Gość: Bill IP: *.nanarb01.mi.comcast.net 25.03.03, 14:52 www.reuters.com/newsPhotoPresentation.jhtml?type=topNews&imageID=1000434264 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daniel Re: Gromowcy IP: 207.72.2.* 25.03.03, 19:36 Chlopaki dobra robota !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Swietny kamuflaz. Niewidoczny na pustyni... IP: *.muf138.nycm.n54ny05r18.dsl.att.net 25.03.03, 19:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Swietny kamuflaz. Niewidoczny na pustyni... IP: 207.72.2.* 25.03.03, 20:29 Well, niewidoczny na pustyni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Louis M. Dlaczego ujawnili sie??? IP: *.kabel.telenet.be 25.03.03, 20:39 Gość portalu: Daniel napisał(a): > Well, niewidoczny na pustyni? Zastanawiajace jest dlaczego Oni sie ujawnili. Wielu dziennikarzy (zaslyszane dzisiaj w radio 1 NL) zastanawia sie dlaczego GROM sie ujawnil. Mieli podobno wykonywac scisle tajne zadania razem z tajnymi odzialami USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dlaczego ujawnili sie najemnicy? IP: *.pool.mediaWays.net 25.03.03, 21:20 Wklejone z innego forum. ------------------------------------- Niskie loty nieudaczników Dodam jednak coś od siebie. JA czegoś nie rozumiem. Przecież to jest wosjko, a GROM to nie są "żołnierze szczęscia", jacyś najemnicy, tylko zawodowi żołnierze z kontraktami. To szkoląc ich nikt nie pomyślał, żeby podpisać kontrakty na 20 lat? Ja wiem, ja wiem, że jak się chce, to się zawsze odejdzie, choćby symulując chorobę, proszę bardzo, ale wtedy na rentę, ponadto od dawna wiadomo, że o GROMowców stara się mafia. A druga strona medalu: oto efekty szkolenia tego typu jednostek. Oni z natury swojej stają się najemnikami. Nie podobają im się zarobki i tak wysokiej grupy uposażenia? I niby co oni mają robić w cywilu? No chyba jest jasne, że do świata przestępczego, bo jako instruktorzy walk, czy legalni ochroniarze nie zarobią więcej niż w armii. I taki właśnie jest sens szkolenia super-komandosów . Dla państwa - żaden, jak widać, chyba , że państwo jest bardzo bogate, a aparat bezpieczeństwa narodowego nie pozwoli zbłądzić owieczkom po opuszczeniu służby zawodowej. Za pieniądze włozone w GROM można by stworzyć kilkanaście tysięcy etatów policyjnych, wyposażyć ich i wyszkolić. I tyla. (budys, 2003-02-04 10:13:01) Czym kierują się ci, którzy chcą ochotniczo walczyć w wojnach, które ich nie dotyczą ? Przyczyn jest wiele. Żołnierze spędzają lata na szkoleniu, ale zwykle nie biorą udziału w wojnie. Jako najemnicy zyskują taką szanse. W czasach drastycznych redukcji sił zbrojnych coraz wiecej żołnierzy pozostaje bez pracy. Armia była ich całym życiem, a tylko w ten sposób - jak twierdzą - mogą sprawdzić swe umiejętności w praktyce. Zarobki najemników zależą od stopnia wojskowego i doświadczenia. Na przykład Saper wykonujący rozminowywania zarabia 400 $ dziennie. Dowódca frontowego oddziału - ok. 18.000 $ miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: republik-anka Re: Dlaczego ujawnili sie najemnicy? IP: *.we.client2.attbi.com 25.03.03, 21:48 wez pod uwage , ze oni moga miec inne zdanie na ten temat i uwazac, ze ta walka jednak ich dotyczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Swietny kamuflaz. Niewidoczny na pustyni... IP: *.muf138.nycm.n54ny05r18.dsl.att.net 25.03.03, 21:27 Gość portalu: Daniel napisał(a): > Well, niewidoczny na pustyni? No wlasnie, oczekiwalbym jakiegos 'chocolate chip' czy 'tropentarn'. A oni tak na czarno... Odpowiedz Link Zgłoś