Dodaj do ulubionych

Chińska makabra

14.09.05, 07:43
Ja rozumiem władze chińskie, miałem kiedyś przyjemność mieszkać w dwóch
izbach z 5-osobową rodziną szwagra, która uszła przed powodzią. Po dwóch
miesiącach sam chaciałem uchodzić i wystąpić o status poszkodowanego. Ludzi
jest za dużo i trzeba coś z tym zrobić!!!!
Obserwuj wątek
    • amdrzej11 Re: Chińska makabra 14.09.05, 07:55
      Proponuje zebys utopil sie w wiadrze! Moge udzielic pomocy, gdybys potrzebowal!
      • jola_dywity [...] 14.09.05, 09:23
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • meerkat1 Potworne zbrodnie Busha! :-))))))))))))))))))))) 14.09.05, 09:29
          "Pod jego okiem podwładni masowo handlowali informacjami o zgonach, opóźniali
          wyjazdy karetek do umierających, wreszcie - zdaniem prokuratury - dopuszczali
          się morderstw."

Dobrze, ze posiedzi jeszcze trzy lata! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• yurek11111 Tak, potworne zbrodnie Busha! :-)))))))))))))))))) 14.09.05, 20:32
            Owners of flooded St. Rita's Nursing Home charged with 34 counts of
            homicide, Louisiana attorney general says.

<>
            Once a nursing home, now a house of horror

The total death count is expected to reach as many as 10,000. There were
            reports of up to 25 bodies washed into a ditch in a nearby town and of more
            than 100 people dying at a dockside warehouse while waiting for rescuers.
            Mobile mortuary units have been set up in the city to process the increasing
            tide of bodies,
            many unrecognisable after more than a week in the water.
            Calosc:www.timesonline.co.uk/article/0,,23889-1772020,00.html
            <>
            <>Nursing home strewn with decaying bodies
            The body of one elderly woman, clothed in a thin housedress, legs spread wide,
            sits on the concrete floor of the front patio. A 2-foot-high statue of the
            Virgin Mary still stands in the lobby, facing outward. Nearby, the thin, bony
            body of an elderly man is draped over the back of a chair where the receding
            waters left it. Outside, debris covers the roof of a Hummer sport utility
            vehicle, which area officials say belongs to a staff member. "When we saw that
            Hummer still in the parking lot a few days ago, we knew we were in trouble
            because that’s the first vehicle they would have used to escape," Parish
            Councilman Tony Ricky Melerine said Tuesday afternoon.
            <>Calosc:www.nwanews.com/story.php?
            paper=adg§ion=national&storyid=127759

• gustibus Re: POLSKĘ STERYLIZUJĄ 16 LAT I WYMIERAMY BEZ EMO 14.09.05, 11:16
          Oczywiscie nie widzisz roznicy pomiedzy mobbingiem a topieiniem dziecka w wiadrze??
          Zauwaz ze u nas o mobbingu juz mowi sie jak o patologii. Natoiast w Chinach 7
          tysiecy aborcji nie wywoluje wiekszego zamieszania.
          Nie porownuj tych dwoch rzeczy.
          A na razie podziekujemy Lepperowi za zaciesnianie stosunkow z Pekinem. Na czesc
          przewodniczacego tradycyjna siekierka - heeeeeeeheeeeeheeeeooooo
          heeeeeheeeeheeeeooooo...
          • jola_dywity Re: POLSKĘ STERYLIZUJĄ 16 LAT I WYMIERAMY BEZ EMO 14.09.05, 14:44
            Różnicę widzę u nas dzieci są mordowane i wekowane!Może z głodu na zimę?
        • zirby Czy to aby nie andrju l. 14.09.05, 11:42
          ostatnio gościł delegacje komunistów z chin? Czy oni już wyjechali? Jesli ni to
          jest szansa zeby zajeli sie tez i andrju l.- wszak "bardzo mu sie podobali"
        • b.wlosek Re: POLSKĘ STERYLIZUJĄ 16 LAT I WYMIERAMY BEZ EMO 14.09.05, 12:20
          To, co dzieje się w Chinach nie tylko w dziedzinie "regulacji" urodzin, od
          dawna woła o pomstę do nieba. A warunki pracy w kopalniach (reportaże J.Hugo-
          Badera ), a sprawa Tybetu i pewnie multum innych. A pracodawca z Łodzi, o
          którym Pani pisze powinien zostać podany do Sądu Pracy i jest więcej jak pewne,
          że zwolnioną kobietę bedzie musiał przywrócić do pracy.
          • jola_dywity Re: POLSKĘ STERYLIZUJĄ 16 LAT I WYMIERAMY BEZ EMO 14.09.05, 14:47
            Chyba w innym kraju mieszkamy.Jak znam życie ,zredukują,lub przesuną na takie
            stanowisko że bidula się sama zwolni.
    • mg2005 A ONZ i UE to finansują... 14.09.05, 07:55
      ...przez Fundusz Ludnościowy ONZ.
    • mg2005 Re: Chińska makabra 14.09.05, 07:59
      darekwu napisał:

> Ja rozumiem władze chińskie, miałem kiedyś przyjemność mieszkać w dwóch
      > izbach z 5-osobową rodziną szwagra, która uszła przed powodzią. Po dwóch
      > miesiącach sam chaciałem uchodzić i wystąpić o status poszkodowanego. Ludzi
      > jest za dużo i trzeba coś z tym zrobić!!!!

Trzeba było rodzinkę "poddać aborcji"
      • anka1 Re: Chińska makabra 14.09.05, 08:05
        (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
        po prostu slow brakuje,zeby cos napisac o takich potwornosciach ...
        ludzi za duzo ? mordowanie dzieci to jest sposob na przeludnienie ?
        jedna epidemia i moze byc tak ze ludzi na ziemi zabraknie. najwyrazniej do
        naszego gatunku nie dociera twarda prawda ze jestesmy tylko prochem na tym
        swiecie. a my mamy sie za panow stworzenia i mordujemy to co mamy
        najcenniejszego : dzieci.
        • ylemai Re: Chińska makabra 14.09.05, 11:38
          bzdury. żadna pojedyncza epidemia nie może zdjąć tak zróżnicowanego gatunku jak
          homo sapiens, szczególnie z tak liczną populacją. Nie po to wymyślono w końcu
          rozmnażanie płciowe byśmy byli identyczni i podatni na te same bakcyle.

a to że dzieci mają jakąś szczególną wartość to w sumie nowomodny pomysł, z XIX
          wieku. kiedyś to wymyślono, kiedyś może ta moda zostać porzuconą.

• pomruk Re: Chińska makabra 14.09.05, 08:21
      Ale ja tu nie rozumiem, gdzie tu makabra. Przeciez szłyszałem gorsze rzeczy. Np.
      przebijanie brzucha długa igła .A to cosię działo w Tybecie... ech.
      Kiedyś wspomniałem: na przełomie lat 50/60 w Chinach zginęły miliony ludzi w
      wyniku tzw. "wielkiego skoku naprzód". Prawdopodobnie jest to najwieksza
      katastrofa w historii ludzkości - dokładna ilość ofiar smiertelnych nieznana,
      ale wg ostrożnych szacunków 15 mln, wg smielszych 35 mln. Zginęli z głodu lub
      skrajnego wycienczenia.
    • mark2515 Re: Chińska makabra 14.09.05, 08:31
      zawsze artykuly ktore czytam w gazecie wyborczei i innych dotyczace Chin to na
      ogol sensacyjne plotki, na ktore nie ma dowodow. coz z tego ze jakies tam
      historie opowiada niewidomy pan Cheng, a juz najciekawsze to , gdy podczas
      uprowadzenia zostawiono przy nim komorke, i niewidomy pan mogl wybrac numer
      do pani dziennikarki. no coz mimo to lubie czytac artykuly w G.W,
      Przebywam w Chinach juz od 5 lat, to normalne panstwo, znacznie bogatrze od PL,
      istnieje tu przepis "jednego dziecka, ale pomalu sie od nigo odchodzi i nie
      jest restrykcyjnie przestrzegany. za ponadplanowe dziecko placi sie kare okolo
      5000Yuanow jednorazowo (okolo 615 USD) i takie dziecko ma normalne uprawnienia
      jak kazde inne. Ponadto tak jak powiedzialem przepisy pozwalaja na urodzenie
      dwojki dzieci na w przypadku kiedy oboje rodzice sa jedynakami, ale to nie
      jedyne odstepstowo. generalnie bardzo ciekawy artykul podtrzymujacy nasze
      myslenie o "groznych komunistycznych Chinach", ale rzeczywistosc tutaj w
      Chinach zadziwila by nie jednego Polaka. Chcialbym jeszcze dodac ze aborcje
      w Chinach jest owszem propagowana, ale kazda matka pragnaca pozbyc sie plodu
      dokonuje aborcji dobrowolnie nijednokrotnie uiszczajac oplate w wysokosci
      okolo 20 USD w tanim szpitalu. widzialem jak dokonuje sie aborcji, ale na ten
      temat potrzebny byl by osobny artkul - jednym tylko slowem, to matka, a nie
      lekarz panicznie jak najszybciej pragnie pozbyc sie plodu w bardzo czasem
      brutalny sposob, ale na ogol jest to skutkiem mentalnosci spolecznej, niz
      przepisow prawnych.
      • tylkoniepis Re: Chińska makabra 14.09.05, 09:37
        artykuł wspomina o rozbieżności w poglądach i metodach urzędników terenowych a
        oficjalnym stanowiskiem władz w Pekinie więc może twoje obserwacje są prawdziwe
        i opowieśc Chena także.
    • antykretyn ZAWIAZAC CHINCZYKOM FAJFUSY NA SUPELEK 14.09.05, 09:29

To jedyne i najlepsze wyjscie.
      W 1953 smierc Stalina oplakiwaly 500 milionowe Chiny to przypominam sobie z
      KronikiFilmowej tamtych lat.
      Obecnie jest ich 1500 milionow czyli 3 razy wiecej.
      W tym samym czasie Polska zwiekszyla liczbe ludnosci z 27 do 38 milionow
      czyli okolo jedna trzecia.
      Jak tak dalej chinczycy beda sie rozmnazac to za 50 lat eskploduja jak
      szarancza na caly swiat i nawey masowe metody wybijania okaza sie bezskuteczne
      przy takich ogromnych ilosciach.
      To wszystko pod rozwage durniom humanistom.
      • ylemai Re: ZAWIAZAC CHINCZYKOM FAJFUSY NA SUPELEK 14.09.05, 11:40
        to kobiety są wąskim gardłem prokreacji - wystarczy że jednemu chińczykowi nie
        zawiążesz, a dzieci będzie tyle samo co było :).

trzeba podwiązywać jajniki.
    • pablo63 NO PROSZĘ.... 14.09.05, 09:37
      ...a co na ten temat ma do napisania I love China, który "jedzie" na system USA
      czy UE??

Pzdr pablo
    • puuchatek Re: Chińska makabra 14.09.05, 10:05
      Przymusowa aborcja w 7 miesiącu ciaży i topienie noworodka w wiadrze zimnej wody
      - czy to są te "azjatyckie wartości", o których co i rusz wspominają nam tutaj
      miłośnicy Chin i przeciwnicy USA? Bardzio jestem ciekaw, czy azjatycka kobieta
      mniej cierpi, kiedy jej to robią, bo wyznaje azjatyckie wratości... ALbo czy
      azjatycki noworodek jest potem mniej martwy...

Może obudźcie się wreszcie?

Jolu z Dywit - mam propozycję. Weź jakiś ciężki przedmiot (no, w ostatexzności
      wystarczy trzepaczka do dywanów) i PALNIJ SIĘ W TEN PUSTY ŁEB. MOcno. Jeszcze
      raz. A potem POMYŚL kobieto, to nie boli.

• szopen_cn Re: Chińska makabra 14.09.05, 11:07
        tylkoniepis,

Masz racje.

Chiny to tak wielki i zroznicowany kraj, ze cokolwiek by nie powiedziec gdzies
        tam zawsze bedzie prawda.

Jest i prawda swobod w wielkich i nowoczesnych miastach, jest i prawda ludzi
        przymierajacych glodem w niektorych rejonach, prawda jest ze pozwolenie na 2
        dziecko mozna w miare latwo zalatwic, prawda jest ze jesli sie nie ma pieniedzy
        to sie tego nie zalatwi.
        • puuchatek Re: Chińska makabra 14.09.05, 12:13
          Ludzie, posłuchajcie samych siebie :(((

szopen_cn napisał:

(...)

> prawda jest ze pozwolenie na 2
          > dziecko mozna w miare latwo zalatwic, prawda jest ze jesli sie nie ma pieniedzy
          >
          > to sie tego nie zalatwi.

Czy Was u licha nie rusza sam fakt, że człowiek musi się starać o "pozwolenie" na posiadanie dziecka?! Co to za paranoja?!

...a jeszcze większą paranoją jest to, że duża część podobno "cywilizowanego" świata uznaje to za normalne, a obrońców praw człowieka zagłusza się bredniami o "odmienności kulturowej" i "azjatyckich wartościach".
          • aramba Re: Chińska makabra 14.09.05, 12:38
            Tak w ogole, to ciekawe, gdzie podzial sie I-love-china? Interesujace co mialby
            do powiedzenia w tej sprawie ten mieszkaniec bodajze Szanghaju i wielbiciel
            wszystkiego co chinskie.
            • meerkat1 Gdzie podzial sie i-love-china, pytacie? 14.09.05, 13:15
              Gdzie sie podzial <i-love china>?

A w tej samej szczurzej dziurze do ktorej uciekaja <che goovniara>, maruda>
              <eva>, itp. ilekroc cos sie wali w komuchlandzie,(hRL, Rosja,itp.).

Ale nie martwcie sie- wypelzna jak tylko w USA bedzie jakis problem.

Na przyklad benzyna podrozeje do 2.60 PLN za litr

Albo 1 MB ADSL bedzie kosztowal 60 zlotych miesiecznie! :-)))))
            • i-love-china Tutaj jestem........... 14.09.05, 21:34
              Mam do powiedzenia tylko tyle, ze nawet jezeli to brzmi brutalnie ( wedlug
              zachodnich standardow ) to mam takie pytanie:

Co byscie pisali gdyby ludzie umierali z nedzy i glodu w przeludnionych jeszcze
              bardziej niz obecnie Chinach?????

Istniala realna obawa przeludnienia wiec trzeba bylo dzialac, wprowadzono taki
              system gdyz widac inne bylyby nieskuteczne w mniemaniu chinskich wladz.

Czasami trzeba popelnic mniejsze zlo aby uchronic panstwo od wiekszego zla i w
              tym przypadku wlasnie tak jest.......
              • aramba Re: Tutaj jestem........... 15.09.05, 14:41
                Wiesz co, nikomu nie zycze zle, ale wyobraz sobie taka mozliwa przeciez
                sytuacje. Twoja Chinka zachodzi z Toba w ciaze, zeby nie komplikowac - odrazu
                mnoga - ktoregos pieknego dnia odwiedzaja Was "przedstawiciele miejscowej
                administracji" (chociaz to przeciez "wielce oswiecony" Szanghaj, a nie zabita
                dechami dziura) i po podrapaniu sie w glowe dokonuja jedynego slusznego wedlug
                Ciebie wyboru - popelniaja mniejsze zlo. I wszystko naturalnie jest cacy.
                Gratulije pogladow. Cz juz sie zapisales do KPCh czy dopiero masz zamiar to
                zrobic?
          • szopen_cn Re: Chińska makabra 14.09.05, 14:27
            Puuchatku,

> Czy Was u licha nie rusza sam fakt, że człowiek musi się starać
            o "pozwolenie"
            > na posiadanie dziecka?! Co to za paranoja?!

Nie rusz zupelnie taka jest rzeczywistosc.
            Dodac nalezy ze na pierwsze dziecko tez trzeba miec pozwolenie i bez owego
            dokumentu lekarz w szpitalu kobieta w ciazy sie nie zajmie.
            Wiem co pisze bo sam musialem takie pozwolenie uzyskac.

Siedzac w Europie czy Polnocnej Ameryce naprawde ciezko sobie wyobrazic jak
            gesto sa Chiny zaludnione. Faktycznie to kraj o wielkiej powierzchni ale tylko
            mala jej czesc nadaje sie do zamieszkania.

Ja mieszkam w sporym miescie okolo 10 milionow ludzi a w promieniu 300km jest
            pewnie nastepne 100 milionow. To jest naprawde bardzo duzo ludzi.

Bez (wprowadzonej juz po smierci Mao, ktory mial ciut inne poglady) polityki
            jenego dziecka w rodzine Chinczykow byloby obecnie pewnie ponad 2 miliardy,
            biednych, bez szans na edukacje czy prace, przymierajacych glodem.

W opisywanej w artkule prowincji Shandong bywam od czasu do czasu i to nie w
            miescie ale na wsi. Z powodu bardzo urodzajnej gleby jest to jedna z lepiej
            prosperujacych prowincji w Chinach. Srednia wielkosc gospodarswa rolnego to 0.8
            hektara. Czy ktos o zdrowych zmyslach uwaza ze jest co dzielic na mniejsze?

Dodam ze nie jestem jedna z osob szczekajacych na sytuacje, polityke czy
            poglady Europy czy USA, to co pisze o Chinach to jest to co widzialem, uwazam
            lub wydaje mi sie ze wiem. Kawlek zycia tu spedzilem.
          • lungompa Re: Chińska makabra 14.09.05, 16:40
            Bylem kilkakrotnie w Chinach i ten kraj mnie przeraza swoim nieludzkim
            podejsciem do zycia czlowieka. Ale co do pozwolen na posiadanie dzieci to
            mysle ze powinno sie je wprowadzic - zeby prowadzic samochod konieczne jest
            prawo jazdy. Zeby budowac dom - pozwolenie z urzedu.
            Zeby zostac ojcem lub matka i przyjac odpowiedzialnosc za wychowanie dziecka -
            NIC zadnego egzaminu, zadnej weryfikacji i potem mamy patologie...
            Wiem wiem, ze to nierealne, ale mimo to karal bym kazdego bez milosierdzia kto
            skrzywdzi dziecko... Kazde dziecko bez wzgledu na rase czy miejsce urodzenia.
            • mathias_sammer Re: Chińska makabra 14.09.05, 16:42
              Nie mam zdania, bylem jedynie w Hong Kongu, a to sa inne Chiny.

M.S.
    • arth1 Re: Chińska makabra 14.09.05, 13:08
      Ogrom twojej głupoty jest taki, że naewt nie chce mi się inwektyw pisać
    • fafik_wielki Re: Chińska makabra 14.09.05, 13:57
      Twoj bezmyslmy post oraz ta relacja z Chin dowodzi tylko, ze komunie niedaleko
      do Hitlera. On tez walczyl z nadmiarem ludzi.
    • dorgop Re: Chińska makabra 14.09.05, 14:02
      Rok temu zaadoptowalam coreczke z Chin. Jest wspaniala, bystra i sliczna. Kiedy
      czytam o tej makabrze, mam zamiar zaadoptowac jeszcze jedna. Przyszla mi do
      glowy taka mysl: w Polsce rodzi sie coraz mniej dzieci, a kolejki do adopcji sa
      dlugie i ograniczen mnostwo. Moze wzorem cywilizowanych krajow pozwolic na
      adopcje malych Chinek. Mozna w ten sposob zrobic cos naprawde dobrego.
      • szopen_cn Re: Chińska makabra 14.09.05, 14:52
        Gratulacje i powodzenia.

Mam sporo znajomych ktorzy tak wlasnie uczynili i w zdecydowanej wiekszosci sa
        bardzo zadowoleni z decyzji.

To naprawde jest zrobienie czegos dobrego.
    • heraldek Co ten Michnik znowu kombinuje.... 14.09.05, 15:28
      ....to juz ktorys kolejny krytyczny artykul
      o lamaniu praw czlowieka w Chinach...
      Widac, ze GW wspolnie z zagranicznymi mediami
      rozpoczeli akcje, ktorej celem jest nalozenie
      jakis miedzynarodowych sankcji na Chiny....

A jest o co sie bic....Chiny maja olbrzymia
      nadwyzke w handlu z calym niemal swiatem....
      Chinszczyzna zalega polki Europy i Ameryki....
      W uczciwej (ekonomicznej) konkurencji ich sie
      nie pokona...przydaly by sie jakiej sankcje
      i swiatowy bojkot chinskich towarow....
    • puuchatek Re: Chińska makabra 14.09.05, 16:27
      szopen_cn napisał:

> Puuchatku,
      >
      >
      > > Czy Was u licha nie rusza sam fakt, że człowiek musi się starać
      > o "pozwolenie"
      > > na posiadanie dziecka?! Co to za paranoja?!
      >
      > Nie rusza zupelnie taka jest rzeczywistosc.

No, to rzeczywiście znakomite wytłumaczenie. "Taka jest rzeczywistość". Super.
      Jak cię napadną i pobiją w ciemnej ulicxzce, to nie oczekuj, że ktoś Cię
      pożałuje - przecież "taka jest rzeczywistość".

> Siedzac w Europie czy Polnocnej Ameryce naprawde ciezko sobie wyobrazic jak
      > gesto sa Chiny zaludnione. Faktycznie to kraj o wielkiej powierzchni ale tylko
      > mala jej czesc nadaje sie do zamieszkania.

Jest na świecie kilka krajó gęściej zaludnionych (także w Europie). Ale to
      NAPRAWDĘ nie w tym rzecz. Czy Ty tego nie rozumiesz?!

Jestem w stanie zrozumieć, że "przeludnienie", więc władza promuje rodziny
      bezdzietne czy z mała ilościa dzieci. Że się - ja wiem - rozdaje za darmo środki
      antykoncepcyjne. Ale nikt - NIKT - nie ma prawa mówić mi, czy mam prawo mieć
      dzieci i ile!!! I NIKT NIE MA PRAWA zmuszać kobiety do "aborcji" a potem topić
      noworodka w wiadrze.

Nie ma usprawieldiwienia dla takiego draństwa. W ten sposób można równie dobrze
      usprawiedliwić holokaust czy "drang nach osten" Hitlera. Są granice
      nieprzekraczalne - za nimi kończy się człowieczeństwo, zaczyna faszyzm
      (niezależnie od tego, jakiego koloru).

> Bez (wprowadzonej juz po smierci Mao, ktory mial ciut inne poglady) polityki
      > jenego dziecka w rodzine Chinczykow byloby obecnie pewnie ponad 2 miliardy,
      > biednych, bez szans na edukacje czy prace, przymierajacych glodem.

A tak przymiera głodem tylko połowa... Gdyby nie Mao, gdyby nie poronione
      pomysły komunizmu, to w Chinach - prtzy normalnej gospodrace - można by wyżywić
      bez kłopotu nawet 3 mld ludzi.

Chiny NIE SĄ wolnym krajem. Chiny to (bardzo duże, co prawda) więzienie. I
      naprawdę nic nie zmienia fakt, że w tym więzieniu wolno robić biznes i się na
      tym bogacić, dzięki czemu więzienie jako tako prosperuje.

• i-love-china Re: Chińska makabra 14.09.05, 21:29
        > puchatek napisał:

> No, to rzeczywiście znakomite wytłumaczenie. "Taka jest rzeczywistość". Super.
        > Jak cię napadną i pobiją w ciemnej ulicxzce, to nie oczekuj, że ktoś Cię
        > pożałuje - przecież "taka jest rzeczywistość".

Posiadanie dzieci to odpowiedzialna decyzja, a nie masowe plodzenie potomstwa,
        ktorego nie mozna pozniej utrzymac ani zapewnic odpowiedniego wyksztalcenia.

> Jestem w stanie zrozumieć, że "przeludnienie", więc władza promuje rodziny
        > bezdzietne czy z mała ilościa dzieci. Że się - ja wiem - rozdaje za darmo
        środk
        > i
        > antykoncepcyjne. Ale nikt - NIKT - nie ma prawa mówić mi, czy mam prawo mieć
        > dzieci i ile!!! I NIKT NIE MA PRAWA zmuszać kobiety do "aborcji" a potem topić
        > noworodka w wiadrze.
        >
        > Nie ma usprawieldiwienia dla takiego draństwa. W ten sposób można równie
        dobrze
        > usprawiedliwić holokaust czy "drang nach osten" Hitlera. Są granice
        > nieprzekraczalne - za nimi kończy się człowieczeństwo, zaczyna faszyzm
        > (niezależnie od tego, jakiego koloru).

Wszystko zalezy od miejsca......tutaj w Szanghaju przyrost jest ujemny jak
        cholera, po prostu mlodzi ludzie nie chca miec dzieci, gdyz wola zyc na wyzszym
        poziomie, a nie wydawac pieniadze na potomstwo.
        Jezeli kogos stac na drugie czy wiecej dziecko ( mam na mysli splate
        ewentualnych kar ) to nie ma problemu.
        Gorzej sytuajca przedstawia sie wsrod ludzi biednych.
        Tu rzeczywiscie nie ma jak uciec od pozwolenia na pierwsze dziecko, czy drugie
        jezeli rodzice byli jedynakami......

> A tak przymiera głodem tylko połowa... Gdyby nie Mao, gdyby nie poronione
        > pomysły komunizmu, to w Chinach - prtzy normalnej gospodrace - można by
        wyżywić
        > bez kłopotu nawet 3 mld ludzi.
        >
        > Chiny NIE SĄ wolnym krajem. Chiny to (bardzo duże, co prawda) więzienie. I
        > naprawdę nic nie zmienia fakt, że w tym więzieniu wolno robić biznes i się na
        > tym bogacić, dzięki czemu więzienie jako tako prosperuje.

Ludziom nalezy zapewnic odpowiedni poziom zycia, nie moga sie oni plodzic jak
        szarancza czy kroliki.
        Zobacz sobie na demokratyczne Indie jaka tam bieda i nedza panuje czy w innym
        Bangladeszu i Pakistanie.......
        Jezeli nie mozna spoleczenstwa przekonac argumentami do posiadanie mniejszej
        liczby dzieci to nalezy wprowadzic metody administracyjne takie jak np.
        przymusowe aborcje.......czy sie to komus podoba czy nie........
        • wilma.flinstone Re: Chińska makabra 14.09.05, 22:27
          Skoro tak, to czy nie lepsza jest przymusowa antykoncepcja? Np. spirala,
          sterylizacja? Zawsze to mniejsza ingerencja w psychike kobiety niz aborcja - w
          koncu na antykoncepcje dobrowolnie decyduja sie na swiecie miliony kobiet, a na
          skrobanke - juz nie tak bezproblemowo...
      • szopen_cn Re: Chińska makabra 15.09.05, 06:08
        Puuchatku,

> Jest na świecie kilka krajó gęściej zaludnionych (także w Europie). Ale to
        > NAPRAWDĘ nie w tym rzecz. Czy Ty tego nie rozumiesz?!
        >
        > Jestem w stanie zrozumieć, że "przeludnienie", więc władza promuje rodziny
        > bezdzietne czy z mała ilościa dzieci. Że się - ja wiem - rozdaje za darmo
        środk
        > i
        > antykoncepcyjne.
        Jak pisalem powyzej Chiny sa bardzo zatloczone. Jesli biorac pod uwage liczbe
        ludnosci dzielona przez obszar kraju to Chiny nie wygladaja na gesto zaludnione
        ale poniewaz tylko niewielka czesc tego kraju nadaje sie do zamieszkania tam
        gdzie mozna mieszkac jest bardzo gesto.

Pisalem rowniez ze w owej prowincji Shandong srednia wielkosc gospodarstwa
        rolnego wynosi mniej niz jeden hektar. Z tego nie jest latwo wyzyc, wiecej
        ludzi rowna sie mniejsze gospodarstwa rowna sie bieda i glod.

Ale nikt - NIKT - nie ma prawa mówić mi, czy mam prawo mieć
        > dzieci i ile!!!

Rzeczywiscie tobie NIKT nie ma prawa mowic ile mozesz miec dzieci.
        W Chinach jest inne prawo.

To ze nie ma usprawiedliwienia dla wymuszanych aborcji z punktu widzenia naszej
        moralnosci to fakt i nie bede z tym polemizowal.

> A tak przymiera głodem tylko połowa... Gdyby nie Mao, gdyby nie poronione
        > pomysły komunizmu, to w Chinach - prtzy normalnej gospodrace - można by
        wyżywić
        > bez kłopotu nawet 3 mld ludzi.

Czy moglbys jakos udowodnic owa teze o mozliwosci wyzywienia 3 mld ludzi?
        Jako ze ja troche na granicy rolnictwa pracuje, bywam wiec czesto na wsi i wiem
        jaka jest wydajnosc rolnicza. Przy obecnych zasobach ziemi uprawnej (ktorej
        stale ubywa bo ludzie musza gdzies mieszkac itd) nie widze jak mozna by
        wyprodukowac wieksza ilosc zywnosci.
        Chiny juz od dawna nie sa sie w stanie same wyzywic i sa dosc duzym importerem
        zywnosci.

> Chiny NIE SĄ wolnym krajem. Chiny to (bardzo duże, co prawda) więzienie. I
        > naprawdę nic nie zmienia fakt, że w tym więzieniu wolno robić biznes i się na
        > tym bogacić, dzięki czemu więzienie jako tako prosperuje.

Chiny nie sa "wolnym krajem" w sensie rozumienia obecnej zachodniej cywilizacji.
        Czy Chinczycy uwazaja, ze zyja w wiezieniu?
        (bo to chyba ich opinia sie liczy a nie to co my sobie myslimy)

Moze niektorzy ale niewielu.
    • mimoza2005 MAKABRA .... 14.09.05, 20:05
      MAKABRA, że człowiek jest zdolny do tak przestępczych praktyk i zabijania
      najcudowniejszych, bezbronnych i tak mikroskopijnych - maleńkich istot na
      ziemi.

TO JUŻ KONIEC BLISKI NA TEJ BRUTALNEJ ZIEMI. TO JUŻ KONIEC !
    • ja.wars chinska przyszlosc 14.09.05, 21:33
      globalne lagry, szubienice i kremy z ludzi dla chinskich mandarynow.
      • i-love-china HAHAHA........ale smieszne......... 14.09.05, 21:35
        Lepiej popatrz na taka Afryke.........wyzynanie kobietom lechtaczek, smierc z
        glodu, wojny i zniszczenie.......pozostalosc po "oswieconych" europejskich
        kolonizatorach....hehe......
    • wuuuj Od kiedy to Michnika przerazaja skrobanki? 14.09.05, 21:44
      Przeciez Zydorcza od wielu lat propaguje swiatopoglad roznych jarug i srod
      zachecajacy kobiety do mordowania nienarodzonych dzieci.
      • i-love-china Widac USA cos szykuja............ 14.09.05, 21:49
        A Michnik stara sie promowac ich propagande w Polsce.

Wiec aborcje w Chinach to zle i be, a na Zachodzie to wolnosc wyboru....haha...
    • i-love-china Otoz to................ 14.09.05, 22:24
      Ale co zrobic z nawiedzonymi propagandystami z ambasady USA, ktorzy wielbia USA
      na tym forum a gnoja Chiny i muzulmanow.......
      • lungompa Re: Otoz to................ 14.09.05, 23:00
        No a ja kiedys cie szanowalem, ale skoro Muzolmanow i Komunistow wsadzasz do
        jednego wora to nie zostawiasz mi niestety wyboru - ilove-china...
        Jestes wspanialym przykladem ze milosc jest slepa...
        Pomysl tylko kiedys bedziesz mial rodzine, i gdzie wolal bys zyc i wychowywac
        dzieci w Chiach czy w USA ?
        PS. Bylem kilka razy w Szanghaju - a wlasciwie w Pudong.
        Szanghaj to ciekawe miasto - jesli sie mieszka w 5 gwiazdkowym hotelu :)))
        • i-love-china Syf tu jest to fakt....... 14.09.05, 23:03
          Zwlaszcza brakuje tych cholernych koszy na smieci na ulicach........

Wolalbym wychowywac dzieci na innej planecie jezeli chcesz mojej szczerej
          odpowiedzi, gdyz cywilizacja ludzka mnie zawiodla......
          • lungompa Re: Syf tu jest to fakt....... 14.09.05, 23:29
            Nie tylko brod i masowe plucie na ulicy mnie razi w Chinach (a jest tego ze
            hej)- na Bondzie (tam gdzie stoi pomnik Mao) mase natretnych przekupniow tylko
            jednego dnia oferowano mi: 7 falszywtch Roleksow, 5 pior Mont Blanc, 4
            chinskie "zlote" monety z dynastii ming, haszys, jakies prochy (?) 6 panienek
            do wynajecia terrakotowe "orginalne" figorki w skali 1:25 :)))... Trudno
            byc "dlugonosym" w Szanghaju... Mowie Ci - bierz dziewczyne i do wal do
            Austrzalii - inna planeta to nie opcja. Bedzie Ci wdzieczna do konca zycia...
            • i-love-china A moze odludzie w Afganistanie?????????????? 14.09.05, 23:39
              Hehe.......i kobitka calkiem ulegla jak to w tamtych stronach.........

A tak na serio to Australia jest OK, ale moja dziewczyna jest studentka i chce
              robic kariere w Chinach, gdyz teraz nadchodzi era Chin....wiec ona chce sie na
              to zalapac tak jak dziesiatki milionow mlodych Chinczykow......
    • puuchatek Re: Chińska makabra 15.09.05, 10:22
      Szlag mnie trafia, jak takie brenide czytam!

i-love-china napisał:

> Lepiej popatrz na taka Afryke.........wyzynanie kobietom lechtaczek, smierc z
      > glodu, wojny i zniszczenie.......pozostalosc po "oswieconych" europejskich
      > kolonizatorach....hehe......

"Wyrzynanie" to nie pozostałość po europejskich kolonizatorach, tylko jedna z
      prymitywnych wersji islamu. Co do głodu, wojen i zniszczeń, to - niezależnie od
      politycznej poprawności - warto może zauważyć, że wszystko to zaczęło się
      właśnie PO OPUSZCZENIU Afryki przez "podłych kolonizatorów". A to, że było wiele
      państw w Afryce, które znakomicie sobie radziły gospodarczo, dopóki nie pojawili
      się w nich zwolennicy "jedynie słusznego ustroju", którzy wprowadzili tam
      komunizm i zniszczyli te kraje - o tym, rzecz prosta, pan Miłośnik Chin nie
      słyszał? No, ale po co coś czytać, lepiej się pozachwycać czerwonym faszyzmem...

Co do "bezmyślnego płodzenia dzieci" etc. - jakie masz prawo, człowieku,
      oceniać, kto płodzi dzieci "bezmyślnie", a kto "odpowiedzialnie"?! To typowe
      lewackie, głębokie przekonanie, że "państwo" wie lepiej od jednostki, co dla
      niej dobre i jak powinna żyć.
      "Płodzenie jak króliki", "jak szarańcza" - typowo lewicowy szacunek dla
      człowieka. Dla durnej ideologii jesteś w stanie usparwiedliwić każde
      s...syństwo. To świadczy tylko o Tobie.

Szopenie: narzucanie komuś modelu rodziny jest nie w porządku. Przymusowa
      antykoncepcja - to nadużycie. Ale ZMUSZANIE do aborcji w 7 miesiącu i topienie
      noworodka w kuble wody jest ZBRODNIĄ. Co to u licha za argument: "W naszej
      moralności to jest złe, ale w Chinach jest takie prawo"?!

Czy zatem Auschwitz i komory gazowe też były OK (bo "w naszej moralności to złe,
      ale w hitlerowskich Niemczech było zgodne z prawem"?)

Zbrodnia jest zbrodnią. Nieważne, czy jej sprawcy powołują się na Hitlera,
      Stalina, Mao czy na "wyższą konieczność" wynikającą z przeludnienia czy
      czegokolwiek bądź innego. Nie ma usprawiedliwienia.
      • i-love-china Rozczaruje Cie..............i to bardzo...... 15.09.05, 11:24
        W Chinach nigdy w ich historii nikt nie dbal raczej o tzw. prawa czlowieka.
        Wiec chinska mentalnosc jest troche inna i nie narzucaj Chinom swojego stylu
        myslenia, gdyz i tak on sie tutaj nie przyjmie......

Powiem wiecej, porzuc swoj katolicyzm i przejdz na konfucjanizm bo tak sobie
        ktos wymyslil........postepujesz tak samo starajac sie przyrownac Chiny do
        Zachodu........

Co do bezmyslnego plodzenia czy szaranczy.......zobacz sobie w Polsce ile jest
        rodzin nie majacych srodkow do zycia, a posiadajacych po 9 i wiecej
        dzieci.........czy to wedlug Ciebie jest madre????
        Jezeli tak to przepraszam ale mam do czynienia chyba z ksiedzem.......

Jezeli pragniesz wolnego wyboru ilosci dzieci to po pierwsze musisz miec za co
        je utrzymac a po drugie pamietac o panstwie czy nie przyczyniasz sie
        nieswiadomie do przeludnienia, musisz takze zwrocic uwaga na starzenie sie
        spoleczenstwa etc.....dopiero wtedy mozna mowic o rozsadku......
        I nie pisz, ze wiekszosc ludzi nie potrafi tego zrozumiec, gdyz kwestie typu
        starzenie sie spoleczenstwa, czy przeludnienie widac na pierwszy rzut oka w
        danym kraju, gdzie owe zjawiska wystepuja.......
      • szopen_cn Re: Chińska makabra 15.09.05, 11:51
        Puuchatu,

> Szopenie: narzucanie komuś modelu rodziny jest nie w porządku. Przymusowa
        > antykoncepcja - to nadużycie. Ale ZMUSZANIE do aborcji w 7 miesiącu i topienie
        > noworodka w kuble wody jest ZBRODNIĄ. Co to u licha za argument: "W naszej
        > moralności to jest złe, ale w Chinach jest takie prawo"?!

Obowiazujace w Chinach prawo okresla prawo do posiadania dzieci tzn wiek
        rodzicow, ilosc dzieci (od polityki jednego dziecka sa wyjatki: mniejszosci
        narodowe, rolnicy o ile pierwsze dziecko bedzie dziewczynka itp).
        Owe regulacje prawne nie przewiduja przymusowych aborcji czy tez topienia
        plodow w wiadrze. Jak ja i pare innych osob zauwazylismy artykol jest bazowany
        na fakcie, ze ktos tam cos o czyms slyszal bez zadnych realnych dowodow.

Czy wymuszone aborcje w Chinach sie zdarzaja. Napewno. Jak pisalem to jest kraj
        tak duzy i zroznicowany ze cokolwiek by na temat Chin powiedziec to gdzies tam
        bedzie prawda.
        Nie jest to norma. Nie zdarza sie wszedzie i codziennie. Najprawdopodobniej
        dzialanie pewnych nadgorliwcow, lub ludzi chroniacych wlasne 4 litery.

> Zbrodnia jest zbrodnią. Nieważne, czy jej sprawcy powołują się na Hitlera,
        > Stalina, Mao czy na "wyższą konieczność" wynikającą z przeludnienia czy
        > czegokolwiek bądź innego. Nie ma usprawiedliwienia.

Zgoda.

Prosilem poprzednio o jakies argumenty na temat twojego stwierdzenia Chiny
        moglyby wyzywic 3 mld ludzi.
        Nie widze odpowiedzi.

No i jeszcze jedna moze i makabryczna i nam sie w glowie nie mieszczaca sprawa
        w Chinskiej rzeczywistosci. Zdarzajaca sie codziennie i wszedzie, w porownaniu
        z ktora te opisywane wymuszane aborcje to w zasadzie mala sprawa.
        Otoz w Chinach opieka medyczna jest platna i w dodatku droga.
        Jesli nie masz pieniedzy nie masz opieki.
        Mozesz sobie spokojnie pod szpitalem na chodniku umrzec a nie zostaniesz
        przyjety (bo lekarz ktory by taka osobe przyjal sam musialby pokryc koszty).
        Tzn na przyklad ofiara wypadku drogowego nie zostanie odwieziona do szpitala o
        ile ktos nie zagwarantuje srodkow finansowych na leczenie.
        To jest codziennosc.

I taka istotna uwaga.
        Spoleczenstwo Chinskie jest w duzej mierze produktem owego przeludnienia, to ma
        ogromny wplyw na to jak sie zachowuja, mysla, reaguja czy dzialaja.
        To jest wlasnie powodem ich podejscia do zycia w ktorym kazdy z poza rodziny
        czy waskiego kregu znajomych to konkurencja o miejsce i srodki (for space and
        resources).
        Wprawdzie powoduje to ze z takim podejsciem i kultura potrafia swietnie
        konkurowac z innymi kulturami ale az tak mile to nie jest.

• i-love-china I jeszcze co do polityki zachodu.............wazne 15.09.05, 11:28
      Uwazasz, ze Zachod taki dobry jest.........to jak wytlumaczysz stwierdzenie
      Henry'ego Kissinger'a, ktory kiedys powiedzial, iz depopulacja panstw Trzeciego
      Swiata jest priorytetem dla bezpieczenstwa narodowego USA............
      Depopulacja brzmi jak rozpowszechnianie np. chorob vide AIDS........
    • puuchatek Re: Chińska makabra 15.09.05, 16:13
      i-love-china napisał:

> W Chinach nigdy w ich historii nikt nie dbal raczej o tzw. prawa czlowieka.
      > Wiec chinska mentalnosc jest troche inna i nie narzucaj Chinom swojego stylu
      > myslenia, gdyz i tak on sie tutaj nie przyjmie......

Znakomity argument. Ponieważ nikt nigdy nie dbał o prawa człowieka, to można nie
      dbać o nie nadal, można siłą zmuszać do aborcji kobiety w 7 miesiącu ciąży i
      topić noworodki w kubełku. Gratuluję głębokiego humanizmu.

A teraz pytanie za 100 punktów:
      Czy z powodu "trochę innej mentalności" (tu niekóre oszołomy mówią o
      "azjatyckich wartościach") katowany Chińczyk mniej cierpi, niż katowany
      Europejczyk? Czy może mniej go boli?

Mam nadzieję, że Twoja Dziewczyna, o której pisałeś, nie stanie się nigdy ofiarą
      "azjatyckich wartości" i nie będzie Ci musiała wytłumaczyć, co to dla kobiety
      znaczy zmusić ją do aborcji w 7 miesiącu i utopić dziecko w kuble. :(

Nie usprawiedliwiaj bandyctwa, bo prędzej czy później bandyctwo dotknie i ciebie...

> Powiem wiecej, porzuc swoj katolicyzm i przejdz na konfucjanizm bo tak sobie
      > ktos wymyslil........postepujesz tak samo starajac sie przyrownac Chiny do
      > Zachodu........

Co za brednie, co za demagogia... Co to znaczy "przyrównywać Chiny do Zachodu"?
      Czy ja proponuję narzucanie Chińczykom czytania Szekspira albo słuchania rapu?
      Ja mówię o tym, że ŻADEN CZŁOWIEK NA ŚWIECIE - niezależnie od tego, co wymyśli
      rządzący w jego kraju bandyta - nie może być wbrew swojej woli kastrowany,
      skrobany, nie może być torturowany za poglądy, rozjeżdżny czołgami za marzenie o
      odrobinie wolności. I nie p...dol mi o "wewnętrznych sprawach Chin", bo tymi
      samymi argumentami posługiwali się komuniści, kiedy wkraczali do Czechosłowacji
      albo strzelali do polskich robotników. Bandytyzm to bandytyzm.

A jeśli w Chinach sa "azjatyckie wartości", a żyjący według nich ludzie - jak
      rozumiem - uznają za normalne (jeśli nie pozytywne) to, że są tak a nie inaczej
      traktowani - to wytłumacz mi, proszę, dlaczego rządzący Chinami Czerwoni
      Faszyści tak panicznie boją się słów "demokracja" czy "prawa człowieka", że
      cenzurują przeglądarki nternetowe? Dlaczego nie pozwolą na wolne wybory -
      przecież skoro "inna menatlność", to nie powinni się niczego bać...

A może spróbuj - poza "codziennym życiem" w Chinach - poczytać trochę historii
      tego kraju i narodu? Troche wiedzy nie boli - może zdołasz wówczas zobaczyć, jak
      się ma to, co robią Czerwoni to "tradycyjnych chińskich wartości"?

> Co do bezmyslnego plodzenia czy szaranczy.......zobacz sobie w Polsce ile jest
      > rodzin nie majacych srodkow do zycia, a posiadajacych po 9 i wiecej
      > dzieci (...)

I co, Twoim zdaniem należałoby te kobiety przymusowo skrobać?! Jakie do cholery
      masz prawo to oceniać! Ja mam dwoje dzieci - jak będziemy z żoną mieć fantazję,
      żeby sobie zrobić jeszcze pięcioro, to co Ci u licha do tego?! To są pomysły
      żywcem wzięte z III Rzeszy. Jeszcze jeden dowód, że mentalność komunistów nie
      różni się niczym zasadniczym od mentalności faszystowskiej.

> Jezeli pragniesz wolnego wyboru ilosci dzieci to po pierwsze musisz miec za co
      > je utrzymac a po drugie pamietac o panstwie czy nie przyczyniasz sie
      > nieswiadomie do przeludnienia, musisz takze zwrocic uwaga (...)

G.... prawda. Nic nie "muszę". To znaczy - tak, odpowiedzialni ludzie oczywiście
      myślą o utrzymaniu etc. Ale kto Tobie dał prawo do mówienia mi, co ja "muszę", a
      co nie?! Jakim prawem Ty (czy dowolny komunistyczny kacyk) ma o tym decydować?!
      Za kogo Ty się uważasz, za Boga? Po czym zamierzasz oceniać, kto - spodziewając
      się trzeciego dziecka - jest odpowiedzialny, a kto nie? Kto dał Ci prawo do
      takich ocen?

Kto dał takie prawo Czerwonym Faszystom?

To TYPOWE lewackie podejście do rzeczywistoiści - "My ci powiemy, co masz robić,
      żeby ci było dobrze. A jak nie będziesz chciał - to cię do tego zmusimy
      (oczywiście dla twojego dobra)".
      • i-love-china Co Ty sie tak denerwujesz czlowieku???????? 15.09.05, 17:00
        Nie bede sie rozpisywal........chce tylko powiedziec, ze posiadanie dzieci
        wiaze sie z obowiazkiem zapewnienia im godnych warunkow.......i nalezy miec ich
        tylko tyle na ile pozwalaja mozliwosci finansowe........

Ale wedlug Ciebie najlepsza jest wolnosc plodzenia, a potem dzieci zdychajace z
        glodu na ulicach bo jakis popie..ny maniak wolnosci uwaza najwieksze nawet
        debile maja prawo robic co chca.....
        Gowno prawda.....wolnosc jest dla elity, a nie dla bezmozgich w wiekszosci mas
        ludzkich ( choc i tu sa wyjatki ).....
        • aramba Re: Co Ty sie tak denerwujesz czlowieku???????? 15.09.05, 17:17
          Moze podasz jakas definicje elity nasz Chinolubie? Zapewne masz sie za jej
          czlonka (ciekawe czy tak w ogole, czy tylko na terenie ChRL) i rzecz jasna Ty
          bedziesz wiedzila najlepiej kto zasluguje na zakwalifikowanie do niej, a kto
          nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka