Dodaj do ulubionych

Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy...

17.04.07, 21:29
...która zrobiła z nich tarcze strzelnicze. Na kampusach uniwersytetów
amerykańskich nie wolno nosić broni (to nie jakis regulamin wewnętrzny, to
prawo) i dlatego nikt nie mógł zatrzymać szaleńca. Mogli tylko barykadować
drzwi. Ciekawe, z jaką bezczelnością współwinni tragedii (a na pewno jej
rozmiaru) próbują wykorzystać okazję, by jeszcze bardziej ograniczyć prawo do
noszenia broni i tym samym rozszerzyć listę strzelnic, na których bandyci mogą
bezkarnie strzelać do ludzi (właśnie przeczytałem wynurzenia niejakiego
Węglarczyka i jestem wkurzony). Czy ktoś kiedyś słyszał, żeby "szaleniec"
urządził strzelaninę na posterunku policji, na strzelnicy? Ależ skąd, oni nie
są aż tak szaleni i starannie wybierają miejsca pełne bezbronnych ludzi.
Bezbronnych w imię ideologii zdurniałego lewactwa.

Z tragedii należy wyciągnąć wnioski. Mój wniosek jest taki, żeby nie zwracać
uwagi na miauczenia Węglarczyków, tylko załadować pistolet i nosić w
plecaczku. Co właśnie uczyniłem. Nie mam ochoty być martwym bohaterem (jak ten
profesor - Izraelczyk, który mógł tylko trzymac drzwi, żeby uratować
studentów). Niech sobie Węglarczyki same idą do bandytów ubrane w koszulkę z
wielką pacyfą na piersi (ułatwia celowanie, to na pewno) i wolą negocjowania.
Ja tam wolę negocjować przy pomocy CZ-75.

Obserwuj wątek
    • aaki a czemu to na kampusach w europie takich dewiacji 17.04.07, 21:32
      nie ma?
      • wuj_ingemar Właśnie dlatego, że broń wolno mieć przy sobie 17.04.07, 21:56

Jak pisze Węglarczyk, broni w Europie też dostatek. Więc to nie samo posiadanie
        broni czyniłoby róznicę. Różnica polega na tym, że w Europie jak pozwolenie na
        broń mam, to noszę gdzie chcę. W USA niby mogę mieć, ale w wielu stanach (na
        szczęście nie u mnie, bo ku skowytowi lewicy propozycja przepadła) jej noszenie
        w wielu miejscach (jak uniwersyteckie kampusy) jest zabronione.

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34254,4065854.html
        "Uzbrojona Europa

"Według danych przytoczonych przez Marka Michalskiego w wydawanym przez Komendę
        Główną Policji serwisie gazeta.policja.pl, w rękach Europejczyków znajduje się
        obecnie 67 milionów sztuk broni palnej.

W krajach Piętnastki istnieje ponad 80 milionów sztuk takiej broni, z czego 80
        proc. znajduje się w rękach cywili (17 proc. jest w rękach armii, a 3 proc.
        posiada policja)."
        • aaki Re: Właśnie dlatego, że broń wolno mieć przy sobi 17.04.07, 22:09
          na wszelki wypadek wez dwa pistolety-zawsze to bedzie pewniej.
          życze miłej i owocnej strzelaniny nastepnym razem
          • gdotb Re: Właśnie dlatego, że broń wolno mieć przy sobi 19.04.07, 06:26
            a ja mysle calkiem serio, zeby sobie kupic gana...

~g.
    • yann17 Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 17.04.07, 22:02
      Kurcze chłopie, Europa taka lewicowa ( niektórzy nawet mówią lewacka )a takie
      jaja się w niej nie zdarzają. I nikt broni w plecaku nosic nie musi, żeby się
      obronic przed dobrodziejstwem demokracji.
      • porque Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 19.04.07, 00:08
        yann17 napisał:

> Europa taka lewicowa ( niektórzy nawet mówią lewacka )a takie
        > jaja się w niej nie zdarzają. I nikt broni w plecaku nosic nie musi, żeby się
        > obronic przed dobrodziejstwem demokracji.

Bzdury wypisujesz. Chyba ze cztery lata temu szaleniec zabil w niemieckiej
        szkole 18 uczniow. W zeszlym roku inny ranil 37 zanim popelnil samobojstwo, byc
        moze mieli szczescie, ze mial zeza. Byla chyba jeszcze strzelanina w zeszlym
        roku z kilkoma ofiarami smiertelnymi.
    • splitme Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 17.04.07, 22:32
      Dzis w nocy na jednym z konserwatywnych Talk Shows wypowiadal sie posel z
      Wirginia , ktorego propozycji ustawy zeby pelnoletni studenci z gun permit
      mieli wstep na campus liberalowie ukrecili glowe w senacie , zanim zostala
      poddana pod dyskusje ,... Gdyby przeszla , zaloze sie ze ten freak po dwoch
      trzech strzalach wygladal by jak durszlak , a tymczasem mial czas na zmiane
      pustych magazynkow ,...

Na marginesie , jak juz blokujesz drzwi , to w pozycji lezacej , cialem przy
      scianie , blokujac reka klamke ,... Nigdy na stojaco ,...
      ==============================================================================
      > ...która zrobiła z nich tarcze strzelnicze. Na kampusach uniwersytetów
      > amerykańskich nie wolno nosić broni (to nie jakis regulamin wewnętrzny, to
      > prawo) i dlatego nikt nie mógł zatrzymać szaleńca. Mogli tylko barykadować
      • aaki mam lepszy pomysł 17.04.07, 22:37
        na campus wolno wchodzić wyłacznie bez broni. broń tę jednak ,każdy student na czas pobytu na uczelni ma prawo wypożyczyć z uczelnianej zbrojowni.
        to zapewni wszystkim bezpieczeństwo.
        stuknijcie sie w głowe jankesi
        • wuj_ingemar Na swiecie jest miejsce i dla Twoich pomysłów 17.04.07, 22:46
          Wolę jednak mieszkać w miejscu, gdzie realizowane są moje:
          (CBS/AP) An off-duty police officer having an early Valentine's Day dinner with
          his wife was credited Tuesday with helping stop a rampage in a crowded shopping
          mall by an 18-year-old gunman who killed five people before he was cut down. (...)
          Ken Hammond, an off-duty officer from Ogden, north of Salt Lake City, jumped up
          from his seat at a restaurant after hearing gunfire and cornered the gunman,
          exchanging fire with him until other officers arrived, Burbank said.
          www.cbsnews.com/stories/2007/02/13/national/main2466711.shtml
          • aaki kraj idiotów 17.04.07, 22:51
            jesli chodzi o mnie to wszyscy mozecie sie wzajemnie powystrzelac i zostac pochowani wraz z waszymi ulubionymi pukawkami
            • yann17 Re: kraj idiotów 17.04.07, 22:54
              aaki napisała:

> jesli chodzi o mnie to wszyscy mozecie sie wzajemnie powystrzelac i zostac
              poch
              > owani wraz z waszymi ulubionymi pukawkami
              --------------------------------------------------------
              to co się dzieje ostatnio w USA przerasta nawet wizje Orwell'a
              • wuj_ingemar > to co się dzieje ostatnio w USA 17.04.07, 23:06
                yann17 napisał:

> to co się dzieje ostatnio w USA przerasta nawet wizje Orwell'a

www.spiegel.de/international/0,1518,449814,00.html
                news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1952869.stm

A ja uparcie twierdzę, że pistolet w plecaczku to powinność obywatelska.
            • splitme Re: kraj idiotów 17.04.07, 23:05
              Aaki , zanim cos wiecej powiesz ,... W miastach gdzie sa najsurowsze prawa
              zabraniajace noszenia broni jest najwiecej przestepstw z uzyciem broni ,...

Bandziory nie patrza na prawo i wiedza gdzie kupic spluwe bez pozwolenia ,...

Nie masz pojecia na temat , nie zabieraj glosu ,...
              • wuj_ingemar Re: kraj idiotów 17.04.07, 23:11
                "Japonia ma bardzo rygorystyczne przepisy dotyczące posiadania broni. Broń
                nielegalna najczęściej znajduje się w rękach gangsterów z jakuzy."
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4068068.html

Nie trzeba być geniuszem, żeby przewidzieć taki skutek: jak zdelegalizuje się
                broń, to jedynymi ją posiadającymi będą przestępcy. Ale do lewicy nie dociera
                logika. Oni mają swoje wprogramowane fetysze.
            • lechu112 kraj idiotów u arabstwa jeszcze 1000 razy gorzej 17.04.07, 23:09
              aaki napisała:

> jesli chodzi o mnie to wszyscy mozecie sie wzajemnie powystrzelac i zostac poch
              > owani wraz z waszymi ulubionymi pukawkami

U arabow morduja codziennie i w setki ale ci o tym aaki nie opowie....
              • wuj_ingemar Re: kraj idiotów u arabstwa jeszcze 1000 razy go 17.04.07, 23:13
                Zostawiając na boku kwestie arabstwa i żydostwa, chciałbym spytać
                poinformowanych: czy w Izraelu profesor uniwersytetu, legalnie posiadając broń,
                może ją brać do pracy? Podejrzewam, że tak, a zatem w Izraelu ten wykładowca być
                może by nie musiał zginąć ratując swoich studentów...
                • lechu112 Re: kraj idiotów u arabstwa jeszcze 1000 razy go 17.04.07, 23:19
                  wuj_ingemar napisał:

> Zostawiając na boku kwestie arabstwa i żydostwa, chciałbym spytać
                  > poinformowanych: czy w Izraelu profesor uniwersytetu, legalnie posiadając broń,
                  > może ją brać do pracy? Podejrzewam, że tak, a zatem w Izraelu ten wykładowca by
                  > ć
                  > może by nie musiał zginąć ratując swoich studentów...

Legalnie posiadana bron nawet w Polsce mozna ze soba nosic i uzyc w razie
                  potrzeby. ( tylko ze za pochopne lub nieuzasadnione zagrozeniem zycia
                  uzycie broni bedzie kara )
                  • wuj_ingemar Re: kraj idiotów u arabstwa jeszcze 1000 razy go 17.04.07, 23:26
                    A tak wygląda znak, który można nieco dowolnie przetłumaczyć jako "kill me":
                    media.collegepublisher.com/media/paper337/stills/23x574zh.jpg
                    Podobne są praktyki na uniwersytetach. Na szczęście parę stanów ma dość
                    rozsądku, żeby uczelniom publicznym na swoim terenie (prywatne bowiem mogą
                    robić, co chcą) nie pozwolić na zabranianie noszenia broni przez legalnych
                    posiadaczy.
                • splitme Re: kraj idiotów u arabstwa jeszcze 1000 razy go 17.04.07, 23:25
                  Arabstwo mozesz zostawic , thats o'k , zostawisz zydowstwo i zaraz jestes na
                  "muszce" , you see what i mean ???
                  =============================================================================
                  Zostawiając na boku kwestie arabstwa i żydostwa,
      • annamarta8 Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 17.04.07, 23:41
        splitme napisał: Na marginesie , jak juz blokujesz drzwi , to w pozycji lezacej
        , cialem przy scianie , blokujac reka klamke ,... Nigdy na stojaco ,...>

Nie zebym byla jakis spec, ale moim zdaniem nie na wiele sie zda takie
        blokowanie reka. Bardzo slaby opor. Ja mysle, ze ten profesor rzeczywiscie
        chcial ludzi ratowac i przylozyl sie do tego calym cialem. Moze gdyby studenci
        nie byli w panice to mogli blyskawicznie przysunac jakies meble. Jednak teraz to
        mozemy sobie mowic i przypuszczac ile nam sie podoba. Tak wspaniale umrzec jak
        Profesor to piekne uwienczenie czlowieczego zycia.
        • wuj_ingemar Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 17.04.07, 23:45
          > Tak wspaniale umrzec jak
          > Profesor to piekne uwienczenie czlowieczego zycia.

Ładne epitafium do wykucia na nagrobku. Ja tam zamiast "wspaniale umrzeć"
          wolałbym mieć dyscyplinarną rozmowę z rektorem za nielegalne przyniesienie
          pistoletu do pracy.
          • annamarta8 Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 17.04.07, 23:57
            wuj_ingemar napisał: Ładne epitafium do wykucia na nagrobku. Ja tam zamiast
            "wspaniale umrzeć" wolałbym mieć dyscyplinarną rozmowę z rektorem za nielegalne
            przyniesienie pistoletu do pracy.>

Naturalnie! Jednak w sytuacji ostatecznej, czyli takiej w jakiej znalezli sie ci
            ludzie szlachetnosc Profesora blyszczy jak brylant. Zreszta w innej klasie
            niejaki Zach Piechniewicz (nazwiska nie jestem pewna dokladnie, ale bardzo
            podobnie brzmialo) zrobil to samo. Mial tylko wiecej szczescia, bo inni studenci
            pomogli i przyparli drzwi wielkim stolem. Morderca chcial sie dostac, ale w
            koncu zrezygnowal, strzelil pare razy przez drzwi. Nikogo dzieki Bogu nie trafil.
            • wuj_ingemar Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 18.04.07, 00:14
              > Naturalnie! Jednak w sytuacji ostatecznej, czyli takiej w jakiej znalezli sie c
              > i
              > ludzie szlachetnosc Profesora blyszczy jak brylant.

Zgadzam się! Nie chciałbym tylko, żeby szlachetność przesłoniła sedno sprawy:
              sytuacja wcale nie musiała byc ostateczna, wystarczy mniej się przejmować
              dogmatami o szkodliwości posiadania broni, a bardziej empirią: jak u mnie po
              sąsiedzku imigrant z Bośni spróbował zrobić rzeź, to się trafił posiadacz
              concealed carry permit (policjant po służbie), który nie pozwolił na taką
              masakrę jak w Wirginii.
              www.cbsnews.com/stories/2007/02/13/national/main2466711.shtml
              Strzelaniny się zdarzają, w USA, w Niemczech i gdzie indziej. I będą się
              zdarzały. Ja do pracy broń noszę (na moim ostatnim uniwersytecie mieliśmy małą
              grupkę takich, co nosili, raczej na zasadzie "don't ask, don't tell") i u nas
              rzeź 30 osób rzczej by nie przeszła - dokładnie jak w Trolley Square. Sęk w tym,
              że kryjemy się z tym noszeniem jak jacyś zboczeńcy, bo w pewnych miejscach jest
              to nielegalne, w innych nie akceptowane przez społeczność akademicką,
              zdominowaną przez lewaków.
              • felixx Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 18.04.07, 23:51
                wuj_ingemar napisał:

> Ja do pracy broń noszę (na moim ostatnim uniwersytecie mieliśmy małą
                > grupkę takich, co nosili, raczej na zasadzie "don't ask, don't tell") i u nas
                > rzeź 30 osób rzczej by nie przeszła - dokładnie jak w Trolley Square. Sęk w
                tym że kryjemy się z tym noszeniem jak jacyś zboczeńcy, bo w pewnych miejscach
                jest to nielegalne, w innych nie akceptowane przez społeczność akademicką,
                > zdominowaną przez lewaków.

nie przypuszczalem,ze jest tak zle......pracownik uniwersytetu(domyslam sie)
                chodzi z bronia do pracy!!!! dla bezpieczenstwa
                czy do pracy woza samochodem pancernym??
                ten twoj uniwerstet to w bagdadzie,dzungli czy harlemie??

facet nie pisz takich bzdur przy okazji tej tragedii,swira nikt nie upilnuje
                bron zdobedzie legalnie lub nie
                juz cie widze biegnacego z prywatnym pistoletem interweniowac......
                • wuj_ingemar Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 19.04.07, 04:34
                  > facet nie pisz takich bzdur przy okazji tej tragedii,swira nikt nie upilnuje
                  > bron zdobedzie legalnie lub nie

No to jaki jest sens proponować ograniczanie prawa do posiadania broni, co tylko
                  ograniczy swobody normalnych ludzi, a świra i tak się nie upilnuje??

> juz cie widze biegnacego z prywatnym pistoletem interweniowac......

A widzisz mnie rozpaczliwie próbującego zablokować własnym ciałem drzwi, podczas
                  gdy w plecaczku leży pistolet?
        • splitme Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 18.04.07, 22:50
          Blokowanie klamki ,... W szkolach sciany sa murowane , barykadowac drzwi swoim
          cialem nie swiadczy najlepiej o rozsadku , pomijajac dedykacje ,...
          > Nie zebym byla jakis spec, ale moim zdaniem nie na wiele sie zda takie
          > blokowanie reka. Bardzo slaby opor.
    • hansii popieram. 17.04.07, 23:18
      gdybym mieszkal w USA - tez tak bym czynil :)))
      • wuj_ingemar Re: popieram. 17.04.07, 23:29
        A gdybyś mieszkał w Niemczech?
        www.spiegel.de/international/0,1518,449814,00.html
        news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1952869.stm
        • hansii Re: popieram. 17.04.07, 23:48
          w Niemczech bron jest generalnie zakazana, wiec maja ja tylko przestepcy,
          policjanci
          i ... nieliczni biznesmeni.

sytuacja zupelnie inna.
          • wuj_ingemar Re: popieram. 17.04.07, 23:50
            a podane linki?
          • splitme Re: popieram. 18.04.07, 22:58
            W Japonii tez , a weapon free zone w calym kraju - No comments ,...

Nagasaki mayor dies after being shot by yakuza outside train station
            =====================================================================

Nagasaki Mayor Itcho ItoNagasaki Mayor Itcho Ito was fatally shot in a brazen
            attack Tuesday by an organized crime chief apparently enraged that his car was
            damaged at a public works construction site, police said.

The shooting was rare in a country where handguns are strictly banned and only
            five politicians are known to have been killed since World War II.

Ito, 61, was shot twice in the back at point-blank range outside a train
            station Tuesday evening, Nagasaki police official Rumi Tsujimoto said.

One of the bullets struck the mayor's heart and he went into cardiac arrest,
            according to Nagasaki University Hospital spokesman Kenzo Kusano. Ito died of
            his wounds after emergency surgery, said Nagasaki prefectural police official
            Hirofumi Ito.

Tetsuya Shiroo, a senior member of Yamaguchi-gumi, Japan's largest organized
            crime syndicate, was wrestled to the ground by officers after the attack and
            arrested for attempted murder, police said.

He later admitted to shooting Ito with a handgun with the intent to kill,
            Nagasaki chief investigator Kazuki Umebayashi said at a news conference.

Prime Minister Shinzo Abe called for a "rigorous investigation."

It was the second attack in the last 20 years against a mayor of Nagasaki,
            which was flattened by a U.S. atomic bomb in the closing days of World War II
            in 1945 and whose leaders have actively campaigned against militarism.

In 1990, former Mayor Hitoshi Motoshima was shot and seriously wounded after
            saying that Japan's emperor, beloved by rightists, bore some responsibility for
            World War II.

Tuesday's attack appeared to involve a more trivial matter, however.

Shiroo reportedly clashed with Nagasaki city officials in 2003 after his car
            was damaged when he drove into a hole at a public works site. He tried
            unsuccessfully to get compensation from the city after his insurance company
            refused to pay up, according to Japanese broadcaster NHK.

Shiroo also sent a letter to broadcaster TV Asahi to protest recent money
            scandals linked to Ito, including hidden accounts and public works contracts,
            Kyodo reported.

Backed by the ruling Liberal Democratic Party, Ito was campaigning for his
            fourth term in office before Sunday's elections. He was an active figure in the
            movement against nuclear proliferation, heading a coalition of Japanese cities
            calling for the elimination of nuclear weapons.

"Mayor Ito had a strong and boundless passion for peace," said Sunao Tsuboi,
            leader of a survivors' group based in Hiroshima, a city also flattened by a
            U.S. atomic bomb in 1945.

Commonly known as yakuza, Japan's organized crime groups are typically involved
            in real estate and construction kickback schemes, extortion, gambling, the sex
            industry, gunrunning and drug trafficking.

The yakuza also have had a long-standing political alliance with right-wing
            nationalists in Japan, although authorities did not indicate that Tuesday's
            attack was politically motivated.

Organized crime groups are behind most shootings in Japan, with two-thirds of
            the country's 53 known shootings last year being gang-related, according to the
            National Police Agency. Police estimate there are about 84,500 gangsters across
            Japan.

Attacks on politicians in postwar Japan have been rare.

In 1960, Socialist leader Inejiro Asanuma was killed in an attack by a sword-
            wielding 17-year-old that riveted the nation.

In 2002, a ruling party politician was fatally stabbed in a dispute over
            political funds. In the 1990s, a Liberal Democrat lawmaker was killed at his
            home by his daughter and an opposition lawmaker was stabbed to death by a
            mental patient.

Last year, a right-wing extremist burned down the house of ruling party
            lawmaker Koichi Kato after the politician criticized then-Prime Minister
            Junichiro Koizumi's pilgrimage to a controversial Tokyo war shrine. No one was
            home at the time.

Ito was born in Nagasaki on Aug. 23, 1945, just two weeks after a U.S. atomic
            bomb devastated the coastal city on Japan's southernmost main island of Kyushu.

He is survived by his wife and two daughters, according to a Nagasaki city
            official who spoke on condition of anonymity, citing protocol.

The official said no funeral arrangements were yet in place. The vice mayor was
            set to brief city staff on the assassination early Wednesday morning. (AP)
            > w Niemczech bron jest generalnie zakazana, wiec maja ja tylko przestepcy,
            > policjanci i ... nieliczni biznesmeni.

• tornson Szybko byś skończył piachu. :o( 18.04.07, 23:05
        • tornson Szybko byś skończył w piachu. :o( 18.04.07, 23:05
    • i-love-2-bike Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 18.04.07, 00:10
      wiesz sprawa nie jest tak prosta jaby ci sie wydawalo a pistolety w szolach,czy
      instytucjach naukowych nie rozwiaza niczego. statystycznie tego typu nieszczesc
      jest malo,ale nie jest powiedziane,ze jak kazdy by sobie spluwe nosil to nie
      byloby wiecej---nieszczesliwych wypadkow.
    • moxey Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 18.04.07, 20:27
      masz niezle narabane pod kopulka, wuju!
      zycze ci zebys szedl przez park z ta swoja pukawka i zostal otoczony przez bande
      nastolatkow. jak myslisz, czy zdazysz ich wystrzelac, czy to raczej oni wpakuja
      ci twoja kulke w twoj durny leb?
      • tornson Zostaw wuja, to jeden z wielu prostych i naiwnych 18.04.07, 23:04
        ludzi o małych rozumkach, którzy dali się omotać trybunowi faszystów i
        pierwszemu demagogowi III/IVRP Januszowi Korwinowi Mikke.
    • tornson Skąd tu tylu wyznawców debilnej religii JKM-UPR??? 18.04.07, 23:02
    • splitme Re: Zginęli przez ideologiczną ślepotę lewicy... 18.04.07, 23:33
      Z perspektywy czasu i moich obserwacji - Freaks jak ten zawsze wybieraja cel
      a weapon free zone i wszyscy bez wyjatku sa na some kind of antidepressant
      pigulach , ktore upycha sie dzieciakom w szkolach , zeby nie miec problemow
      z ich zachowaniem , bo zamiast dac sie wyzyc dzieciakom na boisku pod okiem
      instruktora WF-u wola je faszerowac pigulami - Politycy i szkoly zrecznie ten
      fakt ukrywaja , bo insurance na boisku kosztuje , a farmaceutical industry ma
      kupe szmalu dla jednych i drugich ,...

www.tnugent.com/
      =============================================================================

> Z tragedii należy wyciągnąć wnioski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka