Dodaj do ulubionych

Jak reagowac na arogancje

30.01.06, 18:44
ktorej przykladem jest reakcja internautow amerykanskich na katowicka
tragedie?

Arogancja jest wada nie ofiary ale tego, kto ja wykazuje.

Emigranci polscy w Stanach, Niemczech czy Francji doswidczaja tego typu
arogancji bardzo czesto.

Zwracac uwage? Pomstowac? Policzkowac za werbalne ataki?

Sam nie wiem. Dlugi czas staralem sie byc, jako emigrant, o wiele
porzadniejszy, pracowitszy, uczciwszy niz tubylcy. Ale i moja ciepliwosc
zaczyna sie scierac. Coraz czesciej scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera kiedy
czytam takie posty, ktory nam aaki na swym watku przynosi.

Gwaltowny protest. Oko za oko, to mi zaczyna sie wydawac odpowiednia opcja.
Co mi tacy beda, niech mi skocza...tak coraz czesciej mysle.

Jakie sa wasze reakcje? Jakie powinny byc nasze reakcje.

Jak myslicie?

PF
Obserwuj wątek
    • wladyslaw.studnicki Stanowcze protesty MSZ. Przede wszystkim 30.01.06, 18:54
      do mediów papierowych i telewizji. Treść forum nie może być przyczyną
      interwencji państwowej. Niestety polski MSZ, przez lata prowadził politykę z
      gatunku "Przepraszamy że żyjemy", i oto skutki. Niestety PIS-owi brakuje kadr
      do tego resortu, i klika Mellera, doputy tam jest, nic nie będzie robić w
      takich sprawach.
      • free.mind Oczekuję, że polski rząd wypowie wojnę USA 30.01.06, 22:35
        Musimy pomścić te zniewagi. Czyszczę szablę pradziadka.

-
        Dołącz do normalnych
      • warmi2 Re: Stanowcze protesty MSZ. Przede wszystkim 30.01.06, 23:18
        Mam wrazenie ze Polacy by zrobili z siebie zupelnych idiotow gdyby zaczeli "kampanie" na temat kilku glupawych postow na internecie ( ktory pelen jest roznych idiotyzmow na praktycznie kazdy temat)
    • manny_ramirez Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 18:56
      Francuzie od tego co tam napsiali rzygac mi sie chce. Jednak zachowajmy pewien
      dystans. Przypomnij sobie co tu wypisuje sie na temat WTC.
      • bolko_turan Deszcz pada 30.01.06, 19:15
        Ignorowac typowy antypolonizm US Amerykanow i robic dalej jak zawsze, bo do
        Ciebie osobiscie sa pc?

Nie od dzis US Amerykanie sie z Polski i Polakow wysmiewaja - ale dla takich jak
        Ciebie, to tylko deszcz pada.
      • explicit Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 23:16
        Hehe , ciekawe ze ani ty , ani inni zydofile nie propagujecie tego dystansu jak
        sie ktos przejedzie po zioncach - Ciekawa tez absencja na tym poscie koszernej
        sfory i ich przytupasow , zaczynajac na doktorku z Oregon , konczac na krasuli .

uklony

==============================================================================

Jednak zachowajmy pewien dystans.
        • aaki Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 23:20
          split-forumowi żydzi praktycznie nigdy nie wypowiadają się na żadne inne tematy poza tymi dotyczącymi islamu oraz spraw żydowsko-izraelsko-polskich
    • warmi2 Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 18:59
      Zadnych.

Jakie znaczenie ma fakt, ze kilku idiotow wypisuje bzdury na jakiejs grupie ?
      Zaloze sie , ze ci sami ludzie komentuja w podobny sposob historie z calego swiata.

Nawet jezeli nie to co mnie to obchodzi ? Jeszcze nigdy nie spotkalem sie z zadna arogancja zwiazana z faktem, ze jestem z pochodzenia Polakiem tak wiec nie widze tego jako problem.

Zreszta zobacz co sie dzieje na tym forum ( ktore na dodatek ma moderacje)

• aaki hm... 30.01.06, 19:00
      tak ogólnie to wydaje mi się,że ameryka jako państwo jest arogancka,a część tej arogancji, wzorce zachowań kształtowane przez media,przenoszą się też na jej mieszkańców
      "przeciętny" amerykanin jest raczej człowiekiem zadufanym w sobie, skupionym na najbliższym otoczeniu i mało ciekawym zewnętrznego świata, który jawi mu się jako egzotyczna, prymitywna oddalona o tysiące mil "telewizyjna reality" Ameryka is great,a reszta świata istnieje o tyle o ile to pokazują ją w tv

Z drugiej zas strony powinniśmy sobie zdawać ,że nie wszyscy i nie wszędzie nas kochają.Czasem mają rację bo nie jesteśmy "wzorem i ideałem narodów i nigdy nie byliśmy.
      Swoja drogą przypuszczam iz większość tych postów pisałi gó..arze z lower class, prymitywni i mało wykształceni, biali, czarni, latynosi.Ich odpowiedniki bez trudu można znależć na polsich forach, czasem też i na FS
      • warmi2 Re: hm... 30.01.06, 19:14
        "amerykanin jest raczej człowiekiem zadufanym w sobie, skupionym na najbliższym otoczeniu i mało ciekawym zewnętrznego"

Mozna na to inaczej patrzec.
        Przecietny Amerykanin jest czlowiek pewnym siebie i , w przeciwienstwie np do Polakow, nie cierpi na kompleksy intelektualne i snobizm.
        Czy komus sie to podoba czy nie , wiekszosc ludzi ma tanie gusta i zadawala sie raczej plytkimi rozrywkami - roznica jest taka , ze w USA ludzie oddaja sie tanim rozrywka bez uczucia winy.
        W sumie Europejczycy robia to samo ( jak inaczej wytlumaczyc popularnosc Hollywod czy roznych talk-shows wzorowanych na USA) ale na zewnatrz popularna kultura jest obludnie potepiana nawet przez ludzi , ktorzy zyje nia na codzien.

"Ameryka
        > is great,a reszta świata istnieje o tyle o ile to pokazują ją w tv"

Heh, zernij na Europe. Wg EU prasy USA to kraj kowbojow , przemocy i ludzi umierajacych na ulicach , mity ktore wogole nie pokrywaja sie z rzeczywistoscia.
        • aaki Re: hm... 30.01.06, 19:21
          nie masz racji.europa to kontynent z tradycją kulturalną sięgającą 2-ch tys lat i czasem dłużej.
          cos z tego przetrwało nawet do dziś
          • warmi2 Re: hm... 30.01.06, 19:25
            "> nie masz racji.europa to kontynent z tradycją kulturalną sięgającą 2-ch tys lat
            > i czasem dłużej.
            > cos z tego przetrwało nawet do dziś"

Tak jak pisalem - snobizm.
            • aaki Re: hm... 30.01.06, 19:30
              chętnie oglądam "titanica' i chętnie również również niszowe filmy kina duńskiego czy iranskiego.
              snobizm? nie wiem.
              są dla mnie i dobre i ciekawe i pouczające
              • warmi2 Re: hm... 30.01.06, 19:31
                To fajnie.

Ale dlaczego masz problemy z tym , ze inni nie podzielaja twoich zainteresowan ?
                • aaki Re: hm... 30.01.06, 19:37
                  nie mam.
                  nie martwi mnie to,że w europie łatwiej niż w stanach obejrzec jest film iranski,dunski czy chilijski.
                  po prostu stwierdzam ten fakt
                  • warmi2 Re: hm... 30.01.06, 19:46
                    Nie ma sprawy, jezeli jest zapotrzebowanie na tego rodzaju rozrywke i ludzie placa za to dobrowolnie.

Gorzej gdy ktos w ministerstwie kultury probuje decydowac o gustach "motlochu" i za publiczne pieniadze promowac ( jego zdaniem) glebsza rozrywke.

W USA tez mozesz kupic praktycznie wszystko co chcesz - roznica jest taka , ze bardziej egzotyczny repertuar bedzie cie kosztowal wiecej jako ze w wiekszosci przypadkow nie jest dotowany z kieszeni podatnika.

W sumie co staram sie powiedziec, ze tak naprawde nie ma wielkiej roznicy w gustach pomiedzy USA i Europa , ale jak mowilem - wydaje mi sie , ze Europejczycy bardziej wstydza faktu , ze popularna kultura zawsze wygra z bardziej wyszukiwanymi formami rozrywki.
                    • aaki Re: hm... 30.01.06, 19:55
                      zapewniam cie ze dotacji do tego typu filmów juz nie ma
      • r3003 Re: hm... 31.01.06, 19:09
        Miałem nieprzyjemność podczas stypendium zagranicznego zetknąć się z młodymi,
        wykształconymi Żydami. Z tymi kalumniami pod adresem mojego kraju nie byłem
        nawet w stanie polemizować, bo to ludzie zaślepieni nienawiścią do Polski.
        Wprowadzali taką atmosferę, że bałem się nawet z nimi rozmawiać, bo zaraz
        nazwaliby mnie antysemitą i relegowali z prestiżowego uniwersytetu. Jeśli tak
        wypowiada się ich góra, to czego można oczekiwać po dołach?!
        • krystian71 Re: hm... 31.01.06, 20:10
          prawie kazdy przezyl takie spotkania, i glupi kto chowa glowe w piasek i
          przyjmuje to za dobra monete i wierzy w jakies przypadkowe bledy dziennikarzy,
          skroty myslowe i indywidualne nie zaaranzowane pomylki
          • arap1 Re: hm...na ckawke KRYSTA... 01.02.06, 07:39
            kazdego Zyda co spotkal uwaza za siwce nienawisci ,,choroby itd..ten czlowiek
            chory maniak..antysymita i faszysta..
    • arap1 Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:04
      smutne...prawda PF..przeciez napisale raz ze forum podobne do knajpy.. zachodza
      ruzne typki.sa stali alkoholicy...sa ku....wy sa alfonsy sa pedaly sa normalni
      ludzi moze samotni moze uciekajacy od codziennej rutyny sa sadysci jezeli masz
      swoj swiatopoglad trzymaj sie jego ..to twoje ja i twoje sumienie...aaki i
      rachelka split i kryst.i kilku innych podobych im to margines ludzkiego
      intelektu...pozdrowienia PF ARAP1
      • aaki Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:08
        rachelka split i kryst.i kilku innych podobych im to margines ludzkiego
        intelektu...pozdrowienia PF ARAP1
        --------------------------------------
        prosze arap o link do jakiejkolwiek mojej wypowiedzi na forum w zaiazku z tym co piszesz
        • aaki ?? 30.01.06, 19:35
          palec ci się na klawiaturze omsknął?
          czegos mi zabrakło jednak....(Ani Mitzta'er)albo(Sleecha)
    • fagay Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:11
      Jak reagowac ? - jesli nie jestes w stanie zignorowac, to mysle ze
      proste "pocaluj mnie w d.." powinno wystarczyc.
      • arap1 Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:16
        latwo to powiedziec..fagay ..chyba ze masz d...wielka jak caly SWIAT...:-)))bez
        obrazy..
    • indris Odpowiadaj JEŚLI umiesz 30.01.06, 19:19
      Nie odpowiadaj chamom. Adresuj swoje posty do INNYCH czytelników. Reakcje
      typu "ty szmato" są bezskuteczne, nawet jeśli słuszne. Wzoruj się raczej na
      Wolterze niż na Dantonie
    • dritte_dame Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:23
      polski_francuz napisał:

> ktorej przykladem jest reakcja internautow amerykanskich na katowicka
      > tragedie?

To jest wedlug Ciebie przyklad arogancji?

"arogancja: butna pewność siebie, hardość, zarozumiałość, połączona z
      lekceważeniem innych, z impertynenckim, zuchwałym zachowaniem się. "

www.slownik-online.pl/kopalinski/4db524e12ff274af412565cb004a87cc.php
      • explicit Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:27
        Chyba mial na mysli ignorancje - Niestety niektorych postow nie podciagniesz
        pod ten termin bo sa pisane z pelna swiadomoscia i przesiakniete jadem ,...

uklony

"arogancja: butna pewność siebie, hardość, zarozumiałość, połączona z
        lekceważeniem innych, z impertynenckim, zuchwałym zachowaniem się. "
        • warmi2 Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:29
          Wydaje mi sie , ze probujecie przeanalizowac zwykla ludzka glupote.

• dritte_dame Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:30
          explicit napisał:

> Chyba mial na mysli ignorancje - Niestety niektorych postow nie podciagniesz
          > pod ten termin bo sa pisane z pelna swiadomoscia i przesiakniete jadem ,...

Ja przede wszystkim nie widze w nich "pewnosci siebie".

> "arogancja: butna pewność siebie, hardość, zarozumiałość, połączona z
          > lekceważeniem innych, z impertynenckim, zuchwałym zachowaniem się. "
          • polski_francuz Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:36
            "lekceważeniem innych",

to glownie widze.

Brak empatii. Ze to tez ludzie, ze tez mysla, ze im przykro czytac, sluchac
            takie rzeczy.

Tu nie chodzi o definicje. Pal szesc. Czy ty chcesz DD, warmi powiedziec, ze
            nie doswiadcylas arogancji?

Daj spokoj, kazdy Polak doswiadczyl.

PF
            • warmi2 Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:39
              Arogancji to oczywiscie ale nie dlatego , ze bylem akurat Polakiem.

Na poczatku , kiedy jeszcze ciagle uczylem sie Angielskiego ( i wogole zycia w USA) zdazalo sie miec do czynienia z ludzmi , ktorzy byli mniej wyrozumiali dla moich jezykowych ulomnosci ale nie pamietam aby ktos specyficznie mial problemy z faktem , ze przyjechalem z Polski.
            • dritte_dame Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 19:40
              polski_francuz napisał:

> "lekceważeniem innych",
              >
              > Tu nie chodzi o definicje. Pal szesc. Czy ty chcesz DD, warmi powiedziec, ze
              > nie doswiadcylas arogancji?
              >
              > Daj spokoj, kazdy Polak doswiadczyl.

Kazdy doswiadczyl.
              Nie tylko Polak.

Ale czy powinnismy sie tym przejmowac
              jesli nie ma to zadnego wplywu na nasze obecne i przyszle losy?
              • polski_francuz Olac? 30.01.06, 19:45
                nie kazdy ma taka sile charakteru.

I kiedys kropla przebiera naczynie. Patience wears thin.

W kazdym razie coraz trudniej wybaczyc.

PF

• dritte_dame The Serenity Prayer 30.01.06, 19:53
                  polski_francuz napisał:

> nie kazdy ma taka sile charakteru.

www.cptryon.org/prayer/special/serenity.html

"... and wisdom to know the difference."
            • dritte_dame Buddha and the Gift 30.01.06, 19:42
              Buddha had been traveling from village to village teaching. In every village
              there was a very angry and rude young man who came up and began insulting
              him. "You have no right teaching others," he shouted. "You are as stupid as
              everyone else. You are nothing but a fake." Buddha walked to the next village
              and there was this man again verbally abusing him

One day, while Buddha was walking to another village, the man ran to catch up
              with Buddha. He began insulting him as they walked. Buddha was not upset by
              these insults. Instead, he stopped and asked the young man:

"Tell me, if someone offers you a gift, and you refuse to accept the gift, to
              whom does the gift belong ?"

The man was surprised to be asked such a strange question and answered:
              "I assume it would belong to the person who is offering the gift."

Buddha smiled and said:
              "That is correct. So if I refuse to accept your insults and abuse, who do they
              belong to?"

• polski_francuz Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 19:47
                DD ty mowisz o madrosci. Ja mowie o chamach.

PF
                • dritte_dame Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 19:48
                  polski_francuz napisał:

> DD ty mowisz o madrosci. Ja mowie o chamach.

Po co mowisz o chamach?
                  • polski_francuz Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 19:49
                    Bo mnie denerwuja.

PF
                    • dritte_dame Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 19:52
                      polski_francuz napisał:

> Bo mnie denerwuja.

Czy brak Ci pewnosci siebie?
                      • polski_francuz Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 19:54
                        Zaczyna mi braknac cierpliwosci.

PF
                        • dritte_dame Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 19:57
                          polski_francuz napisał:

> Zaczyna mi braknac cierpliwosci.

Cierpliwosci do czego?
                          Do znoszenia towarzystwa chamow?
                          • polski_francuz Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 19:59
                            Do znoszenia chamskich uwag. Oni czesto mysla, ze my to zaakceptujemy latwo.

PF
                            • dritte_dame Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 20:02
                              polski_francuz napisał:

> Do znoszenia chamskich uwag.

Czy jakies chamskie uwagi padly pod Twoim adresem?
                              • polski_francuz Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 20:03
                                Kraju mojego urodzenia. Czuje sie Polakiem i nie akceptuje chamskich uwag na
                                temat kraju gdzie sie urodzilem.

PF
                                • dritte_dame Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 20:16
                                  polski_francuz napisał:

> Kraju mojego urodzenia. Czuje sie Polakiem i nie akceptuje chamskich uwag na
                                  > temat kraju gdzie sie urodzilem.

"Czuje sie Polakiem" to zwrot tu kluczowy.

Nie czujesz sie "durnym polaczkiem" ani tez nie uwazasz chyba ze Twoj narod,
                                  Twoja rodzina i znajomi to jacys "Polacks".

Wiec te teksty nie sa do Ciebie.

Przeciez nie bedziesz ganial z kijem kazdego obszczekujacego Cie pieska.

Reagowac nalezy tylko na wypowiedzi tych, ktorych uwazamy za godnych naszej
                                  reakcji.

Wplywowy i szkodliwy przeciwnik moze byc jej godnym.

Ale cham, sfrustrowany kompletnym brakiem wlasnego znaczenia i wplywu na
                                  cokolwiek?
                                  • polski_francuz Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 20:29
                                    Allez D_D, ja sobie nie zycze takich uwag bez wzgledu na okolicznosci
                                    lagodzace, ktore z takich talentem szukasz.

I mam ochote aby sie to nie powtarzalo.

Trzeba by cos powazniejszego zrobic. Nie mozna tak dac sie olewac przez chamow.

PF
                                    • dritte_dame Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 20:38
                                      polski_francuz napisał:

> Allez D_D, ja sobie nie zycze takich uwag bez wzgledu na okolicznosci
                                      > lagodzace, ktore z takich talentem szukasz.
                                      >
                                      > I mam ochote aby sie to nie powtarzalo.
                                      >
                                      > Trzeba by cos powazniejszego zrobic. Nie mozna tak dac sie olewac przez
                                      chamow.

Allez, zeby dac sie im olac potrzebujesz w tym przypadku sie o to postarac.
                                      Po co tam poszedles i stanales miedzy obszczajmurami i sciana? :))

Mnie tam nikt nie olewa.
                                      Pomysl chwile :) Przeciez gdyby sprobowali, to nasiusiali by sobie na glowki a
                                      i tak by nie dosiegli :))

Nie jest tak ze kazdy dowolny osobnik jest w stanie nas obrazic.
                                      • polski_francuz Uff 30.01.06, 20:42
                                        dobra, kupuje twoje argumenty. Juz mi zlosc przeszla. Niech ich szlag trafi i
                                        tyle.

Wysle ci zaplate za te psychoterapie jak mi podasz konto:)

Pozdro

PF

• dritte_dame Re: Uff 30.01.06, 20:51
                                          polski_francuz napisał:

> Wysle ci zaplate za te psychoterapie jak mi podasz konto:)

Moge podac.
                                          Ale ile chcesz wyslac?
                                          • polski_francuz Re: Uff 30.01.06, 20:54
                                            Polskie taryfy, mowilismy o Polsce. Logiczne, he?

PF
                                            • dritte_dame Re: Uff 30.01.06, 20:56
                                              polski_francuz napisał:

> Polskie taryfy

Nie jestem na biezaco.
                                              Ani nawet nie mam przestarzalych informacji w tym zakresie :(
                                              • polski_francuz Re: Uff 30.01.06, 20:57
                                                Trudno, jak nie chcesz to nie. Nie bede sie narzucal :)

PF
                • explicit Re: Buddha and the Gift 30.01.06, 22:23
                  To nie jst chamstwo , francuz , w tym jest metoda - Przecietny Amerykanin
                  interesuje sie Polska , (tudziez Francja) tyle co ciebie interesuje co sie
                  dzieje w Burundi .

Jest tu margines zioncow z powojennej Polski , z pamieci wylicze kilku z tego
                  towarzystwa , dla przykladu Marzynski (dead) , Kosinski , Spiegelman , czy
                  pelen jadu Dershowitz , ktorym ciezko sie pogodzic z faktem ze zawdzieczaja
                  zycie Polakom ,... Ci propaguja ten jad i lecza swoje fobie .

Jesli ktos z Amerykanow zalapal sie na ten kit to traktuj ich jako ofiary
                  mediow i PR wyzej wymienionych . Wiecej zalatwisz edukacja .

Pracowalem na poczatku w tym kraju dla Zyda , wlasciciela pracowni plastycznej
                  i dla Zydowki wlascicielki innej jak subcontractor . Ich rodzice emigrowali
                  z Polski na przed I-sza WS z powodu rzekomych przesladowan polskiego rzadu :)))
                  Po malym sledztwie okazalo sie ze on z Galicji , a na gdzies z Kresow ,... Tym
                  wytlumaczysz ale zajmie ci to troche czasu zeby wyjasnic ze Polska jako kraj
                  nie istniala wtedy i ze to nie z powodu przesladowan polskiego rzadu musieli
                  emigrowac .

Niedobitkow powojennej zydo-komuny i ich potomstwo najlepiej olac , albo lac w
                  morde , bo tylko to do nich dociera ,...

Nagonka na Polske i wschodnia Europe w ostatnich latach sprowadza sie do
                  jednego , przygotowac grunt do ssania nastepnych , bo Niemcy sie buntuja , a
                  bez tego leza ,...

uklony

DD ty mowisz o madrosci. Ja mowie o chamach.

• aaki eee tam 30.01.06, 22:25
                    wiekszośc tych postów to jakies rapujące gnojarstwo czarno-latyniskie pewnie
                    nie zwalaj ich wszystkich na żydów
                    • i-love-2-ski Re: eee tam 30.01.06, 22:26
                      aaki napisała:

> wiekszośc tych postów to jakies rapujące gnojarstwo czarno-latyniskie pewnie
                      > nie zwalaj ich wszystkich na żydów

a skad ty wiesz. czarne czy rapujace latyniarstwo nie wie co to polska.
                      • aaki Re: eee tam 30.01.06, 22:32
                        a jakies takie mam przeczucie,
                    • explicit Re: eee tam 30.01.06, 22:45
                      G'damn nigga nie wie co wczoraj jadl na obiad ,... 3/4 to highschool dropouts
                      robiaca bachory podskakujac do rytmu Doggie Dog , ci nie znajda Afryki na mapie
                      nie wspominajac Polski - C'mon aaki ,...

uklony

wiekszośc tych postów to jakies rapujące gnojarstwo czarno-latyniskie pewnie
                      nie zwalaj ich wszystkich na żydów

• krystian71 Re: eee tam 30.01.06, 22:56
                        to samo gdzies mowilem.
                        Aby napisac,ze 80% ruchu oporu w Polsce stanowili zydzi,trzeba wogole
                        wiedziec,ze byl jakis ruch oporu w Polsce
                        • super_maruda Re: eee tam 30.01.06, 23:05
                          Pralat Yankover mi sie przypomina ...
                        • aaki Re: eeeeeee tam 30.01.06, 23:07
                          nie sądzmy tak kategorycznie:część tych antypolskich postów miała pewne cechy znajomosci realiów , część zas to były zwyczajne rzygowiny
    • lider4 Najlepszy sposób na świecie. 30.01.06, 19:31
      Olać to. Zawsze się ta taktyka sprawdza.
    • meerkat1 KTO nie uznaje walki Polakow podczas WWII... 30.01.06, 20:01
      > explicit napisał:
      >
      > > Na takie cos jak to dla przykladu , "POLAND = DEAD WEIGHT IN WW2

Czy mowa o napisie na moskiewskim pomniku uczestnikow walki z faszyzmem?

Osobiscie sadzilem, ze udzialu Polakow w WWII w ogole na nim nie odnotowao,
      podobnie jak podczas uroczytosci rocznicowych w stolicy odradzajacego sie ZSRS.
      • aaki Re: KTO .... 30.01.06, 20:04
        POLAND = DEAD WEIGHT IN WW2
        by: joe465tg 01/28/06 12:27 pm
        Msg: 39 of 4955
        1 recommendation

Cost THOUSANDS of American lives to protect these cowards
    • krystian71 Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 20:32
      PF , ciagle nie masz pewnosci, kto na tych forach pisze.
      Caly czas mam w pamieci rozzalony glos jakiejs muzulmanki,ktora pod postem
      Lecha o brudnym smierdzacym robactwie ,Polakom zarzuca chamstwo i rasizm.
      Latwo i amerykanom w tej sytuacji taka latke przykleic.Posty Lecha po polsku,a
      te posty po angielsku sa napisane, ale golym okiem widac,kto je napisal.
      Przeciaz autorzy sie z tym nie kryja, czesc tej tworczosci juz Nowy Dziennik
      zacytowal-chocby o tej karze bozej,za wymordowanie zydow w polsce.
      Swietnie to pasuje do tej calej argumentacji o "skrotach myslowych",
      niedbalstwie dziennikarzy,ktorzy pisza o "polskich obozach"
      Zadales pytanie-odpowiadam-protestowac,glosno wrzeszczec.
      Nie przeciwko polish jokes.Kazdy tam ma jakies kawaly na sumieniu, u nas sie
      tez takie o innych opowiada.
      Ale przeciwko ordynarnym klamstwom.
      Nie zniechecaj sie, to nie jest tak,ze to nic nie da, po prostu, ludzie to
      robili we wlasnym zakresie nie czujac za plecami poparcia zadnej powaznej
      instytucji czy wrecz panstwa.Mam nadzieje, bo widze, ze to sie zmienia.
      I machac tym szmatlawym yahoo przed nosem wszystkim i przy kazdej okazji.
      Jako dowod na glupote,zezwierzecenie,powszechny brak wyksztalcenia i
      kindersztuby
      • aaki i:-) 30.01.06, 20:53

my Dad is a German Jew. says the pollocks were WAY worse...and showed NO remorse after the war (even blood libel pogrom which drove the few surviving Jews out)
        -------------------------------------------------------

Like everything that happens - God is in control. Did God make that roof collapse? Yes. Do we know for sure that these were the nazi informants who caused millions of Jewish deaths? We don't know. But we do know one thing for SURE - God's judgment is just and perfect and forwhatever reason He deemed it right that they die by suffocation and crushed limbs.
        -----------------------------------------------------
        t is all Balkan scum, anyway...
    • i-love-2-ski Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 21:27
      przede wszystkim powinno sie zawsze byc soba i cenic siebie i swoja
      indywidualnosc i swoje zdanie. jak widac po tym forum grupa chce zawsze cie
      wciagnac,ale musisz sie im podporzadkowac,zwykle slepo. w zamian masz
      ochrone,ale tez nie jestes juz indywidualnym dyskutantem. w zyciu jest dokladnie
      tak samo. badz soba,pokazuj ludziom co dobre a co zle,ale nie daj soba
      manipulowac i nie sprzedawaj duszy diablu. pomaga w tym dobra kondycja fizyczna:)
      • polski_francuz Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 21:39
        Sounds good.

Szczegolnie z te tezyzna fizyczna.Dzisiaj pod tym wzgeledem flauta. Moj partner
        kontuzjowany.

Jutro obiecuje nadrobic.

PF
        • i-love-2-ski Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 21:55
          polski_francuz napisał:

> Sounds good.
          >
          > Szczegolnie z te tezyzna fizyczna.Dzisiaj pod tym wzgeledem flauta. Moj partner
          >
          > kontuzjowany.
          >
          > Jutro obiecuje nadrobic.
          >
          > PF

pozostaje gym,nie musisz miec partnera i nie zalezysz od pogody:)
          • super_maruda Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 22:54
            i-love-2-ski napisa?:

> pozostaje gym,nie musisz miec partnera i nie zalezysz od pogody:)

Baterie tez sa pomocne!
            • you-know-who Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 23:04
              ignorowac, a jak cie zdenerwuje jakas osobista wycieczka pod twoim adresem -
              dokopac bolesnie, ale kulturalnie.

czyli stosowac standardowa praktyke z fs, przynajmniej chcialbym wierzyc ze
              standardowa.

w tym przypadku - amer. forum - nie ekscytowalbym sie, bo
              ameryka faktycznie polega na znacznie szerszym spektrum wszystkiego niz eur.

wsrod nich kryja sie gorsze gnidy niz jakiekolwiek widziane na fs, i
              jednoczesnie sa wsrod nich Najwspanialsi Ludzie, jakich dane bylo mi poznac,
              wiecej warci niz ja sam. ale nie bede o tym tu gadal, bo nie wiem czy to kogos
              obchodzi.
              • super_maruda Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 23:10
                You know but You don't ... Jest tu grupa ludzi potrzebujacych terapii, psychologa, pomocy w
                takiej czy innej formie. Forum to zwykly kawalek twardego dysku, ktory Agora moze jutro
                wyrzucic do kosza i bedzie po krzyku!
                • you-know-who Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 23:17
                  to prawda, ale nie zrozumialem; co jest twoj punkt? (what's you point)

mamy tu troche weboholikow i maniakow, sam nim jestem bo inaczej robilbym co
                  innego, jest tez sporo emerytow co moga siedziec na stolku 24-7, ...
                  to ze mozna forum wyrzucic do kosza czyni go tylko bardziej ezoterycznym i
                  ciekawszym, imho.
                  • super_maruda Re: Jak reagowac na arogancje 30.01.06, 23:30
                    you-know-who napisa?:

> to ze mozna forum wyrzucic do kosza czyni go tylko bardziej ezoterycznym i ciekawszym

To tylko pokazuje skale nieporozumienia - forum internetowe to nowy fenomen i reakcje na nie w
                    dawnych kategoriach smiesza jedynie do rozpuku!

• krystian71 dlatego 31.01.06, 00:01
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=35907122&a=35913683
    • aaki Re: eee tam 30.01.06, 23:03
      taaak to moje marzenie od lat.
      ameryka- bez niej życie traci sens
    • krystian71 :)))))))))))))))))) 31.01.06, 00:02

• t0g Re: Drogi PF-ie, 31.01.06, 01:30
      polski_francuz napisał:

> ktorej przykladem jest reakcja internautow amerykanskich na katowicka
      > tragedie?

Rozumiem, ze jestes zdenerwowany, ale zawsze w takich wypadkach dobrze jest
      napisac dwa-trzy zdania wyjasniajace, o co chodzi. Bo ja akurat nie wiem.

Poza tym - czy chodzi o WSZYSTKICH amerykanskich internautow, co do jednego -
      zatem o mnie tez - czy moze o jakis okreslonych? Tak jak sformulowales powyzsze
      zdanie, nie wyjasnia, czy taka arogancja wykazalo sie dwoch internatow, czy dwa
      miliony. Okreslenie "internauci amerykanscy" moze sie odnosic rownie dobrze do
      dwoch internautow, jak i do dwoch milionow. Wszyscy powinnismy dbac o precyzje
      w wyslawianiu sie, a juz inzynierowie w szczegolnosci!

Gdybys, na oprzyklad, dodal jedno drobne slowko i napisal "pewnych internautow
      amerykanskich" to bym tutaj nie zrzedzil..

Serdecznie pozdrawiam, t0g
      • t0g Re: Drogi PF-ie - juz wiem, o co chodzi. 31.01.06, 01:51
        W tych dniach moge tylko z rzadka dorywac sie do kompa, wiec nie zawsze wiem,
        "co w trawie piszczy".

Rozumiem, ze chodzi o te komentarze na Yahoo. No sa one po prostu ilustracja
        faktu, ze w kazdym kraju zyje pewien procent ludzi wielce prymitywnych i
        przyglupow. Jak sie tak "na zimno" przypatrzec Forum GW, to zobaczysz to samo
        zjawisko w stosunku do nacji, ktorych z kolei wielu polskich forumowiczow nie
        lubi. Pamietam, niedawno jeden z forumowiczow napisal: "Amerykanie nadaja sie
        tylko do krow", i przeciez nikt absolutnie nie odezwal sie, ze to cos
        niestosownego. Komentarze po "Katrinie" tez nie byly na jakims specjalnie
        wyzszym poziomie, niz te na Yahoo.

Motloch jest motlochem na kazdej dlugosci i szerokosci geograficznej.
        • super_maruda Frenchie sam nie wie o co chodzi. 31.01.06, 02:06
          To taki przydupas Narciarki (podobnie jak pewien antysemuta z Gdanska co zbytnio sie
          nasluchal "kazan" Yankovera) ...
        • polski_francuz Re: Drogi PF-ie - juz wiem, o co chodzi. 31.01.06, 11:44
          Masz racje, wkurzenie ma krotkie zycie...u mnie przynajmniej:)

PF
    • kingfish Re: Jak reagowac na arogancje 31.01.06, 02:04
      Zareaguj jak normalny człowiek, ignorując tych paru, zamiast po przeczytaniu
      czterech postów ogłaszać ze cale narody się tak zachowują. Gdybym miał ocenić
      polski naród na podstawie wypowiedzi na tym polskim forum to bym sam polskie
      kawały opowiadał.
      • super_maruda Re: Jak reagowac na arogancje 31.01.06, 02:08
        Znasz ten o polskim kubku do kawy z uchem w srodku?
        • kingfish Re: Jak reagowac na arogancje 31.01.06, 02:30
          super_maruda napisała:

> Znasz ten o polskim kubku do kawy z uchem w srodku?

Znam lepsze:
          NP. Dwa zdania napisane przez Polaka na tym forum:

<w Krainie Debilja przejdzie najglusza idea jesli tylko pomoze
          <'on war on terrorism' heh
          <Co najdziwniejsze (i zlowieszcze) nie robi to specjalnej roznicy na
          <poslusznych waaadzy american people..

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=35845001&a=35845163
          To są dopiero jaja. Facet ma swój własny język:-)
    • freemason Ignorować! 31.01.06, 02:33
      Głupota jest wszędzie, także na tym forum.
    • super_maruda Niektore stany zabraniaja milosci francuskiej 31.01.06, 11:18
      To skandal i tyle!
    • arap1 Re: Jak reagowac na arogancje nu i co PF...?????? 31.01.06, 14:53
      nu ...jaki wniosek wycagneles ????to ze ci zlosc prZechodzi to dobrze...nie
      smak zostaje....to napewno...polaka obrazaja to ci boli ..jak na zyda to mnie
      tez..sa ludzi co na tym forum chorobliwie zajmuja sie tematem ZYDA...i ZYDZI co
      chca odruchowo dokopac polakom za nienawistne posty kture sieja polskojezyczne
      zydorzercy..wekszasc to byle politruki antysymici inna swolocz...masz szczere
      serce PF..i to WAZNE pozdr.ARAP1
      • polski_francuz Re: Jak reagowac na arogancje nu i co PF...?????? 31.01.06, 18:39
        Coz ci moge powiedziec. Zlosc przechodzi. Dola emigrancka nielatwa. Ale chwala
        Bogu w Europie mamy swoje miejsce i sie od razu lepiej czuje.

Mysle tez, ze na ta pewnosc siebie, ktora Zydzi wysysaja z mlekiem matki, my
        Polacy (i ja osobiscie) musimy ciezko pracowac.

W koncu, serce trzeba miec to wazna sprawa. I dla swoich i dla innych.

Pozdro

PF
    • kotek.filemon Re: Jak reagowac na arogancje 31.01.06, 15:12
      > Gwaltowny protest. Oko za oko, to mi zaczyna sie wydawac odpowiednia opcja.

Gdyby to miało zadziałać w praktyce, połowa Forum zostałaby już zbombardowana w
      ramach "War on Terror" za wypisywane tu brednie...
    • w_ojciech Re: Jak reagowac na arogancje 01.02.06, 00:50
      Reagować ostro, ironicznie,... .
    • annahidalgo Nie reagowac 01.02.06, 06:38
      Nie przeczytalam odpowiedzi, odpowiadam tylko na Twoje pytanie. Od wielu lat
      spotykam sie z arogancja "tubylcow". Moj akcent im sie nie podoba, moje maniery
      uwazaja za przedpotopowe a moja pracowitosc za smierdzaca lub zagrazajaca im.
      Probowalam roznych podejsc. Gdzies od dekady, dzieki podpowiedzi mojego
      mentora, przestalam reagowac. Wyrobilam sobie postawe reagowania "z gracja":
      niewazne jak bardzo ktos stara sie mnie obrazic traktuje go/ja jak
      przypadkowego przechodnia. Nie wiem jak Ty, ale ja scisle rozgraniczam moje
      emocjonalne i "racjonalne" myslenie. Jak czuje, ze ktos mnie denerwuje to
      wchodze na "racjonalny" poziom, teraz juz automatycznie. Przyznaje, ze aby do
      tego dojsc przeczytalam mase ksiazek poradniczych i przetrenowalam zawarte w
      nich porady na wlasnej rodzinie. Poza moja najmlodsza latorosla, mam dobre
      wyniki.
      PF, mam wrazenie ze cos sie dzieje. Ja odpowiadam na poczty, znam to srodowisko
      i lubie Cie.
      • polski_francuz Re: Nie reagowac 01.02.06, 07:06
        Dzieki za dobre slowa.

Podobnie jak ty reaguje na zaczepki, ale jak napisalem zachowanie zimnej krwi
        kosztuje mnie coraz wiecej.

I reakcje, ktore "ida w piety" sa coraz blizej powierzchni.

Dlaczego, chyba za duzo mam na glowie.

Pozdro

PF
        • annahidalgo Re: Nie reagowac 01.02.06, 07:34
          polski_francuz napisał: "Dzieki za dobre slowa."

You are welcome. Zajrzyj do poczty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka