kim_daniel_il1 20.03.06, 11:35 Ja tak troche z innej beczki troche interesuja mnie kwestie ratownictwa głównie medycznego więc pytam czy ktoś ma wiedzę jak działa jeśli w ogóle działa system w KRLD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicolas1981 Re: System ratownictwa w KRL-D 20.03.06, 12:09 o co ci chodzi konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kim_daniel_il1 Re: System ratownictwa w KRL-D 20.03.06, 12:15 Jak system wygląda jak wygląda akcja w sytuacji zagrożeń (nie koniecznie ze strony złych imperialistów) Odpowiedz Link Zgłoś
hamhung Re: System ratownictwa w KRL-D 20.03.06, 20:20 Szczerze mówiąc interesuję się jak wygląda system pomocy doraźnej w wielu krajach (ogólnie mówiąc pogotowia ratunkowego). Niestety na temat KRLD, nie mam zadnej wiedzy. Wiem tyle, ze w latach 80-tych z portu w Rostocku, także na pokładach statków PLO wożono karetki marki Skoda 1203 do portu Nampo. Odpowiedz Link Zgłoś
hamhung Re: System ratownictwa w KRL-D 10.10.06, 08:44 Mam pytanie do tych którzy byli w KRLD. Czy ktoś z Was widział w Phenianie lub innym mieście karetkę pogotowia jadącą na sygnale? Jesli tak to prosze o informację jakie to było auto. Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: System ratownictwa w KRL-D 10.10.06, 10:48 ja widziałem, to był jeden z tych busików jakie sprowadzają z Japonii, pomalowany na biało i z syreną na dachu Odpowiedz Link Zgłoś
hamhung Re: System ratownictwa w KRL-D 10.10.06, 11:56 Dzięki Bartku, też widziałem takie auto w DTV koreańskiej telewizji, ale nie miałem pewności. A czy widzieliście może szarą lub białą Skodę mikrobus 1203 karetkę (w d. Czechosłowacji to była podstawowa karetka pokazana m.in. na filmie Szpital na peryferiach)? Odpowiedz Link Zgłoś
czy.ja.wiem Re: System ratownictwa w KRL-D 11.10.06, 21:41 Mysle ze o takie informacje nie bedzie latwo, ponoc europejczyk/obcokrajowiec bez wczesniejszego zapowiedzenia nie moze zglosic sie sam do szpitala a system opieki medycznej rozni sie diametralenie od tego co my pod tym stwierdzeniem rozumiemy- info ze strony MSZ.Czy ktos bedac w KRLD widzial apteki i ich zaopatrzenie? Odpowiedz Link Zgłoś