Dodaj do ulubionych

Asymetryczna reakcja Rosji

04.07.07, 18:49

Wicepremier Rosji Siergiej Iwanow ostrzegł, że jego kraj umieści rosyjskie
pociski w Kaliningradzie, co będzie odpowiedzią na ewentualne odrzucenie
przez USA rosyjskiej propozycji dotyczącej systemu obrony przeciwrakietowej.
Jeśli nasze propozycje nie zostaną zaakceptowane, zostanie znaleziona
asymetryczna i skuteczna odpowiedź. Wiemy, co mamy robić - powiedział Iwanow
w środę w stolicy Uzbekistanu Taszkencie.

www.tvn24.pl/12691,1512959,0,1,wiadomosc.html------------

i znowu Putin ograł Busha
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Myslalem dzisiaj 04.07.07, 18:56
      o tym. Jaki message dla Busha, ktory przyjmuje Wowe na fermie rodzinnej z
      honorami. Wowa wraca do domu wzywa Iwanowa i kaze mu nastepna grozbe wyemitowac.

Sciskam kciuki, zeby opatrznosc dobrze tym razem pokierowala GWB. Wowa go
      probuje. Ale czy 43 skapuje?

PF
      • you-know-who gwbusz juz praktycznie nie istnieje. 05.07.07, 05:09
        jesli chodzi o tego pana (gwbusza) to on nie ma juz co kapowac.
        byl i jest smieciem, ale dopiero teraz mozna po nim deptac.
        mam nadzieje ze przyjdzie kiedys czas, kiedy mozna go bedzie wziac na szufelke i
        wsadzic do kosza z perforowanej blachy.

jesli chodzi o putina, to majac slabe karty gra calkiem spektakularnie.
        polska bedzie miala 10 rakietek u siebie, a 30 na siebie. zyskala to co chciala,
        powojowala z rosja. brawo kaczory. bog honor i ojczyzna :-)

• ghotir Re: gwbusz juz praktycznie nie istnieje. 05.07.07, 06:04
          On moze sobie osobiscie istniec lub nie ale jego polityki odcisnely olbrzymi
          slad na US politykach, zagranicznych tak samo jak wewnetrznych. Nie lekcewazmy
          tego sladu opowiesciami o smieciach, bedziemy borykac sie z tym sladem przez
          dluzszy czas.
          • you-know-who Re: gwbusz juz praktycznie nie istnieje. 05.07.07, 09:05
            yo, najsampierw to usa musi jakos wydostac sie z vietraqu, a potem stopniowo
            posprzatac po gwbuszu, co potrwa dlugo.

neokonizm/buszyzm nie ma wielkiej przyszlosci. zastapi go postclintonizm.
            mydlenie oczu, niemoznosc poddania sie i ograniczenia strat, kongresowy pork i
            dodatkowe mieszanie sie w sprawy innych nacji, tylko lagodniejszymi metodami.
            jeszcze 3000 losers wroci w ciagu 2-3 lat nogami do przodu. co gorsza, zastapia
            ich canucks, anzacks i inni polacy, a islamisci beda umocnieni.

w styczniu 2009 swiat odetchnie i da oczywiscie usa pewnien nowy kredyt
            zaufania, ale kto zechce sluchac moralizatorstwa demokratow, straszenia sila
            ktora mozna jak widac kompletnie asymetrycznie zablokowac, kto pokocha stare
            slogany? beda bezpowrotne zmiany.

• kyle_broflovski Re: gwbusz juz praktycznie nie istnieje. 05.07.07, 19:48
              w styczniu 2009 wroci "nowe". im wiecej protez sie sprzeda tym wiecej sie na
              nich zarobi. gwb czy weselekcjonowany prezydent bardzo prawdopodobne ze bedzie
              to pani prezydentura wycofa sie z iraku gdy kukielkowy parlament iracki
              przepchnie w koncu prawo olejowe i sprywatyzuje iracki przemysl naftowy. jest to
              jednym z warunkow wysofania sie z iraku (program wzajemnego wybaczenia narodu
              irackiego) na blizej upatrzone pozycje by pilnowac "wolnorynkowej" wyprzedazy.
          • sansone1 i bedziemy mu dziekowac 05.07.07, 13:57
            bo jak po GB* i Hiszpani* mozna zobaczyc, do czego poblazliwosc prowadzi a tak
            pozatym Bush usilowal bledy Cartera* bezwarunkowa pomac islamistom w
            Afganistanie& Reagana, pomoz islamistom nawet po wycofaniu sie Rosjan, Clintona
            * falszywa islamistyczna politykja* bombardowanie Serbii i bezwarunkowe poparcie
            dla islamistow na Balkanach itd a szczegolnie doradcow i sekretarzy stanu o
            ktorych juz tutaj nie wspomne....
            • walonki_show Z Bushem bedzie ja z Reaganem 05.07.07, 18:16
              Sam pamietam jak sie prezydenta Reagana opluwalo w mediach w Polsce , sowietach
              a nawet w E.zachodniej lewactwo stekalo za rozmieszczanie Perchingow w Niemczech
              Tylko ze lewacto nie mialo pojecia ze to dla ich dobra i Wania polknie ich jak
              USA sie nie postawi !!!! Podobnie jest z Kanada gdyby nie parasol ochronny na
              cala Ameryka Polnocna ruSSki by nieuchronnie polknal rowniez Kanade bo niestety
              ale Kanada moze swoje wojsko zmiesci na lawce w parku -tyle ich jest!!!!
              Wiec lepiej dziekujcie USA za ochrone !!!!!!!!!
        • walonki_show Re: gwbusz juz praktycznie nie istnieje. 05.07.07, 17:40
          ykw - jezeki smieciem nazywasz faceta co ukonczyl dwa najlepsze Uniwersytety
          Yale i Harward TO CO MOZNA POWIEDZIEC O TOBIE ? - nedzna kreaturo nwet by cie
          nie dopuscili zebyz zlizal z jego talerza biedo umyslowa He He !!!!

Wszystkiego najlepszego w nadchodzacym DNIU URODZIN PANIE PREZYDENCIE
          NAJWSPANIALSZEGO KRAJU SWIATA !!!!!!!!!

ykw -jestes biednym zakapleksionym NIUDACZNIKIEM
          • you-know-who Re: gwbusz juz praktycznie nie istnieje. 05.07.07, 17:49
            moze i jestem NIUDACZNIKIEM.

wyczysc walonki i poczytaj to pogadamy,
            pzdr
        • walonki_show Jeszcze zawolamy Bush wracaj !!!! 05.07.07, 17:49
          schrederka -co nienawidzil Polski juz nie ma ,poszedl na karnuszek fiutina
          Ciraka tez juz niema -co kazal nam siedziec cicho
          fiutina nie bedzie za pol roku
          - A prezydent Bush nadal bedzie He He

Ale sie pozmienialo HAHA tamtych chorych z nienawisci zsstapili prawicowi
          przywodcy bardziej przychylni Polsce -
          Tak TRZYMAC
          A USA ZAWSZE BYLA PRZYJAZNA POLSCE
        • walonki_show ykw jak tam kanada w MS u20 He He 05.07.07, 17:52
          Bydom grac dalij HAHA

Bo USA radzi sobie CALKIEM , CALKIEM DOBRZE - NIEPRAWDAZ ? HeHe

USA NAPEWNO WYJDZIE Z GRUPY - A canada ?

Bylem na meczu sam widzialem . GRATULACJE USA !!!!!!!!!!!
          • you-know-who Re: ykw jak tam kanada w MS u20 He He 05.07.07, 18:02
            dobry czlowieku, nie mam pojecia o czym mowisz, bo nie chodze na mecze.
            kibicuj komu chcesz, byle kulturalnie.
            • walonki_show Re: ykw jak tam kanada w MS u20 He He 05.07.07, 18:10
              Oczywiscie klamiesz !
              Podniecasz sie i wypisujesz o soczi a o MS w pilce noznej w kanadzie NIE MASZ
              POJECIA HAHA - brednie
              Jestes poprostu wsciekly na wygrana USA w pieknym styly i najpiekniejszymi
              bramkami HAHA
              • you-know-who Re: ykw jak tam kanada w MS u20 He He 05.07.07, 19:16
                bylem raz na meczu na stadionie gwardii wwa. bylem potem raz na meczu
                bejsbolowym na stadionie w baltimore. bylo jeszcze gorzej.

szczerze, nie rozumiem zupelnie fenomenu pasywnego kibicowania w sporcie!
                niestety, jestem pod presja, wiec chodze na mecze hokeja ligi osiedlowej, z
                udzialem syna. w szwecji na takim meczu raz rodzice-kibice malo sie nie pobili.
                to musial byl ciekawy mecz, jesli szwedzi... :-)

gratuluje amerykanom. jestem troche zaskoczony ze faceci tam tez kopia pilke,
                to raczej sport dziewczecy w usa.
    • yann17 Re: Asymetryczna reakcja Rosji-link 04.07.07, 18:59
      www.tvn24.pl/-1,1512959,wiadomosc.html
    • old.european W czym problem? 05.07.07, 06:49
      Nie ma powodu do podejrzen, by umieszczenie przez Rosje rakiet skierowanych na
      Polske jako odpowiedz na amerykanskie rakiety umieszczone w Polsce zmacilo
      przyjazn prezydentow USA i Rosji.

• you-know-who uhmm. pamietasz przyjazn teda turnera z fidelem? 05.07.07, 08:33
        masz oczywiscie racje.

busz tzn. firmy zbrojeniowe beda robily jakas tarcze (nie dzialajacy system
        zapewne, ale coz! mozna go bedzie poprawiac za drobna doplata).
        putin bedzie mial zadowolonych twardoglowych generalow.

tylko kaczory zorientuja sie po szkodzie, ze zostaly zrobione w konia.

--

jesli chodzi o przyjazn gwbusza i putiniatka,
        przypomina mi sie co powiedzial ted turner (zalozyciel stacji CNN) o fidelu
        castro. przypominam, bo to ten sam mechanizm:

After his 1982 meeting with Castro, Turner commented: "Fidel ain't a communist.
        He's a dictator just like me."

Turner was criticized earlier this year for calling Fidel Castro "one hell of a
        guy."

"Have you ever met him?" Turner asked a class at Harvard Law School. "You'd like
        him. He has been the leader of Cuba for 40 years. He's the most senior leader in
        the world, and most of the people that are still in Cuba like him.

• de_oakville Brak zaufania z czasow "zimnej wojny" 05.07.07, 11:18
          Gdyby moj sasiad zamierzal postawic sobie na swoim podworku armate - tlumaczac
          to, ze chce sie bronic przed "tygrysem-ludojadem", ktory ostatnio grasuje po
          okolicy, to ja rowniez postawilbym sobie armate na swoim podoworku i jeszcze bym
          zaproponowal ustanowienie "goracej linii telefonicznej" przez 24 godziny na dobe
          w celu wzajemnej informacji na temat poczynan tygrysa. Nie obawialbym sie, ze
          sasiad skieruje znienacka armate na mnie, gdyz bylaby to z jego strony glupota:
          tygrys moglby mu wtedy wskoczyc na plecy. Jesli jednak uznalbym, ze moj
          "neighbour" jest nieobliczalny (bo moze ja sam jestem - "kazdy sadzi po sobie"),
          to w odpowiedzi na jego armate kupilbym sobie "dwururke" i trzymalbym ja blisko
          przy oknie aby moc trzymac go na muszcze, kiedy tylko wyjdzie aby strzelac lub
          nawet tylko przeczyscic lufe. Tak na wszelki wypadek. "Dawjerjaj no prawjerjaj"
      • byly1ja Re: Nie ma problemu+ 05.07.07, 11:13
        Prawda?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=65283728
    • wujcio44 Re: Asymetryczna reakcja Rosji 05.07.07, 11:47
      Reakcja jest rzeczywiście asymetryczna, bo Amerykanie jakieś antyrakiety mają, a
      Rosjanie muszą dopiero skonstruować te rakiety, które mają zamiar rozmieścić pod
      Królewcem.
      • kyle_broflovski Re: Asymetryczna reakcja Rosji 05.07.07, 19:05
        zawiesza asymetrycznie glowice w kosmosie te w kaliningradzie beda wymierzone w
        inne cele
        • kyle_broflovski Re: Asymetryczna reakcja Rosji 05.07.07, 19:16
          univ.gda.pl/~literat/jkpiesni/030.htm
    • byly1ja Re: Tak!+ 05.07.07, 14:39
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8697989,wiadomosc.html?ticaid=140be
      • byly1ja Re: Tak!P.S+ 05.07.07, 14:42
        www.pardon.pl/artykul/407/_/wszystkie
    • zwyczajny Po to właśnie jest tarcza aby Ruskie groźny można 05.07.07, 22:06
      było wyśmiewać.
      Kto jest taki głupi i wierzy, że Rosja nie wyceluje rakiet, jesli nie będzie
      tarczy? Jesli nie bedzie tarczy to Polska i Europa będą musiały grzecznie
      słuchac Rosji.
      Pzdr
    • w_ojciech Re: Asymetryczna reakcja Rosji 05.07.07, 22:28
      Trochę to żałośnie wygląda. Rosja i USA tracą na znaczeniu.
      Bush i Putin zachowują się jak dwaj zdziecinniali starcy,
      którzy bawią się ołowianymi żołnierzykami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka