12.11.05, 15:54
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus 3 swiatynia chrzescijanska bedaca celem ataku 12.11.05, 15:55
      To juz 3 swiatynia chrzescijanska we francji bedaca celem ataku. jak dotad wladze staraja sie przemilczac ten fakt. jedyny incydent powstal natomiast kiedy granat z gazem lzawiacym wyladowal w meczecie (zreszta pozniej wyszlo ze wrzucuili go jako prowokacje z ulicy aktywisci muzulmanscy) - wtedy srodowiska muzulmanskie domagaly sie przeprosin od panstwa i sarkozego
      • euro67 Re: 3 swiatynia chrzescijanska bedaca celem ataku 12.11.05, 16:16
        Czwarta w Strasbourgu St Benoit tez, podpali drzwi ale parafianie ugasili teszte
    • euro67 Islam do domu! 12.11.05, 16:13
      Od 15 lat mieszkam we Francji i wiem ze nie jest latwo byc imigrantem, nawet
      balym. Jednakze nie w tym czasie nie slyszalem o zadnym wypadku takich
      problemow z chrzescijanskimi lub buddyjskimi czy hinduistycznymi (takze
      czarnymi) mieszkancami przedmiesc. Jeszcze raz sie upawniam ze islamska
      rozwydrzona mlodziez powinna wrocic do krajow pochodzenia i to szybkao. Mam
      nadzieje ze Sarkozy to zrobi. Islam jako system spoleczno polityczno religijny
      nie jest kompatybilny z demokracja. Swiadczy o tym fakt ze w kazdym karju
      islamskim po obaleniu rezymu do wladzy w demokratycznych wyborach dochodza
      islamisci (w Turcji tez ale tam rzadzi armia i wladzy islamista oddac na razie
      nie chce - ale jak dludo? kto to wie). Jesli ktos uwaza inaczej to niech powie
      mi czy czytal Koran od deski do deski. Moi znajomi (dosc czerwoni) z
      uniwersytetu po przeczytaniu Koranu przestali opowiadac banialuki poliquement
      correct. I w sparwie Islamu zgadzaja sie ze mna. To samo dotyczy wejscia Turcji
      do UE. Nie ma zlych i dobrych muzylmanow sa tylko praktykujacych lub nie. Nie
      mozna mowic o integraji Muzulmanow bo oni uwzaja sie za lepszych wiec dla nich
      integracja to zdrada islamu i cos w rodzaju "rownaj w dol". Badzmy rozsadni,
      bronmy Europe i siebie samych przed ta grozna religia.
      • antykretyn Re: Islam do domu! 12.11.05, 16:36
        euro67 napisał:

> Od 15 lat mieszkam we Francji i wiem ze nie jest latwo byc imigrantem, nawet
        > balym. Jednakze nie w tym czasie nie slyszalem o zadnym wypadku takich
        > problemow z chrzescijanskimi lub buddyjskimi czy hinduistycznymi (takze
        > czarnymi) mieszkancami przedmiesc. Jeszcze raz sie upawniam ze islamska
        > rozwydrzona mlodziez powinna wrocic do krajow pochodzenia i to szybkao. Mam
        > nadzieje ze Sarkozy to zrobi. Islam jako system spoleczno polityczno
        religijny
        > nie jest kompatybilny z demokracja. Swiadczy o tym fakt ze w kazdym karju
        > islamskim po obaleniu rezymu do wladzy w demokratycznych wyborach dochodza
        > islamisci (w Turcji tez ale tam rzadzi armia i wladzy islamista oddac na
        razie
        > nie chce - ale jak dludo? kto to wie). Jesli ktos uwaza inaczej to niech
        powie
        > mi czy czytal Koran od deski do deski. Moi znajomi (dosc czerwoni) z
        > uniwersytetu po przeczytaniu Koranu przestali opowiadac banialuki poliquement
        > correct. I w sparwie Islamu zgadzaja sie ze mna. To samo dotyczy wejscia
        Turcji
        >
        > do UE. Nie ma zlych i dobrych muzylmanow sa tylko praktykujacych lub nie. Nie
        > mozna mowic o integraji Muzulmanow bo oni uwzaja sie za lepszych wiec dla
        nich
        > integracja to zdrada islamu i cos w rodzaju "rownaj w dol". Badzmy rozsadni,
        > bronmy Europe i siebie samych przed ta grozna religia.

Mieszkam we Francji od 25 lat ,przyjechalem w maju 1980.
        Nikt i nigdy nie traktowal mnie zle ani nie bylem dyskryminowany.
        Nigdy tez nie wytykano mi mojego polskiego pochodzenia.
        Trzeba tylko spelnic kilka warunkow dobrego wychowania i postepowania
        cywilizowanego czlowieka:
        -nauczyc sie perfekt ,w mowie i pismie jezyka
        - byc uczciwym w czynach i slowie
        -odnosic sie z szacunkiem do ludzi;zktorymi sie zyje na codzien i pracuje
        - miec wlasny honor i ambicje
        no i jeszcze kilka takich ,ale generalnie jezeli ktos z grubsza przestrzega 10
        cioro przykazan to nie bedzie mial zadnych problemow .Problem w tym,ze
        muzulmanie nie znaja 10cioro przykazan wiec jest niemozliwoscia nauczyc ich
        cywilizacji europejskiej
        • euro67 Re: Islam do domu! 12.11.05, 17:07
          Trzeba byc lepszym od miejscowych aby sie przebic. I tu jest problem!
          Mieszkancy przedmiesc (we Francji mowi sie czesto "quartiers défavorisés" czyli
          cos w rodzaju dzielnic opuszczonych) nic nie robia aby byc lepsi. Ich rodzice
          przyjechali do francji najczesciej nielegalnie z czarnej Afryki i Magrebu w 95%
          muzulmanie (wiec inna kultura i system wartoscoi), nie mieli wyksztalcenia ani
          tez wielkich potrzeb.Jesli pracowali to za grosze bo sa niewykwalifikowani, a
          kiedy zaczal sie kryzys zaczeli zyc z zasilkow i drobnych ciemnych intersow.
          Nawet z zasilku czy RMI (scjalu) mozna we Francji zyc jesli nie m sie duzych
          wymagan? Ich dzieci nie maja pracy bo do szkoly chodzili krotko i byle jak, nie
          maja przykladow starania sie o prace w rodzinie, natomias maja przyklady bardzo
          bogatych kolegow ktorzy zyja ze sprzedzy narkotykow, alfonsowsta, kradziezy
          etc. Ciekawe ze jak pokazuja ich w TV (zreszta nie tylko bo widze to czesto
          sam) to mlodzi z tych "biednbych" dzielnic ubrani sa od stop do glow w NIke
          etc. Zgadzam sie z Sarkozym. Zbyt dlugo Francja przymykala oczy na to co dzieje
          sie po cichu na przedmiesciach, aby bylo spokojnie. Okazalo sie ze trzeba bylo
          dokrecac srube, teraz jest juze troche pozno ale nie ma innego wyjscia. Druga
          sparwa to trzeba zmienic jezyk: przestac mowic tym ludzim jacy sa biedni i
          poszkodowani w stosyunku do "normalnych" a powiedziec ile kazdy normalny
          doplaca do nich co miesiac (ja sparwdzilem na swojej wyplacie - 109€
          miesiecznie podatku CSG) a "normalni" ludzie ciezko pracujacy we Francji i
          reszcie Europy - np. w Polsce - nie zyja lepiej ale czesto gorzej. Jak sie
          jednak komus nadal nie podoba Francja to droga powrotu niedyskryminacji,
          demokracji i do dobrobytu w kraju pochaodzenia powinna byc im ulatwiona. A moze
          tez, i tu juz sobie marze, Polacy ( a zwlaszcza ich rzadzacy) obudza sie
          wreszcie i wybija sobie na zawsze z glowy Turcje i inne karje muzulmanskie w
          demoratycznej Europie.
    • kaisy7 [...] 12.11.05, 16:14
    • kaisy7 Re: Po prostu nalezy pytac o religie. 12.11.05, 16:15
      po co się cackać?
      po prostu szlaban i wynocha z powrotem. bawić się w pytania ...
      było inaczej, dziś mają co chcieli
      • antymuslim1 A co ci przeszkadzaja Arabowie chrzescijanie???? 12.11.05, 16:31
        Bo mi nie przeszkadzaja w ogole.

Za to przeszkadzaja mi i to BARDZO muslimy wszelkiego koloru skory.
        • kaisy7 Re: A co ci przeszkadzaja Arabowie chrzescijanie? 12.11.05, 17:20
          Przeszkadzają mi tylko ci (antyeuropejski napływowy element), którzy dostali
          kiedyś możliwość emigrowania na Stary Kontynent i nie dostosowali się do
          obowiązujących tu reguł. A jest to gościa obowiązek - jego prawem było tu nie
          przyjeżdżać.
          Arabowie, Murzyni chrześcijanie czy też innej religii mi nie przeszkadzają. O
          ile stosują nasze zasady, pracują, płacą podatki.
        • antyzydek [...] 12.11.05, 17:55
          • thezzy Re: mi przeszkadzaja wszyscy co wyznaja judaizm 12.11.05, 21:07
            a mnie sie zdaje, ze to musi jest jaka prowokacyja wiadomych srodowisk
            dziadostwo panie dziadostwo te przebrane w turban mniejszosci bo to one so tom
            interprentancjo czy inszo inspinrancyjo takich czynow lubierznych
    • jolkak11 to oczywiste -w Serbii (kosowo)zniszczyli kilkaset 12.11.05, 16:20
      i jakoś nikt się nie przejął a jeszcze obiecuje się im własne państwo!! Oby tak
      dalej - niedługo dotrą do nas!
    • ya_basta Re: Francja: zniszczono polską kaplicę w Houdain 12.11.05, 16:24
      mam zly humor wiec napisze wprost:
      wymiotowac mi sie chce, gdy czytam wasze rasistowskie posty pelne nienawisci.
      zaj.ebac wszystkich arabusow! to wasze motto co nie? roz.pie..c wszystkich
      muzulmanow! mam was dosyc cholerni rasisci! wynoscie sie z mojego swiata!
      • kaisy7 Re: Francja: zniszczono polską kaplicę w Houdain 12.11.05, 16:26
        twojego?
        wolne żarty.
      • anjos ya-basta....to Ty przenies sie lepiej do rozowego 12.11.05, 16:27
        salonu. Albo lepiej do poczekalni psychiatry...
      • nocny.lot Re: Francja: zniszczono polską kaplicę w Houdain 12.11.05, 16:28
        dyskutuj z nimi koszem. szkoda zdrowia.
    • mrufka28 A kto ją zniszczył? Muzułmanie? 12.11.05, 16:24
      Ja np chcę wiedzieć kto ją zniszczył! Tak - dokładnie! Chcę wiedzieć kim byli
      wandale. Czy byli to przypadkiem może muzułmanie lub Arabowie czy tylko zwykli
      bezrobotni wandale.

Eurojihad.org - świetne wiadomości o Francji iislamie
    • pyosalpinx Re: Francja: zniszczono polską kaplicę w Houdain 12.11.05, 16:30
      Polska czy nie polska kaplica, to mniej wazne. Istota rzeczy jest, ze sa to
      rozruchy religijne. Oto owoce moedlu panstwa swieckiego sensu stricto, jakim
      zapragnela byc Francja. wystarczylo, dac im palec, a oni ucinaja reke.
      Gratulation Monsieur Chirac. A pamietacie kto byl premierem, kiedy Francja
      sprzedala Irakowi technologie jadrowe ? Dla tych co sie historia mniej
      interesuja...wlasnie Jaques Chirac, ten sam zreszta, ktory tak sie brzydzil
      agresja na Irak.
      • astygmatyk Re: Francja: zniszczono polską kaplicę w Houdain 12.11.05, 17:32
        > Gratulation Monsieur Chirac. A pamietacie kto byl premierem, kiedy Francja
        > sprzedala Irakowi technologie jadrowe ? Dla tych co sie historia mniej
        > interesuja...wlasnie Jaques Chirac, ten sam zreszta, ktory tak sie brzydzil
        > agresja na Irak.

Chcesz powiedziec,ze gdyby nie bylo rozruchow we Francji to nie byloby agresji
        (rowniez polskie) na Irak???

A tak naprawde.... nikt nie ma takiego doswiadczenia z Arabami jak Francuzi...
        Na pewno nie Anglicy i z cala pewnoscia nie Amerykanie... Jesli kto z
        muzulmanami wygrywal wojny to na pewno nie Amerykanie...
        Poszukaj troche w internecie ile arabskich trupow splynelo Sekwana bo arabskich
        demonstracjach w 1955 (nota bene: za rzadow lewicowych!!).... SETKI....

Ale nikt nie bedzie strzelal do Arabow z powodu jakichs POLSKICH witrazy... Na
        wszelki wypadek przeczytaj sobie co Francja ma do powiedzenia na temat polski.
        Wczorajszy wstepniak w Le Monde, zamieszki nie zamieszki, wzywa do utarcia nosa
        Polsce z powodu nowego rzadu....

www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-3214,36-709170@51-645371,0.html
        Francja brzydzi sie nie tylko mahometanizmem, ale rowniez.... katolicyzmem...

• nocny.lot Re: Francja: zniszczono polską kaplicę w Houdain 12.11.05, 17:34
          Jakos nie brzydza sie Irlandczykami, Hiszpanami, Wlochami. Ciekawe czemu.
    • nocny.lot Re: Francja to SLABY, IMPOTENCKI kraik....3 liga 12.11.05, 16:31
      Na szczescie Polska nalezy do pierwszej ligi zuzla na lodzie
    • werter-6 [...] 12.11.05, 16:51
      • nocny.lot Re: a dlaczego?? bo Polska jest krajem wyznaniowy 12.11.05, 16:53
        Bez przesady. Zaczadzonych nie brakuje, to prawda.
        • mordzinas GDYBY TO BYŁA SYNAGOGA ...... 12.11.05, 17:05
          To by była afera na cały świat i układ słoneczny.

A że tam jakiś Kościół zniszczyli to co tam.
          Nieważne.

Trzeba być tolerancyjnym dla wadali i bandytów.

W końcu jesteśmy "europejczykami " w Unii europejskiej...
          A to zobowiązuje do poprawnosci politycznej...
          • jacek.soplica Re: GDYBY TO BYŁA SYNAGOGA ...... 12.11.05, 17:15
            Synagoga tez poszla. Nikt o tym nie mowi.
            • euro67 Re: GDYBY TO BYŁA SYNAGOGA ...... 12.11.05, 17:19
              JAKA MOZE WIESZ BO JA NIC NIE SLYSZALEM?
              • jacek.soplica Re: GDYBY TO BYŁA SYNAGOGA ...... 12.11.05, 17:25
                Czytam Forum w Le Monde. Nie wiem dokladnie gdzie ale spalili, czy nadpalili
                rowniez synagoge i to z cala pewnoscia jest prawda; (ja nie we Francji a po
                sasiedzku); tam bardzo ciekawe rzeczy (w grzeczny sposob) ludzie pisza.
              • jacek.soplica Re: GDYBY TO BYŁA SYNAGOGA ...... 12.11.05, 17:30
                euro67 napisał:

> JAKA MOZE WIESZ BO JA NIC NIE SLYSZALEM?

Juz, cytuje z Le Monde:

A Pierrefitte-sur-Seine, un engin incendiaire a été lancé contre le mur de la
                synagogue,
            • antymuslim1 JA MOWILEM!!!!!!!!!! 12.11.05, 17:21
              Oto moj watek!!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=31619062&a=31619062
          • thad-gaw Re: GDYBY TO JASNA GORA ...... 12.11.05, 17:35
            Ja nie rozmumiem, no bom zza oceanu. Jaki jest problem, ze jakas katololicka
            kaplice, och przepraszam, polska kaplice obrzucano glazami(?!) Wyjatkowa
            dorodna mlodziez zyje we Francyji. Mosci panowie, na wojne krzyzowa z
            niewiernymi! My, Polacy mam recepte na prawdziwa religie. Religie falszu i
            obludy, glupoty i pieniactwa.
            Tylko czekac, kiedy do nazwy IV RP dodamy "Swieta". Jeszcze do niedawna mozna
            bylo zwiedzac piekne polskie miasta, symbol polskiej prosperity, bez obawy, ze
            wkroczymy na teren uswiecony. Dzis swietosc za kazdym rogiem. Juz nie wiem, czy
            wchodza na ulice, nazwana imieniem jakiegos swietego, mam kleknac i zaczac sie
            zegnac. A moze sciagnac czapke i buty. Kiedys to za rogiem mozna byla znalezc
            toalete, zeby po chodzonym dniu zalatwic swoje fizjologiczne potrzeby. A
            dzis..chyba trzeba bedzie to zrobic pod kosciolem lub kaplica. Z wielkim trudem
            pozbylismy sie wszelkich monumentow bierutowskich, Dzierzynsko-pochodnych,
            Armii Czerwonej, klasy robotniczej, Lenina. Po co to bylo? Zeby teraz od
            jeszcze raz od poczatku stawic nowe pomniki, JP II, Kominka, swiete krzyze, sw.
            Rydzyka, i Jankowskiego i wielu innych swietych za zycia. Wyleczylismy sie z
            jednego syfu po to, zeby zlapac inna odmiane choroby wenerycznej. Gnije ten
            kraj od zarazy, moze to i swiete ale zaraza.
    • kaisy7 Re: i zydow oczywiscie won 12.11.05, 17:12
      anyzydek, co ty wygadujesz?
    • euro67 Poogladajcie sobie sami 12.11.05, 17:16
      Czy wiecie co zanczy jihad i Allah akbar?
      x700.putfile.com/videos/a4-31003132596.wmv
      no comment
    • euro67 Re: ANTYISLAMSKA PROPAGANDA FASZYSTOWSKA 12.11.05, 17:25
      Jasne ze nie muzylmanie ani imigranci! Poznalem ich wszystkich czterech mimo
      przebrania... to byl G.W. Bush, N. Sarkozy J. Kaczynski i Benedykt XVI!
    • darl gdzie jest polski MSZ? 12.11.05, 17:27
      gdyby w Polsce spalono francuski kościół....
      • euro67 Re: gdzie jest polski MSZ? 12.11.05, 17:29
        A kto i po co mialby niby to zrobic? No chyba, ze geje, lesbijki i PPA Racja z
        byla min Sroda jako mulla?
    • demokratus OTO SKUTKI WYKLUCZENIA SPOŁECZNEGO 12.11.05, 17:29
      frustrowanej młodzieży i emigrantów.
      • euro67 Re: OTO SKUTKI WYKLUCZENIA SPOŁECZNEGO 12.11.05, 17:35
        Poprawnopolitycznie gumowe haslo! Nie mozna mowic o integraji Muzulmanow bo oni
        sami sa rasistami w stosunku do "krzyzowcow" i zydow i uwzaja sie za lepszych
        wiec dla nich integracja to zdrada islamu i cos w rodzaju degradacji w ich
        ocach. To nas chca predzej czy pozniej zintegrowac z islamem (ogniem i mieczem).
    • grzegorzkasprzyk [...] 12.11.05, 17:35
      • nocny.lot Re: WYDALIĆ WSZYSTKICH "ANTYKRETYNÓW" 12.11.05, 17:36
        Nie zgadzam sie. To jedna z polskich atrakcji turystycznych.
      • euro67 Re: WYDALIĆ WSZYSTKICH "ANTYKRETYNÓW" 12.11.05, 17:37
        a moze lepiej byloby zaczac od tych ktorzy ziona nienawiscia i chca wydalac
        innych bo im sie nie podobia?
        • nocny.lot Re: WYDALIĆ WSZYSTKICH "ANTYKRETYNÓW" 12.11.05, 17:38
          i kto to mowi?
          • euro67 Re: WYDALIĆ WSZYSTKICH "ANTYKRETYNÓW" 12.11.05, 17:43
            Poczytaj dokladnie i sproboj zrozumiec drukowane. Jesli dla ciebie nie ma
            roznicy miedzy zgodnym z prawem wydalaniem skazanych za rozboje i niszczenie
            mienia bandytow i wichrzycieli, a wzywaniem do wydalania z Polski np. ludzi
            o "moherowych" pogladach (a ktorych tu bede bronil mimo, ze ich pogladow nie
            podzielam) to swiadczy tylko o twojej wizji sprawiedliwosci i wolnosci. Nic
            dodac nic ujac!
            • nocny.lot Re: WYDALIĆ WSZYSTKICH "ANTYKRETYNÓW" 12.11.05, 17:45
              Dlaczego mam odpowiadac za cudze poglady?
              • euro67 Re: WYDALIĆ WSZYSTKICH "ANTYKRETYNÓW" 12.11.05, 17:52
                no wlasnie,nie odpowiada sie za niczyje inne niz swoje poglady. Ale postulat
                zeby wyrzucac moherowe berety to (jesli nie slowna prowokacja jakiegos chorego
                anyklerykala - "czerwone berety"?) wzywanoie do przesladowan za poglady, to
                podpada pod prokuratora!!!! ? Zreszta aa "moherowe" poglady bylo sie juz
                przesladowanym za komuny, gdy tymczasem anyklerykalowie byli na piedestale,
                czyzby teraz wracalo nowe? Umiejmy uszanowac cudze poglady (dopoki nie pala
                samochodow, szkol i swiatyn - wszystko jedna jakiej religii)!
    • antymuslim1 Czy my Zydzi integrujemy sie w 'wasza' cywilizacje 12.11.05, 17:56
      ???? To my Zydzi STWORZYLISMY w POLOWIE WASZA CYWILIZACJE!!!!!!
      A Wy tu zadajecie pytania typu czy my sie integrujemy w waszej cywilizacji____
    • lechu1 Islam pali i niszczy wszystko co Chrzescijanskie 12.11.05, 23:05
      lub no Zydowskie .
      To normalka u nich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka