Dodaj do ulubionych

Polonijne kompleksy

12.12.01, 10:58
..po przeglądnięciu kilku adresów najbardziej "zaangażowanych" w
zwalczanie "Żydowstwa pod wszelką postacią", dochodzę do wniosku że najbardziej
zaściankowi i agresywni są Polacy mieszkający poz granicami naszego biednego
kraju.

Co nie dziwi - zacietrzewienie jakie prezentują różnego rodzaju diaspory (nie
tylko polska) jest jedną z cech pozwalających utrzymac tożsamość.

To także cecha słabych, nie posiadających poczucia własnej wartości -
zakompleksionych osobników.
Ci ludzie nie radzą sobie w nowym kraju z konkurencją - próbują odreagować,
wytłumaczyć niepowodzenia, cudzą ingerencją, spiskiem "żydowstwa", czy czymś
tam innym.

Te żałosne wypociny zajmują sporą część tego forum , zaśmiecając je i
zniechęcając do rzeczowej dyskusji innych uczestników.

Obserwuj wątek
    • Gość: Frodo Re: Polonijne kompleksy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 11:02
      Zgadzam się w 100%
    • quickly_to_kutas Najwieksi antysemici sa w Polsce... 13.12.01, 05:30
      • robertpk Re: mierzyłes linijką ? 13.12.01, 09:57
        ..jakaś motywacja

albo co
    • Gość: MR.CONTI Re: Polonijne kompleksy IP: *.gtconnect.net 13.12.01, 14:16
      robertpk napisał(a):

> ..po przeglądnięciu kilku adresów najbardziej "zaangażowanych" w
      > zwalczanie "Żydowstwa pod wszelką postacią", dochodzę do wniosku że najbardziej
      >
      > zaściankowi i agresywni są Polacy mieszkający poz granicami naszego biednego
      > kraju.
      >
      > Co nie dziwi - zacietrzewienie jakie prezentują różnego rodzaju diaspory (nie
      > tylko polska) jest jedną z cech pozwalających utrzymac tożsamość.
      >
      > To także cecha słabych, nie posiadających poczucia własnej wartości -
      > zakompleksionych osobników.
      > Ci ludzie nie radzą sobie w nowym kraju z konkurencją - próbują odreagować,
      > wytłumaczyć niepowodzenia, cudzą ingerencją, spiskiem "żydowstwa", czy czymś
      > tam innym.
      >
      > Te żałosne wypociny zajmują sporą część tego forum , zaśmiecając je i
      > zniechęcając do rzeczowej dyskusji innych uczestników.
      >

JA TEZ ZGADZAM SIE Z PANEM W 100% I POZWOLE SOBIE ZACYTOWAC SIEBIE SAMEGO:) Z
      WATKU "ZYDZI PRZYCYNA WSZYSTKIEGOE ZLA":

"I taka jest niestety prawda o Zydach i tych którzy ich nienawidzą. Pracowici
      ludzie nie mają czasu o Zydach bez przerwy zapierdalać. Pracowitość przynosi
      dobrobyt a dobrobyt z zazdrością w stronę Zydów nawet okiem nie rzuca. Tylko
      śmierdzący leń potrzebuje “żydowskie” usprawiedliwienie swojego leniwego,
      bezowocnego, mizernego życia. Nienawidzicie Zydów? Macie ich dosyć bo wydaje
      się wam że kontrolują wasze życie? Bieżcie od nich przykład i może za 1000 lat
      ciężkiej pracy do ich sukcesów dojdziecie. Do roboty leniwi rodacy albo SHUT
      UP"

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=681899&aid=681899

• Gość: 121401 Re: Polonijne kompleksy IP: *.25.193.222.Dial1.Chicago1.Level3.net 13.12.01, 16:11
      robertpk napisał(a):

> zwalczanie "Żydowstwa pod wszelką postacią", dochodzę do wniosku że najbardziej
      >
      > kraju.
      >
      Biednego kraju?.Co ty powiesz nasz kraj jest biedny?Gdzie ty mieszkasz ze z
      zascianka sie wysmiewasz?.Co robisz ile zarabiasz,jak sie ty angazujesz w
      tworzenie dobra z korzyscia dla innych,kto to sa ci inni;pochwal sie na forum
      przeciez to anonimowo nie musisz sie niczego obawiac,moze sie czegos od ciebie
      nauczymy?.

Po 60 latach okupacji narodow Rosji radzieckiej prawie nic nie zostalo z ich
      kultur to zacietrzewienie pozwolilo utrzymac ciaglosc tej kultury na obczyznie i
      wiele pamiatek narodowych przetrwalo dzieki patriotyzmowi diaspory roznych
      narodow wliczajac w to Zydow.To jest wszystko co moge ci tu powiedziec -ale mam
      pytanie:czy ty nie lubisz Panstw Narodowych z ich kultura i odrebnoscia?.
      >

Nieprawda,to zdanie jest dokladna wykladnia twego zfrustrowania bo jestes bardzo
      na cos zly i wydaje mi sie ze nawet nie znasz przyczyny swej frustracji-czyz nie
      mam racji?.Badz bardziej samodzielny w swym mysleniu i powiedz nam cos wiecej o
      swojej wartosci.

> tam innym.

A tutaj to juz sie totalnie mylisz.Nie wszyscy sa tu milionerami,nawet ci co
      swobodnie konkuruja;wiekszosc ludzi w Stanach pracuje od 8 do 5 i w wielu
      przypadkach zarabia wiecej niz prezydent IIIRP.
      Kwasniewski to Stolzman-Zyd lub wiecej Zyd niz Polak-i nie walczy o polski
      interes z korzyscia dla Polakow lecz jest wrecz antypolski.I ty o tym wiesz-
      nieprawda?.
      >

Przepraszam cie bardzo ale jak zauwazyles internet jest narzedziem Globalizmu-a
      swiat to takze mnustwo smieci.Jezeli uwazacz ze czesc wypowiedzi to smieci to
      niemam ci nic do powiedzenia oprocz innego przykladu na smieci w sklepach ktore
      ludziska kupuja i zaraz wyrzucaja bo to dopiero smieci ale napedzaja przez to
      ekonomie.Smieci internetowe sprowokowaly cie do tego pisania i jestem pewien ze
      jestes zakochany w tym co napisales,czytales to po kilka razy tak ci sie to
      podobalo,ale musze cie zmartwic ktos to nazwie smieciem.
      >

• robertpk Re: Polonijne kompleksy 14.12.01, 09:29
        szanowny numerku z Chicago

moje dochody to moja sprawa.

Piszę "biednego kraju" - bo 8500USD PKBP (mierzonego siłą nabywczą) to nie
        36000.

A może wg ciebie polskie 8500 jest równe niepolskiemu 36000 ?

A poza tym hasła w rodzaju co ty robisz, tłumacz się tutaj, jakoś domnie nie
        przemawiają.
        Ani nie jestem gówniarzem który by się unosił emocjami, ani nie potrzebuję się
        dowartościować chwaląc.

Jedyne czego potrzebuję na tym forum - to nie tracić czasu na otwieranie
        bezsensownych postów.

Na dyskusję z takimi "numerkami" jak ty szkoda mi czasu - bo i tak niczego to
        nie zmieni.
    • Gość: Ogorek Re: Polonijne kompleksy IP: 158.234.143.* 13.12.01, 17:04
      Czesc Robert,

ja jestem zakompleksiony Ogorek.
      Milo mi, ze czytasz o czym pisze - ciagle narzekam, ze nikt moich postow nie
      czyta - jako zakompleksiony zmuszam do tego moja zone.
      Ona mnie potem zmusza do robienia obiadow.
      A sama ksiazki czyta.

Z dnia na dzien coraz mam wiecej kompleksow. Staje sie zasciankowy i agresywny.
      Boje sie, ze niedlugo samego siebie pogryze. Nie radze sobie z konkurencja.
      Moja zona wygryza mnie z wszystkich lepszych funkcji - sam bym sobie z checia
      poczytal - a tym czasem musze gotowac i sprzatac (tutaj moje zakompleksienie
      zwykla zamienia sie w agresje). Probuje odreagowac agresje piszac o spiskach
      cyklistow zydowskich w polityce polskiej - lubie sport rowerowy i aktywnie go
      uprawiam w lecie (w zimie oprocz gotowania i sprzatania zapadam w przewlekle
      stany hibernacyjne).

Tak wiec jak widzisz, masz racje.

Ale nie we wszystkim.

Polska na pewno nie jest biedna. Jezeli ta myslisz, to jestes niezle
      zakompleksiony. "To naturalnie cecha słabych, nie posiadających poczucia
      własnej wartości - zakompleksionych osobników."

Nie interesujesz sie polityka.
      Nie obchodzi cie co sie w panstwie dzieje.
      Nie chodzisz na wybory (strata czasu - i tak sie nic nie da zrobic).
      Nie jestes obywatelem panstwa w ktorym mieszkasz.

To tylko hipotezy.

Ogorek Krawy Hipotetyk Zarloczny Jak Malpa w Kotle Zupy
      • robertpk Re: Polonijne kompleksy 14.12.01, 09:42
        Szanowny ogórku

pojecie biedy - jest zależne od punktu widzenia.

dla Chińczyka, czy Hindusa - jesteśmy bogatym krajem
        jednak dla Szwajcara Niemca czy Amerykanina - juz nie ( stosunek: 8500PKBP-
        36000PKBP)

To po prostu liczby, ja osobiście nie mam powodów do narzekania.

co do twoich hipotez - to mylisz się dokładnie we wszystkich.

no ale mój post nie dotyczył ciebie - upierdliwość i przekora to w końcu nic
        złego.

Zgodzisz się jednak z tym że reprezentacja - polonijnych "prawdziwych Polaków"
        jest na tym forum bardzo zauważalna ?

• Gość: robas Polonijne kompleksy - cos w tym jest... IP: *.asapsoftware.com 13.12.01, 19:28
    • Gość: Maksior Re: Polonijne kompleksy IP: *.*.*.* 13.12.01, 20:53
      Bzdura. Przeciez najwieksi obroncy Zydow (typu Kingfish czy Egon) pisza spoza
      Polski...
    • Gość: Tomcio Re: Polonijne kompleksy IP: 216.185.50.* 13.12.01, 22:30
      Dziekuje panie Robercie za trafnie spoztrzezenie. Rowniez mieszkam w Stanach,
      ale z wielu rodakami nie utrzymuaje zadnego kontaktu bo ich ignoracja i glupota
      mnie "dobija". Wielu moich przyjaciol to Zydzi i bardzo cenie ich madrosc i
      przyjazn...
    • Gość: Dawid Polonijne kompleksy?? IP: 209.114.223.* 14.12.01, 02:42
      Prawda jest taka, ze obelzywe dyskusje o zydach na tym forum prowokowane sa
      najczesciej przez polskich zydow takich jak WOJO, Egon, Kingfisz, ktopka i
      inni. Czasem po prostu obrazaja Polakow, czasami podszywaja sie pod innych i
      najnormalniej prowokuja.
      Jesli chodzi o polonie to pewnie mozna znalezc wsrod nich antysemitow ale chyba
      ich krytyczne nastawienie do Zydow bardziej polega na tym, ze ludzie poza
      Polska, szczegolnie w USA maja troche szersza perspektywe, widza co sie dzieje
      w Izraelu, widza bezkrytyczne poparcie amerykanskich politykow i wyciagaja
      logiczne wnioski.
      • robertpk Re: Polonijne kompleksy?? 14.12.01, 10:03
        czyli my

prostaczki z Polski - nie widzimy co się dzieje w Izraelu i Palestynie.

Bo nie mamy diostępu do jakichś - dostępnych w np. w USA -źródeł informacjii ?

Moja Polska perspektywa - jakoś fałszuje rzeczywistość czy co ?

Jeśli wejdę na strone np. BBC News, czy Online Newspapers, - narzucają mi
        jakiś filtr - filosemicki ?

jako Polakowi .

Zastanów się człowieku - informacje mamy te same, korzystamy z tych samych
        ogólnie dostępnych źródeł, ja też czytam NYtimes,Wpost,WTimest, Guardian,
        Independent,... wystarczy że kliknę,....często korzystam z IRNA - irańskiej
        agencjii informacyjnej, aby poznać zdanie w kwestii palestyńskiej - jednego z
        głównych wrogów Izraela.

Nie skłania mnie to jednak do zajmowania postaw - takich jak część uczestników
        tego forum - staram się dostrzec sytuację w szerszym kontekście.
        Wiem że prawdziwe jest zdanie "prawda zawsze leży posrodku" - czasem bliżej,
        czasem dalej od poszczególnych adwersarzy.

Wiem że dla nas to co się dzieje w Palestynie to często kwestia poszanowania
        praw człowieka , ale dla Izraelczyków - to kwestia istnienia, życia...

czy rozumiesz tą różnicę perspektyw ?

Troche większą niż pomiędzy Polską a USA.
    • Gość: JOrl Re: Polonijne kompleksy IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.01, 16:25
      robertpk napisał(a):

>
      > kraju.
      >
      Drogi roberciepk, czytam czasami taki tygodnik polski "Tylko Polska". Cos takiego
      antyzydowskiego to nawet na tym forum trudno znalezc. I mysle ze ten tygodnik
      jest tez w Polsce czytany. Tak ze w kraju jest takich np. "niedowartosciowanych"
      tez sporo. Acha, ja zydow za jakis wyjatkowych madrali nie widze. Bo i dlaczego
      mialbym. Nic wielkiego nie osiagneli, zyja z duzej czesci swiata, a nawet
      osobiscie moge powiedziec, ze i z moich podatkow. I to doslownie. Takim madrym
      moze byc kazdy.
      Przeciez bez tego ogromnego poparcia moznych tego swiata by szybko Izrael
      przestal istniec.
      Pozdrowienia.
      • ttc Re: Polonijne kompleksy 14.12.01, 21:02
        Gość portalu: JOrl napisał(a):

> Drogi roberciepk, czytam czasami taki tygodnik polski "Tylko Polska". Cos takie
        > go
        > antyzydowskiego to nawet na tym forum trudno znalezc. I mysle ze ten tygodnik
        > jest tez w Polsce czytany. Tak ze w kraju jest takich np. "niedowartosciowanych
        > "
        > tez sporo. Acha, ja zydow za jakis wyjatkowych madrali nie widze. Bo i dlaczego
        >
        > mialbym. Nic wielkiego nie osiagneli, zyja z duzej czesci swiata, a nawet
        > osobiscie moge powiedziec, ze i z moich podatkow. I to doslownie. Takim madrym
        > moze byc kazdy.
        > Przeciez bez tego ogromnego poparcia moznych tego swiata by szybko Izrael
        > przestal istniec.
        > Pozdrowienia.

Pewnie ze Ameryka nie musi ladowac te 3-4 mld dolarow rocznie w Izreal i 2 mld w Egipt. I Twoje prawo
        zeby jako podatnik amerykanski o tym nazekac. Tylko zeby nie te "dotacje" to galonik bylby 3 dolary a nie
        1.20 jak teraz. Chcialo by sie Tobie tyle placic? To jest poprostu inwestycja w rope i nieglupia do
        tego...Pzdr
        • Gość: JOrl Re: Polonijne kompleksy IP: *.halo.provector.pl 15.12.01, 17:52
          ttc napisał(a):

> Pewnie ze Ameryka nie musi ladowac te 3-4 mld dolarow rocznie w Izreal i 2 mld
          > w Egipt. I Twoje prawo
          > zeby jako podatnik amerykanski o tym nazekac. Tylko zeby nie te "dotacje" to g
          > alonik bylby 3 dolary a nie
          > 1.20 jak teraz. Chcialo by sie Tobie tyle placic? To jest poprostu inwestycja w
          > rope i nieglupia do
          > tego...Pzdr

Czy by ropa byla drozsza jak by Izrael nie istnial? Niekoniecznie. A moze nawet
          odwrotnie. Przeciez arabowie nalozyli na Zachod embargo np. w 1973 roku w czasie
          wojny z Izraelem. A ja mieszkam w Niemczech i tak sobie mysle ze ten kraj moglby
          miec inne mozliwosci dostepu do taniej ropy. Np. rosyjskiej.
          Pozdrowienia

• robertpk Re: Polonijne kompleksy 15.12.01, 10:45
        zgoda

w Polsce jest ich w cholerę i trochę.

Ale wkurza mnie, że ktoś np. zza oceanu dorabia nam krzywą mordę.

Niech się łajza uczy angielskiego i udzielają na stronach jakichś "białych
        sił", "KKK", czy co tam jeszcze macie.

• Gość: JOrl Re: Polonijne kompleksy IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.01, 17:11
          robertpk napisał(a):

> zgoda
          >
          > w Polsce jest ich w cholerę i trochę.
          >
          > Ale wkurza mnie, że ktoś np. zza oceanu dorabia nam krzywą mordę.
          >
          To glupie antyzydowstwo maja ci polacy z USA przyniesione z Polski. I dlatego
          slusznie pisza na tym forum. Dla mnie te opowiesci o tym jak to zydzi zadza
          swiatem sa smiesznie ale duzo w to wierzy. Zwlaszcza prymitywni. I jako ze sie w
          USA latwiej sie dorobic dostepu do internetu to sie pisza takie glupoty. Trudno.
          Pozdrowienia

> Niech się łajza uczy angielskiego i udzielają na stronach jakichś "białych
          > sił", "KKK", czy co tam jeszcze macie.
          >

• Gość: llllllll Zydowska biesiada IP: *.208.201.100.Dial1.Tampa1.Level3.net 15.12.01, 18:06
      Zydowska biesiada
      • robertpk Re: o.. żywy egzemplarz ! 17.12.01, 08:26
        ..no powiedz coś jeszcze

ładnie się zaprezentuj.
        • Gość: derwisz Re: motor dzialania IP: 168.103.126.* 17.12.01, 17:43
          Jak chcesz byc antysemita to przyjedz do Nowego Jorku. Antysemityzm jest
          produktem zydowskim boz bez tego trudno byloby dyskriminowac gojow.
          To samo jest z kazdym odlamem spoleczenstwa amerykanskiego:

Prof. Jarret ktory studiowal handel niewolnikami slowianskimi i kolorowymi
          przez zydow od czasow greckich do wspolczesnych stracil posade na uniwersytecie
          miejskim.

David Duke - nie trzeba tlumaczyc

Chinczycy, Japonczycy

Jessy Jackson za wypowiedz - "New York is a Heimie town"

Nixon, Hilary Clinton, Bush - zmusilo ich to do calkowitego posluszenstwa.

Polacy nie sa na szczycie. Caly swiat place harach za "antysemityzm"

Glemp byl celem kiedy powiedzial ze midia sa kontrolowane przez zydow, a
          polskie chlopstwo bylo rozpijane przez zydowskich karczmarzy,
          Papierza krytytykowano za kanonizacje zydowki i " tego wstretnego antysemite
          Kolbe".
          Kosciol katolicki i chrzescijanstwo za stworzenie hitleryzmu.
          Mozna pisac i pisac ta ltanie klamstw i perfidenj propagandy.

• robertpk Re: motor dzialania 19.12.01, 10:38
            ..słowianie "za czasów greckich" jeszcze nie istnieli - wykształcili się
            dopiero po zepchnięciu ludów Irańskich na północ przez migrujących
            przedstawicieli ludów tureckich (min. Hunów) w kierunku kultur Bałtyjskich
            (przodków dzisiejszych Litwinów i Łotyszy a także wyniszczonych Prusów).

Chyba, że masz na myśli greckie Bizancjum.

Co do reszty - każdy ma prawo mieć swoje poglądy, jeśli żydzi stanowią na tyle
            silne lobby w NY aby odwołać jakiegoś profesora - to żal tylko tego że my nie
            możemy się pochwalć podobnym - a to już nasza wina.
    • Gość: Kagan Re: Polonijne kompleksy IP: *.vic.bigpond.net.au 19.12.01, 14:17
      Nic dziwnego, bo Zydzi w Polsce sie wrecz chowaja, a np. w USA czy
      Australii sie wrecz panosza, tak sie czuja bezpiecznie.
      Ale do czasu...
    • Gość: MP Re: BAJKI o kompeksach Polakow za granca IP: *.008.popsite.net 20.12.01, 09:42
      Ten ktory napisal ten post NIE ma ZIELONEGO pojecia o Polakach za granica i o
      polityce.

Polacy za granica radza sobie ekonomicznie DOSKONALE.
      Nawet ci co pracuja "na czarno" zakladaja swoje firmy i prosperuja bardzo dobrze
      i sa MILIONERAMI nie mowic o innych.
      Wyobrazcie sobie najwiecej milonoerow w USA to emigranci perwszego pokolenia z
      ZSRR, potem z Wegier, Szkocji a Zydzi bardzo, bardzo daleko na tej liscie. To
      jest BAJKA ze Zydzi to tacy bogaci.
      Polecam ksizke pt. “The Millionaire Next Door”, lub “The Millionaire Mind” itd.
      atorstwa Thomas. J. Stanley, ktory zajmujes sie tymi badaniami przez 25 lat w USA
      i jest najwiekszym autorytetem w tych sprawach w Ameryce.
      Najwiecej milionerow w Chicago jest pochodzenia polskiego obojetnie czy to komus
      sie podoba czy nie. Tak jest. Ci co maja wielki szmal w Ameryce absolutnie nie
      szpanuja za maja wielki majatek.

Nie jest to zadnym sekretem ze dyspora zydowska w USA w chwili obecnej konroluje
      Senat, Kongres i Bialy Dom. Oczywiscie tez manipuluje jak chce Bushem.

Otworz ten link i zobacz to zdiecie Busha w ktore zostal NIE przypadkowo
      wmanipulowany na bardzo powaznej uroczystosci narodowej w dniu 11 grudnia 2001r.

Jest o ten wybryk dyspory zydowskiej polityczna awantura w Ameryce. Protestuja
      nawet sami Zydzi, ze ten wybryk Zydow BARDZO POWAZNIE zaszkodzi politycznie
      dysporze zydowskiej w Ameryce.
      I tak wlasnie sie stanie. Bardzo duzo ludzi w USA zaczyna sobie zdawac sprawe jak
      daleko rzad "amerykanski" jest pro-izraelski i wiedza dlaczego. Ludzie przestana
      glosowac w roznych wyborach na Zydow w USA i to nie ma nic wspolnego z
      antysemizmem lecz polityczna walka o wladze:

www.rense.com/general17/flag.htm

W USA jest w kazdym innym kraju jest walka polityczna o wladze.
      Ameryka jest krajem emigrantow i kazda grupa etniczna popiera swojego
      przedstawiciela do wladzy i krytykuje oponeta politycznego bez wzgledu czy to
      jest demokrata czy republikanin.
      Krytyka Zydow w USA absolutnie NIE MA NIC WSPOLNEGO z jakims tam antysemityzmem,
      lecz ma czysto polityczne podloze tzn. dotyczy koncepcji prowadzenia polityki
      zewnetrznej czy wewnetrznej przez USA.

W zwiazku z tym ze Zydzi w USA sa przy wladzy i beda atakowani przez oponetow
      politycznych np. Polakow, Meksyknow, Wlochow czy inna grupe etniczna w tym kraju
      emigrantow jakim jest Ameryka.

Polakow W USA jest 10 milonow, ale byli apolityczni I malo aktywni, lecz
      aktualnie sie to GWALTOWNIE zmienia i polska grupa etniczna staje sie aktywna i
      STANIE sie w bliskiej przyszlosci BARDZO POWAZNA konkurencja dla Zydow z czego
      Zydzi amerykanscy doskonale zdaja sobie sprawe. Daltego tez Zydzi zatakowali
      Kongres Poloni Amerykanskiej, aby nas oslabic itp. Chwilowo Zydzi odniesli
      zwyciestwo. Probuja nas blokowac oczeniajac Polakow bezpodstawnie bo Zydzi tez
      maja 85% mediow w swich rekach.
      Polityka nie stoji w miejscu i za to bezczelne rozpychanie sie Zydow o stolki w
      urzedach przyjdzie im bolesnie zaplacic bo ludzie przestana na Zydow glosowac.
      Jest ciekawy temat polityczny i dlatego o tym ludzie pisza. Jest objaw ZDROWY ze
      ludzie maja swiadomosc tego co sie dzieje.
      Ludzie zawsze i WSZEDIE patrza na tych co siedza na swieczniku i probuja ich z
      tego swiecznika zwalic i samemu wspiac sie do szczytu wladzy.
      Tak jest swiat zbudowany i NIE ma na to ratunku.
      Zydom w USA skacza WSZYSCY do oczu, bo sa przy wladzy tak jak skacza komuchom z
      SLD w Polsce bo sa tez przy wladzy.

robertpk napisał(a):

>
      > kraju.
      >
      >
      > tam innym.
      >
      >

• Gość: Ogorek Re: BAJKI o kompeksach Polakow za granca IP: 62.52.92.* 20.12.01, 14:17
        Gość portalu: MP napisał(a):

> Ten ktory napisal ten post NIE ma ZIELONEGO pojecia o Polakach za granica i o
        > polityce.
        > Polacy za granica radza sobie ekonomicznie DOSKONALE.
        > Nawet ci co pracuja "na czarno" zakladaja swoje firmy i prosperuja bardzo
        dobrz
        > e i sa MILIONERAMI nie mowic o innych.
        > Wyobrazcie sobie najwiecej milonoerow w USA to emigranci perwszego pokolenia
        z
        > ZSRR, potem z Wegier, Szkocji a Zydzi bardzo, bardzo daleko na tej liscie. To
        > jest BAJKA ze Zydzi to tacy bogaci. Polecam ksizke pt. "The Millionaire Next
        > Door", lub "The Millionaire Mind" itd. autorstwa Thomas. J. Stanley, ktory
        > zajmujes sie tymi badaniami przez 25 lat w USA i jest najwiekszym autorytetem
        w
        > tych sprawach w Ameryce. Najwiecej milionerow w Chicago jest pochodzenia
        polskiego obojetnie czy to komu (...)

Serdecznie dziekuje Panu MP za bardzo interesujace i zdrowe informacje.
        Potwierdza one moje takze moje przekonania (watek "Polacy daja sobie rade...").

Kim Pan jest?

Pozdrowienia
        Ogorek
      • Gość: Michal Re: BAJKI o kompeksach Polakow za granca IP: 63.164.131.* 20.12.01, 19:54
        Nic dodac nic ujac. Dobrze ze Pan podkreslil takze to ze Polacy w USA zaczeli
        sie "budzic z letargu politycznego". Zaczynaja sie organizowac politycznie i
        szukac sprzymierzencow w innych grupach etnicznych np. Meksykanie. I bardzo
        dobrze, gdyz w przeciwnym razie znikniemy wogole z areny politycznej. Mam cicha
        nadzieje ze juz nastepnych wyborach bedzie troche lepiej niz do tej pory.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka