Dodaj do ulubionych

Dziesięć milionów ludzi protestowało przeciw wo...

• Gość: a.b. Re: Dziesięć milionów ludzi protestowało przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.03, 17:59
      A gdzie sie podziali nasi geniusze polityki ,panowie poslowie,
      panowie senatorzy, z pierwszych stron gazet,ani jednego nie
      widzialam,zeby zaprotestowali- gratulacje!
    • Gość: Emilka PROPOZYCJA DLA MILOSCNIKOW WOJNY!!!!!!!! IP: *.nv.nv.cox.net 16.02.03, 18:50
      Proponuje, zeby wszyscy kochankowie wojny zorganizowali
      specjalny desant i zlikwidowali saddama. Zostaniecie na zawsze
      umilowanymi bohaterami swiata. Sa ochotnicy?
    • Gość: . Dziesięć milionów ludzi protestowało przeciw IP: *.newt1.ct.charter.com 16.02.03, 19:14
      wojnie, ktora sie jeszcze nie rozpoczela, a nikt nie pierdnie na wojne w
      Czeczenii prowadzona przez kumpli Chiraca i Schroedera.
      Give me a fucking break!
    • Gość: Tomek44 Emilka. Marta i reszta naiwnych IP: *.inter.net.il 16.02.03, 19:48

Macie infantylne podejscie do rzeczywistosci. Nie chcecie znac faktow.
      Jak sobie wyobrazacie usuniecie Sadama? Sam odejdzie?
      A jak nie, no to co? Tylko jak jednego pieknego dnia ludzie zaczna umierac
      (nawet w Warszawie) na jakas dziwna chorobe, albo wybuchnie po cichu brudna
      bomba lub stanie sie jeszcze cos innego, to co powiecie pacyfistki?
      Jak swiat swiatem, zawsze byly wojny i tylko od czasu do czasu byly pomiedzy
      nimi przerwy. Raz dluzsze, a raz krotsze. Ja tez nie chce tej wojny, ale
      wybieram mniejsze zlo. Nawet Biblia opisuje wojny toczone po to, aby przezyc.
      Na zasadzie, albo ja ciebie, albo ty mnie.
      A Sadam juz co najmniej raz swojej broni uzyl.
      Jego synalkowie natomiast przerosli swojego tatusia w jego zwyrodnialstwie. Tak
      sie sklada, ze mialem mozliwosc i to nie jedna, aby rozmawiac z dziewczynami z
      Iraku. Radze wam, abyscie zrobily sobie wycieczke do tego pieknego kraju i
      przekonaly sie na wlasne oczy jak to jest jak synalek jakiegos dygnitarza sobie
      ktoras z was upatrzy. Jezeli nie was (nie wiem w jakim jestescie wieku), to
      wasza corke. Im mlodsza, tym lepsza.
      Protestujcie sobie dalej. Powodzenia. Na szczescie Bush ma innych doradcow.
      Ja mam do niego tylko jeden zal. Brak zdecydowania. Juz dawno moglo byc po
      wszystkim, a on czeka, az ludzie zapomna co sie stalo,az do nastepnej tragedii.
      Jego tatus mial okazje, ktorej nie wykorzystal, a potem ten bohaterski
      psychopata wymordowal tysiace Kurdow. Jezeli teraz nie odejdzie, kogo wymorduje?
      Moze jego apetyt sie wzmogl? A wsrod tych tysiecy Kurdow, wiecie ile bylo
      dzieci? A wiecie w jaki sposob ich wymordowal? Poczytajcie sobie na ten temat i
      idzcie na demonstracje.
      • Gość: . Brawo Tomek! IP: *.newt1.ct.charter.com 16.02.03, 19:56
      • Gość: Marta Re: Emilka. Marta i reszta naiwnych IP: *.net1.nerim.net 16.02.03, 20:04
        JUz nie bede sie tlumaczyc dlaczego, bo zrobilam to dwa razy podczas tej
        dyskusji, ale ja tam bywam czesto, tam gdzie ludzie cierpia z powodu wojny,
        bylam tez wIraku. I nie wojna zmieni zycie kobiet w spoleczenstwach
        muzulmanskich.Afganistan wraca powoli do sytuacji sprzed interwencji
        amerykanskiej. Kobiety znow musza nosic te szmaty na twarrzy! Z tradycjami i
        kultura nie walczy sie bombami. Co do naiwnosci to trafiles pod zly adres . Mam
        bardzo dobra znajomosc sytuacji, bo jest to moja praca
        • Gość: Tomek44 Re: Emilka. Marta i reszta naiwnych IP: *.inter.net.il 16.02.03, 20:27
          Gość portalu: Marta napisał(a):

> JUz nie bede sie tlumaczyc dlaczego, bo zrobilam to dwa razy podczas tej
          > dyskusji, ale ja tam bywam czesto, tam gdzie ludzie cierpia z powodu wojny,
          > bylam tez wIraku. I nie wojna zmieni zycie kobiet w spoleczenstwach
          > muzulmanskich.Afganistan wraca powoli do sytuacji sprzed interwencji
          > amerykanskiej. Kobiety znow musza nosic te szmaty na twarrzy! Z tradycjami i
          > kultura nie walczy sie bombami. Co do naiwnosci to trafiles pod zly adres .
          Mam
          >
          > bardzo dobra znajomosc sytuacji, bo jest to moja praca

Wlasciwie nie chcialem ci juz odpowiadac, ale poniewaz nie rozumiesz co
          chcialem przekazac, wytlumacze to inaczej. Moze to brzmi brutalnie, ale
          poniewaz blizsza koszula cialu, ja mysle o sobie i o tym co mnie sie moze
          przytrafic.Nie bede nosil turbanow na glowie, ani kobiety w moim otoczeniu nie
          beda zarzucaly na twarz szmat.Ja nie chce umierac tylko dlatego, ze gdzies tam
          rzadzi jakis psychopata. Popatrz, gdzie Irak, a gdzie Ameryka. Gdzie
          Afganistan, a gdzie New York. To moze przyjsc tez do Polski. Ja poprostu boje
          sie tego psychopaty i wielu innych. Moja kultura jest inna i nie zamierzam jej
          narzucac tym biednym kobieta, jezeli one tego nie chca. Ale ja chce, aby moja
          kultura przetrwala. I aby nie powtorzyl sie 11 wrzesien.
          Odleglosci dzisiaj sie bardzo zmniejszyly, a swiat sie skurczyl.Jezeli jakis
          terrorysta zechce przyjechac do Polski, zrobi to w kilka godzin. Nawet nie
          trzeba, aby przyjezdzal.
          Trzeba ta zaraze zwalczyc. Nie ma rady, bedzie to kosztem niejednego istnienia
          ludzkiego w imie ratowania milionow.
      • Gość: Marta Re: Emilka. Marta i reszta naiwnych IP: *.net1.nerim.net 16.02.03, 20:23
        Jeszcze jedna sprawa. Irak to naprawde piekny kraj z goscinnymi ludzmi, ktorzy
        zyja w biedzie i strachu. Tak jak Polska, wspanialy kraj, w ktorym pogotowie
        handluje zwlokami ludzkimi, a mafia rzadzi,strzelajac do ludzi jak do kaczek, a
        wodka zalewa i topi cale rodziny. Zanim zaczniesz sie wypowiadac na temat
        innych najpierw zobacz bagno jakie jest wokol ciebie. Odeszlam tu od kwestii
        wojny, bo zrozumialam, ze to jest tylko kwestia nienawisci. Lepiej by bylo dla
        nas, zeby nikt nas nie znienawidzil, bo za Polska nikt sie nie opowie. Tego
        jednego mozemy byc zawsze pewni od zawsze i na zawsze.
      • Gość: Marta Re: Emilka. Marta i reszta naiwnych IP: *.net1.nerim.net 16.02.03, 20:23
        Jeszcze jedna sprawa. Irak to naprawde piekny kraj z goscinnymi ludzmi, ktorzy
        zyja w biedzie i strachu. Tak jak Polska, wspanialy kraj, w ktorym pogotowie
        handluje zwlokami ludzkimi, a mafia rzadzi,strzelajac do ludzi jak do kaczek, a
        wodka zalewa i topi cale rodziny. Zanim zaczniesz sie wypowiadac na temat
        innych najpierw zobacz bagno jakie jest wokol ciebie. Odeszlam tu od kwestii
        wojny, bo zrozumialam, ze to jest tylko kwestia nienawisci. Lepiej by bylo dla
        nas, zeby nikt nas nie znienawidzil, bo za Polska nikt sie nie opowie. Tego
        jednego mozemy byc zawsze pewni od zawsze i na zawsze.
        • Gość: Polak Re: Emilka. Marta i reszta naiwnych IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 21:18
          Gość portalu: Marta napisał(a):

> Jeszcze jedna sprawa. Irak to naprawde piekny kraj z
          goscinnymi ludzmi, ktorzy
          >
          > zyja w biedzie i strachu. Tak jak Polska, wspanialy kraj, w
          ktorym pogotowie
          > handluje zwlokami ludzkimi, a mafia rzadzi,strzelajac do ludzi
          jak do kaczek, a
          >
          > wodka zalewa i topi cale rodziny. Zanim zaczniesz sie
          wypowiadac na temat
          > innych najpierw zobacz bagno jakie jest wokol ciebie. Odeszlam
          tu od kwestii
          > wojny, bo zrozumialam, ze to jest tylko kwestia nienawisci.
          Lepiej by bylo dla
          > nas, zeby nikt nas nie znienawidzil, bo za Polska nikt sie nie
          opowie. Tego
          > jednego mozemy byc zawsze pewni od zawsze i na zawsze.
          Fajnie Marto że zrozumiałaś kwestią czego jest wojna,bo jeszcze
          długo mogłabyś bezskutecznie przemawiać do jej zwolenników
          na tym forum. Twoje opowiadanie o pokoju jest dla nich tym
          czym dla niewidomego opowiści obarwach wiosny lub tęczy.
          Pozdrawiam.Marek.
      • Gość: Emilka CO MOWI SZEF CIA???????? IP: *.nv.nv.cox.net 16.02.03, 20:27
        Szef CIA publicznie mowi, ze Amerykanie i ich sojusznicy zostana zaatakowani
        bronia masowego razenia, tylko wtedy kiedy Bush zatakuje Irak. Czy to nie jest
        oczywiste, ze Bush najbardziej zagraza Ameryce? Saddam bez prowokacji nikogo
        nie zatakuje, bo bedzie bal sie zemsty Amerykanow. Ufam opinii CIA.

• Gość: Tomek44 Emilko!!! IP: *.inter.net.il 16.02.03, 20:37
          Gość portalu: Emilka napisał(a):

> Szef CIA publicznie mowi, ze Amerykanie i ich sojusznicy zostana zaatakowani
          > bronia masowego razenia, tylko wtedy kiedy Bush zatakuje Irak. Czy to nie
          jest
          >
          > oczywiste, ze Bush najbardziej zagraza Ameryce? Saddam bez prowokacji nikogo
          > nie zatakuje, bo bedzie bal sie zemsty Amerykanow. Ufam opinii CIA.

A kogo Ameryka zaatakowala przed 11 wrzesnia? To co piszesz jest naiwne.
          Kochana, my zyjemy posrod terroru wiele lat. On sie rzadzi innymi prawami. Dla
          przecietnego Europejczyka zupelnie niezrozumialymi. Jestem szczesliwy, ze nie
          musze decydowac o sprawach tak waznych jak wojna. Latwo jest krytykowac, kiedy
          naprawde, tylko specjalisci wiedza co jest grane. Nam pozostaje bronic wlasnej
          skory. A terrorysci sa nieobliczalni. A wiesz dlaczego? Bo oni nie boja sie
          smierci!!!
          • Gość: Ana Re: Emilko!!! IP: *.krakow.pl 16.02.03, 22:22
            Militarnie Ameryka może nikogo specjalnie nie atakowała, ale wykorzystuje
            gospodarczo kogo sie tylko da. Tam gdzie widzi swój interes finansowy od razu
            wtyka swój nos. Ameryka bogaci się kosztem najbiedniejszych państw, a dopóki
            trwa taka sytuacja dotąd biedne kraje będą nienawidzieć Amerykę.
            Polska powinna być przeciw wojnie. Taki oczywisty wniosek wynika z historii. W
            czasie II WŚ Polacy walczyli na wszystkich frontach. I co za to dostali? Kopa w
            tyłek i opiekę sowietów na następne 45 lat. Teraz będzie tak samo. Państwa
            takie jak Polska będą dobre póki jej żołnierzy będzie mozna wysłać na pierwszy
            front, a jak przyjdzie co do czego znowu wystawią nas do wiatru. Nie można
            pozwolić żeby Polacy narażali swoje życie dla bufonowatych i nic niewartych
            Amerykanów. Niech Bush wyśle na wojnę swoje córeczki. Może będą miały szczęście
            oddać życie dla chwały swojej ojczyzny.
        • Gość: eee Remilkae: CO MOWI SZEF CIA???????? IP: *.ols.vectranet.pl 19.02.03, 21:58
          Gość portalu: Emilka napisał(a):

> Szef CIA publicznie mowi, ze Amerykanie i ich sojusznicy zostana zaatakowani
          > bronia masowego razenia, tylko wtedy kiedy Bush zatakuje Irak. Czy to nie
          jest
          >
          > oczywiste, ze Bush najbardziej zagraza Ameryce? Saddam bez prowokacji nikogo
          > nie zatakuje, bo bedzie bal sie zemsty Amerykanow. Ufam opinii CIA.
          >
          gg
      • Gość: Lucjan Re: Emilka. Marta i reszta naiwnych IP: 217.153.47.* 16.02.03, 21:09
        Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

>
        > Macie infantylne podejscie do rzeczywistosci. Nie chcecie znac faktow.
        > Jak sobie wyobrazacie usuniecie Sadama? Sam odejdzie?
        > A jak nie, no to co? Tylko jak jednego pieknego dnia ludzie zaczna umierac
        > (nawet w Warszawie) na jakas dziwna chorobe, albo wybuchnie po cichu brudna
        > bomba lub stanie sie jeszcze cos innego, to co powiecie pacyfistki?
        > Jak swiat swiatem, zawsze byly wojny i tylko od czasu do czasu byly pomiedzy
        > nimi przerwy. Raz dluzsze, a raz krotsze. Ja tez nie chce tej wojny, ale
        > wybieram mniejsze zlo. Nawet Biblia opisuje wojny toczone po to, aby
        przezyc.
        > Na zasadzie, albo ja ciebie, albo ty mnie.
        > A Sadam juz co najmniej raz swojej broni uzyl.
        > Jego synalkowie natomiast przerosli swojego tatusia w jego zwyrodnialstwie.

Obawiam się, że fantazja cię poniosła. Jeśli wierzyć w atak terrorystyczny za
        pomocą broni masowego rażenia w Posce czy USA, to twoja sprawa.
        O ile się nie mylę jednak, to syn Saddama uciekł za granicę z rodziną. Jeśli
        jesteś tak dobrze poinformowany, to napisz więcej na temat dzieci Saddama, albo
        przestań zmyślać.

• Gość: Tomek44 Lucjanowi IP: *.inter.net.il 16.02.03, 22:16
          Gość portalu: Lucjan napisał(a):

> O ile się nie mylę jednak, to syn Saddama uciekł za granicę z rodziną. Jeśli
          > jesteś tak dobrze poinformowany, to napisz więcej na temat dzieci Saddama,
          albo
          >
          > przestań zmyślać.

To ziec Saddama uciekl na zachod. Po kilku miesiacach,przekonany przez Saddama,
          wrocil do Iraku i po kilku tygodniach zostal przez niego zamordowany.
    • Gość: Polak Re: Dziesięć milionów ludzi protestowało przeciw IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 21:01
      A ja sądzę,że pan Bush po prostu bazuje na frustracji wielu
      Amerykanów i Żydów spowodowanej zamachami terrorystycznymi,
      z 11 września na czele.Jest to odreagowanie emocji na zasadzie
      terroryści byli Arabami więc Arabom trzeba dowalić.
      Da się to zrozumieć,ale czy należy popierać?
      Prawo odwetu ? A może prawo do linczu? na dodatek na niewinnych.
      Zwolennicy wojny powiedzą mi,że to jest raczej prawo do obrony
      koniecznej.Jeśli tak to powinny o tem zadecydować instytucje
      międzynarodowe nie zaś sami Amerykanie,którzy kierują się w tym
      wypadku bardziej negatywnymi emocjami niż rozsądkiem.
      • Gość: bryt/Ania Re: gosc Tomek44 IP: *.server.ntl.com 16.02.03, 22:14
        Nie myslisz ze przez wojne z Irakiem bedzie wiecej terorystow i
        meczennikow...?
      • Gość: Kolinkertiz Re: Dziesięć milionów ludzi protestowało przeciw IP: *.enterpol.pl / 192.168.1.* 16.02.03, 22:15
        Jakie instytucje? Stali członkowie Rady: Rosja z problemem czeczeńskim czy
        odrażający reżim w Pekinie? Realpolityk wymaga by sie z nimi liczyć, ale w
        dyskusji możemy nie uprawiać międzynarodowej dyplomacji. Są powody, jeśli
        chodzi o Irak - odsylam kilka godzin wcześniej: mój "Merkury bez jądra". Bush
        opiera się na różnych rzeczach, na frustracji też, ale też na pewno na pasji
        zabijania dwóch czterech ? z pośrod dziesiątków tysięcy świetnie wyszkolonych
        żołnierzy. Nie jest możliwe żeby opierał się na samych rzeczach neutralnych i
        dobrych i nie można tego od niego wymagać
        • Gość: Kolkertiz NIENAWIŚĆ BEZ JĄDRA wewnątrz IP: *.enterpol.pl / 192.168.1.* 17.02.03, 12:38
          W cynicznych żartach pasję zabijania ujawniają pewnie tysiące spośród
          przygotowanych już w regionie do inwazji na Irak. Chodzi mi o tych, którzy
          ujawniają ją najzupełniej serio sami przed sobą. Oni raczej nie są dobrymi
          ludźmi, ale jeśli przestrzegają rozkazów i nie popełnią przestępstw jako
          ewentualni okupanci, to mogą być b. dobrymi żołnierzami. Buś nie może opierać
          się na samych dobrych i neutralnych rzeczach, bo jest prezi dużego kraju, a nie
          kierownikiem maleńkiego muzeum. Jeśli chodzi o nieujawnianą nawet w cynicznych
          żartach, nawet przed samym sobą, pasję zabijania, to i pozostałe tysiące
          żołnierzy nie są od niej wolne, bo w jakimś stopniu jest ona obecna w każdym,
          może w każdym ssaku, który nie jest czysto roslinojadem. Nie chciałbym być
          posądzonym o zle oszacowanie (tylko dwóch ? czterech, dwustu ?), więc
          zaznaczam, że miałem na myśli tych "ZLYCH", co to serio i sami przed sobą -
          takich raczej mało.
          O packach. Pacyfizm to piękny strój, niewątpliwie wielu pięknym kobietom jest w
          nim wyjątkowo do twarzy. Ale to paradoksalne wdzianko, i ostrzegam osoby
          rozumne (właśnie rozumne, a nie tylko inteligentne) przed wciąganiem go, bo
          może okazać się bardzo niewygodne. Ktoś może też wciągać to wdzianko, by
          ułatwić samemu sobie ukrycie przed samym sobą własnych krwiożerczych
          instynktów - ja pacyfist, choć fist mnie podnieca a gdzieś bardzo w głebi
          sympatyzuję z przerażającymi satrapami i terrorystami.
          Ja nie jestem pacyfistą. Kilka głosów wcześniej imputowano takim ja frustrację
          i NIENAWIŚĆ. Przyjmuję to z mieszaniną obojętności i smutku.
    • Gość: y dlaczego iracka opozycja nie wziela udzialu? IP: *.mst.gov.pl 17.02.03, 09:52
      Dlaczego iracka opozycja nie wziela udzialu w demonstracjach? Bo
      chcieliby moc zyc w wolnym kraju. Jesli zas Zachod nie rozbroi
      Saddama teraz to byc moze za kilka lat bedzie musial sobie
      poradzic z atakami biol-chem-nuk w Londynie, Paryzu, Nowym
      Jorku, Berlinie, Moskwie czy Warszawie. To tylko spekulacje ale
      mieszkancy duzych miast powinni sie zastanowic czy chca podjac
      takie ryzyko. Wtedy oczywiscie tez sobie z Irakiem poradzimy
      ale, byc moze, bedziemy do tylu o pare milionow obywateli. Jesli
      juz mamy ryzykowac, to sugeruje przeprowadzke w mniej zaludnione
      okolice - wasz wybor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się