Dodaj do ulubionych

11 września - żądamy Prawdy

07.09.06, 22:09
Właśnie trafił w moje ręce najnowszy "Przekrój".
Najciekawsze jest to, że tylko 48 procent amerykanów wierzy w to, że ataki z
11 września były sprawką arabskich terrorystów.
Natomiast, aż 42 procent amerykańskich obywateli uważa, że rząd USA tuszuje
prawdę w sprawie zamachów (brak szczątków dwóch samolotów z rejsu 77 i 93
oraz cała masa innych dowodów typu: beznadziejne umiejetności
arabskich "pilotów", tajemnicze zawalenie się budynku WTC 7, zarekwirowane
nagrania z 80 kamer wokół Pentagonu, z których ujawniono tylko dwa
trzyminutowe nagrania na których nie widać żadnego samolotu, itd.)

Wiem, że dla portalu gazety jest to bardzo niewygodny temat, ale ciekaw
jestem, w którą wersję wierzą polscy internauci. Może ktoś wpadnie na pomysł
zrobienia takiej sondy.
Obserwuj wątek
    • rozpredatorez Zdjęcia, porówanania, wnioski 07.09.06, 22:58
      Na tych zdjęciach widać ciała ofiar i szczątki rosyjskiego samolotu Tu-154
      który rozbił sie pod Donieckiem
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34248,3600953.html
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34248,3566086.html
      serwisy.gazeta.pl/swiat/51,34248,3565393.html?i=2
      serwisy.gazeta.pl/swiat/51,34248,3565393.html?i=1
      A na tych zdjęciach 9 wrzesnia 2001 roku miał podobno rozbić się samolot Rejs
      93, ...szczere pole w Pensylwanii na skraju lasu:
      killtown.911review.org/htb2.html
      tylko, że tu go nie widać. Nawet małego kawałka, zresztą podobnie jak przy
      Pentagonie:
      911review.org/brad.com/pentagonpictures.html
      Czy doszło do sfingowania tych niby porwań samolotów?
      - 42 procent obywateli USA skłania się ku wersji, że w Pentagon uderzyła
      rakieta do niszczenia bunkrów, a w szczerym polu w Pensylwanii krater powstał
      od wybuchu miny, do którego ktoś (czytaj agent CIA) wrzucił dwie świece dymne -
      żeby na zdjęciach dla CNN chociaż trochę dymu było.
    • jennifer5 Re: 11 września 07.09.06, 23:00
      Dla tych co maja watpliwosci
      video.i123.pl/play/877
      • wujekjurek Re: 11 września 07.09.06, 23:25
        Dla mnie? O, dziękuję Ci, Dżenniferko.
        • jennifer5 Re: 11 września 08.09.06, 01:18
          wujekjurek napisał:

> Dla mnie? O, dziękuję Ci, Dżenniferko.

Nie ma za co wujek, radze obejrzyj te materialy, zastanoe sie i przemysl to.
          Bez emocji, ostatecznie chodzi tutaj o Twoje zycie i Twoich najblizszych
          rowniez.

www.loosechange911.com/
      • gdotb ten link jest nawet lepszy 07.09.06, 23:57
        mam na mysli film, oczywiscie
        www.loosechange911.com/
        • zwykle-ciekaw to jest papka, patrz tam gdzie świeci 09.09.06, 19:15
          Loose Change to papka dla "konspiracjonistów".
          "In plane site" również.

Trzeba patrzeć na środowiska akademickie. Oni też mają dużo wątpliwości.
          www.journalof911studies.com
          st911.com
          Bardzo ciekawe: David R.Griffin, profesor teologi, filozofii zeznaje o 911:
          video.google.pl/videoplay?docid=-8809857201332294468
          • zwykle-ciekaw Re: to jest papka, patrz tam gdzie świeci 09.09.06, 19:16
            miało być st911.org
    • rozpredatorez I słowa uznania dla Przekroju za podjęcie tematu 07.09.06, 23:52
      Cały artykuł:

www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2088&Itemid=49
      Polecam!
    • i.p.freely Re: 11 września - żądamy Prawdy 08.09.06, 00:27
      I ot jej objawienie:)

"Path to 9/11" - wedle ktorej wszystkiemu oczywiscie winien Clinton:)

P.S.

Parafrazujac slowa wodza: You can fool some of the people all of the time and
      those are the people we are after.
      • i.p.freely Re: 11 września - żądamy Prawdy 08.09.06, 00:34
        911truthseekers.org/images/9-11effect.jpg
    • tia666 Re: 11 września - żądamy Prawdy 08.09.06, 01:02
      prawda to 100% "faktow"
      w przyrodzie nie ma takiego zjawiska jak 100% - no chyba mozna podpiac pod to
      inflacje;)
      wiec caly szkopul polega na zdefiniowaniu owego "faktu"?
      jak dla mnie im bardziej czlowiek ma dostep do informacji, danych czy to
      ogolnych lub personalnych, tym bardziej owy "fakt" staje sie "wzgledny";(
      • don_gruber Re: Fcuk-you-drama 08.09.06, 01:33
        "path to 9/11" ma nam wszystko rozjasnic.

fu*k ABC/Disney for their $multimillion propaganda gift to Bush-Nero.

• woywoy zapisy 9/11 z NORAD 08.09.06, 02:07
      ciekawy link z balaganu w NORAD
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=47403230
      • woywoy Re: zapisy 9/11 z NORAD link 08.09.06, 02:08
        www.vanityfair.com/features/general/060801fege01
        • iamhotep Re: zapisy 9/11 z NORAD link 08.09.06, 03:18
          you just proved it woywoy it's absolutely amazing how the All-Powerful Clinton
          was able to Jedi Mind-Trick the Chimp into ignoring multiple warnings of
          terrorist activity and keep the Air Force grounded on 9/11, 8 months after he
          left office.

• zbalansowany Tak walil sie budynek w ktory zaden samolot 08.09.06, 03:32
            nie trafil:

www.911truestory.com/
            • felusiak1 Re: Tak walil sie budynek w ktory zaden samolot 08.09.06, 04:03
              A my czekaliśmy przed telewizorami wiedząc od dwóch godzin, ze sie zawali.
              I w końcu zawalił sie. Oczywiście ten fakt jest przez teorystów pomijany gdyż
              podważa teorię.
              I pomyśleć, że do dzisiaj ludzie wierzą, że Oswald nie strzelał do Kennedy'ego.
              I maja na to "niezbite dowody".
              • puls.usa Re: Tak walil sie budynek w ktory zaden samolot 08.09.06, 05:42
                felusiak1 napisała:

> A my czekaliśmy przed telewizorami wiedząc od dwóch godzin, ze sie zawali.
                > I w końcu zawalił sie. Oczywiście ten fakt jest przez teorystów pomijany gdyż
                > podważa teorię.

miales isc w tym czasie
                do pracy
                a nie ogladac TV

mowia ,ze pejsatych ostrzegli
                widac....cos w tym jest
                prawdy
              • gdotb Re: Tak walil sie budynek w ktory zaden samolot 08.09.06, 06:28
                > I w końcu zawalił sie.

no, jak nie, jak tak?
                teatrzyk byl przygotowany, nie mozna bylo publiki rozczarowac.

jakis propagandowiec przez kilka godzin skomlil, ze budynek sie zawali, bo on to
                w TV pewno zobaczyl, ze polnocne fundamenty zostaly naruszone przez zawalajaca
                sie wieze owego ranka (cnn takie dobre kamery ma, ze z kilometrow widac
                'przyczyne' przyszlego zawalenia sie budynku).

przestan, felusiak.
                cala ta sprawa smierdzi tak mocno, ze tylko ktos zupelnie pozbawiony wechu moze
                slepo wierzyc, ze NIC nie cuchnie. szczegolnie sprawa z pentagonem: to, to juz
                jest w ogole KPINA.

Gee.

• zwykle-ciekaw bardzo trzeźwy komentarz. 09.09.06, 19:23
                  smród straszny...

najgorsze jest to, że Ci co śmierdzą twierdzą, że nic nie śmierdzi
                  i zamiast się umyć, chcą żeby wszyscy to uwierzyli.

Polecam środowiska akademickie:
                  www.journalof911studies.com
                  st911.org
                  Bardzo ciekawe: David R.Griffin, profesor teologi, filozofii zeznaje o 911:
                  video.google.pl/videoplay?docid=-8809857201332294468
              • erg_samowzbudnik Re: Tak walil sie budynek w ktory zaden samolot 10.09.06, 07:29
                felusiak1 napisała:

> I w końcu zawalił sie. Oczywiście ten fakt jest przez teorystów pomijany gdyż
                > podważa teorię.
                > I pomyśleć, że do dzisiaj ludzie wierzą, że Oswald nie strzelał do
                Kennedy'ego.
                > I maja na to "niezbite dowody".
                >
                Niedługo dowiemy się ż AK wyzwoliło kraj od okupacji komunistycznej akrii
                czerwonej no i przegnała paru placzących się niemieckich zołnieży po naszym
                terytorium.
                • erg_samowzbudnik Re: Tak walil sie budynek w ktory zaden samolot 10.09.06, 07:33
                  Niedługo dowiemy się ż AK wyzwoliło kraj od okupacji komunistycznej akrii
                  czerwonej no i przegnała paru placzących się niemieckich zołnieży po naszym
                  terytorium.

I proszę mnie nie obrazać za ortografię bo mam dysleksje , a z chorego nie
                  wolno kpić.
    • a123m tu prawda 08.09.06, 05:43
      video.google.ca/videoplay?docid=-5946593973848835726
    • you-know-who kawalki prawdy? 08.09.06, 07:37

oj troche nuden powtarzac sie ale rocznica wiec ok.

lot 93, zostal rozwalony rakieta z f15. samolot ten znajdowal sie nie "15 min od
      celu" (zauwazcie jak na wszelki wypadek znalezienia dowodow klamstwa, bialy dom
      zabezpieczyl sie mowiac ze owszem 15 min pozniej bylby i tak zestrzelony).
      boeing byl ok 50 mil morskich, czyli gleboko w promieniu razenia pociskow
      powietrze-powietrze. wiem/pamietam to z relacji cywilnych kontrolerow lotow w
      dniu 9.11. nie uwazam tego zabojstwa wlasnych obywateli za odrazajace.
      odrzuca mnie tkliwe plecenie bzdur o tym ze samolot rozpadl sie w powietrzu
      w wyniku wybuchu, ktory swiadkowie na ziemi widzieli/slyszeli i rozsial swe
      czesci zapasowe w dwoch grupach na dlugisci 10 km w wyniku buntu pasazerow.
      smutne ze nie dano im szansy dokonczys proby odbicia samolotu, moze by sie
      udala? anyhoo. jak mowilem to tylko szczegol i dobre studium sieczki medialnej,
      cenzury i latwowiernosci populacji usa.

lot na pentagon? nie bede przeszkadzal felusiakowi, prosze o chwile ciszy - az
      wymyskli odpowiedz na wyzwanie/lamiglowke

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=48239647&a=48252441
      • jennifer5 Re: kawalki prawdy? 08.09.06, 09:43
        you-know-who napisał:
        >
        > lot na pentagon? nie bede przeszkadzal felusiakowi, prosze o chwile ciszy - az
        > wymyskli odpowiedz na wyzwanie/lamiglowke

sadzisz ze to jest 'lamiglowka'?
        • you-know-who Re: kawalki prawdy? 08.09.06, 17:46
          dla ciebie nie, dla felusiaka tak
    • polani Re: 11 września - żądamy Prawdy 08.09.06, 07:38
      arabstwo mordowali i na Mosad nazuczyli, amerkanini lepiej niech wojuja tych na
      opca ziemja niz u siebie w domu
    • silentnomore Re: 11 września - kontynuacja klamstwa 10.09.06, 05:53
      Rzadowa wersja wydarzen jest teoria konspiracyjna.Klamstwo bedzie kontynuowane,
      gdyz ci ktorzy za tym stoja sa wyzsi od rzadu USA.
      Zastanawia mnie jednakze jedna rzecz, ktorej nie moge jeszcze
      zrozumiec.Mianowicie,dlaczego tak wiele artykulow,wywiadow itp.przedostalo sie
      do glownych srodkow masowego przekazu(kontrolowanych przez wiadomo kogo) w
      ostatnich wielu miesiacach.Czy ktos tam na gorze zdecydowal,ze presja jest tak
      silna, ze czas sie poddac i znalezc kogos do odszczalu, czy chodzi o cos innego?
      Na dzien dzisiejszy,jest tyle materialow dowodowych,ze caly rzad USA powinien
      byc natychmiastowo aresztowany.
      • you-know-who Re: 11 września - kontynuacja klamstwa 10.09.06, 06:01
        > Na dzien dzisiejszy,jest tyle materialow dowodowych, ze caly rzad USA powinien
        > byc natychmiastowo aresztowany.

no nie wiem czy az tyle (w tej sprawie). ale absolutnie masz racje, bo powinni
        odpowiedziec za pare innych rzeczy.
    • felusiak1 Ogarnia mnie przerazenie i zwątpienie 10.09.06, 06:29
      Przerazony jestem waszą wiara w kompletne bzdety i jednocześnie zaczynam
      powątpiewać w wasze zdolnosci percepcyjne, umiejetność kojarzenia i zdolność do
      myslenia abstrakcyjnego.
      Te idiotyczne teoryjki chorych konspiracjonistów nie pozwola wam spac do końca
      zycia. Coraz, jak Wańka wstańka, na nowo roztrząsać bedziecie "fakty",
      udowadniać kwadraturę koła i płaskość Ziemi. Na to nie ma lekarstwa.
      Bawcie sie dobrze.
      Zauważcie, ze nie próbuje nawet dyskutować z waszymi bzdetami.
      Jak zawsze w takich wypadkach mam pytanie. Gdzie jest samolot, który "nie
      uderzył" w Pentagon.
      Na podstawie jakich źródeł powstała teza o zestrzeleniu UA93 przez F15?
      • you-know-who Re: Ogarnia mnie przerazenie i zwątpienie 10.09.06, 07:07
        > Gdzie jest samolot, który "nie uderzył" w Pentagon.
        > Na podstawie jakich źródeł powstała teza o zestrzeleniu UA93 przez F15?

dziwie sie ze nie potrafisz znalezc odpowiedzi na swe pytania sam, metoda
        `kojarzenia i myslenia abstrakcyjnego' (zachecalem cie do przemyslenia pierwszej
        sprawy; co do drugiej mowilem skad mam informacje)

pzdr
        • felusiak1 Re: Ogarnia mnie przerazenie i zwątpienie 10.09.06, 07:32
          Jeśli przedstawiasz mi teorię, ze w Pentagon uderzyła rakieta to jest tez twoim
          obowiązkiem powiedzieć mi co stało sie z samolotem gdyż w przeciwnym wypadku
          twoje teza nie jest warta papieru..... Niewątpliwie, jesli była to rakieta to
          musiał istnieć spisek. Dlaczego zatem nie ma zainteresowania skad została
          wystrzelona?
          Spowodowanie znikniecia samolotu z pasazerami na pokładzie też jest wynikiem
          spisku ale o dziwo tym spiskiem nikt nie jest zainteresowany.
          Niemniej jednak czytajac wasze quasilogizmy mam spory ubaw. Że tez dorośli ludzie
          sklonni są wierzyć w sztubackie opowiastki o duchach. Zapewne Frankenstein
          został nakrecony na podstawie autentycznych wydarzeń a w Siedmiogrodzie nadal
          straszy Vlad Drakula. Wilkołaki tez sa na świecie wespół z sierotka Marysią,
          krasnoludkami i Koszałkiem Opałkiem. Jacek i Placek sa autentyczni.
          • rozpredatorez ??? Sztubackie opowiastki o duchach ??? 10.09.06, 20:41
            A o planach operacji "Northwoods" słyszałeś?

Jeśli nie, no to masz:

(Dokumenty przedstawiające plany operacji "Northwoods" zostały odtajnione w
            1997 roku)

---
          • 1wsze_gacie_usa podstawowe pytanie 10.09.06, 21:26
            kolego felusiak, tak czytam te wypisy kolegi i nie moge sie nadziwic ile w
            koledze jest tepego samozaparcia i braku checi dojscia do prawdy. Nie chodzi o
            to gdzie jest samolot, chodzi o to ze jesli on byl to napewno sa na to niezbite
            dowody. Wystarczy wiec te dowody ujawnic i skoncza sie wszystkie pytania i
            teorie. Odpowiedz mi kolego felusiak, dlaczego ci ktorzy sa w posiadaniu tychze
            dowodow nie chca tego zrobic?

================================================================================

> Jeśli przedstawiasz mi teorię, ze w Pentagon uderzyła rakieta to jest tez
            twoim
            > obowiązkiem powiedzieć mi co stało sie z samolotem gdyż w przeciwnym wypadku
            > twoje teza nie jest warta papieru..... Niewątpliwie, jesli była to rakieta to
            > musiał istnieć spisek. Dlaczego zatem nie ma zainteresowania skad została
            > wystrzelona?
            • felusiak1 Re: podstawowe pytanie 10.09.06, 23:06
              Oczywiście moje samozaparcie jest tępe ale twoje jest niezwykle oświecone.
              Zastanawiajace jest to, ze z mojej strony twoje samozaparcie jest nie tylko tepe
              ale tez chore.
              Wiara w spisek ale tylko w wybranych momentach. Zainteresowanie spiskiem ale
              tylko jego wybranymi elementami. Elementy niewygodne lub wręcz poddajace cały
              wywód w watpliwość sa odrzucane jako nieistotne. No i to pzrywoływanie
              Northwoods, pewnie w wyniku Loose change i bzdetów tam zawartych.
              Nie ma żadnej mozliwości udowodnienia że wasze konspiracyjne teorie to zwykle
              bzdety. Nawet jesli przedstawi sie wam taśmę gdzie wyraźnie widać uderzajacy w
              Pentagon samolot, powstanie nastepna teoria zarzucajaca ,że widac zbyt dobrze i
              że fotomontaż. Po czym wysypie stronami udowadniajacymi fotomontaż i powstanie
              Loose change part 3.
              Zatem pytanie co stało sie z samolotem pozostaje bez odpowiedzi i jest w dalszym
              ciagu aktualne. Skad wystrzelono rakiete? Morgan Reynolds twierdzi, ze w NYC też
              nie było samolotów a to co widzieliśmy było fotomontazem.
              Życzę aby wesołość nie opuszczała was.
              • tia666 Re: podstawowe pytanie 11.09.06, 00:37
                jesli powstaja konspiracyjne teorie, to czemu nie moze powstac konspiracyjna
                praktyka?
      • jennifer5 pytanie masz ale nie dyskutujesz czy... 10.09.06, 21:16
        moze nie dyskutujesz ale masz pytanie. Zdecudowac sie trzeba f... czego chcesz.
        Inaczej nie bardzo wiadomo czy z toba 'dyskutowac', czyli odpowiadac na
        twoje 'pytania', czy cie najzwyczajniej ignorowac jako chorego na umysle

felusiak1 napisała:

> Zauważcie, ze nie próbuje nawet dyskutować z waszymi bzdetami.
        .....
        > Jak zawsze w takich wypadkach mam pytanie.
        • misterpee Re: Burmistrz Guliani 10.09.06, 23:07
          Guliani powiedzial ze wiedzial ze przynajmniej jedna wieza sie zawali. Jezeli
          to wiedzial to dlczego policja i straz ogniowa biegaly po pietrach i pouczaly
          ludzi , ze jest bezpiecznie i moga kontynuowac swoja prace. Rowniez tym samym
          tamowali eskapacje ludzi na schodach i narazali swoje zycie na smierc. W tym
          rozkazie zapewne byl cel - im wiecej ofiar tym lepiej .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka