czwarta5 11.11.05, 19:19 kiedy te organizacje domagały sie usznowania praw ludzi mordowanych przez islamistów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
start-line Koniec skarg 11.11.05, 19:25 ......." Rząd USA od trzech lat jest ostro krytykowany przez organizacje praw człowieka za przetrzymywanie - bez postawienia zarzutów - setek osób "....... Moze tak organizacje praw czlowieka zajma sie wreszcie sytuacja w polozonych na tej samej wyspie, niedaleko od Guantanamo ,wiezieniach kubanskich ? ...therealcuba.com/Page7.htm Odpowiedz Link Zgłoś
witomir Dlaczego USA nie wyrażają zgody na Międzynarodowy 11.11.05, 19:27 Sąd Karny? www.rodman.most.org.pl/Thot4.htm Odpowiedz Link Zgłoś
start-line Re: Dlaczego USA nie wyrażają zgody na Międzynaro 11.11.05, 19:32 To juz nastaly czasy Komitetu Centralnego Swiatowej Organizacji Zjednoczonych Panstw Swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Dlaczego USA nie wyrażają zgody na Międzynaro 11.11.05, 19:41 zawsze sie zastanawiam, co by tacy wielbiciele polityki busza powiedzieli, gdyby ich przez pomylke wsadzic do jakiegos guantanamo. i zeby nie mogli sie nikomu poskarzyc, ze zostali wsadzeni przez pomylke, bo im prawo do skladania skarg odebrano... Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Dlaczego USA nie wyrażają zgody na Międzynaro 11.11.05, 19:51 mirmilek napisał: > zawsze sie zastanawiam, co by tacy wielbiciele polityki busza powiedzieli, > gdyby > ich przez pomylke wsadzic do jakiegos guantanamo Zawsze się zastanawiam, co by tacy wielbiciele terrorystów powiedzieli, gdyby ci - wcale nie przez pomyłkę - wymordowali im rodziny. Ot tak sobie, dla zabawy, jak to w zwyczaju mają muzułmanie. Czy wówczas także domagaliby się uwolnienia z więzienia morderców??? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Dlaczego USA nie wyrażają zgody na Międzynaro 11.11.05, 19:55 Blednie zakladasz, ze wszystkie nielegalnie wiezione osoby sa winne. Gdyby ktokolwiek wymordowal moja rodzine, domagalbym sie dla niego uczciwego procesu i sprawiedliwej kary. zaskakujace jest, ze ludzie potrafia usprawiedliwiac lamanie prawa argumentujac, ze bronia prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
al.hurra Re: Dlaczego USA nie wyrażają zgody na Międzynaro 11.11.05, 22:46 co.ty.powiesz napisała: > mirmilek napisał: > > > zawsze sie zastanawiam, co by tacy wielbiciele polityki busza powiedzieli > > gdyby ich przez pomylke wsadzic do jakiegos guantanamo > > Zawsze się zastanawiam, co by tacy wielbiciele terrorystów powiedzieli, gdyby > ci - wcale nie przez pomyłkę - wymordowali im rodziny. Ot tak sobie, dla > zabawy, jak to w zwyczaju mają muzułmanie. Czy wówczas także domagaliby się > uwolnienia z więzienia morderców??? Na pewno nie byliby za tym, zeby wsadzono BYLE KOGO. Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Dlaczego USA nie wyrażają zgody na Międzynaro 15.11.05, 13:28 Po raz 12 mowie ci nieuku, ze "nie zabijaj" to SZOSTE a nie piate przykazanie - poczytaj dekalog jak chcesz byc "dowciapny" bo tak to tylko sie osmieszasz buraku... No chyba, ze uczyles sie przykazan u Rydzyka... Wtedy ci wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
start-line Re: Dlaczego USA nie wyrażają zgody na Międzynaro 11.11.05, 20:17 Miejsce dla mirmilka.....therealcuba.com/Page7.htm Odpowiedz Link Zgłoś
antymuslim1 NIE MUSZE sie tym____przejmowac!! 11.11.05, 20:19 Nie jestem muslimem, wiec nie grozi mi pobyt w Guantanamo. A tak w ogole to co tam takiego strasznego: -klimat rownikowy wilgotny -czasami strazniczki 'molestuja' -smaczne jedzonko Czego wiecej mahmut z Afganistanu moze pragnac_____ Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: NIE MUSZE sie tym____przejmowac!! 11.11.05, 20:25 antymuslim1 napisał: > Nie jestem muslimem, wiec nie grozi mi pobyt w Guantanamo. A tak w ogole to co > tam takiego strasznego: > > -klimat rownikowy wilgotny > > -czasami strazniczki 'molestuja' > > -smaczne jedzonko > > Czego wiecej mahmut z Afganistanu moze pragnac___ ***************************** Folksdojcze tez uważali, że obóz koncentracyjny w Oświęcimiu to sanatorium. Odpowiedz Link Zgłoś
antymuslim1 Pokopalo cie???????/ 11.11.05, 22:51 Jezeli porownujesz Gitmo z Auschwitz to znaczy ze masz nierowno pod sufitem. Albo jestes bardzo mlodym, zbuntowanym przeciw Ameryce nastolatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Pokopalo cie???????/ 12.11.05, 12:50 antymuslim1 napisał: > Jezeli porownujesz Gitmo z Auschwitz to znaczy ze masz nierowno pod sufitem. > Albo jestes bardzo mlodym, zbuntowanym przeciw Ameryce nastolatkiem. Doceniam poczucie humoru tego i innych komentatorów, uzanjących iż Gauantanamo to sanatorium, nie porównywalne z Aschwitz Ale Nie jest ważne , jak obóz koncentracyjny, w którym mozna więzić bez wyroku, nazywa się Ja nie jestem nastolatkiem. Leży przede mną pismo, iż moja matka za 4 lata niewolniczej roboty w Niemczech dostała aż 3 123,29 zł odszkodowania. Byłoby dwa razy więcej, gdyby udowodniła, iż część tego czasu spędziła w obozie karnym. Gdy niemiecki "właściciel" odbierał ją po wyroku, miała tyfus i wszy. Ale o całym obozie jest milczenie zarówno Niemców, jak i Polaków Bo za drutami była osobna część - tam "ruskie" nawet brukwi nie dostawały - żarli ziemię lub siebie nawzajem, a co miesiąc wchodził spychacz, by zniwelować kości. Więc proszę by nie porównywać cywilizowanych Niemców i Amerykanów, "wczasowych" warunków w miejscach innych niż Oświęcim... Żaden kraj organizujący obozy koncentracyjne nie jest usprawiedliwiony, ani Niemcy, ani Rosja, Polska, USA... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pokopalo cie???????/ 12.11.05, 15:37 antymuslim1 napisał: > Jezeli porownujesz Gitmo z Auschwitz to znaczy ze masz nierowno pod sufitem. > Albo jestes bardzo mlodym, zbuntowanym przeciw Ameryce nastolatkiem. ******************************* Ani jedno, ani drugie. Jestem na tyle świadomym obywatelem, że nie wierzę w polityczny bełkot o potrzebie stsowania środków specjalnych w imię blizej niesprecywzowanych zagrożeń. To samo powtarzali faszyści, naziści i komuniści. Gdybys był rozsądniejszy, to za tego rodzaju deklaracjami usłyszłbyś miarowy stukot podkutych butów gości w brunatnych koszulach i z pałami w rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dlaczego USA nie wyrażają zgody na Międzynaro 11.11.05, 20:21 mirmilek napisał: > zawsze sie zastanawiam, co by tacy wielbiciele polityki busza powiedzieli, gdyb > y > ich przez pomylke wsadzic do jakiegos guantanamo. i zeby nie mogli sie nikomu > poskarzyc, ze zostali wsadzeni przez pomylke, bo im prawo do skladania skarg > odebrano... ************************************ Pewnie uwazaja, że ich wazelina na forum GW zostanie uznana, jako okoliczność łagodząca. Odpowiedz Link Zgłoś
antymuslim1 NIE MUSZE sie tym____przejmowac!!! 11.11.05, 20:22 Nie jestem muslimem, wiec nie grozi mi pobyt w Guantanamo. A tak w ogole to co tam takiego strasznego: -klimat rownikowy wilgotny -czasami strazniczki 'molestuja' -smaczne jedzonko Czego wiecej mahmut z Afganistanu moze pragnac______ Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: NIE MUSZE sie tym____przejmowac!!! 11.11.05, 20:27 antymuslim1 napisał: > Nie jestem muslimem, wiec nie grozi mi pobyt w Guantanamo. A tak w ogole to co > tam takiego strasznego: ********************************* A kogo obchodzi, kim jesteś? Wystarczy dobry donos i jazda do Guantanamo. Odpowiedz Link Zgłoś
antymuslim1 [...] 11.11.05, 22:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Donos???? A za co????? 12.11.05, 00:17 antymuslim1 napisał: > Nie jestem muslimem a w Gitmo siedza same iSSlamusy No a kto ich pilnuje,? Swinnojedy? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Donos???? A za co????? 12.11.05, 15:37 antymuslim1 napisał: > Nie jestem muslimem a w Gitmo siedza same iSSlamusy *********************************** Za sprzyjanie terrorystom. Odpowiedz Link Zgłoś
antymuslim1 Powtarzam!!! W Gitmo siedza same iSSlamusy 12.11.05, 15:43 A zatem nie bede tam wyslany. A za sprzyjanie terrorystom??? HAHA, jezeli czlonek Likudu moze byc uznany za zwolennika mahmuckich terrorystow to Ziemia ma ksztalt kaktusa. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek musisz! 11.11.05, 20:32 Wyobraz sobie taka sytuacje: przez przypadek wzieli cie za muzulmanina. chcialbys komus wytlumaczyc, ze nim nie jestes, ale... odebrano ci prawo do zlozenia skargi :) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek no, antymuslim! 11.11.05, 21:17 co tak nagle zamilkles? a jak cie wezma za muslima, to co? i zwroc uwage na paradoks, ze czym bardziej bedziesz soba, tym jasniejsze bedzie, ze jestes krypto-muslimem :))) i co wtedy? chcialoby sie komus poskarzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
antymuslim1 [...] 11.11.05, 22:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Jezeli podetre sobie tylek unholy Quranem____ 12.11.05, 00:16 antymuslim1 napisał: > to chyba wystarczy za dowod, ze nie jestem muslimem______ No ale mozesz jeszcze zostac(Gen. Bem walczyl z Turkami, potem zostal wcale wzorowym Turkiem. Nie trza sie zarzekac.) <trza mowic trzeba> Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Nie! to bylby dowod ostateczny ze jestes 15.11.05, 14:20 Ze doszedles do perfekcji w udawaniu nie-muslima i jesli stac cie na profnacje Koranu, to musisz byc zdecydowany na wszystko. czyli na 100% terrorysta muzulmanski. I wtedy bys chcial sie komus poskarzyc, ale komu? :) widzisz, biedaku, po co jest potrzebna mozliwosc zlozenia skargi przed sadem??? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek wtedy kiedy usa otwarcie przyzna 11.11.05, 23:32 ze wyznaje standarty terrorystow jesli usa twierdzi ze jest wzorcowa zachodnia demokracja, szanuje prawa jednostki itd. itp. to niech to pokaze Odpowiedz Link Zgłoś
aby Twierdzenia bezpodstawne i przedwczesne 12.11.05, 01:33 Twierdzenie, że więźniowie przetrzymywani w Guantanamo to "bojownicy al Kaidy i talibowie" jest bezpodstawne. Twierdzenie, że ustawa przejdzie teraz gładko do Izby Reprezentantów jest przedwczesne. Dziewięciu senatorów było nieobecnych podczas głosowania. Senator Jeff Bingaman, występujący w imieniu nieobecnych Demokratów, zapowiedział, że w poniedziałek wystąpi z wnioskiem o rewizję tekstu ustawy i skreślenie fragmentu pozbawiającego więźniów prawa do składania pozwów w amerykańskich sądach cywilnych. Jeżeli uda mu się zmobilizować wszystkich senatorów, co do których można domniemywać, że nie popierają tak restrykcyjnego podejścia, ustawa przepadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Koniec skarg 12.11.05, 12:01 W tym tygodniu, w jakimś amerykańskim filmie, padły wielkopomne słowa: MY JESTEŚMY OD UPOWSZECHNIANIA DEMOKRACJI, NIE ZAŚ OD JEJ PRZESTRZEGANIA Zdaje się, iż zaczynamy to przerabiać także w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson USA = IIIRzesza !!! 12.11.05, 12:20 Jak nie zrobimy porządku z tymi psychopatami z Waszyngtonu to wróżę ziemii nie więcej niż 20 lat istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
antymuslim1 Tornson = muslimski bandyta 12.11.05, 15:46 Jak nie zrobimy porzadku z tymi psychopatami z Tehranu, Mecci etc to wroze Ziemii nie wiecej niz 20 lat istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aby Jednak mogą się odwoływać 16.11.05, 23:59 15 November 2005 Senate passes Guantanamo rights compromise The U.S. Senate on Tuesday agreed to let terrorism suspects at the Guantanamo Bay prison appeal their verdicts by military commissions to federal courts, but sustained its earlier vote to otherwise curb their access to federal court protections. Senators passed a compromise 84-14 to give inmates at the U.S. prison at Guantanamo Bay, Cuba, a chance to challenge their convictions, after voting last week to deny the them the right to go to federal court to dispute their detention. Sen. Lindsey Graham, a South Carolina Republican, said the compromise fixed a flaw in his original amendment, which did not provide the right to appeal convictions in court. today.reuters.com/news/newsArticle.aspx?type=politicsNews&storyID=2005-11-15T223448Z_01_SCH565394_RTRUKOC_0_US-SECURITY-CONGRESS-GUANTANAMO.xml&archived=False Odpowiedz Link Zgłoś