Gość: www IP: *.wieczysta.krakow.pl / *.wieczysta.krakow.pl 23.12.02, 23:22 bełkot .starszego pana to nie poezja!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Abdykacja? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.12.02, 00:17 Czy Jan Paweł II powinien abdykować? Przypominam, że to właśnie On ustanowił nakaz składania urzędu przez każdego biskupa, który skończy 75 lat. Jego Świątobliwość ma, zdaje się, dobrze ponad 80... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Abdykacja? IP: *.telia.com 24.12.02, 01:07 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > Czy Jan Paweł II powinien abdykować? Przypominam, że to właśnie > On ustanowił nakaz składania urzędu przez każdego biskupa, który > skończy 75 lat. Jego Świątobliwość ma, zdaje się, dobrze ponad > 80... > Ale działa wyśmienicie, więc dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdm Re: Papież jest Ojcem,a ojciec nie może abdykować... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.12.02, 20:47 jest ze swoją rodziną do końca. Kościół dziewczynko to nie firma, w której zwalnia się dyrektora, ale rodzina, która pzostaje razem do śmierci. Tu nie chodzi o zdolnośc rządzenia, ale wiarę - a jest to "wiara ojców", a wiec także tego konkretnego Ojca, któremu na imię Jan Paweł II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Papież jest Ojcem,a ojciec nie może abdykować IP: *.block1.tc1.rnktel.net 26.12.02, 00:26 Gość portalu: xdm napisał(a): > jest ze swoją rodziną do końca. Kościół dziewczynko to nie > firma, w której zwalnia się dyrektora, ale rodzina, która > pzostaje razem do śmierci. Tu nie chodzi o zdolnośc rządzenia, > ale wiarę - a jest to "wiara ojców", a wiec także tego > konkretnego Ojca, któremu na imię Jan Paweł II Czyli jezeli Twoj ojciec bedzie robil pod siebie, przestanie poznawac bliskich i bedzie biegal nago z nozem po mieszkaniu z powodu demencji starczej, to nadal bedzie mial w Twoim domu decydujacy glos? Gratuluje rodziny. Dla przypomnienia - Twoj ojciec cie "zrobil", papieza zas wybrali ludzie. I przy najwiekszym nawet dla niego szacunku, jest to ojciec przybrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: good son Papiez w poemacie przyzna... IP: *.jaist.ac.jp 24.12.02, 01:06 ... ze jest niewierzacy. Tylko w Wydawnictwie Literackim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUFEL Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: 63.168.50.* 24.12.02, 01:40 POWIEDZ "NIE" NA WYSYLANIE NASZYCH CHLOPAKOW DO IRAKU!!!!!!!!!!! PODAJ DALEJ !!!!!!!!! ZORGANIZUJECIE MANIFESTACJE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wes Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: *.dialsprint.net 24.12.02, 02:56 Gość portalu: www napisał(a): > bełkot .starszego pana to nie poezja!! www jestes skurwysyn, wiec co ty wiesz o poezji??? Czy czytales jakikolwiek z tych poematow cymbale?? Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p 24.12.02, 03:21 Ja czytalem jedna z jego encylkik i po pieciu minutach spalem,ten poemat bedzie podobny,po co to komu?Lepiej wydac dziela zebrane Brezniewa to tak samo pouczajace jak poematy papieskie.Chyba ze poprosil Szymborska ona z Krakowa i moze mu tam cos sekretnie napisala a on bedzie udawal ze to jego.Slyszalem takze ze napisal scenariusz do filmu zycie swietej Teofili i Wajda bedzie go krecil a jako swieta Teofila wystapi Janda.Jego sztuke mycie i obumieranie czlonkow wystawia teatr Stary a tam same stare czlonki Polony i Olbrychski.On jest naprawde wspanialy ten nasz papiez i jeszcze przyjedzie na premiere swego filmu do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: do gosca: adax i www i im podobnych IP: proxy / *.tns.co.za 24.12.02, 07:15 Mysle, ze nie powinniscie zabierac glosu. Kocham ludzi, ktorzy tworza piekno, ktorzy sluza innym. Popatrzcie na siebie! Co wy "tworzycie" w swoim zyciu? A poematy naszego papieza sa trudne-np"Milosc i etyka"(lub tytul podobny). Trzeba wiele wysilku, by zrozumiec. Nie wszyscy sa w stanie dojsc do konca. Wy jestescie tego przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawk Re: do gosca: adax i www i im podobnych IP: *.marketscore.com / *.vc.shawcable.net 24.12.02, 07:18 Jak oni moga zrozumiec poezje, skoro oni z trudem rozumieja co tutaj sie pisze na ekranie? Problem jest w tym, iz wiele osob nie tylko ze nie pomaga innym, ale im szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRESTIK >>>A KOGO TO OBCHODZI...<<<< IP: *.syd.pacific.net.au / 203.27.69.* 24.12.02, 07:35 A KOGO TO OBCHODZI... chyba tylko "Gazete" skoro tak duzo o tym i a autorze pisze. Niestety w tej tworczosci nie znajduje absolutnie nic, a zeby bylo jasne to sam mam dosyc duzo wspolnego z litertura.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apacz_Winetu Re: >>>A KOGO TO OBCHODZI...<<< IP: *.sympatico.ca 24.12.02, 08:03 Gość portalu: PRESTIK napisał(a): > A KOGO TO OBCHODZI... chyba tylko "Gazete" skoro tak duzo o tym > i a autorze pisze. > > Niestety w tej tworczosci nie znajduje absolutnie nic, a zeby > bylo jasne to sam mam dosyc duzo wspolnego z litertura.... Prestik - ty i literatura. Chlopie ty sie wyslowic nie potrfisz. Literatura pomylila Ci sie z makulatura. Nie przeszkadzj sobie i lepiej idz dalej butelki zbierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolutny Re: >>>A KOGO TO OBCHODZI...<<< IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.02, 23:20 Gość portalu: PRESTIK napisał(a): > A KOGO TO OBCHODZI... chyba tylko "Gazete" skoro tak duzo o tym > i a autorze pisze. > > Niestety w tej tworczosci nie znajduje absolutnie nic, a zeby > bylo jasne to sam mam dosyc duzo wspolnego z litertura.... Nom to schowal sie spowrotem do wlasnej dupy. W czym problem? Juz cie tu nie ma, znajdo. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spektakl Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.02, 23:19 pl.adex napisała: > Ja czytalem jedna z jego encylkik i po pieciu minutach spalem,ten poemat bedzie > > podobny,po co to komu?Lepiej wydac dziela zebrane Brezniewa to tak samo > pouczajace jak poematy papieskie.Chyba ze poprosil Szymborska ona z Krakowa i > moze mu tam cos sekretnie napisala a on bedzie udawal ze to jego.Slyszalem > takze ze napisal scenariusz do filmu zycie swietej Teofili i Wajda bedzie go > krecil a jako swieta Teofila wystapi Janda.Jego sztuke mycie i obumieranie > czlonkow wystawia teatr Stary a tam same stare czlonki Polony i Olbrychski.On > jest naprawde wspanialy ten nasz papiez i jeszcze przyjedzie na premiere swego > filmu do Warszawy. Lecz sie, skurwysynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyryl Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.02, 09:29 www. nie badz zlosliwy. Nie wiadomo jaka starosc bedziesz mial Ty. To sa skutki nie tak starszego pana, raczej skutki choroby Parkensona. Jak za mowieniem nie lapiesz tresci i mysli ktore sa przekazywane - to jest Twoja bracie straszna tragedia. daj sie nimi wypelnic a bedziesz inny, zyczy ci rodak z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: 81.15.164.* 24.12.02, 15:55 ludzie, skad w was tyle jadu ? Przeciez to wigilia... Inne narody cieszyly by sie majac kogoś takiego jak Karol Wojtyla w Rzymie. A wy,szaraczkowie, leczycie nieustannie swoje kompleksy nasmiewajac sie ze starosci i choroby... Gdziescie sie chowali, oj - jak smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszolomiony z RM Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 24.12.02, 16:28 Gość portalu: www napisał(a): > bełkot .starszego pana to nie poezja!! Kto bedzie placil za wydanie tego knota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wydanie Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.02, 23:17 Gość portalu: Oszolomiony z RM napisał(a): > Gość portalu: www napisał(a): > > > bełkot .starszego pana to nie poezja!! > > Kto bedzie placil za wydanie tego knota? Nie ty bedziesz placil, smieciu. Lecz sie, kurwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Czepcie sie tramwaju IP: 134.174.196.* 24.12.02, 16:36 Gość portalu: www napisał(a): > bełkot .starszego pana to nie poezja!! Czyzbys byl krytykiem literackim, ze znasz sie na tym? Zycze ci tylko, zebys mial tak swiatly umysl, jak tobie stuknie 80-tka. Ja mysle, ze pisanie wspomnien, przemyslen lub poezji, jest wlasnie tym czym powinien sie obecnie zajac Papiez - na zasluzonej jak najbardziej emeryturze. Wiekszy fragment mojej opinii - w linku ponizej: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4048950&a=4055337 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszolomiony z RM Re: Czepcie sie tramwaju IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 24.12.02, 18:33 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Gość portalu: www napisał(a): > > > bełkot .starszego pana to nie poezja!! > > Czyzbys byl krytykiem literackim, ze znasz sie na tym? > > Zycze ci tylko, zebys mial tak swiatly umysl, jak tobie stuknie 80-tka. > > Ja mysle, ze pisanie wspomnien, przemyslen lub poezji, jest wlasnie tym czym > powinien sie obecnie zajac Papiez - na zasluzonej jak najbardziej emeryturze. > Wiekszy fragment mojej opinii - w linku ponizej: > > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=50&w=4048950&a= > 4055337"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=50&w=40 > 48950&a=4055337</a> Myslisz, ze kogos obchodzi co ty myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyjena Re: Czepcie sie tramwaju IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.12.02, 19:27 Przynajmniej Ciebie obchodzi, młotku, skoro odpowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Czepcie sie tramwaju IP: 134.174.196.* 24.12.02, 20:52 Gość portalu: Hyjena napisał(a): > Przynajmniej Ciebie obchodzi, młotku, skoro odpowiadasz. Interesuje go ten proces [tzn. myslenie], bo u niego nie wystepuje. A wiec, jesli chcesz oszolom z RM wiedziec: tak, myslenie troche boli, ale nie tak, aby tego zjawiska unikac. Zdrowych i spokojnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Re: Zostawcie te tramwaje w spokoju 24.12.02, 23:41 Nie sadze aby papiez poeta wsiadal do tramwaju i pasazerom czytal swoje poematy.Z tym ktos wyskoczyl w Australii w pociagach czyta sie pasazerom wiersze i pociagi puste zaczely kursowac.Po pierwsze on do tramwaju nie wlezie sam chyba ze go tam wepchna a po drugie tego belkotu nikt nie zrozumie.Ja jestem dumny z polskich rzeczy na przyklad z ptasiego mleczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasie Mleczko Re: Zostawcie te tramwaje w spokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.02, 23:14 pl.adex napisała: > Nie sadze aby papiez poeta wsiadal do tramwaju i pasazerom czytal swoje > poematy.Z tym ktos wyskoczyl w Australii w pociagach czyta sie pasazerom > wiersze i pociagi puste zaczely kursowac.Po pierwsze on do tramwaju nie wlezie > sam chyba ze go tam wepchna a po drugie tego belkotu nikt nie zrozumie.Ja > jestem dumny z polskich rzeczy na przyklad z ptasiego mleczka. Spierdalaj na drzewo, kurwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: *.ab.hsia.telus.net 25.12.02, 00:02 Jezeli zohydzicie wszystko i wszystkich to co wam pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: *.sympatico.ca 25.12.02, 06:52 Uwagi i przemyslenia takiego autorytetu jak Ojciec Swiety sa zawsze warte zapoznanie sie z nimi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: *.bc.hsia.telus.net 25.12.02, 07:14 Dla mnie papiez to zaden autoryten,na pewno nie religijny. Co do jego zdolnosci pisarskich to jest to mocno zawiklana i dziwaczna poezja i proza.Te dlugie bez konca zdania,nie iwadomo co bylo na poczatku juz w srodku itd.Tylko dlatego trzeba chwalic bo to napisal papiez? Ludzie nie macie cienia zdrowego rozsadku.Cala ta pompa Watykanu wam oczy oslepila i wszystko jest cudowne co pochodzi od Wojtylly.Troche madrosci zycze z Nowym Rokiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poezja Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.02, 23:15 Gość portalu: zzz napisał(a): > Dla mnie papiez to zaden autoryten,na pewno nie religijny. > Co do jego zdolnosci pisarskich to jest to mocno zawiklana i > dziwaczna poezja i proza.Te dlugie bez konca zdania,nie iwadomo > co bylo na poczatku juz w srodku itd.Tylko dlatego trzeba > chwalic bo to napisal papiez? Ludzie nie macie cienia zdrowego > rozsadku.Cala ta pompa Watykanu wam oczy oslepila i wszystko > jest cudowne co pochodzi od Wojtylly.Troche madrosci zycze z > Nowym Rokiem Lecz sie, tępy skurwysynu. Odpowiedz Link Zgłoś
brennton Droga Poezjo, to pisal Misiaczek. 25.12.02, 23:50 klient o ksywie "zzz" to nasz kochany Misiaczek/Jewhater z "Chickago". Nienawidzi Kosciola i Izraela. Pisuje spod roznych adresow i pod roznymi nickami. Olewaj go, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Droga Poezjo, IP: *.coh.org 26.12.02, 21:39 brennton napisał: > klient o ksywie "zzz" to nasz kochany Misiaczek/Jewhater z "Chickago". > Nienawidzi Kosciola i Izraela. Pisuje spod roznych adresow i pod roznymi > nickami. > Olewaj go, po prostu. Brennton ma racje. Przez takich misiaczkow mamy Polish Jokes, czyli kawaly o misiaczkach Odpowiedz Link Zgłoś
brennton Misiaczek, tu bedzie o Zydach. 25.12.02, 23:58 pisales kiedys, ze Zydzi przesladowali kogos z Twojej rodziny, kto byl w AK. Zapewne bylo to w latach 45-55. Nazjezdzalo sie ich sporo z Rosji i rzadzili sie tu u nas wtedy. Wierze w to. Ale nie dzialali jako Zydzi. Narodowosc byla im obojetna. Dzialali jako INTERNACJONALY. A teraz ja Ci cos opowiem: ktos z mojej rodziny byl tez w lesie, w AK. Byla to jesien 1944. Przyszedl rozkaz o tkzw. "oczyszczeniu szeregow". W tym oddziale bylo czterech Zydow. Wyksztalconych, lubianych, walczacych za Polske. Wiesz co sie z nimi stalo? Wiecej Ci nie powiem. Nie moge. Hasta la vista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Re: Nowy poemat Papieża zostanie opublikowany w p IP: *.146-4-62.powered-by.skynet.be 25.12.02, 23:54 Neron, ... Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Re jak papieza zabraknie. 26.12.02, 00:45 Ale mi sie dostala dwa razy k-----,bardzo inteligentne towarzystwo tutaj a po drugie Ptasie Mleczko jest lepsze od poezji Wojtyly,za kilka lat jego poematy beda rozdawane za darmo milosnikom poezji a za Ptasie Mleczko trzeba bedzie placic.Szanujcie wiec Ptasie Mleczko takich rzeczy w innych krajach nie robia a torcik wedlowski recznie dekorowany tez jest przepyszny.A po Wojtyle bedzie inny papiez i tez moze pisac wiersze a Ptasie mleczko tylko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś