blazare 27.10.06, 02:51 Być może nie jestem oryginalny przytaczając te słowa, ale cóż w nich złego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el.comendante Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 02:56 blazare napisał: > Być może nie jestem oryginalny przytaczając te słowa, ale cóż w nich złego? ;) Ty,palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 02:57 el.comendante napisał: > Ty,palancie. Izrael dla Żydów... Zmieniasz płytę, izraelski żołnierzu? Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 03:03 Co złego w tym, że Polska jest dla Polaków? Gdybym napisał "Polska tylko dla Polaków", to możnaby to potraktować jako przegięcie, ale patrząc na to z drugiej strony - dla kogo ma być Polska jeśli nie dla Polaków? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Słońce dla słoni... itd. 27.10.06, 03:06 .. w idealnym świecie narodowość nie powinna mieć żadnego znaczenia, ale świat NA RAZIE nie jest idealny, więc dlaczego np. Izraelowi przysługuje prawo do bycia nacjonalistycznym krajem opartym na ekskluzywnej ideologii narodowej, a Polsce takie prawo jest odbierane? Dlaczego do Izraela mogą emigrować na stałe i liczyć na pełne prawa tylko Żydzi, a w Polsce podobne rozwiązanie zostałoby zakrzyczane? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder No nie felusiak:(Zeby bez walki oddawac Giertychom 27.10.06, 03:10 ..koniak? Sie nie spodziewalem, ze jestes tak kapitulancko nastawiony:( Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Ale "rumak" to nie kon Giertych Roman, co? 27.10.06, 03:38 Sie pytam, bo mu juz felusiak koniak, kurcze, "ofiarowal"! Odpowiedz Link Zgłoś
xmirex Wino z winogrona 27.10.06, 07:13 Rum z rumaka Koniak z konia Slonina ze slonia Zygowiny z Zyga Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Wino z winogrona+ 27.10.06, 08:25 <<<<<<< xmirex napisał: > Rum z rumaka > Koniak z konia > Slonina ze slonia > Zygowiny z Zyga <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Poledwica z Polanicy? Odpowiedz Link Zgłoś
xmirex Re: Wino z winogrona+ 27.10.06, 08:34 1ja napisał: > Poledwica z Polanicy? Poledwica z Palestnicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Kieszenie dla kieszonkowców ! _____nt 27.10.06, 08:26 felusiak1 napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 10:20 Polska dla Zydow od wisly do Jordanu Blazare dla szmatow Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 11:14 youtube.com/watch?v=32dwAP5peiU S. ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rzydzio54 polani to ten drugi z lewej z mycka i lewym pejsem 27.10.06, 11:26 dluzszym od prawego :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Polska dla Polaków, Francja dla Francuzów, Izrael 27.10.06, 11:30 dla Żydów, tzw. Ziemie Okupowane dla Palestyńczyków, Szwecja dla Szwedów etc.- jestem jak najbardziej za tym:))) Mój kraj to nie sypialnia i przytułek dla Obcoplemieńców - kto nie chce być Polakiem i stosowac się do praw gospodarzy nie musi tutaj mieszkać a właściwie nie powinień - to mój kraj, za jego istnienie, za polska mowę, za polskość etc. płaciło swoim życiem dziesiątki tysiący Polaków za każdego pokolenia! PS Jeśli się nie zainspirowały cię moje słowa:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=51036370&a=51050871 Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Polska dla Polaków, Francja dla Francuzów, Iz 27.10.06, 11:48 Odziskane polskie ziemie zuruck do Reichu Niemieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Polska dla Polaków, Francja dla Francuzów, Iz+ 27.10.06, 11:49 1. A Ziemie Uzyskane-Odzyskane sa dla kogo? 2. A gdzie sie podzieja rozne balansowane,o(slu)_braciszek,split,moska pulsowata i inna tego typu ......? 3. No i z dodatkow z UE,chyba,twoj kraj zrezygnuje? Chytrus jeden doic ich chcesz,a do kraju wpuscic UE nie chcesz. 4. A co zrobisz z wlascicielami nie polskich zakladow? Tez ich wydoisz? 5. Pewien jestes,zes Polak? mame sie pytales? 6.Podobno zolnierze radzieccy Polki gwalcili,jak Polske okupowali. To polskosc etniczna watpliwa byc moze. 7.Polacy zyciem placili. Ale nie wszyscy. Nalezy miec papier od pana Macierewicz,ze jestes OK! Bo jak sie gazety czyta-to donosiciel na szpiclu siedzi i agentem pogania. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 blazerski & co.... 27.10.06, 11:58 uspokojta sie, chlopaki..... zapewniam wam, ze ani jeden israelczyk nie ma zamiaru powrocic do polski. na wakacje, tak ze 2-3 tygodnie to jest ok, wrocic i tam mieszkac miedzy wami, kaczorami, rydzykiem i moherami to juz nie. spokoj macie od nas gwarantowany, troche pieniedzy zawsze zostawiamy przez te 2-3 tygodnie, wiec zarabiacie tez co nieco. spijcie spokojnie i nie denerwujta sie. p.s. blazerski, ty spec w zegnaniu i nie odchodzeniu. ale nie robilam sobie zadnych nadzieji.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: blazerski & co.... 27.10.06, 12:03 My odwiedzamy nasza polske aby sie prykonac ze zrobilismy lepszy geszeft i mieszkamy u nas w Erec Israel. Obglodamy wa Polakow jak malpow w Zoo :)))))) Kaczory Rydzek Lepper pijaki w Brami Polki pod latarnja Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Polska dla Polaków, Francja dla Francuzów, Iz 27.10.06, 12:11 Ad1) Niemcy napady na Polskę 1.09.1939 r. a 17.09.1939 r. cios w plecy Polski zadał sojusznik Niemiec czyli ZSRR - gdyby Niemcy nie napadły na Polskę Polska dalej miałaby Wilno i Lwów - nie mamy ich za to mamy Szczecin, Gdańsk i Wrocław. Nie trzeba było napadać na Polskę! Ad2) A co mnie to obchodzi? Ad3) Gostku Polska dopłaca do UE - składki unijne to nie wszystko! Poczytaj sobie ile wynoszą np. polskie wkłady do unijnych funduszy, ile Polska straciła przez rezygnację z ceł nakładanych na kraje Unii a tych pieniędzy nie mamy już teraz bo nie można wobec nich nakładać ceł W ogóle po cholerę UE i jej pieniądze - cudzego nie chcę a i swojego nie dam. Ad4) Czemu nie? Nie będę po nich płakał - nic mnie nie obchodzą. Ad5) Co ty tak ciągle mówisz o puszczaniu się przez kobiety? Masz jakiś kompleks lub jesteś owocem czegoś takiego? Gostku nie wiem jak twoja mamusia i babcia etc. ale w mojej rodzinie nie ma puszczalskich. Naprawdę jest mi przykro, że ty masz inne doświadczenia i szukasz u innych to co sam znasz na własnej skórze czyli dziejach własnej rodziny! Ad6) Mówisz "podobno" - Podobno babcia ma wąsy i jest dziadkiem Ad7) O to się nie martw - nie twój interes! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Polska dla Polaków, Francja dla Francuzów, Iz 27.10.06, 12:56 nu, widzisz stranger, jak sie zgadzamy co do punktu nr. 1.... mamy west bank.... nie trzeba bylo napadac na israel.... Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Polska dla Polaków, Francja dla Francuzów, Iz 27.10.06, 13:08 Eeee - coś ci się kićka i to porządnie:) To nie oni napadli na was - to wy napadliście na nich:) Wszystkie wojny (poza jedną – "Wojna Jom Kipur" z 1973 r.) wyście wywołali i wyście pierwsze ruchy wojenne wykonywali! I nie tłumacz że to była prewencja - bo tylko bełkot polityków! Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Polska dla Polaków, Francja dla Francuzów, Iz 27.10.06, 13:13 bo nas tak malo a arabstwo 300 mil z ropa, kto uderza pierszy wygrywa. Polska Niemca w Gleiwitz piersi uderzyli i II SW zaczeli, po polacy nie sa bojowniki i kochani jak zydy w Erec Israel. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Polska dla Polaków, Francja dla Francuzów, Iz 27.10.06, 14:34 nu, jesli chodzi o mowienie prawdy, stranger, to tutaj roznimy sie jednak bardzo. klamiesz i wiesz, ze klamiesz. masz problem, stranger, i to duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Polska dla Polaków, Francja dla Francuzów, Iz 27.10.06, 14:50 Dana, to tylko w twoim mniemaniu kłamię - bo mam inny pogląd od twojego! Mi zwisają problemy Arabów i Palestyńczyków - ale prawda jest taka, że to wy napadaliście na ich - oficjalnie tłumacząc zawsze, że to prewencja bo oni szykowali się do uderzenia na was (wojna z 1973 r. to inna sprawa). Jasne - Adolf Hitler tez tylko się bronił prewencyjnie i uderzył na Polskę bo Polska zaatakowała gliwicką radiostację i chciała okupować Berlin:((( Ty wiesz i ja wiem: zwycięzca ma zawsze rację i się nie sądzi zwycięzcę - bo to zwycięzca pisze historię - problem w tym, że zawsze gdzie może się znaleźć ktoś taki co czyta... samizdaty i mówi cos niewygodnego mi. in. takim jak ty:)) Ty nie będziesz inna - czy z twoich słów może płynąc negacja polityki Izraela nawet jeśli będzie prawdziwa? - nie, bo ty jesteś zaślepiona i zawsze będziesz usprawiedliwiać swoich - dla ciebie m.in."prawo międzynarodowe" to jest to co... nie przestrzegają inni! Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 13:11 20 mln Polakow i polskiech pochodzenia, blaka sie po swiecie...co by to bylo, gdyby wszycsy oni wrocili do "Polski dla Polakow"? Nu, cyba ze nalezy to haslo rozumiec po Kargulemu: co twoje, to moje, a co moje to nie rusz. Z gory zaznaczam, ze gdyby komus przyszlo do glowy odniesc to do Izraela, odpowiem, ze nie mam nic przeciwko temu, zeby wszyscy zydzi przyjechali do Izraela... Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 13:22 Nie mam nic przeciwko temu, zeby wszyscy Żydzi przyjechali do Izraela... Właściwie będę się cieszył razem z Żydami z Izraela że mają więcej obywateli:)) Czy znajdziecie miejsce dla m.in.: Geremków, Baksików, Grobelnych (oczywiście po odsiadce wyroków sądowych), Szechterów etc? Nie wyrzekajcie się ich - to wasza krew, wasze geny!!! A wszyszy Polacy przyjechali do Polski (zwłaszcza ci co są jeszcze w Rosji i byłych republikach postsowieckich) - wielu z nich prawie nie mówi po polsku ale jeśli mają w sobie polską krew, polskie geny to ich miejsce jest w Polsce i Polska powinna stworzyc im warunki do powrotu i aklimatyzacji w Polsce - bo to jest ich Ojczyzna! Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 13:26 Polacy z Arizonie i Silicon Valley maja polske w nosie Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 13:29 A żydzi z Nowego Yorku mają w nosie Izrael. No i co? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 13:35 oj wcale nie...i dlatego wlasnie glosno o tzw zydowskim lobby, ktore rzadzi Ameryka dla dobra Izraela... Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 13:30 > jeśli mają w sobie polską krew, polskie geny to ich miejsce jest w Polsce i > Polska powinna stworzyc im warunki do powrotu i aklimatyzacji w Polsce - bo to > jest ich Ojczyzna! Wiec dlaczego nie wracaja? Juz nie mowie o tych z Rosji, co polskiego prawie nie znaja, ale o tych z Ameryki, Australii, Francji, Niemiec, Anglii, Irlandii, no moznaby wymieniac dlugo...co jezyk znaja, paszporty maja, rodziny w Polsce dokarmiaja... Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 13:44 Jeden/a Polak/a zagrnicy karmi 10 polakow i jeszcze starczy na wodke:))) Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 13:47 Zapominasz Fredziu o tych corocznych opodatkowaniach diaspory żydowskiej wpłacanej dla Izraela? - co byście zrobili w Izraelu gdy żydzi z USA nie przekazywali swoich "podatków" wam? Co byście zrobili w Izraelu gdyby USA nie zywiło was, nie zbroiło was i nie bronili was? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 13:55 zdecyduj sie wreszcie...forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=51052368&a=51074925 a poza tym , to watek o "Polsce dla Polakow"... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 14:37 jezuuuuu, stranger, ales ty bombastyczny...... tymczasem, jak wiadomo, okolo 2 milionow polakow wyjechalo z tej ich ojczyzny..... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Dana? 27.10.06, 14:41 Wobec Polakow moglabys sobie darowac niepotrzebne zlosliwosci? W koncu Zydzi tez jezdza wszedzie za pieniadzem? To nie tylko nasza, polska specjalnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Dana? 27.10.06, 17:05 alez oczywiscie, ze to nie tylko sprawa polakow ale wszystkich ludzi na tym swiecie i maja tez racje ci wszyscy, bo zyjemy tylko jeden raz, niestety, i trzeba zyc dobrze, prawda? wiec jak mozna gdzie indziej zarobic lepiej i zyc lepiej, to powinno sie to robic bez zadnych tlumaczen, wyjasniej i usprawiedliwien. przynajmniej ja tak uwazam. ale stwierdzenia strangera, ze wszyscy polacy przyjechali do polski, to przeciez klamstwo widoczne, nie? pisze gdzie moze, i nie tylko on, jak to zydzi "uciekaja" z israela za chlebem, ale nie widzi wlasnego nosa, wiec mu podrzucam. dlaczego nie mam byc zlosliwa? a oni to co? sam uprzejmosc i zrozumienie? przeciez wiesz, j-k, ze ja po to na forum, zeby im podsuwac pod nos ich klamstwa i kretactwa. i nie jestem zlosliwa w stosunku do wszystkich polakow. tylko do takich strange krystkowych. cala reszte lubie, mam przyjaciol polakow i ani oni nie atakuja mnie, ani ja nie atakuje ich. bo nie ma za co. jestesmy ostatecznie normalnymi ludzmi. jak ta forumowa zgraja islamuskow, jak ich nazywasz, zacznie pisac normalnie, to i ja przestane byc zlosliwa. slowo bylej harcerki... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 14:42 Nikgo na siłe nie będę trzymał. Wyjechali bo nie ma w Polsce dla nich (godziwej) pracy - to rezultat 17-letnich rządów bandy czeerwono-różowej. Wielu z nich wróci - i wracają jak coś zaoszczędzą, by w Polsce coś zbudować lub otworzyc firmę! Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: "Polska dla Polaków" 27.10.06, 14:49 Znowu zydzi sa winni ze jestescie glupki. Na koniu czlagi szturmowac ale bron boze dla polski charowac. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie. 27.10.06, 14:53 to rezultat 40-tu lat rzadow komunistow (vel realnych socjalistow) 1945-1990. I odciecia nas - kapitalowego i technologicznego - od ZACHODU. "Rozowi" w te 16 lat niewiele mogli tu zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: nie. 27.10.06, 15:03 "jotka" nie pisz bajek! 1.Zadłużenie Polski u schyłku PRL to ok. 35 mld dolarów (krytykowane przez wszystkich jako księżycowa polityka) - obecne zadłużenie Polski to blisko 130 mld dolarów. (Na co to wszystko poszło? - ano m.in. na to, że uruchomiano procesy dokapitalizowania niektórych firm a potem sprzedawano te firmy w prywatne (często zachodnie) ręce za symboliczne grosze! etc. etc. 2.Ile w Polsce sprzedano firm które nowy właściciel (mający identyczne firmy na Zachodzie) zamykał? Ludzie poszli na bruk - więc co maja robić, szukają pracy tam gdzie jest czyli m.in. na Zachodzie! Każdej pracy! To jest chore - ja bym za to wieszał - odpowiedzialnych za taka politykę! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dziecie, nie smec... 27.10.06, 17:15 to ja jestem ekonomista - nie ty... odpowiadam: ad 1. - niby za co? Polska byla zadluzona po uszy, dzieki komunie i jest zadluzona po uszy nadal... juz wtedy, bylo wypuszczac ludzi na Zachod - zamiast na lichwiarskich warunkach brac kredyty - nie do splacenia... tylko ideologia "najlepszego ustroju" zabraniala - co? 2. za obecna biede ponosza wine 2 czynniki: zniszczenia drugiej wojny swiatowej komunistyczna naiwnosc, ze Zachod udziela nam kredytow w naszym interesie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: dziecie, nie smec... 27.10.06, 18:20 j-k napisał: > to ja jestem ekonomista - nie ty... Wiesz co ale bez urazy czy ty to: "ekonomista" marcowy? - to co powiedziałeś kupy sie nie trzyma:) Długi komuny dawno spłacone teraz mamy długi liberałów tzn. aferałów (UW, KLD. SLD i PO) i styropianu (Akcja Wyborcza "S", AWS)! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k lata mi to, czy sie to kupy trzyma :))) 27.10.06, 18:30 stranger.pl napisał: > j-k napisał: > > > to ja jestem ekonomista - nie ty... > > Wiesz co ale bez urazy czy ty to: "ekonomista" marcowy? - to co powiedziałeś > kupy sie nie trzyma:) > > Długi komuny dawno spłacone teraz mamy długi liberałów tzn. aferałów (UW, KLD. > SLD i PO) i styropianu (Akcja Wyborcza "S", AWS)! bzdury. nie masz najmniejszego pojecia o ekonomii hybione dlugi PRL bedziemy splacac jeszcze 40 lat buenas noches. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: stranger+ 27.10.06, 16:15 Ja sie z toba wyklocal nie bede na temat,jak ty UE utrzymujesz. Uprzeszam cie tylko co do jednego. Do Polski jezdze kiedy chce i jak chce i robie tam con chce-w ramach prawa. A ty mnie za to mozesz w ....... pocalowac. Jezeli na to zasluzysz,to moze ci pozwole. Co polskosci twojej etniczne-skad wiesz,ze mama twoja sie nie puscila,jak twierdzisz? Pozatym jestes donosiciel-kopie zaswiadczenia o lustracji nie przedstawiles. I mam serdecznie ....... .......gdzies. Nie przedstawiles rowniez wypracowania na temat banderowcow-rodzicow pieknej Julii. Jak rowniez poematu na temat jejwarkoczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: stranger+ 27.10.06, 16:22 Wiesz co powiem ci tak: "Lepiej tobie jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości." Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: watpliwy etnicznie Polaku stranger+ 27.10.06, 17:18 Czy Polska ma byc dla Polakow?- Kwestia ta mnie gleboko zwisa. Sytuacja jest taka,ze moj stosunek do Polski-to moja sprawa. Czy bede Polske odwiedzal-to tez moja sprawa. A ty mnie mozesz naskoczyc. P.S Przyjade. I z pracy cie na zbity pysk wyrzuce. Chociaz ty moze juz nie pracujesz-pasozyta jestes? Jak chamem jestes,to z toba nalezy postepowac sprawiedliwie,ale twardo. Moze sie w tedy szacunku do innych nauczysz. Dziekowac tobie,ze w Ramach UE mnie utrzymujesz,nie bede. Taka juz jest twoja psina rola-Zyda karmic. Trudno-ja jestem koszerny i wybrany. A ty-........! Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: watpliwy etnicznie Polaku stranger+ 27.10.06, 18:17 Wypisywanie takich bzdur to musi męczyć, nieprawdaż? Czy chociaż tobie dobrze za to płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: watpliwy etnicznie Polaku stranger+ 27.10.06, 20:56 Etniczny balwanie-mam tyle,ze mnie wystarczy i bez placenia. Robie to dla rozrywki. Wybieram sie do Polski na Sylwestra. Wiec Polska bedzie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: watpliwy etnicznie Polaku stranger+ 27.10.06, 21:03 1ja napisał: > Etniczny balwanie-mam tyle,ze mnie wystarczy i bez placenia. > Robie to dla rozrywki. Czegoś nie rozumiem? Strugasz z siebie bałwana dla rozrywki? Kto cię tak skrzywdził? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: watpliwy etnicznie Polaku stranger+ 27.10.06, 22:38 Balwanie czysto etniczniy, jestes na swoim miejscu-w chlewie. A Polske juz mnie i innym ludziom pozostaw. Odpowiedz Link Zgłoś