Dodaj do ulubionych

no dobra panie Bush-time to go

10.03.06, 18:54
juz nawet felusiakowcy kapituluja. prognozy coraz gorsze,rozlam w
partii,popularnosc trzeba chyba przez lupe dostrzec,czyli otumaniony narod sie
budzi. no felusiak dalej idz no bron twego pana,bo on cos cieniutko,oj
cieniutko przedzie.
www.msnbc.msn.com/id/11759590/
Obserwuj wątek
    • maureen2 Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:01
      calkowicie błędna ocena sytuacji.
      • timor_mortis Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:02
        A argumenty? Uczono mnie w szkole, ze podważając czyjąś opinię powinniśmy to
        uzasadnić. Nie mówię, ze nie masz racji, ale mówię, ze mnie nie przekonujesz
        bez argumentu.
        • i-love-2-ski Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:10
          timor_mortis napisał:

> A argumenty? Uczono mnie w szkole, ze podważając czyjąś opinię powinniśmy to
          > uzasadnić. Nie mówię, ze nie masz racji, ale mówię, ze mnie nie przekonujesz
          > bez argumentu.

a przeczytales o czym jest ten artykul,tam masz argumenty.zreszta mowimy o tym
          na forum ad nauseum wiec trudno sie powtarzac w kolko. wybory sie zblizaja a
          wtedy wlasnie te wszystkie argumenty niedowiarkow i zwolennikow krwiozerczych
          wojen padna i silnej reki, pekna niczym mydlana banka,bo w sumie jak dlugo mozna
          jechac na nie majacej nic wspolnego z rzeczywistoscia propagandzie?
        • wujekjurek Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:22
          No i jak Ci się tu podoba?
          • timor_mortis Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:27
            Szczerze? Niezbyt. Jestem analityczką i nie podoba mi się pustosłowie.
            Wypowiedź winna nieść określone treści, a nie figury retoryczne. Jak dotąd
            spotkałam zbyt dużo demagogów i pospolitych pieniaczy. Najmniej podoba mi się
            <fin du siècle> daleki (albo jakoś tak), zgrywający rozgoryczonego cynika. W
            istocie jest cyniczny, ale bez goryczy. Odgrywa własną gierkę. Nie rozumiem,
            dlaczego zaatakowała mnie I_love_to_bike, skoro nic jej nie zrobiłam, a raz
            poparłam.
            ARGUMENTY
            • wujekjurek Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:32
              No tak, pustosłowia tu dużo.
              • i-love-2-ski Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:44
                wujekjurek napisał:

> No tak, pustosłowia tu dużo.

no rozumiem wujek,ze masz problemy ze spellingiem,ale jak znajdziesz slownik to
                sobie przetlumaczysz. juz nawet i ci twoi koledzy maja dosyc twego
                szefa,pozostal ci jedynie manius i felusiak na otarcie lez,ale tylko do
                wyborow,wtedy juz lezycie na calego.
                • wujekjurek Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:54
                  Nie rozumiem, czy to się pisze "póstosłowie"?
                  • i-love-2-ski Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:58
                    wujekjurek napisał:

> Nie rozumiem, czy to się pisze "póstosłowie"?

pisze to jozio z wojska wujek,ale rowniez mowi sie ,ze "madrej glowie dosc dwie
                    slowie".
            • i-love-2-ski Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:50
              timor_mortis napisał:

> S Nie rozumiem,
              > dlaczego zaatakowała mnie I_love_to_bike, skoro nic jej nie zrobiłam, a raz
              > poparłam.
              > ARGUMENTY

jeszcze raz ci mowie,ze argumenty masz w artykule. nie atakuje ciebie tylko ci
              podkreslam o co mi chodzi. jesli chcesz prosze bardzo pani analityczko
              1.popularnosc busza spadla ponize 30%
              2. wlasna partia nie zgadza sie z wieloma jego posunieciami -czytaj w artykule
              jakimi
              3. zblizaja sie wybory,w ktorych obawiaja sie,ze partia republikanska dostanie
              niezle w tylek
              4. wojna w iraku jest totalna kleska i zanosi sie na niezle jatki i wojne
              domowa,pomimo przyzeczen busza,ze on wszytsko kontroluje
              4.zadluzenie kraju osiagnelo zenitu,stracilismy ponad 3 mln stanowisk pracy a
              nasze businessy sa wykupywane przez konsorcja chinsko-indyjskie,ktore my cholubimy
              5.wysokie ceny ropy i gazu powoduja zwiekszona inflacje,a co za tym idzie
              bardziej puste portfele

etc. mam nadzieje,ze starczy na poczatek
              • imagiro Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:56
                poczekaj, felusiak wytlumaczy ci w jakim bledzie jestes ...
                • i-love-2-ski Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:59
                  imagiro napisał:

> poczekaj, felusiak wytlumaczy ci w jakim bledzie jestes ...

nie on sie wali z jen,a na otarcie lez sunie do splita. ten po mesku broni
                  slabszego;)kiedys sie bil ze mna,ale ja mu dalam spokoj bo caly drgal.
                  • wujekjurek Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 20:01
                    i-love-2-ski napisała:

> nie, on sie wali z jen

Co masz na myśli???????
                    • i-love-2-ski Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 20:04
                      wujekjurek napisał:

> i-love-2-ski napisała:
                      >
                      > > nie, on sie wali z jen
                      >
                      > Co masz na myśli???????

no wiesz wujek,myslalam,ze ty playboya nie czytujesz. cos dzisiaj kiepsko
                      kojarzysz,albo kojarzysz nie tak jak powinienes. to slowo ma wiele znaczen,nie
                      kazdemu powinno sie kojarzyc z seksem,chyba,zes glodny,ale to chyba nie to forum.
      • i-love-2-ski Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:07
        maureen2 napisała:

> calkowicie błędna ocena sytuacji.

oczywiscie,ze bledna,bo ty jej nie pojmujesz,ale to nic nowego mauryska.
        najpierw musisz zrozumiec o czym tam pisza,a potem moze cos ci nawet
        zaswita,nawet jesli mieszkasz daleko.
    • o_brother Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:12
      Jeszcze ma do wykorzystania stan wyjatkowy(wprowadzi przed uderzeniem na Iran)
      i jakos przetrwa do konca swej kadencji.A potem na banicje do Izraela.
      • i-love-2-ski Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 19:17
        o_brother napisał:

> Jeszcze ma do wykorzystania stan wyjatkowy(wprowadzi przed uderzeniem na Iran)
        > i jakos przetrwa do konca swej kadencji.A potem na banicje do Izraela.

oj nie,z Iranem ma przechlapane a tak sie Szaron staral,ale zaniemogl. jedna
        wojna dla nich to starczy,jak widac dobrze daje mu ona do wiwatu. ma coraz
        dluzsza brode i coraz bardziej zaciete usta. to mi zle pachnie,pomimo
        nieustannej propagandy pana Rumsfelda przedziemy cieniutko.
        • gloubiboulgomm Ajloftu = gratulacje!! 10.03.06, 19:39
          • i-love-2-ski Re: Ajloftu = gratulacje!! 10.03.06, 19:42
            a dlaczego,sera francuskiego jeszcze nie jadlam,ael wino juz sie chlodzi goliboli:)
            ps. robie quiche z krewetkami i osmiornicami,powinien byc dobry:)
        • o_brother Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 23:41
          i-love-2-ski napisała:

> o_brother napisał:
          >
          > > Jeszcze ma do wykorzystania stan wyjatkowy(wprowadzi przed uderzeniem na
          > Iran)
          > > i jakos przetrwa do konca swej kadencji.A potem na banicje do Izraela.
          >
          > oj nie,z Iranem ma przechlapane a tak sie Szaron staral,ale zaniemogl. jedna
          > wojna dla nich to starczy,jak widac dobrze daje mu ona do wiwatu. ma coraz
          > dluzsza brode i coraz bardziej zaciete usta. to mi zle pachnie,pomimo
          > nieustannej propagandy pana Rumsfelda przedziemy cieniutko.

Nu niewazne jak my przedziemy,wazne ze syjonisci sie dobrze maja.To jest cel
          tej zawieruchy do ktorej Busza sobie wybrali.
          Kiedys Hitlera wybrali aby zrobic Izrael dzisiaj Busha aby walczyl o jego
          egzystencje.
    • felusiak1 rachel, błędny tytuł 10.03.06, 20:08
      Bush teraz nigdzie nie odchodzi. On nie staje do wyborów. On odchodzi dokladnie
      20 stycznia 2009. W tym miejscu powinnas zastanowic sie dlaczego kongresowi
      republikanie pobiegli w slepa ulice? Aby byc bardziej za bezpieczenstwem niz
      atakujacy Busha demokraci. Zeby móc powiedziec wyborcom jak uratowali Ameryke od
      terroryzmu. Zeby demokraci nie mogli zarzucic im w listopadzie, ze nie pilnuja
      kramu. szczerze zycze demokratom zwyciestwa w obu izbach. W demagogii demokraci
      nie maja sobie równych wobec czego nasladujacy ich republikanie sa tylko nedzną
      imitacją oryginału. Wolę oryginal od podróbki. Teraz Frist i Hastert powinni
      zajac sie studiowaniem porazki D'Amato z Schumerem.
      • imagiro Re: rachel, błędny tytuł 10.03.06, 20:12
        o'reilly, kongresmani wyrazili wole narodu amerykanskiego, bo to synowie tego
        narodu walcza z islamem i nie chca by ich gospodarka dalej wpadala w arabskie
        lapy ...
        • i-love-2-ski Re: rachel, błędny tytuł 10.03.06, 20:18
          imagiro napisał:

> o'reilly, kongresmani wyrazili wole narodu amerykanskiego, bo to synowie tego
          > narodu walcza z islamem i nie chca by ich gospodarka dalej wpadala w arabskie
          > lapy ...

co do portow to niekoniecznie masz racje. od lat sa one zarzadzane przez firmy
          nieamerykanskie,co ja uwazam za pelen skandal. majac tyle ludzi wyksztalconych i
          najlepsze na swiecie uczelnie,nie stac nas na dobry managemant wlasnych
          kluczowych businesow. to jest pelen skandal. to akurat czy firma zarzadzaja
          bedzie z afryki,europy,czy azji mnie osobiscie nie obchodzi bo tak,czy tak
          bedzie kontrolowana przez homeland security,ale wiadomo co za tym stoi-szmal dla
          kolesiow,tylko to nie bylo dobrze podkreslone. jak zwykle nagonke rozpetano ze
          zlych powodow,bo chodzilo o przepychanki.
          • imagiro Re: rachel, błędny tytuł 10.03.06, 20:22
            ciebie moze to nie obchodzic, felusiaka moze to nie obchodzic ale obchodzi to
            ludzi, ktorych synowie walcza z krewnymi ludzi, ktorzy beda stac na rogatkach
            USA ... czy to tak trudno zrozumiec ?
            • i-love-2-ski Re: rachel, błędny tytuł 10.03.06, 20:30
              imagiro napisał:

> ciebie moze to nie obchodzic, felusiaka moze to nie obchodzic ale obchodzi to
              > ludzi, ktorych synowie walcza z krewnymi ludzi, ktorzy beda stac na rogatkach
              > USA ... czy to tak trudno zrozumiec ?

tez blad w rozumowaniu,bo synowie ludzi,ktorzy walcza jezdza samochodami na
              ropie,ktora pochodzi nie skad inad tylko wlasnie z tego regionu. ze juz nie
              wspomne,ze nasz prez ma spore businesowe powiazania z arabia saudyjska,jak
              rowniez pare kraikow jest naszymi partnerami handlowymi. nie wolno generalizowac
              tych spraw nie widzac co w koncu z nimi nas laczy,bo jak wiadomo ropa,pieniadze
              czy uklady w businesie nam nigdy w tym kraju nie smierdzialy. to co mnie boli to
              fakt,ze sprzedajemy sie za pol ceny kazdemu kto przebije nas wyzej,zamiast
              inwestowac w siebie.
      • i-love-2-ski Re: rachel, błędny tytuł 10.03.06, 20:13
        felusiak1 napisała:

> Bush teraz nigdzie nie odchodzi. On nie staje do wyborów. On odchodzi dokladnie
        >
        > 20 stycznia 2009. W tym miejscu powinnas zastanowic sie dlaczego kongresowi
        > republikanie pobiegli w slepa ulice? Aby byc bardziej za bezpieczenstwem niz
        > atakujacy Busha demokraci. Zeby móc powiedziec wyborcom jak uratowali Ameryke o
        > d
        > terroryzmu. Zeby demokraci nie mogli zarzucic im w listopadzie, ze nie pilnuja
        > kramu. szczerze zycze demokratom zwyciestwa w obu izbach. W demagogii demokraci
        > nie maja sobie równych wobec czego nasladujacy ich republikanie sa tylko nedzną
        > imitacją oryginału. Wolę oryginal od podróbki. Teraz Frist i Hastert powinni
        > zajac sie studiowaniem porazki D'Amato z Schumerem.

no nareszcie sie zjawiles,szkoda,ze mam malo czasu,ale jen ci poswieci wiecej.
        tak felusiak dobre bajki mowisz o tych terrorystach strasznych,ktorzy pchaja sie
        do nas otwartymi granicami z Meksykiem,z Iraku ich pelno nalatuje,podobnie jak z
        kazdego zakatka swiata dzieki madrej polityce obu partii,w tym twojego leadera.
        wiadomo 500mld$ nie poszlo na marne i osiagnelismy wiele dzieki tej
        wojnie,dzieki wspieraniu Chin i Indii,ktorym sprzedajemy bron i technologie,a
        oni nam majtki i grzebienie. jak mowie time to go,co nie oznacza ,ze demokraci
        beda lepsi,ale skonczy sie demagogia tych geriatrycznych kolesiow,ktorzy
        mysleli,ze sa wieksi niz zycie.
    • timor_mortis Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 20:14
      Tak przy okazji - nie mam co tutaj robić. Wzięliście się za łby i nie wiem, z
      kim rozmawiać. Dobrej zabawy, chłopcy - nie zapomnijcie zgasić światła!
      • i-love-2-ski Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 20:18
        timor_mortis napisał:

> Tak przy okazji - nie mam co tutaj robić. Wzięliście się za łby i nie wiem, z
        > kim rozmawiać. Dobrej zabawy, chłopcy - nie zapomnijcie zgasić światła!

widac,ze brakuje ci argumentow,bo my dyskutujemy,poza tym ja chlopcem nie jestem.
        • timor_mortis Re: no dobra panie Bush-time to go 10.03.06, 20:19
          Płeć mózgu? Dyskusja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka