Dodaj do ulubionych

JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!!

IP: *.208.66.17.Dial1.Chicago1.Level3.net 22.09.01, 18:34
Ostatnio w telewizji amerykanskiej sluchalem w jednej z audycji ze wiekszosc
katolikow uwaza Papieza za boga na ziemi podobnie jak Chrystusa .
Jestem w szoku ze tak ludzie w Polsce mysla i nie rozumie tego zjawiska zeby w
taki sposob traktowac zwyklego czlowieka.
Jak to jest mozliwe i czy moge prosic o odpowiedz ?

Witek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alexis Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.pcplus.com.pl 22.09.01, 19:16
      Bo nie jest.
      A z nawiedzonymi od RYDZYJKA nie dyskutuj.
      Powiedz dewocie że Matka Boska była Żydówką, mężatką i w żaden sposób nie mogła
      być dziewicą.
    • Gość: Alexis Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.pcplus.com.pl 22.09.01, 20:08
      Uwaga!!!
      Ten wątek na tym forum będzie źle widziany.
    • Gość: Proaam Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.09.01, 20:30
      Witek, albo Twoja znajomosc angielskiego musi byc katastrofalna
      albo musisz sluchac katastrofalnych programow. Zapewniam Cie ze
      ZADEN katolik nie uwaza papieza za nic wiecej niz nastepce sw. Piotra.
      Slyszalem tez okreslenie "zastepca Chrystusa na ziemi" co jest pewna
      przesada bo Chrystus jest na ziemi i to mowi kazdy ksiadz rozdajacy
      eucharystie. Wiem ze zaraz ruszy zgraja "specjalistow" of katolicyzmu
      ale to jest powod dla ktorego poczynajac od dzis przestaje sie
      wypowiadac na tym forum.

Gość portalu: witek napisał(a):

> Ostatnio w telewizji amerykanskiej sluchalem w jednej z audycji ze wiekszosc
      > katolikow uwaza Papieza za boga na ziemi podobnie jak Chrystusa .
      > Jestem w szoku ze tak ludzie w Polsce mysla i nie rozumie tego zjawiska zeby w
      > taki sposob traktowac zwyklego czlowieka.
      > Jak to jest mozliwe i czy moge prosic o odpowiedz ?
      >
      > Witek.

• Gość: Alexis Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.pcplus.com.pl 23.09.01, 14:17
        Gość portalu: Proaam napisał(a):

> Witek, albo Twoja znajomosc angielskiego musi byc katastrofalna
        > albo musisz sluchac katastrofalnych programow. Zapewniam Cie ze
        > ZADEN katolik nie uwaza papieza za nic wiecej niz nastepce sw. Piotra.
        > Slyszalem tez okreslenie "zastepca Chrystusa na ziemi" co jest pewna
        > przesada bo Chrystus jest na ziemi i to mowi kazdy ksiadz rozdajacy
        > eucharystie. Wiem ze zaraz ruszy zgraja "specjalistow" of katolicyzmu
        > ale to jest powod dla ktorego poczynajac od dzis przestaje sie
        > wypowiadac na tym forum.
        >
        >
        > Gość portalu: witek napisał(a):
        >
        > > Ostatnio w telewizji amerykanskiej sluchalem w jednej z audycji ze wiekszo
        > sc
        > > katolikow uwaza Papieza za boga na ziemi podobnie jak Chrystusa .
        > > Jestem w szoku ze tak ludzie w Polsce mysla i nie rozumie tego zjawiska ze
        > by w
        > > taki sposob traktowac zwyklego czlowieka.
        > > Jak to jest mozliwe i czy moge prosic o odpowiedz ?
        > >
        > > Witek.
        >

Proaam tyś od rydzyjka.
        Dzięki że nie będziesz przynudzał.
        • Gość: Alexis Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.pcplus.com.pl 23.09.01, 14:21
          HEJ PROAAM JESTEŚ TAM ???
          A nazywanie Papierza Ojcem Świętym to co?
          A gdzie to było napisane "I nie będziesz miał innych bogów przedemną"
          Hę????
          • Gość: Proaam Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 23.09.01, 21:17
            slowo "pieprzyc" jest przez "rz". Papiez jest przez "z" z kropka.

Slyszalem te argumenty od jehowity. Moge ci tylko zacytowac Jana XIII

"Swietym nie jestem, ojcem byc sie nie wstydze"

Gość portalu: Alexis napisał(a):

> HEJ PROAAM JESTEŚ TAM ???
            > A nazywanie Papierza Ojcem Świętym to co?
            > A gdzie to było napisane "I nie będziesz miał innych bogów przedemną"
            > Hę????

• Gość: Alexis Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.pcplus.com.pl 25.09.01, 00:04

> slowo "pieprzyc" jest przez "rz". Papiez jest przez "z" z kropka.
              >
              > Slyszalem te argumenty od jehowity. Moge ci tylko zacytowac Jana XIII
              >
              > "Swietym nie jestem, ojcem byc sie nie wstydze"
              >
              >
              > Gość portalu: Alexis napisał(a):
              >
              > O przepraszam o pieprzeniu nic nie było!
              > Mimo wszystko szanuję to miejsce.
    • Gość: ljkel2 Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.arts.monash.edu.au 25.09.01, 05:53
      Ale on (Wojtyla) w to wierzy, i to jest dopiero problem...
      To, ze taki balwochwalca skonczy w piekle, to niby jego prywatna sprawa, ale dlaczego pociagnie on
      za soba milony wiernych, ktorzy mu wystawiaja pomniki czy oltarze, i czcza jak boga?
      • Gość: Gatsby Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.cvx19-bradley.dialup.earthlink.net 25.09.01, 07:00
        Zastanawialem sie dlaczego cie odcieli od forum.
        Teraz wiem ze mieli racje: za glupote!!!!

Gość portalu: ljkel2 napisał(a):

> Ale on (Wojtyla) w to wierzy, i to jest dopiero problem...
        > To, ze taki balwochwalca skonczy w piekle, to niby jego prywatna sprawa, ale dl
        > aczego pociagnie on
        > za soba milony wiernych, ktorzy mu wystawiaja pomniki czy oltarze, i czcza jak
        > boga?

• Gość: Alexis Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.pcplus.com.pl 27.09.01, 19:41
          Gość portalu: Gatsby napisał(a):

> Zastanawialem sie dlaczego cie odcieli od forum.
          > Teraz wiem ze mieli racje: za glupote!!!!
          >
          >
          > Gość portalu: ljkel2 napisał(a):
          >
          > > Ale on (Wojtyla) w to wierzy, i to jest dopiero problem...
          > > To, ze taki balwochwalca skonczy w piekle, to niby jego prywatna sprawa, a
          > le dl
          > > aczego pociagnie on
          > > za soba milony wiernych, ktorzy mu wystawiaja pomniki czy oltarze, i czcza
          > jak
          > > boga?
          >

Nie obrażajcie Papieża
          Nie On jest winien temu że oszołomstwo buduje Mu ołtarze.
          Dewocja=fanatyzm religijny.
          Groźne to zjawisko i niezależne od wyznania
      • Gość: muslim Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: 213.25.26.* 27.09.01, 19:45
        Dlaczego kłamiesz? Co ci papież zrobił złego?
      • Gość: Muslim Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.*.*.* 27.09.01, 23:27

skad taka pewnosc?
        > To, ze taki balwochwalca skonczy w piekle,
        rozniez skad taka pewosc nikt z nas nie wie gdzie skonczy
        to niby jego prywatna sprawa, ale dl
        > aczego pociagnie on
        > za soba milony wiernych, ktorzy mu wystawiaja pomniki czy oltarze, i czcza jak
        > boga?

• Gość: JB Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.inetia.pl 16.10.01, 12:19

> To, ze taki balwochwalca skonczy w piekle, to niby jego prywatna sprawa, ale dl
        > aczego pociagnie on
        > boga?

Zejdz czlowieku na ziemie.
        Skad ty mieszkasz?
        Skad wiesz w co wierzy Papiez?
        Jestes jego spowiednikiem?

Pozwol, ze cos ci doradze. Otworz oczy. Swiat naprawde jest piekny.
        Jak cos czytasz/ogladasz nie wchlaniaj tego bezkrytycznie. Zastanow sie czasem,
        co piszesz. Pomysl pozytywnie, a i w twoim umysle zapanuje harmoniia.
    • Gość: rydzek Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: 207.207.190.* 27.09.01, 20:22
      I dobrze robisz
      To ja jestem bogiem

Rydzek
      • Gość: Alexis Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.pcplus.com.pl 27.09.01, 20:36
        Gość portalu: rydzek napisał(a):

> I dobrze robisz
        > To ja jestem bogiem
        >
        > Rydzek

Na jakim oddziale leżysz?
        • Gość: ALI Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: 213.25.84.* 28.09.01, 14:51

> Gość portalu: rydzek napisał(a):
          >
          > > I dobrze robisz
          > > To ja jestem bogiem
          > >
          > > Rydzek
          >
          > Na jakim oddziale leżysz?

Rydzek czy Rydzyk?
          • Gość: Proaam JA NIE WIERZE ZE KTOS CIAGLE PODSYCA TE IDIOTYZMY!!!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.09.01, 01:53
            • Gość: Alexis Re: JA NIE WIERZE ZE KTOS CIAGLE PODSYCA TE IDIOTYZMY!!!!! IP: *.pcplus.com.pl 29.09.01, 17:58
              <niczego nie napisał

Oszołomstwo to wiara powierzchowna, jarmarcznoodpustowa , swojska.
              Oszołom o Rydzyjka samodzielnie nie myśli i nigdy nie wątpi.
              Ponownie pytam. Co naprawdę oznacza OJCIEC ŚWIĘTY
              Skąd w chrześcijanistwie obsesyjna wręcz nienawiść do erotyki i podziw dla
              tzw. "czystości"
              Czym jest kult dziewictwa Matki Boskiej? Przecież była mężatką i o zgrozo żydówką.
              Co to takiego "Grzech Pierworodny"
              Ja tego idiotyzmami nie nazywam. Niczego nie podsycam.Tylko zwyczajnie pytam.
    • Gość: Scl NIE MUSISZ, KTO CI KAZE??? MASZ PROBLEM, ZE KTOS WIERZY?? IP: 194.106.125.* 29.09.01, 00:47

> Jestem w szoku ze tak ludzie w Polsce mysla i nie rozumie tego zjawiska zeby w
      >
      > Witek.

• Gość: Alibaba Re: A ja nie wierzę, że Jehowa to imię Boga. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.09.01, 16:50
      Po prostu takiego imienia nie ma.
      • Gość: Alexis Re: A ja nie wierzę, że Jehowa to imię Boga. IP: *.pcplus.com.pl 02.10.01, 00:00
        Gość portalu: Alibaba napisał(a):

> Po prostu takiego imienia nie ma.

Każda religia potrzebuje wiernych wyznawców.
        Wierni wyznawcy to często fanatyczni wyznawcy.
        Fanatyczni wyznawcy to często terroryści.

KAŻDA RELIGIA RODZI TERRORYSTÓW (bez wyjątków)
        Każda religia panoszy się i jest arogancka (bez wyjątków)
        Czy jest jakiś kościół bez tych ułomności?
    • Gość: Polani Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.tnt14.sjc4.da.uu.net 29.09.01, 17:41

>
      > Witek.

Chcem powiedzic ze Zydy czekali 2000 Lat na polskiego Papierza co podal im Renke
      w Jerozolimie i narescie wygrali Wojne !
      • Gość: * Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.pcplus.com.pl 30.09.01, 10:54

>
        > Chcem powiedzic ze Zydy czekali 2000 Lat na polskiego Papierza co podal im Renk
        > e
        > w Jerozolimie i narescie wygrali Wojne !

Git nawijasz. Gdzieś garował?
        • Gość: ljkel2 Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.arts.monash.edu.au 02.10.01, 01:56
          Do t6ego napisal: " Chcem powiedzic ze Zydy czekali 2000 Lat na polskiego Papierza co podal im
          Renke w Jerozolimie i narescie wygrali Wojne !"

NAUCZ SIE ZYDZIE POLSKIEGO I HISTORII!
          Ten polski papiez to najprawdopodobniej twoj rodak, popatrz jak sie staral, aby nie obrazic Turkow, ktorzy
          wymordowali ponad milion chrzescijan (Ormian). Typowa turecka (chazarska) solidarnosc....
          • Gość: Alexis Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! Bo jest Żydem? IP: *.pcplus.com.pl 02.10.01, 21:33

> Do t6ego napisal: " Chcem powiedzic ze Zydy czekali 2000 Lat na polskiego Papie
            > rza co podal im
            > Renke w Jerozolimie i narescie wygrali Wojne !"
            >
            > NAUCZ SIE ZYDZIE POLSKIEGO I HISTORII!
            > Ten polski papiez to najprawdopodobniej twoj rodak, popatrz jak sie staral, aby
            > nie obrazic Turkow, ktorzy
            > wymordowali ponad milion chrzescijan (Ormian). Typowa turecka (chazarska) solid
            > arnosc....

No to osiągamy szczyty PARANOI !!!

• Gość: Alexis Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! Bo jest Żydem? IP: *.pcplus.com.pl 02.10.01, 21:39
              A może ogłosić konkurs na największą brednię świata.
              Wszystkie pomoce naukowe dostępne na tym forum.
              Zaprawdę powiadam wam że większych kretynizmów nigdzie nie znajdziecie
              i takiej zbieraniny frustratów
              Chyba puszczę pawia.
              • Gość: ljkel2 Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! Bo jest Żydem? IP: *.arts.monash.edu.au 03.10.01, 02:17
                Chazarzy, ktorych potomkowie stanowia ponad 90% obecnie zyjacych Zydow (p. np. Koestler - The
                13th Tribe) to plemie tureckie. Ciekawe, dlaczego Izrael ma od dawna tak dobre stosunki z Turcja
                (przeciez kraj muzulmanski), dlaczego papiez w Armenii nie wymienil Turkow jako sprawcow mordu
                na ponad milionie Ormian? To tak, jakby nie wspominac, mowiac o Holocauscie, kto byl autorem i
                wykonawca planu zaglady Chazarow udajacych Zydow...
                • Gość: Polani Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! Bo jest Żydem? IP: *.tnt14.sjc4.da.uu.net 03.10.01, 07:32
                  JEZUS Z NAZARETU JEST ZYDEM I NIE UMI PO POLSKU
                  COMPRI POLOGNE !
                • Gość: Yidele NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST Żydem, lecz byłoby ok gdyby był IP: *.*.*.* 18.10.01, 19:35

> Chazarzy, ktorych potomkowie stanowia ponad 90% obecnie zyjacych Zydow (p. np.
                  > Koestler - The
                  > 13th Tribe) to plemie tureckie.
                  Pleciesz bzdury. Powołujesz się na ( żydowskiego )autora dziwnej teori o tureckim
                  pochodzeniu europejskich żydów - teorii której nie można w żaden sposób
                  zweryfikować - to co wiadomo o Khazarach to fakt zniszczenia ich królestwa w 13
                  wieku - w tym czasie na ziemiach polskich żydzi byli już od 200-300 lat. Ashkenaz
                  znaczy Niemcy, zaś większość żydów na świecie, prawie wszyscy żydzi polscy ( ja
                  także ) to Ashkenazim. Czy nie jest dziwne że nazywają nas Ashkenazim jeśi
                  przyszliśmy ze wschodu? Yiddish jest językiem zakorzenionym w niemieckim, nie
                  tureckim czy ruskim. Sephardim ( Sefardyjczycy, np. przodkowie Rabbi Kahane )
                  przybyli z Hiszpani i mówili w ladino, dialekcie hebrajsko-hiszpańskim.
                  Równie dobrze mógłbyś przytoczyć "protokoły mędrców syjonu " czy " The
                  international Jew" H.Forda - te "dzieła" mają tyle wspólnego z historią co Hitler
                  i Stalin z pokojem lub Rydzyk z ruchem ekumenicznym (interfaith). Jeśli Jan P. II
                  jest z pochodzenia żydem, byłbym z niego dumny. J. P II jest człowiekiem
                  nawołującym do pokoju i pojednania a to powinno wystarczyć każdej nacji.
                  Wymordowanie Ormian przez Turków to fakt historyczny - nie odkryłeś tu nic
                  nowego, zaś potępienie całego narodu za mord wykonany przez jego część nie jest
                  ani logiczne ani sprawiedliwe. Potępienie samego mordu, ozywiscie, jest.

Shalom!

Ps. `Rok 65, Gomułka vincit, Malinowski siedzi z żoną przy kuchennym oknie swego
                  m1 i patrzy na Kowalskiego parkującego nową syrenkę. Dwie godziny później
                  zaczyna padać deszcz, Malinowski wciąż siedzi przy oknie. Jeszcze dwie godziny
                  mijają, zaniepokojona żona Malinowskiego wchodzi do kuchni i z troską pyta się: "
                  Co się dzieje Kochanie? Dlaczego siedzisz sam w kuchni?" Malinowski: "Patrz,
                  Kochanie jak temu chamowi Kowalskiemu rdzewieje syrenka!!"`
    • Gość: doku Pewien Żyd, imieniem Jezus, został okrzyknięty Bogiem IP: *.mofnet.gov.pl 03.10.01, 11:48
      Pewien Polak, imieniem Karol, niech też ma swoją szansę.
      • Gość: ljkel2 Re: Pewien Żyd, imieniem Jezus, został okrzyknięty Bogiem IP: *.arts.monash.edu.au 04.10.01, 01:03
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Pewien Polak, imieniem Karol, niech też ma swoją szansę.

1. Zyd mial na imie Jeszu, byl synem (zreszta nieslubnym) Zydowki Miriam, ojciec nieznany, przygarniety
        zostal Jeszu z Miriam przez porzadnego ciesle (tez Zyda zreszta), Jozefa.
        2. To, ze Karol W. sie urodzil w Wadowicach NIEKONIECZNIE musi znaczyc, ze byl Polakiem.
        • Gość: Dosyc Re: Pewien Żyd, imieniem Jezus, został okrzyknięty Bogiem IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.10.01, 01:22

Najwazniejsze ze sie uwaza za Polaka. Wielu urodzonych w Wadowicach
          nigdy nie uwazalo sie za Polakow.

> 2. To, ze Karol W. sie urodzil w Wadowicach NIEKONIECZNIE musi znaczyc, ze byl
          > Polakiem.

• Gość: ljkel2 Re: Pewien Żyd, imieniem Jezus, został okrzyknięty Bogiem IP: *.arts.monash.edu.au 04.10.01, 01:35
            On (Wojtyla) sie teraz uwaza za Watykanczyka. Kuria by nigdy nie dopuscila, aby papiez stawial
            interesy kraju swego urodzenia nad interesy Watykanu i Kosciola!
            A wielu Chazarow udajacych Zydow zostalo dostojnikami kosciola kat. (biskup Rubin, ten kardynal we
            Francji, ktorego nazwiska akurat nie pamietam, przykladow jest na kopy)...
            Poczytajcie "Boska komedie" Dantego, a zobaczycie ilu papiezy sie smarzy w piekle.
            Obawiam sie, ze Wojtyla bedzie nastepny, za to macenie w Grecji czy na Ukrainie, za nienazwanie po
            imieniu katow narodu Ormianskiego, za zdrade Polski, i oddanie jej pod protektorat USA...
            • Gość: Okra Re: Pewien Żyd, imieniem Jezus, został okrzyknięty Bogiem IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.10.01, 02:21
              Kardynal nazywa sie Lustiger i pochodzi z Polski. Papiez Wojtyla do dzis ma polski paszport
              (za komuny mial konsularny). Likjel2 pojdzie do piekla za zdrade Polski i wyjazd do
              Australii (chociaz po wyjezdzie Likjela2 zaraz polepszyla sie atmosfera w Polsce).

> On (Wojtyla) sie teraz uwaza za Watykanczyka. Kuria by nigdy nie dopuscila, aby
              > papiez stawial
              > interesy kraju swego urodzenia nad interesy Watykanu i Kosciola!
              > A wielu Chazarow udajacych Zydow zostalo dostojnikami kosciola kat. (biskup Rub
              > in, ten kardynal we
              > Francji, ktorego nazwiska akurat nie pamietam, przykladow jest na kopy)...
              > Poczytajcie "Boska komedie" Dantego, a zobaczycie ilu papiezy sie smarzy w piek
              > le.
              > Obawiam sie, ze Wojtyla bedzie nastepny, za to macenie w Grecji czy na Ukrainie
              > , za nienazwanie po
              > imieniu katow narodu Ormianskiego, za zdrade Polski, i oddanie jej pod protekto
              > rat USA...

• Gość: ljkel2 Re: Pewien Żyd, imieniem Jezus, został okrzyknięty Bogiem IP: *.arts.monash.edu.au 05.10.01, 01:08
                Re: Pewien Zyd, imieniem Jezus, zostal okrzykniety Bogiem Autor: Gosc portalu: Okra Data:
                04-10-2001 02:21 adres:
                *.dsl.snfc21.pacbell.net

Chazarzy i Zydzi w kosciele kat.

Kardynal nazywa sie Lustiger i pochodzi z Polski. Papiez Wojtyla do dzis ma polski paszport

(za komuny mial konsularny). Likjel2 pojdzie do piekla za zdrade Polski i wyjazd do

Australii (chociaz po wyjezdzie Likjela2 zaraz polepszyla sie atmosfera w Polsce).

LK (ljkel2, NOT "Likjel2"):

1. Dziekuje za przypomnienie nazwiska tego ksiecia kosciola kat. Przyznaje, ze nie
                wiedzialem, iz to tez "nasz" Chazar...

2. Dziwny to kraj ten Watykan, ze pozwala swej glowie uzywac paszportu innego kraju. W
                Australii to nawet byle posel nie moze miec paszportu brytyjskiego, mimo ze Australia ma te
                sama glowa panstwa (JKM Elzbiete II) co W. Brytania...

3. Ja juz dawno sprzedalem ma dusze Ksieciu Ciemnosci, ktory dla mnie ma w zamian
                naszykowana
                posadke "senior supervisor'a" w dziale dla bylych papiezy, z mozliwoscia awansu na tzw.
                executive in charge of former priests (glownie dla tego, ze znam niezle polski, i nieco
                liznalem laciny, wloskiego, angielskiego i hebrajskiego). Wbrew pozorom, musialem przejsc
                testy, czy nie jestem przypadkiem sadysta, bo tortury w piekle sa bardzo wymyslne, i musza
                byc aplikowane z rozsadkiem, a nie tylko entuzjazmem...

4. Widzicie, jakim jestem patriota polskim? Aby poprawic atmosfere w ukochanej Ojczyznie
                zdecydowalem sie nawet na tulaczke, i to na antypodach...

• Gość: Okra Re: Pewien Żyd, imieniem Jezus, został okrzyknięty Bogiem IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 05.10.01, 05:05
                  Nawet lubie Twoj sarkazm choc wczoraj bylam bardzo zla. Ale przeszlo mi
                  dzisiaj po dyskusji z bracia muzulmlanska.

Pozdrawiam,

Okra

> Re: Pewien Zyd, imieniem Jezus, zostal okrzykniety Bogiem Autor: Gosc portal
                  > u: Okra Data:
                  > 04-10-2001 02:21 adres:
                  > *.dsl.snfc21.pacbell.net
                  >
                  > Chazarzy i Zydzi w kosciele kat.
                  >
                  > Kardynal nazywa sie Lustiger i pochodzi z Polski. Papiez Wojtyla do dzis ma
                  > polski paszport
                  >
                  > (za komuny mial konsularny). Likjel2 pojdzie do piekla za zdrade Polski i wy
                  > jazd do
                  >
                  > Australii (chociaz po wyjezdzie Likjela2 zaraz polepszyla sie atmosfera w Po
                  > lsce).
                  >
                  >
                  >
                  > LK (ljkel2, NOT "Likjel2"):
                  >
                  > 1. Dziekuje za przypomnienie nazwiska tego ksiecia kosciola kat. Przyznaje,
                  > ze nie
                  > wiedzialem, iz to tez "nasz" Chazar...
                  >
                  > 2. Dziwny to kraj ten Watykan, ze pozwala swej glowie uzywac paszportu inneg
                  > o kraju. W
                  > Australii to nawet byle posel nie moze miec paszportu brytyjskiego, mimo ze
                  > Australia ma te
                  > sama glowa panstwa (JKM Elzbiete II) co W. Brytania...
                  >
                  > 3. Ja juz dawno sprzedalem ma dusze Ksieciu Ciemnosci, ktory dla mnie ma w z
                  > amian
                  > naszykowana
                  > posadke "senior supervisor'a" w dziale dla bylych papiezy, z mozliwoscia awa
                  > nsu na tzw.
                  > executive in charge of former priests (glownie dla tego, ze znam niezle pols
                  > ki, i nieco
                  > liznalem laciny, wloskiego, angielskiego i hebrajskiego). Wbrew pozorom, mus
                  > ialem przejsc
                  > testy, czy nie jestem przypadkiem sadysta, bo tortury w piekle sa bardzo wym
                  > yslne, i musza
                  > byc aplikowane z rozsadkiem, a nie tylko entuzjazmem...
                  >
                  > 4. Widzicie, jakim jestem patriota polskim? Aby poprawic atmosfere w ukochan
                  > ej Ojczyznie
                  > zdecydowalem sie nawet na tulaczke, i to na antypodach...
                  >

• Gość: ljkel2 Re: Pewien Żyd, imieniem Jezus, został okrzyknięty Bogiem IP: *.arts.monash.edu.au 05.10.01, 05:19
                    Gość portalu: Okra napisał(a):

> Nawet lubie Twoj sarkazm choc wczoraj bylam bardzo zla. Ale przeszlo mi
                    > dzisiaj po dyskusji z bracia muzulmlanska.
                    >
                    > Pozdrawiam,
                    >
                    > Okra
                    >
                    LK: Na forum, czy w tzw. realu? Jak na forum, to prosze napisz z kim.
                    Pozdrawiam mila Pania OKRE!
                    LK
                    • Gość: Okra Re: Pewien Żyd, imieniem Jezus, został okrzyknięty Bogiem IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 05.10.01, 05:50
                      Na forum, uzylam b. brzydkiego slowa wobec Habiba. Myslalam ze on pil
                      do mnie ale okazalo sie ze to do kogo innego. W koncu poczulam sie winna
                      i zaczelam widziec ze nawet Ci ktorych krytykuje sa lepsi ode mnie:))

Serdecznie,

Okra

> Gość portalu: Okra napisał(a):
                      >
                      > > Nawet lubie Twoj sarkazm choc wczoraj bylam bardzo zla. Ale przeszlo mi
                      > > dzisiaj po dyskusji z bracia muzulmlanska.
                      > >
                      > > Pozdrawiam,
                      > >
                      > > Okra
                      > >
                      > LK: Na forum, czy w tzw. realu? Jak na forum, to prosze napisz z kim.
                      > Pozdrawiam mila Pania OKRE!
                      > LK

• Gość: ljkel2 habib udaje ljkel2 IP: *.arts.monash.edu.au 05.10.01, 05:57
                        Gość portalu: Okra napisał(a):

> Na forum, uzylam b. brzydkiego slowa wobec Habiba. Myslalam ze on pil
                        > do mnie ale okazalo sie ze to do kogo innego. W koncu poczulam sie winna
                        > i zaczelam widziec ze nawet Ci ktorych krytykuje sa lepsi ode mnie:))
                        >
                        > Serdecznie,
                        >
                        > Okra
                        >
                        UWAGA! Ktos, najprawdopodobniej Habib (ten sam adres) uzywa mego nicka.
                        Jesli cos jest podpisane "ljkel2", a nie pochodzi z "bigpond" albo "monash", to to jest falszywka i
                        PROWOKACJA!
                        Ciekawe czyja?
                        Pozdrawiam
                        LK (ljkel2)
                        • Gość: Alexis Re: habib udaje ljkel2 IP: *.pcplus.com.pl 15.10.01, 21:10
                          A co z Papieżem ? Czy można Go nazwać Ojcem Świętym ?
                          • Gość: Orta Re: nazywanie Papieża..... cd IP: *.mofnet.gov.pl 16.10.01, 14:41
                            Nazywanie Papieża "Ojcem Świętym" jest oczywistym nadużyciem w kontekście tego,
                            co mówi Pismo Święte. I dziwi mnie, że Papież (osoba tak dobrze wykształcona
                            teologicznie i o głębokiej duchowości) zgadza się na to.
                            Określenie "Ojciec Święty" jest w Biblii zarezerwowane dla Boga.
                            Ale cóż, każdy wierzy w to co chce i tak, jak chce.
                            Mogę tylko dodać od siebie, że kult Marii i świętych, odpusty i spowiedź to też
                            są pomysły ludzi, a nie nakaz Boga.
                          • Gość: KAGAN Prawdziwy Ojciec Swiety jest w Niebie, a nie na Ziemii... IP: *.arts.monash.edu.au 18.10.01, 05:30
                            Do kogo modlil sie Jezus?
                            Na pewno nie do czlowieka...
                            • Gość: Jerzy Re: Prawdziwy Ojciec Swiety jest w Niebie, a nie na Ziemii... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 12:17
                              Gość portalu: KAGAN napisał(a):

> Do kogo modlil sie Jezus?
                              > Na pewno nie do czlowieka...

Dyskusja na ten temat toczy się w rubryce KRAJ - WYDARZENIA W KRAJU,
                              adres: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=KRAJ&wid=6895&aid=6895

Tytuł: Czy biskupi Rzumu maja prawo do tytułu Ojciec Święty.

• Gość: PARASOL NIE IP: *.*.*.* 19.10.01, 00:44
                            PEWNO ZE NIE . UDAJE TYLKO. !
    • Gość: Jerzy Re: JA NIE WIERZE ZE PAPIEZ JEST BOGIEM !!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 18:18
      Witku,
      Musiałeś się przesłyszeć. Prawdopodobnie powiedzieli
      that people treat him as God and worship him as if he were God
      ale to jeszcze nie znaczy, że uważają go za Boga.
      Mamy tutaj pewein paradoks, bo papieżowi rzeczywiście jest oddawana cześć, która
      należy się jedynie Bogu, choć oficjalnie, kościół nie nazywa go Bogiem.
      Paradoks wiąże sie z tym że papież nie protestuje, kiedy ludzie padaja przed nim
      na kolana i oddaja mu pokłon. Piotr, według katolicyzmu pierwszy papież, nie
      pozwalał na to, aby mu oddawano cześć w ten sposób.

Dzieje 10,25 A gdy Piotr miał wejść, Korneliusz wyszedł mu na przeciw, padł
      do nóg jego i złożył mu pokłon.
      10,26 Piotr zaś podniósł go, mówiąc: Wstań, i ja jestem tylko człowiekiem.

Pozdrawiam,
      Jerzy

>
      > Witek.

• Gość: muslimek Tak samo pan Jezus nie pozwalał, żeby go nazywano dobrym, bo IP: 213.25.26.* 18.10.01, 17:39
        powiedział...dobry jest tylko Bóg.
        To w sprawie pokłonów dla człowieka.
        A papieża całuje się w dłon (w sygnet) i nie jest to Boska cześć, tylko
        szacunek dla osoby zasługującej na ten szacunek. A Pan jak wyraża szacunek dla
        osób starszych i godnych? Kiwa pan do nich ręką na powitanie?
        Czy jako nasladowca Chrystusa modli się pan za Bin Ladena i kocha go gorąco?
        Ja jakoś nie potrafię...

• Gość: muslimek Za to jest bardzo, bardzo mądrym człowiekiem!!! IP: 213.25.26.* 17.10.01, 20:31
      • Gość: Alexis Re: Za to jest bardzo, bardzo mądrym człowiekiem!!! IP: *.pcplus.com.pl 17.10.01, 23:29
        Gość portalu: muslimek napisał(a):

<>Nic nie napisał.

To dlaczego pozwala na to że bydują Mu pomniki??????????????
        • Gość: Kagan Re: Za to jest bardzo, bardzo mądrym człowiekiem!!! IP: *.vic.bigpond.net.au 18.10.01, 12:00

> Gość portalu: muslimek napisał(a):
          >
          >
          > <>Nic nie napisał.
          >
          > To dlaczego pozwala na to że budują Mu pomniki??????????????
          LK: On jest w takim stanie, ze nie zdaje sobie z tego sprawy. Gdyby wiedzial,
          to by pewnie zaprotestowal, bo budowanie pomnikow ludziom jest sprzeczne
          z Exodus 20:4, a kto sie chce swiadomie dostac do piekla (chyba, ze jest
          agentem Szatana).
          Pozdrawiam
          LK
        • Gość: muslimek Pozwala, że budują mu pomniki? Komu pozwala??? IP: 213.25.26.* 18.10.01, 17:05
      • Gość: Kagan Podaj, co rozumiesz przez "madrosc"! IP: *.vic.bigpond.net.au 18.10.01, 12:01

• Gość: Jerzy Re: Podaj, co rozumiesz przez IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 12:20

Sądzę, że zadałeś bardzo dobre pytanie.
          Ciekaw jestem jak muzułmanie definiują mądrość.

Według Biblii, są dwa rodzaje madrości:
          Mądrość od Boga,
          mądrość tego świata.

Rozwinę to innym razem.

Jerzy
          • Gość: ali Re: Podaj, co rozumiesz przez IP: 213.25.84.* 18.10.01, 16:19
            Gość portalu: Jerzy napisał(a):

>
            > Sądzę, że zadałeś bardzo dobre pytanie.
            > Ciekaw jestem jak muzułmanie definiują mądrość.
            >
            > Według Biblii, są dwa rodzaje madrości:
            > Mądrość od Boga,
            > mądrość tego świata.
            >
            > Rozwinę to innym razem.
            >
            > Jerzy

Mądrość to brak głupoty.
          • Gość: muslimek Czy jest pan sekciarskim gnostykim, panie Jerzy? IP: 213.25.26.* 18.10.01, 17:15
            Mądrość pochodzi od Boga - mądrość tego i tamtego świata.
            Ale widzę, że pan oddziela mądrość tego swiata od tamtego swiata, bo żyje pan w
            księdze, a nie w świecie i cała mądrość jest w pana księdze.
            Jest pan zatem przesiąknięty gnostycyzmem. Jako niekatolik-chrześcijanin,
            znajdujący wytłumaczenie w Biblii bez konieczności weryfikowania swoich
            interpreatacji Słowa z życiem, jak to robią z dużym wysiłkiem katolicy wciąż
            ewoluujuąc, popada pan w sekciarska gnozę. Księga jest jedyną realnością, a
            świat czy doświaczenie sa zgubne dla rozumienia Słowa.
            Dla mnie dowody na obecność Boga są w świecie i nie musze znać na pamięć
            ksiegi, jak jakiś faryzeusz lub islamista, który wszystko tłumaczy sobie
            księgami, a boskie działania w świecie sa nieważne.
            • Gość: Jerzy Panie Muslimku, brakło argumentów? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 17:54
              Szanowny Panie,
              Do tej pory traktowałem Pana z szacunkiem. Widzę, że brakło Panu argumentów do
              dyskusji, zatem ucieka sie Pan do sofizmatu słomianej kukły i zgadywanek
              psychologicznych. To już nie dyskusja. Panie Muslimku, rozczarował mnie Pan.

A ja naprawdę życzę Panu pokoju, który daje tylko Jezus.
              Jerzy

Gość portalu: muslimek napisał(a):

> Mądrość pochodzi od Boga - mądrość tego i tamtego świata.
              > Ale widzę, że pan oddziela mądrość tego swiata od tamtego swiata, bo żyje pan w
              >
              > księdze, a nie w świecie i cała mądrość jest w pana księdze.
              > Jest pan zatem przesiąknięty gnostycyzmem. Jako niekatolik-chrześcijanin,
              > znajdujący wytłumaczenie w Biblii bez konieczności weryfikowania swoich
              > interpreatacji Słowa z życiem, jak to robią z dużym wysiłkiem katolicy wciąż
              > ewoluujuąc, popada pan w sekciarska gnozę. Księga jest jedyną realnością, a
              > świat czy doświaczenie sa zgubne dla rozumienia Słowa.
              > Dla mnie dowody na obecność Boga są w świecie i nie musze znać na pamięć
              > ksiegi, jak jakiś faryzeusz lub islamista, który wszystko tłumaczy sobie
              > księgami, a boskie działania w świecie sa nieważne.

• Gość: muslimek Re: Panie Muslimku, brakło argumentów? IP: 213.25.26.* 18.10.01, 18:09
                Bez urazy.
                Skąd pytanie, czy mądrość pochodzi z tego swiata czy od Boga? Jesli to nie jest
                gnoza, to co nią jest? Dotychczas pan atakował, a teraz nie ma pan ochoty przez
                chwile się bronić.
                Przecież gdy nazywa mnie pan islamistą, to nie wyrzucam panu słomianych kukieł,
                chociaz mnie to irytuje.
                Kim jest osoba, która znajduje tylko madrość w cytowaniu Biblii czy Koranu?
                Swoją mądrość wywodzi pan z umiejętnego dobierania cytatów pisma czy z
                doświadczenia własnego życia, jakim doświadczył pana Bóg?
                Ja nie cytuję ciagle Koranu, bo pan i tak w niego nie wierzy, jedyny racjonalny
                punkt dyskusji to nasz rozum i doświadczenie, cytowanie na nic się nie zda.
                Ja chce znajdować podobieństwa, choć czasem lubię się podroczyć, przepraszam.
                Salam alejkum
        • Gość: muslimek Madry człowiek czyni i głosi dobro oraz nie dzieli ludzi, lecz łączy IP: 213.25.26.* 18.10.01, 17:31
          • Gość: Jerzy Mądrość Boża a mądrość ludzka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 18:05
            Panie Muslimku,

Jeszcze kilka słów z Bożej księgi o madrości ludzkiej i Bożej:
            Paweł pisze:

1 Koryntian:
            1,17 Nie posłał mnie bowiem Chrystus, abym chrzcił, lecz abym zwiastował
            dobrą nowinę, i to nie w mądrości mowy, aby krzyż Chrystusowy nie utracił mocy.

1,18 Albowiem mowa o krzyżu jest głupstwem dla tych, którzy giną, natomiast
            dla nas, którzy dostępujemy zbawienia, jest mocą Bożą.
            1,19 Napisano bowiem: Wniwecz obrócę mądrość mądrych, a roztropność
            roztropnych odrzucę.
            1,20 Gdzie jest mądry? Gdzie uczony? Gdzie badacz wieku tego? Czyż Bóg nie
            obrócił w głupstwo mądrości świata?
            1,21 Skoro bowiem świat przez mądrość swoją nie poznał Boga w jego Bożej
            mądrości, przeto upodobało się Bogu zbawić wierzących przez głupie zwiastowanie.
            1,22 Podczas gdy Żydzi znaków się domagają, a Grecy mądrości poszukują,
            1,23 my zwiastujemy Chrystusa ukrzyżowanego, dla Żydów wprawdzie zgorszenie,
            a dla pogan głupstwo,
            1,24 natomiast dla powołanych - i Żydów, i Greków, zwiastujemy Chrystusa,
            który jest mocą Bożą i mądrością Bożą.
            1,25 Bo głupstwo Boże jest mędrsze niż ludzie, a słabość Boża mocniejsza niż
            ludzie.

2 Koryntian
            5,17 Tak więc, jeśli ktoś jest w Chrystusie, nowym jest stworzeniem; stare
            przeminęło, oto wszystko stało się nowe.
            5,18 A wszystko to jest z Boga, który nas pojednał z sobą przez Chrystusa i
            poruczył nam służbę pojednania,
            5,19 to znaczy, że Bóg w Chrystusie świat z sobą pojednał, nie zaliczając im
            ich upadków, i powierzył nam słowo pojednania.
            5,20 Dlatego w miejsce Chrystusa poselstwo sprawujemy, jak gdyby przez nas
            Bóg upominał; w miejsce Chrystusa prosimy: Pojednajcie się z Bogiem.
            5,21 On tego, który nie znał grzechu, za nas grzechem uczynił, abyśmy w nim
            stali się sprawiedliwością Bożą.

Nie jestem utopistą, zakładającym,że wszyscy ludzie bedą tak samo mysleć.
            To, co głosił Paweł, niweielu przyjmowało. Jedni to wysmiali. inni odrzucili. On
            skupił się n atych, którzy to przyjeli.
            Dzieje
            17,32 A gdy usłyszeli o zmartwychwstaniu, jedni naśmiewali się, drudzy zaś
            mówili: O tym będziemy cię słuchali innym razem.
            17,33 I tak Paweł wyszedł spośród nich.
            17,34 Lecz niektórzy mężowie przyłączyli się do niego i uwierzyli,...

Do usłyszenia,
            Jerzy

• Gość: Alexis Re: Mądrość Boża a mądrość ludzka IP: *.pcplus.com.pl 18.10.01, 23:25
              muslimwk i Jerzy to dywoci.
              • Gość: Alexis Re: Mądrość Boża a mądrość ludzka IP: *.pcplus.com.pl 21.10.01, 12:05

> muslimek i Jerzy to dewoci.

Hej jesteście tam dewoci o rydzyjka ?
                • Gość: as Re: Mądrość Boża a mądrość ludzka IP: 213.25.84.* 22.10.01, 15:51

>
                  > > muslimek i Jerzy to dewoci.
                  >
                  > Hej jesteście tam dewoci o rydzyjka ?

Faktycznie to forum jest dla frustratów dewotów żydów arabów i innych oszołomów!!
                  • Gość: Alexis Re: Mądrość Boża a mądrość ludzka IP: *.pcplus.com.pl 22.10.01, 19:48
                    Gość portalu: as napisał(a):

>
                    > > Gość portalu: Alexis napisał(a):
                    > >
                    > > > muslimek i Jerzy to dewoci.
                    > >
                    > > Hej jesteście tam dewoci o rydzyjka ?
                    >
                    > Faktycznie to forum jest dla frustratów dewotów żydów arabów i innych oszołomów
                    > !!

Zamknąć ten wątek !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka