Dodaj do ulubionych

Jakos nie moge sie dostac na viva palestyna..

21.07.06, 18:46
Ktos zhackowal to jedynie sluszne medium?
I to po tym jak pan Aznar z Hiszpanii wystapil w krawacie w urocza kratke?
No swynstwo!
Obserwuj wątek
    • manny_ramirez Re: Jakos nie moge sie dostac na viva palestyna.. 21.07.06, 18:47
      :)

sprawdz skrzyneczke:)
      • marouder przeslalem ci odpowiedz na gmail./nt 21.07.06, 19:04

• i-love-2-bike Re: Jakos nie moge sie dostac na viva palestyna.. 21.07.06, 19:23
      widocznie masz slaba przegladarke,zainwestuj w cos lepszej klasy. mam
      nadzieje,ze dostaniesz sie tutaj,bedziesz wtedy mogl podziwiac kolejne ofiary
      niezwyciezonej armii izraela,ktora tak podziwiasz.
      www.lebanonlinks.net/photo.asp?id=586
      • marouder Niech ci bedzie, ze podziwiam. 21.07.06, 19:26
        Korzystam z Firefoxa oraz z Opery, zobacze czy viva paletyna otworzy sie w operze.
        • i-love-2-bike Re: Niech ci bedzie, ze podziwiam. 21.07.06, 19:30
          marouder napisał:

> Korzystam z Firefoxa oraz z Opery, zobacze czy viva paletyna otworzy sie w oper
          > ze.

no to podziwiaj,jest co i jest kogo,zwlaszcza jak slusznie mowisz,ze w ten
          sposob odbija sobie za holocaust na hesbulakach jeno,niszczac jak to mowiles
          tylko 100 domkow. fajnie myslisz,nie ma co.
          viva.palestyna.pl/
          • marouder Re: Niech ci bedzie, ze podziwiam. 21.07.06, 19:34
            Nie wkladaj mi w usta tresci, ktorych nie wypowiedzialem.
            To odnosnie twojego uporczywego zwyczaju wmawiania ludziom pogladow jakich nie
            wyznaja i postaw z ktorymi nie maja nic wspolnego.
            Ani Zydzi nie "odbijaja" sobie holokaustu na Hezbollahu, ani ja nie zmienilem na
            jote swoich pogladow n/t charakteru organizacji terrorystycznych obojetne mi,
            wloskich, irlandzkich, niemieckich, japonskich, zydowskich, polskich, rosyjskich
            czy arabskich.
            To tyle.
            • i-love-2-bike Re: Niech ci bedzie, ze podziwiam. 21.07.06, 19:40
              marouder napisał:

> Nie wkladaj mi w usta tresci, ktorych nie wypowiedzialem.
              > To odnosnie twojego uporczywego zwyczaju wmawiania ludziom pogladow jakich nie
              > wyznaja i postaw z ktorymi nie maja nic wspolnego.

> alez ja niczego ci nie wmawiam,ja koncze twoje wypowiedzi na temat slusznosci
              tej wojny przeciwko hezbulakom,o czym mowiles tak glosno wczoraj na paru
              watkach. poprostu dalam ci zdjecie tych terrorytow,to wszystko. w koncu pare
              razy na paru watkach poparles i akcje izraela w libanie,jej slusznosc i
              zacytowalaes motywy z podtekstami holocaustu,no to czyz nie mozna dojsc do
              wniosku,ze jestes zadowolony z tego co sie tam wyprawia i jak sie tam
              wyprawia,skoro te wojne popierasz? jak mozna kogos w czym popierac i nie cieszyc
              sie z ich sukcesow,to zaprzecza logice.
              • marouder Re: Niech ci bedzie, ze podziwiam. 21.07.06, 19:45
                Mozna nie popierac wojny ale si na nia godzic jako na mniejsze zlo.
                Odmawianie Zydom prawa do czynnej obrony na kilometr pod wiatr smierdzi rasizmem
                ostatniego rzedu.
                Nie dalas mi zdjec terrorystow tylko zdjecia cywilnych ofiar konfliktu, jesli
                znasz panstwo i jego armie, ktore nie doprowadzily smierci i zranien cywilow
                podczas dzialan wojennych to o nich powiedz.
                • i-love-2-bike Re: Niech ci bedzie, ze podziwiam. 21.07.06, 19:50
                  marouder napisał:

> Mozna nie popierac wojny ale si na nia godzic jako na mniejsze zlo.
                  > Odmawianie Zydom prawa do czynnej obrony na kilometr pod wiatr smierdzi rasizme
                  > m
                  > ostatniego rzedu.
                  >

rasizmem ostatniego rzedu smierdzi raczej inna wypowiedz pewnego nicka,ktory to
                  staral sie kogos przekonac o delikatnych i slusznych metodach IDF,ktory to ponoc
                  TYLKO 100 domkow komus zburzyl w libanie,jak rowniez rasizmem smierdzi
                  wypowiedz kazdego,ktory uwaza,ze najazd na suwerenne panstwo i karanie jego
                  cywilow w najbardziej brutalny sposob za wyimaginowane grzechy to SAMOOBRONA a
                  nie AGRESJA. wojna nigdy nie byla,nie jest i nie bedzie mniejszym zlem na
                  cokolwiek,wojna to destrukcja i budowanie nienawisci na lata,o czym kazdy nawet
                  sredniointeligentny czlowiek powinien wiedziec,bo wiadomo kto na wojnie wygrywa
                  a kto przegrywa. zdjecia pokazuje ci takie jakie chce,jesli ci malo to wrzuc w
                  przegladarke haslo a dostaniesz co chcesz,aby sie pocieszyc,ze miales racje .
                • explicit Re: Niech ci bedzie, ze podziwiam. 21.07.06, 20:30
                  Nie sciemniaj !!! Nie myl prawa do obrony z expedycja karna z kolektywna
                  odpowiedzialnoscia gdzie stosunek ofiar nalotow i ostrzalu artyleryjskiego ma
                  sie 20:1 na niekorzysc cywili - Znaczy sie na jednego domniemanego "terroryste"
                  przypada 20-tu cywili , w tym starcy , kobiety i dzieci - Jesli doliczysz ofiary
                  ktore stracily zycie z braku elektrycznosci , lekarstw czy mozliwosci transportu
                  chorych do szpitali efekty tej "obrony" wygladaja jeszcze gorzej ,...

przysiad
                  • i-love-2-bike Re: Niech ci bedzie, ze podziwiam. 21.07.06, 20:34
                    explicit napisał:

> Nie sciemniaj !!! Nie myl prawa do obrony z expedycja karna z kolektywna
                    > odpowiedzialnoscia gdzie stosunek ofiar nalotow i ostrzalu artyleryjskiego ma
                    > sie 20:1 na niekorzysc cywili - Znaczy sie na jednego domniemanego "terroryste"
                    >
                    > przypada 20-tu cywili , w tym starcy , kobiety i dzieci - Jesli doliczysz ofiar
                    > y
                    > ktore stracily zycie z braku elektrycznosci , lekarstw czy mozliwosci transport
                    > u
                    > chorych do szpitali efekty tej "obrony" wygladaja jeszcze gorzej ,...
                    >
                    >no on ostatnio niezle sciemnia,ale wiadomo w ktora strone sciemnia,bo wiadomo
                    stamtad slonce swieci w postaci madrych wypowiedzi dany,ktora on sobie bardzo
                    ceni,ma za co.
                  • marouder Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 00:52
                    Prawo do obrony zaklada rowniez mozliwosc dzialan na terenach wroga.
                    Dlatego pisalem o prawie do aktywnej obrony.
                    Pokaz obrony biernej mielismy w roku 1940 w wykonaniu wojsk francuskich
                    schowanych za linia Maginota.
                    Wg doniesien IDF do chwili obecnej zginelo ponad 100 hezbollahow, co przy
                    ogolnej liczbie 360 ofiar daje stosunek (niech ci bedzie) 1:4.
                    Nie Izrael uczynil zakladnikami te czesc Libanczykow i mieszkancow obozow dla
                    uchodzcow a Hezbollach.
                    Za przyczyna rozkazu Nasrallaha ludnosc ta nie moze sie wydostac z poludnia.
                    Nikt nie zaproponowal przerwania walk na czas opuszczenia tych terytoriow przez
                    cywilow ( tu wina lezy takze po stronie Izraela).
                    Pisalem juz gdzies, ze gdyby obowiazywalo prawo/zwyczaj wojenny nie niszczenia
                    infrastruktury cywilnej przeciwnika, to II WS musialaby sie toczyc borami i lasami.
                    • w_ojciech Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 00:56
                      Powiedz mi Marouder co znaczy zwrot "porwać żołnierzy".
                      To jakiś dziwoląg. Rozumiesz to? Bo ja nie.

Język strajkuje.
                      • marouder Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 01:08
                        Mysle, ze tu nie chodzi o dziwolag jezykowy, ale o aspekt prawny.
                        Hezbollah jest organizacja terrorystyczna nie uznawana przez Izrael, UE, USA,
                        nie zas posiadajaca miedzynarodowe legitymacje sila zbrojna suwerennego panstwa.
                        Po Powstaniu Warszawskim Niemcy przyznali powstancom prawa kombatanckie.
                        Hezbollah praw kombatanckich nie ma, zatem uprowadzenie przez niego zolnierzy
                        nie moze byc traktowane de jure jako wziecie do niewoli, choc de facto tak jest
                        w istocie ale jako jeszcze jeden akt terrorystyczny lub kryminalny.
                        Tak ja to rozumiem.

w_ojciech napisał:

> Powiedz mi Marouder co znaczy zwrot "porwać żołnierzy".
                        > To jakiś dziwoląg. Rozumiesz to? Bo ja nie.
                        >
                        > Język strajkuje.
                        • w_ojciech Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 01:28
                          Zaraz, zaraz. Jaki aspekt prawny. Jedna armia nie pyta
                          drugiej o jakieś kwity. Mają w ręku giery i walczą.
                          Schwytany obcy żołnierz jest wziętym do niewoli.

Coś kulawo idą te uzasadnienia prawne. Hamas pamiętam
                          był wynoszony pod niebo dopóki był potrzebny do znisczenia
                          OWP. W tym rejonie gdzie okrada się ludzi METODYCZNIE
                          z ziemi będą jak grzyby po deszczu powstawały organizacje
                          zwane "terrorystycznymi".

Świat już się połapał w tych trickach. My na forum też.
                          • marouder Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 01:43
                            Wg mnie wojna w Libanie nie jest wojna o ziemie ale o zniszczenie hezbollahu,
                            pojmowanego jako syryjsko-iranska organizacje terrorystyczna, ktora z jednej
                            strony destabilizowala region przez ostatnich kilka lat ostrzeliwujac polnocny
                            izrael, z drugiej zas strony legitymizowala sie w Libanie, jako organizacja
                            polityczna.
                            To po pierwsze.
                            Po drugie Hezbollah byc moze urwal sie ze sznurka swoim mocodawcom na co
                            wskazuja reakcje Bashara Assada i Ahmadinezada.
                            Pierwszy z panow po ostrzelaniu przez Hezbollah Wzgorz Golan zaapelowal o
                            przerwanie ognia, drugi zakazal stosowania "wypozyczonych" Hezbollahowi przez
                            Iran rakiet sredniego zasiegu.
                            Osobiscie sadze, ze akcja na polnocnej granicy (porwanie rezerwistow oraz
                            masywny ostrzal Izraela wzdluz granicy z Libanem) byl uzgodnionyz Hamasem w co
                            powatpiewaja tutejsi (FS) Zydzi.
                            Doszlo do zmiany ukladu sil i jak sadze autonomizacji obydwu ruchow w stosunku
                            do ich dotychczasowych chlebodawcow.
                            Nie zmienia to jednak postaci rzeczy.
                            Zolnierze zostali porwani przez nieuznawana przez wspolnote miedzynarodowa
                            bojowke, nie zas wzieci do niewoli przez regularna armie.
                            • w_ojciech Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 18:44
                              marouder napisał:
                              > Zolnierze zostali porwani przez nieuznawana przez wspolnote miedzynarodowa
                              > bojowke, nie zas wzieci do niewoli przez regularna armie.
                              ========================================================
                              Rozumiem, że żołnierze byli na dyskotece. Czy tak?
                              • marouder Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 19:52
                                Czy praworzadny obywatel nie ma prawa zapisac sie do strazy obywatelskiej np.,
                                by nie czekac bezczynnie az go kryminalista napadnie?
                                Ma siedziec w dyskotece rozumiem i czekac az kryminaliscie sie zachce tam
                                przyjsc i go skopac?
                                Prawo definiuje dzialania kryminalisty jako z nim sprzeczne a praworzadnego
                                obywatela jako z nim zgodne.

To per analogiam, (powiedzmy, bo nie jestem prawnikiem) wykladnia podstawy
                                prawnej do rozroznien miedzy wzietym do niewoli a porwanym.
                                Czy wiesz cos o prawach kombatanckich czlonkow Hezbollahu?
                                • w_ojciech Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 20:04
                                  Pięknie. Zdefiniujesz sobie przeciwmika jako przestępcę
                                  i już wszystko się układa. Przykro mi, ale świat inaczej
                                  to widzi. Masz dobry wybór na forum materiałów na ten temat.
                                  Polecam:
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=45683922
                      • i-love-2-bike Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 01:10
                        w_ojciech napisał:

> Powiedz mi Marouder co znaczy zwrot "porwać żołnierzy".
                        > To jakiś dziwoląg. Rozumiesz to? Bo ja nie.
                        >
                        > Język strajkuje.

he,he dodaj,"porwac zolnierzy IZRAELSKICH,ktorzy przypadkowo znalezli sie w
                        libanie,na grzybach:)))"
                        • w_ojciech Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 01:30
                          Mówiło się też na tym forum, że 19 letni żołnierz jest
                          dzieckiem. Pamiętasz?
                          • marouder Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 01:46
                            Wiesz wojtek, mam syna ktory skonczyl 17 lat. To gowniarz, choc wrazliwy i
                            inteligentny wiec i o dojrzale decyzje z czasem nie bedzie mu trudno.
                            Ale za 2 lata w wielu sferach jeszcze pozostanie gowniarzem.

w_ojciech napisał:

> Mówiło się też na tym forum, że 19 letni żołnierz jest
                            > dzieckiem. Pamiętasz?
                            • w_ojciech Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 18:42
                              To jest przesunięcie akcentow etycznych. Z jednej strony
                              masz ludzi a z drugiej istoty, które nie mają duszy.

Piękna robota pipesowskich karaczanów moralnych.
                              • marouder Re: Ty nie sciemniaj split. 22.07.06, 19:55
                                Bzdura, jesli mowilem o tym, ze panowie z Hezbollahu czy Hamasu (ale tez IRA i
                                ETA) zasluguja na to, by siedziec na drzewach i iskac sie z pchel z opuszczonymi
                                ogonami, mialem na mysli wierchuszke tej, pozal sie panie Boze, organizacji
                                politycznej, nie zas szeregowych bojownikow, zazwyczaj, jak w przypadku mlodego
                                zolnierza, dziciuchow.
        • marouder W Operze tez sie nie chce otworzyc./nt 21.07.06, 19:30

• i-love-2-bike Re: W Operze tez sie nie chce otworzyc./nt 21.07.06, 19:31
            marouder napisał:

>
            mnie sie wszystko otwiera,jak widac masz problem ze swoim serwerem i
            przegladarka,moze hesbulaki sie tobie wbily w komp.
    • aaki to spróbuj na masada org i debka 21.07.06, 19:27
      • marouder nie korzystam z debki. 21.07.06, 19:29
        Po tym jak objawili w czasie wojny irackiej ladowanie Saddama w Minsku.
        • aaki och, kazdy moze sie pomylić 21.07.06, 19:49
          czego sie nie robi dla dobra ereca.
          no to masada-jesli nawet niewiele sie dowiesz to z pewnoscia posmiejesz
    • w_ojciech Re: Jakos nie moge sie dostac na viva palestyna.. 21.07.06, 20:23
      Marouder
      u mnie wchodzi wszystko z _dowolnej_ przeglądarki.
      Może masz problem z proxy?
      • i-love-2-bike Re: Jakos nie moge sie dostac na viva palestyna.. 21.07.06, 20:24
        w_ojciech napisał:

> Marouder
        > u mnie wchodzi wszystko z _dowolnej_ przeglądarki.
        > Może masz problem z proxy?

to chyba nie jest jego najwiekszy problem:)
    • explicit Re: Jakos nie moge sie dostac na viva palestyna.. 21.07.06, 20:58
      Teraz i pan Aznar tez ma przesrane u ciebie :))) Niechcaco sie obnazyles !!!

Z poczuciem humoru tez nie najlepiej - Gdzies na poziome tego jak/mu/tam ,
      ceesa z Oregon ,...

uklony

==============================================================================

Ktos zhackowal to jedynie sluszne medium? I to po tym jak pan Aznar z Hiszpanii
      wystapil w krawacie w urocza kratke? No swynstwo!

• marouder Re: Jakos nie moge sie dostac na viva palestyna.. 21.07.06, 21:05
        Nieprawda, akurat pan Aznar w krawacie mnie rozweselil:)
        Moze bym i pominal ten szczegol, gdyby mirmil nie byl z tego tak dumny i nie
        wrozyl przesilenia w polityce miedzynarodowej na podstawie zwisu meskiego
        przedniego pana Aznara.

explicit napisał:

> Teraz i pan Aznar tez ma przesrane u ciebie :))) Niechcaco sie obnazyles !!!
        >
        > Z poczuciem humoru tez nie najlepiej - Gdzies na poziome tego jak/mu/tam ,
        > ceesa z Oregon ,...
        >
        > uklony
        >
        > ==============================================================================
        >
        > Ktos zhackowal to jedynie sluszne medium? I to po tym jak pan Aznar z Hiszpanii
        >
        > wystapil w krawacie w urocza kratke? No swynstwo!
        >
        >
    • o_brother Re: Jakos nie moge sie dostac na viva palestyna.. 21.07.06, 21:15
      Tak bywa jak sie jest zioncem.Ale gwarantuje ci ze sie dostaniesz na viva la
      muerte jak swiat bedzie zioncow wieszal za ich zbrodnie przeciw ludzkosci.
      • marouder O_brother zastanow sie nad tym:) 21.07.06, 21:50
        o_brother, nie zauwazyles, ze ty, czyli czyn swego ojca i podatnosc matki, ze
        wzgledu na charakterystyczne wlasciwosci, umiejetnosci, obyczaje oraz stan
        umyslu mozesz zostac zakwalifikowany nie tyle moze jako zbrodnia, co grzech
        przeciwko ludzkosci?

o_brother napisał:

> Tak bywa jak sie jest zioncem.Ale gwarantuje ci ze sie dostaniesz na viva la
        > muerte jak swiat bedzie zioncow wieszal za ich zbrodnie przeciw ludzkosci.
    • mirmilek marouda, podaj mi kilka linkow 22.07.06, 01:38
      do wiadomosci, ze hezbollah nie pozwala ludziom uciekac z terenow przygranicznych.
      • marouder Re: marouda, podaj mi kilka linkow 22.07.06, 01:46
        Poszukaj sobie mirmilku.
        • mirmilek Re: marouda, podaj mi kilka linkow 22.07.06, 01:47
          nie, chce, zebys to ty mi je podal, bo to ty podajesz te wiadomosc.
          • marouder Re: marouda, podaj mi kilka linkow 22.07.06, 01:53
            Chcij dalej.
            Zadalem ci kiedys pytanie o twoj ulubiony narod palestynski, nie raczyles mi
            odpowiedziec wykpiwajac sie oburzeniem na spam, w dodatku nie moj.
            Daruj sobie te cienkie manipulacje.
            • marouder Tak na boku, czy zakupiles juz krawat w kratke? 22.07.06, 01:55
              W wersji uproszczonej, czy ekskluzywnej z flaga?
              • mirmilek nie na boku 22.07.06, 01:58
                nie zmieniaj tematu. Chetnie sie dowiem czegos wiecej o tych zamknietych obozach
                uchodzcow. Szukalem w necie i nic nie znalazlem. Mowisz o tym na forum, wiec
                pewnie opierasz sie na jakims zrodle, prawda?
            • mirmilek Re: marouda, podaj mi kilka linkow 22.07.06, 01:56
              dlaczego nazywasz manipulacja prosbe o podanie linkow do wiadomosci, ktore
              rozpowszechniasz na forum? zwyczajnie podaj te linki, a nie zaslaniaj sie
              spamami wysylanymi przez multinicka.
              • marouder Re: marouda, podaj mi kilka linkow 22.07.06, 02:04
                To ty zaslaniajac sie spamami multinicka nie zechciales odpowiedziec na moje
                pytanie. Teraz zas przypisujesz mim wlasne "zaslugi".
            • i-love-2-bike Re: marouda, podaj mi kilka linkow 22.07.06, 03:29
              marouder napisał:

> Chcij dalej.
              > Zadalem ci kiedys pytanie o twoj ulubiony narod palestynski, nie raczyles mi
              > odpowiedziec wykpiwajac sie oburzeniem na spam, w dodatku nie moj.
              > Daruj sobie te cienkie manipulacje.

he,he widze,ze jezyk danci juz ci sie spodobal,jak ktos o konkrety poprosi to
              manipulacje.oj wej ales skoszerniaj ostatnio.
              • mirmilek Re: marouda, podaj mi kilka linkow 22.07.06, 08:01
                nio, a gdzies tam pisal przy tym o "jezyku szakala" ;) ale to nie koszerne, to
                smutne.
      • mirmilek no coz, do jutra wiec. dobranoc. n/t 22.07.06, 02:02

• mirmilek Co z tymi linkami n/t 22.07.06, 21:27

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka