Dodaj do ulubionych

Jezeli NIE jestes anty-semita to dopisz sie do tej listy !!!!

• Gość: Dottore Sarmackie rozumienie tolerancji jest mi rownie obce jak ksenofobia IP: *.logos.cy.net 09.10.01, 08:23
      Nie wiem czy to byl dobry przyklad historyczny :) tolerancja dla glupoty,
      pieniactwa, awanturnictwa i szerzenia chaosu. Dla Polski skonczylo sie to
      zaborami.

Nie mniej jednak antysemitow i innych narodowych ciemniakow nie cierpie.
      Kazdy czlowiek jest inny i trzeba dac mu szanse zeby pokazal czy jest
      czlowiekiem czy swina.
      • Gość: Marek Tolerancja, a sarmatyzm IP: 193.29.236.* 09.10.01, 14:33
        Drogi Dottore,

Po pierwsze dziekuje za dopisanie sie do mojego postu.

Po drugie komentarz do Twojego postu. Ja nie gloryfikowalem sarmatyzmu, tylko
        otwartosc i tolerancje Rzeczpospolitej. To, ze to Panstwo upadlo jest oczywiscie
        faktem, lecz istnialo dosyc dlugo, bo jego korzenie siegaja przeciez juz czasow
        Kazimierza Wielkiego, gdy powstaly pierwsze porozumienia polsko-litewskie. Juz
        wtedy bylismy jednym z glownych celow emigracji z Zachodu Europy dla roznego
        rodzaju przesladowanych. Niedlugo po tym stalismy sie najpotezniejszym Panstwem w
        Europie, ktore przyjelo zbyt demokratyczny jak na tamte czasy system polityczny.
        Jednak mimo to przetrwalo do konca XVIII wieku. To jest lekko liczac okolo 400
        lat istnienia tolerancyjnego i otwartego panstwa. Niezly wynik. Nieprawdaz.
    • Gość: MRSA Re: Jezeli NIE jestes anty-semita to dopisz sie do tej listy !!!! IP: *.nas23.new-york1.ny.us.da.qwest.net 09.10.01, 09:01
      • Gość: V.C. Re: Jezeli NIE jestes anty-semita to dopisz sie do tej listy !!!! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 22:51
        • Gość: makol Re: Jezeli NIE jestes anty-semita to dopisz sie do tej listy !!!! IP: 213.25.164.* 12.10.01, 12:03
          Ja i moj kumpel Andy tez pozdrawiaja.
    • Gość: DSD Re: Jezeli NIE jestes anty-semita to dopisz sie do tej listy !!!! IP: 212.33.88.* 12.10.01, 16:57
      Ladny tekst i moge sie pod nim z grubsza podpisac. Nie jestem bezkrytycznym
      wielbicielem Zydow, ale i o wiekszosci Polakow nie mam lepszego zdania... Chce
      oceniac ludzi na podstawie ich INDYWIDUALNYCH czynow, nie pochodzenia.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka