Dodaj do ulubionych

Przyznaje sie do bledu

17.03.06, 21:15
bartus zwracam honor w jednej kwestii. krl-d zaczelo wprowadzac reformy majace na celu poprawe
zycia koreanczykow. donosi o tym dziennikarz, ktory cudem dostal sie do koreii i mial okazje to
obejrzec.

www.csmonitor.com/2005/0602/p07s02-woap.html
rozumiem, ze dzisiaj bronisz czy wrecz usprawiedliwiasz ten rezim, bo widzac co sie dzieje dzisiaj
tym samym widzisz cos na wzor chin tylko ze za 50 lat. mam racje?

rzecz w tym, ze kim jest nieobliczalny. nie potrafie pojac jak mozna bronic obecnego systemu jako
takiego. to jest nie wyobrazalne. dlaczego untouchables czy nicolas bez problemu potrafia takie
proste sprawy rozrozniac a ty nie? jak mozna na stronie zamieszczec zycznia na urodziny takiego
degenerata jak kim? milczenie bartek przy wiedzy na temat ewidentnych zbrodni jest rowniez
przestepstwem i tzw. biernym wspieraniem.

na marginesie, ciekawy wycinek w nawiazaniu do wczesniejszej dyskusji na temat zarobkow i cen,
czyli standartu zycia w koreii.

"Government officials are on the books as making about $35 a month. But the figure doesn't allow
for the hidden economy, and doesn't explain how people - especially "general workers" who make
about $10 a month - can pay for food amid inflation. According to the Chinese academic, rice last
spring was $1.40 per kilogram. This winter it was $3.50 per kilo."

w zimie robotnik moze sobie pozwolic na 3 kg ryzu, alternatywnie 4 kurczaki. rozumiem ze ludzie
maja normalne prace po to zeby sobie kupic taka ilosc jedzenia. i to jest cena braku bezrobocia?

bartek, tylko nie mow z kazdy kraj ma swoje problemy bo to przyjmnuje postac karykaturalna.
Obserwuj wątek
    • nicolas1981 Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 10:17
      niestety nie mozesz napisac ze cudem sie dostal, wielu dziennikarzow sie dostalo
      do KRL-D, jednakze kumulujac ilosc jest niejaka ale kazdy ktory byl jest
      pokazany , kwestia reklamy
      • bugsior Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 15:55
        :DDD hehe, to miala byc ironia. znalazlem wiecej opisow roznych dziennikarzy, jednak wiekszosc po
        prostu narzekala na to ze zupelnie nic nie zobaczyli. to cos jak z wycieczkami zorganizowanymi -
        prowadzili ich gdzie i kiedy chcieli, wiec trudno tu mowic o dobrze spelnionej roli dziennikarskiej.
    • kim_bar_tek Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 11:42
      no proszę, ale mnie zaskoczyłeś - czyli jednak cos się dzieje - jak widać nie
      wszystko co mówię to "propagada"
      owszem odnoszę KRL-D do Chin, ale zdecydowanie nie do Chin sprzed 50ciu lat, ja
      widzę Chiny w epoce Deng Xiaopinga.
      Jeszcze raz Ci powtórze, że nie widze nic złego w zamieszczaniu życzeń do
      przywódcy suwerennego narodu, ktoś chce je złożyć - ja je zamieszczam.
      Podane ceny wydają mi się być nieco nierealistyczne, ja widziałem ryż po 750
      wonów (obecny kurs nieoficjalny to 3500 wonów za dolara), widziałem to na
      bazarze w Pyongyangu w kwietniu 2005 r.
      • nicolas1981 Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 11:46
        Przywodca ktory:
        -osobiscie pozwalal na zamach w Rangoonie
        -Nie zamyka obozy w KRL-D
        -Organizowal kidnapping
        -klamie na temat miejsca urodzenia
        -nie byl wybitnym studentem
        -Nie jest mily dla rodziny:)
        • untochables Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 15:11
          nikolas dobrze wiesz że można by tą twoja liste bardzo ale to bardzo
          rozszeżyć ;)
        • s1968-10-25 Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 17:25
          naśladujesz dokładnie kogoś(znasz kto) jak głupia papuga!!!!!
          jeszcze raz proszę cię, żebyś nie bawił się głupstwem na forach.Zajmij się coś
          innym pożytecznym dla siebie, bo przykro patrzeć zgniatającego człowieka,który
          kiedyś napewno był normalny i rozsądny.
          • untochables Re: Przyznaje sie do bledu 19.03.06, 09:44
            to było do mnie przedstawicielu ambasady ?
            • s1968-10-25 Re: Przyznaje sie do bledu 20.03.06, 12:42
              Chciałbym ......
          • nicolas1981 Re: Przyznaje sie do bledu 20.03.06, 12:57
            s1968-10-25 Ty tez uwazasz ze nie ma obozów w KRL-D i ze panuje tam wolność
            ruchu i słowa?
      • bugsior Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 15:30
        bartek, potrafie sie przyznac do bledu, bo uwazam ze prawda jest wazniejsza niz duma czy polityka.
        ale wierz mi, bronie zaciekle w to co wierze. zrozum, w dyskusji nie chodzi o to zeby komus dokopac
        tylko zeby potepic glupote.

nie odpowiedziales mi na pytanie.

1. hitler byl glowa suwerennego panstwa, tak?
        2. czy na miejscu byloby zamieszczenie w swojej gablotce w polsce w np. 1937 listow od jakichs
        volksdeutch'ow czy polakow uwielbiajacych hitlera i jego 'dokoniania'? czy to by bylo na miejscu z
        moralnego punku widzenia?

ty na prawde tak relatywizujesz rzeczywistosc ze rece opadaja. odcinasz sie zupelnie od
        odpowiedzialnosci moralnej. wykret suwerennosci i niby braku stronniczosci z twojej strony to takie
        zaslonki dymne. powatrzam, ze wiedza o dzialalnosci kima przy jednoczesnym zamieszczaniu takich
        listow jest niczym innym jak biernym go wspieraniem. czy jak ci na stronek wysle list w ktorym go
        oskarze o zbrodnie, dyktatorstwo i brak jakiegokolwiek elemntarego szacunku dla swoich ludzi to tez
        zamiescisz? oczywiscie moze to byc w formie zyczen urodzinowych "drogi rzezniku kimie".
        • s1968-10-25 Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 17:36
          wszystko co mówisz o Korei to ponad 100 % kłamstwa.
          wierzę,że nieświadomie kłamiesz i współczuję
          • bugsior Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 17:44
            ciekawe, bo mam podobne zdanie o 'twojej' stronie.

mam nadzieje, ze nieswiadomie klamiesz i spolczuje.
            • kim_bar_tek Re: Przyznaje sie do bledu 19.03.06, 10:50
              Bugsior to akurat nie ja napisałem post powyżej
              • bugsior Re: Przyznaje sie do bledu 19.03.06, 14:21
                rozumiem, nie jestem na tyle glupi zeby sadzic ze masz 5 roznych nickow. to znaczy mam nadzieje, ze
                az tak perfidny nie jestes.
                • kim_bar_tek Re: Przyznaje sie do bledu 20.03.06, 12:44
                  wiesz każdy sądzi po sobie
          • bugsior Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 19:05
            ile to jest 'ponad 100%'?
      • bugsior Re: Przyznaje sie do bledu 18.03.06, 15:43
        > owszem odnoszę KRL-D do Chin, ale zdecydowanie nie do Chin sprzed 50ciu lat, ja
        > widzę Chiny w epoce Deng Xiaopinga.

chodzilo mi raczej o to, ze w tym tempie 'zmian' krl-d za 5o lat przy ludzie szczescia bedzie tam gdzie
        chiny sa dzisiaj. bynajmniej chodzi mi tutaj o 'zamordyzm' a nie fabryki.

powiedz mi bartek. jakby do ciebie ktos spytal w ktorym kraju bys mu zarekomendowal zycie: w korei
        poludniowej czy krl-d, co bys odpowiedzial?
        • nicolas1981 Re: Przyznaje sie do bledu 19.03.06, 05:29
          O kurcze to moze przerwy sobie robimy na jakis czas, wlasnie dzien zaczyna a noc
          moja...
        • kim_bar_tek Re: Przyznaje sie do bledu 19.03.06, 10:51
          zarekomendowałbym mu życie w Polsce, bo w Ojczyźnie jest nasze miejsce
          • nicolas1981 Re: Przyznaje sie do bledu 19.03.06, 13:37
            niestety impreza dlugo-nocna byla:)
          • bugsior Re: Przyznaje sie do bledu 19.03.06, 14:24
            popatrz sie jak sie wymigujesz od odpowiedzi. no i co? gdzie tutaj logika?

czyli te rodzine koreanska z polnocy na miejsku wladz z poludnia odeslalbys do krl-d bo tam ich
            'ojczyzna'? i nawet bys twierdzil, ze tam dla nich bedzie lepiej?

na prawde nie zrozumiales pytania, ktore ci postawilem?

twoja moralnosc, przepraszam za dosadnosc, osiagnela dno.
            • kim_bar_tek Re: Przyznaje sie do bledu 19.03.06, 14:41
              a kim Ty jesteś żeby mi tutaj prawdzić o moralności - dostałeś jakąś misje od
              boga?
              a to siedzenie i pracowanie dla dobra Ojczyzny miało być aluzją w Twoją stronę,
              ale widać tak Ci dobrze w Usa że nawet tego nie zauważyłeś
              • bugsior Re: Przyznaje sie do bledu 19.03.06, 14:45
                bartus, zdziwilbys sie, ale sadze, ze bylbys zaskoczony jesli chodzi o to kto ile zrobil dla polski. :)

bez oceny moralnej, bez jakiejs miarki niczym sie nie roznimy od zwierzat. to nas wlasnie czyni ludzmi.
                od odpowiedzi na prosciutkie pytanie sie wymigujesz. co bys powiedzial tej rodzinie koreanskiej ktora
                sie zdolala przedrzec na poludnie? ze sie myla? ze TY lepiej wiesz, ze na polnocy dla nich bedzie lepiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka