oledar 08.07.05, 13:50 Co sądzicie o nowej propozycji www.mzk.pl/kamera/kamera.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyta_1 Re: Kamery w MZK Tychy 08.07.05, 15:13 trzeba uważac , nie drapac sie w intymne mniejsca i zostawic nos w spokoju hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
bty_tychy Re: Kamery w MZK Tychy 08.07.05, 20:29 fajna panna przed chwilą z jedynki wysiadała tylko szkoda że sobie poszła Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Kamery w MZK Tychy 08.07.05, 20:41 A teraz policja? na tym w stronę tęczy. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk fajne,jeszcze mogłoby byc nadawane z busów jak big 08.07.05, 20:55 heh świetne to jest! ciekawi ludzie i ciekawe sytuacje mozna zaobserwowac dzieki temu przystankowemu oku wielkiego brata ;) no i mozna zaobserwowac punktualnosc, oczywiscie synchronizując zegarek wczesniej z pkmowskim heh marzy mi sie tez oko wielkiego brata nadawane wprost z autobusów komunikacji miejskiej np kursujacych na długich liniach albo do katowic albo do gliwic. niezły ubaw czasami jest przez rózne dziwne i smieszne sytuacje, z wiekszych i dziwniejszych sytuacji zdarzyło mi sie kiedyś zaobserwować gościa a raczej chłopaka któremu zechciało sie wyskakiwac z autobusu w chwili juz zamkania drzwi.... efekt był taki ze akurat drzwi chwyciły go w chwili gdy jego głowa była poza autobusem a reszta ciała w autobusie, na szczescie szybka pomoc współpasazerów zapobiegła ..tragedii... no moze nie jest to bardzo smeiszna sytuacja bo mogła zakonczyc sie tragedią ale czegos takiego nigdy nie widziałem jeszcze ;D Odpowiedz Link Zgłoś
egon17 Re: Kamery w MZK Tychy 08.07.05, 23:52 oledar napisał: > Co sądzicie o nowej propozycji www.mzk.pl/kamera/kamera.htm Pomysł dobry, ale nie do końca. Dobrze że są kamery, ale uważam, że obraz z nich powinny oglądać tylko osoby odpowiedzialne za bezpieczeństwo pasażerów na przystankach bądź za punktualne kursowanie autobusów. Więcej kamer - tak, upublicznianie obrazu - nie! Ja jestem przeciwnikiem bigbrotheryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
oqo Re: Kamery w MZK Tychy 09.07.05, 01:26 ale jeśli będzie z tego powodu o jednego zbója mniej - to warto . Odpowiedz Link Zgłoś
egon17 Re: Kamery w MZK Tychy 09.07.05, 08:00 oqo napisał: > ale jeśli będzie z tego powodu o jednego zbója mniej - to warto . Jak poprzednio napisałem - od zajmowania się zbójami są odopwiednie służby, a nie internetowi podglądacze. Odpowiedz Link Zgłoś
marek7302 Re: Kamery w MZK Tychy 10.07.05, 11:49 Bedzie mozna wyczaic kierowcow autobusow wlaczajacych sie do ruchu bez kierunkowskazu (z zaskoczenia) i tych ktorzy sobie robia parking z przystanku :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Kamery w MZK Tychy 10.07.05, 12:53 A moim zdaniem fajne to. Do czasów kiedy na każdym przystanku byłaby kamera nie dojdzie, więc Egon nie bój się:) Odpowiedz Link Zgłoś
egon17 Re: Kamery w MZK Tychy 10.07.05, 21:41 radexior napisał: > A moim zdaniem fajne to. Do czasów kiedy na każdym przystanku byłaby kamera nie > dojdzie, więc Egon nie bój się:) Kamery internetowe to nie są drogie urządzenia, więc do tego może dojść szybciej niż się ktokolwiek spodziewa. MZK się przyznał do ich zastosownia, a założyłbym się, że taki np. Juwentus również zamontował swoje kamery na przynajmniej co niektórych "Przystankach monitorowanych", tylko nie pokazuje obrazu z nich w internecie. Ale żebym nie wyszedł na starego moralistę to się przyznam, że obraz z kamer MZK oglądam kiedy tylko mam wolny czas ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Kamery w MZK Tychy 10.07.05, 22:44 dodam jeszcze, że takie rozwiązania szybko odłuczą żądnych wrażeń wybijania szyb Odpowiedz Link Zgłoś