felusiak1 11.11.07, 00:04 ""Hugo, k...a mać, zamknij mordę" Z tym, ze mówił po hiszpańsku. Czawes odgryzł się poparty przez Nikaraguę i Kubę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bam_buko Hugo Czawesa rzekl w odp.do krola Hiszpani 11.11.07, 00:18 Carlos,k..mac pilnuj Hiszpani rowniez po hiszpansku wkrotce Hiszpania moze sie stac kalifatem i wywala cie na zbity pysk...komu bedziesz "krolowal"?? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Król Hiszpanii rzekł do Hugo Czawesa 11.11.07, 00:38 Chavez ocenil Aznara jako faszyste (pomocnika "diabla" Busha). na co mu zamknieto mikrofon i dano nauczke, ze powinien innych lepiej szanowac. Obwiam sie, ze Hiszpanie potraktowali troche Chaveza, jak nieoswieconego buca. I z lekka buta kolonialna. Chavez tez demokratycznie wybrany, o co chodzi, tez ma prawo do swoich nieortodoksyjnych pogladow. PF Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 O co chodzi? 11.11.07, 00:55 Zapewne chodzi o to, że Czawes próbował przerywac wypowiedź premiera Hiszpanii, Janek Karol zaszczycił kretyna swoja opinią. No i nie przesadzajmy z tym podkreślaniem, że Czawes został demokratycznie wybrany. To było tylko raz i dawno temu. Od tamtego czasu Czawes stał sie Capo di tutti capi. Ostatnio jego bojówki strzelaja do nieuzbrojonych uczniaków i nikt nie pisze o mordercy, habeas corpus, demokracji i t p. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: O co chodzi? 11.11.07, 01:01 To dobre pytanie. Gdzies mi sie obilo o oczy, ze Chavez staje sie idolem wielu biednych krajow. Wlasnie jako ten co "szczerze" mowi o tym jak odczuwaja wlasnie ci ludzie w tych krajach. Jakbysmy teraz wyobrazili sobie caly 4 mld swiat jako demokracje, w ktorej przeprowadzane sa wolne wybory, to jak myslisz kto by wygral? Boje sie ze Chavez z Kadafim w finale a wsrod pretendentow bylby pewnie bena Laden. Znaczy wiec, ze Chavez z naszymi kryteriami to buc. A ichnimi to "poor people hero". I ma jeszcze forse skubany z ropy. PF Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 widac ze masz problemy wybory wolne od sterowanych 11.11.07, 07:46 odroznic: wybory sa wolne od poczatrku ogloszenia daty wyborow i jak sie rozne opinie i roznych kandydatow do glosu dopuszcza, wedlug twojej wypowiedzi wybory w PRL tez wolne byly, ogromna ilosc ludzi na ulicach demokracje popierala, szczegolnie rok 1948.....mozna za przyklad wziasc....a to ze sie do pewnych kandydarow strzelano to przeciez do malych wypadkow mozna zaliczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: widac ze masz problemy wybory wolne od sterow 11.11.07, 19:37 Jarusiu, zmyslasz niemozliwie. Napisz cos lepiej o "pedofilu z mekki", to sie przynajmniej z ciebie posmiejemy. Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 Re: widac ze masz problemy wybory wolne od sterow 13.11.07, 18:00 i nie zapomnij waliski zrobic i sie z twoimi nasiislamistami z Israela wyniesc... Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 Od kiedy z pedofila z mekki mozna sie smiac 13.11.07, 18:01 to cos nowego.... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Król Hiszpanii rzekł do Hugo Czawesa 11.11.07, 19:44 Jak mu slusznie zwrocil uwage Zapatero, granica wyrazania nieortodoksyjnych pogladow jest obrazanie przeciwnika. Nie pierwszy raz Chavez nazwal Aznara faszysta, pewnie dlatego, ze tenze poparl nieudany zamach stanu w Wenezueli. Kiedy psy wiesza na Aznarze przy innych okazjach, to nikt do niego pretensji nie ma, ale w obecnosci krola i zapatero niewybrednie sie wyrazac o expremierze nie wypada i slusznie mu sie dostalo. Przy okazji Zapatero zrobil z siebie gwiazde, ze jak to on broni wizerunku hiszpanii i nawet samego Aznara, ktory dalej twierdzi, ze za zamachami w madrycie stala ETA ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Przeciez Aznar byl czlonkiem Falangi, i robil 12.11.07, 19:17 klasyczne pozdrowienie "Adiós al caudillo" faszystow (po niemiecku Heil Hitler, albo Sieg Heil). Sa na to materialy filmowe. Frankisci do tej pory jak sie spotkaja to wyciagaja lapy w faszystowskim pozdrowieniu, mozna to obserowawac na ich zjazdach jeszcze teraz. Gdy w latach 30 Mussolini na wspolnyc zjazdach faszystow wloskich, hiszpanskich i niemieckich, krzyczal dumnie. My faszysci i narodowi socjalisci damy nalezyty odpor marksizmowi w Europie! To co sie tak teraz wstydzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 bo na pewno bylo lepiej sie wedlug ciebie 13.11.07, 09:17 kompanio witac....zapytaj o to hiszpanow.... Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Król Hiszpanii rzekł do Hugo Czawesa 11.11.07, 01:36 Czemu go nie poszczuł psami? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu O Hugonie Cziawezie mawiaja jego krajanie.. 11.11.07, 01:53 "Hugo, z fujara dluga" i mowia to po konkwistadorsku! Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: O Hugonie Cziawezie mawiaja jego krajanie.. 11.11.07, 02:45 Ciekawe jaka bedzie w tym roku donacja Cheveza dla amerykanskich dziadow aby nie zamarzli w zimie.Facet ma cierpliwosc i wysyla miliony litrow oleju opalowego biedakom w USA.Tak ze nie "elita" ale ci "niepotrzebni" w US maja go za przyjaciela.Felusiak moze tez dostaniesz troche oleju od Chevez mieszkajac w tym Detroit. Czytalem ze tam wszyscy sie "kwalifikuja".A krol Hiszpanii to stary Mason i sni mu sie co nocy "New World Order". Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 Re: O Hugonie Cziawezie mawiaja jego krajanie.. 11.11.07, 07:42 przed twoim ostatnim wkladem uwazalem sie za polpomylenca, ale teraz moge cie do grupry bam.buka jako dobrego glupka zaliczyc., jezeli on taki dobry jest to dlaczego nie posyla cos tym w Darfurze itd... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: O Hugonie Cziawezie mawiaja jego krajanie.. 11.11.07, 09:25 Wenezuela to dalej biedny kraj co pomalu zaczyna stawac na nogi.Polska tez ma nadzieje ze wyjdzie z dolu. Niestety ma tylko zlodzieji i zdrajcow na czele i nigdy "nie wyprodukuje" takiego patrioty jak Chevez.Tylko najbogatszy kraj na swiecie USA moze sobie pozwolic aby "pomagac" wszystkim na prawo i lewo.Tak ze "senson" mowisz z "sensem". Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 Re: O Hugonie Cziawezie mawiaja jego krajanie.. 11.11.07, 18:22 na czyje nogi staje....pomnoz sobie naukowcu cene ropy przez cene ropy i podziel przez ilosc mieszkancow.... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: O Hugonie Cziawezie mawiaja jego krajanie.. 12.11.07, 07:58 No napewno nie na te gumowe nogi, bezsenson O. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who wiem ze masz klopoty z jezykami 11.11.07, 07:21 ale znasz ang. wiec ci podam wypowiedz krola cytowana w wielu zrodlach: "why don't you shut up?" porownaj sobie teraz z twoimi marzeniami na ten temat ktore pewnie zmysliles. i ty miales cos wspolnego z prasa? aha skoro o prasie, to fox tv (ktorego mi do zludzenia przypominasz) zaproponowal na serio finansowanie aktow terrorystycznych np. wysadzanie samochodow-pulapek w teheranie. www.youtube.com/watch?v=mH3BTaWrQ3I pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: wiem ze masz klopoty z jezykami 11.11.07, 14:35 Ale ty mox po angielsku nie bardzo kontaktujesz. A jak twój hiszpański, bo mój słaby. www.breitbart.tv/html/7925.html To mówisz, że "fox tv" na serio zaproponował wysadzanie samochodów-pułapek w Teheranie. Ciekawe czy propozycja została przyjeta? A nie wiesz komu zaproponował "na serio"? www.youtube.com/watch?v=tMRRMaMc6TM Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek I po co zmyslasz? 11.11.07, 19:34 Krol obsztorcowal Chaveza za zle wychowanie. Najpierw pokazal na niego palcem i powiedzial "Tu" = "ty", kiedy Chavez nie dawal Zapatero dojsc do glosu i robil mu wyrzuty, a potem mu powiedzial "Por que no te callas?" = "Moze bys lepiej zamilkl". Ucz sie jezykow, zloto. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Nie zmyślam jeno interpretuje 11.11.07, 21:53 żeby było zabawniej i ciekawiej. Dałem przecież link do filmu. Gdybym nie dal to mialbyś stojenie a tak to sobie posiedzij. Por que no te callas? oznacza dokładnie Why don't you shut up a nie Might you be quiet. Inny ciężar. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Nie zmyślam jeno interpretuje 11.11.07, 22:36 widze, ze idziesz w slady jotki "ja tylko zartowalem" :D > Por que no te callas? oznacza dokładnie Why don't you shut up > a nie Might you be quiet. Inny ciężar. Masz racje, felusiaku lingwisto. "Por que no te callas" oraz "Why don't you shut up" maja inny ciezar. Dlatego moje tlumaczenie jest poprawne, a twoje bledne. Pewnie dlatego, ze nie znasz hiszpanskiego, majote ;) Ale nie mam do ciebie zalu. Pewnie przepisales niedokladne tlumaczenie po to, zeby bylo zabawniej i ciekawiej, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu "Shut up and drive"... 12.11.07, 00:39 ..taki przeboj Rihanny jest. Widocznie Juan Carlos tez goloslownych gadulow nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: "Shut up and drive"... 12.11.07, 01:05 Mnie sie zdaje, ze i krol i zapatero zirytowali sie, bo rozmowa byla o politykach spolecznych, o potrzebie wpolnego dzialania, a Chavez znow o swoim. Oczywiscie mozna zrozumiec, ze po poparciu Aznara (czy krol byl poinformowany?) dla proby zamachu stanu w Wenezueli, Chavez ma do hiszpanskiej prawicy specjalna awersje, ale akurat to nie bylo odpowiedne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Po prawdzie mirmilku, to ciekaw bylbym twojej.. 12.11.07, 02:49 ..oceny osoby Chavesa. Masz przekonania lewicowe, jestes zanurzony w kulture iberyjska...kim z tej perspektywy wydaje sie byc el colonello? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Po prawdzie mirmilku, to ciekaw bylbym twojej 12.11.07, 23:57 coronell chavezello wydaje mi sie politykiem, ktory wygrywa wybory, bo wenezuela ma kase z ropy, a prawica pieniadze zatrzymywala dla siebie, podczas gdy chavez dzieli je miedzy ludzi. Nie podoba mi sie zamykanie opozycyjnych telewizji, podoba mi sie otwarta krytyka usa i poparcia stanow i hiszpanii aznara dla proby zamachu stanu. Chavez wyszedl na demokrate, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Pozostaje otwarta kwestia skutkow takiego a nie... 13.11.07, 00:53 ..innego dystrybuowania zyskow pochodzacych z ropy. Wydaje mi sie, ze poza chwilowa ulga w niedoli, to co Chaves proponuje nizszym warstwom nie przyniesie deklarowanych jako motyw jego dzialan, skutkow w postaci lepszego wyksztalcenia, aktywizacji zawodowej i spolecznej, czyli prawdziwej emancypacji osob dotychczas spolecznie wykluczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Jak chcesz to możesz 12.11.07, 04:42 Nareszcie coś do rzeczy napisałeś. Nie tylko nie miejsce ale też nie forma. Na konferencjach nie przerywa sie mówcy swoimi wtrętami. To znamionuje brak ogłady. Być może Hugo przerywa swoim podwladnym i zapomniał, że nie jest u siebie. Aznar nie poparł zamachu stanu, tak jak USA go nie zorganizowało i nie poparło co było kardynalnym błędem w mojej ocenie. Gdybyż zorganizowało i poparło, Chawes mieszkałby dzisiaj w Madrycie korzystajac z gościny króla. Myślę, ze Hugo cierpi na swego rodzaju paranoję potencjalne zagrożenie po prawej nie przypuszczajac, ze może być zdjety przez rozgoryczonych zauszników. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Jak chcesz to możesz 12.11.07, 08:06 Ciekawe co by sie stalo jak by Wenezuela pomyslala ze moze by lepiej sprzedac rope za euro a moze do Chin? Wenezuela to wolny kraj i moze wybierac sobie klijentow na swoja rope jak jej sie podoba. A ze US potrzebuje ropy to jest sprawa czy problemem US a nie Wenezueli. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: I po co zmyslasz? 13.11.07, 16:25 nikt nie zmyśla,Juan był na wakacjach we Włoszech i mówił po włosku ten fragment,bo nikt tak pięknie nie klnie jak Włosi,a tłumaczenie z włoskiego jest jeszcze gorsze-porco no te calas,co znaczy-świnia nie chciala się się na ciebie spuścić nawet.I co ? Tłumacze i tak podali wersję dyplomatyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: I po co zmyslasz? 13.11.07, 16:45 być może było to- porca no te calas,trzeba zapytać Włochów Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: I po co zmyslasz? 13.11.07, 20:00 przesluchałem ten fragment,to jest porco no te cala, to jest popraw- nie po włosku. Coś jak mofo albo faba. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol nie zapominaj ze Król Hiszpanii 12.11.07, 08:12 to rowniez Zyd i krol nie tylko Hiszpanii, ale tez Jerozolimy Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Vivat Krol :D Vivat Hiszpania 12.11.07, 12:09 shakras.wrzuta.pl/audio/8fHOWN5apN/hymn_hiszpanii Hymn ze slowami na pohybel kacapstwu i chavezowi, 3 dni zdychania na palu Odpowiedz Link Zgłoś
jorl f1 12.11.07, 18:36 Coz f1 znowu podstawie Tobie po nos artykul z mojej codziennej gazety ktora wyciagam ze skrzynki pocztowej jadac do pracy. Mam troche czasu do czytania jej bo jade 12 minut SBahn. Znowu Chavez i ta jego ostatnia klotnia z jego Bylym krolem. Najpierw link do "berliner Zeitung" z tym artykulem: www.berlinonline.de/berliner-zeitung/print/politik/701196.html "Zumal Chavez, zumindest was seine erste Anschuldigung betrifft, keineswegs Unrecht hat. Als 2002 in Venezuela der Unternehmerverband und Teile der Armee einen Staatsstreich gegen ihn anzettelten und für 48 Stunden die Oberhand gewannen, ergriffen nur zwei Regierungen der Welt Partei für die Putschisten: die der USA, die ohnehin seit Monaten in die Verschwörung eingeweiht war, und die spanische, die just in diesem Moment die EU-Ratspräsidentschaft innehatte. Es geschah seinerzeit also im Namen aller EU-Bürger, dass Premier Aznar dem selbsternannten Übergangspräsidenten Pedro Carmona seine Unterstützung versicherte: einem Mann, der soeben die Verfassung aufgehoben, das Parlament aufgelöst und alle gesetzestreuen Medien verboten hatte. Wenigstens den Titel eines "Putschisten ehrenhalber" hat sich Aznar damit redlich verdient." Teraz moje tlumaczenie bo jak typowy Ami nie znasz jezykow. Poza tym swoim psim USAmerykanskim. "Co najmniej Chavez, jesli chodzi o jego zarzut (do Aznara), w zadnym wypadku nie mial prawa tak nie powiedziec. Jak w Venezueli Zwiazek Pracodawcow i czesc armi urzadzila zamach stantu przeciw niemu i na 48 godzin byli wygrani, tylko 2 rzady Swiata stanely po stronie puczystow. US, ktore od miesiecy oczywiscie w te plany byla zamieszane, i hiszpanski, ktore do tego akurat byl przewodniczacym EU. Stalo sie czyli w imieniu wszystkich EU obywateli. ze premier Aznar temu samozwanczemu przejsciowemu prezydentowi Pedo Carmona poparcie przyrzekl: czlowiekowi ktory wlasnie Konstytucje zawiesil, parlament rozwiazal i wszystkie media bedace praworzadne zamkal. Co najmniej ten tytul "Puczysta honorowy" zasluzyl sobie Aznar napewno." Zapewne wlasnie Chaves tego swojego bylego krola kopnal w czuly punkt tak ze on zamiast po prostu, jak chcial zaprotestowac przeciw obrazaniu Aznara, po cichu wstac i tak samo za soba drzwi zamknac wsciekl sie i wrzasnal na Chavesa. No i Chawes mu sie jeszcze dalej odcial. W koncu Aznar chcial aby Chaveza zatlukli. I to Chaweza ktorego demokratycznie tam lubia. Ja wiem ze go nie lubisz f1, ale Swiat jest za duzy. Nawet USA nie poradzi. Chociaz probuje, probuje! I dobrze, nie probuje szybciej sie na ziemie sprowadzi. I szybciej nie bedziecie okradali Swiat. Slysze ze export z USA rosnie a import maleje. I dobrze, jak sie wyrowna to przestaniecie Swiat okradac. Pytanie kiedy nakradzone oddacie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 jorel, matole 13.11.07, 01:23 nie chodzi o to kogo ja lubie a kogo nie lubię tylko o to żeś kompletny idiota i kradniesz miejsce na forum. Kiedy przestaniesz kraść i kiedy oddasz co ukradłeś? Co mówisz? Głowe ci ukradli? Bogu dzięki!!! Zrobili ci tym przysługe za która winieneś okazywac wdzieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: Fallusito to burrito! 17.11.07, 04:34 Aqui, burrito: El presidente Hugo Chávez confirmó que se reunió con representantes del Ejército de Liberación Nacional, ELN, y que tiene "buenas expectativas" para su encuentro del próximo martes con su colega francés Nicolás Sarkozy. "Aquí nos sentamos con el Segundo jefe del ELN, Antonio García" dijo Chávez en una entrevista concedida en el Palacio de Miraflores al canal del estado, Venezolana de Televisión, poco antes de partir a su gira por Arabia Saudita, Irán, Francia y Portugal. news.bbc.co.uk/hi/spanish/news/newsid_7099000/7099421.stm Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: jorel, matole 16.11.07, 06:14 Felusiak, Jorl wywolal Cie do tablicy i Ty sromotnie przegrales. Jak zwykle dla Ciebie w takich sytuacjach udale/as sie do zniewag osobistych. Robisz tu wiele zamieszania, panienko Felusiak, ale jak dochodzi do rozmow o konkretach, to cienko przedziesz. Na krotka mete buta i klamstwa poplacaja na ogolnych forach. Na dluzsza mete popelniasz samobojstwo swojego pseudonimu. KIedys mialem troche szacunku dla Twoich wklejek. Swoim atakiem na Chavez i ludzi, ktorzy podchodza do tego fenomenu racjonalnie, udowodniles mi, zes jest tuba propagandowa, zgadnij kogo. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 sromota 17.11.07, 16:57 no tak mocno przegrałem, ze musiałem z podwinietym ogonem uciekać i teraz wylizuje rany jakie mnie jorel zadał. No tak mnie on pogryzł, ze musiałem do szpitala na opatrunek. To mówisz mi, królu nowomowy, że nie wolno atakować Czaweza bo to udowadnia, ze zausznicy neokonów płaca mi zdewaluowanymi dolarami za sianie propagandy i zamętu? I mówisz, że nici za cienkie? A jak myślisz, szpagat lepiej nadawałby się do moich niecnych celów? Zasiewam imperializm czy tylko mieszam sie w wewnętrzne sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: sromota 17.11.07, 17:09 Ty, panienko Felusiak, lepiej zabierz sie za swoje "wewnetrzne sprawy". Z czytania Twoich postow wynika zes Ty specjalny przypadek psychiatryczny. Ani nie zasiewasz "imperializmu" ani nie "mieszasz sie w wewnetrzne sprawy". Ot, pieprzysz tutaj to co Twoj zdemolowany mozg podpowiada Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: sromota 17.11.07, 20:30 To mówisz, ze jeśli nie podzielam twoich, jedynie słusznych pogladów to jestem degeneratem. To w takim razie ty jesteś geniuszem z otwartym na ludzka krzywdę sercem. Czy zatem nie boli cię ludzka krzywda wyrządzona przez Comandante Presidente Chavez? Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: f1 13.11.07, 01:40 jorl napisał: >Slysze ze export z USA rosnie a import maleje. I dobrze, jak sie >wyrowna to przestaniecie Swiat okradac. A co bedzie jak przekroczy granice rownosci:)? > Pytanie kiedy nakradzone oddacie. Oddamy jak ty oddasz wszystko co nakradles w sklepach. Ladnie to tak tylko kupowac i nic sklepowi od siebie nie sprzedac. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Hehe, fajne:)) 13.11.07, 02:34 porque napisała: (..) Ladnie to tak tylko > kupowac i nic sklepowi od siebie nie sprzedac. Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 jeszcze jeden wieczny "boski" namazaniec, ktory 13.11.07, 18:03 do wladzy sie dorwal i nie moze sie od niej oderwac. Dawniej jak ktos sie do wladzy dorywal to sie ktolem, cesarzem itd oglaszal i czasami mu korone razem z glowa zdejmowano, ci tutaj konstytucje zmieniaja i zawsze po stronie prawa sa.... Odpowiedz Link Zgłoś
franjo6 Re: Król Hiszpanii rzekł do Hugo Czawesa 13.11.07, 19:25 Brawo Wasza Wysokość!!! Są jeszcze przyzwoici ludzie, którzy potrafią wskazać komunistycznej hołocie gdzie jej miejsce. A poza tym ten prostak Chavez powinien przed królem klęczeć na kolanach bo to potomek dawnych władców Wenezueli, którzy przynieśli cywilizację takim jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Król Hiszpanii rzekł do Hugo Czawesa 16.11.07, 06:29 franjo6 napisał: "ten prostak Chavez powinien przed królem klęczeć na kolanach bo to potomek dawnych władców Wenezueli, którzy przynieśli cywilizację takim jak on" Zapomnialo Ci sie wspomniec, Franjo, ilu to rdzennych mieszkancow obecnego terytorium Wenezueli przodkowie "Krola" zamordowali z zimna krwia. Na marginesie, od kiedy to ludy "post-French-Revolution" sa zobowiazane do skladania ofiar dynastom? Zdaje sie, ze jestes jakies trzysta lat zapozniony w rozwoju ludzkosci. Wcale mnie nie dziwi Twoje zapoznienie. Wyglada na to, ze dla Ciebie "cywilizacja" oznacza mordowanie bezbronnych. Wyjasnienie: ludnosc Ameryki Poludniowej zostala wiecej niz zdziesiatkowana przez karierowiczow wspomaganych finansowo i moralnie przez korone hiszpanska i portugalska. Rzady przodkow "krola" spowodowaly tak powszechna depresje rdzennej ludnosci Ameryki Pld., ze ta ludnosc uciekala sie do samobojstw aby uniknac rzadow hiszpanskich. Tia, Twoja Wysokosc rzeczywiscie ma powody do bycia dumnym ze swoich przodkow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 nie tylko prostak ale tez puczowiec 17.11.07, 19:23 gdyby ktos prubowal przeciwko jemu, "samoboskiemu" pomazancu , jakis tam pucz zrobic to by napewno by dlugo juz nie pozyl, ale on tak samo jak Fidel, dzieki demokracji przezyli ale jakos dla innych respektu nie maja. A moze z cieplo krwia, bo chyba jakas roznica jest, bo gdyby Hiszpanie tak samo te ludy wyzwolili jak to araby, twoi krewni zrobili to by tam juz zadnego potomka dawnych mieszkancow nie mozna bylo znalesc...tak jak to we wszystkich krajach bliskiego wschodu oprocz wyzwolonego Israela, do czynienia mamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: nie tylko prostak ale tez puczowiec 18.11.07, 01:02 Sansone, Ludnosc Wenezueli nie tylko wybrala Chavez na prezydenta; ta ludnosc takze obronila Chavez od spisku US zmierzajacacego do pozbawienia Chavez zycia i wladzy. Twoj wyzwolony Izrael morduje z zimna krwia Palestynczykow. Mamy nowa ksiazke, napisana przez osobe z Izraela, ktora opisuje zbrodnie Twojego wyzwolonego Izraela. OK, OK, wiemy, ze nienawidzisz Arabow. Takze wiemy, ze na tym forum podburzasz do nienawisci miedzynarodowej. Za cholere nie wiem dlaczego jestes tolerowany na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 Re: nie tylko prostak ale tez puczowiec 22.11.07, 07:35 tak samo wyzwolony jak Fidel Castro...widac ze kazda dyktature potrafisz w demokracje obrucic. A co do israela to niestety dla twojej informacji, Polacy tez Ss krew przelali aby Polske od niemcow wyzwolic, i jeszcze moze w koncu mnie powiesz, kto, kiedy i dlaczego tych twoich "palestynczykow " do Israela zaprosil i dlaczego oni nazwe jeruzsalem zmienili, Hiotler tez chcial nazwe warszawa na inna zamienic, tylko w przeciwienstwie od was mu sie to nie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir sansone1 -historyczny klamco 23.11.07, 14:51 sansone1 napisał: "moze w koncu mnie powiesz, kto, kiedy i dlaczego tych twoich "palestynczykow " do Israela zaprosil" NIkt Palestynczykow do Izraela nie zaprosil. To Zydzi zaprosili siebie do najechania Palestynczykow. Twoje przyglupawe, i niezgodne z prawda historyczna stwierdzenie, jest mniej wiecej tak wartosciowe jak stwierdzenie, ze Hitler zaprosil Polakow do mieszkania w Gnieznie i w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
franjo6 Re: Król Hiszpanii rzekł do Hugo Czawesa 20.11.07, 16:09 Tylko, że "French-Revolution" to największe zło jakie spotkało ludzkość, matecznik późniejszych totalitaryzmów jak hitleryzm i stalinizm. I dużo lepiej by wyszło to "składanie hołdu dynastom". Odpowiedz Link Zgłoś
jorl f1 13.11.07, 20:14 felusiak1 napisał: > nie chodzi o to kogo ja lubie a kogo nie lubię tylko o to żeś kompletny idiota > i > kradniesz miejsce na forum. Kiedy przestaniesz kraść i kiedy oddasz co ukradłeś > ? > Co mówisz? Głowe ci ukradli? Bogu dzięki!!! > Zrobili ci tym przysługe za która winieneś okazywac wdzieczność. Jak moge wiedziec ze mam byc "dzwieczny" (?) jesli nie mam glowy? Ale moja szwabska gazetka pisze calkiem co innego co Ty drogi f1 o Chavesie! A polecales mi szwabskie czytac. Wiec nie tylko to i robie ale Tobie cytuje z tlumaczeniem. A Ty mnie nie doceniasz f1! Zaraz sie rozplacze buuu... Co do kradzenia wroce do tego. Zapewne. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: el Rey, el Presidente 17.11.07, 11:21 Krol sparwil wrazenie chama. Zwrocil sie do Chavesa per "tu". W hiszpanskim "ty" odnosi sie albo do bliskiego przyajciela , albo dc sluzacego, chlopca na posylki, poprostu indianskiego pacholka. A Chaves jest Indianinem. Taki zwrot wzbogacony na dodatek " stul morde" , napewno zostal dobrze zrozumiany w Poludniowej i Lacinskiej Ameryce jako rasowy epitet. Krol spostrzegl to i zszedl ze sceny. Krol dal przyklad swojemu brakowi tolerancji i dyplomacji. Chaves wygral ! Cale to widowisko ucieszylo swiat, ale nie na tyle jak wystapienie Chavesa w ONZ. Chaves potrafi wzniecic entuzjazm w Wenezueli i w Nowojorskim Harlemie. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: el Rey, el Presidente 17.11.07, 16:00 Hugo (podobnie jak dawniej Fidel) potrafi po prostu mowic zamiast czytac z kartki jak obecnie wiekszosc tych pajacow to robi. W przypadku Jurka alkoholika-neofity skutki sa po prostu tragikomiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: el Rey, el Presidente 17.11.07, 17:20 Jeszcze raz powtarzam: korona hiszpanska zamordowala setki tysiecy ludzi w Ameryce Pld. Zaden z dynastow hiszpanskich nie przyjal odpowiedzialnosci korony hiszpanskiej za te mordy. Gorzej, teraz hiszpanski dynasta obraza czlowieka, ktoremu udalo sie przetrwac systematyczne hiszpanskie mordy ludnosci Ameryki Pld. Jeszcze gorzej, hiszpanski dynasta obraza ludnosc Wenezueli, ktora wybrala Chavez na swojego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: el Rey, el Presidente 17.11.07, 20:35 a co to ma do rzeczy? I w jaki sposób Juan Carlos torturował Chavesa? Gwoździe pod paznokcie czy water boarding? Ciekaw jestek kiedy bozia zabrała ci rozum? A może nigdy nie dała? Kto dał ci te fakultety? Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: el Rey, el Presidente 18.11.07, 01:18 Panienko Felusiak, Jestes degeneratem bo popierasz US spisek przeciwko demokratycznie wybranemu prezydentowi Wenezueli. Ludnosc Wenezueli obronila swojego prezydenta od tego spisku, zanotuj to sobie. Obecny krol Hiszpanii nigdy nie przyznal, ze korona hiszpanska zamordowala miliony rdzennych mieszkancow Ameryki Poludniowej. Zaden hiszpanski monarcha tego nie przyjal do wiadomosci. Za to obecny hiszpanski monarcha obraza ofiary hiszpanskiej korony przez mowienie demokratycznie wybranemu prezydentowi kraju, ktory ta korona "victimized" przez wieki, aby ten prezydent sie zamknal. JUz Ci powiedzialem, panienko Felusiak, ze jestes zapozniona jakies trzysta lat w sprawie rozwoju ludzkosci. Od rewolucji francuskiej juz nie bijemy poklonow monarchom, sami wybieramy sobie naszych wodzow. Wenezuela wybrala sobie Chavez, "deal with it, Felusiak". Odzywka krola Hiszpanii byla obrazliwa dla ludnosci Ameryki Poludniowej. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Pytanie brzmiało: 20.11.07, 23:05 Chavez przerywał premierowi Hiszpanii, który został wybrany w demokratycznych wyborach, zatem droga analogii obrażał społeczeństwo Hiszpanii, które było mordowane przez Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Cos sie komus powaznie "przekrecilo". 21.11.07, 22:11 felusiak1 napisał: "społeczeństwo Hiszpanii, które było mordowane przez Polaków" Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Fallusito ma ostry doplyw krwi do glowy: dickhead 22.11.07, 03:46 syndrom? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 W 1808 roku Polacy wraz z Napoleonem napadli 22.11.07, 04:36 na Hiszpanię zatem drogą analogii brali udział w zabijanu Hiszpanów a to nazywane jest teraz mordowaniem. O ile zabijanie Niemców, Austriaków i Rosjan można tłumaczyć chęcią oodzyskania niepodległości to udział w wojnie przeciwko Hiszpanii nie może byc tak tłumaczony. Widzę, ze z historii mieliście dwóje z uwaga do rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Szlyszalem kiedys o tym, hehe ... 22.11.07, 04:39 Co za umysl? Co za wiedza! Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: W 1808 roku Polacy wraz z Napoleonem napadli 22.11.07, 05:49 Napoleon zaatakowal Hiszpanie. Zaatakowal tez powstancow na Haiti. W obu przypadkach polscy zolnierze brali udzial. Polacy zaplacili za te ataki bardzo wysoka cene krwi. Niczego nie zrabowali. Przesada jest porownywanie polskiego udzialu w tych atakach do systematycznego i trwajacego przez wieki mordowania ludnosci Ameryki Poludniowej przez korone hiszpanska. Nie ma watpliwosci, ze Polacy uczestniczyli w napoleonskich wojnach (wielu Polakow zostalo wyrznietych w Hiszpanii i Haiti). Ale Polacy nie wymyslili napoleonskich wojen. Za to korona hiszpanska wymyslila, aktywnie popierala ludobojstwo w Ameryce Poludniowej i uzywala religii do usprawiedliwiania tego ludobojstwa. Korona hiszpanska lupila Ameryke Poludniowa. To ze ta korona byla za glupia aby przerobic dobra ukradzione w Ameryce Poludniowej na dobrobyt Hiszpanow nie zmienia faktu, ze to lupienie odbywalo sie. Teraz krol Hiszpanii, potomek nigdy nie wybranych popularnie ukoronowanych mordercow i grabiezcow przodkow Chavez'a osmiela sie powiedziec temu demokratycznie wybranemu prezydentowi aby sie zamknal. Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 Re: W 1808 roku Polacy wraz z Napoleonem napadli 22.11.07, 07:41 Tak Polacy napewno w Hiszpani nie rabowali ale legion nadwislanski odznaczal sie okrucienstwem przy oblezeniu Gdanska , takim ze nawet napoleon musial do w rozkazie do porzadku przywrocic, Polacy w Hiszpani zachowywali sie w taki sam sposob jak ich sprzymierzency Francusi...tak samo jak sie zachowywali naziislamscy albanczycy ( szczegolnie tzw kosowary) w czasie II WS na balkanach przeciwko Serbom i Zydom....pytam sie czesto czy wasza arabska obludnosc z waszej nieuki wynika czy tez z waszego arabskiego wyrachowania... Nie zapomnijmy o tym ,ze nikt, nigdy, arabskich najezdzcow do palestyny nie zaprosil i przybyli tam w roku 632 po daniu Bisanzjum ultimatum( albo sie chrzescijanie na islam przewroca albo im sie gardlo poderznie( cos bardzo to taktyke Hitlera przypomina) i przybyli tam z bronia w reku...i wyprawy krzyzowe byly slusznym wysilkiem Europy aby tych potomkow arabskich mordercow z Palestyny wyrzucic. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 To Fallusito teraz Jewrejem astal? 22.11.07, 14:49 Aj waj, co siem porobilo? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 dzwieczny w cudzysłowie? 17.11.07, 17:03 no widzisz jorel, masz cóś z oczamy. Jak można cytować mnie gdzie wyraźnie stoi napisane "wdzięczny" i cytować to jako "dzwieczny"(?) ? Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: krol i Inkowie 20.11.07, 16:23 Krol zawdziecza korone generalissimo Franco, Chavez zawdziecza swoja wladze narodowi Venezueli i korporacjom Amerykanskim ktorych zlodziejstwo przekroczylo wytrzymalosc ludnosci tego kraju. Ta fala antyamerakinizmu nie jest abstrakcyjna, ona juz siega Polske, a w Europie zachodniej jest popularna od dawna. Nie ma potrzeby ingerowania w sprawy Ameryki poludniowej, jest potrzeba zmiany struktur Ameryki Polnocnej, militaryzm imperializmu USA polaryzuje swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl f1 20.11.07, 20:17 Po prostu drogi f1 z Toba nie da sie rozmawiac rozsadnie wiec podrzucilem Tobie co wesolego do zarcia. Zreszta przeciez jak na to ze nie mam glowy wedlug Ciebie to takie przekrecenie i tak jest nadspodziewanie dobrym osiagnieciem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś