem. mam normalna rodzine. i traktuje ludzi wszystkich,
        bez wzgledu na ich kolor skory, religii, rasy, obywatelstwa, wiedzy a priori
        jednakowo. wszyscy sa dla mnie porzadnymi i uczciwymi ludzmi, dopoki nie pokaza
        mi, ze nie sa. nigdy nie nazwe zlodzieja zlodziejem, chyba ze go zlapie z reka
        w mojej kieszeni. nigdy nie oskarze nikogo o klamstwo, dopoki nie moge mu tego
        udowodnic. tak traktuje ludzi ktorych poznaje osobiscie i tak traktuje tych,
        ktorych znam tylko z netu. czy na forum. tak traktowalam ciebie.
        w momencie, kiedy wykorzystales po raz pierwszy moja wiare, a raczej nazwe to
        naiwnosc, bo przeciez widzialam twoje wpisy wczesniejsze, ale mimo to dalam ci
        szanse w twoim slynnym watku do nas, polskich zydow, jakie mamy wspomnienia z
        polski. wykorzystales moje uczciwe posty do swoich manipulacji. zadne
        przeproszenie nie jest w stanie tego zmienic. czytalam twoje posty, w ktorych
        obrazales mnie chamsko. czytalam twoje posty, w ktorych pisales chamsko o
        zydach, czytalam twoje posty z pytaniem, czy przerobiono kogos na mydlo....
        uwazasz, ze jak powiesz "przepraszam" to zmienie o tobie moje zdanie? czy
        porzadny czlowiek, zeby nie wiem jak nienawidzil, moze przejsc taka granice
        tylko zeby dokopac?
        no i twoje klamstwo, ktore ci ciagle wypominam, z ta kafejka w lewancie....
        kiedy oklamales cale forum...... to twoje "przepraszam" wymaze to?
        give me a break, wqrwielszczak.... jak sie mowi po niemiecku: wir sind wenige
        und kennen uns gut..... nie nienawidze ciebie, bo nie nienawidze nikogo. ale w
        realu nigdy nie bedziesz nawet moim znajomym.

187 wpisow jako ben_shaprut i 18 wpisow jako wqrwielszczak tylko w sierpniu....
        naprawde uciekles, po prostu sladu po tobie nie zostalo.....
        • ben_shaprut Ty wiesz, Dana, że posty o mydle to pełna 28.08.05, 22:33
          oburzenia polska reakcja na antypolską propagandę na forum. Potem wyjaśniłem i
          przewrosiłem, a ty w wątkach pan.scana nieuczciwie wyciągnęłaś to jako odkrywczą
          nowwość. Głupi byłem, bo wierzyłem, że to właśnie ty - mimo waśni - wyjaśnisz
          intencje wqrwionego2. Paru znajomych trafnie cię zdiagnozowało. Twoje życie i
          twoje sumienie, ale nie przenoś tego na platformę ogólnoludzką...
          • dana33 Re: Ty wiesz, Dana, że posty o mydle to pełna 28.08.05, 22:50
            juz ci napisalam: nie ma dla czegos takiego zadnego, ale to zadnego
            usprawiedliwienia. zaden porzadny czlowiek nigdy by czegos takiego nie napisal.
            • ben_shaprut Twoje prawo, Danuś - moje inne - niech Ci 28.08.05, 22:52
              Pan Bóg da racje...
            • ben_shaprut Re: Ty wiesz, Dana, że posty o mydle to pełna 28.08.05, 22:55
            • ben_shaprut twój idzio fredziu pisze regularnie, Danuś... 28.08.05, 22:56
              • dana33 Re: twój idzio fredziu pisze regularnie, Danuś... 28.08.05, 23:06
                sluchaj wqrwielszczak, pisz jasno i nie insynuuj czegos. nie jestem
                odpwiedzialna ani za fredzia, ani za idzia, ani za nikogo. jestem
                odpowiedzialna tylko i wylacznie za sama siebie.
                nie wiem tez, o jakim lgarstwie piszesz, o tym twoim z kafejka?
                hahahaha, no typowe..... insynuujesz, ze ja gdzies klamalam no i oczywiscie
                klamstwo jest gorsze niz pytanie, czy mame zamienili na mydlo....
                oj wqrwielszczak..... widzisz, czlowiek ma charakter jaki ma. moze probowac
                zamydlic komus oczy piszac przeprasza i zaluje.... ale nigdy to dlugo nie trwa,
                charakteru zmienic nie mozna juz w twoim wieku i przyzwyczajen raczej tez nie.
                twoj pozostanie wqrwielski....
        • i-love-2-bike Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 23:09
          dana33 napisała:

> nie bardzo wiem, co chciales osiagnac tym postem.
          > nie jestem filozofem jak nasz wojtus, nie jestem magistrem ani doktorem, jak
          > ty. jestem calkiem zwyklym czlowiekiem, zyjacym w nie zwyklym kraju, w nie
          > normalnych warunkach. pracuje bo musze, inaczej siedzialabym w domu i zajmowala
          >
          > sie kwiatkami i gotowaniem. mam normalna rodzine. i traktuje ludzi wszystkich,
          > bez wzgledu na ich kolor skory, religii, rasy, obywatelstwa, wiedzy a priori
          > jednakowo. wszyscy sa dla mnie porzadnymi i uczciwymi ludzmi, dopoki nie pokaza
          >
          > mi, ze nie sa. nigdy nie nazwe zlodzieja zlodziejem, chyba ze go zlapie z reka
          > w mojej kieszeni. nigdy nie oskarze nikogo o klamstwo, dopoki nie moge mu tego
          > udowodnic. tak traktuje ludzi ktorych poznaje osobiscie i tak traktuje tych,
          > ktorych znam tylko z netu. czy na forum. tak traktowalam ciebie.
          > w momencie, kiedy wykorzystales po raz pierwszy moja wiare, a raczej nazwe to
          > naiwnosc, bo przeciez widzialam twoje wpisy wczesniejsze, ale mimo to dalam ci
          > szanse w twoim slynnym watku do nas, polskich zydow, jakie mamy wspomnienia z
          > polski. wykorzystales moje uczciwe posty do swoich manipulacji. zadne
          > przeproszenie nie jest w stanie tego zmienic. czytalam twoje posty, w ktorych
          > obrazales mnie chamsko. czytalam twoje posty, w ktorych pisales chamsko o
          > zydach, czytalam twoje posty z pytaniem, czy przerobiono kogos na mydlo....
          > uwazasz, ze jak powiesz "przepraszam" to zmienie o tobie moje zdanie? czy
          > porzadny czlowiek, zeby nie wiem jak nienawidzil, moze przejsc taka granice
          > tylko zeby dokopac?
          > no i twoje klamstwo, ktore ci ciagle wypominam, z ta kafejka w lewancie....
          > kiedy oklamales cale forum...... to twoje "przepraszam" wymaze to?
          > give me a break, wqrwielszczak.... jak sie mowi po niemiecku: wir sind wenige
          > und kennen uns gut..... nie nienawidze ciebie, bo nie nienawidze nikogo. ale w
          > realu nigdy nie bedziesz nawet moim znajomym.
          >
          > 187 wpisow jako ben_shaprut i 18 wpisow jako wqrwielszczak tylko w sierpniu....
          > naprawde uciekles, po prostu sladu po tobie nie zostalo.....

no wiesz danus kto by cie nie znal to by cie kupil . w koncu ty mnie nie znasz
          zupelnie,ale ile to ty juz tych szmat na mnie zawiesilas,Boze ty moj a jakie one
          kolorowe byly. twoi kumple nawet posuneli sie do tego,ze oskarzyli mnie o
          wydawanie zydow niemcom,chociaz to wlasnie moi rodzice ich ratowali,a ja
          urodzilam sie grubo po wojnie. od ciebie zebralam obelg na kilogramy a podobno
          nigdy nikogo bezpodstawnie nie oskarzasz,danus ale ty jestes poetka,niech mnie
          kule bija. przeciez wedlug ciebie ja to najgorszy antysemita na tym forum,przy
          mnie te fredzie i aprapy bluzgajace nienawiscia rasowa, to pestki. moze ty i
          magisterium nie zrobilas,ja je mam i w dodatku ciezko zapracowalam na ten
          tytul,ale ty powinnac dostac od razu doktorat z literatury pieknej,tak pieknie
          tworzyc to nawet tolkien wysiada z tymi swoimi hobbitami.
          • dana33 Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 23:13
            zgadzam sie z toba.... juz nie raz slyszalam, ze powinnam pisac... :)))
            nu, szmaty byly kolorowe, docen to. moglyby byc wszystkie czarne, nie?
            i zapracowalas sobie na nie, rachelciu. tymczasem zabawiasz sie w uprzejma. jak
            ci nie przejdzie, to i szmaty sie skoncza.
            • i-love-2-bike Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 23:18
              dana33 napisała:

> zgadzam sie z toba.... juz nie raz slyszalam, ze powinnam pisac... :)))
              > nu, szmaty byly kolorowe, docen to. moglyby byc wszystkie czarne, nie?
              > i zapracowalas sobie na nie, rachelciu. tymczasem zabawiasz sie w uprzejma. jak
              >
              > ci nie przejdzie, to i szmaty sie skoncza.

nie o tym mowa,widac,ze magistra nie masz. a co do wyzwisk to niech sie wstydzi
              ten,ktory nimi szasta bezpodstawnie,tylko dlatego,ze lepiej nie potrafi
              udokumentowac swojej racji. ty mnie juz troche znasz mnie nie zalezy aby komus
              sie przypodobac lub nie,ja mam takie a nie inne zdanie i tyle a czy ktos czyms
              we mnie rzuca to juz jego problem,ja najwyzej moge go ignorowac.
              • dana33 Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 23:24
                ty rachelcia nie lubisz jak sie ciebie lubi i szanuje?
                bo ja to lubie, jak sie mnie lubi i szanuje.... ale ja nie mam magistra, tak ze
                moje zdanie moze byc...... nu, wiesz, jak to powiedziec.... nu, glupie...
                zadnej glebokej filozofii w nim nie ma.... :))))
                • i-love-2-bike Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 23:27
                  dana33 napisała:

> ty rachelcia nie lubisz jak sie ciebie lubi i szanuje?
                  > bo ja to lubie, jak sie mnie lubi i szanuje.... ale ja nie mam magistra, tak ze
                  >
                  > moje zdanie moze byc...... nu, wiesz, jak to powiedziec.... nu, glupie...
                  > zadnej glebokej filozofii w nim nie ma.... :))))

znowu pudlo danus. kazdy lubi jak sie go szanuje,ale nie kazdy musi sprzedawac
                  swoje "ja" na forum i swoja osobowosc,by pewna grupa go zaakceptowala. to nie
                  jest szanowanie samego siebie to czysta sprzedaz z interesem. ja wole spac
                  spokojnie niz wyglaszac sady sprzeczne z moja wiara,sumieniem i rozumieniem
                  swiata,tylko po to ,aby wasza grupa mi przyklaskiwala. ja osobiscie nie oczekuje
                  poklasku na forum,raczej oczekuje wymiany zdania,ale te zwykle koncza sie
                  inwektywami wiadomo czemu.
                  • dana33 Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 23:35
                    rachelciu, kazdy sprzedaje co ma. sprzedalam czulent, sprzedalam kopytka. mojej
                    osobowosci nie sprzedalam, ona moja. w zyciu codziennym i na forum dokladnie
                    taka sama. wszystko co "wyglaszam" na forum, to dokladnie to co mysle.
                    czy ja ci kiedys powiedzialam, ze musisz to "kupic"?????
                    oprocz tego, to moja droga, nie ucz zyda robic interesy..... zydowki tez nie.
                    • i-love-2-bike Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 23:40
                      dana33 napisała:

> rachelciu, kazdy sprzedaje co ma. sprzedalam czulent, sprzedalam kopytka. mojej
                      >
                      > osobowosci nie sprzedalam, ona moja. w zyciu codziennym i na forum dokladnie
                      > taka sama. wszystko co "wyglaszam" na forum, to dokladnie to co mysle.
                      > czy ja ci kiedys powiedzialam, ze musisz to "kupic"?????
                      > oprocz tego, to moja droga, nie ucz zyda robic interesy..... zydowki tez nie.

mala roznica ja ciebie od szmat nie wyzywalam dlatego,ze ty myslisz jak
                      myslisz,ty mie tak. nie ucz mnie businessu,ja wiem swoje co trefne a co nie.a
                      jesli chodzi o interesy to zydzi nie jedyni co sie na nich znaja,mam nadzieje,ze
                      tyle wiesz.
                      • dana33 Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 23:42
                        ales mnie rozbawila tym postem rachelciu....
                        git, dosyc na dzisiaj, nie uwazasz? bye bye.....
                        • i-love-2-bike Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 23:49
                          dana33 napisała:

> ales mnie rozbawila tym postem rachelciu....
                          > git, dosyc na dzisiaj, nie uwazasz? bye bye.....

uwazam,szczegolnie jak masz dobry humor to latwiej spac,a przede mna jeszcze
                          kawal dnia i sprzatnie po malowaniu.bye
                          • dana33 Re: Dana - twój obskurantyzm i brak możliwości 28.08.05, 23:55
                            :)))))
                • grzegorz1948 Re:Alez Danus! 28.08.05, 23:30
                  Kto ciebie lubi albo szanuje.Ty sie przeciez sama nie szanujesz to dlaczego tego
                  moglabys od innych wymagac.Lubic to cie beda wszyscy ale jak sie stracisz z
                  forum! ZROZUMIALAS TO W KONCU!!!
      • samsone odezwal sie jeden ,ktory racji 30.08.05, 13:49
        Islarelskie odbiera. Idz sie wypchac...
    • yann17 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 22:18
      --------------------------------------------------------------------------------
      dana33 napisała:

> byl zamach w israelu. kolo centralnej stacji autobusowe w beer shevie...
      > w niedziele rano zawsze tam pelno zolnierzy jadacych po szabacie w domu do
      > dwoich baz, z poludnia na polnoc, z polnocy na poludnie kraju. mielismy
      > dzisiaj "szczescie": "tylko" 2 ciezko rannych ochroniarzy i okolo 50 lekko
      > rannych. jak sie lekarzom uda i tych dwoje nie umrze, to jedyny zabity bedzie
      > to bydle terrorystyczne.
      > a wy co? woda w buzie. to nie madryd, londyn czy turcja, nie? to tylko
      > israleczycy i im sie przeciez "nalezy"..... ale jestescie nedznymi
      > charakterkami.....
      -----------------------------------
      powiedz lepiej co tam gadają w Eretz'u o machlojkach finansowych synalka tate
      Szarona ?????

PS: nie pomyliłem wątku, wszak pytałaś czemu milczymy
      • ben_shaprut Nie odpowiadaj Danusi expressis verbis - pytaj 28.08.05, 22:22
        ją!
      • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 22:26
        nu, nie pomyliles? bo odpowiadasz pytaniem na cos zupelnie innego, niz ja
        pisalam w moim poscie otwierajacym. o sharonie jest inny watek. nie rob z
        siebie wiekszego blazna, niz juz jestes....
        • yann17 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 22:36
          dana33 napisała:

> nu, nie pomyliles? bo odpowiadasz pytaniem na cos zupelnie innego, niz ja
          > pisalam w moim poscie otwierajacym. o sharonie jest inny watek. nie rob z
          > siebie wiekszego blazna, niz juz jestes....
          -----------------------------------------------
          a to milczeć można tylko na temat, który narzuca dana ????
          PS: Mój wpis w tym watku był wcześniejszy niż watek o Szaronie

• dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 22:55
            byl. o jedna minute. a teraz odczep sie ode mnie, bo z blaznami nie lubie gadac.
            • i-love-2-bike Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 22:57
              dana33 napisała:

> byl. o jedna minute. a teraz odczep sie ode mnie, bo z blaznami nie lubie gadac
              > .

danus poptarz jak fajnie ledwo nas odblokowalas i juz masz pelne rece roboty.
              • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 23:07
                nie tylko rachelciu..... nagle przestaliscie sie skarzyc, ze wam nudno.... :)))
                • i-love-2-bike Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 23:10
                  dana33 napisała:

> nie tylko rachelciu..... nagle przestaliscie sie skarzyc, ze wam nudno.... :)))

ale nam nudno nie bylo,ty musialas byc grzeczna:))
            • yann17 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 23:58
              dana33 napisała:

> byl. o jedna minute. a teraz odczep sie ode mnie, bo z blaznami nie lubie
              gadac
              -------------------------------
              odpowiedź merytoryczna jak wszystkie porzednie Twoje posty

PS: a jak tam bohaterscy żołnierze IDF - rozszabrowali już resztę opuszczanych
              domów w Gazie. A swoją drogą żeby tak Żyd Żyda.
              • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 29.08.05, 07:27
                jeszcze nie wszystko, jeszczed poare rzeczy maja do rozszabrowania, ale potem
                wroca z lupem do domu....
        • ben_shaprut Dana - z całym szacunkiem i zrozumieniem - 28.08.05, 22:36
          nie popisałaś się. Uczciwie obiecuję, że nie upublicznię listów na forum.
          • dana33 Re: Dana - z całym szacunkiem i zrozumieniem - 28.08.05, 22:51
            o jakich listach ty znow tutaj piszesz? jesli chodzi o mnie, to mozesz
            upubliczniac co chcesz. nigdy do ciebie nie pisalam.
            • ben_shaprut Przynajmniej nie kłam, dziewczyno - co napisałem, 28.08.05, 22:55
              to moja wina, ale łgarstwo to wina większaa...
            • ben_shaprut Ja też mam swój wiek, ale sprawdzam... 28.08.05, 23:02
        • ben_shaprut Danuś - nie kopię cię, bo ludzie lepsi od nas 28.08.05, 22:42
          obojga proszą o kadencję. Twoja sprawa, jak to rozumiesz....
          • dana33 Re: Danuś - nie kopię cię, bo ludzie lepsi od nas 28.08.05, 22:53
            alez kop, wqrwielszczak.... kto tak znow stoi w mojej obronie? nie musi, nie
            musi. ja sama potrafie sie obronic doskonale. a ty kop, moze ci ulzy. tylko nie
            zapominaj, ze to kopanie moze sie wrocic do ciebie bumerangiem. nie dlatego, ze
            ja bede kopac, ale ja nie musze sobie pluc w twarz codziennie, a ty powinienes.
            • ben_shaprut Nie Danuś - ja nie zdekonspiruję dobrych 28.08.05, 23:01
              ludzi - twój {fałszywie pojęty} wróg to ja, a nie oni... Wylewaj swoją nienawiść
              na mnie i proszę cię - na nikogo innego...
              Ja jestem "zły", ale moi towarzysze nie...
              • dana33 Re: Nie Danuś - ja nie zdekonspiruję dobrych 28.08.05, 23:08
                jezuuuuu, wqrwielski, zaraz sie rozplacze nad twoja szlachetnoscia, a kurrcze
                nie mam dosyc tissues w domu na plakanie przez cala noc.....
            • ben_shaprut Życzę Ci, Danuś , wątpliwości watpliwości 28.08.05, 23:07
              • dana33 Re: Życzę Ci, Danuś , wątpliwości watpliwości 28.08.05, 23:10
                nie mam zadnych w stosunku do ciebie.
                sluchaj, szukaj sobie przyjaciol gdzie indziej. nie jestes moim wrogiem, ale
                jestes moim przeciwnikiem. i takim zostaniesz. sa rzeczy, ktorych nie wybaczam
                nigdy.
                • ben_shaprut To czysty układ, Danuś - moi przyjaciele z Izrael 28.08.05, 23:19
                  też nie chcą mieszanian...
                  • dana33 Re: To czysty układ, Danuś - moi przyjaciele z Iz 28.08.05, 23:27
                    hahahaha, no nie moge, wqrwielszczak.... dzisiaj naprawde rozbawiasz mnie....
                    twoi przyjaciele z israela..... z nimi tez siedziales w kafejce na dizengoff?
                    albo moze na pinsker? nie, nie, siedziales pewnie w jerozolimie, w kafee max na
                    ben yehuda i tylko przypadkowo ciebie tam nie spotkalam....

ty masz tak przyjaciol w israelu jak ja mam w honolulu....
    • hans_2 [...] 28.08.05, 23:27
      • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 28.08.05, 23:33
        nie masz szans, hansi..... zlego dibali nie biora.... duze szanse, ze dozyje do
        120, jak kazda szanujaca sie zydowka.
        suka to stare, wymysl cos nowego.
    • heraldek [...] 29.08.05, 00:12
      • dana33 Re: Nie rob sobie jaj szanowna pani.... 29.08.05, 07:29
        ulzylo ci od samego rana? git, bedziesz mial mily dzien....
        • krystian71 Re: Nie rob sobie jaj szanowna pani.... 29.08.05, 09:17
          a ty wiesz, jakby postep swiatowy ruszyl z kopyta, gdybyscie tak przez rok
          wszyscy z kneglami w ustac i w wariackich kaftanach pochodzili?
          Ile CZLOWIEK przez ten czas by osiagnal, gdyby nie musial sie wami zajmowac?
    • tees1 trafna obserwacja, mylny wniosek 29.08.05, 09:52
      dana33 napisała:

> byl zamach w israelu.
      > a wy co? woda w buzie. to nie madryd, londyn

Prawda, to nie w Europie. Na Bliskim Wschodzie ciagle sa jakies zamachy, kto by
      to ogarnal. Poza tym, im co blizej to wazniejsze, im dalej tym miej wazne -
      takie jest prawo psychologii. Czlowiek tak ma, po prostu. O wydarzeniach w
      Kolumbii jest jeszcze mniej komentarzy.

> czy turcja, nie?

Mysle, ze zamach w Turcji tez minalby bez wiekszego echa, no chyba ze bylby
      gdzies w turystycznej okolicy. Sporo Polakow jezdzi do Turcji na wycieczki.

> to tylko
      > israleczycy

Gdyby to byli libanczycy, syryjczycy, jordanczycy czy jemenczycy, byloby to
      samo. Nic indywidualnego wobec Izraelczykow.

> i im sie przeciez "nalezy".....

Nie wiem czy i co im sie nalezy. Wiem tylko, ze jesli jakis kraj prowadzi wojne
      i okupacje, to musi sie liczyc ze zbrojnym oporem okupowanych. Wiec taki zamach
      to nie niespodzianka, tak jest tam od lat - co tu komentowac.

> ale jestescie nedznymi
      > charakterkami.....

Trudno taki wniosek wyprowadzic z tych danych, ktore podalas. Obawiam sie wiec,
      ze bezustannie masz takie zdanie o innych (gratuluje samopoczucia), wiec
      wszystkie komentarze a nawet brak komentarzy interpretujesz pod te swoja z gory
      zalozona teze. Nie ma to jak jasny obraz sytuacji.
      • dana33 Re: trafna obserwacja, mylny wniosek 29.08.05, 10:04
        twoje obserwacje nie sa trafne. napisalam co napisalam, bo jak sa zamachy w
        israelu, to ta znana nam czesc forumowiczow, do ktorych zreszta skierowalam ten
        post, bo wiesz dobrze, ze nie do wszystkich, pisze wlasnie ze sie nam nalezy.
        ta sama czesc forumowiczow byla ciezko oburzona, ze nie zareagowalismy (mimo ze
        owszem zareagowalismy) na zamachy londynskie. ta sama czesc forumowiczow nigdy
        jeszcze nie skrytykowala zamachowcow, na odwrot, uwaza ich za wielkich
        bojownikow.
        zgadza sie, ze im blizej, tym zainteresowanie wieksze. dlatego zastanawiam sie,
        dlaczego dana grupa forumowiczow tak bardzo interesuje sie israelem i zamachami
        tutaj..... jakby nie bylo, daleko od polski i 99% z tej grupy nawet nie bylo w
        israelu.
        • krystian71 Re: trafna obserwacja, mylny wniosek 29.08.05, 10:09
          skoro tak na sile, z placzem wymoglas to zainteresowanie....
          To niech ci bedzie...A co wogole tam sie stalo? Kto kogo tym razem?
          • arap1 Re: KRYSTA -MAHMOD-..... .....---.DANA 29.08.05, 18:33
            stara sie objasnisc tobie ze sa rzeczy ze patrzysz na nie przez okolary
            antysymity,, ..takiego kaleke umyslowego nawet grob nie wyprostuje,,szkoda
            czasu DANY..zajmowac sie objasnieniem ....zucam ci KOSC zebys nie szczekal
    • menny_rodriguez Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 29.08.05, 18:34
      dana33 napisała:

> byl zamach w israelu.

Nudzisz.
      • dana33 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 29.08.05, 18:44
        nu, to zajmij sie czyms innym zamiast czytac moje nudne posty.
        • krystian71 Re: a co tak dzisiaj milczycie????? 29.08.05, 18:49
          zwyczjnie, temat jest nudny, zobacz lepiej jak Chawez pogrywa na nosie
          Amerykanom, moze to cie zainteresuje,bo z tematow polskich nic nie przychodzi
          mi do glowy.
    • you-know-who o danie33 29.08.05, 23:51
      nie zagladalem juz od dawna do watkow generowanych przez dana33, ale widze ze
      nie wszyscy wiedza z kim maja do czynienia. jest to fs, wiec nie odmowie sobie
      komentarza :-)

owszem, niektore posty dana33 sa inteligentne, rzadziej
      • dana33 do you know who, 30.08.05, 09:26
        ktorego ja zupelnie i don't know who....

you made my day!!!! to zdanie "niektore posty dana33 sa inteligentne," powalilo
        mnie na miejscu, poczulam rozplywajace sie po calym moim ciele (a jest go duzo)
        ciepelko, dreszczyk podniecenia, kolana zaczely mi drzec (dobrze ze siedze, bo
        jak nic zwalilabym sie na podloge), w oczach pojawil sie blask a na ustach
        blogi usmiech..... i to wszystko dzieki twoim 5 slowom..... bog ci to
        wynagrodzi w niebie, juz to zalatwilam, bo jak wiesz, mam do niego bezposrednia
        linie....

wiem, ze nie chcesz wierzyc w tamten moj opis o zamachu, i ciagle nie wiem,
        dlaczego, ale mimo to tak bylo. ty farsztejst, ja nie klamie. pryncypialnie.
        moge sie pomylic, ale nigdy nie klamie swiadomie i z premedytacja.
        rowniez wcale nie wyludzam litosci. dlaczego mam to robic? jestesmy krajem
        silnym, mamy jedna z najlepszych armii na swiecie, wywiad jeden z najlepszych
        na swiecie, jestesmy w czolowce swiatowej w wielu dziedzinach, kraj mamy
        piekny, jestem dumna z tego jak sobie radzimy w sytuacji w jakiej sie
        znajdujemy. litosc nad nami? alez, i don't know who, na odwrot, ja sie lituje
        nad innymi, ktorzy chca pokazac jacy sa wielcy, a niestety nic nie moga pokazac.
        pisalam juz chyba x razy, ze ten zyd przemykajacy sie pod sciana nie istnieje
        juz. teraz stoi przed toba zyd dumny i silny, ktorego nie tak latwo zwyciezyc.
        • you-know-who Re: do you know who, 30.08.05, 11:39
          > pisalam juz chyba x razy, ze ten zyd przemykajacy sie pod sciana nie istnieje
          > juz. teraz stoi przed toba zyd dumny i silny, ktorego nie tak latwo zwyciezyc.

aha, akurat! tak to moze mysleli ci powojenni sejonisci z kibutzow, zasadniczo
          areligijni, budujacy izrael, byli zeczywiscie bardzo podbudowani pomiedzy wojna
          6dniowa a yom kippur w 73.

potem wiekszosci z nich uniesienie i radosc przeszly (bo wtedy izrael
          ledwo-ledwo przetrwal, dzieki nixonowi, ktory prywatnie w pozniejszej rozmowie z
          buchananem na pytanie o dlugoterminowe perspektywy tego panstwa pokazal kciuk
          skierowany do dolu). oczywiscie niektorym nie przeszlo, tak jak i w prl do konca
          byli zmp-owcy mlodzi dusza, mimo ze juz cala przeszlosc powojenna legla w
          gruzach. ale oni tego nie byli w stanie dojrzec.

a teraz, szykuja sie bomby demograficzne, atomowe w iranie, usa zamiast
          dostarczyc zydow z pogromu ktorego syjonisci obawiali sie w usa(!) tylko odsysa
          obywateli z eretzu, itp.

nu, ja bym sie na twoim miejscu dana33 tak bardzo nie cieszyl.
          co nie znaczy ze nie mozna wyjsc na plaze i probowac zapomniec..
          [zaznaczam, ze uniknalem przez delikatnosc puns nt. "rozrywki"]

skoro juz rozmawiamy - jak tlumaczysz, ze usa i izrael robily dokladnie te same
          bledy kiedy wzmacnialy dla krotkowzrocznych celow fundamentalistow islamskich?
          (mujahedinow w afganistanie, hamas) jeszcze jeden powod do wiecznych klopotow, i
          to takie gole-samoboje...
          • dana33 Re: do you know who, 30.08.05, 12:50
            my rozmawiamy i don't know who?
            kazdy kraj popelnial w swojej historii bledy. jak umie je naprawic, to ok. my
            umielismy.
            ledwo ledwo przetrwalismy? wiesz co, to ledwo ledwo to by sobie pare panstw
            zyczylo. to ledwo ledwo, to jest jeszcze duzo lepiej, niz pare europejskich
            panstw, nie mowie juz o tych, co nas otaczaja. blaznisz sie.
            na szczescie nie jestes na moim miejscu. a ja ciesze sie.
      • menny_rodriguez Re: o danie33 30.08.05, 09:42
        you-know-who napisał:

> nie zagladalem juz od dawna do watkow generowanych przez dana33,

Monotematycznosc nudzi a temat jest zawsze jeden.
        My do nich z chlebem a oni w nas kamieniami.

Nie tylko, ze mija sie to z prawda ale jeszcze dodatkowo katastrofalnie nudzi.
        • dana33 Re: o danie33 30.08.05, 10:15
          ten chlebek cus stary i z pokryty plesnia....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka