Dodaj do ulubionych

100 powodow do(za) DUMY Polakow....:-))))

01.06.06, 16:16
http:/www.humorek.net/teksty.php
Obserwuj wątek
    • arap1 Re: 100 powodow do(za) DUMY Polakow....:-)))) 01.06.06, 16:37
      arap1 napisał:

> http:/www.humorek.net/teksty.php
      miedzy innymi..w humorku..Jako pierwsza nacja na swiecie polacy opracowali
      sposob na picie...denaturatu,plynu borygo,kwasu siarkowego i wody kolonskiej.;-)
      • arap1 Re: 100 powodow do(za) DUMY Polakow....:-)))) 01.06.06, 16:43
        arap1 napisał:

> arap1 napisał:
        >
        > > http:/www.humorek.net/teksty.php
        > miedzy innymi..w humorku..Jako pierwsza nacja na swiecie polacy opracowali
        > sposob na picie...denaturatu,plynu borygo,kwasu siarkowego i wody
        kolonskiej.;-
        > )W zachodniej Europie pojawiaja sie alkohole z ostrzegajancym napisem."Dawka
        smiertelna 3.5 promile.Nie dotyczy Polakow"
        • polski_francuz Takie kawaly 01.06.06, 17:09
          to mysmy za mlodu o Rosjanach opowiadali.

Np. Rosjanin znalazl butelke z napisem wodka i wypil. A byl to kwas siarkowy.
          Pytaja go jakie to bylo? A on, wodka oczen charosza, tylko jak sikalem to
          popekala ubikacja...

A ty co z Metaxa robisz? Za kolnierz wylewasz:)?

PD

PF
          • arap1 Re: Takie kawaly 02.06.06, 12:40
            pewien mieszkaniec Warszawy w izbie wytrzezwien przebtwal 335 razy ,za kazdym
            razem przynajmie 8 godzin.Jak wyliczyl jego przymusowy areszt trwal 2680 godzin
            (112 dni).....czy pobity rekord przez polaka kto zna????
            • arap1 Re: Takie kawaly 02.06.06, 12:54
              Mieszkaniec z Nowego miasta Lubawskiego dwa razy uciekal z
              prosektorium.Meszczyzna bedzac w stanie kompletnego upojenia alkoholem,niedawal
              zadnych oznak zycia.Lekarze nie mogac wyczuc pulsa,stwierdzali jego zgon
              • polski_francuz Re: Takie kawaly 02.06.06, 13:10
                To sa na pewno Zydzi. Ci ktorzy nie opuscili Polski w 68 roku bo byli w stanie
                kompletnego upojenia alkoholowego:)

A jako ze glodnemu chleb na mysli, ty wczesnie te Metaxe zaczynasz...

PF
                • arap1 Re: Takie kawaly 02.06.06, 13:15
                  nu PF...przeciez to kawaly...i daleko od zeczywistosci...czego zaraz sie
                  obrazasz....ty wymyslasz a ja pisze cytaty..z humorka..:-))co maja wspolnego
                  Zydzi z 68...???byli upojeni o szczescia zastawiajac budowac szczesliwa
                  przyszlosc Polakom
                  • polski_francuz Re: Takie kawaly 02.06.06, 13:27
                    No juz dobrze nie obrazam sie.

Wiem, ze masz serdce:)

Pozdro

PF
                  • elaf Re: Takie kawaly 02.06.06, 13:47
                    ojojoj ty gupi nie zaczynaj lepiej z kawalami o Polakach
                    znasz ty kawaly zydowskie, a ??
                    bo mozna by zaczac, a konca nie ma

koszerne juz wypil ?? a ?
                    dooobra wodeczka, dobra i czlowiek po tym nie taki jak Polak pijany tylko jak
                    koszerniak, zdrowo !
                    coz, leb slaby, jak to wszystkie Arapy maja
                    kudy jem do nas jaskow

• remik.bz Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 14:37
                      Dwóch Żydów sika gdzieś w New Yorku w toalecie obok siebie i rozmawiają:
                      - czy Pan aby nie jesteś z Radom ????
                      - tak !!! , a po czym Pan poznajesz ???
                      - po tym partacki sznyt naszego Rebe
                      • remik.bz Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 14:42
                        Ortodoksyjnym Żydom w sobotę nie tylko nie wolno pracować , ale nawet dotykać
                        pieniędzy.
                        Pewien świątobliwy mąż opowiada:
                        -Idę w sobotę do świątyni , a tu na ziemi leży portfel a z niego wygląda 5
                        tysięcy amerykańskich dolary. Zacząłem się gorąco modlić. I patrzcie stał się
                        cud. Wszędzie dookoła sobota , a nad portfelem czwartek.
                        • elaf Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 14:49
                          Mosiek przychodzi do matki i oswiadcza:
                          Mamo, musze ci cos wyznac, jestem gejem i postanowilem ozenic sie z Januszem.
                          Matka zalamuje rece. Ale powiedz mi, Mosie, on przynajmniej jest Zydem...?
                        • remik.bz Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 14:50
                          Pewien Rebe wywieszał na drzwiach świątyni swoje "złote myśli" mające
                          utwierdzać w wierze.
                          Pewnego dnia wywiesił taką myśl: "wejść do świątyni z odkrytą głową , to tak
                          jakby cudzołozyć".
                          Pod spodem ktoś mniej świątobliwy dopisał : "próbowałem jednego i drugiego ,
                          kolosalna róznica".
                          • elaf Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 14:55
                            znałeś dane33 ?? Jak wyjeżdżała stąd przed 40 laty miała tylko
                            podarte portki, a teraz ma miliony!

-Wielkie nieba, i co ona ma zrobić z tymi milionami podartych portek ??
                            • elaf Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 14:57
                              Firma Szlaubaum & Yamamoto: Wszystko dla twardzieli: tatuaż, piercing,
                              obrzezanie, harakiri i seppuku.

• arap1 Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:01
                                Tadeusz Kosciuszko tak sie spil pod Maciejowcami(1794)ze zapomnial wzac mapy i
                                nie mogl dowodzic bitwa.....Dlatego Polacy poniesli kleske w starciu z
                                rosyjskim wojskiem...:-)))
                            • dana33 Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:22
                              to elaf nie jest smieszne, tylko glupie.
                              postaraj sie lepiej... :)))
                              milionow nie mialam i nie mam. wiesz jak to jest: w ciagu jednego dnia mozna
                              zjesc tylko jeden raz obiad i jedna dupa mozesz siedziec tylko na jednym
                              krzesle. to po co miliony? obiad dziennie mam i krzeslo tez wystarcza mi jedno.
                          • remik.bz Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 14:59
                            Mocno "niepoprawny politycznie", ale skoro sam zaczął...
                            II wojna . Noc. Pod dom na skraju wsi podchodzi oddział partyzancki.
                            Dowódca puka cichutko do drzwi i drżącym głosem pyta : "gospodarzu , czy jest
                            u was w domu duży , groźny , kudłaty pies?
                            - nie mam żadnego psa panie partyzancie
                            - Nooo , Toooo Otwierać !!!! Tu Żydowska Organizacja Bojowaaaa !!!!
                            • elaf Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:04
                              :)))))))))))))
                              zmieklam:))
                              • elaf Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:09
                                W Nowym Orleanie, w tramwaju siedzi Murzyn i czyta gazetę żydowską.
                                Współpasażer Żyd klepie go poufale po ramieniu i mówi:
                                - Mało panu, ze jest pan Murzynem ...
                              • arap1 Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:10
                                Tylko polacy zrywaja azbest z dachow w N.Y..zajecie to jest uwazane ,za prace
                                najbardziej intelegetna dla pracownikow znad Wisly...:-))i oplacalna
                                • elaf Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:16
                                  a ich pracodawcami sa wlasnie ... no pomysl arapku sam ...
                            • arap1 Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:15
                              Marszalek Jozef Pilsudzki zmarl 12maja 1935 r jego mozg wlozono w
                              formaline...do dzis trwaja poszukiwania sloja z mozgiem Dziadka..!!....Kto
                              znajdzie uratuje Polske...:-)))
                              • elaf Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:20
                                ... a ja slyszalam, ze do dzis nie moga sie doszukac mozgu Sharona, znalezli go
                                w koncu , a ?
                                • dana33 Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:37
                                  jeszcze nie. natomiast ja znalazlam twoj i wlozylam do freeza.
                                  • elaf Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:41
                                    dana, a tak grzecznie i niesmialo pytam, co to jest freez ??
                                    bo ja taka niekumata na tym forum jeszcze ...:(
                                    • dana33 Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:45
                                      alez prosze, calkiem smialo.... freezer to zamrazalnik po polsku... :)))

• elaf Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:49
                                        Gefriertruhe aha, aha ..., a jak tam twoja glowka ? cala rozpalona ?? gotowa
                                        do walki z jaskami ??
                                        • dana33 Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:59
                                          alez oczywiscie..... ale ganz kühl.... do walki to ja zawsze pierwsza...
                                          tylko ze jaski to nie partner to walki, nie maja jaj.... mordy dra tylko
                                          wirtualnie... znasz to przeciez: ein hund der bellt beisst nicht....

w kazdym razie twoja przechowam troskliwie. wiesz, kawal dobrego miesa we fryzie
                                          trzyma sie dlugo....
                                          • polski_francuz Wojna 02.06.06, 16:21
                                            na kawaly mi sie dosc podoba.

Uporzedzam mam Safrina "Przy szbasowych swiecach" wiec nie moge nie wygrac.

A serio, to dotknelas sedna sprawy: Polacy nakrzycza, przypaluja (to max) ale
                                            krzywdy nie zrobia.

Mit der Deutschen ist ganz anders. Ein mal auf einem idiotischem Weg gegangen -
                                            unmöglich zu bremsen.

To wlasnie robi sens of humour co ci go tak polecam.

Pozdro

PF
                                            • dana33 Re: Wojna 02.06.06, 17:52
                                              safrin swietny, pf.....
                                              ten dowcip o nadaniu w sztetl glownej ulicy imienia mickiewicza znasz???? :)))
                                              • polski_francuz Re: Wojna 02.06.06, 17:54
                                                Nie, powiedz.

PF
                                                • dana33 Re: Wojna 02.06.06, 18:18
                                                  nu, w polskim sztetl zydzi po wielu latach wybudowali ulice, glowna taka, duza,
                                                  prowadzaca az do rynku i magistratu. no i oczywiscie postanowili ja nazwac
                                                  imieniem adama mickiewicza i uroczyscie otworzyc. zbudowano podium, zaproszono
                                                  wszystkich mieszkancow i glowny rabin mial przemawiac. oznaczonego dnia wszyscy
                                                  sie zebrali, pieknie ubrani, kwiaty, podniosla atmosfera... rebe zaczal
                                                  przemawiac.... drodzy bracia i siostry, zbudowalismy w koncu piekna ulice i
                                                  postanowilismy nazwac ja imieniem...... imieniem.... imieniem... tu odwrocil
                                                  sie do siedzacego za nim zyda i zapytal: "wi hajst der goj?"
                                                  • polski_francuz Adam Mickiewicz! 02.06.06, 18:19
                                                    PF
                              • dana33 nigdy cie nie zapomnimy.... 02.06.06, 15:36
                                Trzy ciezko harujace babki postanowily raz zaszalec i poszly po pracy na piwko.
                                Niezwyczajne takich atrakcji szybko sie ululaly. Po drodze do domu, na skutek
                                ilosci wypitego alkoholu zaczely wszystkie trzy odczuwac nagle parcie na
                                pecherz.
                                Jedynym w miare zacisznym zakatkiem w okolicy byl maly cmentarzyk. Poniewaz
                                dluzej juz nie mogly, postanowily tam wlasnie zalatwic swoje potrzeby
                                fizjologiczne.
                                Przycupnely w katku miedzy nagrobkami, zsunely majtki i sikaja. Na tej
                                czynnosci przyuwazyl je znudzony swym fachem i równiez niezle "wciety"
                                grabarz. Postanowil dla rozrywki babki postraszyc. Jak pomyslal tak zrobil. Z
                                dzikim wrzaskiem i uniesionym wysoko szpadlem zaczal przedzierac sie ku nim
                                przez alejki. Baby przerazone halasem pierzchly w panice, tratujac groby,
                                przewracajac drewniane krzyze, gubiac odziez i drzac sie w nieboglosy.

Nazajutrz w knajpie spotykaja sie trzej mezowie wspomnianych trzech babek.
                                Wszyscy miny do pasa, ponurzy, ze bardziej nie mozna.
                                W milczeniu wala sete za seta. Wreszcie jeden wszedl juz w "faze zwierzen" i
                                mówi:
                                - Moja zona gdzies sie puszcza. Wczoraj wieczorem wrócila do domu pijana i bez
                                majtek.
                                - Moja jeszcze gorzej - mówi drugi. - Przyszla do domu pijana, nie miala
                                majtek, a cala suknia byla na niej poszarpana i podarta.
                                - Eeeech - wzdycha na to trzeci. - To jeszcze nic. Moja wrócila wczoraj pijana,
                                bez majtek, w podartej sukience i opasana szarfa z napisem:
                                NIGDY CIE NIE ZAPOMNIMY - CHLOPAKI Z RADOMIA.
                                • puls Re: nigdy cie nie zapomnimy.... 11.06.06, 10:57
                                  Dobre
                            • dana33 Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:27
                              te poprzednie byly lepsze.

- Poproszę wodę sodową.
                              - Z sokiem czy bez soku?
                              - Proszę z sokiem.
                              - Z jakim sokiem?
                              - Z pomarańczowym.
                              - Pomarańczowego nie ma.
                              - To z malinowym.
                              - Malinowego też nie ma.
                              - A jaki sok jest?
                              - Nie ma żadnego.
                              - No to poproszę wodę bez soku.
                              - Bez jakiego soku?
                              - Może być bez malinowego.-
                          • dana33 Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:20
                            :))))))
                        • dana33 Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:20
                          dobre... :)
                          • elaf Re: Skoro sam zaczął.... 02.06.06, 15:32
                            - Mosze, słyszałeś ? Abram okazał sie pedałem....
                            - Co ?! Pożyczył pieniądze i nie oddał ?!
                            - No, nie...w tym dobrym sensie
                            • arap1 Re: Skoro sam zaczął....elaf przypominasz mnie 02.06.06, 15:40
                              W piekle dziwki staja przed sadem ..Pierwsza diabel pyta.."Ile dawalas
                              dupe...200razy"..Do kotla odpowiada diabel.....Setuacja powtarza sie
                              kilkakrotnie..podchodi kolejna...Ile razy dawlas dupe..80 razy odpowiada
                              dziwka.No to diabel do podwladnych ..Dowalic do 100....i do
                              kotla...
                              • elaf Re: Skoro sam zaczął...arap badz oryginalny 02.06.06, 15:45
                                ten kawal slyszalam w wiele lepszej wersji wielokrotnie przed wieloma latami...
                                zieeeew ...
                                • dana33 skad sie wzielo kiss my ass? 02.06.06, 15:47
                                  It was in the great market in ancient Rome that Marcus Brutus Goldstein, a poor
                                  tailor, made Togas and sold them at his stall in the marketplace. As was his
                                  wont, he shouted out his wares for sale, "Togas! - Finest Togas in all Rome!"
                                  he would shout, but alas, business was not good.

Finally, a friend suggested that since the weather was getting rather cold, he
                                  could increase business by lining the garments with a fine quality wool lining.
                                  Marcus agreed and proceeded to line his Togas using the finest quality Kashmir
                                  lining.
                                  And so, from that day forward, he could be heard loudly and proudly proclaiming
                                  throughout the marketplace:

"Kashmir in togas!"
                                • arap1 Re: Skoro sam zaczął...arap badz oryginalny 02.06.06, 15:57
                                  elaf napisała:

> ten kawal slyszalam w wiele lepszej wersji wielokrotnie przed wieloma
                                  latami...
                                  > zieeeew ...
                                  sprubuje inaczej..jezeli mnie odpowiesz na trzy..1 jak mozna nazwac Polaka bez
                                  rak????..drugie..Dlaczego nie powinnes potracic Polaka jedzacego na rowerze i
                                  ostatnie...Czemu abwehra zalozyla alarmy w czalgach????
                                  • arap1 Re: Skoro sam zaczął...arap badz oryginalny 02.06.06, 16:06
                                    arap1 napisał:

> elaf napisała:
                                    >
                                    > > ten kawal slyszalam w wiele lepszej wersji wielokrotnie przed wieloma
                                    > latami...
                                    > > zieeeew ...
                                    > sprubuje inaczej..jezeli mnie odpowiesz na trzy..1 jak mozna nazwac Polaka
                                    bez
                                    > rak????..drugie..Dlaczego nie powinnes potracic Polaka jedzacego na rowerze i
                                    > ostatnie...Czemu abwehra zalozyla alarmy w czalgach????
                                    moze ci sie spodoba..1...godnego zaufania...2 Moze byc ze to twoj rower..3
                                    Bo ..Polska weszla do NATO
                                    • elaf Re: Skoro sam zaczął...arap badz oryginalny 02.06.06, 16:16
                                      oh, arap a ja myslalam ze z inteligetnym czlowiekim rozmawiam...
                                      a tu znowu sie ukazal ARAP w czystej semickiej postaci ...
                                  • elaf Re: Skoro sam zaczął...arap badz oryginalny 02.06.06, 16:11
                                    arap1 napisał:

> elaf napisała:
                                    >
                                    > > ten kawal slyszalam w wiele lepszej wersji wielokrotnie przed wieloma
                                    > latami...
                                    > > zieeeew ...
                                    > sprubuje inaczej..jezeli mnie odpowiesz na trzy..1 jak mozna nazwac Polaka
                                    bez
                                    > rak????

odpowiedz moja kawalem w stylu zydowskim
                                    - Mosze, a coś ty taki milkliwy?
                                    - Oj, a komu by się chciało w taki mróz ręce z kieszeni wyciągać

..drugie..Dlaczego nie powinnes potracic Polaka jedzacego na rowerze

pytanie na pytanie - wasz zwyczaj : a co mnie to da i co z tego bede mial jak
                                    odpowiem ??

> ostatnie...Czemu abwehra zalozyla alarmy w czalgach????

tych kawalow lepiej nie ruszaj, bo mnie sprowokujesz i innych , chyba ze tego
                                    chcesz ...

• arap1 Re: Skoro sam zaczął...arap badz oryginalny 02.06.06, 16:17
                                      Dobra bede spokojny...pytanie i odpowiedz raze,,:-))))Zdanie z 10 wyrazen i 4
                                      klamstw........od..Uczciwy Polak jedzie trzezwy w swoim wlasnym samochodem do
                                      pracy..:-)))))
                                      • arap1 Re: Czas na Reklame....:-)))) 02.06.06, 16:20
                                        Niemieckiego Bura Podrozy.....JEDZ DO POLSKI TWOJ SAMOCHOD JUZ TAM !!!!!!
                                        • elaf Re: Czas na Reklame....:-)))) 02.06.06, 16:25
                                          chopie to juz zaroslo broda tak, ze nawet przez pejsy nie widac ...
                                          Wez sie wysil na cus extra by sie posmiac mozna bylo
                                          • arap1 Re: Tobie nie dogodzic.... 02.06.06, 16:34
                                            sprubyje jeszcze...jaka roznica w Polsce miedzy slubem i pogrzebem....na
                                            pogrzebie jednego pijaka mniej...:-((((
                                            • polski_francuz Re: Tobie nie dogodzic.... 02.06.06, 16:36
                                              jak tak dalej pojdzie to i ja sobie kielicha wychyle...:)

PF
                                              • arap1 Re: Tobie nie dogodzic.... 02.06.06, 16:40
                                                polski_francuz napisał:

> jak tak dalej pojdzie to i ja sobie kielicha wychyle...:)
                                                >
                                                > PF
                                                Le HAIM...czyli ZA ZYCIE PF.....otwieram wlasnie butelke..JAGERMEISTER...
                                        • dana33 Re: Czas na Reklame....:-)))) 02.06.06, 17:15
                                          a slyszalaes arap o ostatnich promocjach biur podrozy w polsce? wyjazd na
                                          wycieczke do paryza: 7 dni i 3 noce...
                                      • pogromca.zajonca kawal specjalnie dla arapa 02.06.06, 16:49
                                        z czego jest mydlo o zapachu czosnkowym? :))))))))))))))
                                        • dana33 kawal dla pogromcy zajonca (odwaznys, kurrrka..) 02.06.06, 17:17
                                          jak polska sekretarka poprawia bledy w wordzie?

tipexem...
                                          • pogromca.zajonca kawal dla dany33 (glupias , kurrrka 02.06.06, 17:30
                                            a wiesz jak zydoska sekretarka kopiuje dokumenty z worda?

kladzie monitor ekranem na dol na kserokopiarce
                                            • dana33 Re: kawal dla dany33 (glupias , kurrrka 02.06.06, 17:54
                                              jak zwykle, pogromco zajoncow odwazny, zrzynacie z nas.... nu, nie bede brac
                                              royalties, znaj moj gest... :)))
                                              • pogromca.zajonca Re: kawal dla dany33 (glupias , kurrrka 02.06.06, 18:23
                                                bylo rzeczywiscie co zerznac.... oryginalne to jak zimna kawa
                                      • dana33 Re: Skoro sam zaczął...arap badz oryginalny 02.06.06, 17:14
                                        tamshich kaha, arap.... lo ze hi tawin, aval tamshich.... ani mitgalgelet po
                                        mitzchok... :))))
                                        • arap1 Re: Skoro sam zaczął...arap badz oryginalny 02.06.06, 18:08
                                          dana33 napisała:

> tamshich kaha, arap.... lo ze hi tawin, aval tamshich.... ani mitgalgelet po
                                          > mitzchok... :))))
                                          carich kcat sowlanut we zman Dano i tego i tego nie mam za duzo...ani samech
                                          sze at lo marpa michem...dasz we le kol miszpacha Dana we hag sameach Szawuot
                                          HAG matan TORA le am Israel
                                          • dana33 Re: Skoro sam zaczął...arap badz oryginalny 02.06.06, 18:13
                                            toda vegam lachem arap.... :))))
                      • remik.bz kawał "z brodą", dla przypomnienia 02.06.06, 16:46
                        Stary Szmul , włąściciel małego , rodzinnego sklepiku lezy na łozu smierci.
                        Słabym głosem pyta:
                        - żono , jestęś przy mnie ?
                        - jestem , jestem
                        - synowie , jesteście przy mnie ?
                        - jesteśmy , jesteśmy
                        - córki , jesteście przy mnie ?
                        - jesteśmy , jesteśmy
                        Szmul nagle poirytowany : - no to kto pilnuje interesu ????
                        • remik.bz I jescze jeden kawał z "brodą" 02.06.06, 16:53
                          Źle się wiodło rodzinie Icka w Izraelu , więc jego żona , Salci" wyjechała do
                          Ameryki szukac szczęścia.
                          Po tygodniu przysyła Ickowi 1000 dolarów. Za dwa tygodnie 3000 dolarów , potem
                          5000 dolarów.
                          Icek zaintrygowany wsiadł w samolot i odwiedził Salci w Ameryce. Wszedł do
                          mieszkania , a tam jego zona leży w łóżku z gołym Murzynem.
                          Icek pokazuje na Murzyna i pyta:
                          - Salci , te 1000 dolarów to od niego ?
                          - tak Icek , tak
                          - a te 2000 też od niego?
                          - tak Icek , tak
                          - a te 5000 tez od niego?
                          - tak Icek tak
                          - No to go szybko przykryj , bo jeszcze sie przeziebi !!!!
                          • z_daleka Re: to nie fair... 02.06.06, 16:59
                            slyszalem ten kawal juz b.dawno w wersji rodzimej...znaczy sie rozmawial Jasio z
                            Marysia...
                            • pogromca.zajonca Re: to nie fair... 02.06.06, 17:05
                              a ja jeszcze dawniej w wersji z mosze i rywka
                              • z_daleka Re: to nie fair... 02.06.06, 17:13
                                pierniczysz...wtedy jeszcze nie bylo Izraela...
                                • pogromca.zajonca Re: to nie fair... 02.06.06, 17:14
                                  sam pierniczysz... mosze i rywka juz byli.
                          • dana33 Re: I jescze jeden kawał z "brodą" 02.06.06, 17:18
                            widzisz remik..... nawet w dowcipach widac, jacy my madrzy... :))))
                            • remik.bz "polish joke" specjalnie dla Dany i Arapa 02.06.06, 17:40
                              dana33 napisała:

> widzisz remik..... nawet w dowcipach widac, jacy my madrzy... :))))

My tesz mamy swoje zalety

Pytanie:
                              Ilu Polaków potrzeba , aby rozwalic komunizm ?
                              Odpowiedź:
                              Wystarczy dwóch , pod warunkiem ,ze jeden bedzie księdzem z Wadowic a drugi
                              elektrykiem z Gdańska
                              • dana33 Re: "polish joke" specjalnie dla Dany i Arapa 02.06.06, 17:55
                                :))))
                                jakos prawdziwy nie?
                        • arap1 Re: kawał "z brodą", dla przypomnienia 02.06.06, 17:02
                          dawaj jeszcze posmiac sie lubie...Nie zly ,ktory swoje gniazdo kala,lecz ten co
                          mowic o tym nie pozwala..C.K.Norwida...dlaczego polaki nie lubia ze z nich sie
                          smieja i sa zarty o nich ???...my Zydzi jestesmy specami zartowac i opowiadac
                          kawaly samych na siebie,,,,,
                          • pogromca.zajonca Re: kawał "z brodą", dla przypomnienia 02.06.06, 17:07
                            arap1 napisał:

> my Zydzi jestesmy specami zartowac i opowiadac kawaly samych na siebie,,,,,

to rzuc ten kawal o dwoch zydach lacacych nad rzeka sola
                            • arap1 Re: kawał "z brodą", dla przypomnienia 02.06.06, 17:09
                              pogromca.zajonca napisał:

> arap1 napisał:
                              >
                              > > my Zydzi jestesmy specami zartowac i opowiadac kawaly samych na siebie,,
                              > ,,,
                              >
                              > to rzuc ten kawal o dwoch zydach lacacych nad rzeka sola
                              dawaj ty..pisz o zydach a ja o polakach...skladniej pujdzie.
                              • pogromca.zajonca Re: kawał "z brodą", dla przypomnienia 02.06.06, 17:31
                                a wiesz gdzie plynie rzeka sola?
                                • z_daleka Re: kawał "z brodą", dla przypomnienia 02.06.06, 17:39
                                  Wchodzi do fryzjera rabin. Ten go przystrzygł i mówi:
                                  - Od duchownych nie biorę zapłaty!
                                  Na drugi dzień rabin przysłał mu paczkę kubańskich cygar. Następnego dnia do
                                  fryzjera przyszedł pastor. Fryzjer zrobił swoje i mówi:
                                  - U mnie duchowni nie płacą.
                                  Wieczorem pastor przysłał mu wspaniały koniak. Trzeciego dnia zjawił się u
                                  fryzjera ksiądz. Fryzjer przystrzygł go, po czym powiedział o panującej w jego
                                  zakładzie zasadzie. Na drugi dzień ksiądz przysłał do niego swojego kolegę -
                                  innego księdza.
                                  • pogromca.zajonca a wniosek jaki? 02.06.06, 17:45
                                    Tak bardzo bardzo bardzo chcielibyscie byc w jednej paczce z niemcami (pastor) i
                                    traktowac Polakow jako odmiencow, outsiderow?
                                    Wszyscy to wiedza ale nic z tego.... glupio nie?
                                    • dana33 Re: a wniosek jaki? 02.06.06, 17:57
                                      pastor to tylko u niemcow? nie wiedzialam... :)))
                                      a jednej paczce z niemcami, pogromco zajoncow pelen odwagi, to my juz dawno...
                                      zerzneli z nas niemiecki, z naszego jidysz, troche pozmieniali, ale w koncowym
                                      rezultacie niemiecki to nie literacki yidysz...
                                      • pogromca.zajonca Re: a wniosek jaki? 02.06.06, 18:25
                                        pastor nie tylko u niemcow ale tez. tego tez nie wiedzialas co?
                                        wy z niemcami nie w jednej paczce. oni to was w paczkach wysylali....
                                        • maxe1 a to? 02.06.06, 20:53
                                          A Jewish guy in a London hotel calls the operator and asks,
                                          in broken English with a heavy Yiddish accent, for number 266419 .
                                          Shortly, someone knocks, and when he opens the door he sees
                                          2 beautiful and sexy girls who asked him:
                                          - Have you ordered 2 shikses for one night?
                                          • dana33 Re: a to? 02.06.06, 23:47
                                            :)))))
                                            • arap1 Re: a to? 03.06.06, 11:14
                                              Po czym poznac ze w Niemczech jest za wielu Polakow.....Cyganie masowo
                                              ubespieczaja mieszkania..
                                              • arap1 Re: a to?..nauka jazdy po Polsku.:-))))) 03.06.06, 11:19
                                                Jaka jest pierwsza lekcja w polskiej nauce jazdy samochodem.?....Otwierac dzwi
                                                przy pomocy klamki....
                                                • pogromca.zajonca Wylizales dzisiaj twojemu niemieckiemu panu buty? 03.06.06, 15:44
                                                  arap? :-))))

Spytaj z czego jest abazur jego lampy. Moze to twoj tatus?
                          • z_daleka Re: to tez dobry kawal o zydzie... 02.06.06, 17:08
                            Staruszek u spowiedzi:
                            - Proszę księdza, w czasię wojny ukrywałem Żyda u mnie w piwnicy.
                            - To bardzo dobry uczynek, chwalebny!
                            - Ale proszę księdza, za każdy dzień musiał mi płacić 100 dolarów.
                            - To zrozumiałe, ryzykowałeś życiem, to żaden grzech.
                            - Co za ulga - mówi staruszek, oddala się na parę kroków, ale po chwili wraca i
                            niepewnie pyta:
                            - A może powinienem mu powiedzieć, że wojna się już skończyła?
                            • arap1 Re: to tez dobry kawal o zydzie... 02.06.06, 17:10
                              :-)))))))))
                              • elaf Re: to tez dobry kawal o zydzie... 02.06.06, 17:12
                                Stary Żyd rzecze do syna:
                                - Mosiek!
                                Są tacy ludzie, którzy mawiają: "Co moje, to moje. Co twoje, to moje." Od
                                takich ludzi uciekaj.
                                Są też tacy, co mawiają: "Co twoje, to twoje. Co moje, to moje." Takich ludzi
                                unikaj.
                                Ale są również na świecie tacy, którzy mówią: "Co twoje, to twoje. Co moje, to
                                twoje. Spośród takich ludzi dobieraj sobie przyjaciół!"
                                • z_daleka Re: jeszcze jeden kawal o zydzie... 02.06.06, 17:16
                                  Ktoś z kimś postanowił urządzić wesele w Kanie Galilejskiej. Impreza była udana,
                                  zwłaszcza, że nie brakowało napojów wyskokowych. Nad ranem skacowane towarzystwo
                                  budzi się przepite i spragnione, tyle że normalnej wody. Słychać wołanie:
                                  - Hej jest tam kto? Wyślijcie kogoś po wodę.
                                  Wtem z drugiej strony sali słychać zawodzenie:
                                  - Tak, wyślijcie, tylko nie Jezusa!
                                • pogromca.zajonca Re: to tez dobry kawal o zydzie... 02.06.06, 17:34
                                  elaf napisała:

> Stary Żyd rzecze do syna:
                                  > - Mosiek!
                                  > Są tacy ludzie, którzy mawiają: "Co moje, to moje. Co twoje, to moje." Od
                                  > takich ludzi uciekaj.
                                  > Są też tacy, co mawiają: "Co twoje, to twoje. Co moje, to moje." Takich ludzi
                                  > unikaj.
                                  > Ale są również na świecie tacy, którzy mówią: "Co twoje, to twoje. Co moje, to
                                  > twoje. Spośród takich ludzi dobieraj sobie przyjaciół!"

Jedyny w miare dobry kawal... I jaki prawdziwy!
                            • dana33 Re: to tez dobry kawal o zydzie... 02.06.06, 17:19
                              hihihi... tego nie znalam z daleka... :)))
                              • z_daleka Re: to tez dobry kawal o zydach...choc stary 02.06.06, 17:27
                                Dwóch Żydów zwiedza Watykan, podziwiają przepych i bogactwo. Jeden mówi:
                                - Popatrz, a zaczynali od stajenki...
                                • dana33 Re: to tez dobry kawal o zydach...choc stary 02.06.06, 17:58
                                  :))))
                          • arap1 Re: kawał nie "z brodą", czyli statystyka 11.06.06, 19:42
                            co szosty polak pracuje efektywnie zaledwie 15 minut dziennie.Co wiec robi
                            przez 7 godzin i 45 minut?...spozywa posilek,swietuje imieniny i urodziny,czyta
                            gazete,zajmuje sie kosmetyka,gra w gry kompa..pali papierosy i przebywa w
                            tualecie.....to nie moje wymysly...jaka praca taka placa...oby Polska nie
                            zginela...:-))))
      • ghotir Re: 100 powodow do(za) DUMY Polakow....:-)))) 11.06.06, 11:07
        arap1 napisał: "Jako pierwsza nacja na swiecie polacy opracowali sposob na
        picie...denaturatu,plynu borygo,kwasu siarkowego i wody kolonskiej.;-)"

Naprawde? Mnie wydawalo sie, ze takie przepisy sa tak dlugie i szerokie jak
        ludzkosc. Pewnie sie myle, mozliwe, ze pierwsi w tej sprawie byli nowoczesni
        Amerykanie...
    • dupiasty_krystek elaf 02.06.06, 16:39
      nowy nickname krystka71
      idiota
      • elaf Re: elaf 02.06.06, 16:55
        dupiasty_krystek napisała:

> nowy nickname krystka71
        > idiota

odczep sie ode mnie JA TO JA ELAF

kropka.

• arap1 Re: Co te polacy nie kradli.....:-)))) 02.06.06, 17:25
      Niezapomniany..IXI najslynnejszy proszek do prania w PRL nie bylpolskim
      wynalazkiem .Technologie wykradli w USA agenci polskiego wywiadu...jak tam z
      pralka Frania...:-))))od kogo od papuasow????
      • pogromca.zajonca a co zydy nakradly.....:-)))) 02.06.06, 17:36
        najwiecej to w takiej miescinie nad sola
        przyjezdzaly pelne wagony a wyjezdzaly puste :)))))))
        • dana33 a najnowszy widzieliscie? 03.06.06, 10:55
          Ahmadinejad from Iran calls Bush and tells him: "President Bush, I called you
          because I had a dream."
          Bush: "What was the dream about, Ahmadinejad?"
          Ahmadinejad: "I dreamt that USA was rebuilt and on the top of each house there
          was a flag."
          Bush: "And what was written on the flag?"
          Ahmadinejad: "Allah is big, Allah is great!!!"
          Bush: "You know what Ahmadinejad, it's good that you called because I had a
          dream too.
          In my dream Teheran was rebuilt and on the top of each building there was a
          flag too."
          Ahmadinejad: "what was written on the flags?"
          Bush: "I don't know, I can't read Hebrew!!!!"
    • sol4000 specjalnie dla pogromcy... 03.06.06, 20:13
      video.google.com/videoplay?docid=-6900037691490870223&q=polish
      typowo polskie?
      czy dotyczy tylko takich pogromcow, jak ty?
    • polani Re: 100 powodow do(za) DUMY Polakow....:-)))) 04.06.06, 08:25
      dumy byc kolonja niemiecka :))))
      • arap1 Re: 100 powodow do(za) DUMY Polakow....:-)))) 10.06.06, 10:08
        Polacy znajduja rzeczy najczesciej..ktorych nikt nie zgubil..:-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka