09.01.07, 01:58
Gdzie mozna przeczytac prawo mowiace ze obywatele US maja obowiazek placenia
podatku dochodowego? Czy ktos ma jakies informacje na ten temat? W ponizszym
materiale nawet eksperci podatkowi niepotrafia tego wskazac, moze ktos z
forumowiczow potrafi wyjasnic ta "fiskuśnią" zagadke?

video.google.com/videoplay?docid=-4312730277175242198&q=from+freedom+to+fascism

www.freedomtofascism.com/
Obserwuj wątek
    • felusiak1 W Konstytucji 09.01.07, 04:09
      która mówi, że prawa uchwala Kongres i prawo musi byc respektowane.
      • 1wsze_gacie_usa Re: W Konstytucji 09.01.07, 19:06
        felusiak1 napisała:

> która mówi, że prawa uchwala Kongres i prawo musi byc respektowane.

Oczywiscie ze PRAWO musi byc respektowane, dlatego tez chce to PRAWO, mowiace
        ze mam obowiazek placenia tego podatku, PRZECZYTAC. Gdzie ono jest, wskaz mi i
        bedzie sprawa zalatwiona. Jesli nie potrafisz wskazac takiego prawa nie nie mow
        czegos co nie jest odpowiedzia na zadane pytanie.
        • felusiak1 Re: W Konstytucji 09.01.07, 22:11
          US Code Title 26 > Subtitle A > Chapter I > Subchapter A >
          > Part I > § 1.
          www.law.cornell.edu/uscode/26/usc_sup_01_26.html
          • 1wsze_gacie_usa Re: W Konstytucji 10.01.07, 00:59
            felusiak1 napisała:

> US Code Title 26 > Subtitle A > Chapter I > Subchapter A >
            > > Part I > § 1.
            > www.law.cornell.edu/uscode/26/usc_sup_01_26.html

Jestes geniuszem, zglos sie do autora filmu from "F to F", on nie moze sie tego
            doprosic od najwiekszych specow podatkowych w samym IRS, a ty to wiesz. Cos
            taki skryty, podziel sie wiedza niech obywatele nie czuja sie ze sa rypani w
            bambuko od lat.
          • 1wsze_gacie_usa Re: W Konstytucji 10.01.07, 01:06
            felusiak1 napisała:

> US Code Title 26 > Subtitle A > Chapter I > Subchapter A >
            > > Part I > § 1.
            > www.law.cornell.edu/uscode/26/usc_sup_01_26.html

W jakim celu strugasz takiego idiote? Nie rozumiesz pytania? Moze sobie
            obejrzyj film zanim ponownie cos bekniesz jak przezarta krowa na pastwisku.
            • felusiak1 Re: W Konstytucji 10.01.07, 03:08
              Trzeba było na początku zaznaczyć, że te naiwne bzdety, które mówi Russo są
              objawioną prawdą to nie strzępiłbym sobie języka.
              Zatrudnij Russo jako swojego doradcę podatkowego i do kontraktu dopisz klauzulę
              zmuszającą go do rehularnego oswiedzania ciebie ..... w wiezieniu. Good luck.
              • 1wsze_gacie_usa Re: W Konstytucji 10.01.07, 03:54
                felusiak1 napisała:

> Trzeba było na początku zaznaczyć, że te naiwne bzdety, które mówi Russo są
                > objawioną prawdą to nie strzępiłbym sobie języka.
                > Zatrudnij Russo jako swojego doradcę podatkowego i do kontraktu dopisz
                klauzulę
                > zmuszającą go do rehularnego oswiedzania ciebie ..... w wiezieniu. Good luck.

koles, albo wskaz PRAWO w Konstytucji ktore mnie zobowiazuje do tego podatku
                albo stul uszy po sobie, schowaj ogon i zmykaj do dziury. Jestes jednak tepym
                prowokatorem i nie warto z toba zamienic nawet jednego zdania. Do wiezienia
                oszolomie to mozna kogos wsadzic jak zlamie prawo, jak go nie zlamie to nikt
                nikogo w demokratycznym panstwie do pudla nie wsadza. Zrob sobie przysluge i
                obejrzyj material ktory przytoczylem, to tez niestety pracuje dla takich jak ty
                pajacykow.
                • felusiak1 Re: W Konstytucji 10.01.07, 04:21
                  No widzisz. Mam odmienne od twojego zdanie w dodatku osadzone w Konstytucji,
                  wyrokach Sądu Najwyższego i US Code a nie na agitpropagandowym filmiku i to jest
                  powód aby nazwać mnie tępym prowokatorem.
                  Miły i uprzejmy kolego, pan Russo sprzedaje ci snake oil a ty pijesz to jak
                  źródlana wodę.
                  "Materiał" który przytoczyłeś nie jest do oglądania. Nie lubie agitpropagandy
                  a ta russowa jest szyta szpagatem i na dodatek kłamliwa.
                  Bardzo pragnąłbym nie płacić podatków. Uważam, że rząd federalny marnotrawi
                  podatkowe pieniadze i zajmuje sie rzeczami, który winne być w gestii rządów
                  stanowych, ale to zupełnie co innego niż pie_dolenie bzdetów jak robi to pan
                  Russo, który celowo dezinformuje albo nie wie o czym mówi.
                  Sam spójrz krytycznym okiem i wyszukaj sobie co oznacza "Apportioned" którym pan
                  Russo zongluje a sam dokonasz odkrycia, ze klamie. Zajrzyj tez do wyroku Sadu
                  Najwyższego na który powołuje sie Russo a odkryjesz, że SN w tymze wyroku
                  potwierdza legalność nakładania podatków przez rzad federalny zanim wprowadzono
                  16 Poprawkę.
                  Mnie od tych bzdetów nie ubedzie a tyobie doradzam nieco krytycyzmu miast wiary
                  w dogmaty.
                  • 1wsze_gacie_usa Re: W Konstytucji 10.01.07, 20:07
                    felusiak1 napisała:

> No widzisz. Mam odmienne od twojego zdanie w dodatku osadzone w Konstytucji,
                    > wyrokach Sądu Najwyższego i US Code a nie na agitpropagandowym filmiku i to
                    jes
                    > t
                    > powód aby nazwać mnie tępym prowokatorem.
                    > Miły i uprzejmy kolego, pan Russo sprzedaje ci snake oil a ty pijesz to jak
                    > źródlana wodę.
                    > "Materiał" który przytoczyłeś nie jest do oglądania. Nie lubie agitpropagandy
                    > a ta russowa jest szyta szpagatem i na dodatek kłamliwa.
                    > Bardzo pragnąłbym nie płacić podatków. Uważam, że rząd federalny marnotrawi
                    > podatkowe pieniadze i zajmuje sie rzeczami, który winne być w gestii rządów
                    > stanowych, ale to zupełnie co innego niż pie_dolenie bzdetów jak robi to pan
                    > Russo, który celowo dezinformuje albo nie wie o czym mówi.
                    > Sam spójrz krytycznym okiem i wyszukaj sobie co oznacza "Apportioned" którym
                    pa
                    > n
                    > Russo zongluje a sam dokonasz odkrycia, ze klamie. Zajrzyj tez do wyroku Sadu
                    > Najwyższego na który powołuje sie Russo a odkryjesz, że SN w tymze wyroku
                    > potwierdza legalność nakładania podatków przez rzad federalny zanim
                    wprowadzono
                    > 16 Poprawkę.
                    > Mnie od tych bzdetów nie ubedzie a tyobie doradzam nieco krytycyzmu miast
                    wiary
                    > w dogmaty.

Jeszcze raz. Ja mam gleboko gdzies pana Russo, ja zadaje tylko pytanie gdzie
                    moge przeczytac w Konstytucji ze jestem zobligowany do placenia podatku od
                    moich zarobionych pieniedzy? Nie wskazuj mi na wyroki sadu jakiegokolwiek i na
                    paragrafy z IRS-u czy innych bzdurnych i zlodziejskich organizacji rzadowych.
                    Wskaz mi na punk w US Konstytucji w ktorym przeczytam ze MUSZE i mam OBOWIAZEK
                    placenia podatku dochodowego. Jesli nie potrafisz tego wskazac to przepros mnie
                    i wszytskich ktorzy pod presja sily i przewagi jaka posiada rzad sa zmuszani do
                    placenia daniny sciaganej z nich nielegalnie od lat?

Mam nadzieje ze tym razem zrozumiesz o co pytam, sprawiasz czasami wrazenie ze
                    nie rozumiesz po polsku.
                    • felusiak1 Re: W Konstytucji 10.01.07, 23:37
                      Sąd Najwyższy jest sądem konstytucyjnym i jego werdykty sa obowiazującym prawem.
                      W Konstytucji nie ma nigdzie wyszczególnionego prawa do prywatności na którym
                      zasadza sie prawo do aborcji. W 1973 roku sąd uznał, ze kazdy z nas takie prawo
                      do prywtności posiada i możesz pluć i tupać do woli ale to nie zmienia wykładni
                      prawa.
                      Dokładnie tak samo jest ze wszystkimi artykułami Konstytucji.
                      Wiem, że trudno to pojąc szczególnie kiedy emocje biorą górę nad logiką.

Moja rada. Nie płać podatków i kiedy IRS wniesie pozew powiedz sędziemu, że
                      ogladałeś w internecie taki doskonały film i stamtad dowiedziałeś się, że
                      podatki sa nielegalne. Zaproś mnie na rozprawę. Będę miał ubaw po pachy.
                      • 1wsze_gacie_usa Re: W Konstytucji 11.01.07, 17:36
                        felusiak1 napisała:

> Sąd Najwyższy jest sądem konstytucyjnym i jego werdykty sa obowiazującym
                        prawem
                        > .
                        > W Konstytucji nie ma nigdzie wyszczególnionego prawa do prywatności na którym
                        > zasadza sie prawo do aborcji. W 1973 roku sąd uznał, ze kazdy z nas takie
                        prawo

Prawem do prywatnosci jest rowniez prawo do swobodnej wymiany informacji przez
                        tel. bez obaway podsluchu. Kolego, to co sad uchwalil a to co jest, to zupelnie
                        dwie rozne sprawy. W Konstystucji nigdzie nie jest napisane ze ja jako obywatel
                        Stanow Zjednoczonych mam OBOWIAZEK KONSTYTUCYJNY placenia podatku dochodowego.
                        Gdybys sobie zrobil przysluge i obejrzal material Russo moze wyciagnalbys
                        wniosek ze faktycznie jestes okradany. Sa ludzie ktorzy nie placa od lat i nikt
                        ich do wiezienia wsadzic nie moze i nie wsadza. Jak to obecny prezydent wyrazil
                        sie o naszewj Konstytucji, ze jest to tylko kawalek papieru? Zaden sad, nawet
                        ten najwyzszy nie jest Konstytucja ktora wyraznie mowi co mamy obowiazek czynic
                        i jakie mamy prawa jako obywatele tego kraju. Po raz ostatni, wskaz mi w
                        Konstytucji gdzie tam pisze iz mam obowiazek placenia podatku od moich
                        dochodow. Jesli nie potrafisz tego wskazac zastanow sie sam co bzdecisz, bo
                        bzdecisz rowniez przeciwko samemu sobie. Chyba ze nie jestes obywatelem tego
                        kraju lecz zupelnie innego!?!

> do prywtności posiada i możesz pluć i tupać do woli ale to nie zmienia
                        wykładni
                        > prawa.
                        • felusiak1 Re: W Konstytucji 11.01.07, 18:03
                          Drogi kolego, piszesz bzdury i na dobra sprawę nie mam pojęcia dlaczego to robisz.
                          Zreszta nie masz pojęcia o wielu rzeczach i zapewne dlatego bzdurzysz.
                          Tak jak powiedziałem. W sądzie powiedz , że taki film widziałeś i sędzia napewno
                          umorzy sprawę. No bo jak nie ma takiego zapisu w Konstytucji to sędzia o tym też
                          wie i puści cię wolno.
                        • thannatos Re: W Konstytucji 11.01.07, 22:22
                          1wsze_gacie_usa napisała:
                          >wniosek ze faktycznie jestes okradany.

Drogi prosiaczku. Rzadko staje po stronie felusiaka, ale tym razem ma racje,
                          choc chyba nie potrafi tego tak ujac, abys zrozumial. Sadzac z Twojej
                          polszczyzny, nie urodziles sie w USA. Jestes wiec obywatelem "naturalizowanym".
                          Czyli swiadomie przyjales USA takimi jakimi sa, a nie zostales na nie skazany
                          przez urodzenie. Wiec nie badz bardziej amerykanski od Amerykanow (ktorzy w
                          przytlaczajacej wiekszosci placa spokojnie podatek federalny). To raz.

A dwa - jesli rzadowi federalnemu te pieniadze sa potrzebne to wyciagnie je z
                          Ciebie, chociazbys sobie je regularnie chowal za pomoca doglebnej lewatywy. I to
                          jest fakt oczywisty. Czy zrobi to podatkiem bezposrednim, czy posrednim
                          znaczenie ma jedynie takie, ze podatek posredni bedzie wymagal mniejszej armii
                          nierobow nazywanych urzednikami, bo beda oni przypisani do 50 stanow, a nie do
                          300 mln mieszkancow (bo kazdy stan i tak ma wlasnych urzedoli podatkowych).
                          Recze Ci, ze jezeli rozwiazanoby IRS, RZECZYWISTE podatki placone przez
                          przecietnego Amerykanina NIE zmalalyby. I kazdy o zdrowych zmyslach to wie. A ze
                          Ty sie do takowych najwyrazniej nie zaliczasz, to bijesz piane...
                          • felusiak1 Re: W Konstytucji 12.01.07, 03:05
                            Boże kochany, w jednym łózku z felusiakiem. fstyć siem.
                          • gosc88 Ok, to zaczyna byc naprawde ciekawe: 12.01.07, 04:50
                            Czy w konstytucji jakiegokolwiek kraju na swiecie jest zapisek o placeniu
                            podatku dochodowego przez obywateli jako ich obywatelskim obowiazku ??

Jesli takie kraje istnieja to czy USA jest jednym z nich ??
                            • thannatos Re: Ok, to zaczyna byc naprawde ciekawe: 12.01.07, 15:13
                              gosc88 napisał:

> Czy w konstytucji jakiegokolwiek kraju na swiecie jest zapisek o placeniu
                              > podatku dochodowego przez obywateli jako ich obywatelskim obowiazku ??
                              >
                              > Jesli takie kraje istnieja to czy USA jest jednym z nich ??

To nie jest takie proste w USA. W krajach typu Polska sprawa jest niezbyt
                              skomplikowana:

"KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
                              z dnia 2 kwietnia 1997 r.
                              Art. 217.
                              Nakładanie podatków, innych danin publicznych, określanie podmiotów, przedmiotów
                              opodatkowania i stawek podatkowych, a także zasad przyznawania ulg i umorzeń
                              oraz kategorii podmiotów zwolnionych od podatków następuje w drodze ustawy."

A jest tak dlatego, ze Polska nie jest panstwem federacyjnym. Pamietajmy jednak,
                              ze Polska jest CZESCIA panstwa federacyjnego (Unii Europejskiej). No i teraz
                              pytanie - czy jesli Parlament Europejski nalozylby na Polakow podatek
                              bezposredni, to czy zostalby on przez Polakow zaakceptowany? Sadze, ze nie. A
                              przeciez kazdy z nas placi podatek UE w postaci podatku posredniego:
                              www.mf.gov.pl/dokument.php?dzial=153&id=44106

Wiec czemu nie zamienic tego na podatek bezposredni? Ano temu, ze podatek
                              bezposredni, po pierwsze, wymagalby o wiele wiekszej rzeczy darmozjadow (czyli
                              urzednikow), gdyz dublowalby systemy podatkowe panstw federacji. Po drugie,
                              kazdy z nas musialby sie rozliczac z dwoma, a nie z jednym urzedem podatkowym.
                              Po trzecie, blizsza koszula cialu. Pieniedzy oddawanych UE przez Polske nie
                              widzimy, a wyjecie tych samych pieniedzy z naszego konta bankowego bylyby dla
                              nas bolesne.

Wniosek z tego jasny, ze lepszym systemem w panstwie federacyjnym jest posredni
                              podatek dla rzadu federalnego.

Ale... w USA istnieje juz podatek bezposredni i to prawie od 100 lat. Odkrecenie
                              tego teraz byloby szalenie ciezkie i wprowadziloby wieloletni zamet prawny. A i
                              tak zabrano by nam z kieszeni DOKLADNIE TE SAME pieniadze. Stare porzekadlo
                              mowi: "Lepsze jest wrogiem dobrego". I ta wlasnie stara zasada decyduje o
                              fakcie, ze walka o zniesienie podatku federalnego w USA jest walka z wiatrakami.
                              • gosc88 thannatos , chyle czola przed twoja wiedza, ja 12.01.07, 16:14
                                jestem bezsprzecznie laikiem w omawianej tu dziedzinie. Ale jednak wydaje mi
                                sie, ze powinno byc mozliwe odpowiedziec w kategorii (TAK/NIE) na ponizsze 2
                                pytania:

1 Czy konstytucji jakiegokolwiek kraju na swiecie jest zapisek o placeniu
                                podatku dochodowego przez obywateli jako ich obywatelskim obowiazku ??

2 Jesli takie kraje istnieja to czy USA jest jednym z nich ??
                                • thannatos Re: thannatos , chyle czola przed twoja wiedza, 12.01.07, 17:34
                                  gosc88 napisał:

> jestem bezsprzecznie laikiem w omawianej tu dziedzinie. Ale jednak wydaje mi
                                  > sie, ze powinno byc mozliwe odpowiedziec w kategorii (TAK/NIE) na ponizsze 2
                                  > pytania:
                                  >
                                  > 1 Czy konstytucji jakiegokolwiek kraju na swiecie jest zapisek o placeniu
                                  > podatku dochodowego przez obywateli jako ich obywatelskim obowiazku ??
                                  >

Nie jestem specem od podatkow, moge tylko sluzyc moja wiedza domoroslego
                                  historyka (ot, takie hobby).

Otoz, jesli chodzi o KRAJE, zapis o podatku bezporednim od dochodow znajdowal
                                  sie juz na przyklad w konstytucji francuskiej:

"Konstytucja francuska z 3 września 1791 roku
                                  Art. 2. Aby zostać obywatelem czynnym, należy:
                                  [...]
                                  - płacić w jakimkolwiek miejscu królestwa podatek bezpośredni, równy co najmniej
                                  wartości pracy trzydniowej i przedstawić na to pokwitowanie;"

Czyli jak najbardziej, przyklady takowe mozna znalezc.

> 2 Jesli takie kraje istnieja to czy USA jest jednym z nich ??

Jak juz wspomnialem, pytanie to jest nieprecyzyjne. USA nie jest tak naprawde
                                  KRAJEM - jest federacja krajow, jesli rozpatrujemy polityke WEWNETRZNA. Czyli
                                  pytanie powinno brzmiec: "Czy istnieja FEDERACJE, w ktorych konstytucji jest
                                  zapis o podatku bezposrednim od dochodow?". Niezaleznie jednak od formy pytania,
                                  odpowiedz na pierwsza jego czesc brzmi: TAK. Przyklad ponizej:

"Konstytucja Federalna Konfederacji Szwajcarskiej

Artykuł 128 Podatki bezpośrednie
                                  1. Federacja może pobierać bezpośredni podatek:
                                  a. najwyżej 11,5 % od dochodów osób fizycznych;
                                  b. najwyżej 9,8 % od czystego zysku osób prawnych;
                                  c. najwyżej 0,825 promila od kapitału i rezerw osób prawnych."

Wracajac do pozostalej czesci pytania:

W konstytucji USA NIE ma zapisu o podatkach bezposrednich od dochodow osob
                                  fizycznych. I przez dlugi czas trwania Federacji USA nie istnial taki podatek
                                  bezposredni. Polecam podany wczesniej przeze mnie link:
                                  www.worldnewsstand.net/law/Rivera_course.htm

Zostal on, po nieudanej probie roku 1894, oficjalnie wprowadzony w 1913 roku.
                                  Kwestia jednak jest nie to czy jest zapis o podatku bezposrednim, tylko czy jest
                                  zapis ZAKAZUJACY tego podatku. Wrecz przeciwnie:

"KONSTYTUCJA STANÓW ZJEDNOCZONYCH AMERYKI

8. Kongres będzie miał prawo:

- nakładać i ściągać podatki, cła, opłaty i akcyzy, spłacać długi, stanowić w
                                  sprawach obrony i powszechnego dobra Stanów Zjednoczonych, wszystkie jednak
                                  podatki, opłaty i akcyzy mają być jednolite na całym obszarze Stanów Zjednoczonych;
                                  [...]
                                  POPRAWKA XVI
                                  Kongres ma prawo nakładać i ściągać podatki od wszelkiego rodzaju dochodów i nie
                                  musi przy tym uwzględniać ani proporcjonalnego rozdziału między poszczególne
                                  Stany, ani też jakichkolwiek szacunków lub spisów ludności.
                                  1913"

Powiedz mi, czy widzisz tu ZAKAZ nalozenia podatku bezposredniego od dochodow
                                  osob fizycznych? Wiec dlaczego mialby on byc SPRZECZNY z konstytucja? JEst on
                                  jedynie mniej sensowny technicznie w panstwach federacyjnych i tu mozna miec
                                  pretensje do USA, ze go maja. Ale nie widze zadnej sprzecznosci (dlatego go
                                  place :D).

Jesli chcesz poczytac szczegolowo o sprawie, polecam:
                                  www.irs.gov/pub/irs-utl/friv_tax.pdf
                                  • 1wsze_gacie_usa Re: thannatos , chyle czola przed twoja wiedza, 12.01.07, 17:43
                                    thannatos napisał:

> Powiedz mi, czy widzisz tu ZAKAZ nalozenia podatku bezposredniego od dochodow
                                    > osob fizycznych? Wiec dlaczego mialby on byc SPRZECZNY z konstytucja? JEst on
                                    > jedynie mniej sensowny technicznie w panstwach federacyjnych i tu mozna miec
                                    > pretensje do USA, ze go maja. Ale nie widze zadnej sprzecznosci (dlatego go
                                    > place :D).
                                    >

Nie ma zakazu pobierania ale nie ma te NAKAZU placenia. W zwiazku z powyzszym
                                    taki podatek jes podatkiem ktory moze byc placony przez obywatela ale NIE MUSI.
                                    Kazde zmuszanie do powyzszego jest lamaniem praw obywatelskich ktore daje nam
                                    Konstutucja.

ps: nie rozumiem jednego. Dlaczego nie mogles w ten sposob wypowiedziec sie
                                    wczesniej. Czyzby moje pytanie wstepne nylo az tak skomplikowane?
                                    > Jesli chcesz poczytac szczegolowo o sprawie, polecam:
                                    > www.irs.gov/pub/irs-utl/friv_tax.pdf
                                    >
                                    >
                                    • thannatos Re: thannatos , chyle czola przed twoja wiedza, 12.01.07, 17:48
                                      Czlowieku, PRZECZYTAJ napierw odpowiedz prawnikow IRS, a POTEM sie do niej
                                      ustosunkuj. Ten Twoj film bez przerwy bajdurzy, ze IRS unika odpowiedzi na
                                      pytanie. Otoz dwa miesiace temu (niecale) PRZESTAL unikac i opublikowal prawne
                                      uzasadnienie swego stanowiska. Ale Ty albo czytasz z predkoscia swiatla albo
                                      jestes jasnowidzem i wiesz co oni napisali, bo komentujesz....

Moze potworze, jesli nie zauwazyles:
                                      www.irs.gov/pub/irs-utl/friv_tax.pdf

Przeczytaj, pomysl, porozmawiamy.
                                      • thannatos Errata 12.01.07, 17:56
                                        Jest: "Moze potworze,", powinno byc: "Moze powtorze". :P
                                      • 1wsze_gacie_usa Re: thannatos , chyle czola przed twoja wiedza, 12.01.07, 17:56
                                        thannatos napisał:

> Czlowieku, PRZECZYTAJ napierw odpowiedz prawnikow IRS,

Wiesz co, kiedys wiele lat temu jeden z moich przyjaciol zostal aresztowany za
                                        roznoszenie "nielegalnych" ulotek. Powiedziano mu ze jak nie rozumie to na
                                        sprawie sadowej mu to wytlumacza. Tak mialo sie to do zgodnosci z obowiazujacym
                                        prawem jak przytaczana przez ciebie odpowiedz prawnikow IRS-u.
                                        • thannatos Re: thannatos , chyle czola przed twoja wiedza, 12.01.07, 18:24
                                          Ehh, no coz, nie z takimi betonami jak Ty tu juz dyskutowalem, wiec byl czas
                                          przywyknac...

Drogi niezbyt rozgarniety, a juz na pewno nie majacy pojecia o prawoznawstwie,
                                          prosiaczku, popelniasz niewybaczalny blad mylenia Konstytucji z PRAWEM.

Konstytucja jakiegokolwiek kraju naklada jedynie mniej lub bardzie ogolne ramy,
                                          w ZAKRESIE KTORYCH pozostale PRAWA danego kraju maja sie znajdowac. Wiem, ze to
                                          trudno pojac, ale moze jeszcze raz, powoli:

Konstytucja NIE jest ROWNA P_R_A_W_U danego kraju.

Jest tylko P_U_N_K_T_E_M____W_Y_J_S_C_I_A dla prawa danego kraju.

Prawo zas sklada sie w zaleznosci od ram nalozonych przez Konstytucje z:
                                          ustaw,
                                          uchwal,
                                          rozporzadzen, tudziez
                                          dekretow oraz kodeksow, a takze w niektorych krajach
                                          decyzji sadow/trybunalow.

Jezeli jakikowiek przepis znajduje sie w USTAWIE, UCHWALE, ROZPORZADZENIU,
                                          DEKRECIE LUB KODEKSIE lub tez w decyzji sadu/trybunalu i NIE JEST SPRZECZNY Z
                                          KONSTYTUCJA - jest on OBOWIAZUJACYM PRAWEM.

Juz zrozumiales czy mam jezykiem migowym przetlumaczyc?

A teraz wrocmy do Twojego PIERWSZEGO PYTANIA, ktorego podobniez nie zrozumielismy:

Cytuje: "Gdzie mozna przeczytac prawo mowiace ze obywatele US maja obowiazek
                                          placenia podatku dochodowego?".

W trakcie tego watku zostaly podane Ci szczegolowe przepisy PRAWNE federacji USA
                                          odnosnie bezposredniego podatku dochodowego. Co stanowilo DOKLADNA odpowiedz na
                                          zadane pytanie. Zostalo Ci rowniez udowodnione, ze te konkretne przepisy te NIE
                                          SA SPRZECZNE Z KONSTYTUCJA, a wiec sa PRAWEM na terenie federacji USA. A wiec
                                          zostalo Ci pokazane PRAWO "mowiace ze obywatele US maja obowiazek placenia
                                          podatku dochodowego".

Czego nie zrozumiales?

Ps. Na zakonczenie - tak dla wprawy, pokaz mi gdzie w Konstytucji POLSKIEJ jest
                                          NAKAZ placenia bezposredniego podatku od dochodow?
                                  • gosc88 Czy brak ZAKAZU jest rownoznaczny z 12.01.07, 18:02
                                    NAKAZEM ?? Raczej NIE.
                                    Wyglada wiec na to, ze konstytucja USA pozostawia "wolna reke" obywatelowi USA
                                    w kwestii placenia podatku dochodowego.

• 1wsze_gacie_usa Re: Czy brak ZAKAZU jest rownoznaczny z 12.01.07, 18:09
                                      gosc88 napisał:

> NAKAZEM ?? Raczej NIE.
                                      > Wyglada wiec na to, ze konstytucja USA pozostawia "wolna reke" obywatelowi
                                      USA
                                      > w kwestii placenia podatku dochodowego.
                                      >

I to jeswt PRAWIDLOWA odpowiedz. Podatek dochodowy jest podatkiem ktory moze
                                      byc placony, ale nie musi. Kazda instytucja zmuszajaca do placenie tej daniny
                                      dziala wbrew Konstytucji. Jak widac niektorym jest bardzo trudno zauwazyc ta
                                      prosta roznice, a szkoda.
                                      • thannatos Re: Czy brak ZAKAZU jest rownoznaczny z 12.01.07, 18:58

>Kazda instytucja zmuszajaca do placenie tej daniny
                                        > dziala wbrew Konstytucji.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=55171129&a=55415350
                              • 1wsze_gacie_usa Re: Ok, to zaczyna byc naprawde ciekawe: 12.01.07, 17:35
                                thannatos napisał:

A i
                                > tak zabrano by nam z kieszeni DOKLADNIE TE SAME pieniadze. Stare porzekadlo
                                > mowi: "Lepsze jest wrogiem dobrego". I ta wlasnie stara zasada decyduje o
                                > fakcie, ze walka o zniesienie podatku federalnego w USA jest walka z
                                wiatrakami.

Czy w moim poscie wprowadzajacym jest cos na temat walki? Przytocz tekst z
                                Konstytucji ze ten podatek jest naszym prawem i bedzie po temacie. Jestes, mam
                                takie wrazenie, na tyle rozgarniety ze potrafisz zrozumiec i rozroznic zwykle
                                pytanie, czy Konstutucja nam to nakazuje? od pytania, jak mam zrobic zeby nie
                                placic?

ps: wybacz, ale nie moge sie powstrzymac "mily prosiaczku"
                                • felusiak1 Ty naprawdę cieżki przypadek jesteś 13.01.07, 01:57
                                  Konstytucja daje rządowi prawo do nakładania podatków. Te nakładane są z mocy
                                  ustawy, która z kolei nakłada na obywatel obowiazek płacenia. Ustawa używa słowa
                                  "imposed" a nie "proposed" albo "offered" albo "considered".
                                  Masz tu, poczytaj sobie i juz przestań bzdurzyć
                                  evans-legal.com/dan/tpfaq.html
                          • 1wsze_gacie_usa Re: W Konstytucji 12.01.07, 17:24
                            Mily kolezko, nie wiem dlaczego jestem dla ciebie drogi a juz skad prosiaczek
                            to prawdziwy sekret. No ale skoro tak lubisz to sobie mozesz miec.

Wracajac do tematu. Czy ani Ty ani felusiak nie potraficie skoncentrowac sie na
                            pytaniu ktore zadalem? Prosilem o wskazanie w Konstytucji gdzie jest napisane
                            ze mamy obowiazek placenia tego podatku. Zamiast konkretnej odpowiedzi na moje
                            pytanie otrzymuje od felusiaka za kazdym razem stek bzdet nie na temat i
                            dziecinne nasmiewanie sie nie wnoszace nic. Ze strony tamtego nie mozna
                            spodziewac sie niczego konstruktywnego. On zawsze nadaje w ten sam sposob
                            zbaczajac z tematu lub najzwyczajniej drwiac i wyzywajac swojego rozmowce od
                            glupcow. Nigdy jeszcze nie przeczytalem zeby felusiak wypowiedzial sie
                            konstruktywnie na temat w ktorym ktos ma odmienne zdanie od jego. Konczy sie to
                            zawsze lub zaczyna od, wez tabletki, idz do lekarza lub cos w tym rodzaju.

thannatos napisał:

> Drogi prosiaczku. Rzadko staje po stronie felusiaka, ale tym razem ma racje,
                            > choc chyba nie potrafi tego tak ujac, abys zrozumial.

Ja sadze ze to ktos inny nie rozumie. Odpowiedz mi na moje pytanie, nie
                            udzielaj porad ani nie wyciagaj wnioskow gdzie sie urodzilem, to nie jest w
                            temacie.

Sadzac z Twojej
                            > polszczyzny, nie urodziles sie w USA. Jestes wiec
                            obywatelem "naturalizowanym".
                            > Czyli swiadomie przyjales USA takimi jakimi sa, a nie zostales na nie skazany
                            > przez urodzenie. Wiec nie badz bardziej amerykanski od Amerykanow (ktorzy w
                            > przytlaczajacej wiekszosci placa spokojnie podatek federalny). To raz.

To ze amerykanie placa podatek w "przytlaczajacej wiekszosci" nie dowodzi ze
                            ten podatek jest od nich pobierany zgodnie z obowiazujaym prawem i Konstytucja.

> A dwa - jesli rzadowi federalnemu te pieniadze sa potrzebne to wyciagnie je z
                            > Ciebie, chociazbys sobie je regularnie chowal za pomoca doglebnej lewatywy. I
                            to jest fakt oczywisty. Czy zrobi to podatkiem bezposrednim, czy posrednim
                            > znaczenie ma jedynie takie, ze podatek posredni bedzie wymagal mniejszej armii
                            > nierobow nazywanych urzednikami, bo beda oni przypisani do 50 stanow, a nie do
                            > 300 mln mieszkancow (bo kazdy stan i tak ma wlasnych urzedoli podatkowych).
                            > Recze Ci, ze jezeli rozwiazanoby IRS, RZECZYWISTE podatki placone przez
                            > przecietnego Amerykanina NIE zmalalyby. I kazdy o zdrowych zmyslach to wie. A
                            ze Ty sie do takowych najwyrazniej nie zaliczasz, to bijesz piane...

Juz sie wypociles??? Wyszczekales i twoje zdenerwowanie i frustracja opadly? To
                            teraz wroc na poczatek, przeczytaj co tam pisze i jak potrafisz byc na tyle
                            uczciwy odpowiedz na moje pytanie. Nie potrafisz, to poprostu powiedz ze nie
                            potrafisz. Jak juz skonczysz walczyc sam ze soba idz na piwo z felusiakiem i
                            grzecznie daj sie okladac po golym tylku przez rzad poniewaz tak daje sie
                            okladac wiekszosc. Powodzenia.
                            • thannatos Re: W Konstytucji 12.01.07, 17:40

>Prosilem o wskazanie w Konstytucji gdzie jest napisane
                              > ze mamy obowiazek placenia tego podatku.

Tu masz odpowiedz (lacznie z linkiem do opinii IRS), ale nie sadze, abys
                              zrozumial, jesli do tej pory nie zrozumiales:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=55171129&a=55412981

Na koniec dam ci zadanie: pokaz mi gdzie w Kostytucji (po uwzglednieniu 16-tej
                              poprawki) jest ZAKAZ placenia tego podatku (czyli udowodnij mi, ze jego
                              ustalenie jest sprzeczne z Konstytucja).
                              • 1wsze_gacie_usa Re: W Konstytucji 12.01.07, 17:52
                                thannatos napisał:

> 1wsze_gacie_usa napisała:
                                >
                                > >Prosilem o wskazanie w Konstytucji gdzie jest napisane
                                > > ze mamy obowiazek placenia tego podatku.
                                >
                                > Tu masz odpowiedz (lacznie z linkiem do opinii IRS), ale nie sadze, abys
                                > zrozumial, jesli do tej pory nie zrozumiales:

opinia IRS nie ma w tym wypadku nic do rzeczy.

> Na koniec dam ci zadanie: pokaz mi gdzie w Kostytucji (po uwzglednieniu 16-tej
                                > poprawki) jest ZAKAZ placenia tego podatku (czyli udowodnij mi, ze jego
                                > ustalenie jest sprzeczne z Konstytucja).

kliknij tutaj i przeczytaj znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytanie, napewno
                                zrozumiesz. Tak na marginesie, wszystko zaczelo sie w 1913 roku, zastanawiales
                                sie dlaczego akurat w tym roku?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=55171129&a=55413450
                                • felusiak1 Daremny trud 12.01.07, 21:28
                                  gatek nie potrafi zdrozumieć zupełnie prostych rzeczy dlatego filmik Russo
                                  trafił na podatny grunt. Taki podatkowy kaczor donald dla ignorantów.
                                  Konstytucja nie zakazuje tez zabijania a zatem idąc tokiem myslenia gatka,
                                  zabijanie jest dozwolone gdyż nie jest konstytucyjnie zakazane.
                                  Dyskusja z gatkiem nie ma żadnego sensu.
                                  W dzisiejszych czasach nie trzeba nawet wychodzić z domu aby zapoznać sie
                                  z tematem dogłebnie ale jak widzę to też jest zbyt trudne.

Sction II zawierała poniższy zapis:
                                  Representatives and direct Taxes shall be apportioned among the several States
                                  which may be included within this Union, according to their respective Numbers,
                                  which shall be determined by adding to the whole Number of free Persons,
                                  including those bound to Service for a Term of Years, and excluding Indians not
                                  taxed, three fifths of all other Persons.
                                  Został on usunięty po wprowadzeniu 16 Poprawki, która nie wprowadza podatku lecz
                                  zdejmuje z rządu ciężar aplikowania go proporcjonalnie do ludności Stanu.
                                  Podatek dochodowy został wprowadzony w 1895 roku ale ponieważ nie był
                                  proporcjonalny Sąd Najwyższy uznał go za niezgodny z Konstytucją.
                                  No i na koniec dlaczego Poprawkę wprowadzono w 1913 roku?
                                  Dlatego drogi gatku, ze poludniowe stany obawiały sie, ze opodatkowana zostanie
                                  ziemia czyli areał co sprawiłoby, ze południe zostałoby takim obrotem sprawy
                                  szczególnie dotkniete.
                                  Zamiast wypacać dyrdymały i zadawać idiotyczne, infantylne pytania weź się za
                                  przeczytanie czegoś bardziej ambitnego niż bajki pana Russo.
                                  • gosc88 Nie Felek, troche pokreciles ........ 12.01.07, 21:35
                                    felusiak1 napisała:

> Konstytucja nie zakazuje tez zabijania a zatem idąc tokiem myslenia gatka,
                                    > zabijanie jest dozwolone gdyż nie jest konstytucyjnie zakazane.

Gatkowi nie chodzi o to, ze nie ma ZAKAZU. Jemu chodzi o to, ze nie ma NAKAZU w
                                    konstytucji o placeniu podatku dochodowego

Zgadza sie ???
                                    • thannatos Re: Nie Felek, troche pokreciles ........ 12.01.07, 23:26
                                      > Jemu chodzi o to, ze nie ma NAKAZU w
                                      >
                                      > konstytucji

Polecam uwadze:
                                      • gosc88 Twierdzenie: 13.01.07, 01:27
                                        "W konstutucji USA nie ma NAKAZU o placeniu podatku dochodowego przez obywateli
                                        USA"

jest prawdziwe (P) czy falszywe (F) (inna wartosc logiczna nie istnieje) ?

P.S. Rozumiem, ze ustawodawstwo IRS reguluje te sprawe i obywatele maja
                                        obowiazek placic podatek dochodowy.

• thannatos Re: Twierdzenie: 13.01.07, 02:25
                                          gosc88 napisał:

> "W konstutucji USA nie ma NAKAZU o placeniu podatku dochodowego przez obywateli
                                          >
                                          > USA"
                                          >
                                          > jest prawdziwe (P) czy falszywe (F) (inna wartosc logiczna nie istnieje) ?
                                          >
                                          >
                                          > P.S. Rozumiem, ze ustawodawstwo IRS reguluje te sprawe i obywatele maja
                                          > obowiazek placic podatek dochodowy.

Dokladnie - ale przypominam, ze pytanie rozpoczynajace watek brzmialo, cytuje:

"Gdzie mozna przeczytac prawo mowiace ze obywatele US maja obowiazek placenia
                                          podatku dochodowego?"

Dopiero potem pomylilo sie gatkowi PRAWO z Konstytucja i zaczal pobelkotywac, ze
                                          on chce nie prawo, a zapis z Konstytucji.

Caly film pana Russo opiera sie na fakcie, ze Amerykanie sa niesamowicie, hmmm,
                                          jakby to powiedziec poprawnie politycznie.... wyspecjalizowani. Czyli mowiac
                                          krotko, przecietny Amerykanin ma nikla erudycja poza wlasna dziedzina
                                          profesjonalna. Wiec jak mu sie zacznie wmawiac, ze Konstytucja=(jedyne)Prawo,
                                          to, o ile nie jest prawnikiem lub paraprawnikiem, nie umie sie do tego
                                          ustosunkowac. Jak zreszta widac, farbowany "Amerykan" tez tak ma. :P
                                        • 1wsze_gacie_usa Re: Twierdzenie 13.01.07, 03:19
                                          gosc88 napisał:

> "W konstutucji USA nie ma NAKAZU o placeniu podatku dochodowego przez
                                          obywateli
                                          >
                                          > USA"
                                          >
                                          > jest prawdziwe (P) czy falszywe (F) (inna wartosc logiczna nie istnieje) ?
                                          >
                                          >
                                          > P.S. Rozumiem, ze ustawodawstwo IRS reguluje te sprawe i obywatele maja
                                          > obowiazek placic podatek dochodowy.

Jak widac z powyzszego nie ma wsrod was nikogo kto potrafilby bezemocjonalnie
                                          rozmawiac i jesli ma taka wiedze, wyjasnic i dyskutowac. Pytanie bylo proste
                                          jak kij od miotly ale felusiak jeden czy drugi zamiast skoncentrowac sie na
                                          logicznej odpowiedzi widzi tylki gatki i nick ktorego nie moze scierpiec
                                          poniewaz osmiesza idiote, ktorego on felusiak jest bezkrytycznym fanem.
                                          Podobnie "ksiadz proboszcz" modlacy sie do Pana, ale jednoczesnie kpiacy z
                                          innej osoby tylko dlatego ze ta inna osoba ma watpliwosci co do prawidlowosci
                                          placenia podatkow. Nigdzie nie napisalem ze nie bede placil, o co pytam to to
                                          czy zmuszanie mnie do tego jest konstytucyjnie prawomocne. Jak widac ciezko
                                          jest wam dostrzec realia i powage zagadnienia ktore poruszylem, no ale wy
                                          macie "wyksztalcenie", "gatki" pewnie nie maja skoro smia zadawac takie pytania
                                          i kwestionowac prawo ktore jest dla was jak przykazania Boze. Nalezy wykonywac
                                          a nie zadawac "gupie" pytania. Wiedza i zrozumienie wsrod obywateli nie jest na
                                          reke tym co ustalaja te "prawa". Wam jak widac tez nie jest to na reke i, tutaj
                                          was zaskocze, to moge zrozumiec. Swiadomie byc okradanym i bezsilnym
                                          jednoczesnie jest o wiele trudniej niz placic w nieswiadomosci ze nas skubia
                                          nielegalnie.

ps: IRS nie moze niczego ustawiac wbrew Konstytucji, a jezeli moze, to jest tak
                                          jak powiedzial prezio, tylko kawalek papieru.
                                          • thannatos Re: Twierdzenie 13.01.07, 04:13

> Jak widac z powyzszego nie ma wsrod was nikogo kto potrafilby bezemocjonalnie

Szanowna rybenko, felusiak udzielil Ci skrajnie bezemocjonalnej i jak
                                            najbardziej prawidlowej odpowiedzi:
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=55171129&a=55227827

Na to Ty, absolutnie nie sprowokowany, odpowiedziales bardzo emocjonalnie i
                                            dosyc obrazliwie:
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=55171129&a=55237328

Tym samym pozbawiles sie w moich oczach prawa do jakiejkolwiek delikatnosci w
                                            udzielanych odpowiedziach i Twoje pieprzenie bez sensu mam zamiar nazywac
                                            pieprzeniem bez sensu, niezaleznie od tego czy Ci sie to podoba czy nie.

Zdaje sie jednak, ze temat zostal wyczerpany, pozdrawiam wiec i zegnam.
                                            • 1wsze_gacie_usa Re: Twierdzenie 13.01.07, 17:05
                                              thannatos napisał:

> Szanowna rybenko, felusiak udzielil Ci skrajnie bezemocjonalnej i jak
                                              > najbardziej prawidlowej odpowiedzi:

jesli w "wyjasnieniu" felusiaka dostrzegasz "jak najbardziej prawidowa
                                              odpowiedz" wskazujaca na konstytucyjne potwierdzenia obowiazku placenia 1040 to
                                              plac go dalej w blogim przekonaniu ze wszystko jest jak najbardziej ok.

Na to Ty, absolutnie nie sprowokowany, odpowiedziales bardzo emocjonalnie i
                                              > dosyc obrazliwie:
                                              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=55171129&a=55237328

film Russo ktory przytoczylem nie jest bzdetem lecz ciekawym materialem
                                              poruszajacym bardzo zlozony problem. felusiak nazywajac ten material "naiwne
                                              bzdety" dyskredytuje sam siebie. Jest bardzo proste ze czlowiek ktory ma
                                              odmienne zdanie powinien byc zainteresowany poznaniem strony drugiej.
                                              Odwracanie sie tylem i plucie na kogos tylko i wylacznie z powodu ze nie jest
                                              to po jego mysli "pozbawia go prawa do jakiejkolwiek delikatnosci w udzielanych
                                              odpowiedziach".
                                              • thannatos Re: Twierdzenie 14.01.07, 03:19
                                                > konstytucyjne potwierdzenia obowiazku placenia 1040 to

Tepy i prosty idioto z koziej wolki - coraz bardziej dajesz dowod na to, ze
                                                rzucamy perly przed wieprza.

We wstepnym swoim poscie nie prosiles o KONSTYTUCYJNE POTWIERDZENIE tylko o
                                                PRAWO. Wez do k.rwy ..banej w sam srodek zadu przeczytaj slowo po slowie swoj
                                                wlasny post.

Jak juz udowodnilem, PRAWO NIE ROWNA SIE KONSTYTUCJA. W USA obowiazek placenia
                                                podatku dochodowego znajdude sie w PRAWIE, ale nie w KONSTYTUCJI. I NIE MA
                                                TAKIEGO OBOWIAZKU, czego najlepszym przykladem jest Polska, w ktorej wystepuje
                                                DOKLADNIE TO SAMO ZJAWISKO. Tylko wszystkie takie wsiowe cwoki jak ty wyjechaly
                                                i nikt nie kreci filmow, ze Polacy nie maja obowiazku placenia podatku dochodowego.

Czego wioskowy jelopie nie pojales?
                                                • 1wsze_gacie_usa Re: Twierdzenie 14.01.07, 03:40
                                                  "Jest wiele sposobow na czczenie Pana. Najlepszym, choc najtrudniejszym jest
                                                  bycie Dobrym Czlowiekiem."

Ty dobrze wiesz o co chodzi, zgrywasz debila i starasz sie to odwrocic na mnie.
                                                  Jak ci dobrze z tym to taki juz zostaniesz.

"Jak juz udowodnilem, PRAWO NIE ROWNA SIE KONSTYTUCJA." sam to napisales wiec
                                                  zamknij sie bo jak widac nie mozesz zrozumiec tej roznicy.

"W USA obowiazek placenia podatku dochodowego znajdude sie w PRAWIE, ale nie w
                                                  KONSTYTUCJI. I NIE MA TAKIEGO OBOWIAZKU," czy jeszcze czegos tutaj nie
                                                  rozumiesz slomiany naukowcu? Czego wioskowy jelopie nie pojales?
                                                  • thannatos Re: Twierdzenie 14.01.07, 14:35
                                                    > "W USA obowiazek placenia podatku dochodowego znajdude sie w PRAWIE, ale nie w
                                                    > KONSTYTUCJI. I NIE MA TAKIEGO OBOWIAZKU,"

Pokaz mi, buraku, gdzie w Konstytucji jest nakaz scigania i karania za:
                                                    morderstwo, gwalt, kradziez i pedofilie. Czy to znaczy, ze nie ma takiego
                                                    obowiazku i policja, prokuratorzy oraz sady wymierzajace te kary sa w USA
                                                    nielegalne?

Nie masz najmniejszego i zielonego pojecia o prawie i dajesz sie nabrac na
                                                    belkot oszoloma, ktory wlasnie wykorzystuje glupote i niewiedze takich jak ty.

Sluchaj - mam propozycje - przestan placic podatek federalny (o ile go placisz,
                                                    bo jest duza szansa, ze ze swoim rozumem zasuwasz na czarno na kontraktorce).
                                                    Wsadza cie do p..dla i nie bedziesz mial dostepu do netu. Wszyscy odetchniemy.
                                                  • 1wsze_gacie_usa Re: Twierdzenie 14.01.07, 18:59
                                                    thannatos napisał:

> > "W USA obowiazek placenia podatku dochodowego znajdude sie w PRAWIE, ale
                                                    > nie w KONSTYTUCJI. I NIE MA TAKIEGO OBOWIAZKU,"

Konstutucja jest tym na czym MUSI opierac sie prawo inaczej bedzie to
                                                    tylko "kawalek papieru" wbij to sobie do lba baranie z nadwislanskiej wsi.

> Pokaz mi, buraku, gdzie w Konstytucji jest nakaz scigania i karania za:
                                                    > morderstwo, gwalt, kradziez i pedofilie. Czy to znaczy, ze nie ma takiego
                                                    > obowiazku i policja, prokuratorzy oraz sady wymierzajace te kary sa w USA
                                                    > nielegalne?

Ty jestes ciemny czy naprawde starasz sie idiote z siebie zrobic? Tlumoku z
                                                    matki bezzebnej nie mieszaj dwoch odrebnych spraw. Zaplules sie juz od tego
                                                    slinienia pod moim adresem i mieszaja ci sie pojecia i tematy, moze popraw
                                                    slome w bucikach to ci sie we lbie wyrowna.

> Nie masz najmniejszego i zielonego pojecia o prawie i dajesz sie nabrac na
                                                    > belkot oszoloma, ktory wlasnie wykorzystuje glupote i niewiedze takich jak ty.

Jak widac ty sie na zaden belkot nie dajesz nabrac oprocz tego ktory plynie
                                                    smierdzacym sciekiem z oficjalnego zrodla. Ciebie nie wsadza, twoj barani leb
                                                    nie przeszedlby przez drzwi celi, jestes niegrozny.
                                                  • thannatos Re: Twierdzenie 14.01.07, 19:04
                                                    Geez, ales ty glupi - nadal sugeruje ci zaprzestanie placenia podatku
                                                    federalnego, jesli sie z nim nie zgadzasz. Mozesz tez zaczac krasc, zabijac,
                                                    gwalcic i uprawiac czyny lubiezne z nieletnimi. Przypominam, ze nie ma wzmianki
                                                    w Konstytucji, ze nie wolno tego robic, wiec kazdy sad cie uniewinni, reh, reh.
                                          • felusiak1 Re: Twierdzenie 13.01.07, 05:39
                                            mój drogi kolego gatku, aby poważnie dyskutować należy sie do dyskusji
                                            przygotować. Zapoznać sie z tekstem dokumentów z przypisami i nade wszystko
                                            wykazywać intelektualny potencjał czyli zdolność rozumienia. W przeciwnym razie
                                            jest to mało strawny bełkot oparty na emocjonalnym odreagowywaniu filmu.
                                            Mysle, ze ten temat wyczerpaliśmy, koń jest już nieżywy i nie ma potrzeby
                                            dobijania go.
                                            • 1wsze_gacie_usa Re: Twierdzenie 13.01.07, 17:13
                                              felusiak1 napisała:

> mój drogi kolego gatku, aby poważnie dyskutować należy sie do dyskusji
                                              > przygotować. Zapoznać sie z tekstem dokumentów z przypisami i nade wszystko
                                              > wykazywać intelektualny potencjał czyli zdolność rozumienia. W przeciwnym
                                              razie
                                              > jest to mało strawny bełkot oparty na emocjonalnym odreagowywaniu filmu.

moze zglos sie jak obejrzysz material i bedzieswz mial cos konkretnego do
                                              powiedzenia. Jestes tak skoncentrowany na propagandzie sukcesu ze osleples juz
                                              dawno. Przypisane przepisy na ktore sie powolujesz nie maja nic wspolnego z tym
                                              co glosi Konstytucja natomiast Russo zadaje bardzo proste pytania i nie moze
                                              uzyskac na nie odpowiedzi, wrecz przeciwnie same wykrety. Nie koles to nie
                                              Russo klamie ale jego rozmowcy.

ps: czy ty kiedykolwiek obejrzales cos co nie jest po twojej mysli a
                                              przedstawia material wypelniony pytaniami na ktore nie mozna doprosic sie
                                              odpowiedzi? Czy ty zadales sam sobie kiedykolwiek tego rodzaju pytanie, czy
                                              moze dla ciebie nie ma takich pytan i wszystko jest zawsze i wylacznie cacy?
                                              Jak to jeswt powiedz z toba koles?

> Mysle, ze ten temat wyczerpaliśmy, koń jest już nieżywy i nie ma potrzeby
                                              > dobijania go.
                                    • felusiak1 Re: Nie Felek, troche pokreciles ........ 12.01.07, 23:48
                                      gatek zadaje idiotyczne pytanie, na które odpowiedź zawarta jest w moim wpisie.
                                      Najwyraźniej nie jesteś w stanie zrozumieć prostych zależności a ja nie mam
                                      zamiaru juz dłużej krecić się na tej waszej karuzeli.
                                      Poczytaj thannatosa
                                      Tam jest prosym, zrozumiałym jezykiem napisana instrukcja jak z wirujacej
                                      karuzeli wysiąść aby sie nie poobijać.
                                      • gosc88 Latwe pytanie: 13.01.07, 01:28
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=55171129&a=55437432
                                      • gosc88 Felek, poslizgnales sie ....... 13.01.07, 05:06
                                        Bo piszac:

> gatek zadaje idiotyczne pytanie, na które odpowiedź zawarta jest w moim
                                        > wpisie. Najwyraźniej nie jesteś w stanie zrozumieć prostych zależności a ja
                                        > nie mam zamiaru juz dłużej krecić się na tej waszej karuzeli.
                                        > Poczytaj thannatosa

nie reagujesz wprost na text:

"Gatkowi nie chodzi o to, ze nie ma ZAKAZU. Jemu chodzi o to, ze nie ma NAKAZU
                                        w konstytucji o placeniu podatku dochodowego"

But, that's OK. Zdarza sie.
    • thannatos Re: 1040 09.01.07, 21:24
      www.worldnewsstand.net/law/Rivera_course.htm

have fun reading
    • o_brother1 FRB 13.01.07, 04:11
      uzyli US Kongress aby okradal swych obywateli w postaci federalnego podatku
      ktory jest wlasciwie czysta lichwa w prywatnych rekach swiatowych finansowych
      karteli.Felusiak jest krewniakiem ktorejs z tych band bankowych wiec dwoi sie i
      troi aby ci wmowic ze musisz placic podatki bo pojdziesz do pierdla.
      Kenedy probowal te kartelchucpe ukrucic lecz go odstrzelili za to.
      www.john-f-kennedy.net/thefederalreserve.htm
      This bank would assume control over the American economy by controlling the
      issuance of its money. After a huge public relations campaign, engineered by the
      foreign central banks, the Federal Reserve Act of 1913 was slipped through
      Congress during the Christmas recess, with many members of the Congress absent.
      President Woodrow Wilson, pressured by his political and financial backers,
      signed it on December 23, 1913.

The act created the Federal Reserve System, a name carefully selected and
      designed to deceive. "Federal" would lead one to believe that this is a
      government organization. "Reserve" would lead one to believe that the currency
      is being backed by gold and silver. "System" was used in lieu of the word "bank"
      so that one would not conclude that a new central bank had been created.

In reality, the act created a private, for profit, central banking corporation
      owned by a cartel of private banks. Who owns the FED? The Rothschilds of London
      and Berlin; Lazard Brothers of Paris; Israel Moses Seif of Italy; Kuhn, Loeb and
      Warburg of Germany; and the Lehman Brothers, Goldman, Sachs and the Rockefeller
      families of New York.

Did you know that the FED is the only for-profit corporation in America that is
      exempt from both federal and state taxes? The FED takes in about one trillion
      dollars per year tax free! The banking families listed above get all that money.

Almost everyone thinks that the money they pay in taxes goes to the US Treasury
      to pay for the expenses of the government. Do you want to know where your tax
      dollars really go? If you look at the back of any check made payable to the IRS
      you will see that it has been endorsed as "Pay Any F.R.B. Branch or Gen.
      Depository for Credit U.S. Treas. This is in Payment of U.S. Oblig." Yes, that's
      right, every dime you pay in income taxes is given to those private banking
      families, commonly known as the FED, tax free.

Like many of you, I had some difficulty with the concept of creating money from
      nothing. You may have heard the term "monetizing the debt," which is kind of the
      same thing. As an example, if the US Government wants to borrow $1 million ó the
      government does borrow every dollar it spends ó they go to the FED to borrow the
      money. The FED calls the Treasury and says print 10,000 Federal Reserve Notes
      (FRN) in units of one hundred dollars.

The Treasury charges the FED 2.3 cents for each note, for a total of $230 for
      the 10,000 FRNs. The FED then lends the $1 million to the government at face
      value plus
      • 1wsze_gacie_usa Re: FRB 13.01.07, 17:17
        o_brother1 napisał:

> uzyli US Kongress aby okradal swych obywateli w postaci federalnego podatku
        > ktory jest wlasciwie czysta lichwa w prywatnych rekach swiatowych finansowych
        > karteli.

Jak widzisz do tego tematu nawet nie mozna dojsc w dyskusji z felkiem i tym
        drugim co modli sie do Pana i chcialby byc dobrym czlowiekiem. Oni sa
        szczesliwi, poprostu przyjeli wersje ze tak jest dobrze i inaczej byc nie moze.
        Cale szczescie ze w komunie byli ludzie co nie przyjeli nigdy tamtej wersji i
        potrafili doprowadzic ten zabojczy system do upadku. Jak widac nie wszyscy sa
        felusiakami, bezkrytycznymi figurami w rekach klik ktore nas wszystkich
        okradaja.
        • felusiak1 No i wreszcie dobrneliśmy do konspiracji 13.01.07, 18:02
          Rzecz jasna dyskutować z tymi bzdurami nie sposób wobec czego życze obu panom
          radosnej zabawy.
          • 1wsze_gacie_usa Re: No i wreszcie dobrneliśmy do konspiracji 13.01.07, 19:30
            felusiak1 napisała:

> Rzecz jasna dyskutować z tymi bzdurami nie sposób wobec czego życze obu panom
            > radosnej zabawy.

pamietasz felek jakie proste w oczach wladzy i owczesnych zapalencow swietlanej
            przyszlosci swiata bylo czcic Stalinowskie idee i jego wizje/wersje
            powszechnego dobra? Rzecz jasna dyskutowac z tamtymi bzdurami bylo niesposob.
            • felusiak1 Re: No i wreszcie dobrneliśmy do konspiracji 13.01.07, 21:23
              Żartujesz, bo jeśli nie to pozwól sie zbadać psychiatrze.
              Drogi kolego gatek, ze stalinowskimi bzdurami nie dyskutowało się ze wzgledów
              klimatycznych a z twoimi nie dyskutuje sie ze względów zasadniczych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka