a_s_i_m_o 02.03.06, 17:08 Chrzescijanstwo - religia pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_s_i_m_o Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 02.03.06, 17:10 Sorry. Chrzescijanstwo - religia pokoju www.eurojihad.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 02.03.06, 17:12 ewentualnie rownie obiektywna strona o chrzescijanstwie: www.evilbible.com/Evil%20Bible%20Quotes.htm Odpowiedz Link Zgłoś
1b1r1m1t.von1ungern_1sternberg Tak. 02.03.06, 18:07 Z tego co widze to tutaj jest pomylony Duch Swiety z Trojcy Swietej z poganskim duchem.Indianie nazywali go Wielkim Duchem czyli slynny Manitu natomiast Slowanie Swante Witem co juz jest kalka z Chrzescijanstwa.W kazdym razie jest to poganski Duch,ktory rzadzi swiatem...W Polsce moze to prowadzic do duzych nieporozumien... Odpowiedz Link Zgłoś
mich1309 Re: Tak. 03.03.06, 09:18 Z tego tekstu nic pewnego nie wynika. Jednak ze wzmianki o żarliwym chrześcijaństwie i ojcu katachecie można wysunąć ostrożny wniosek, że jednak chodzi tu o Ducha Świętego i w ogóle wpływy chrześcijaństwa. Prawdopodobnie przemieszane jest to z wierzeniami animistycznymi, ale jak i w jakim stopniu, tego trudno dociec. Jeśli chodzi o Manitu, to nazywanie go Wielkim Duchem jest nieporozumieniem, ponieważ sugeruje jego osobowy charakter - tak jak Ducha Świętego. Tymczasem w kulturach animistycznych duch ma charakter bezosobowej siły, energii, jakiejś niematerialnej substancji przenikającej świat, czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Tak. 03.03.06, 09:42 Osobiscie nie twierdze, ze ten facet ma cokolwiek wspolnego z nauczaniami ewangelii. Ale chce po prostu zaakcentowac, ze tak samo zachowania islamskich fundamentalistow nie maja nic wspolnego z nauczaniami Koranu. I podaje link (w ktoryms z postow) do strony, ktora wyciaga cytaty z Biblii, ktore zachecaja do niecnych uczynkow. To jest metoda rasistow obrzucajacych blotem Koran. Wyciagnac cytat i interpretowac go w najgorszy z mozliwych sposobow. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Tak czarnuchy to dzicz tylko tyle z tego wyni 03.03.06, 09:45 A Polactwo to mendy zlodzieje i alkoholicy. Lubisz uogolniac? Odpowiedz Link Zgłoś
kolanek1 Re: Tak czarnuchy to dzicz tylko tyle z tego wyni 03.03.06, 10:03 Wracaj stary do Afryki jak znajdziesz tam jeden normalny kraj. Islamskich też nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Tak czarnuchy to dzicz tylko tyle z tego wyni 03.03.06, 10:06 Npisales ze "czarnuchy to dzicz". Rozumiem, ze odnosiles sie (w rasistowski sposob) do czarnego koloru skory. Czy jednak "czarnuch" to mieszkaniec Afryki? A jesli mieszkaniec Afryki, to Algierczyk tez? Albo Tunezyjczyk? Egipcjanin? Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 02.03.06, 17:13 a_s_i_m_o napisał: > Chrzescijanstwo - religia pokoju. cytat "Może też przemieniać się w innych ludzi, a nawet zwierzęta. Dlatego nigdy nie zostanie pojmany ani nie zginie" Czego to ci chrześcijanie nie wymyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 02.03.06, 17:15 Mam na mysli, ze niektorzy na tym forum lacza prymitywne ludy z islamem i w ten sposob oczerniaja islam. Nie jestem religijny ale to co oni robia to chamska rasistowska propaganda. Przytaczam rowniez "cytaty" z Biblii. W 3 moim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 02.03.06, 17:16 W ten sam sposob mozna laczyc prymitywne ludy z chrzescijanstwem. To nie jest moja logika. Pokazuje tylko przez kontrprzyklad jak okropnej manipulacji w imie rasizmu dopuszczaja sie "antymahmuty" tego forum. Oczywisicie sa uzasadnione problemy z "islamizmem", ale wrzucanie wszystkich wyznawcow do jednego worka to zwyklke chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tuor Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 02.03.06, 18:28 Tu sie musze zgodzic. Nie jest prawda, ze islam jest religia nakazujaca mordy itp. Tak patrzac to, na przykladzie Kony'ego, chrzescijanstwo tez wzywa do bestialstw. Problemy biora sie raczej z odmiennosci kulturowej Bliskiego Wschodu a nie z religii muzulmanskiej (choc to trudna sprawa, bo w ciagu wiekow przenikaly sie one wzajemnie i trudno teraz dokladnie dociec, czy bardziej religia wplynela na kuture czy kultura na religie). Osobiscie poznalem wielu muzulmanow i wiem, ze sa rownie przerazeni tym co sie dzieje jak chrzescijanie czy niewierzacy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.ny Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 02.03.06, 19:31 ty kompletnie nic nie rozumiesz, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 02.03.06, 19:47 a ty cos rozumiesz? co to za glupie pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
prosiak25 Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 02.03.06, 23:09 czyli mamy az jednego katolika fanatyka a ile mamy muzulmanow fanatykow?? asimo opdowiedz na pytanie w ilu chrzescijanskich krajach za nawracanie na islam grozi kara smierci?? bo w krajach islamskich to calkiem pospolite nie jak ktos obraza uczucia religijne chrzescijan to chrzscijanie pala ambasady?? ten swir to jest POJEDYNCZY przypadek nikt go nie popiera z duchownych chrzescijanskich a ile imamow nawoluje do zabijania?? ile imamow pochwalalo zamach 9/11?? Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 03.03.06, 09:11 Wedlug mnie trzeba rozroznic poziom cywilizacyjny od religii. Na Bliskim Wschodzie jest sredniowiecze. Takie samo jak u nas bylo kiedys. Na Zachodzie 99% muzulmanow to normalni ludzie. Najczesciej bardzo kiepsko zarabiajacy, ale normalni. Tak samo jak w Polsce ludzie ze wsi popegieerowskich zatluka Cie jak sie krzywo spojrzysz a w niedziele pojda do kosciola, tak samo w Europie ci muzulmanie biedota tez nie sa madrzy ale nie sa terrorystami. A na tym forum wmawia sie nam ze muzulmanie to terrorysci. Stad moja uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek walczysz z wiatrakami 03.03.06, 11:05 niektorzy ludzie potrzebuja do zycia proste recepty swiat czarnobialy z wszystkimi zlymi muzulmanami i nami jako cywilizacja dobra jest jednym z nich btw. ta stronka o biblii co podales to prawie kopia eurojihadu tyle ze z innym celem, zabawne czytadlo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: walczysz z wiatrakami 03.03.06, 11:15 O właśnie! "Fajnie, że Cię widzę". Chciałem pogratulować wysiłku zrobienia eurojihad 2.0. Dobrze się czyta też :D Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: walczysz z wiatrakami 03.03.06, 11:18 czasu tylko brakuje :) juz niedlugo mi znajomek przysle tlumaczenie artykulu o harmonijnym wspolzyciu katolikow i muzulmanow w senegalu, wiec ilosc materialow prostujacych sie zwiekszy Odpowiedz Link Zgłoś
kolanek1 Która to Ewangelia wzywa do bestialstw 03.03.06, 10:17 jakoś nie zauwazyłem. Fakt, że nadmiarem wnikliwości czytelniczej nie zgrzeszyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Która to Ewangelia wzywa do bestialstw 03.03.06, 10:25 przeczytaj jeszcze raz post który skomentowałeś. Napisano w nim, że "jeśli tak patrzeć (jak w kontekście dyskusji) to chrześcijaństwo też zachęca....". nie, że ewangelia zachęca. ale jak chcesz mogę ci podać troche cytatów z Biblii :) www.evilbible.com/Evil%20Bible%20Quotes.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kolanek1 Re: Która to Ewangelia wzywa do bestialstw 03.03.06, 10:54 Chyba Cię z tym linkiem trochę poniosło. Ewangielia a Biblia to zasadnicza różnica. Widzę, że poplatały Ci się wyznania - mnojrzeszowe z chrześcijańskim, a po za tym jak ktoś tam próbuje wmieszac Evil'a, to reszty mozna się domyslac. Po za tym zawsze gdy cos strasznego spotykało ludzi wg opisów Starego Testamentu to nie wynikało to z niczego innego jak z odejścia od 10 przykazań, ale to ludzi niczego niczego nie nauczyło i jak widać niewiele się raczej zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Która to Ewangelia wzywa do bestialstw 03.03.06, 11:06 www.evilbible.com/do_not_ignore_ot.htm zreszta sam jezus mowil ze przyniosl nie pokoj ale miecz :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Która to Ewangelia wzywa do bestialstw 03.03.06, 11:18 > po za tym jak ktoś tam próbuje wmieszac Evil'a, to reszty mozna się domyslac. Ostatni raz to piszę bo już tracę cierpliwość. Cały ten wątek jest o stronkach typu: eurojihad.org gdzie wmawia się że islam do terroryzm. stronka evil jest właśnie taką samą chorą propagandą. > Po za tym zawsze gdy cos strasznego spotykało ludzi wg opisów Starego > Testamentu to nie wynikało to z niczego innego jak z odejścia od 10 przykazań, > ale to ludzi niczego niczego nie nauczyło i jak widać niewiele się raczej > zmieni. Właśnie, ludzie to mądrzejsze zwierzęta i żadna fikcyjna bajeczka (legendy o proroku który na koniu wjeżdza do nieba, ani takim co zmartwyschstał po 2 noclegach w krypcie) nie sprawi że zaczną się dobrze zachowywać. Religia to wymówka. Dla tego murzyna ewaneglia, a dla bandytów z BW koran. Odpowiedz Link Zgłoś
kubecek Joseph Kony - wspierany przez islam 02.03.06, 23:10 Jak widzisz panie asimo - Joseph Kony jedynie podaje sie za chrzescijanina. Ponadto JEST WSPIERANY PRZEZ SUDANSKIE WOJSKO - czyli przez muzulmanski rezim mordujacy w Sudanie sudanskich chrzescijan i sudanskich animistow. Ale chyba nie ma co liczyc na to ze tak zaslepiona osoba jak asimo to zrozumie. islam.own.pl/ Jezus.Chrzescijanie.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Joseph Kony - wspierany przez islam 03.03.06, 09:11 zaslepiony to jest ktos kto twierdzi, ze sudanskie wojsko to islam. Odpowiedz Link Zgłoś
kolanek1 Re: Joseph Kony - wspierany przez islam 03.03.06, 10:38 A z punktu widzenia muzułmanina jak to jest? Wchodzi młody Turek do kościoła katolickiego i zabija księdza z okrzykiem Allach jest wielki. Ktoś go wyraznie wprowadził na manowce. Nie sądze żeby zabicie dobrego człowieka mogło się podobać Allachowi. Kto z przywódców religijnych islamu potępił ten czyn? Ja nie słyszałem. Gdyby miała miejsce sytuacja odwrotna to sam papież by się zaangażował. I ciągle czytam o innych morderstwach na chrześcijanach przez fanatyków muzułmańskich a nie słyszałem o zamierzonym zabiciu muzułmanów przez chrzescijan ze względów religijnych. Ktoś tu chyba kimś niezle manipuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
wertello Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 03.03.06, 00:27 O kurdy.... Oczerniają mu sk... islam!!! Islam sam siebie oczernił. Sp...szaj z forum idioto Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Boża Armia Oporu - Katolicki Głoś w Twoim Domu 03.03.06, 01:15 Czy widzicie podobieństwo? Jeden kacyk afrykański nazywa swoich ludzi "Bożą Armią Oporu". Inny kacyk tym razem z Torunia nazywa swoich ludzi "Rodziną Radia Maryja". Zawsze odwołanie do Boga. Zadziwiająca zbieżność. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Po dekolonizacji wrócili na drzewa... 03.03.06, 02:20 A co, Admin, może nie? Ale tnij, tnij, wiem, że musisz... Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_zenobia Przywrocenie kary smierci dla zbrodniarzy 03.03.06, 13:41 Przywrocenie kary smierci dla zbrodniarzy jest nieuchronne i nastapi wczesniej czy pozniej. Ciotka Zenobia Odpowiedz Link Zgłoś
wertello wiersze o islamie 04.03.06, 00:00 esobol.blogspot.com - wiersze o islamie Odpowiedz Link Zgłoś
rafikzabki Re: Joseph Kony - koszmar Ugandy 23.03.06, 11:08 cóż to pokazuje ze religia jest nieważna tylko kultura która ją zaadoptuje. Dlatego "chrzscijanin" Kony zachowuje się jak dziki szaman -dlatego tez oskarżenia o zło Koranu są bezpodstawne -to nie Koran [w sumie napisany w podobnym do Biblii stylu] tylko obecna kultura wiekszosci państw muzułamńskich sprawia że tak się różnią od nas i są skłonne do przemocy w imię wiary... Odpowiedz Link Zgłoś