Dodaj do ulubionych

Katrina: 200 miliardów dolarów strat

14.09.05, 09:43
"Federalna Agencja ds. Klęsk Żywiołowych (FEMA) twierdzi, że rozdzieliła 330
tysiącom rodzin w Luizjanie, Missisipi i Alabamie pomoc wartości 690 tys.
dol."

Popraw se, Gazeti, te "690 tys." na $690,000,000.00.

Po trzy dolary zapomogi na rodzine, to moze u was w redakcji daja...

Przy okazji przepraszam, ze liczba ofiar w NO wciaz nie dorasta do 10 000,
ktorych tak czesto i gorliwie zescie sie spodziewali! ;-(((
Obserwuj wątek
    • olgierd.tomczorek dlaczego katrina jest wiekszą kleską niz tsunami? 14.09.05, 10:27
      ponieważ straty są większe. chociaż w tsunami zginęło więcej ludzi, do wody
      zostałe zmyte całe wyspy to jednak katastrofa w ameryce przyniosła większe
      straty. dlaczego? ponieważ w usa pod wodą zatonęły cadillaki a w azji rowery -
      różnica w cenie jest oczywista.
      • dawkins Bo jak teraz transportować z Teksasu Bushową ropę? 14.09.05, 13:05
        Jak tak dalej pójdzie, to biedaczek zacznie żałować, że jej ceny windował...
      • meerkat1 Re: dlaczego katrina jest wiekszą kleską niz tsun 14.09.05, 13:19
        z prostego powodu.

W ciagu doslownie kilku minut fala tsunami, jak zwykle sie cofnela.

NO, ktory siedzi w depresji, i gdzie puscily fosy- pozostal pod woda.

ponimajesz, czy mam ci to narysowac?
        • snow21 Re: dlaczego katrina jest wiekszą kleską niz tsun 14.09.05, 18:04
          USA to ziemia obiecana podżegaczy wojennych,więc ją tak zawzięcie
          bronią wszystkie meerkaty meerkawy i alkudy likudy
    • aaa64 Re: Katrina: 200 miliardów dolarów strat 14.09.05, 11:01
      Mają to na co zasłużyli rabując i trując środowisko naturalne. Mam nadzieję, że
      jak nie ratyfikują traktatu z Kioto, to aleja tornad rozszerzy się na całe USA.
      • meerkat1 Re: Katrina: 200 miliardów dolarów strat 14.09.05, 13:18
        Sam podpisz Belkoto z Kyoto, Idioto!
        • tppiotr Re: Katrina: 200 miliardów dolarów strat 14.09.05, 13:25
          Puszczają Ci nerwy, chyba zjadłeś coś niekoszernego.
        • pablo63 GDYBY...... 14.09.05, 13:38
          ...busio zaaprobował Kyoto to ty a także inni zwolennicy bushmena także byście
          byli za ot co. Idziecie w zaparte zupełnie jak ten wasz ulubieniec

Pzdr pablo
          • cassandra57 Re: GDYBY...... 14.09.05, 15:32
            A co ma podpisanie, czy tez nie podpisanie ukladu z Kyoto z tym Huraganem?
            Uklad wszedl w zycie dopiero w tym roku.
            Czy jest jakies panstwo na swiecie ktore sie wywiaze z tych porozumien? Zloze
            sie ze ani Unia Europejska ani inne kraje nie osiagna tych celow. Kanada i
            Norwegia nawiasem juz teraz mowia ze to nie jest mozliwe.
            Ten facet co pisze o ropie z Texasu tez nie ma pojecia o geografii widocznie.
            Jak moga problemy w Luizijanie zaszkodzic Texasowi?
            Ceny ropy winduja w gore Arabowie, bo oni sa glownymi producentami. Teraz cena
            jednego galonu benzyny jest przecietnie 3 dolary, czyli 75 centow za litr. Jaka
            jest cena w Europie? To Bush tam kaze im dodawac 200% podatku na litrze benzyny?

• gloubiboulgomm Drogi panie Meerkkaaaaacie... 14.09.05, 19:53
              W razie naglej potrzeby, mozemy sie poskladac troszeczke, we Francyji...Polacy,
              Niemcy, Hiszpanie, Portugalczycy, Wlosi no i ci wszyscy, ktôrych pan uwielbia.
              Pamieta pan w Toulon i w Marsylii? Banda nic-nie-robiacych czekala. I dzisiaj,
              ci nierobole francuscy maja okazje....bez podrzucania bombek, na wyslanie
              gotôwki.
              Konto Bush-Halliburton-000000000ù20£££ ¤ $$$$$$,meeeeerkacina.
              Pasuje?
    • gieroy_asfalta i zzzznów lewactwo zzzzzgrzyta zzzzębami :-) 14.09.05, 20:06
      ofiar będzie z 10 razy mniej niż wieszczyli, osuszanie idzie wartko a odbudowa
      napędzi popyt...A już głupcy myśleli , że USA pada:-))
      • gloubiboulgomm Re: i zzzznów lewactwo zzzzzgrzyta zzzzębami :-) 14.09.05, 20:19
        gieroy_asfalta napisał:

> ofiar będzie z 10 razy mniej niż wieszczyli, osuszanie idzie wartko a
        odbudowa
        > napędzi popyt...A już głupcy myśleli , że USA pada:-))

O lewactwie nie ma mowy. Ffffffffffffakty....tylko i wylacznie
        ffffffffffffffffakty....bez zgrzytania. Szkoda mi tych ludzi.;;tak jak i pani.
      • gspnstr Re: i zzzznów lewactwo zzzzzgrzyta zzzzębami :-) 14.09.05, 21:27
        Nawet jesli bedzie tylko tysiac, czy to malo?

Jak powiedzial byl Bill Maher w apelu do Busha:

"On your watch, we've lost almost all of our allies, the surplus, four
        airliners, two Trade Centers, a piece of the Pentagon and the City of New
        Orleans...Maybe you're just not lucky!

I'm not saying you don't love this country. I'm just wondering how much worse
        it could be if you were on the other side. So, yes, God does speak to you, and
        what he's saying is, "Take a hint."
        • gloubiboulgomm Re: i zzzznów lewactwo zzzzzgrzyta zzzzębami :-) 14.09.05, 21:51
          "Od pôltora wieku Japonia i Junajted stejt"....A co pan mysli o Chinach?
          • gspnstr Re: i zzzznów lewactwo zzzzzgrzyta zzzzębami :-) 14.09.05, 21:53
            To do mnie czy do Busha - bo moj cytat jest z Busha.

Osobiscie sadze, ze USA sie po prostu sprzedaly Chinom.
            • gloubiboulgomm Re: i zzzznów lewactwo zzzzzgrzyta zzzzębami :-) 14.09.05, 22:36
              To do pana. (Nie bede sie przylizywal Bush'owi. Ani on, ani ja tego nie
              potrzebujemy.Mialem go w d.. w 2003, mam go nadal tam, gdzie mu sie nalezy.).

Jako Francuz (przechrzczony...) slyszalem czesto, i czytalem o "prostytutkach
              francuskich". Czy mozna napisac, w 09/2005, ze miejsce prostytucji zaczyna sie
              zmieniac? Moje propozycje to "tam" i "tu", ewentualnie "gdzie indziej".
              Czy, po napisaniu tych postôw, obrazilem Polske i Polakôw? (skoro jestesmy na
              forum GW).
              Dziekuje za szczera odpowiedz. Dodam, ze mnie nic nie obraza.
              • gspnstr Re: i zzzznów lewactwo zzzzzgrzyta zzzzębami :-) 14.09.05, 23:10
                Ja bynajmniej Bushowi tez sie nie bede podlizywal. Wrecz przeciwnie - stad ten
                cytat w stopce :o)))

O prostytucji, sadze, mozna napisac to, ze zjawisko rozlalo sie na caly swiat -
                i to nie tylko w sferze przyjemnosci erotycznej :o) Niestety, wielu osobnikow
                oddaje sie jej nie myslac ani przez chwile o dlugofalowych skutkach tej zabawy.
                A wiadomo, ze trzeba sie zabezpieczac :o)))
              • meerkat1 zabojady maja pojemne d...y :-))))))))))))))))))) 15.09.05, 01:38
                gloubiboulgomm 14.09.05, 22:36 + odpowiedz

"To do pana. (Nie bede sie przylizywal Bush'owi. Ani on, ani ja tego nie
                potrzebujemy.Mialem go w d.. w 2003, mam go nadal tam, gdzie mu sie nalezy.)"

Frnacuzi lubia brac w d... Zwlaszcza ci, ktorzy nimi nie sa, ale b. chca! ;))))
          • i-love-china Mysli ale nic nie wymysli........... 14.09.05, 21:54
            Jankeska propaganda krzyczy, a chinska karawana jedzie nadal......jak ktos tu
            troche inaczej napisal........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka