Dodaj do ulubionych

Boeing znowu gorom , jakby siem kto pytal ,...

16.02.06, 21:25
8 miliardow droga nie chodzi , no nie ??? Brawo Boeing !!!

uklony

============================================================================

Air India to Raise Up to $8B for New Jets
=====================================================
© 2006 The Associated Press Feb. 16, 2006, 12:28AM

NEW DELHI — State-run Air India is to raise between $7 billion and $8 billion
to buy 68 airplanes from Boeing Co., the largest ever deal in Indian
aviation, officials said Thursday.

The money will be raised from domestic and overseas banks, and the airline
has already secured an initial $500 million in financing, Air India spokesman
Rahul Chopra said.

Under the deal inked in January and initially valued at $11 billion, Air
India agreed to purchase 27 787s, 15 777-300ERs and eight 777-200LRs. Air
India also plans to buy 18 additional planes for Air India Express,
its low-cost subsidiary.

Air India, which currently has a fleet of 42 aircraft, is replacing its aging
planes in hopes of better competing with private carriers.

Air India will ask Chicago-based Boeing to devise a payment system for the
jet acquisitions, an unnamed Air India official told the Times of India
newspaper. Chopra confirmed the details of the report, attributing the quotes
to a senior director.

The official didn't say when the request for a proposal will be floated.

The report said the loans will have a tenure of 10 to 12 years depending on
the delivery of the aircraft.

India's aviation sector is rapidly expanding, with new private airlines
taking to the skies and the government moving toward privatization to improve
airport infrastructure.

Obserwuj wątek
    • warmi2 Re: Boeing znowu gorom , jakby siem kto pytal ,.. 16.02.06, 21:34
      Czyzby Boeinga decyzja o postawieniu na mniejsze ale bardziej elastyczne jezeli chodzi o zazstosowanie samoloty (787) okazala sie trafniejsza niz Airbusa strategia wielkich behemotow ?
      • explicit Re: Boeing znowu gorom , jakby siem kto pytal ,.. 16.02.06, 21:59
        Airbus z Unia cierpia na megalomanie - Airbus nie musi podejmowac racjonalnych
        decyzji , bo jesli zamocza dupe to podatnik doplaci , plajta nie wchodzi w gre

Tak jechal Concorde - Na panstwowych dotacjach ,...

Racjonalny przewoznik liczy kazdego centa , kupuje to co gwarantuje mu zysk ,
        sentymenty na bok ,...

uklony

==============================================================================

Czyzby Boeinga decyzja o postawieniu na mniejsze ale bardziej elastyczne jezeli
        chodzi o zazstosowanie samoloty (787) okazala sie trafniejsza niz Airbusa
        strategia wielkich behemotow ?

• kyle_broflovski wielkie korporacje sa subsydiowane przez podatniko 17.02.06, 03:46
          seattlepi.nwsource.com/business/207500_boeingeu12.html
          www.findarticles.com/p/articles/mi_qa4127/is_200404/ai_n9388414/pg_5
          www.cei.org/gencon/019,04974.cfm
          bez subsydiow dawno by zdechly
          • kyle_broflovski Re: wielkie korporacje sa subsydiowane przez poda 17.02.06, 05:17
            news.bbc.co.uk/2/hi/business/3958879.stm
          • warmi2 Re: wielkie korporacje sa subsydiowane przez poda 17.02.06, 05:59
            Jest roznica pomiedzy nizszymi podatkami a bezposrednimi doplatami.
            • kyle_broflovski Re: wielkie korporacje sa subsydiowane przez poda 17.02.06, 06:19
              przeczytaj uwaznie powyzsze linki
              przeanalizuj to
              newsimg.bbc.co.uk/media/images/40462000/gif/_40462015_boeings_sales2_pie203.gif
              nie ma roznicy miedzy pieniedzmi trzymanymi w lewaj czy prawej kieszeni.
              • warmi2 Re: wielkie korporacje sa subsydiowane przez poda 17.02.06, 06:24
                Zastanow sie przez chwile ?

Integrated Defence Systems produkuje najlepsze samoloty i militarne urzadzenia na swiecie - Amerykanie byliby idiotami gdyby kupowali podrzedne systemy Europejskie.

Mozesz to nazywac dotacja ale jezeli sprzet jest najlepszy na swiecie to w takim przypadku wybor jest raczej prosty.
          • explicit Re: wielkie korporacje sa subsydiowane przez poda 17.02.06, 19:03
            BOEING'S BREAKS

Washington state gave Boeing billions in tax breaks and other incentives to
            persuade the company to build the 7E7 in the state. While these may eventually
            be at stake in the trade dispute, yesterday's deal only delays subsidies for
            three months
            • meerkat1 moze zamiast drugiej Unii zbudowac "druga Japonie" 17.02.06, 20:17
              vide najnowsze wyniki gospodarcze tkwiacej przed wolnorynkowymi reformami
              premiera Koziumi w stagnacji Japonii versus wyniki gospodarcze Dysunii...

komentarza- nie wymagaja.

P.S. nie lubie kopac lezacego, wiec nie podam co zakupily ostatnio JAL i ANA!:-)

• meerkat1 "MOJA CHATA Z KRAJA!" 17.02.06, 20:20
                DWIE TRZECIE swiatowej produkcji i handlu przypada na kraje APEC!
            • kyle_broflovski Re: wielkie korporacje sa subsydiowane przez poda 17.02.06, 20:41
              bez wchdzenia w detale

wiekszosc dochodu pochodzi ze zbrojenniowki(100% z podatkow) reszta z linii
              lotniczych ciezko subsydiowanych z podatkow
              • meerkat1 Re: wielkie korporacje sa subsydiowane przez poda 17.02.06, 21:52
                UO JEZU! Linie lotnicze w USA soM subsydiowane z podatkow!

I dlatego padajOM na pysk! :-)))))
                • kyle_broflovski Re: wielkie korporacje sa subsydiowane przez poda 18.02.06, 07:16
                  reclaimdemocracy.org/weekly_2003/state_subsidies_corporations_little_return.html
                  www.cbsnews.com/stories/2002/12/09/eveningnews/main532311.shtml
                  itp
                  • meerkat1 Zrodla wiedzy Broflowskiego (poza "Das Kapital") 18.02.06, 08:30
                    Zapomnieliscie, tow. Broflowski, o czolowym zrodle kacapskiej wiedzy o kulisach
                    wielkiego businessu w USA ( i nie tylko):

"PROTOKOLY MEDRCOW SYJONU" (wyd. Ochrana)
    • jarnac Re: Boeing znowu gorom , jakby siem kto pytal ,.. 17.02.06, 13:02
      Opierajac sie tylko na faktach z tego roku:
      AIRBUS dostarczyl 161 maszyn i do konca roku ma dostarczyc rekordowa ilosc 320
      maszyn.Tegoroczne zamowienia podpisano na 104 samoloty.
      BOEING dostarczy w roku 2006 co najwiecej 285 maszyn i jego zamowienia
      podpisano na 75 samolotow.
      www.lexpresion.com/art/2496.77021.0.html
      To nie pora na pochwaly dla Boeinga.Wszystkim (po za toba) wiadomo ze przed
      dwoma dniami WTO zganil Boeinga nie tylko za otrzymanie nielegalnych pomocy
      finansowych ale i za udzial stanu Waszyngton w rozwoju 7E7 co jest niezgodnym
      z zarzadzeniami World Trade Organization.
      Ty podobno byles Polakiem wiec nie wiem dlaczego sukcesy firmy amerykanskiej
      wprawiaja cie w tak duza radosc.Airbus to firma europejska i jesli my nie
      bierzemy wiekszego udzialu w jego fabrykacji to nasza wina ktora lezy
      w wyborze Boeinga 737 a nie A320 (samolot sprzedany w ponad 2600 egzemplarzy
      w ciagu ostatnich 7miu lat).Niemniej Anglia,Francja,Holandia i Niemcy
      konstruktorzy Airbus sa glownymi podatnikami UE z ktorej korzysta Polska.
      Lepiej otwarcie napisac : ja explicit jestem Amerykaninem i ciesze sie z
      sukcesow (nawet urojonych) mojego kraju.
      • meerkat1 POMYLKA JEWROPOJESKIEGO SZPIEGA! :-))) 17.02.06, 13:52
        Wyniki za rok kalendarzowy 2005:

Airbus: 815 zamowien

Boeing- 1034

Zamowienia na planowane dopiero "pasazery":

Boeing 787 ("Dremliner"): 379

Airbus 350: ...172.

[source: niezalezna strona <www.justplanes.com>]

Co wiecej, jak na razie to sprawe do trybunalu WTO wniosl- w ubieglym roku-
        Boeing za nielegalne subsydiowanie Airbusa, a zwlaszcza pokrycie przez
        podatnikow panstw czlonkowskich UE kosztow R&D behemota A- 380. Kontrzazalenie
        UE ma po prostu na celu zneutralizowanie doskonale udokumentowanych zarzutow
        USA.

Fakt ze sprawa smierdzi potwierdzalby fakt, ze EADS przebakuje, iz zrezygnuje z
        subsydiow na A-350 oraz wypowiedzi komisarza Mandelssona, ze chciaby uniknac
        dlugotrwalego procesu z UE.

Osobiscie nie interesuje mnie czy osiagniecia Boeinga sa faktyczne czy fikcyjne.

Interesuje mnie jedynie, jako udzialowca, ze akcje Boeing Co. ktore kupilem
        ponad 2 lata temu, kiedy byly w dolku, nie tylko powaznie zwyzkowaly, ale i ze
        wyplacono mi (podobnie jak milionom innych posiadaczy akcji- zupelnie nie-
        fikcyjna, znaczenie wyzsza dywidende od zapowiadanej za 2005. :-)))

Zas PLL LOT, moze, jesli o mnie nie chodzi, kupowac nawet Iliuszyny i Tupolewy,
        jesli uzna, ze jest to dlan najsensowniejsza ekonomicznie opcja.

Zas MON- nawet Migi 35- jesli kiedykolwiek ktos je w ogole zobaczy.

• kyle_broflovski Re: POMYLKA JEWROPOJESKIEGO SZPIEGA! :-))) 17.02.06, 14:07
          www.softwar.net/cua.html
          • meerkat1 Re:WYSILKI KACAPSKIEGO SZPIEGA! :-))) 17.02.06, 14:11
            A jak tam, tow. broflovski, sukcesy Tupolewa, Mikojana&Gurewicza, Iljuszyna,
            Antonowa, itd. - w uzyskaniu zamowien z UE i USA?

P.S. Czy Sucho[sto]j dalej u was wystepuje? [zwlaszcza nad Litwa]
        • jarnac Re: POMYLKA JEWROPOJESKIEGO SZPIEGA! :-))) 17.02.06, 18:09

TEN SZPIEG TO NIBY JA.
          Dlaczego ? Podaje zweryfikowane wiadomosci z linkiem.Chodzi o rok 2006.
          Szpieguje na korzysc EUROPY.
          Gowno mnie obchodza ordynarni Amerykanie i jeszcze mniej udzialowcy Boeinga
          Ja mieszkam w Polsce i tylko Polska a potem Europa mnie obchodzi.
          • meerkat1 Re: POMYLKA JEWROPOJESKIEGO SZPIEGA! :-))) 17.02.06, 18:21
            No, to niech Pan buduje, Szanowny Panie te Czwarta Polske w oderwaniu od
            globalnych realiow.

Drugiej jak Pan moze wie nie zbudowano, a Trzecia zaczyna sie walic (podobnie
            jak UE), nie tylko ze wzgledu na wzmozone opady sniegu.

P.S. Niedyskretne pytanie: Jak Polska mogla odniesc sukces w zabiegach o
            zwiekszenie unijnych subysdiow dla siebie w budzecie na lata 2007-1013, skoro
            tego budzetu po prostu NIE ZAAPROBOWANO, i ze wzgledu na opor szesciu silnych i
            wplywowych czlonkow Unii, do uchwalenia go w obecnej formie- nigdy raczej nie
            dojdzie?
          • warmi2 Re: POMYLKA JEWROPOJESKIEGO SZPIEGA! :-))) 17.02.06, 18:24
            "Ja mieszkam w Polsce i tylko Polska a potem Europa mnie obchodzi."

Bardzo zdrowe podejscie do rzeczy.

Szkoda , ze wiekszosc ludzi ciagle marzy o jakims utopijnym globalnym organizmie polityczno-spolecznym.
            • wrocek2015 BOEING'S FOURTH QUARTER PROFIT 20.02.06, 04:13
              BOEING'S FOURTH QUARTER PROFIT MORE THAN DOUBLED to $460 million, up from $186
              million a year ago. (Bloomberg; Reuters; Dow Jones; CNBC
    • szlomo.oberluft Re: Boeing znowu gorom , jakby siem kto pytal ,.. 20.02.06, 04:46
      2/3 produkcji i 85% zyskow Boeinga pochodzi z produkcji i sprzedazy sprzetu
      wojskowego.
      Tam gdzie kapital panstwowy(zbrojenia) tam korupcja,zawyzanie kosztow itd.
      szczegolnie w okresie wojen(Irak)

Jesli chodzi o lotnictwo wojskowe wystarczy spojrzec na koszt programu
      samolotow typu Osprey i F-22 ktore wzrosly 3-4 krotnie w/g planowanego budzetu
      poniewaz tam sie obraca pieniedzmi podatnika ,wiec who cares
      • meerkat1 Re: Boeing znowu gorom , jakby siem kto pytal ,.. 21.02.06, 17:45
        UO JEZU, jak ten podatnik hamerykanski straszliwie cierpi!

Gdbym sie tak przeniosl do Jewropejskiej Dysunii, to by mi natychmiast podatki
        zmalaly!

A stopa podatkowa spadla z 28% do...40% :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • memor3 Bedziemy mniej doplacali Francji za airbusa, wiec 23.02.06, 20:05
      dobrze i dla Polski.
      Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka