Gość: a psik IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 27.03.03, 19:19 To drugie co do wielkości po po bagdadzkim lotnisko w Iraku - od wczoraj noszące nieoficjalnie nazwę Lotniska im. prezydenta Busha a Bagda jak sie edzie nazywal ? Bushtown czy Rumsfeld City ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.03, 19:20 imienia Busha-mordercy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Ohio KONIEC WOJNIE - Neutronowka w Poganow !!!!! IP: *.wre.adelphia.net 28.03.03, 04:58 Panie Prezydencie. Pacyfisci i inni idioci i tak Cie potepia - to chociaz ochron zycia amerykanskich zolnierzy. Jedna N-Bomb i po wszystkim. GO USA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: KONIEC WOJNIE - Neutronowka w Poganow !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.03, 08:40 Oczywiscie! Na twoj glupi chszescijanski leb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.03, 19:21 Stalin-Stalingrad, Bush - Bushtown Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.dyn.optonline.net 28.03.03, 04:39 Gość portalu: M napisał(a): > Stalin-Stalingrad, Bush - Bushtown Beznadziejni jestescie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CPN Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: 213.241.38.* 27.03.03, 19:27 Gość portalu: a psik napisał(a): > To drugie co do wielkości po po bagdadzkim lotnisko w Iraku - od > wczoraj noszące nieoficjalnie nazwę Lotniska im. prezydenta Busha > > a Bagda jak sie edzie nazywal ? Bushtown czy Rumsfeld City ? hehehehe.... A NASTĘPNIE NAJWIĘKSZY MONOPOL W IRAKU NA ROPE DOSTANIE MONKEY GOERGE PETROL COMPANY... albo BUSDUMB OIL COMPANY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 27.03.03, 19:37 Niestety nie bedzie sie nazywalo "Kozia Wolka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.proxy.aol.com 27.03.03, 19:42 Gość portalu: zenon napisał(a): > Niestety nie bedzie sie nazywalo "Kozia Wolka" Nie rozumiem jak mozna pisac takie nonsensy. Jesli ktos nie ma nic ciekawego i na temat do napisania to moze byloby lepiej zeby sie wogole nie odzywal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYTUS Re: Niezależne media padły w sieci?!? IP: *.sbs.man.ac.uk 27.03.03, 19:58 Zolnierze najlepszych na swiecie armii nie maja prawa ginac na wojnie z krajem "trzeciego swiata". Wszyscy o tym wiedza, wojskowi oficjele i niezalezne telewizje potwierdzaja (sam wczoraj slyszalem w CNN ze napadnieci marines zabili co najmniej 300 Irakijczykow ktorzy na nich z nienacka napadli nie tracac przy tym sami ani jednego czlowieka, troche mnie zastanowilo jak to oni tak sobie te 300 trupow policzyli bo nastepnego dnia ta sama telewizja podala ze miejscowosc nie zostala jeszcze opanowana a wydaje mi sie ze sa wazniejsze rzeczy pod ostrzalem do roboty niz liczenie trupow przeciwnika, no ale ja jestem glupi i prosty czlowiek a marines na pewno maja w swoich szeregach kilku bieglych rachmistrzow, moze nawet juz maja jakis "noktowizor" do automatycznego liczenia trupow przeciwnika wiec sprawa jest prosta). Tak wogole to ci bojownicy z trzeciego swiata to glupi jacys bo zawsze chodza dziesiatkami albo setkami. No bo jak zabija zolnierza superarmii to jednego, dwoch no czasem sie wypadek zdazy (friendly fire na przyklad, albo jakis smiglowiec spadnie) to wtedy ginie pieciu, gora siedmiu, a tacy bojownicy to co najmniej dziesieciu za kazdym razem, nie zeby dwunastu czy szesnastu, albo dziesieciu albo dwudziestu. Fajnie tak bo mi sie wtedy latwo tak na palcach liczy, no wiecie jeden palec u reki za dziesieciu bojownikow, nawet nie wiem co bym zrobil jakby oni tak niepelnymi dziesiatkami gineli bo jak tak bez palcow np 27 sobie wyobrazic ??? No i wszystko dobrze jest, od poczatku wojny zginelo mniej niz 100 zolniezy superarmii (cale szczescie ze nie wiecej bo sie wam przyznam ze cienki jestem z rachunkow i powyzej stuwy to bym mial juz klopoty a tak moge przyszpanowac ze sie orientuje w sytuacji). Raz mi sie tylko rachunki pomieszaly bo jakas arabska telewizja pokazala kilku zabitych zolniezy superarmii o ktorych nasza niezalezna telewizja zapomniala wspomniec. No ale John (kumpel z silowni) mi wyjasnil ze ta telewizja juz nie jest dostepna, i ze "co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr". Fajnie bo teraz znowu latwo mi sie liczy. Wogole cos zaczyna mi sie ta matematyka podobac (dobry jestem !) i postanowilem ze jak sie ta wojna skonczy to nie spoczne na dodawaniu ale nawet sie tabliczki mnozenia naucze ! A co! A niech kumple widza zem tegi rozum. Pozdrowienia dla chlopakow z silowni, a szczegolnie dla Johna (nowy dres sobie wczoraj kupil, prawdziwy, metkowy, made in USA, nie zadna tam podruba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carl von Slepowron-Wróblewski Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 20:07 W t.z.w. ameryk. dywizjach z historią /bitwy o Arnheim,Guam i inne w II W.Ś./słuza ludzie dla których jest to jedyna możliwość awansu społ./portorykańczycy,meksykanie,latynosi,murzyni/,a gdzie kwiat amerykańskiej młodzeży/warstwy średniej/.Jak ja służyłem w 20 Dyw.Panc.w stanie wojennym to średnie wykształcenia było zasadą /przynajmniej w artylerii.Dziaj polska armia wygląda tak jak ameryk.Jestem geodetą i większość moich rówieśników służąca kiedyś w komunie miała minimum średnie wykszt.U amerykanów wychodzi to że półanalfabetom dono do dyspozycji najnowszą technologię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.chello.pl 27.03.03, 20:17 Wszystko się zgadza, tylko jedna szczegóła, może ktoś mnie poprawi bo stary dziadyga jestem i pamięć już nie ta: polska armia jest z poboru, zaś amerykańska ochotnicza. A może się mylę? Ale jeżeli tak jest, to trochę inna motywacja jest, kiedy się idzie, bo się chce, niż kiedy się musi... A gdzie się podział podporucznik Dub? Znaczy gabriela casey? Nic nie ma do powiedzenia wraz ze starostą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carl von Slepowron-Wróblewski Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 20:19 cHYBA NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.chello.pl 27.03.03, 20:21 Chyba nie - to o ochotnictwie czy o podporuczniku Dubie? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.shellus.com 27.03.03, 20:35 Gość portalu: Carl von Slepowron-Wróblewski napisał(a): > cHYBA NIE. Carlu Slepovronie, Jak smiesz watpic? Jak walki maja nie byc ciezkie, skoro zatrudnione sa czolgi, haubice, transportery opancerne, bombowce, smiglowce, satelity, lasery i jeszcze co tylko Bog raczy wiedziec. Jak takim sprzetem mozne prowadzic lekka walke? A to, ze z drugiej strony maczety, gwintowki, dzidy, i na bosaka (sa zdjecia!) to nie zmienia postaci rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I burze piaskowe tez po drugiej stronie... 27.03.03, 23:18 A w takiej burzy to wiadomo - dobry wielblad i gwintowka lepsza od warriora i innej super techniki. Nam w BBC pokazywali jak im ten caly fajny sprzet ugrzazl w tej oranzowej mazi. A zporucznika Duba prosze sie nie smiac, bo to on, nie zas private Bush pierwszy powiedzial, ze sprzymierzeni tak sie pedza na Bagdad, jak Napoleon na Moskwe. Czy Borodino to Nasarija? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.asm.bellsouth.net 27.03.03, 23:21 Drogi Kuzynie: Nie pisz z pracy... a ten Ślepowron i jemu podobne skomuchowane kretyny nie warte są więcej niż jednego wyśmiania. Jan K. Gość portalu: Janek K. napisał(a): > Gość portalu: Carl von Slepowron-Wróblewski napisał(a): > > > cHYBA NIE. > > Carlu Slepovronie, > Jak smiesz watpic? > Jak walki maja nie byc ciezkie, skoro zatrudnione sa czolgi, haubice, > transportery opancerne, bombowce, smiglowce, satelity, lasery i jeszcze co > tylko Bog raczy wiedziec. Jak takim sprzetem mozne prowadzic lekka walke? A to, > > ze z drugiej strony maczety, gwintowki, dzidy, i na bosaka (sa zdjecia!) > to nie zmienia postaci rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ny WYSYLALISMY CIE WCZORAJ DO IRAKU,GABRYSKA IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 27.03.03, 22:18 JUZ WROCILAS,CZY ODESZLA OCHOTA DO POZNANIA JEDYNEJ PRAWDY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY TO I SWINIE TRZYMASZ,A TY ICH PRZEWODNIKIEM? IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 27.03.03, 23:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY MOZE ONE CIE SLUCHAJA?MASZ SLUCHACZY... IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 27.03.03, 23:26 ODPOWIADAJA TWOJEMU POZIOMOWI Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Swinia inteligentne zwierze, bystrzejsze niz NYer. 27.03.03, 23:38 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Na swiniach sie zarabia, a ze tutejszy "Paki" tego 27.03.03, 23:27 swinstwa nawet nie tknie, to "Hamerykanow" do wygarniania gnoju trzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY TO JEST WLASNIE TWOJ POZIOM RYNSZTOKA. IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 28.03.03, 00:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY PA GABRYSKA I OWOCNYCH DYSKUSJI IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 28.03.03, 00:16 KTORE ZOSTAWIA CORAZ WIEKSZA ZADRE NA TWOJEJ DUMIE WSZYSTKOWIEDZACEJI WIECEJ OGLADY ! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ja sie tu przeciez bawie, bystry to ty nie jestes! 28.03.03, 00:50 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tys na Islam przeszedl, ze swinska farma cie boli? 28.03.03, 00:19 Przeciez do roboty przy tych swiniach nie moge miejscowych muzulmanow zatrudnic, a wiec daje prace bialym, w tym Amerykanom - na zatrudnienie w rolnictwie latwo uzyskac work permit. I co w tym zlego? Jaki rynsztok? Ani chybi New Yorker to zakamuflowany islamista. A moze po prostu STAROZAKONNY ze starego kraju? Jesli tak to przepraszam - swinie istotnie strasznie nie- koszerne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY .PRZECZYTAJ "WPROST" 3 STR TO JEST TO! IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 28.03.03, 00:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Jestem KOBIETA, koleny frustracie. Do uslug ! IP: *.dyn.optonline.net 28.03.03, 04:57 napewno przerabiana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keyel Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.to.krakow.pl 27.03.03, 20:08 A co w Iraku robią francuscy dziennikarze ?!!!!!!!!!!!! Niech siedzą w Paryżu i komentują "wydarzenia" w paryskich kabaretach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.shellus.com 27.03.03, 20:18 Gość portalu: keyel napisał(a): > A co w Iraku robią francuscy dziennikarze ?!!!!!!!!!!!! > Niech siedzą w Paryżu i komentują "wydarzenia" w paryskich > kabaretach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Francuscy dziennikarze sa mniej zalezni od amerykanskich generalow (ktorzy obrcnie kontroluja informacje) niz wszyscy dziennikarze idacy z armia amerykanska i w ten sposob 90% ludnosci swiata przeciwnej wojnie (w tym 80% Anglikow i ok. 90 mln Amerykanow, itd., itd.) moze dowiedziec sie nieco wiecej o bratniej pomocy G.W. Busha dla narodu Irackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papuga Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.chello.pl 27.03.03, 20:24 A te 90 proc. ludności świata przeciwne wojnie to jaki stanowi odsetek ludności świata w ogóle? I skąd masz tak dokładne dane? Nie oczekuję odpowiedzi, bo nie jestem jej ciekawa :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.shellus.com 27.03.03, 20:29 Szkoda, ze nie jestes ciekawa, bo ciekawosc pomaga zdobyc wiedze. W dane mam z wielu amerykanskich zrodel. Amerykanskich bo tu mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papuga Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.chello.pl 27.03.03, 20:35 Dobra, odpowiem. Nie jestem ciekawa, bo amerykańskie źródła są manipulowane i to jest jedna wielka socjotechnika i propaganda wojenna. Ani na grosz nie wierzę Amerykańcom i ich gazetom na żołdzie wielkich korporacji i międzynarodowej finansjery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.shellus.com 27.03.03, 20:46 Papuzko, Dobrze, ze mi odpowiedzialas. Masz racje. Generalnie. Informacje wojenne w am. TV maja umiarkowana wiarygodnosc, gdyz sa kontrolowane/manipulowane przez armie. Ale dane statystyczne, ktore przytaczam pochodza z roznych zrodel, z roznych krajow. Nie wyobrazasz sobie chyba, ze media amerykanskie, te komercyjne powiedza, ze 90% ludnosci swiata jest przeciw wojnie i zrobia to w sposob otwarty. Trzeba troche sie wysilic, zeby takie informacje wyluskac z wojennego belkotu. Ponadto, mamy internet, ktory czymi ludzi wolnymi od propagandy. Mozemy wymienac informacje i opinie nasze wlase, prywatne. Pozdrawiam Cie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 27.03.03, 22:32 Gość portalu: Papuga napisał(a): > Dobra, odpowiem. Nie jestem ciekawa, bo amerykańskie źródła są > manipulowane i to jest jedna wielka socjotechnika i propaganda > wojenna. Ani na grosz nie wierzę Amerykańcom i ich gazetom na > żołdzie wielkich korporacji i międzynarodowej finansjery Pseudo-"Papuga"-swietnie dobrane do powyzszej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shihan Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.03, 11:36 Gość portalu: Janek K. napisał(a): > Szkoda, ze nie jestes ciekawa, bo ciekawosc pomaga zdobyc wiedze. W dane mam z > wielu amerykanskich zrodel. Amerykanskich bo tu mieszkam Jak nie bylo przeprowadzonego ogolnokrajowego referendum z wymagana obecnoscia, to w.w. dane sa po prostu wyssane z palca... To takie same gadanie jak np. ze w Polsce jest np. 97% katolikow... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nomen omen. Malo,ze nicki zmienia, to i gada za TV 27.03.03, 23:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slus Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: 217.109.137.* 28.03.03, 00:37 no chyba poznales imiona francuzkich "dziennikarzy" abdul mohamed itp oni sa tacy fr jak ja k chinczyk kolesie sa u siebie w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: Klamiesz!!! Janek K. To nieladnie. IP: *.htc.net 28.03.03, 19:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carl von Slepowron-Wróblewski Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 20:13 Oprócz lotnictwa i marynarki widać ,że wojska lądowe ameryk. są kiepsko wyszkolone i nieostrzelane,dlatego ameryk.dowódzctwo preferuje diałania ladowe,abo REKRUT sie ostrzelał na pszyszłość.Myśle,że celem USA jest zdobycie Iraku,ale głównym celem jest wyszkolenie rekruta.To saMO BYŁO W cZECZENII. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grinch Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: 129.81.192.* 27.03.03, 20:32 Gość portalu: a psik napisał(a): > To drugie co do wielkości po po bagdadzkim lotnisko w Iraku - od > wczoraj noszące nieoficjalnie nazwę Lotniska im. prezydenta Busha > > a Bagda jak sie edzie nazywal ? Bushtown czy Rumsfeld City ? ============================================================== Byc moze, iz Amerykanie takze zamienia nazwe Iraku na BUSHLAND... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmi Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 27.03.03, 21:18 Wydaje mi sie ze Irakijczycy by woleli to niz "Czyraklandia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graypfruit Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.dhcp.qc.edu 28.03.03, 00:25 Gość portalu: warmi napisał(a): > Wydaje mi sie ze Irakijczycy by woleli to niz "Czyraklandia". jakos nic za tym nie przemawia. irakijczycy, ktorzy mieli wiwatowac na czesc nadchodzacych wojsk amerykanskich i rysowac laurki dla prezydenta georgea w, nie dosc ze tego nie robia, to jeszcze bezczelnie zagradzaja droge tymze wojskom na bagdad. bezczelnosc ta jest porazajaca; nic wiec dziwnego ze dowodztwo armii nie za bardzo wie jak sie w takiej sytuacji zachowac. na razie obmyslaja co dalej, ale wierze ze wybitni stratedzy woskowi na czele z samym commander in chief, georgem w, podolaja zadaniu i predzej czy pozniej wpadna na jakis pomysl honorowego wyjscia z iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shihan Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.03, 11:42 Gość portalu: grinch napisał(a): > Byc moze, iz Amerykanie takze zamienia nazwe Iraku > na BUSHLAND... Biorac pod uwage incydent dotyczacy zdejcia flagi Irackiej i wywieszenia USA w jednym ze zdobytych miast, i prawie natychmiastowej reakcji Pentagonu nakazujacej jej zjecie i przywrocenie Irackiej, sadze ze niezle bredzicie z tymi zmianami nazw Irackich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 27.03.03, 20:34 Pan Slepywron-Wroblewski nie od dzisiaj przekazuje nam dokladne dane o poziomie wyksztalcenia zolnierzy armii amerykanskiej. Ja mysle, ze zamiast sprzedawac te rewelacja na tym forum, powinien z Torunia skontaktowac sie z Pentagonem, i poradzic im, zeby do trzymania karabinu w rekach rekrutowali absolwentow wyzszych akademii wojskowych.Gratuluje Panu panie Slepywron geniuszu wojskowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wojtku, Malpa nie wiedziala, ale ty napewno wiesz. 27.03.03, 23:25 Czy w US INFANTRY sluzba jest dla bialych ZAKAZANA? Co ich w telewizji (wszystko jedno ktorej, czy BBC, czy CNN) pokaza, to wszystkie geby egzotyczne i zadnego bialego pyska nie widac. Rasizm na odwyrtke czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: californian Re: Wojtku, Malpa nie wiedziala, ale ty napewno w IP: *.we.client2.attbi.com 28.03.03, 00:46 gabrielacasey napisała: > Czy w US INFANTRY sluzba jest dla bialych ZAKAZANA? >Rasizm na odwyrtke czy co? Nie jest zakazana, ale jest malo chetnych. Warto dodac, ze ta dziewczyna, ktora zagarneli Irakijczycy wychowuje samotnie dwuletniego bobasa. Musiala na czas wojny podrzucic go rodzicom, ktorzy sa oczywiscie b. dumni ze swojej corki i z tego ze moga pomoc chociaz w ten sposob swojemu krajowi. Dawno minely czasy gdy do wojska szli synowie najlepszych rodzin. Dzis na 560 (chyba) parlamentarzystow tylko jeden ma syna w wojsku. Z ta zawodowa armia to jest sprytnie pomyslane po to zeby nie gineli krewni i znajomi tych co cos znacza w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily Re: Wojtku, Malpa nie wiedziala, ale ty napewno w IP: *.nv.nv.cox.net 28.03.03, 01:53 gabrielacasey napisała: > Czy w US INFANTRY sluzba jest dla bialych ZAKAZANA? > Co ich w telewizji (wszystko jedno ktorej, czy BBC, czy CNN) pokaza, to > wszystkie geby egzotyczne i zadnego bialego pyska nie widac. Rasizm na odwyrtke > > czy co? mylisz sie Gab, w USA armii i wsrod poleglych bylo najwiecej bialych, a CNN moze pokazuje kolorowych, zeby biali sie nie wcieki na Busha, ze zabija ich dzieci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To Ty sie tym razem mylisz, Emi... 28.03.03, 03:56 Nie pytalam o jednostki elitarne, jak 101 czy lotnictwo, pytalam o PIECHOTE. Ale, rzecz jasna, twa odpowiedz tylko o twej kobiecosci swiadczy. Bardziej mnie przekonuje odpowiedz kalifornijczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: To Ty sie tym razem mylisz, Emi... IP: *.nv.nv.cox.net 28.03.03, 04:37 gabrielacasey napisała: > Nie pytalam o jednostki elitarne, jak 101 czy lotnictwo, pytalam o PIECHOTE. > Ale, rzecz jasna, twa odpowiedz tylko o twej kobiecosci swiadczy. Bardziej mnie > > przekonuje odpowiedz kalifornijczyka. Gabi, jasne ze do wojska ida glownie biedni, ale w USA tez duzo biednych. Wielu z nich to republikanie, ktorych Bush sie boi, bo moga na niego nie zaglosowac. Ostatnio zaczynaja sie na niego wsciekac nawet rekiny korporacyjne, bo przez te wojne traca wielka kase. i oni go wykoncza politycznie. juz niedlugo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba znaczy - kłamie ta telewizja, czy jak? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 04:19 Gość portalu: Emily napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > Czy w US INFANTRY sluzba jest dla bialych ZAKAZANA? > > Co ich w telewizji (wszystko jedno ktorej, czy BBC, czy CNN) pokaza, to > > wszystkie geby egzotyczne i zadnego bialego pyska nie widac. Rasizm na > odwyrtke > > > > czy co? > > > mylisz sie Gab, w USA armii i wsrod poleglych bylo najwiecej bialych, a CNN > moze pokazuje kolorowych, zeby biali sie nie wcieki na Busha, ze zabija ich > dzieci. > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malpa GG klamie w zywe oczy !!! IP: *.wre.adelphia.net 28.03.03, 05:25 gabrielacasey napisała: > Czy w US INFANTRY sluzba jest dla bialych ZAKAZANA? > Co ich w telewizji (wszystko jedno ktorej, czy BBC, czy CNN) pokaza, to > wszystkie geby egzotyczne i zadnego bialego pyska nie widac. Rasizm na odwyrtke > > czy co? Malpa nie wiedziala? A to to co??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5101184&a=5107477 Sama to komentowalas jedzo. Stracilem resztke sympatii dla Ciebie, nieudolna manipulantko. GG = Glupia Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shihan Re: Wojtku, Malpa nie wiedziala, ale ty napewno w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.03, 11:48 gabrielacasey napisała: > Czy w US INFANTRY sluzba jest dla bialych ZAKAZANA? > Co ich w telewizji (wszystko jedno ktorej, czy BBC, czy CNN) pokaza, to > wszystkie geby egzotyczne i zadnego bialego pyska nie widac. Rasizm na odwyrtke > > czy co? Siedza tam od miesiecy, to i sie chlopaki opalily... ;) A tak powaznie, Gabrysiu. Powinnas czesciej ogladac telewizje, bo ile razy ogladam jakies scenki z Iraku to widze bialych zolnierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rog Re: wojna w Iraku IP: *.pm.mielec.ptc.pl 27.03.03, 20:58 chciałem podziękować Amerykanom za inwazję w Iraku. Obecnie trwa wojna pomiędzy cywilizacją zachodnią /katolicką / a islamem. Islam wcale nie jest religią pokoju.Popatrzcie jak traktuje się innowierców w krajach islamskich.Kto wyznaje inną wiarę niż islam ten ginie.Dlatego myślę że amerykanie bronią naszej cywilizacji.Składam hołd ginącym żołnierzom i żywię duży szacunek dla Prezydentów koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: wojna w Iraku IP: *.shellus.com 27.03.03, 21:18 Gość portalu: rog napisał(a): > chciałem podziękować Amerykanom za inwazję w Iraku. Obecnie trwa > wojna pomiędzy cywilizacją zachodnią /katolicką / a islamem. > Islam wcale nie jest religią pokoju.Popatrzcie jak traktuje się > innowierców w krajach islamskich.Kto wyznaje inną wiarę niż > islam ten ginie.Dlatego myślę że amerykanie bronią naszej > cywilizacji.Składam hołd ginącym żołnierzom i żywię duży > szacunek dla Prezydentów koalicji. Rogu, o ktorych pezydentach piszesz? Bush, Blair in inni wielokrotnie mowili, mowia i beda to jeszcze wielokrotnie powtarzac, ze ta wojna nie jest wojna religijna. Czytaj i sluchaj uwaznie! Jesli nie kalmia, to Ty nie masz racji, a jesli wiesz, ze jest inaczej, to zanczy, ze oni klamia... Mowia natomiast, ze to z milosci od narodu irackiego. Zauwaz, ze wojna ma tytul Iracka Wolnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_z_zapalkami Re: wojna w Iraku 28.03.03, 00:08 Gość portalu: Janek K. napisał(a): > Gość portalu: rog napisał(a): > > > chciałem podziękować Amerykanom za inwazję w Iraku. Obecnie > trwa > > wojna pomiędzy cywilizacją zachodnią /katolicką / a islamem. > > Islam wcale nie jest religią pokoju.Popatrzcie jak traktuje > się > > innowierców w krajach islamskich.Kto wyznaje inną wiarę niż > > islam ten ginie.Dlatego myślę że amerykanie bronią naszej > > cywilizacji.Składam hołd ginącym żołnierzom i żywię duży > > szacunek dla Prezydentów koalicji. > > Rogu, > o ktorych pezydentach piszesz? Bush, Blair in inni wielokrotnie > mowili, mowia i beda to jeszcze wielokrotnie powtarzac, ze ta > wojna nie jest wojna religijna. Czytaj i sluchaj uwaznie! Jesli > nie kalmia, to Ty nie masz racji, a jesli wiesz, ze jest > inaczej, to zanczy, ze oni klamia... > Mowia natomiast, ze to z milosci od narodu irackiego. Zauwaz, ze > wojna ma tytul Iracka Wolnosc! Nie przywiązuj aż tak wielkiej wagi do tego co mówią politycy, Janku K.. Przecież "nie słowem, a czynem" ? Ta wojna jest zderzeniem dwu światów i gość portalu rog ma , moim zdaniem całkowitą rację. Przy całym zakłamaniu otaczającym politykę, prezydentom koalicji rzeczywiście należy się szacunek. a to że zdobyli się na to, czego Europie zabrakło w 1938 roku. kiedy to Chamberlain "przywiózł Anglii pokój" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: wojna w Iraku IP: *.physik.uni-giessen.de 27.03.03, 21:30 Ciesze sie tak, jak ty, ze w koncu ktos usunie Saddama, ale mysle, ze tutaj razem przegiales i to ostro. Mozna wyliczyc kraje, gdzie obowiazuje szariat. Mozna tez przypomniec Taliban. Ale mozesz mi powiedziec, gdzie jest takie miejsce na Bliskim Wschodzie i w Polnocnej Afryce, gdzie ja, chrzescijanin, zgine? Czytajac Twoja wypowiedz mam nieodparte wrazenie, ze ani nigdy nie byles w kraju arabskim, ani sie nie znasz na jego historii i tradycji. Po prostu sie boisz, irracjonalnie boisz sie "innego". > chciałem podziękować Amerykanom za inwazję w Iraku. Obecnie trwa > wojna pomiędzy cywilizacją zachodnią /katolicką / a islamem. > Islam wcale nie jest religią pokoju.Popatrzcie jak traktuje się > innowierców w krajach islamskich.Kto wyznaje inną wiarę niż > islam ten ginie.Dlatego myślę że amerykanie bronią naszej > cywilizacji.Składam hołd ginącym żołnierzom i żywię duży > szacunek dla Prezydentów koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: wojna w Iraku IP: *.chello.pl 27.03.03, 21:36 No, jest takie miejsce - Arabia Saudyjska. Może nie każdego to czeka, ale obywatek saudyjski za np. posiadanie Biblii jest karany śmiercią. Nie mówiąc już o nawróceniu się na chrześcijaństwo. Stąd były nawet pewne problemy w 1991... Ale ogólnie masz rację. Z drugiej strony, nie sądzę, żeby post rog. należało rozumieć dosłownie. Mam wrażenie, że raczej jest to pewna ekstrapolacja. Na pewno ze strony koalicji nie jest to wojna religijna. Zaś jak ją pojmują Irakijczycy, to Bóg jeden raczy wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BJ Do wszystkich tchorzy IP: 12.40.180.* 27.03.03, 21:46 Do wszystkich trzesacych dupami z powodu konfliktu w Iraku. Po pierwsze blednie zakladacie, ze Sadam i Irak Was to jest cywilizacja taka jaka Wy sobie wyobrazacie. To sa ludzie ktorzy nie maja moralnosci i dla nich jedynym jezykiem ktory rozumieja jest jezyk sily. Mordercy, gwalciciele i handlarze ropa. Wasze komentarze na temat Bushalndu itd itp sa smieszne i prymitywne. Nikt nie lubi wojny, nikt nie chce widziec ludzkiej smierci. To jest zawsze ostatecznosci. Ale Sadam nie nalezy chyba do ludzi z gatunku tych z ktorymi mozna porozmawiac na argumenty? Przestancie trzasc dupami i posluchajcie lepiej co Was wlasny Premier i Prezydent mowia o tej wojnie. Moze chociaz to do Was przemowi. BJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Do wszystkich tchorzy IP: *.chello.pl 27.03.03, 21:55 Ostro, ale słusznie. Poza jednym: oddzielmy Saddama i jego bandziorów od Irakijczyków w ogóle. Bo nic takiego jak naród iracki nie istnieje. Ale mieszkańcy Iraku w większości raczej są normalni - jak na nasze standardy. A przynajmniej nie są zdegenerowanymi mordercami. I chyba się z tym jednym szczegółem zgodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K Re: Do wszystkich tchorzy IP: *.shellus.com 27.03.03, 22:33 Gość portalu: BJ napisał(a): > To sa ludzie ktorzy > nie maja moralnosci i dla nich jedynym jezykiem ktory rozumieja > jest jezyk sily. Mordercy, gwalciciele i handlarze ... > BJ BJ, Czy Ty piszesz o Irakijczykach czy o Polakach. Tak tez mozna napisac o Wlochach, Hiszpanach, Anglikach, Amerykanach itd. Mam dwoch przyjaciol Irakijczykow. Wyksztalconych, inteligentnych, pracujacych w dobrych firmach amerykanskich w Stanach. To oni trzesa dupami, tak jak bym trzasl, gdyby bomby spadaly kolo Twego osiedla. Na ale jesli juz wystosowales apel do wszytkich, to wiedz, ze jest nas 90% ludzi na swiecie w tym 80% Anglikow i 31% Amerykanow. Zycze Ci dobrego samopoczucia z Twej odwagi. Jestes naprawde dzielny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re:Irakijczycy IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 27.03.03, 22:42 Piszesz jak naiwna panienka ( jakich było wiele) która zakochała sie w Arabie i mysli ze on tak samo się zachowuje w krajach Zachodu ( gdzie przystosowuje się do otoczenia ), jak u siebie w domu. Przykładów jest dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re:Irakijczycy IP: *.shellus.com 27.03.03, 22:58 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Piszesz jak naiwna panienka ( jakich było wiele) która zakochała > sie w Arabie i mysli ze on tak samo się zachowuje w krajach > Zachodu ( gdzie przystosowuje się do otoczenia ), jak u siebie w domu. > Przykładów jest dosyć. No widzisz, ze tak samo zle mozna pisac o Polakach (Polkach?) jak i o Arabach. Jedno jest pewne, ze jak bedziemy w tym roku wyjezdzac na wakacje poza Europe Wschodnia, to bedziemy ogladac sie czesciej, zeby nie dostac arabskiego noza w plecy, a to a zemsty za nasz gwalt na Irakijczykach. Chwala naszemu prezydentowi i premierowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re:Irakijczycy IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 27.03.03, 23:43 Ja cię proszę ty pojedź do arabskiego kraju np. Iraku i wtedy zrozumiesz co wypisujesz porównując nas z Arabami. A z nożem może masz rację ale nie możemy byc tchórzliwym narodem handlarzy który wszystkiego się boi. Bo teraz poza nawiedzonymi pacyfistami ( wśród Polaków to chyba ze snobizmu albo z zapatrzenia na Zachód lub z debilizmu tj. nieznajomości naszej historii) Polacy po prostu się boją i dlatego większość społeczeństwa jest przeciw wojnie a nie z powodów doktrynalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Czy BOJAZN BOZA jest tchorzostwem ??? IP: *.physik.uni-giessen.de 27.03.03, 23:51 Jaka bojazn Boza? Nie badz tak samo smieszna, jak przedmowca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: A co ci tu przeszkadza? Bog ? IP: *.physik.uni-giessen.de 27.03.03, 23:58 Dokladnie. Przeszkadza mi to, ze stawiasz sobie Boga po jednej ze stron (Twojej, oczywiscie). Po prostu zostaw Go w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Postawilam Go po tej samej stronie, co Papierz. 28.03.03, 00:21 A moze mialam Go odstapic Bushowi i jego sekciarzom z "Born again"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Postawilam Go po tej samej stronie, co Papier IP: *.physik.uni-giessen.de 28.03.03, 00:27 Papiez musi mowic, co mowi. Przypominam, ze ten sam papiez proponowal metody naturalne w krajach srodkowej Afryki. Bye, nad Wisla juz ciemno. > A moze mialam Go odstapic Bushowi i jego sekciarzom z "Born again"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shihan Re: Do wszystkich tchorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.03, 12:04 Gość portalu: Janek K napisał(a): > Czy Ty piszesz o Irakijczykach czy o Polakach. Tak tez mozna napisac o > Wlochach, Hiszpanach, Anglikach, Amerykanach itd. Dokladnie. > Mam dwoch przyjaciol Irakijczykow. Wyksztalconych, inteligentnych, pracujacych > w dobrych firmach amerykanskich w Stanach. To oni trzesa dupami, tak jak bym > trzasl, gdyby bomby spadaly kolo Twego osiedla. Wcale im sie nie dziwie... > Na ale jesli juz wystosowales apel do wszytkich, to wiedz, ze jest nas 90% > ludzi na swiecie w tym 80% Anglikow i 31% Amerykanow. To sa wyssane z palca liczby... > Zycze Ci dobrego samopoczucia z Twej odwagi. Jestes naprawde dzielny. Tutaj nie ma nic z dzielnosci... To nie my osobiscie (cale szczescie) uczestniczymy w walkach zeby operowac takimi slowami. Podczas ataku na WTC wielokrotnie przewijala sie w roznych relacjach informacja o aktywnym zaangazowaniu Irackich agentow w przygotowywanie tego zamachu. Bush pewnie ma dokladniejsze dane na ten temat, ale nie podzieli sie nimi z nami. Moim zdaniem, jesli faktycznie ma w.w. wiedze to akcja w Iraku ma na celu pozbycie sie zagrozenia na przyszlosc, a to czy Irak ma faktycznie dostep do broni biologicznej czy chemicznej to tylko pretekst do rozpoczecia akcji zbrojnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl Re: Do wszystkich tchorzy IP: *.client.attbi.com 27.03.03, 22:40 Gość portalu: BJ napisał(a): > Do wszystkich trzesacych dupami z powodu konfliktu w Iraku. > Po pierwsze blednie zakladacie, ze Sadam i Irak Was to jest > cywilizacja taka jaka Wy sobie wyobrazacie. To sa ludzie ktorzy > nie maja moralnosci i dla nich jedynym jezykiem ktory rozumieja > jest jezyk sily. Mordercy, gwalciciele i handlarze ropa. Hmm...byles tam? Zabili Ci kogos z rodziny, czy moze Cie zgwalcili? No a skoro maja rope, to nie maja prawa nia handlowac? > Wasze komentarze na temat Bushalndu itd itp sa smieszne i > prymitywne. Nikt nie lubi wojny, nikt nie chce widziec ludzkiej > smierci. To jest zawsze ostatecznosci. Ta wojna nie byla ostatecznoscia...myslalem ze juz wszyscy to zalapali... > Ale Sadam nie nalezy > chyba do ludzi z gatunku tych z ktorymi mozna porozmawiac na > argumenty? Nie wiem, nie gadalem z nim, ale z tego co wiem Bush do takich ludzi tez nie nalezy... > Przestancie trzasc dupami i posluchajcie lepiej co Was wlasny > Premier i Prezydent mowia o tej wojnie. Moze chociaz to do Was > przemowi. > > BJ A bo Premier i Prezydent to dla wszystkich taki autorytet? Ciekawe od kiedy? Moze Ty bys chociaz poczytal wiecej o tej wojnie, i znalazl sobie lepsze argumenty... A mocny z Ciebie koles (lub panienka), dupa nie trzesiesz, ale cos mi sie wydaje ze udostepniasz ja komu trzeba, bo "BJ" to chyba nie przypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Podaj literature naukowa do tej moralnosci Arabow. 27.03.03, 23:41 Bo mnie sie wydaje, ze ty-nieuku - tylko tu sobie glupio i rasistowsko pieprzysz. Czyzby kolejnego KSENOFOBIA dopadla? Nb. najczestsza choroba chamstwa i proli, bez wzgledu na narodowosc i obywatelstwo, choc szczegolnie wystepujaca u rasy bialej. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I jeszcze jedno, BJ... 27.03.03, 23:43 My prezydenta nie mamy. A to, co mowi Blair moze zechcialbys mi przypomniec... Porownamy cie, mundrku, z archiwum on-line 10 Downing Street. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ta choroba nazywa sie KSENOFOBIA. 27.03.03, 23:35 Gorsza niz ostatnia chinska zaraza, choc nie zabija. Ale za to nieuleczalna. I zwykle przekazywana genetycznie. Do charakterystycznych syndromow nalezy: niechec poznawcza i moralnosc Kalego. To wszystko juz dawno naukowo opracowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY NIE OSKARZAJ NAS O KSENOFOBIE! IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 28.03.03, 00:03 OSKARZENIA SKIEROJ WLASNIE PRZECIW ARABOM.TAKIEJ KSENOFOBII ZE SWIECA SZUKAC.MOGE COS NA TEN TEMAT POWIEDZIEC,MAM PARU KLIENTOW Z TEGO SWIATKA I WIERZ MI TAKIEGO MNIEMANIA OSOBIE TO NAWET ANGLICY NIE MAJA.POZA TYM NIGDY NIE WIESZ ,CO TAKI KNUJE,NIBY GRZECZNY,PRZYMILNY,A NASTEPNEGO DNIA NOZ W PLECY.O NIE RACZEJ ZREZYGNUJE ZNICH JEZELI BEDE MIAL INNYCH!A PROPOS TEJ PIEKIELNEJ WOJNY PRZECZYTAJ ARTYKUL Z OSTATNIEGO ,,WPROST" 3 STRONA BODAJZE AUTOR NIE PAMIETAM,ALE TO JEST SZCZERA PRAWDA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graypfruit Re: NIE OSKARZAJ NAS O KSENOFOBIE! IP: *.dhcp.qc.edu 28.03.03, 00:11 'wprost' to biuletyn ambasady amerykanskiej, wiec dziekuje bardzo za takie zrodlo. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Misiu, nie ucz antropologa kultury arabskiej... 28.03.03, 00:13 Jeszcze raz przypominam: PRZED ta wojna sporo o tym pisalam. Islamowi nie ufam (w interesach insza inszosc - sa cwani i trzeba umiec z nimi grac; dla nich biznes to nie tylko szmal, to i gra -warto pamietac, bo mozna zarobic). I wiem, co robie. Ale istnieje powazna roznica pomiedzy patrzeniem Arabom na rece, a durna kreacja kolejnych islamskich meczennikow. Bush czyni wlasnie z Iraku, dotad laickiego, republike islamska, konsoliduje caly swiat Islamu przeciwko Szatanowi z Waszyngtonu. To bylo do przewidzenia. Jak rowniez zacieklosc tej wojny: i tak nawet CNN jeszcze nie wspominala o tym, co "blekitnych zolnierzy" moze spotkac w czasie takiej islamskiej wojny. Radzilam, jeszcze PRZED wojna, spytac sie o to Ruskich po Afganistanie. I do Iraku nie wlazic. Ale PETRODOLAR byl wazniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya Re: wojna w Iraku IP: *.cable.mindspring.com 28.03.03, 00:41 Gość portalu: KP napisał(a): > Ciesze sie tak, jak ty, ze w koncu ktos usunie Saddama, > ale mysle, ze tutaj razem przegiales i to ostro. > Mozna wyliczyc kraje, gdzie obowiazuje szariat. Mozna tez > przypomniec Taliban. Ale mozesz mi powiedziec, gdzie jest > takie miejsce na Bliskim Wschodzie i w Polnocnej Afryce, > gdzie ja, chrzescijanin, zgine? Czytajac Twoja wypowiedz > mam nieodparte wrazenie, ze ani nigdy nie byles w kraju > arabskim, ani sie nie znasz na jego historii i tradycji. > Po prostu sie boisz, irracjonalnie boisz sie "innego". > > > > chciałem podziękować Amerykanom za inwazję w Iraku. Obecnie trwa > > wojna pomiędzy cywilizacją zachodnią /katolicką / a islamem. > > Islam wcale nie jest religią pokoju.Popatrzcie jak traktuje się > > innowierców w krajach islamskich.Kto wyznaje inną wiarę niż > > islam ten ginie.Dlatego myślę że amerykanie bronią naszej > > cywilizacji.Składam hołd ginącym żołnierzom i żywię duży > > szacunek dla Prezydentów koalicji. Nie wiem co inni maja na mysli ale chrzescijanie w kraju arabskim - nawet tym bardziej cywilizowanym (wiem bo mieszkalam ponad 3 lata) nie maja takich samych praw. Oczywiscie nie gina, ale np nie sa nigdy w stanie zdobyc dobrego stanowiska - choc wyksztalcenie maja lepsze lub identyczne z konkurentem - to taki przyklad z brzegu. Brak rownosci widac na kazdym kroku - a to bardzo utrudnia zycie. Zdecydowanie panuje religijna dyskryminacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: wojna w Iraku IP: *.physik.uni-giessen.de 28.03.03, 00:51 I tak dokladnie mozna mowic. Ale jest pewna roznica miedzy dyskryminacja a dekapitacja... Chodzi o to, ze ludziom, ktorzy sie nigdy nie zetkneli z kultura arabska, wydaje sie, ze to czysta dzicz. Tymczasem o czyms takim, jak rozroznianie kodeksu prawnego w zaleznosci od przynaleznosci do grupy (a tym samym traktowanie Europejczykow wg kodeksow europejskich -co bylo w roznym czasie i miejscu) nigdy nie slyszeli. ODPOWIEDNIE DAC RZECZY SLOWO. > Nie wiem co inni maja na mysli ale chrzescijanie w kraju arabskim - nawet tym > bardziej cywilizowanym (wiem bo mieszkalam ponad 3 lata) nie maja takich > samych praw. Oczywiscie nie gina, ale np nie sa nigdy w stanie zdobyc dobrego > stanowiska - choc wyksztalcenie maja lepsze lub identyczne z konkurentem - to > taki przyklad z brzegu. Brak rownosci widac na kazdym kroku - a to bardzo > utrudnia zycie. Zdecydowanie panuje religijna dyskryminacja. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czego to ludzie nie robia z glodu... 27.03.03, 23:32 Nawet wojny krzyzowe sie im przypominaja w tym Bytomiu. Ni przypial, ni przylatal. Bo Irak Saddama to akurat BYL kraj laicki (jeszcze by nie przy Stalinku!). Niemniej pan Bush czyni wszystko, by stal sie REPUBLIKA ISLAMSKA: nic tak nie jednoczy islamu, jak amerykanski atak!!! Ostrzegalam przed tym PRZED wojna. I Lawrence'a z Arabii radzilam czytac. "Siedem filarow madrosci"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Czego to ludzie nie robia z glodu... IP: *.physik.uni-giessen.de 27.03.03, 23:35 Ten akurat to sobie pojechal na Arabach. Gdyby nie ten kolo, moze by nie bylo konfliktu arabsko-izraelskiego?... > I Lawrence'a z Arabii radzilam czytac. "Siedem filarow madrosci".. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I Bushowi by bylo latwiej z jakims Farukiem... 27.03.03, 23:52 A z Zydami przeciez trzeba bylo cos zrobic: lepiej bylo ich wyslac do Azji, nizli do krematorium czy Jedwabnego, nie uwazasz? Przypominam takze, ze ow konflikt sie zaczal dopiero wtedy, gdy Izraelici poza wyznaczone im w Londynie granice wylazic zaczeli... Z AMERYKANSKIM poparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: I Bushowi by bylo latwiej z jakims Farukiem.. IP: *.physik.uni-giessen.de 28.03.03, 00:01 Konflikt to sie zaczal wtedy, kiedy cudowny lordzik obiecal Arabom cala Transjordanie > A z Zydami przeciez trzeba bylo cos zrobic: lepiej bylo ich wyslac do Azji, > nizli do krematorium czy Jedwabnego, nie uwazasz? Przypominam takze, ze ow > konflikt sie zaczal dopiero wtedy, gdy Izraelici poza wyznaczone im w Londynie > granice wylazic zaczeli... Z AMERYKANSKIM poparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Wiesz, KIEDY zmarl Lawrence? IP: *.physik.uni-giessen.de 28.03.03, 00:06 W adekwatnym czasie. Lata dwudzieste-trzydzieste to wlasnie transjordania, mandat brytyjski. Powstanie Arabow, przypominam, lata ok. 1915 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Co ty za bzdury wygadujesz? IP: *.physik.uni-giessen.de 28.03.03, 00:33 Konflikt sueski - 1955-56 Lawrence z Arabii - 1888-1932 Seven Pillars of Wisdom - 1926 Zycze dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Czego to ludzie nie robia z glodu... IP: *.dyn.optonline.net 27.03.03, 23:48 "RUST LADY" zmien lekarza ten Tobie szkodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ny LEPSZY ISLAM,CZY...? IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 27.03.03, 22:15 Zalozmy,ze Turek przegonilby kiedys tam Sobieskiego z pod Wiednia.Kto mi odpowie,jak wygladalaby Europa dzisiaj?Kto wynalazlby to i tamto,kto polecialby na Ksiezyc i kto by dzisiaj pisal te posty/a moze by nie bylo internetu wogole?Czyja kultura jest destrukcyjna,a czyja budujaca?A moze chcecie nosic burki lub inne chalaty? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A co by bylo, gdyby Kolumb nie odkryl Ameryki? 27.03.03, 23:58 Zapewne swiety spokoj i blogi w swiecie pokoj. I by nie bylo wojny w Iraku w OBRONIE PETRODOLARA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY ALE ARABOWIE JEJ NIE ODKRYLI! IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 28.03.03, 00:20 TO DAJE COS DO MYSLENIA I POTWIERDZA MOJE SLOWA! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Fakt, ale odkryli pewne zasady nawigacji... 28.03.03, 00:26 I liczby arabskie, i pare innych rzeczy, z ktorych i Kolumb skorzystal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-Bush BOJKOTUJMY AMERYKAŃSKIE PRODUKTY!!! IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 27.03.03, 22:18 Jeżeli jesteś przeciw wojnie, przeciw amerykańskiej napaści na Irak - proszę Cię o niekupowanie amerykańskich produktów - typu Coca Cola, McDonaldowe hamburgery, usługi Citibanku i wszelkie produkty "made in USA" lub robione przez zdominowane przez kapitał amerykański firmy. Każda złotówka, którą dajemy zarobić amerykańskim firmom, pójdzie pośrednio do amerykańskiego budżetu, a z amerykańskiego budżetu na sprzęt wojenny do mordowania - naboje, rakiety itd. Jeżeli miliony Polaków przestaną dawać zarabiać Amerykanom to już będzie nasz wkład w zastopowanie amerykańskiej strategii ekonomicznej dominacji nad światem!!! Może to i naiwne, ale ja stosując tą zasadę mam naprawdę czyste sumienie, że - w granicach moich możliwości - nie przyczyniam się do mordowania ludzi przez amerykańskich "wyzwolicieli". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ACZE A MIALO BYC... IP: *.pool.mediaWays.net 27.03.03, 22:29 Bagdad wg. buscha: Irakijczycy z radością witają kolejny nalot amerykańskich bombowców. Wiwatują na ulicach w oślepiających rozbłyskach eksplodujących bomb i fruwających części rozerwanych ludzkich ciał. Oto Amerykanie niosą "wolność" nieszczęsnemu narodowi. Cały świat wpatruje się w niemym zachwycie w ów wspaniały spektakl - triumfuje demokracja, prawa człowieka i humanitaryzm. Niech żyje Ameryka! Boże błogosław jej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY A JAK MIALO BYC? IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 27.03.03, 22:50 A MOZE LEPIEJ BY BYLO POJECHAC Z KWIATAMI I POPROSIC-SADAMKU NIE MORDUJ N,NIE TORTURUJ,BADZ DOBRY I NA KOLANA{MOZE BY WYPUSCIL?} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: A MIALO BYC... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.03, 04:03 He He Ale kul podsumowanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dormibar Re: BOJKOTUJMY AMERYKAŃSKIE PRODUKTY!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 22:35 Obiecuję od jutra codziennie jadać w Mac Donald a samochód też kupię amerykański ! Marsz , Marsz na Bagdad Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Zamow tez amerykanska trumne. Na tym zarciu... 28.03.03, 00:04 dlugo nie pociagniesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: BOJKOTUJMY AMERYKAŃSKIE PRODUKTY!!! IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.03, 09:35 obys sie po tych hamburgerach nie posral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY COS TY GLUPI,NAWET ARABI NIE BOJKOTUJA. IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 27.03.03, 22:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: COS TY GLUPI,NAWET ARABI NIE BOJKOTUJA. IP: 154.5.47.* 27.03.03, 22:56 No i jak ta wolnosc i pokoj moze zwyciezys w tak glupim narodzie jak polski skoro mamy tylu idiotow, faszystow i zaklamanych mordercow. Na szczescie inne narody sa mandrzejsze i mysla rozsadnij i trzezwo patrza na przyszlosc. Zycie nie polega na zabijaniu, nawet pierwsze przykazanie mowi " nie zabijaj". Po co balwanie chodzisz do kosciola i do kogo sie modlisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY TO NIE SA ARGUMENTY IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 27.03.03, 23:39 KOCHANY,ZNAM ARABOW,KTORZY CHODZA I DO KOSCIOLA.TACY BARDZIEJ PRZYSTEPNI W ODROZNIENIU OD MUZULMANOW.KIEDYS,GDY WYEMIGROWALEM,MIESZKALEM W JEDNYM POKOJU Z PALESTYNCZYKIEM W OBOZIE PRZESIEDLENCZYM.I CO SIE DZIEJE.NIE MINAL TYDZIEN A KOLES MIAL JUZ ARSENAL 2GRANATY I PISTOLET.PO CO ?NA DUNCZYKOW/TO BYLO W DANII/NIE UFAM IM I JUZ MIMO ,ZE JESTEM KATOLIKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jesli chodzi o scislosc,to akurat piate. Reszta OK 28.03.03, 00:30 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I PAPUASI tez: cola, jeansy i kosc w nosie... 28.03.03, 00:29 Wcale nie kpie. Spytaj etnoografow o dyskoteki w Port Moresby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: no to wyciągnij z kompa procesor IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 22:53 i odłącz się od interentu. amerykańska technologia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: no to wyciągnij z kompa procesor IP: *.physik.uni-giessen.de 27.03.03, 23:11 Oooo! Tento clovek velmi dobre pravi! Stary, ostrzegaj przed dobrym grypsem, bo prawie spadlem ze stolka! > i odłącz się od interentu. amerykańska technologia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: A co to jest IP: *.physik.uni-giessen.de 28.03.03, 00:03 "Amerykanski produkt" to jest nazwa takiej nerwicy u mlodych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Ohio Bojkotuj kompa i net HIPOKRYTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wre.adelphia.net 28.03.03, 05:30 poza tym, wojsko jest oplacane z podatkow obywateli, a nie dochodow firm, matolku. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey There's no discharge in the war...... 28.03.03, 06:57 INFANTRY COLUMNS We're foot--slog--slog--slog--sloggin' over Africa -- Foot--foot--foot--foot--sloggin' over Africa -- (Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again!) There's no discharge in the war! Seven--six--eleven--five--nine-an'-twenty mile to-day -- Four--eleven--seventeen--thirty-two the day before -- (Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again!) There's no discharge in the war! Don't--don't--don't--don't--look at what's in front of you. (Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again); Men--men--men--men--men go mad with watchin' em, An' there's no discharge in the war! Try--try--try--try--to think o' something different -- Oh--my--God--keep--me from goin' lunatic! (Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again!) There's no discharge in the war! Count--count--count--count--the bullets in the bandoliers. If--your--eyes--drop--they will get atop o' you! (Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again) -- There's no discharge in the war! We--can--stick--out--'unger, thirst, an' weariness, But--not--not--not--not the chronic sight of 'em -- Boot--boots--boots--boots--movin' up an' down again, An' there's no discharge in the war! 'Taint--so--bad--by--day because o' company, But night--brings--long--strings--o' forty thousand million Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again. There's no discharge in the war! I--'ave--marched--six--weeks in 'Ell an' certify It--is--not--fire--devils, dark, or anything, But boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again, An' there's no discharge in the war! by Rudyard Kipling Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 23:00 gazem smierdzacych arabow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Cytat IP: *.shellus.com 27.03.03, 23:03 Gość portalu: jacek napisał(a): > gazem smierdzacych arabow "Najcięższe walki tej wojny nadal trwają w centralnej części Iraku. W pobliżu Nasirii amerykańscy marines omyłkowo ostrzelali się nawzajem, rannych zostało kilkadziesiąt osób" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Admin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.physik.uni-giessen.de 27.03.03, 23:13 Spadaj z tej piaskownicy, rasisto !!!!! > gazem smierdzacych arabow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtel Re: Admin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 27.03.03, 23:17 Gość portalu: KP napisał(a): > Spadaj z tej piaskownicy, rasisto !!!!! > > > gazem smierdzacych arabowPseudo "KP" to komunista polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Admin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.physik.uni-giessen.de 27.03.03, 23:21 Kolejny madrala. Tylko Ty sobie zartujesz, a tamten koles popelnil przestepstwo: publicznie uprawia ksenofobie. Nie widzisz tego??? >Pseudo "KP" to komunista polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Admin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 27.03.03, 23:50 Gość portalu: KP napisał(a): > Kolejny madrala. Tylko Ty sobie zartujesz, a tamten koles > popelnil przestepstwo: publicznie uprawia ksenofobie. > Nie widzisz tego??? > > >Pseudo "KP" to komunista polski? Usmiechnij sie.Jakie tam przestepstwo. Najwyzej glupota. Na ksenofobow nie ma lekarstwa. Tak licznych na tym forum polako, amerykano, zydozercow, mozna tylko ignorowac. Ludzie wypowiadajacy sie np. "pracz z USA, Izraelem, zagazowac arabow" nie zasluguja na uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Admin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.physik.uni-giessen.de 27.03.03, 23:56 To nie jest tak, chlopie. Te opinie czytaja tez i Arabowie, i inni nie-Polacy. I jest bardzo wazne, zeby dac tym ludziom do zrozumienia, ze nie sa sami! To jest przestepstwo, tylko ze w naszym cudownym kraju nikt tego nie bedzie scigal. > Usmiechnij sie.Jakie tam przestepstwo. Najwyzej glupota. Na > ksenofobow nie ma lekarstwa. Tak licznych na tym forum polako, > amerykano, zydozercow, mozna tylko ignorowac. Ludzie > wypowiadajacy sie np. "pracz z USA, Izraelem, zagazowac arabow" > nie zasluguja na uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Admin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.03.03, 00:37 Czytają jak cholera. Nic innego nie robią tylko siedzą i czytają aż im oczy na wierzch wyłażą. Szczególnie po polsku. Wyluzuj, chłopie i nie wyobrażaj sobie, że ktokolwiek traktuje takie dyskusje poważnie. Chyba, że jesteś jak podporucznik Dub - antropolog z Howard University... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Admin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.physik.uni-giessen.de 28.03.03, 00:42 Nie, mam akurat w sobie krew Zydowska i wiem, co to znaczy, jak Cie dyskryminuja, a Ty ani nic nie mozesz poradzic, ani temu przeciwdzialac, ani cholerny tlum palcem nie kiwnie w twojej obronie. Jeslis czystej krwi Polak, to tego nigdy nie zrozumiesz. > Czytają jak cholera. Nic innego nie robią tylko siedzą i czytają > aż im oczy na wierzch wyłażą. Szczególnie po polsku. > Wyluzuj, chłopie i nie wyobrażaj sobie, że ktokolwiek traktuje > takie dyskusje poważnie. Chyba, że jesteś jak podporucznik Dub - > antropolog z Howard University... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Admin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.03.03, 00:51 Ależ naprawdę wyluzuj. Przynajmniej jeżeli chodzi o tę opinię publiczną. Rozumiem, że Ciebie osobiście takie kretyństwa bolą. Ale o tym możemy sobie podyskutować prywatnie. A tak naprawdę nie mają one żadnego znaczenia... A co do podporucznika Duba - to jeżeli czytałeś "Dobrego wojaka Szwejka", myslę, że szybko załapiesz, o kogo na tym forum moze chodzić. Zresztą jestem przekonany, że zaraz odpowie ;)))) I właśnie o to chodzi - o właściwe widzenie miejsca tego typu dyskusji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Admin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.03.03, 00:54 Ups! Pomyliłem się. Już odpowiedział :DDDDDDD Nadal pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Z Harvard. I socjolingwistka. I nie por. Dub 28.03.03, 00:45 Dobrze, ze sie zdemaskowales, frustracie. Powtorzyc i na tej stronie ma odpowiedz, jaka juz ci rano dalam? Do tej chwili nie bylam pewna, bo z jednego serwera wielu frustratow moze nadawac. Teraz wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Z Harvard. I socjolingwistka. I nie por. Dub IP: *.chello.pl 28.03.03, 01:07 Przepraszam, zmylił mnie poziom dyskusji. Ale odpowiedź powtórz, bo widocznie przegapiłem, a bardzo ciekaw jestem, o co chodzi. Szczególnie, że rano raczej spałem. Ale cholera wie, może lunatykuję?... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wojtku, w UK za taki tekst sie po prostu wsadza. 28.03.03, 00:41 I zrobiloby sie to tak: kopia postu (wraz z nazwa serwera, co pozwala zidentyfikowac nadawce)dolaczona do listu do Crown Prosecution Service. Tu sprawa prostsza: w teorii powinna starczyc Prokuratura Powiatowa w Kaliszu. I nawet mysle, ze sie w takie doniesienie do polskiej prokuratury zabawie - jej reakcja brytyjskim mediom moze sie przydac. Przed tym wejsciem Polski do EU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: 154.5.47.* 27.03.03, 23:58 Gość portalu: jacek napisał(a): > gazem smierdzacych arabow Dla takich jak Ty to powinni Oswiencim otworzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlaP !!!GO USA GO!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.03.03, 00:23 teraz nie ma powrotu... walczyc i wygrac!!! ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graypfruit Re: !!!GO USA GO!!! IP: *.dhcp.qc.edu 28.03.03, 00:35 maja tam teraz klopoty.. zamiast tracic czas lepiej bys poszedl im pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlaP Re: !!!GO USA GO!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.03.03, 00:39 ...wisz z chcecia bym poszedl... myslalem o wojsku... dobra sprawa ale w stanach... jestem dla nich (jednostek, piechoty) pelen podziwu... i poszedl bym wlaczyc nawet nie wiesz jak bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malpa Dowod kretynizmu GG IP: *.wre.adelphia.net 28.03.03, 05:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5101184&a=5107477 Sama na to odpowiadalas i jeszcze masz czelnosc powtarzac swoje rasistowske kalumnie! Tak wiec sa tylko dwie mozliwosci: albo jestes kompletnie glupia, ze nic do Ciebie nie dociera, albo robisz to zlosliwie - prawdopodobnie z nienawisci do US. Co - nie dali Ci tenure na Harvardzie? MWAHAHAHAHA GG = Glupia Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bronic PETRODOLARA do ostatniej kropli krwi 28.03.03, 00:48 Ale Bryty nie maga pojac, jaki ich w tym interes, poki nie ma petrofunta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlaP to G.C. :) IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.03.03, 00:52 Szanowna Pani Gabriela Casey nocuje tu dzisiaj??? :P Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graypfruit Re: Bronic PETRODOLARA do ostatniej kropli krwi IP: *.dhcp.qc.edu 28.03.03, 00:58 juz przestan tak bronic brytoli.. rzeczywiscie nie maja w wojnie zadnego interesu poza przyjaznym machaniem ogonkiem do georgea w, ale brytole od pewnego czasu stali sie juz minimalistami i to im w zupelnosci wystarczy. pamietam jaka estyma cieszyl sie blair gdy go wybierali premierem, teraz protestuja, ale sami sa sobie winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc All we are saying is ............ IP: 213.56.66.* 28.03.03, 01:32 Some men see things as they are and ask why. Others dream things that never were and ask why not Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily za pozno - . IP: *.nv.nv.cox.net 28.03.03, 02:15 Gość portalu: vinc napisał(a): > Some men see things as they are and ask why. > Others dream things that never were and ask why not > Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey East is East, and West is West, and never ... 28.03.03, 06:52 The Ballad Of East And West by Rudyard Kipling Oh, East is East, and West is West, and never the twain shall meet, Till Earth and Sky stand presently at God's great Judgment Seat; But there is neither East nor West, Border, nor Breed, nor Birth, When two strong men stand face to face, tho' they come from the ends of the earth! Kamal is out with twenty men to raise the Border-side, And he has lifted the Colonel's mare that is the Colonel's pride: He has lifted her out of the stable-door between the dawn and the day, And turned the calkins upon her feet, and ridden her far away. Then up and spoke the Colonel's son that led a troop of the Guides: "Is there never a man of all my men can say where Kamal hides?" Then up and spoke Mahommed Khan, the son of the Ressaldar: "If ye know the track of the morning-mist, ye know where his pickets are. At dusk he harries the Abazai Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: All we are saying is ............ 28.03.03, 04:03 Jak przewrotny byl ten "Westbreed" Shaw: Some men see things as they are and ask why. Others dream things that never were and ask why not Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey When you're wounded and left on Afghanistan's ... 28.03.03, 07:09 The Young British Soldier by Rudyard Kipling When the 'arf-made recruity goes out to the East 'E acts like a babe an' 'e drinks like a beast, An' 'e wonders because 'e is frequent deceased Ere 'e's fit for to serve as a soldier. Serve, serve, serve as a soldier, Serve, serve, serve as a soldier, Serve, serve, serve as a soldier, So-oldier ~OF~ the Queen! Now all you recruities what's drafted to-day, You shut up your rag-box an' 'ark to my lay, An' I'll sing you a soldier as far as I may: A soldier what's fit for a soldier. Fit, fit, fit for a soldier . . . First mind you steer clear o' the grog-sellers' huts, For they sell you Fixed Bay'nets that rots out your guts -- Ay, drink that 'ud eat the live steel from your butts -- An' it's bad for the young British soldier. Bad, bad, bad for the soldier . . . When the cholera comes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slus Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: 217.109.137.* 28.03.03, 01:05 czym predzej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slus Re: W środkowym Iraku trwają ciężkie walki IP: 217.109.137.* 28.03.03, 01:11 Pamietacie 11 sep2001 czy juz zapomnieliscie Chwala dzielnym bojownikom amerykanskim i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc All we are saying is ............ IP: 213.56.66.* 28.03.03, 01:29 Some men see things as they are and ask why. Others dream things that never were and ask why not Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: All we are saying is ............ IP: *.chello.pl 28.03.03, 01:37 Wolałbym po francusku... W Galii bądźmy Galami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc LA PAIX IP: 213.56.66.* 28.03.03, 01:56 Le noir démon des combats Va quitter cette contrée Nous reverrons ici-bas Régner la déesse Astrée O Paix! source de tout bien Viens enrichir cette terre Et fais qu'il ne reste rien Des images de la guerre. Chasse des soldats gloutons La troupe fière et hagarde Qui mange tous nos moutons Et bat celui qui les garde. Délivre ce beau séjour De leur brutale furie Et ne permet qu'à l'amour D'entrer dans la bergerie. Fais qu'avecque le berger On puisse voir la bergère Qui coure d'un pas léger Qui danse sur la fougère Et qui du berger tremblant Voyant le peu de courage S'endorme, ou fasse semblant De s'endormir à l'ombrage Accorde à nos longs désirs De plus douces destinées Ramène nous les plaisirs Absents depuis tant d'années. Etouffe tous ces travaux Et leurs semences mortelles Que les plus grands de nos maux Soient les rigueurs de nos belles Et que nous passions les jours Etendus sur l'herbe tendre Prêts à conter nos amour A qui voudra les entendre. Jean de Lafontaine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc tez nim nie jestem, serwerem francuskim... IP: 213.56.66.* 28.03.03, 04:12 troszke utopii...tak poprostu Gabi pozdrawiam All we are .....McCartney spiewal wczoraj w hali Bercy, w Paryzu, i tak mi sie ponucilo dzisiaj pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: tez nim nie jestem, serwerem francuskim... IP: *.chello.pl 28.03.03, 05:07 inetnum: 213.56.0.0 - 213.56.7.255 netname: FR-OLEANE-BLOCK-7 descr: Oleane SA country: FR admin-c: OH251-RIPE tech-c: OH251-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: OLEANE-NOC changed: hostmaster@oleane.net 20000511 source: RIPE route: 213.56.0.0/16 descr: OLEANE-990802 origin: AS3215 holes: 213.56.191.0/24 mnt-by: OLEANE-NOC mnt-by: FT-BRX changed: hostmaster@oleane.net 19990819 changed: hostmaster@oleane.net 20020202 changed: hostmaster@oleane.net 20021017 source: RIPE role: OLEANE Hostmaster address: France Telecom Transpac address: 20 rue Thomas Edison address: 92230 Gennevilliers phone: +33 1 41 21 78 00 fax-no: +33 1 41 21 78 99 e-mail: hostmaster@oleane.net admin-c: CP460-RIPE tech-c: CW27 nic-hdl: OH251-RIPE notify: hm-dbm-msgs@ripe.net mnt-by: OLEANE-NOC changed: hostmaster@oleane.net 20000814 changed: hostmaster@oleane.net 20011105 source: RIPE To tylko tak, pozdrawiam :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Those that I fight I do not hate... 28.03.03, 05:20 I KNOW that I shall meet my fate Somewhere among the clouds above; Those that I fight I do not hate, Those that I guard I do not love; My county is Kiltartan Cross, My countrymen Kiltartan's poor, No likely end could bring them loss Or leave them happier than before. Nor law, nor duty bade me fight, Nor public men, nor cheering crowds, A lonely impulse of delight Drove to this tumult in the clouds; I balanced all, brought all to mind, The years to come seemed waste of breath, A waste of breath the years behind In balance with this life, this death. by William Butler Yeats Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: chello.pl NIE JEST serwerem francuskim... IP: *.chello.pl 28.03.03, 05:15 Wydział Historii UW też nie jest Harvardem. Zespół doradców AWS? The Warsaw Voice? A może pan Davenport? Co jeszcze? Aha www.companyhouse.co.uk Nie można znaleźć strony Strona, której szukasz, mogła zostać usunięta, zmieniono jej nazwę lub jest tymczasowo niedostępna. ----------------------------------------------------------------- --------------- Spróbuj wykonać następujące zadania: Jeśli adres strony został wpisany do paska adresów, upewnij się, czy jest on wpisany poprawnie. Otwórz auto.search.msn.com stronę główną i szukaj tam łączy do szukanych informacji. Kliknij przycisk Wstecz, aby wypróbować inne łącze. Kliknij przycisk Wyszukaj, aby wyszukać informacji w Internecie HTTP 404 - Plik nie znaleziony Internet Explorer itd. Pozdrawiam szczerze i radośnie, ptifurku PS. Chello ma w Polsce kilkanaście tysięcy użytkowników Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dziadygo, masz ciezka demencje starcza 28.03.03, 05:26 Wydzial Historyczny UW i Harvard (i nie tylko, zreszta); www.companies-house.gov.uk Nie davenport, tylko DR MICHAEL DAVENPORT Czy ja mam sie o twoja ciezka skleroze martwic? Idz do lekarza, Staruszku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Dziadygo, masz ciezka demencje starcza IP: *.chello.pl 28.03.03, 05:30 Czy ktoś już ci mówił, że najśliczniej wyglądasz, gdy się złościsz? Całuski, kwiatuszku z Dublina Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie z Dublina dzisiaj. A i tam, to Blackrock, Co.D 28.03.03, 05:41 Pojecia, Misiu, nie masz,i o gaelic, i o Dublinie,i Irlandii, i UK, i kim jestem i gdzie i kiedy mieszkam. Upierdoliwa z ciebie dziadyga - wszystkich winisz za wlasne klopoty z pamiecia: ja co.uk (standardowa i tania domena dla firm)z gov.uk napewno nie pomyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Nie z Dublina dzisiaj. A i tam, to Blackrock, IP: *.chello.pl 28.03.03, 05:48 Wybacz, pysiu, sama taki adres podawałaś w styczniu na onecie Ja się nie mylę Ctrl+C Ctrl+V No, nie można się pomylić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graypfruit Re: Nie z Dublina dzisiaj. A i tam, to Blackrock, IP: *.proxy.aol.com 28.03.03, 05:55 gabrysia dziala tez na onecie? gratuluje zaangazowania ideologicznego tudziez zazdroszcze ilosci wolnego czasu jakim dysponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Nie z Dublina dzisiaj. A i tam, to Blackrock, IP: *.chello.pl 28.03.03, 06:00 Ostatnio chyba nie. Nie sprawdzałem, bo nie mam czasu. Pracuję, tylko czasem muszę się rozerwać. Aha, i mam dobrą pamięć :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey BECAUSE you have found me in the pitch-dark night 28.03.03, 06:06 BECAUSE you have found me in the pitch-dark night With open book you ask me what I do. Mark and digest my tale, carry it afar To those that never saw this tonsured head Nor heard this voice that ninety years have cracked. Of Baile and Aillinn you need not speak, All know their tale, all know what leaf and twig, What juncture of the apple and the yew, Surmount their bones; but speak what none ha've heard. The miracle that gave them such a death Transfigured to pure substance what had once Been bone and sinew; when such bodies join There is no touching here, nor touching there, Nor straining joy, but whole is joined to whole; For the intercourse of angels is a light Where for its moment both seem lost, consumed. Here in the pitch-dark atmosphere above The trembling of the apple and the yew, Here on the anniversary of their death, The anniversary of their first embrace, Those lovers, purified by tragedy, Hurry into each other's arms; these eyes, By water, herb and solitary prayer Made aquiline, are open to that light. Though somewhat broken by the leaves, that light Lies in a circle on the grass; therein I turn the pages of my holy book. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: BECAUSE you have found me in the pitch-dark n IP: *.chello.pl 28.03.03, 06:11 Szybko piszesz Podziwiam Ja nad taką ilością tekstu męczyłbym się ze 20 minut. Coraz bardziej rośniesz w moich oczach Aha, i naprawdę - jestem akurat francuskojęzyczny A francuski to język miłości... Tęsknię, kochanie... Z otchłani moich 25 lat A może 65? Wybacz te pomieszanie... To z Twego powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: To tez nie ja, to Yeats IP: *.chello.pl 28.03.03, 06:25 To już wiem Proszę o jeszcze Może teraz dla odmiany Butlera... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey SHE lived in storm and strife... 28.03.03, 06:10 SHE lived in storm and strife, Her soul had such desire For what proud death may bring That it could not endure The common good of life, But lived as 'twere a king That packed his marriage day With banneret and pennon, Trumpet and kettledrum, And the outrageous cannon, To bundle time away That the night come. , Her soul had such desire For what proud death may bring That it could not endure The common good of life, But lived as 'twere a king That packed his marriage day With banneret and pennon, Trumpet and kettledrum, And the outrageous cannon, To bundle time away That the night come. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey It was the mask engaged your mind, Old Fool... 28.03.03, 05:52 "PUT off that mask of burning gold With emerald eyes." "O no, my dear, you make so bold To find if hearts be wild and wise, And yet not cold." "I would but find what's there to find, Love or deceit." "It was the mask engaged your mind, And after set your heart to beat, Not what's behind." "But lest you are my enemy, I must enquire." "O no, my dear, let all that be; What matter, so there is but fire In you, in me?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: chello.pl NIE JEST serwerem francuskim... IP: *.chello.pl 28.03.03, 05:21 O, przepraszam, zapomniałem Co słychać w Baile Átha Cliath? Całuski, mordeczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Dlugo myslales, Sklerozo, nad tym Dublinem... IP: *.chello.pl 28.03.03, 05:38 Popatrz, jak cicho... jesteśmy już sami... tylko ja i ty... A ty nadal taka piękna od 40 lat... Róże do twych stóp... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Czy ty mnie z maja matka nie mylisz, Dziadygo IP: *.chello.pl 28.03.03, 05:50 A jakżebym śmiał! Już w kołysce taka urocza byłaś... Gdzie się podziała ta koszmarna wiedźma, którą tu wszyscy widzieli?.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey THIS night has been so strange, Dziadygo... 28.03.03, 05:59 THIS night has been so strange that it seemed As if the hair stood up on my head. From going-down of the sun I have dreamed That women laughing, or timid or wild, In rustle of lace or silken stuff, Climbed up my creaking stair. They had read All I had rhymed of that monstrous thing Returned and yet unrequited love. They stood in the door and stood between My great wood lectern and the fire Till I could hear their hearts beating: One is a harlot, and one a child That never looked upon man with desire. And one, it may be, a queen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: THIS night has been so strange, Dziadygo... IP: *.chello.pl 28.03.03, 06:03 Chyba jednak skuna popalasz. tanio, prawie legalnie, bo w UK !).TO SKUN.Klasyczne objawy Ale i tak cię kocham na zawsze, buziaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: To nie skun, Erudyto, to Yeats... IP: *.chello.pl 28.03.03, 06:14 Ja też cytowałem (z 5 lutego 2003) A Yeats po skunie najlepiej wchodzi w serce i w duszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Z Yeatsem...po francusku? Ty stary zberezniku IP: *.chello.pl 28.03.03, 06:23 Ach, pani się gniewa... Już nie śmiem prosić choć rąbek uśmiechu Lecz cóż okrutna wkraczasz między drzewa i znikasz jakby wspomnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I HAVE heard the pigeons of the Seven Woods 28.03.03, 06:43 I HAVE heard the pigeons of the Seven Woods Make their faint thunder, and the garden bees Hum in the lime-tree flowers; and put away The unavailing outcries and the old bitterness That empty the heart. I have forgot awhile Tara uprooted, and new commonness Upon the throne and crying about the streets And hanging its paper flowers from post to post, Because it is alone of all things happy. I am contented, for I know that Quiet Wanders laughing and eating her wild heart Among pigeons and bees, while that Great Archer, Who but awaits His hour to shoot, still hangs A cloudy quiver over Pairc-na-lee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: I HAVE heard the pigeons of the Seven Woods IP: *.chello.pl 28.03.03, 06:45 Gdy tak dotykam twojego ramienia jesteś galaktyką wirującą wokół jabłoni... Pa, słonko, już czas na sen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: All we are saying is ............dzieki IP: *.nv.nv.cox.net 28.03.03, 02:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: All we are saying is ............dzieki IP: *.dyn.optonline.net 28.03.03, 04:07 A komu Ty ze sie tak wyraze dziekujesz? Niestety,ale wojna wbrew przewidywaniom nie potrwa az tak krotko. Ale to bardzo dobrze;swiatu potrzeba wojny!!! Im dluzej ona potrwa,tym krocej bedzie potem do nastepnej. : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily Re: All we are saying is ............dzieki IP: *.nv.nv.cox.net 28.03.03, 04:30 Gość portalu: dziki napisał(a): > > A komu Ty ze sie tak wyraze dziekujesz? > Niestety,ale wojna wbrew przewidywaniom nie potrwa > az tak krotko. > Ale to bardzo dobrze;swiatu potrzeba wojny!!! > Im dluzej ona potrwa,tym krocej bedzie potem do > nastepnej. > OK, zglos sie na ochotnika....... zolnierze zostali na nia wyslani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: All we are saying is ............dzieki IP: *.dyn.optonline.net 28.03.03, 05:36 Gość portalu: Emily napisał(a): > > OK, zglos sie na ochotnika....... zolnierze zostali na nia wyslani. Wiem,ze zostali wyslani. i co z tego ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Back to the Army again, sergeant... 28.03.03, 06:22 I'm 'ere in a ticky ulster an' a broken billycock 'at, A-layin' on to the sergeant I don't know a gun from a bat; My shirt's doin' duty for jacket, my sock's stickin' out o' my boots, An' I'm learnin' the damned old goose-step along o' the new recruits! Back to the Army again, sergeant, Back to the Army again. Don't look so 'ard, for I 'aven't no card, I'm back to the Army again! I done my six years' service. 'Er Majesty sez: "Good-day -- You'll please to come when you're rung for, an' 'ere's your 'ole back-pay; An' fourpence a day for baccy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily do dzikiego IP: *.nv.nv.cox.net 28.03.03, 13:03 Gość portalu: dziki napisał(a): > Gość portalu: Emily napisał(a): > > > > > OK, zglos sie na ochotnika....... zolnierze zostali na nia wyslani. > > Wiem,ze zostali wyslani. > i co z tego ? > > :( > Dzien dobry, z tego to, ze oni nie chca umierac za czyjes szalone kaprysy i maja prawo do zycia. za wojna zaborcza maja prawo byc tylko Ci, ktorzy gptowi sa na niej UMIERAC! :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey We are not ruled by murderers, but only -- by... 28.03.03, 06:26 Help for a patriot distressed, a spotless spirit hurt, Help for an honourable clan sore trampled in the dirt! From Queenstown Bay to Donegal, O listen to my song, The honourable gentlemen have suffered grievous wrong. Their noble names were mentioned Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Debiljutown się to będzie nazywało IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 04:01 Gość portalu: a psik napisał(a): > To drugie co do wielkości po po bagdadzkim lotnisko w Iraku - od > wczoraj noszące nieoficjalnie nazwę Lotniska im. prezydenta Busha > > a Bagda jak sie edzie nazywal ? Bushtown czy Rumsfeld City ? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey The earth is full of anger.... 28.03.03, 06:33 The earth is full of anger, The seas are dark with wrath, The Nations in their harness Go up against our path: CJehovah of the Thunders, Lord God of Battles, aid! High lust and froward bearing, Proud heart, rebellious brow -- Deaf ear and soul uncaring, We seek Thy mercy now! The sinner that forswore Thee, The fool that passed Thee by, Our times are known before Thee -- Lord, grant us strength to die! For those who kneel beside us At altars not Thine own, Who lack the lights that guide us, Lord, let their faith atone. If wrong we did to call them, By honour bound they came; Let not Thy Wrath befall them, But deal to us the blame. From panic, pride, and terror, Revenge that knows no rein, Light haste and lawless error, Protect us yet again. Cloak Thou our undeserving, Make firm the shuddering breath, In silence and unswerving To taste Thy lesser death! Ah, Mary pierced with sorrow, Remember, reach and save The soul that comes to-morrow Before the God that gave! Since each was born of woman, For each at utter need -- True comrade and true foeman -- Madonna, intercede! E'en now their vanguard gathers, E'en now we face the fray -- As Thou didst help our fathers, Help Thou our host to-day! Fulfilled of signs and wonders, In life, in death made clear -- Jehovah of the Thunders, Lord God of Battles, hear! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: The earth is full of anger.... IP: *.chello.pl 28.03.03, 06:42 Żegnaj okrutna Gdzieś przyszłymi laty Twoje wspomnienie wróci spośród lasów Lecz może kiedyś wybaczysz mą nieśmiałą prośbę Gorąco ściskam i równie całuję Czas na sen Może mi się przyśnisz... to będzie najpiękniejszy sen w tym życiu... Odpowiedz Link Zgłoś