Dodaj do ulubionych

najwiekszy kompleks muzeow na swiecie

21.08.06, 01:01
poniewaz moje trolle miedzynarodowe maja spory problem ze znalezieniem w necie
co w jakim muzeum sie znajduje,podaje uprzejmie do wiadomosci,ze Smithsonian
jest uwazany za najwiekszy kompleks muzealny,w sklad ktorego wchodzi 16
poszczegolnych budynkow muzealnych,plus ZOO i Ogrod Botaniczny.Wstep do
wiekszosci z nich jest darmowy,chyba,ze akurat znajduje sie przejezdna
kolekcja spoza oryginalnego muzeum,wtedy placi sie nominalne wejsciowe,ale i
tak warto. polecam mym nader inteligentnym trollom,aby zamiast wysmiewac sie z
rubinow,brynantow,meteorytow,czy portretu Washingtona czy pierwszej
amerykanskiej flagi sami spedzili mile pare dni na zwiedzaniu ich wnetrza. a
co do kropki to dalej podaje ,ze jestem zachwycona roznorodnoscia tematyczna
na forum FS,gdzie ludzie obgaduja swoja podroz samolotowa i ew spotkanie na
rogu brackiej i foksal,narzekajac na niski poziom FS,czy obsmarowuja d..
Krystiana nie naruszajac tematycznie ani netykietowo zasad porzadku
publicznego,podczas gdy moje wpisy patrzone sa pod lupa z 100 krotnym
powiekszeniem,abys nie przeoczyla czasem przecinka,ktory troll zostawil. nu
buziam was zachecajac do wyjscia z domow i wdepniecia w nieco ciekawszy swiat
od waszego kompa i klawiaturki.
www.si.edu/
Obserwuj wątek
    • annamarta8 Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 02:11
      - masz racje! dobrze jest sie gdzies wybrac, cos zwiedzic, cos zobaczyc.
      Wczoraj annamarta byla w metropolitan museum i widziala duzo pieknych i
      ciekawych rzeczy.
      Najbardziej z nowych wystaw zainteresowala ja kolekcja porcelany z Sevres
      (zbiory wlasne museum). Tez ciekawa byla wystawa "treasures of sacred maya
      kings" i jeszcze pare innych. Annamarta cieszy sie, ze byla i widziala. O! -
      zapomnialaby wspomniec wystawe "AngloMania: tradition and transgression in
      british fashion. To wydalo nam sie b. pretensjonalne. No, ale jak zawsze rzecz
      gustu.
      • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 03:45
        annamarta8 napisała:

> - masz racje! dobrze jest sie gdzies wybrac, cos zwiedzic, cos zobaczyc.
        > Wczoraj annamarta byla w metropolitan museum i widziala duzo pieknych i
        > ciekawych rzeczy.
        > Najbardziej z nowych wystaw zainteresowala ja kolekcja porcelany z Sevres
        > (zbiory wlasne museum). Tez ciekawa byla wystawa "treasures of sacred maya
        > kings" i jeszcze pare innych. Annamarta cieszy sie, ze byla i widziala. O! -
        > zapomnialaby wspomniec wystawe "AngloMania: tradition and transgression in
        > british fashion. To wydalo nam sie b. pretensjonalne. No, ale jak zawsze rzecz
        > gustu.

annomarto polecam jakiekolwiek muzea na swiecie,od najmniejszego do
        najwiekszego,wszystkie one bija na leb na szyje pseudomarzenie sie na forum
        ludzi,ktorzy poza swoim podworkiem niewiele widzieli.z nafajniejszych muzeow
        jakie ja widzialam polecam akwarium w Cape Town,gdzie mozna podziwiac ruszajace
        sie kelpy,podziwiwasz je siedzac w amfiteatrze i patrzac na ruszajacy sie
        podwodny las,oraz niesamowite wrazenie robi National History Museum w NYC, a
        zaraz potem Bostonska Art gallery,ale Smithsonians sa wspaniale,gdyz tyle
        roznorodnych kolecji z roznych dziedzin, jest zgromadzone w tak bliskiej od
        siebie odleglosci.
        • wujekjurek Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 04:29
          i-love-2-bike napisała:

>
          > polecam jakiekolwiek muzea na swiecie,od najmniejszego do
          > najwiekszego,

Takie powinno być motto tego forum.
    • wujekjurek Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 03:35
      No dobrze. Powiedz mi teraz dlaczego ludzie są tak zaskoczeni i nie bardzo mi
      wierzą gdy im mówię, że muzea w Waszyngtonie są rewelacyjne?
      • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 03:46
        wujekjurek napisał:

> No dobrze. Powiedz mi teraz dlaczego ludzie są tak zaskoczeni i nie bardzo mi
        > wierzą gdy im mówię, że muzea w Waszyngtonie są rewelacyjne?
        >
        masz racje wujku sa rewelacyjne jak rowniez powiem krotko,ze DC mile mnie
        zdziwilo,ale mimo wszystko Boston rocks:))
        • wujekjurek Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 04:26
          Mówisz tak jak moja żona. Po wizycie w Bostonie chciała się tam przeprowadzić.
          Minęło kilka lat i Boston nadal powraca w rozmowach. BTW, mnie też się tam
          podobało.
          • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 16:28
            wujekjurek napisał:

> Mówisz tak jak moja żona. Po wizycie w Bostonie chciała się tam przeprowadzić.
            > Minęło kilka lat i Boston nadal powraca w rozmowach. BTW, mnie też się tam
            > podobało.
            >
            Boston jak Boston,kazdy utozsamia go z MIT,Harvardem i sasiedztwem bogatych
            dzielnic i okolic zwiazanych z polityka czy businesem,ale fakt jest faktem,ze
            jest to sliczne miejsce,jesli nie musisz wsiasc w samochod i sie gdziekolwiek
            dowiezc. pielgrzymi wiedzieli,gdzie maja wyladowac:) mnie osobiscie podoba sie
            Chicago,tam mniej tych "zielonych" chodzi a jak juz zajedziesz do Atlanty to
            nawet czarni sa tacy sympatyczni,no i te magnolie:)) pozdr
            • krystian71 Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 17:22
              a co to sa te zielone?Te co maja dolce czy te co biora w dolcach?A moze cos
              zupelnie innego.
              Prosze tu pisac po polsku,bez zadnego drugiego dna,zeby byle parafianin w
              Polsce tez mogl sie podedukowac.
              A na dzikim srodkowym zachodzie nie ma jakis fajnych miast?
              Bo ja jestem na Karolu Mayu wychowany i z mniejszosci amerykanskich to tylko
              gorali trawie i szlachetnych czerwonoskorych,bo nie sa upierdliwi i rzadko
              mowia,ze im Wielki Duch dal te ziemie na wlasnosc.Howgh
              • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 17:36
                krystian71 napisała:

> a co to sa te zielone?Te co maja dolce czy te co biora w dolcach?A moze cos
                > zupelnie innego.
                >

jakie dolce cwoku:)) chodzi o tych,ktorzy zielenia sie zajmuja,czyli "green
                peace",ich bojowkarze chodza np. z czerwonymi sprayami po ulicach NY i sikaja w
                kazdego,kto nosi futra:) w Chicago spoko mozejsc przejsc w futerku
                lamparcim,chociaz one to niby lamparty sa pod ochrona. Tobie tez by sie podobaly
                te kobitki w wytwornych futerkach,ganiajace z bosymi nozkami na szpileczkach po
                sniegu do czekajacej TAXI:) przyjezdzaj do windy city,juz ja ci towary pokaze:))))
                • krystian71 Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 18:30
                  musze to powiedziec Jolce, bo mi wierci dziure w brzuchu,ze jej sie zimowy
                  ortalion znudzil.
                  A ortalion jeszcze dobry , jak wciagnie brzuch to sie nawet dopina i zaden
                  grinpis sie nie przyczepi ,jak juz wylosujemy te Zielona Karte.
                  • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 18:38
                    krystian71 napisała:

> musze to powiedziec Jolce, bo mi wierci dziure w brzuchu,ze jej sie zimowy
                    > ortalion znudzil.
                    > A ortalion jeszcze dobry , jak wciagnie brzuch to sie nawet dopina i zaden
                    > grinpis sie nie przyczepi ,jak juz wylosujemy te Zielona Karte.

nie maluj tylko ONTYLIONU w lamparcie wzorki a bedzie moglo spoko na
                    szpileczkach polatac po ulicach.wiesz jak jest niektore zielence sa juz mocno
                    starszawe i nosza bryle,to moga nie rozroznic co prawdziwe,a co falszywe,jak
                    nasza kropa na forum:)
                    • krystian71 Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 18:51
                      Lepsza Jolka w ortalionie
                      niz dwie Dany w Liwanonie

choc sie zrobila upierdliwa ,od czasu jak nam zalozyli kablowke.Naogladala sie
                      jakiejs TVN Style i mowi,ze jej ortalion juz autoffejszyn.Juz szosty rok tak mi
                      truje.
                      • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 18:54
                        krystian71 napisała:

> Lepsza Jolka w ortalionie
                        > niz dwie Dany w Liwanonie
                        >
                        > choc sie zrobila upierdliwa ,od czasu jak nam zalozyli kablowke.Naogladala sie
                        > jakiejs TVN Style i mowi,ze jej ortalion juz autoffejszyn.Juz szosty rok tak mi
                        >
                        > truje.

a twoj berecik z antenka nie jest juz de mode,ostatnio czapeczka hajfuweczka
                        zrobila sie popularna,nosza ja jakies wyleniale marudy:)
                        • krystian71 Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 20:01
                          masz jakas fotke tej hajfuweczki? Beret zostawilem przy tokarce , a idzie
                          jesien.
                          Musze przeciez wiedziec co sie nosi.
                          Tylko mnie znowu nie podpuszczaj,jak z tymi zielonymi, bo cos mi sie wydaje,ze
                          to jakas pedalska czapka, od tej kary bozej co na jawnogrzesznikow spadla rak
                          nazywana.
                          U nas sie mowi HIF,po amerykansku to sie czyta chyba HAJF?
                          Ja sie wsluchuje w slowa Ojca Swietego i zadnego kondona na glowe nie wloze !,
                          • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 20:09
                            krystian71 napisała:

> masz jakas fotke tej hajfuweczki? Beret zostawilem przy tokarce , a idzie
                            > jesien.
                            >
                            oj ty zupelnie nie jestes trendy z ta tokareczka. tu masz najnowszy model,plus
                            pare innych z kolekcji jesiennej. u naSZ w NYC modnisie zawsze dbaja,aby
                            hajfuweczka byl odpowiednio przekrzywiona:)
                            www.villagehatshop.com/dr-seuss_cat-in-the-hat.html
                            • krystian71 Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 20:43
                              a ktora ta hajfuweczka ?widze same haty.
                              Filcowe Borsalino po pradziadku wisi na strychu,40 lat temu babcia powiesila a
                              ja sie do dzisiaj boje tam wchodzic.
                              Ale jak bedziesz chciala antyka ,to sie poswiece.
                              • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 20:49
                                krystian71 napisała:

> a ktora ta hajfuweczka ?widze same haty.
                                > Filcowe Borsalino po pradziadku wisi na strychu,40 lat temu babcia powiesila a
                                > ja sie do dzisiaj boje tam wchodzic.
                                > Ale jak bedziesz chciala antyka ,to sie poswiece.

nu ta czerwono-biala,widoczna wiadomo,mozesz zmienic kolorek na czarno-bialy. w
                                takim oto kaeluszu moj maly w jazz bandzie gral,a dziewczynki piszczaly na te
                                kapeluszowe solowki:)))
          • thannatos Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 16:47
            Boston bylby fajny po wsadzeniu do wiezien o specjalnym nadzorze 1/3 ludzi
            siedzacych tu za kierownica. Aha, przydaloby sie tez pozwolenie na odstrzal
            pieszych maszerujacych srodkiem ulicy w trakcie swiecenia sie napisu "DON"T WALK".

www.netfunny.com/rhf/jokes/91q4/drbost.html
            www.netfunny.com/rhf/jokes/92q1/morebost.html

PS. Te linki powyzej tylko podane sa jako zarty - po kilku stluczkach w stylu
            wjechanie nam w tylny zderzak i tlumaczenie sie "bo rozmawialem przez komorke,
            papieros mi upadl i schylilem sie, zeby go podniesc" [komentarz policjantki -
            "no tak, zdarza sie" (sic!!!)] to NAPRAWDE przestaje smieszyc. Wczoraj na
            przyklad stojac na czerwonym swietle liczylem ile samochodow skrecilo z mojego
            kierunku W LEWO na tymze swietle - 3 jeden po drugim.
            • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 17:39
              thannatos napisał:

> Boston bylby fajny po wsadzeniu do wiezien o specjalnym nadzorze 1/3 ludzi
              > siedzacych tu za kierownica. Aha, przydaloby sie tez pozwolenie na odstrzal
              > pieszych maszerujacych srodkiem ulicy w trakcie swiecenia sie napisu "DON"T WAL
              > K".
              >
              >a gdzie ci piesi maja chodzic,przeciez to koszmar w kratke te wasze ulice:)))
              niestety jesli chodzi o kulture jazdy jestescie faktycznie
              KOSZMARNI,nieuprzejmi,bez przerwy jezdzicie na sygnale,nie wpuszczczacie nikogo
              spoza waszego stanu wiedzac,ze czlowiek jest zagubiony bo nie zna
              okolic,dobrze,ze Rachelka nie raz jezdzila w Warszawie i NYC,to zna te wasze
              numery kolego i sie nie daje;))
              • krystian71 Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 18:42
                to sa rzeczy do ktorych po prostu trzeba sie przyzwyczaic.Chociaz nie wyjezdzam
                nigdy poza swoje miasto,ale na ten przyklad wcale bym sie jakiegos Bostonu nie
                przestraszyl.A nawet Warszawy.Po moich uliczkach zawsze jakies kury i psy
                lataja i na sygnalizacje nie zwracaja uwagi, bo jej nie ma.
                A Swietojanska byla zawsze deptakiem i nikt normalny z ciezkimi zakupami nie
                bedzie sie wlokl pare metrow do przejscia ,albo przekraczal ja pod katem
                prostym,bo wiadomo,ze na skos blizej ( ce rowna sie pierwiastek z a kwadrat
                plus be kwadrat )
                Pisze to specjalnie ,zeby Kropka wiedziala,ze ja sie tez nadaje na forum
                nauka ,nie tylko pikard i cees.Zeby mi nie dala bana jak tam wejde, a jesli juz
                to moze byc o 1:30
                • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 18:53
                  krystian71 napisała:

>
                  > Pisze to specjalnie ,zeby Kropka wiedziala,ze ja sie tez nadaje na forum
                  > nauka ,nie tylko pikard i cees.Zeby mi nie dala bana jak tam wejde, a jesli juz
                  >
                  > to moze byc o 1:30

he,he a niech nas zablokuja permanentnie na kazdym forum,mnie osobiscie by to
                  nie przeszkadzalo,skoro tematycznie i tak do zadnego nie pasujemy;))) ja i tak
                  pomalu walizki pakuje na pare miesiecy to mnie to wisi co GW mi pozwoli,a czego
                  nie:))
                  • krystian71 Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 19:54
                    Jak wrocisz to moze juz GW nie bedzie

Kropka swiezo po operatywce

Aby poprawić wyniki finansowe Agory w średnim okresie, spółka musi zwiększyć
                    efektywność operacyjną. Podjęcie takich działań w ciągu najbliższych miesięcy
                    będzie jednym z priorytetów kierownictwa spółki" - podano.

W czwartek spółka podała, że skonsolidowany zysk netto w II kw. 2006 roku
                    wyniósł 8,8 mln zł wobec 49,3 mln zł rok wcześniej i był poniżej konsensusu na
                    poziomie 17,6 mln zł. gielda.onet.pl/s,1365678,wiadomosci.html

Az sie przestraszylem ,co to jest ta efektywnosc operacyjna i czemu ja trzeba
                    zwiekszac, jak na tym forum tyle agentow operuje i to zupelnie efektywnie.
                    Sama sie skarzyla,ze przez ten wzmozony ruch serwer siada i wtedy trzeba
                    pobanowac ,zeby agentom sie nie zawieszalo.
                    • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 19:57
                      krystian71 napisała:

>
                      >
                      > Az sie przestraszylem ,co to jest ta efektywnosc operacyjna i czemu ja trzeba
                      > zwiekszac, jak na tym forum tyle agentow operuje i to zupelnie efektywnie.
                      > Sama sie skarzyla,ze przez ten wzmozony ruch serwer siada i wtedy trzeba
                      > pobanowac ,zeby agentom sie nie zawieszalo.

czy raczej nie zwisalo:))a mam nadzieje,ze GW jeszcze bedzie jak wroce,jest
                      swietne do pakowania antykow,aby sie nie obily w podrozy. wyprobowalam juz to
                      pare razy a na lotnisku nikt nawet nie ma ochoty mnie tknac jak widzi te
                      pogniecione stronice GW pachnace jak ruska prawda:)))))
                      • krystian71 Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 20:19
                        antykow nie wolno z Polski wywozic.Wszystko co przed 45 tym ,nawet niewypal,to
                        antyk.
                        Po antyki jedz do Dubaju , na Zloty Suq ,albo do mojej Bolonii , na Corte
                        Isolani w druga niedziele miesiaca.Tuz obok przy kosciele sw Stefana ( V w ) na
                        dziedzincu znajduje sie misa,w ktorej Pilat obmyl rece po skazaniu Chrystusa.
                        A zawina ci w La Republica
                        • i-love-2-bike Re: najwiekszy kompleks muzeow na swiecie 21.08.06, 20:20
                          krystian71 napisała:

> antykow nie wolno z Polski wywozic.Wszystko co przed 45 tym ,nawet niewypal,to
                          > antyk.
                          >
                          no przeciez mowie,ze jak zawine w GW to puszczaja,robie to co roku:))))
    • superspec W lipcu byłem w Muzeum Wsi Lubelskiej 21.08.06, 19:34
      www.skansen.lublin.pl/
      • i-love-2-bike Re: W lipcu byłem w Muzeum Wsi Lubelskiej 21.08.06, 19:55
        bardzo ladne,polecam takze museum etnograficzne w Warszawie,a jesli chodzi o
        smieszne zagramonicOM to Ripleys w Niagarze nie ma sobie rownego:)
        www.cliftonhill.com/niagara_falls_attractions/ripleys_believe_it_or_not/
        • dana33 Re: W lipcu byłem w Muzeum Wsi Lubelskiej 21.08.06, 20:04
          jezuuuuuuuu, ale kultura tutaj odchodzi...... na to nigdzie sie nie ukulturniam,
          ja slucham codziennie ryku osla o 4 nad ranem i drugiego, co mu odpowiada...
          tak sobie mysle, ze to wlasnie ta wiadomo skad razem z tym wiadomo skad po
          rozgrzeszeniu sie wzajemnie ukulturniaja.... ale zanotowalam sobie zoo w
          smithonian, koniecznie obejrze.... zoo i rubina najwiekszego na swiecie....
          :))))))
          • i-love-2-bike Re: W lipcu byłem w Muzeum Wsi Lubelskiej 21.08.06, 20:40
            dana33 napisała:

>
            > ja slucham codziennie ryku osla o 4 nad ranem i drugiego, co mu odpowiada...
            > tak sobie mysle, ze to wlasnie ta wiadomo skad razem z tym wiadomo skad po
            > rozgrzeszeniu sie wzajemnie ukulturniaja.... ale zanotowalam sobie zoo w
            > smithonian, koniecznie obejrze.... zoo i rubina najwiekszego na swiecie....
            > :))))))

widac danus,ze nie tylko tego osla sluchasz,ale wyjesz na forum w jego skali.
            najwiekszy RUBIN nie znajduje sie w Smithsonian,czytaj uwaznie,najwiekszy
            pierscionek z rubinem i owsze.
        • krystian71 Re: W lipcu byłem w Muzeum Wsi Lubelskiej 21.08.06, 20:25
          za bardzo amerykanskie,jak na moj gust ,czy to jest ten sam Ripley,tory ggdzies
          tam mial muzeum osobliwosci nasciagane z calego swiata,za pare dolcow en block
          odkupil . a potem okazalosie,ze wsrod mumii byla mumia Ramzesa II ?
          • i-love-2-bike Re: W lipcu byłem w Muzeum Wsi Lubelskiej 21.08.06, 20:28
            krystian71 napisała:

> za bardzo amerykanskie,jak na moj gust ,czy to jest ten sam Ripley,tory ggdzies
            >
            > tam mial muzeum osobliwosci nasciagane z calego swiata,za pare dolcow en block
            > odkupil . a potem okazalosie,ze wsrod mumii byla mumia Ramzesa II ?

jakie amerykanskie,to KANADA cwoku:)) a muzeum jest super,mozna zobaczyc same
            dziwne rzeczy jak zdeformowane nozki chinczykow,ktorzy dzieciom wkladaja
            specjalne buciki deformujace stope,najmniejszego czlowieka zamknietego w klatce
            dla ptakow,aby nie mogl rosnac,obok najwiekszego czlowieka swiata,wszystkich
            cudakow,ktorzy przechodzili na linie smazac nalesniki na piecu przez Niagare
            etc. Super,kazdy eksponat to przezycie:))
            • krystian71 Re: W lipcu byłem w Muzeum Wsi Lubelskiej 21.08.06, 20:46
              nie lubie patrzec na obrzydlistwa, FS mi calkowicie wystarczy.
              A Kanada to tez ameryka,cwoku :)
              • i-love-2-bike Re: W lipcu byłem w Muzeum Wsi Lubelskiej 21.08.06, 20:51
                krystian71 napisała:

> nie lubie patrzec na obrzydlistwa, FS mi calkowicie wystarczy.
                > A Kanada to tez ameryka,cwoku :)

ale cwoku nie nasze wspaniale USA:) nie zaklocaj mi toku mysli,bo kropa nas
                wywali na osla z powodu niezgodnosci tematycznej. w koncu Kanada to koniec
                swiata:)))
    • polski_francuz Ostatnie widziane muzeum 21.08.06, 20:09
      Zastanowilem sie (just for you) jakie ostatnie muzeum widzialem...juz wiem John
      Lennon w Paryzewie i Salvador Dali w Lille.

Dwa lata temu British Museum. Nastepny w programie Amsterdam i galerie malarzy.

PF
      • polski_francuz Re: Ostatnie widziane muzeum -corrigendum 21.08.06, 20:10
        Lennon i Dali to byly wlasciwie ekspozycje...sorry.

PF
      • i-love-2-bike Re: Ostatnie widziane muzeum 21.08.06, 20:16
        polski_francuz napisał:

> Zastanowilem sie (just for you) jakie ostatnie muzeum widzialem...juz wiem John
        >
        > Lennon w Paryzewie i Salvador Dali w Lille.
        >
        > Dwa lata temu British Museum. Nastepny w programie Amsterdam i galerie malarzy.
        >
        > PF

niestety w Paryskie muzea ja jeszcio nie papala,ale przejezdzalam samochodem pod
        wiezyczka Eiflowska i ruch dawno temu byl tam spory. zwiedzilam jedynie troche
        poludnie Francji z paroma slicznymi zameczkami nad loara,ale musze przyznac,ze
        wiele tych cudownych starych kosciolow bylo zupelnie pustych i wydawalo mi sie
        bardzo surowych. no ,ale jedzenie macie fajne i ludzie tak smiesznie mowia po
        angielsku. Holandie uwielbiam,powinienes zwiedzic w kwitniu-maju zamek
        keukenhof,czegos podobnego w zyciu nie widzialam,ponad milion roslinek
        bulwiastych sobie kwitnie pieknie:)a poza tym slynne Rijksmuseum i muzeum Van
        Gogha sa warte zobaczenia,a w belgii wiadomo dzielniaca diamentow w ktorej
        kroluja czarni kowboje z pejsami:)
        www.keukenhof.nl/
        • polski_francuz Re: Ostatnie widziane muzeum 21.08.06, 20:29
          Diamanty w Antwerpii - bylismy juz niedaleko w Bruges.

W Stanach, w 87 roku zwiedzalem tez muzea na Manhattanie : Guggenheima m.in. i
          w kalifornii objazdowe muzeum kina (taki bardziej Disneyland)

PF
          • i-love-2-bike Re: Ostatnie widziane muzeum 21.08.06, 20:32
            polski_francuz napisał:

>
            >
            > W Stanach, w 87 roku zwiedzalem tez muzea na Manhattanie : Guggenheima m.in. i
            > w kalifornii objazdowe muzeum kina (taki bardziej Disneyland)
            >
            > PF

szkoda,ze nie byles w National History museum w NYC,polecam jak wpadniesz innym
            razem,jest super,a guggenheima reklamowac nie trzeba,tylko po nim glowa i nogi
            bola,tyle tego tam zgromadzono:)
            a byles moze w Toronto w muzeum buta-Baty,to dopiero jest raj dla nogi:)
            • polski_francuz Re: Ostatnie widziane muzeum 21.08.06, 20:42
              Niedojechalem do Toronto, najdalej w dzikich aglosaskich prowincjach dojechalem
              do Ontario:)

Do NYC juz sie chyba nie wybiore. Bylo niedaleko (SUNY w Stony Brook - 88
              pozycja na twej liscie) znajome laboratorium. Niestety zmiana generacji mu na
              zdrowie nie wyszla i spada jego znaczenie.

PF
              • i-love-2-bike Re: Ostatnie widziane muzeum 21.08.06, 20:48
                polski_francuz napisał:

> Niedojechalem do Toronto, najdalej w dzikich aglosaskich prowincjach dojechalem
                >
                > do Ontario:)

tam tez duzo muzeow,choc dziko,masz racje:)))a szkoda,ze nie wpadles do Hamilton
                przed Toronto,tobie powinno sie tam podobac;)
                >
                > Do NYC juz sie chyba nie wybiore. Bylo niedaleko (SUNY w Stony Brook - 88
                > pozycja na twej liscie) znajome laboratorium. Niestety zmiana generacji mu na
                > zdrowie nie wyszla i spada jego znaczenie.
                >
                > PF

he,he widac ktos ten ranking sobie wzial do serca,ktos inny po nim zwariowal do
                konca:)))))))))
                • polski_francuz Re: Ostatnie widziane muzeum 21.08.06, 20:54
                  "he,he widac ktos ten ranking sobie wzial do serca,ktos inny po nim zwariowal do
                  konca:)))))))))"

Alez naukowcy jak sportowcy i na ich polu ranking rankinga goni i rankingiem
                  pogania...czasopisma fachowe walcza o swoj Impact Factor (cytowalnosc), kazden
                  jeden liczy ilosc swoich cytowan (w dawniej ISI-Institute of Scientific
                  Information w Filadelfii) a teraz tez i inni (Scopus np)...itd, itp

Podaje ci to, bo widze ze goscisz dosc czesto na forum Nauka:)

Rosniecie kolezanko!

PF
                  • i-love-2-bike Re: Ostatnie widziane muzeum 21.08.06, 21:08
                    polski_francuz napisał:

>
                    > Podaje ci to, bo widze ze goscisz dosc czesto na forum Nauka:)
                    >
                    > Rosniecie kolezanko!
                    >
                    > PF

he,he rosne nie da sie ukryc,a co do forum nauka to akurat ranking nie
                    przeszedl,bo za bardzo kladl pewien mit pseudonaukowy,ze wszyscy jestesmy
                    rowni:)))samo zycie powiada,ze nie,niezaleznie od tego jak to tlumaczymy i komu
                    kneblujemy usta,aby prawde zatuszowac:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka