yann17 29.08.06, 23:17 Szejk Hassan Nasrallah dzięki indolencji Izraela wyrasta na bohatera świata arabskiego. www.csmonitor.com/2006/0829/p01s02-wome.html?s=itm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ossey Re: I to jest prawda... 29.08.06, 23:25 Żydzi niedlugo pozaluja zeczeli te wojne...niech zaczna uczyc sie arabskiego i czytac Koran. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k niech buranowcy zaczna sie uczyc lotow w kosmos :) 29.08.06, 23:28 jak uczy historia BURANU, to takie piekne miejsce dla alternqtywnej cywilizacji :))) www.fas.org/spp/guide/russia/launch/buran-DFST9007206_JPG.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nopes Przesada 30.08.06, 00:36 Nasrallah to nie Saladyn. Juz bardziej Ahmadinedżad, on jest postacią wiekszego wymiaru. Nasrallah jest przeceniany. Gdyby nie pomoc Iranu to wiele by nie zrobił. Nie sądzę też, że on jest jedynym szefem. Jakos nie wygląda na samodzielnego wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who to nie przesada: nasrallah jest dobrym wodzem 30.08.06, 03:20 a przynajmniej nieslychanie popularnym i charyzmatycznym. nie wykrzykuje o panstwach szatana i osiach zla i (w odczuciu libanczykow) nie klamie: www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml;jsessionid=RDG05VDHPBMI3QFIQMFSFF4AVCBQ0IV0?xml=/news/2006/08/29/wmid29.xml (mowa tam o niedawnym wystapieniu w tv, po ktorym pokochali go wszyscy w krajach arabskich... nie widzialem, tak jednak pisza reporterzy daily telgraph z uk). nie klamie? polityk libanski?! to trzeba porownac z rozmowami jakie prowadzili reporterzy na ulicy z przechodniami w bejrucie rok-dwa lata temu. ogolne zniechecenie do pokretnej i klamliwej polityki wewnetrznej. zdania, ze najlepsze dla libanu byloby gdyby wszyscy politycy zostali zabici. a wiec: he's doing something right! (wygranie wojny - owszem, ale ludzie widza w nim cos wiecej) Odpowiedz Link Zgłoś
nopes Re: to nie przesada: nasrallah jest dobrym wodzem 30.08.06, 18:19 Ja nie neguje, że jest bohaterem Libanu. Ale to nie on dowodził walka. Dowództwo było iranskie (jak Debka pisała i mozna im wierzyć, bo to oczywistosc). Do tego mozna podejrzewac, ze wiecej do powiedzenia ma przywódca duchowy Hezbolla,którego nazwiska nawet nie pamietam -tak wywnioskowałem po wywiadzie z Gaghanem pół roku temu, kiedy jeszcze nie miałem wielkiego pojęcia o Hezbolla. CIA chciało go wielokrotnie zabić. Moze Nasrallah jest po prostu twarzą Hezbolla. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k hlopcze, czasem zdarza ci sie napisac cos z sensem 30.08.06, 22:50 nopes napisał: > Ale to nie on dowodził walka. Dowództwo było iranskie. naturalnie, ze tak. ciesza mnie twoje chwile otrzezwienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Nadchodzi Era Pandy:) 30.08.06, 00:37 youtube.com/watch?v=MQUZKg5lOq4 Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Nadchodzi nowy Saladyn+ 30.08.06, 18:40 Nareszcie ktos chrzscianom dupe zloi. Odpowiedz Link Zgłoś