Gość: bj IP: 155.37.231.* 02.07.03, 14:17 ta piosenke z lat 50/60? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A.D. Re: Kto pamieta TO JEST AMERYKA TO SLYNNE USA... IP: *.mco.bellsouth.net 02.07.03, 16:00 Gość portalu: bj napisał(a): > ta piosenke z lat 50/60? >> To mowa o innej Planecie. Lata swietlne odleglej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Lata 50/60 w USA... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 16:12 Wtedy USA było jeszcze w części krajem godnym naśladowania. Działały wtedy jeszcze dobroczynne skutki New Deal, istniała silna i dobrze sytuowana klasa średnia, USA nie wykorzystywało jeszcze tak mocno najbiedniejszych krajów. Chociaż były już pierwsze przajawy amerykańskiego imperilizmu (Korea,Indonezja) Droga Stanów Zjednoczonych od lat 40-ych do dzisiaj, to ta sama droga jaką przeszły Niemcy, z tymże w odwrotnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek My sie wyzwolimy z tej zydowskiej zgnilizny IP: *.31.206.98.Dial1.Tampa1.Level3.net 02.07.03, 16:39 Thomson masz racje. To jest swieta prawda co piszesz. jarzma, ktore jest odpowiedzialne za ta zgnilizne ktora opanowala USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Lobby Żydowskie w USA to też nieprzyjemna sprawa IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 16:54 jak choćby np. wspieranie bandyckiego państwa Izrael i wydawanie na pomoc militarną dla niego więcej niż na pomoc gospodarczą dla krajów III świata. Jednak najgorsi są wasi neokonserwatyści )Bush to tylko ich głupkowaty reprezentant) i ich imperialiam gospodarczy i polityczny (na zewnątrz), oraz drepieżny kapitalizm wewnątrz (eliminowanie klasy średniej w imię coraz większych zysków wąskiej grupki najbogatszych). Odpowiedz Link Zgłoś
muzg.komuszy "Chickago" wyzwalaj sie co zywo i uciekaj do Korei 02.07.03, 23:29 do polnocnej Korei. jeszcze rok i cie nie wypuszcza.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jersey_guy Odwal sie od Korei IP: *.72.144.81.Dial1.Weehawken.Level3.net 02.07.03, 22:19 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Chociaż były już pierwsze przajawy amerykańskiego imperilizmu (Korea,Indonezja) > Wojna koreanska zostala rozpoczeta przez stalinistow-imperialistow z Phenianu ktorzy chcieli zniewolic poludnie pod swoim stalinowskim jarzmem i dokonali agresji na poludnie. Na szczescie ONZ (wtedy jeszcze sprawna organizacja) zdecydowala bronic niepodleglosci poludnia i wojska ONZ-u obronily Koree przed stalinowsko-maoistowskimi hordami najezdzcow kosztem dziesiatek tysiecy swoich ofiar. I cale szczescie, bo gdyby nie to dzisiaj caly polwysep wygladalby jak KRLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Jakiej niepodległości? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 22:30 Korea była bezprawnie podzielona przez mocarstwa i najlepszym rozwiązaniem było pozwolić by sami międzysobą rostrzygnęli po której wolą być stronie. Północ była dozbrajana przez komunistów, południe przez USA, więc szanse były równe. Jednak to wojska północy miały większe morale (były świadome o co walczą) i dlatego wygrywały. Wtedy wpierdolili się Amerykanie. Odpowiadając mi nie odchoć od tematu mówiąc że dziś Korea Płd. jest 10 razy bogatsza od KRLD (idę o zakład że użyłbyś właśnie tej argumentacji), bo zajmujemy się sytuacją w latach 50-ych i 60-ych, a wtedy wyglądało to trochę inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra Tomson - nie bój znajdziemy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.03, 22:35 TOMSON DLACZEGO UCIEKŁEŚ Z TWOREK, PRZECIEZ SIE TOBA ZAJMOWALISMY, MIALES TAKI FAJNY KAFTAN "rostrzygnęli" "nie odchoć" CECHY CHARAKTERYSTYCZNE: ANALFABETYZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Po... mi ta ortografia debilu!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 22:41 Gość portalu: psychiatra napisał(a): > CECHY CHARAKTERYSTYCZNE: ANALFABETYZM Skończony debilu w wiedzy technicznej do pięt mi nie dorastasz, a za taką wiedzę się płaci, nie za ortografię!!! Pierdoląc o ortografii robić z siebie skończonego idiotę któremu całkowicie brak argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traianus Re: Po... mi ta ortografia debilu!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.03, 22:44 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: psychiatra napisał(a): > > > CECHY CHARAKTERYSTYCZNE: ANALFABETYZM > > Skończony debilu w wiedzy technicznej do pięt mi nie dorastasz, a za taką > wiedzę się płaci, nie za ortografię!!! > Pierdoląc o ortografii robić z siebie skończonego idiotę któremu całkowicie > brak argumentów. Tomson co to za inżynier, który nie potrafi zapamiętać kilku prostych reguł pisowni... człowiek nabywa umiejętności poprawnego pisania dzięki czytaniu książek... wnioskując z twoich wypowiedzi, przeczytałeś jakąś jedną ksiązkę do historii wydaną w latach 70.... na wiecej nie starczyło sił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Po... mi ta ortografia debilu!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 22:49 Gość portalu: traianus napisał(a): > Tomson co to za inżynier, który nie potrafi zapamiętać kilku prostych reguł > pisowni... człowiek nabywa umiejętności poprawnego pisania dzięki czytaniu > książek... wnioskując z twoich wypowiedzi, przeczytałeś jakąś jedną ksiązkę do > historii wydaną w latach 70.... na wiecej nie starczyło sił? Przejdź pierwszy rok na wydzieli ETI na Politechnice Gdańskiej, albo wydział o porównywalnym stopniu trudności to pogadamy. O polityce mogę z tobą dyskutować, ale do dyskusji o sprawach wiedzy jesteś dla mnie za mały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traianus Re: Po... mi ta ortografia debilu!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.03, 22:52 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Przejdź pierwszy rok na wydzieli ETI na Politechnice Gdańskiej, albo wydział > o porównywalnym stopniu trudności to pogadamy. O polityce mogę z tobą > dyskutować, ale do dyskusji o sprawach wiedzy jesteś dla mnie za mały. zdefiniuj pojęcie "wiedza"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Po... mi ta ortografia debilu!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 22:56 Gość portalu: traianus napisał(a): > zdefiniuj pojęcie "wiedza"... Analfabetyzm to ogólny brak wiedzy, a gdy ktoś na podstawie jebanej ortografii nazywa mnie analfabetom to nie ma co nawet podejmować dyskusji na ten temat, a co najwyżej zbruzgać debila. O to mi chodziło gdy pisałem że nie będę z tobą rozmawiał o wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traianus Re: Po... mi ta ortografia debilu!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.03, 23:05 Gość portalu: Tomson napisał(a): "nazywa mnie analfabetom" hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Po... mi ta ortografia debilu!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 23:44 Gość portalu: traianus napisał(a): > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > "nazywa mnie analfabetom" > > hehehe No właśnie o tym mówię. Nawet skończony debil widzi sens tego zdania, a mimo tego są oszołomy które czepiają się takich rzeczy i na tej podstawie przekreślają wypowiedź w której chodzi o coś zupełnie innego, a takich idiotów trzeba tępić i gonić z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traianus Re: Po... mi ta ortografia debilu!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.03, 23:48 Gość portalu: Tomson napisał(a): > No właśnie o tym mówię. Nawet skończony debil widzi sens tego zdania, a mimo > tego są oszołomy które czepiają się takich rzeczy i na tej podstawie > przekreślają wypowiedź w której chodzi o coś zupełnie innego, a takich idiotów trzeba tępić i gonić z tego forum. brawo, nie ma błędu... nareszcie skorzystałeś z autokorekty na MS Word Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Po... mi ta ortografia debilu!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 23:58 Gość portalu: traianus napisał(a): > brawo, nie ma błędu... nareszcie skorzystałeś z autokorekty na MS Word ha... ha... ha... Czy tylko na taką dyskusję ciebie stać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( ) Re: Tomson - nie bój znajdziemy IP: *.home.cgocable.net 02.07.03, 23:22 Czy naprawde jest mozliwa taka forma argumentacji? Twoj belkot bije pod niebiosa. Jestes tylko skonczonym Lajdakiem i niczym wiecej. Twoj belkot jest tylko mozliwy gdy dzialasz z ukrycia na nocnym dyzurze nad klawiaturka i mianowales sie samozwanczym nawiedzonym psychiatra. Spadaj szczuze Twoje miejsce nie jest przy komputerze. Lizanie obcych dup to Twoje prawdziwe powolanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jersey_guy Niepodleglosci od Kima IP: *.72.144.81.Dial1.Weehawken.Level3.net 03.07.03, 00:17 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Korea była bezprawnie podzielona przez mocarstwa i najlepszym rozwiązaniem było > > pozwolić by sami międzysobą rostrzygnęli po której wolą być stronie. Inwazja jest "rozstrzygnieciem" - typowo komunistyczna metoda. > Odpowiadając mi nie odchoć od tematu mówiąc że dziś Korea Płd. jest 10 razy > bogatsza od KRLD (idę o zakład że użyłbyś właśnie tej argumentacji), bo > zajmujemy się sytuacją w latach 50-ych i 60-ych, a wtedy wyglądało to trochę > inaczej. No widzisz, polnocna czesc kraju byla bogatsza w 1945, a teraz zdycha z glodu. Moze trzeba bylo dac wrednym kapitalistow zainstalowac troche "montowni" jak na poludniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Człowieczku nie zaczynaj dyskusji na tematy IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 12:58 o którychj nia masz zielonego pojęcia. > No widzisz, polnocna czesc kraju byla bogatsza w 1945, a teraz zdycha z glodu. > Moze trzeba bylo dac wrednym kapitalistow zainstalowac troche "montowni"jak na > > poludniu. Na południu nie budowano montowni! Korea Płd. zawdzięcza całe swoje bogactwo temu, że istnieje KRLD, gdyby Korea była zjednoczona, to byłoby tam niewiele lepiej niż w Chinach. Korea Płd. dostawała kupę szmalu i najnowocześniejszą techonologią od Amerykanów, dostali pozwolenia na twarde dyktatorskie rządy i coś najcenniejszego w świecie kapitalistycznym POZWOLENIE NA INTERWENCJONIZM PAŃSTWOWY I OCHRONĘ WŁASNEGO RYNKU. Zwykle jeśli jakiś kraj stosuje to ostatnie jest izolowany, Korea nie była i dlatego była w bardzo uprzywilejowanej sytuacji. To wszystko przyczyniło się do tzw. "cudu gospodarczego" w Korei, wszystko dostali tylko dlatego by Korea nie zjednoczyła się jako komunistyczne państwo, zawdzięczają to więc KRLD! Łatwo się powtarza populistyczne tematy za debilnymi śodkami masowego przekazu co? Ale wiedz, że możesz trafić na kogoś kto wie więcej niż podaje się oficjalnie i wtedy leżysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jersey_guy Bredzisz jak Kim IP: *.72.144.13.Dial1.Weehawken.Level3.net 03.07.03, 17:09 Gdyby Korea byla kapitalistycznie zjednoczona to by na polnocy ludzie nie obgryzali kory z drzew. Ale nie martw sie, do tego dojdzie za 10-20 lat, miej tylko troche cierpliwosci. A polwysep bylby doskonalym pomostem miedzy kapitalistycznymi Chinami i kapitalistyczna Japonia, wiec smiem twierdzic ze moglby byc nawet bogatszy niz teraz (Amerykanie i tak by im pomogli aby ochronic Koree przed chinska agresja). PS Lepiej sobie sprawdz czy w twoim komputerze nie ma jakis wrogich poludniowokoreanskich obwodow. Powinienes uzywac 100% socjalistycznych komputerow, najlepiej Made in Cuba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Jesteś populistą i twoja gadka niczym IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 17:26 nie różni się ogólnego bełkotu. Gość portalu: jersey_guy napisał(a): > Gdyby Korea byla kapitalistycznie zjednoczona to by na polnocy ludzie nie > obgryzali kory z drzew. Odgryzają, bo USA ich głodzi. > Ale nie martw sie, do tego dojdzie za 10-20 lat, miej > tylko troche cierpliwosci. A polwysep bylby doskonalym pomostem miedzy > kapitalistycznymi Chinami i kapitalistyczna Japonia, Sprzymierzonymi z USA przeciw Rosji i Europie? "Piekna" perspektywa. > wiec smiem twierdzic ze > moglby byc nawet bogatszy niz teraz (Amerykanie i tak by im pomogli aby > ochronic Koree przed chinska agresja). Amerykanie pomagają Chińczykom budować ich potęgę. Wzrost gospodarczy Chin to efekt amerykańskich inwestycji i tolerowania państwowego interwencjonizmu, za który inne kraje są tępione. Pomoc Amerykańska dla zbrodniczych Chin, w imię własnych zysków, najlepiej pokazuje podwójną moralność Ameryki. > PS Lepiej sobie sprawdz czy w twoim komputerze nie ma jakis wrogich > poludniowokoreanskich obwodow. Powinienes uzywac 100% socjalistycznych > komputerow, najlepiej Made in Cuba. Bredzisz idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jersey_guy Sprawdziles juz ten komputer? IP: *.72.144.13.Dial1.Weehawken.Level3.net 03.07.03, 17:41 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Odgryzają, bo USA ich głodzi. Bullshit. Poczytaj sobie troche o filozofii Juche. Postudiuj troche lepiej ideologie komunistyczna bo ci partia nie da awansu. > Sprzymierzonymi z USA przeciw Rosji i Europie? "Piekna" perspektywa. Last time I checked, Rosja i Europa byly sprzymierzencami USA. > Amerykanie pomagają Chińczykom budować ich potęgę. Wzrost gospodarczy Chin to > efekt amerykańskich inwestycji i tolerowania państwowego interwencjonizmu, za > który inne kraje są tępione. Pomoc Amerykańska dla zbrodniczych Chin, w imię > własnych zysków, najlepiej pokazuje podwójną moralność Ameryki. Bo Chiny w koncu wypieprzyly komunizm z gospodarki. Won z maoizmem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Lata 50/60 w USA... IP: *.SBI.COM 02.07.03, 23:48 wtedy Ameryka byla dobra, bo pomagala? a teraz jest be, bo o swoje najpierw sie upomina? nie zartuj sobie, byla godna nasladowania? a kto mogl ja wtedy nasladowac? jak cholera US robi cos co sie innym podoba to spiewy curalne slychac, ale niech tylko zrobic cos inaczej to juz miesem obrzaca, eeeeh szkoda slow pozdr Gość portalu: Tomson napisał(a): > Wtedy USA było jeszcze w części krajem godnym naśladowania. Działały wtedy > jeszcze dobroczynne skutki New Deal, istniała silna i dobrze sytuowana klasa > średnia, USA nie wykorzystywało jeszcze tak mocno najbiedniejszych krajów. > Chociaż były już pierwsze przajawy amerykańskiego imperilizmu (Korea,Indonezja) > > Droga Stanów Zjednoczonych od lat 40-ych do dzisiaj, to ta sama droga jaką > przeszły Niemcy, z tymże w odwrotnym kierunku. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Lata 50/60 w USA... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 12:49 Gość portalu: Mar napisał(a): > wtedy Ameryka byla dobra, bo pomagala? a teraz jest be, bo o swoje najpierw sie > > upomina? nie zartuj sobie, > byla godna nasladowania? a kto mogl ja wtedy nasladowac? > > jak cholera US robi cos co sie innym podoba to spiewy curalne slychac, ale > niech tylko zrobic cos inaczej to juz miesem obrzaca, > eeeeh szkoda slow > pozdr > Jeśli Ameryka śmie uznawać się za światowego policjanta to jej zakichanym obowiązkiem jest postępować tak by się to podobało wszystkim. A wykorzystywanie pozycji policjanta do prywatnych celów (kradierz irackiej ropy) to jest korupcja, a skorumpowany glina to najgorsze ścierwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jersey_guy Lata 50/60 w ZSRR IP: *.72.144.13.Dial1.Weehawken.Level3.net 03.07.03, 17:13 Tak, policjant musi podobac sie wszystkim, w szczegolnosci mordercom, mafiosom i psycholom jak Fidel. Rzygasz bredniami bez sensu - przedawkowales LSD czy SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tosmon Najwięksi mordercy po 1945 roku to rząd amerykańsk IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 17:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Lata 50/60 w USA... IP: *.SBI.COM 03.07.03, 19:35 US nie twierdzi ze jest czy chce byc policjantem, ale: 1. zaczynam otwarcie dbac o swoje interesy (choc Irak to blad) 2. inni sa na to za slabi, a w naturze nic nie ginie Jesli ktos chce byc policjantem a nie moze, to oskarze silniejszego ze nim jest. Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: Mar napisał(a): > > > wtedy Ameryka byla dobra, bo pomagala? a teraz jest be, bo o swoje najpier > w > sie > > > > upomina? nie zartuj sobie, > > byla godna nasladowania? a kto mogl ja wtedy nasladowac? > > > > jak cholera US robi cos co sie innym podoba to spiewy curalne slychac, ale > > > niech tylko zrobic cos inaczej to juz miesem obrzaca, > > eeeeh szkoda slow > > pozdr > > > > Jeśli Ameryka śmie uznawać się za światowego policjanta to jej zakichanym > obowiązkiem jest postępować tak by się to podobało wszystkim. A wykorzystywanie > > pozycji policjanta do prywatnych celów (kradierz irackiej ropy) to jest > korupcja, a skorumpowany glina to najgorsze ścierwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Lata 50/60 w USA... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 19:53 Gość portalu: Mar napisał(a): > US nie twierdzi ze jest czy chce byc policjantem, ale: > 1. zaczynam otwarcie dbac o swoje interesy (choc Irak to blad) Mylisz się, Amerykanie tylko kłamstwom o swojej niby misji zawdzięczają że wiele debilnych żadów popiera ich wbrew własnym interesom. > 2. inni sa na to za slabi, a w naturze nic nie ginie Zjednoczona UE może bezproblemu rywalizować z USA, a amerykańskie kłamstwa są główną przeszkodą do silnej, zjednoczonej i niezależnej UE. > Jesli ktos chce byc policjantem a nie moze, to oskarze silniejszego ze nim > jest. Hitler też uznawał się za światowego policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Lata 50/60 w USA... IP: *.SBI.COM 03.07.03, 20:43 1. propagande wlasna ma kazdy kraj 2. kiepsko z ta EU ze nie moze sie 'sama' zjednoczyc; zrzucanie wlasnych bledow i niedociagniec to dobry pomysl, ale szkopol w tym ze jak sie kraje EU same za siebie nie wezma to nikt im w tym nie bedzie pomagal (chyba ze jak nie wyjdzie to wciaz beda oskarzac US, tak mozna przez wieki, ale tym potwierdza tylko swoje niemoznosc) 3. to ze ktos sie za kogos podaj (Hitle, etc.) to nie znaczy ze: tak jest, tak sadza inni, tak bedzie wciaz. pozdr Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: Mar napisał(a): > > > US nie twierdzi ze jest czy chce byc policjantem, ale: > > 1. zaczynam otwarcie dbac o swoje interesy (choc Irak to blad) > Mylisz się, Amerykanie tylko kłamstwom o swojej niby misji zawdzięczają że > wiele debilnych żadów popiera ich wbrew własnym interesom. > > > 2. inni sa na to za slabi, a w naturze nic nie ginie > Zjednoczona UE może bezproblemu rywalizować z USA, a amerykańskie kłamstwa są > główną przeszkodą do silnej, zjednoczonej i niezależnej UE. > > > Jesli ktos chce byc policjantem a nie moze, to oskarze silniejszego ze nim > > > jest. > Hitler też uznawał się za światowego policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Lata 50/60 w USA... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 20:50 Gość portalu: Mar napisał(a): > 1. propagande wlasna ma kazdy kraj Więc dlaczego ludzie w Europie, którzy zdają sobie sprawę że dobre intencje USA dla świata są tylko mitem, działają na korzyść USA wbrew UE, czy to nie jest zdrada? > 2. kiepsko z ta EU ze nie moze sie 'sama' zjednoczyc;zrzucanie wlasnych bledow > i niedociagniec to dobry pomysl, ale szkopol w tym ze jak sie kraje EU same za > siebie nie wezma to nikt im w tym nie bedzie pomagal (chyba ze jak nie wyjdzie > to wciaz beda oskarzac US, tak mozna przez wieki, ale tym potwierdza tylko > swoje niemoznosc) Przypomnij sobie główne argumenty amerykańskich pachołków (Blair,Kwach,Aznar), które mówiły że walczą o dobro całego świata a nie Ameryki. Albo zachowanie Ameryki które kłamstwami o swoich dobrych intecjach dzieli Europę. > 3. to ze ktos sie za kogos podaj (Hitle, etc.) to nie znaczy ze: tak jest, tak > sadza inni, tak bedzie wciaz. I to samo tyczy się USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Lata 50/60 w USA... IP: *.SBI.COM 03.07.03, 21:30 1. otoz to, nie mozesz oskarzac o wszystko US bo wtedy Twoje argumenty nie moga byc brane na powaznie, US aniolkiem nie jest, ale Europa odpowiada za swoje bledy i niedociagniecia 2. ja dobrze pamietam, i mi sie to nie podoba - ale tak pieprza polityce, chocby Schroeder, czy jego pani minister, albo minister spraw zagr. Francji. Ze pokoj, ze to i owo, a chodzi tylko o bron , olej, i takie same interesy jak i US. 3. oczywiscie - chyba nie sadzisz ze jakiekolwiek panstwo/polityk czyni cos ze zwyklych pobudek. Nie szkodzi jesli tak czyni, ale glupie byloby gdyby tak postepowaly. Panstwa musza dbac wpierw o siebie. US powinna dbac o siebie, a co za tym idzie, mnie zajmowac sie innymi, i mniej chrzanic o wolnosciach/demokracjach w innych panstwach. To ich sprawy wlasne. Ale przede wszystkim musi czynic dla siebie jak najlepiej, bez wgledu na innych (nie do przesady, ale w gruncie rzeczy) Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: Mar napisał(a): > > > 1. propagande wlasna ma kazdy kraj > Więc dlaczego ludzie w Europie, którzy zdają sobie sprawę że dobre intencje USA > > dla świata są tylko mitem, działają na korzyść USA wbrew UE, czy to nie jest > zdrada? > > > 2. kiepsko z ta EU ze nie moze sie 'sama' zjednoczyc;zrzucanie wlasnych bl > edow > > i niedociagniec to dobry pomysl, ale szkopol w tym ze jak sie kraje EU sam > e za > > siebie nie wezma to nikt im w tym nie bedzie pomagal (chyba ze jak nie wyj > dzie > > to wciaz beda oskarzac US, tak mozna przez wieki, ale tym potwierdza tylko > > > swoje niemoznosc) > Przypomnij sobie główne argumenty amerykańskich pachołków (Blair,Kwach,Aznar), > które mówiły że walczą o dobro całego świata a nie Ameryki. Albo zachowanie > Ameryki które kłamstwami o swoich dobrych intecjach dzieli Europę. > > > 3. to ze ktos sie za kogos podaj (Hitle, etc.) to nie znaczy ze: tak jest, > tak > > sadza inni, tak bedzie wciaz. > I to samo tyczy się USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Lata 50/60 w USA... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 21:44 Gość portalu: Mar napisał(a): > 1. otoz to,nie mozesz oskarzac o wszystko US bo wtedy Twoje argumenty nie moga > byc brane na powaznie, > US aniolkiem nie jest, ale Europa odpowiada za swoje bledy i niedociagniecia Europę mogę oskarżyć o nie reagowanie na zbrodniczą politykę USA. A jeśli Europejczycy działają na korząść USA kosztem własnego kontynentu dla dobra Ameryki to jest to zwykła zdrada i z tym trzeba walczyć, a nie zdradziecko się zgadzać z takim stanem rzeczy. > 2. ja dobrze pamietam, i mi sie to nie podoba - ale tak pieprza polityce, > chocby Schroeder, czy jego pani minister, albo minister spraw zagr. Francji. Ze > > pokoj, ze to i owo, a chodzi tylko o bron , olej, i takie same interesy jak i > US. Może i chodziło im w Iraku o interesy z ropą, ale oni nie walczyli o nie doprowadzając do śmierci prawie 2mln Irakijczyków (ludobójcze embargo, prowokowanie okrótnych wojen domowych, inwazje). > 3. oczywiscie - chyba nie sadzisz ze jakiekolwiek panstwo/polityk czyni cos ze > zwyklych pobudek. Nie szkodzi jesli tak czyni, ale glupie byloby gdyby tak > postepowaly. Panstwa musza dbac wpierw o siebie. US powinna dbac o siebie, a co > > za tym idzie, mnie zajmowac sie innymi, i mniej chrzanic o > wolnosciach/demokracjach w innych panstwach. To ich sprawy wlasne. Ale przede > wszystkim musi czynic dla siebie jak najlepiej, bez wgledu na innych (nie do > przesady, ale w gruncie rzeczy) Ale nie kosztem innych. Ameryka jest tak bogata bo ma niewolniczą siłę roboczą w krajach III Świata i niszczy rodzime gospodarki zalewając ich swoimi dotowanymi towarami i uzależniając od swoich koncernów rozwijające się państwa. Europa też bierze udział w tym skurwysyństwie, ale w dużo mniejszym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Lata 50/60 w USA... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 21:44 Gość portalu: Mar napisał(a): > 1. otoz to,nie mozesz oskarzac o wszystko US bo wtedy Twoje argumenty nie moga > byc brane na powaznie, > US aniolkiem nie jest, ale Europa odpowiada za swoje bledy i niedociagniecia Europę mogę oskarżyć o nie reagowanie na zbrodniczą politykę USA. A jeśli Europejczycy działają na korząść USA kosztem własnego kontynentu dla dobra Ameryki to jest to zwykła zdrada i z tym trzeba walczyć, a nie zdradziecko się zgadzać z takim stanem rzeczy. > 2. ja dobrze pamietam, i mi sie to nie podoba - ale tak pieprza polityce, > chocby Schroeder, czy jego pani minister, albo minister spraw zagr. Francji. Ze > > pokoj, ze to i owo, a chodzi tylko o bron , olej, i takie same interesy jak i > US. Może i chodziło im w Iraku o interesy z ropą, ale oni nie walczyli o nie doprowadzając do śmierci prawie 2mln Irakijczyków (ludobójcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurek wiele debilnych zadow... IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 03.07.03, 21:02 Tomus ,tys istne cud od "debilnych zadow. Ty sie podpisujesz +++? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Powiedz przynajmniej czy jesteś panem J. czy IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 23:30 kimś innym i pisz z większym sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Kto pamieta TO JEST AMERYKA TO SLYNNE USA... IP: *.nas6.norwalk1.ct.us.da.qwest.net 03.07.03, 06:00 Gość portalu: bj napisał(a): > ta piosenke z lat 50/60? Panowie mnie chodzilo tylko o piosenke .Moj ojciec pamieta niestety tylko ten poczatek a mnie chodzi o reszte . Ameryka a Europa- Europa zgnije w socjalizmie. A macie cos przeciwki Zydom - CYKLON B Ortografia tez mam z nia kolopot mimo ze tez mam tzw wyzsze to chyba o niczym nie swiadczy - bledy ort. bo kto ich nierobi/l ( nawet Mickiewicz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Kto pamieta TO JEST AMERYKA TO SLYNNE USA... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 17:47 Gość portalu: bj napisał(a): > Ortografia tez mam z nia kolopot mimo ze tez mam tzw wyzsze to chyba o niczym > nie swiadczy - bledy ort. bo kto ich nierobi/l ( nawet Mickiewicz) Dla prawiowców i ludzi którym brak argumentów świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Wiem, ze mialo byc o piosence ale nie moge IP: *.nyc.rr.com 03.07.03, 14:40 powstrzymac sie od uwagi na temat Tomsona. Okazuje sie bowiem, ze nie siegamu mu do piet w wiedzy technicznej. W zwiazku z tym chcialem poprosic Tomsona aby przestal pisac i wrocil spowrotem do swojego stanowiska technicznego. Pilnik, mlotek, siekiera szlifierka, pilnik, mlotek ................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Tomson ty idioto..... IP: *.lodz.mm.pl 03.07.03, 14:57 .........ty wodoglowcu, ty scierwo niedouczone. Dawno nie bylo mnie na FS i musialem spotkac ciebie ty huju. To co piszesz to od poczatku do konca pieprzenie europejskiego ignoranta. Skad bierzesz te informacje o US of A? Niech moj adres cie nie zwiedzie ty pierdolo z wodoglowiem. Twoja wiedza merytoryczna jest zadna, wiec wnioski klamliwe. Tak sie sklada ze przyjechalem do Poland'u na czas jakis i wracam na szczescie za pol roku. Takiego burdelu jak w Polsce, glupoty i hipokryzji jak w Europie nie znajdziesz ani w Pentagonie, ani w Kongresie, ani w Bialym Domu. Takich idiotyzmow nie znajdziesz na zabitej deskami prowincji w Texasie. A teraz naucz sie na pamiec tego co ci wylozylem durniu i wracaj do czyszczenia kibli. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Suchaj skończony debilny kloszardzie!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 16:57 Co cię tak boli jebany polaczku? Że krytykują twoją nową ojczyznę? Twoje debilne obraźliwe teksty możesz wystukiwać tylko na forum, bo gdybyś powiedział mi to w oczy to bym ci ryj rozkwasił prostaku. Twoja nowa debilna ojczyzna ponosi dużą odpowiedzialność za biedę miliardów ludzi i głód milionów w dzisiejszym świecie. Uzależniacie od siebie całą gospodarkę, siłą zdobywacie to czego wam brakuje, głodzicie lub mordujecie tych którzy odważą się wam przeciwstawić. Za biedę w Polsce też jesteście odpowiedzialni. Od zakończenia IIWŚ prowadzicie zbrodniczą politykę która kosztowała życie milionów ludzi i miliardy doprowadza do nędzy. Jesteście odpowiedzialni za islamski terroryzm, który jest odpowiedzią za wasz interwencjonizm na bliskim wschodzie. Gdyby w WTC zginęli tylko tacy debile jak ty to nawet by mnie ten zamach ucieszeył, ale nie martw się wasza polityka doprowadzi że coraz więcej twoich jankeskich rodaków będzie ginąć w zamachach terrorystycznych i może i ciebie to trafi. Wasz naród jest najbardziej debilny na świecie, 70% twoich rodaków nie wie czy graniczycie z Kanadą od północy czy od południa, a 80% prezentuje wykształcenie na poziomie szkoły podstawowej. Wasz kraj zdechnie przez wasz debilizm i psychopatyzm waszych przywódców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Tomson.... IP: *.lodz.mm.pl 03.07.03, 17:05 ........was z SLD nie wystarczy bic, was trzeba wybic. Watpie czy dal bys rade do mnie podejsc, a co dopiero uderzyc. No, chyba ze tak "po polsku" wynajal bys jakis biednych Rosjan. Idz do mamy i sie poskarz jebany komuchu. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Tomson....masz racje IP: 195.152.54.* 03.07.03, 18:46 paul to jeden z tych polaczkow z gawed wankowicza wiesz tych co to "moja cara na kornerze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurek Re: ankieta IP: 155.139.50.* 03.07.03, 18:56 Oglaszam ankiete - najwiekszy kretyn i klown na tym forum. Moj glos - Tompson ( Iwan Sergiejewicz) Wracajac do piosenki: To jest Ameryka, bogaty kraj, na ziemi raj, to slynny USA Kompozycja z lat 30 -tych! Tekst i melodia o zgrozo - polskich Zydow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Kto pamieta TO JEST AMERYKA TO SLYNNE USA... IP: 193.188.161.* 03.07.03, 22:34 Nowe slowa sa takie: TO JEST AMERYKA TO SLYNNE USA Gdzie pracuje sie dluzej, za mniej! www.nytimes.com/2003/07/03/opinion/03HERB.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurek Re: Kto pamieta TO JEST AMERYKA TO SLYNNE USA... IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 03.07.03, 23:40 Tego artykulu z twojego "linku" nie mozna przeczytac ( trzeba sie zarejstrowac na NYT), ale go pamiatam. Jego glowna teza bylo to, ze w Stanach wydajnosc pracy ciagle sie zwieksza a, szczegolnie w porownaniu z Europa, gdzie zwiazki zawodowe, zwlaszcza we Francji i Nimczech do prowadzaja do coraz wiekszego zacofania gospodarczego. Amerykanie pracuja wiecej, bo klasa srednia wie doskonale , ze z tego cos bedzie miec, a system podatkowy nie doprowadza do opetanie wysokich poziomow, ktore w Europie wydaje sie na tzw. cele spoleczne- czytaj nierobstwo. GOOOD Luck! Odpowiedz Link Zgłoś