dana33 26.01.06, 08:57 co powiesz na wyniki wyborow w autonomi??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystian71 Re: hallooo, cepek!!!!! 26.01.06, 09:11 a sa juz oficjalne wyniki?Jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: hallooo, cepek!!!!! 26.01.06, 09:25 Nawet Arabowie izraelscy sa zmartwieni. Wiesz jaki tam sie teraz zacznie wewnetrzny terror? My sie nie bedziemy wtracac. Sami sobie wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother Re: hallooo, cepek!!!!! 26.01.06, 09:38 Nu to ladnie z waszej strony.Wiesz jak wtracaliscie sie to wam autobusy lataly.W koncu dotarlo czy jeszcze nie.Jak myslisz. Nu Ameryka juz zapowiedziala ze nie bedzie nawet z nimi rozmawiac. P.S.Czytalem w zioncowej gazecie ze eretz nie ma granic i chlopcy z IDF rajcuja po palestynie jak busz po texasie. To jak z tymi granicami?Macie czy nie macie bo wiesz podstawa panstwa sa granice a nie czolgi.Wy jak zwykla na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone [...] 26.01.06, 17:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother Re: hallooo, cepek!!!!! 26.01.06, 09:15 nu ciucka jak moglas dopuscic aby hamas wygral. Slyszalem ze zionce juz krzycza aby budowac mur o 10 metrow wyzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: hallooo, cepek!!!!! 26.01.06, 13:43 wlasnie abu maazen dal zielone swiatlo hamasowi do utworzenia rzadu.... dlaczego nie powiesz co o tym myslisz???? nie mow, ze nagle ten konflikt przestal cie interesowac... nu????? nie myslisz, ze panstwo terrorystyczne to idealny sasiad? nie tylko dla nas, dla kazdego..... co wg ciebie powinien israel teraz zrobic, zeby hamas byl gotowy podpisac uklad popkojowy z nami, nawet na 5 minut.... bo przeciez dluzej i tak ten uklad nie utrzyma sie.... nu, wprawdzie bez wielkich nadzieji ale poczekam sobie jeszcze ciut na odpowiedz.... a nuz a widelec... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother Re: hallooo, cepek!!!!! 26.01.06, 16:48 ciucka nie rozsmieszaj mnie.Ty taka madra ze swoim malym mocarstwem nie wiecie co robic?To ci przypomne co SSharon twoj idol robil.Strzelal do 13 letnich dziewczynek na zasadzie najpoierw zabij a pozniej pytaj. To wasze mocarstwo na glinianych nogach stoi choc macie czolgi i bombowce nie macie panstwa bo panstwo na obiecankach budowane i jeszcze bez granic. Nie chcecie zorganizowac miedzynarodowej komisji do utworzenia obu panstw na zasadach obopolnej wspolpracy pod auspicjami ONZ(na kilka dekad) az maszyna ruszy i zaczne pracowac.Macie swojego Boga i nikt wam nie bedzie dyktowal co macie robic.To jeden ze sloganow twojego idola. Ale ciucka pociesz sie bo poniewaz sie boisz i srasz w pory juz na te wiesc to masz juz gwarantowana pomoc z USA.Nie zapomnij tez dodac jak bedziesz zamowienie na kilka miliardow dawac ze ci sie nalezy bo byl holokaust.Nu i jeszcze ze antysemityzm ciagle jest i ma sie dobrze w przeciwienstwie do zioncow zyjacych w strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: hallooo, cepek!!!!! 26.01.06, 20:35 geeez, zerowiec.... ty sie dobrz czujesz? napewno? bo wiesz, ani razu nie napisales i nie odmieniles slowa kastnerowiec w tym poscie..... martwie sie o ciebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
greenblock Jest takie powiedzenie o kawalku sznurka ... 26.01.06, 13:56 Arabom to wystarczy, zeby sie sami unicestwili. Co zostanie na tych piaskach Polnocnej Afryki jak sie skonczy ropa? Wilblady ryczace z glodu ... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 17:04 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060126/swiat/swiat_a_8.html Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 17:17 "Czy to znaczy, że Kadima i Likud nie są pani zdaniem zdolne do negocjacji i zawarcia pokoju? Zarówno twórca Kadimy Ariel Szaron, który przez niemal całą swą karierę był politykiem prawicy, jak i inni prawicowi przywódcy wielokrotnie powtarzali w izraelskiej prasie, że wycofanie ze Strefy Gazy ma służyć zablokowaniu mapy drogowej (planu pokojowego, na którego realizację naciska społeczność międzynarodowa - przyp. red.). Nie jest to tajemnicą. Dwa dni temu pełniący obowiązki premiera Izraela Ehud Olmert powiedział, że Izrael nie opuści wszystkich osiedli na Zachodnim Brzegu Jordanu, co jest wbrew mapie drogowej. I nadal będzie budował mur, konfiskując palestyńskie ziemie." Wycofali sie z Gazy ale dali do zrozumienia ze to bylo na zasadach jednostronnej dobrej woli.Jacy to zionce dobrzy,oddali ukradzione aby zrobic z tego prezent. Z West Bank nie beda sie wycofyfac bo to plan miedzynarodowej spolecznosci a tej oni sluchac nie beda bo kto to w koncu jest ta miedzynarodowa spolecznosc aby zioncom mowic co maja robic.Zionce rozkazuja co ma miedzynarodowa spolecznosc robic-prawda ciucka?. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 18:03 podoba mi sie ten wywiad, zwlaszcza zaznaczenie ,ze "wielokrotnie podkreslali w israelskiej prasie"-ISRAELSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 20:42 znow orgazm, krystek? przeciez sie wykonczysz, facet.... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 21:14 ty mnie chyba przeceniasz, przeciez ja prawie dziadek. ale choc dziadek, to dobra pamiec mam i pamietam jak sie obnosilas po forum z tajemnicza mina,ze szaron z gazy ustepuje,ale plan ma dobry :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 20:37 geeez, zerowiec.... ty musisz miec wysoka goraczke..... to juz drugi post bez kastnerowcow..... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 20:41 baaaardzo ciekawy, aki.... polska muzulmanka przeprowadzila wywiad z czysta etnicznie muzulmanka... mecyja a nie artykul... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 21:17 a oprocz tego,ze niesluszna religie wyznaja, naklamala cos do mikrofonu? Baaardzo zainteesowal mnie ten punkt ujety w statucie rzadzacej jak dotad w Israelu partii.To jest prawda dana,czy islamskia potwarz? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 21:20 krystian71 napisała: > a oprocz tego,ze niesluszna religie wyznaja, naklamala cos do mikrofonu? nu wiesz.... nu.... muzulmanka fuj-tfuj. Czy trzeba jeszcze cos dodawac na temat tej "rasy"? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 21:43 mnie najbardziej ten statut partii Likud interesuje. Pytam z dalekiego-zmienil temat Pytam danuske milczy... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 22:29 acha juz mam. Nie od razu zaskoczylem. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 23:50 nu, ja nie 24 godziny na forum, mam zycie tez poza forum.... juz mam odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 26.01.06, 23:48 nie mam pojecia, czy likud ma to w statusie, ale mowili czesto ze sie nie zgodza. od paru lat zmienili zdanie i mowia glosno, ze daza do stworzenia panstwa palestynskiego, podpisali przeciez road map, nie? natomiast hamas nie tylko wczoraj ale i dzisiaj mowil o zlikwidowaniu israela i nie zmienieniu ich statusu: Recognizing Israel is not on the agenda either now," he said. Hamas stressed the group has no intention to disarm, with al-Zahar reiterating Hamas does not plan to "change even one word" in its charter, which calls for Israel's destruction. no i pereleczka: The leader of the group, Ismail Haniyeh, also said the Islamic group will “complete the liberation of other parts of Palestine,” but did not say which territories he was referring to or how he would go about it. a baba lze jak z nut w tym artykule.... "że palestyńskie władze, zdominowane dotąd przez Fatah, poczyniły zbyt wiele ustępstw." jakie ustepstwa poczynili??? bo nie slyszalam o zadnym... "Izrael..... musi tych porozumień przestrzegać." tu sie usmialam.... my nie przestrzegalismy, czy oni? bo lamali jedno po drugim natychmiast po podpisaniu.. taaak, co bedzie 28 marca to nie jest pewne, tylko ta babka jakos nie czyta israelskich gazet, ktore na dzisiaj przewiduja dla kadimy 44 mandaty, dla partii pracy 23, a dla likudu 17. ale ona jeszcze nie wie.... nu, nu.... jedyna prawda, ktora tam powiedziala i to tez nie pelna, to o nie oddaniu wszystkich osiedli na west bank i o budowie muru. o nie oddaniu wszystkiego mowil juz sharon i to dawno, to nie nowa idea olmerta. a mur pewnie ze bedzie budowany dalej i mam nadzieje, ze po dzisiejszym zwyciestwie hamasnikow to bedzie szybciej budowany. mamy niezle rezultaty z tym murem: ponad 70% zamachow mniej, to niezly wynik, prawda? a teraz, jak dostajemy za sasiada panstwo terrorystyczne, to wg mnie trzeba dobudowac pare metrow wysokosci tego muru, bo 8 metrow to niedostatecznie dla hamasnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 27.01.06, 00:20 i mowia glosno, ze daza do stworzenia > panstwa palestynskiego, podpisali przeciez road map, nie? takas chitra?o panstwie palestynskim na zachodnim brzegu chodzi, nie o panstwie palestynskim wogole. Road map podpisane, a w statucie rzadzacej partiiwisi co innego w polle nie wierz dana, u nas sie na takich pollach zdrowo nacieli, do dzisiaj nie moga dojsc do siebie.Tak to piszesz,i sie wydalo ,ze to gazety u was ustawiaja wybory. Skoro gazety tak napisaly , to po co jeszcze sa wybory i dodatkowe koszty:) , tylko ta babka jakos nie czyta > israelskich gazet, ktore na dzisiaj przewiduja dla kadimy 44 mandaty, dla > partii pracy 23, a dla likudu 17. ale ona jeszcze nie wie.... nu, nu a wogole fajnie ze jestes, juz sie balem,zes bana dostalaza ten antyanty Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 27.01.06, 00:36 chwilke, krystian.... ty mowisz, ze beda mieli jedno panstwo w gazie, a drugie na zachodnim brzegu????? nie rozpedzasz sie za bardzo? pisalam juz od miesiecy, ze dostana west bank bez paru miejsc, gdzie sa nasze duze miasta. wiec o co ci chodzi? pisalam tez, ze jak nie przestana strzelac po ewakuacji gazy, jak nie przestana z zamachami i terrorem, to israel sie zastanowi co do west bank. nu, a teraz jak mamy hamas przy wladzy, to poczekajmy co i kiedy i czy wogole dostana. nu, watpie, zeby cos sie zmienilo. moze kadima dostac zamiast 44 mandatow 37, ale i tak wygraja. bana nie dostalam. jutro wyjezdzam na pare dni, wiec mnie nie bedzie. a potem to sie zastanowie, bo mam was dosyc. jak bede pisac jedno slowo na tydzien, to tez bedzie duzo. nie jestescie uczciwymi partnerami w rozmowie, lubicie klamac i dokopywac, a ja juz za duza dziewczynka na takie zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 27.01.06, 00:44 tez mi ekspert od siedmiu bolesci... a nie mowila kiedys ze Gazy NIGDY nie dostana? (Wzglednie po trupie)... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 27.01.06, 00:48 mowila, lecz za szaronem zdanie zmienila Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 27.01.06, 00:47 dana, nie denerwuj sie tak tym Hamasem. Przeciez zawsze ci pisalem,ze lepszy wlasny Hamas w polu niz samsone w Neapolu wrocisz z narady rzadowej za pare dni i bedzie git, zobaczysz, znow polubisz to forum a z tagaza to co, bloo nie rozumiem , znow chcecie do niej wejsc.To pocoscie tam wszystko burzyli Kiedys rozmawialem ze starym kolejarzem spod Tczewa, tam szla przed wojna granica i byl most na Wisle.Jak wybuchla wojna, to w pierwszej godzinie kolejarze sami wysadzili ten most. A Niemcy i tak przeszli w tym miejscu rzeke w pare dni. I po wojnie ten sam kolejarz musial ten sam most odbudowywac i jeszcze sie pieklil , na cholere go wysadzali. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 27.01.06, 00:51 ja sie hamasem zupelnie nie denerwuje. dla nas tutaj sytuacja wogole sie nie zmienia, przynajmniej tymczasem, bo hamas rzadzil w autonomi juz od dawna. to wy, europejczycy, macie teraz ciezki orzech do zgryzienia, popieraliscie terror i teraz bedziecie sie musieli jakos wywinac, albo go dalej popierac... tak zy ty sie denerwuj, a ja nie musze. nie mam pojecia o czym ty piszesz w zwiazku z gaza, bo nic nie wiem o tym, zebysmy mieli tam wejsc. jesli, to tylko wojsko, i tylko po to, zeby dac terrorystom w dupe jak im sie nalezy, a potem sobie wroca do domu, miejmy nadzieje zdrowi i cali. zajac gaze jeszcze raz, to twoja fantazja. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 27.01.06, 00:56 no to czemu napisalas,ze ja chce dwa panstwa palestynskie otworzyc , jedno w gazie a drugie na WB ?I to cie jeszcze tak oburzylo. Ja sadzilem,ze to bedzie jednowspolne panstwo Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 27.01.06, 00:57 "chwilke, krystian.... ty mowisz, ze beda mieli jedno panstwo w gazie, a drugie na zachodnim brzegu????? nie rozpedzasz sie za bardzo?" Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawy wywiad w "rzepie" n/t 27.01.06, 01:00 "o panstwie palestynskim na zachodnim brzegu chodzi," Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: no oczywiscie 26.01.06, 22:20 ciekawe co poniektorzy mieliby do powiedzenia na sarkazm poswiecony innej "rasie": "baaaardzo ciekawy artykul.... polska zydowka przeprowadzila wywiad z czysta etnicznie zydowka... mecyja a nie artykul..." Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no oczywiscie 26.01.06, 23:51 ty mnie aki nie wkladaj w usta slow, ktorych nigdy nie powiedzialam. mozliwe ze wg ciebie muzulmanin to untermensch. ale wg mnie terrorysta to untermensch. jako ze hamas to terrorysci, wiec i untermenschen. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: no oczywiscie 26.01.06, 23:55 .. polska muzulmanka przeprowadzila wywiad z czysta etnicznie muzulmanka... ------------------------------------------------ odwołujesz sie tu( ironicznie )wyłącznie do wyznania-więc nie kręć teraz Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:21 dana szczera kobita, co na mysli to zaraz na jezyku Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:23 nieraz powtarzała,że (hm...tu mam jakieś skojarzenia) ministrem propagandy mogłaby być Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:40 przede wszystkim uczciwa. klamalam ostatni raz jak mialam 5 lat. i nie widze zadnej przyjemnosci w kopaniu innych. ja was tu na forum traktuje jak normalnych ludzi. i to jest moj blad. wy lubicie dokopac, sklamac z cala premedytacja, udawac ze nie wiecie, nie odpowiadac na pytania ktore wam nie pasuja, walkowac ciagle te same idiotyzmy. nie jestescie ludzmi zyczliwymi. nie jestescie ludzmi uczciwymi. w sumie jestescie ludzmi z bardzo slabymi charakterami. nu, ale to juz wasz problem. ja w kazdym razie nie wstydze sie jak patrze na siebie w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:31 sluchaj aki, dosyc mnie zaczyna denerwowac to twoje wkladanie mi w usta slow ktorych nie powiedzialam i te twoje klamiesz i nie krec. ja nie krece, natomiast ty krecisz. to ze uzylam argumentu muzulmanka, to jeszcze dlugo nie znaczy, ze uwazam, ze jest ona untermensch. to sa twoje skojarzenia, a nie moje. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:35 no to po co wogole podkreslalas jej wyznanie , to chyba troche glupie co nie.? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:42 krystian71 napisała: > no to po co wogole podkreslalas jej wyznanie , to chyba troche glupie co nie.? To mialo tylko wyrazic poglad dany, ze ten artykul nie zasluguje na powazne traktowanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:43 nie, nie glupie. jakby to byla muzulmanka i nie muzulmanka, to by to interview wygladalo inaczej. wiem co mowie, bo znam te metody nie od dzisiaj. nu, a oprocz tego, ze skrytykowales ze podkresilam wyznanie, to nic wiecej na temat moich komentarzy samego interview nie masz do powiedzenia? nu, wiem ze nie masz, bo wiesz, ze mam racje a ona klamie. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:47 dana33 napisała: > jakby to byla muzulmanka i nie muzulmanka, to by to interview > wygladalo inaczej. wiem co mowie, bo znam te metody nie od dzisiaj. > > mam racje a ona klamie. - bo jest przeciez muzulmanka :-) Wiemy, juz wiemy..... Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbyt Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:49 oszukuje szlagiego,widziales go goldek? dobranoc :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 wszyscy tu wszystkich oszukuja 27.01.06, 00:50 > oszukuje szlagiego,widziales go goldek? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:53 goldbyt napisała: > oszukuje szlagiego oszukuj lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:39 dana33 napisała: > to ze uzylam argumentu muzulmanka, to jeszcze dlugo nie > znaczy, ze uwazam, ze jest ona untermensch. Pewnie ze nie! Ona przeciez tylko nabijala sie z tego artykulu bo jej autorka jest muzulmanka piszaca o muzulmance. Czegos takiego nie mozna przeciez brac powaznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:47 znowu drzewiecki klamiesz i manipulujesz i teraz przez nastepne dni bedziesz to jedno zdanie tak przekrecal, ze w koncu nie bedzie wiadomo o co chodzi. przede wszystkim nigdzie sie nie nabijalam, ze muzulmanka pisze o muzulmance. czyste klamstwo z twojej stronyu bo tam muzulmanka robi wywiad z muzulmanka, a nie pisze o niej. po drugie napisalam ze klamie i napisalam dlaczego. na ten temat ty juz oczywiscie glosu nie zabierzesz. spadaj, drzewiecki, bo mdli mnie od ciebie juz od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:51 dana33 napisała: > przede wszystkim nigdzie sie nie nabijalam. Nu peeewnie. Ty bardzo powaznie podsumowalas ten artykul.... "baaaardzo ciekawy, ... mecyja a nie artykul..." > po drugie napisalam ze klamie i napisalam dlaczego. Wiemy, wiemy... dlaczego bo "... polska muzulmanka przeprowadzila wywiad z czysta etnicznie muzulmanka" > spadaj, drzewiecki, bo mdli mnie od ciebie juz od dawna. git! A teraz daj mi wreszcie udac sie na zasluzony spoczynek! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:56 powiedziales juz dobranoc, drzewiecki, to co sie jeszcze tu petasz i zasmradzasz powietrze? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:54 no wiesz co dana, napisalas prawde,ze napisalas. Napisalas tez ,ze ona klamie, ale gdzie konkretnie , to juz wybacz nie zajarzylem. Ze napisala,ze israel musi przestrzegac...? To od razu klamie ? A co , nie musi? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no oczywiscie 27.01.06, 00:57 nu, krystian, ty lepiej gadaj se dalej z pustema. takie zabawy to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum no to mamy znow podludzi 27.01.06, 00:34 Tym razem Palestynczykow bo 95% z nich to (wedlug dany) "terrorysci" - czyli jak sie teraz okazuje "podludzie". A artykul w ktorym muzulmanka przeprowadza wywiad z czysta rasowo.. o przepraszam - czysto etnicznie muzulmanka moze byc tylko "baaaardzo ciekawy" (az 4 "a") i "mecyja" a nie artykulem. Dlaczego zasluguje w oczach niektorych na tyle pogardy? Bo przeprowadza go muzulmanka z muzulmanka. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: hallooo, cepek!!!!! 26.01.06, 19:41 Z woli narodu , wygral lepszy - Demokracja w calym znaczeniu tego wyrazu ,... uklony ============================================================================== co powiesz na wyniki wyborow w autonomi??? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: hallooo, cepek!!!!! 26.01.06, 20:44 nu, specjalnie napisalam nuz zamiast noz, zeby cie cepek wywolac z lasu, ale ty twardy.... nabrales wody w usta, duzo wody i kuniec.... nie ma odpowiedzi... jak zawsze na konkretne pytania ty nie odpowiadasz.... znaczy sie konkretne, kiedy musisz dac niewygodna dla ciebie odpowiedz.... nu, jaka ty to mowisz.... i tego... czesc... Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty pomyślmy dlaczego właściwie Hamas wygrał te wybory 26.01.06, 22:05 przecież większość Palestyńczykow ma też dość terrorystów i głosowali na Hamas nie dlatego, ze podklada bomby czytam w "Wprost": "Palestyńczycy, głosując na Hamas, zechcą w dużej mierze wyrazić wotum nieufności dla niekompetencji, korupcji i prywaty obecnego kierownictwa (...)" i dalej: "Trzeba przyznać, że Hamas udowodnił, że potrafi dotrzymywać umów i jest w stanie ograniczyć, a nawet powstrzymać akcje inicjowane przez mniej zdyscyplinowane środowiska wywodzące się z tej organizacji. Obserwując całkowitą niesubordynację członków Fatah i anarchię na jej najwyższych szczeblach, coraz więcej Izraelczyków zastanawia się, co by było, gdyby partnerem do rozmów stał się Hamas." i jeszcze coś z RMF-u: "Islamskie radykalne ugrupowanie Hamas usunęło ze swego manifestu wzmiankę wzywającą do zniszczenia państwa Izrael. Zdaniem obserwatorów ma to ścisły związek ze zbliżającymi się palestyńskimi wyborami parlamentarnymi." czytałem gdzieś, że to właśnie Hamas zajmuje sie czymś w rodzaju opieki społecznej pomaga ludziom i może dlatego głosują właśnie na Hamas? bo nie wierzę, żeby aż 45 % Palestyńczykow popierało terrorystów uproszczenia nie zbliżą nas do prawdy dla nas Hamas to zbrodniarze i terroryści dla Palestyńczykow niekoniecznie więc naprawdę warto zastanowić się dlaczego Hamas wygrał te wybory Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: pomyślmy dlaczego właściwie Hamas wygrał te w 26.01.06, 22:12 co to znaczy "dla nas" te wy to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: pomyślmy dlaczego właściwie Hamas wygrał te w 26.01.06, 22:25 aaki napisała: > co to znaczy "dla nas" > te wy to kto? normalni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: pomyślmy dlaczego właściwie Hamas wygrał te w 26.01.06, 22:27 wypowiadaj sie w swoim imieniu. normalnych ludzi lepiej zostaw w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: A moze on ma racje? 26.01.06, 23:19 www.lewica.pl/?dzial=teksty&id=152 Moze ktos ma inne zdanie? A moze to tylko klamca i karirrowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
mars_99 Fatah jak Solidarnosc.. 27.01.06, 03:08 moze i byla dobra na wywalczenie jakiejs tam 'niepodleglosci' ale po dojsciu do koryta...lepiej nie mowic. Korupcja i nepotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany WNIOSKI 27.01.06, 04:35 Zwyciestwo Hamasu pokazuje dobitnie ze Palestynczycy zostali tak przycisnieci do muru, ze gotowi sa walczyc nie liczac sie z wlasnymi stratami - w ich przekonaniu nie maja juz nic do stracenia, jedynym ich pragnieniem jest dowalic jak najwiecej Hutzpiarzom. Gratuluje wiec Szaronowi. Jego polityka spychaczy, wiezien, tortur i pomiatania Palestynczykami wydala dzisiaj swoje owoce. Odpowiedz Link Zgłoś