Dodaj do ulubionych

czynniki wyrozniajace Palestynczykow:)))

01.09.03, 19:00
komu cos przychodzi do glowy???

nikt ich nie chce na Bliskim Wschodzie,bracia arabowie zabili ich wiecej niz
izrael,wszedzie gdzie sie pojawia na bliskim wschodzie dochodzi do jakis
rozruchow,ciemnych interesow oraz chaosu spolecznego.na dodatek wszyscy ich
bronia tylko w jednym celu - nikt nie chce miec ich u siebie wiec najlepiej
wsadzic ich gdzies do izraela i niech sie zydzi z nimi mecza.a to pod
pozorem islamskiej jednosci,o ktorej raczej bracia arabowie zapominaja jak
tylko jacys palestynczycy pojawia sie w ich sasiedztwie.

a oto ciekawy sklad zatrzymanych po wybuchu w iraku - zgadnijmy kogo bylo
najwiecej???

Wyższy funkcjonariusz policji irackiej w Nadżafie, który zastrzegł sobie
anonimowość, powiedział AP, że bezpośrednio po zamachu aresztowano dwóch
Irakijczyków i dwóch Saudyjczyków, których zeznania doprowadziły do
zatrzymania dalszych 15 podejrzanych. Wśród tej piętnastki są dwaj
Kuwejtczycy i sześciu Palestyńczyków z paszportami jordańskimi. Pozostali
aresztowani to Irakijczycy i Saudyjczycy

na 15 osob az 6 sztuk to oczywiscie nasi milusinscy:)
Obserwuj wątek
    • Gość: P Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.client.attbi.com 01.09.03, 19:34
      marcus_crassus napisał:

> komu cos przychodzi do glowy???
      >
      > nikt ich nie chce na Bliskim Wschodzie,bracia arabowie zabili ich wiecej niz
      > izrael,wszedzie gdzie sie pojawia na bliskim wschodzie dochodzi do jakis
      > rozruchow,ciemnych interesow oraz chaosu spolecznego.na dodatek wszyscy ich
      > bronia tylko w jednym celu - nikt nie chce miec ich u siebie wiec najlepiej
      > wsadzic ich gdzies do izraela i niech sie zydzi z nimi mecza.a to pod
      > pozorem islamskiej jednosci,o ktorej raczej bracia arabowie zapominaja jak
      > tylko jacys palestynczycy pojawia sie w ich sasiedztwie.
      >
      > a oto ciekawy sklad zatrzymanych po wybuchu w iraku - zgadnijmy kogo bylo
      > najwiecej???
      >
      > Wyższy funkcjonariusz policji irackiej w Nadżafie, który zastrzegł sobie
      > anonimowość, powiedział AP, że bezpośrednio po zamachu aresztowano dwóch
      > Irakijczyków i dwóch Saudyjczyków, których zeznania doprowadziły do
      > zatrzymania dalszych 15 podejrzanych. Wśród tej piętnastki są dwaj
      > Kuwejtczycy i sześciu Palestyńczyków z paszportami jordańskimi. Pozostali
      > aresztowani to Irakijczycy i Saudyjczycy
      >
      > na 15 osob az 6 sztuk to oczywiscie nasi milusinscy:)

2441 palestynczykow w tym ponad 50 % dzieci ktore nie przekroczyly 14 roku
      zycia .Zobacz ilu jest SS-manow w narodzie zydowskim wlacznie z toba na czele
      baranie Twoja propaganda i ten twoj wpojony rasizm tez zabija rowniez
      niewinnych zydow.
      Czlowiek to nie sztuka debilu.
      Zreszta jak cie stac tylko na precelki to zeczywiscie po takim jedzeniu mozna
      byc niedorozwinietym.
      • Gość: Tomson Jesteś chyba nowy na tym forum i nie wiesz z kim IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 19:52
        a raczej z czym podjąłeś swoją dyskusję. Jest to ogólnie wyśmiany i potępiany
        osobnik z którym nikt poza tymi co go jeszcze nie znają, nie chce dyskutować.

Gość portalu: P napisał(a):

> 2441 palestynczykow w tym ponad 50 % dzieci ktore nie przekroczyly 14 roku
        > zycia .Zobacz ilu jest SS-manow w narodzie zydowskim wlacznie z toba na czele
        > baranie Twoja propaganda i ten twoj wpojony rasizm tez zabija rowniez
        > niewinnych zydow.
        > Czlowiek to nie sztuka debilu.
        > Zreszta jak cie stac tylko na precelki to zeczywiscie po takim jedzeniu mozna
        > byc niedorozwinietym.
        Myślisz że go tym poruszyłeś? Dla niego Arabowie to podludzie których trzeba
        wysiec. On się tym podnieca kiedy może powiedzieć że siła jest po stronie Żydów
        i Amerykanów, a niższa Arabska rasa musi uznać ich naturalną wyższość i dyktat
        siły. On dobrze zdaje sobie sprawę jak neonazistowski jest Izrael, ale to go
        właśnie w tym Izraelu pociąga. Dlatego najlepiej olać tego debila i nie dawać
        mu satysfakcji.
        • Gość: P Re: Jesteś chyba nowy na tym forum i nie wiesz z IP: *.client.attbi.com 01.09.03, 23:47
          Gość portalu: Tomson napisał(a):

> a raczej z czym podjąłeś swoją dyskusję. Jest to ogólnie wyśmiany i
          potępiany
          > osobnik z którym nikt poza tymi co go jeszcze nie znają, nie chce dyskutować.
          >
          > Gość portalu: P napisał(a):
          >
          > > 2441 palestynczykow w tym ponad 50 % dzieci ktore nie przekroczyly 14 ro
          > ku
          > > zycia .Zobacz ilu jest SS-manow w narodzie zydowskim wlacznie z toba na cz
          > ele
          > > baranie Twoja propaganda i ten twoj wpojony rasizm tez zabija rowniez
          > > niewinnych zydow.
          > > Czlowiek to nie sztuka debilu.
          > > Zreszta jak cie stac tylko na precelki to zeczywiscie po takim jedzeniu mo
          > zna
          > > byc niedorozwinietym.
          > Myślisz że go tym poruszyłeś? Dla niego Arabowie to podludzie których trzeba
          > wysiec. On się tym podnieca kiedy może powiedzieć że siła jest po stronie
          Żydów
          >
          > i Amerykanów, a niższa Arabska rasa musi uznać ich naturalną wyższość i
          dyktat
          > siły. On dobrze zdaje sobie sprawę jak neonazistowski jest Izrael, ale to go
          > właśnie w tym Izraelu pociąga. Dlatego najlepiej olać tego debila i nie
          dawać
          > mu satysfakcji.

Masz racje .
          • marcus_crassus buhahahaha,a teraz oszolomie jak tam twoje taxy? 02.09.03, 04:02
            caly czas wynosza kolo 1 mln $ rocznie czy moze podskoczyly ostatnio do jakis
            10$? buhahaha,debil jestes i tyle:)
        • Gość: jarek Ty co wszystko tak dobrze wiesz... IP: *.fastres.net 02.09.03, 08:41
          Moze mi znajdziesz roznice miedzy Arabskim- Islamem, Kommunizmem i Nazizmem, bo ja tylko widze duza wspolnote.

Nastawienie Arabskiego Islamu bardzo dobrze przypomina nastawieniw Stalina do Filandii, Filandia byla dla Sowietow smiertelnym zagtozeniem tak samo jak falszywa obrona ekstermistow hitlerowsich na Pomorzy Gdanskim przez Hitlera byla dla nie powodem checi zniszczenia narodu Polskiego.

Moze w koncu opuscisz Stalilizmo-Leninizmo i wyjdziesz ze swojego kommunistycznego Getha.
          • Gość: Tomson Re: Ty co wszystko tak dobrze wiesz... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 13:23
            Gość portalu: jarek napisał(a):

> Moze mi znajdziesz roznice miedzy Arabskim-Islamem, Kommunizmem i Nazizmem, bo
            > ja tylko widze duza wspolnote.
            Nie mieszaj w to komunizmu, bo komunizm nie mordował ludzi, robił to stalinizm
            nieuku! Jeśli chodzi o arabski islam to jest duża różnica, przedewszystkim
            islam nie dąży do dominacji, a jedynie działa przeciw innym imperializmom. Nie
            pochwalam medtod wojującego islamu, potępiam też wszelkie fundamentalizmy
            religijne (z katolickim na czele), ale gorszy od tego jest imperializm
            amerykański i to on właśnie bardziej przypomina nazizm niż Islam.

> Nastawienie Arabskiego Islamu bardzo dobrze przypomina nastawieniw Stalina do
            > Filandii, Filandia byla dla Sowietow smiertelnym zagtozeniem tak samo jak
            falszy
            > wa obrona ekstermistow hitlerowsich na Pomorzy Gdanskim przez Hitlera byla dla
            > nie powodem checi zniszczenia narodu Polskiego.
            Ty masz narąbane porównujesz dwie różne sytuacje. Ani Polska nie byłaby w
            stanie zdominować Niemiec, ani tymbardziej Finlandia ZSRR, a dominacja USA nad
            bliskim wschodem jest realna i właśnie ma miejsce. Zresztą jeśli uważasz że USA
            jest słabsze od islamistów i to tak słabsze jak Finlandia od ZSRR to powinieneś
            się leczyć.

> Moze w koncu opuscisz Stalilizmo-Leninizmo i wyjdziesz ze swojego
            kommunistyczn
            > ego Getha.

Jesteś nieukiem, nie mieszaj stalinizmu i leninizmu bo to dwa przeciwstawne
            systemy.
            • lekarz_dyzurny Re: Ty co wszystko tak dobrze wiesz... 02.09.03, 13:29
              Widzę, ze znowu wpychasz tabletki pod materac.
            • muzg.komuszy Tomson, znowu opowiadasz p...doly? 02.09.03, 13:30
              leninizm i stalinizm sa przeciwstawne?
              tak jak jablko i gruszka, nie?

Wolnosci nie bylo i w jednym i w drugim.
              jedyna prawdziwa roznica miedzy leninizmem, a stalinizmem, to ta, ze leninizm
              mordwal (bez pardonu) tylko prawdziwych wrogow ustroju, a stalinizm rowniez
              urojonych.
              • Gość: jarek Re: Tomson, znowu opowiadasz p...doly? IP: *.fastres.net 02.09.03, 21:27
                I oboje byli wiernymi kommunistami...
            • Gość: jarek Tomson wielki lekarz... IP: *.fastres.net 02.09.03, 21:26
              Oddzielil Kommunizm od Stalilizmu, ha,ha,ha,
              • Gość: Tomson Nie ja tylko Chruszczew! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 21:31

> Oddzielil Kommunizm od Stalilizmu, ha,ha,ha,
                • Gość: titus_flavius Re: Nie ja tylko Chruszczew! IP: *.gdynia.mm.pl 02.09.03, 21:37
                  Ave,

Komuniści zawsze trzymali z syjonistami. A ty jesteś
                  syjonistą.

T.
                  • Gość: jarek Re: Nie ja tylko Chruszczew! IP: *.fastres.net 02.09.03, 22:15
                    A kto trzymal z "Szlachetnymi Arabusami " , ha,ha,ha, moze Egipcjanie nie sa Arabami, na pewnoo nimi nie byli 1400 lat temu, byli Egipcjanami.- moze z nimi trzymal Ojciec Swiety....na pewno mocno z nimi trzymal Wielki Adolf Hitler. Ambasador Saudyjski byl jednym z niewielu ,ktory mogl Adolfa odwiedzac bez protokolu, nie wiem jak to bylo z Wielkim Mufti, moze on tez, ale tym Eva Braumn nic nie napisala w swoich wspomnieniach.
                  • Gość: Tomson Tomson syjnista?!?!?! HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 00:24
                    Człowieku teraz to już przegiołeś, nawet debil Crassus by ciebie wyśmiał.

Gość portalu: titus_flavius napisał(a):

> Ave,
                    >
                    > Komuniści zawsze trzymali z syjonistami. A ty jesteś
                    > syjonistą.
                    >
                    > T.
                    • marcus_crassus tym razem tomson ma racje Titusie:)))) 03.09.03, 00:40
                      Tomson to nie syjonista,to idiota:)
                • Gość: jarek Re: Nie ja tylko Chruszczew! IP: *.fastres.net 02.09.03, 22:10
                  Potempil zbrodnie stalina na kommunistach ale zapomnial o innych, byl duzo gorszy od Berli, ten chociaz chcial kommunizm rozwiazac...
                  • Gość: Tomson Bronisz Berii,najgorszego stalinowskiego siepacza? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 00:29
                    Beria do spółki ze Stalinem rozwiązali komunizm w latach 30-ych i wiesz, mi że
                    to coś co stworzyli zamiast komunizmu nawet dla ciebie byłoby gorsze niż
                    komunizm.

> Potempil zbrodnie stalina na kommunistach ale zapomnial o innych, byl duzo
                    gors
                    > zy od Berli, ten chociaz chcial kommunizm rozwiazac...
                    Właśnie za to cenię Chruszczewa, bo eliminował najgorszych stalinowskich
                    siepaczy.
                    • Gość: jarek Re: Bronisz Berii,najgorszego stalinowskiego siep IP: *.fastres.net 03.09.03, 07:18
                      Czytasz tak jak lubisz, Za Stalina wszyscy kommunisci byli albo siepaczami albo tez byli zabici i nie tylko kommunisci, ale po jego smierci on pierwszy zrozumial ,ze kommunizm do niczego nie doprowadzi i chcial go rozwiazac, ale inni dobrzy kommunisci w obronie wielkiego doskonalego systemu sowieckiego go zastrzelili, spytaj tego pana z BRD, bo on o tym wiecej wie.
                    • Gość: jarek Re: Bronisz Berii,najgorszego stalinowskiego siep IP: *.fastres.net 03.09.03, 07:20
                      Chruszczow aniolek , mial najwiecej osob na sumieniu po Stalinie, liczac Ukraine moze nawet wiecej, ataki massowe na froncie to jego wymysl.
                      • Gość: Tomson Bredzisz, Chruszczew z tej całej kliki miał IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 13:10
                        najmniej ofiar na sumieniu.

> Chruszczow aniolek , mial najwiecej osob na sumieniu po Stalinie, liczac
                        Ukrain
                        > e moze nawet wiecej, ataki massowe na froncie to jego wymysl.
                        Gdyby żeczywiście był taki zły to dalej by mordował jak Stalin.
                        • marcus_crassus filmik o dobroci Chruszczowa(propaganda sowiecka) 03.09.03, 13:15
                          przychodzi mala dziewczynka do Chruszczowa i mowi "wujku,daj cukierka" a
                          Chruszczow do niej: spierdalaj...

w tym momencie na ekranie napis "a przeciez mogl zabic";)))))

cale szczescie rozpedzilismy ta cholerna dobroc na cztery wiatry:))))

co Tomson?bezrobocie w slupsku diabelne????najwyrazniej kiepsko ci studia ida
                          i brka perspektyw???a dobrze tak komunistycznemu baranowi:)))))
                          • Gość: Tomson Wiedz ścierwo że ja mam dobre perspektywy, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 13:57
                            kończę najlepszy wydział na Politechnice Gdańskiej i osobiście mam lepsze
                            perspektywy niż bym miał za komuny, więc się dziadu nie podniecaj.

marcus_crassus napisał:

> co Tomson?bezrobocie w slupsku diabelne????najwyrazniej kiepsko ci studia ida
                            > i brka perspektyw???a dobrze tak komunistycznemu baranowi:)))))

Teraz udowodniłeś jaki z ciebie skurwiel! Nienawiść do Arabów to jedno, ale
                            nabijanie się z nieszczęścia własnych rodaków robi z ciebie jeszcze gorsze
                            ścierwo niż mi się wydawało. W Słupsku bez pracy jest 1/3 ludzi, w niektórych
                            posłupskich wioskach przekracza 50%, jeśli ciebie to bawi jankesko-polaczkowata
                            kurwo to obyś zdechł!
                            • marcus_crassus Re: Wiedz ścierwo że ja mam dobre perspektywy, 03.09.03, 20:36
                              nic mnie nie bawi, tym bardziej bezrobocie,ale ze taki komunistyczny balwan
                              jak ty pojdzie na samo dno to owszem:)))jestem totalnym skur..nem:))))
                              • Gość: Tomson Re: Wiedz ścierwo że ja mam dobre perspektywy, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 21:40
                                marcus_crassus napisał:

> nic mnie nie bawi, tym bardziej bezrobocie,ale ze taki komunistyczny balwan
                                > jak ty pojdzie na samo dno to owszem:)))jestem totalnym skur..nem:))))
                                HAHAHAHAHAHA!!!! Ja na samo dno? Ja właśnie myślę na co wydać te kilka tysięcy
                                zarobione w wakacje i zastanawiam się czy opłaca mi się taka praca przez którą
                                tracę półtora miesiąca wakacji.
                                A ty polaczkowaty bydlaku naigrywasz się z bezrobocia i jeśli za komuny za
                                tępionych wrogów ustroju uchodziło takie bydło jak ty to spotkał ich zasłużony
                                los.
                        • Gość: jarek Moze nie bylo juz kogos mordowac. IP: *.fastres.net 03.09.03, 13:48
                          Ktos w koncu musial na tych kommunistycznych ignorantow pracowac.
                          • Gość: Tomson Re: Moze nie bylo juz kogos mordowac. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 14:00

> Ktos w koncu musial na tych kommunistycznych ignorantow pracowac.

Mówisz może o tych milionach pierdolonych lenii wyznających zasadę "czy się
                            stoi czy się lezy 1000zł się należy", którzy potem jako piersi zapisywali się
                            do Solidarności bo była to dla nich szansa by się całkowicie opierdalać zamiast
                            pracować?

A tak wogóle jeśli traktujesz komunistów jako debili którzy tylko myśleli ilu
                            by tu niewinnych ludzi pomordować to jesteś niewyobrażalny debil.
                            • Gość: jarek Re: Moze nie bylo juz kogos mordowac. IP: *.fastres.net 03.09.03, 14:16
                              Ja ich nie traktuje jak debili, tylko jak zlodziei ,ktorym sie wydawalo ,ze mozna dac do jedzenie dziela Lenina, Stalina, Mao, Castro zamiast chleba, oni jakos tych dziel sami nie czytali i jak sie nie myle im samym bardzo dobrze sie powodzilo, wzieli to co nie bylo ich i uwazali to jako swoja wlasnosc, chlopa zrownali z ziemia, a robotnika z weglem.
                              • Gość: Tomson Co za psychol z ciebie. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 19:16

> Ja ich nie traktuje jak debili, tylko jak zlodziei ,ktorym sie wydawalo ,ze
                                moz
                                > na dac do jedzenie dziela Lenina, Stalina, Mao, Castro zamiast chleba, oni
                                jako
                                > s tych dziel sami nie czytali i jak sie nie myle im samym bardzo dobrze sie
                                pow
                                > odzilo, wzieli to co nie bylo ich i uwazali to jako swoja wlasnosc, chlopa
                                zrow
                                > nali z ziemia, a robotnika z weglem.

Oni dawali wszystkim obywatelom pracę i wmiarę godne życie. Za komuny nie było
                                na wschodzie nędzy,głody,bezdomnych. Kraje byłego bloku wschodniego znaczyły w
                                stosunku do reszty świata kilkakroć więcej niż teraz. A swoje populistyczne i
                                ogólnie rozgłaszane przez propagandę teksty możesz wciskać jakiemuś
                                popegeerowskiemu chłopu bez podstawówki.
                                • marcus_crassus no wlasnie,oni dawali ttakim durniom jak tomson 03.09.03, 20:43
                                  wygodne zycie w zamian za co ludzie inteligentni musieli siedziec w szarych
                                  mieszkaniach zeby takie tlumoki jak tomson mogly miec wygodne zycie..a teraz
                                  na szczescie sie to skonczylo,ludzie inteligentni maja wygodne zycie a takie
                                  durnie jak tomson wegetuja o chlebku i wodzie...i mowiac szczerze nie jest mi
                                  tego zal - przeynajmniej durnia tomsona.
                                  • Gość: Tomson Re: no wlasnie,oni dawali ttakim durniom jak toms IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 21:33
                                    marcus_crassus napisał:

> wygodne zycie w zamian za co ludzie inteligentni musieli siedziec w szarych
                                    > mieszkaniach zeby takie tlumoki jak tomson mogly miec wygodne zycie..
                                    Ciemnaiku zobacz jak mieszkają lub mieszkali byli komunistyczni bonzowie
                                    (Jaruzelski,Gierek). Nawet gdy byli u władzy dysproporcje między rządzymi za
                                    komuny a resztą społeczeństwa były nieporównywalnie mniejsze niż teraz debilu!
                                    Wtedy każdy miał pracę i życie ponad minimum socjalne (dziś 60% żyje poniżej
                                    tego minimum), opiekę zdrowotną (dziś kilka osób dziennie umiera z powodu braku
                                    dostępu do leków), każdy miał zapewnioną darmową edukację, mieszkanie (dziś
                                    brakuje 1,5mln mieszkań), do minimum ograniczono przestpczość, mafię i
                                    dresiarstwo tępiono w zarodku (dziś są to najwieksi obrońcy demokracji, która
                                    daje im prawa większe niż ich ofiarom). Owszem tym u władzy było lepiej niż
                                    przeciętnemu obywatelowi, ale tak było i jest wszędzie, a na zachodzie te
                                    dysproporcje były jeszcze większe. Gierek był wielkim mężem stanu, ale był za
                                    miękki, gdy zaczęły się strajki było już zapóźno, ale wcześniej można było
                                    odizolować lub wyeliminować kilkudziesięciu debili i byłby spokój.
                                    I ja nie miałbym nic przeciwko temu gdyby wyeliminowano kilkudziesięciu takich
                                    skurwieli jak pedzio pod loginem marcus crassus by uratować życie tysięcy ofiar
                                    przestępczości, chorej służby zdrowia i by miliony ludzi w Polsce nie żyło
                                    poniżej minimum biologicznej egzystencji.

> a teraz
                                    > na szczescie sie to skonczylo,ludzie inteligentni maja wygodne zycie a takie
                                    > durnie jak tomson wegetuja o chlebku i wodzie...i mowiac szczerze nie jest mi
                                    > tego zal - przeynajmniej durnia tomsona.
                                    Ja wegetuję w willi, dzień w dzień staram się jak najmniej jeść by zbytnio nie
                                    przytyć, ale jakoś nie mogę i w sumie wolałbym mieć pustą lodówkę niż dwie
                                    przepełnione. Mamy dwa samochody, w każdym pokoju telewizor, komputerów (w tym
                                    laptopów i palmtopów) już nawet nie chce mi się liczyć. Sam właśnie na laptopie
                                    z bezprzewodowym podłączeniem do internetu odpisuję na twoje debilizmy, na
                                    innym kompie oglądam sobie TV, a na tym z niepsującym wzroku monitorem LCD gram
                                    sobie w CM4. Przed chwilą odwiozłem moją dziewczynę z którą wcześniej
                                    oglądaliśmy sobie domowe kino z rzutnika za 20tys złotych.
                                    A to co jest moją największą bolączką przelewam na to forum. Tą bolączką jest
                                    świadomość życia w nic nie znaczącym pod żadnym względem kraju i bycie kibicem
                                    piłkarskim w kraju o bazie futbolowej takiej jak w Albanii. I mam pewność że
                                    nie miałbym tych bolączek gdybym dalej żył w PRLu należącym do RWPG i UW. Tylko
                                    nie wyskakuj mi tu z debilnymi tekstami o Kubie czy KRL-D bo ja mówię o
                                    istnieniu całego bloku komunistycznego a nie tylko pojedyńczych państw.

Nie lubię się chwalić bo to oznaka małości, ale nie mogę dać tobie satysfakcji
                                    byś myślał że obrońcy komunizmu to jakieś dziadstwo! Ja za komuny żyłbym na
                                    dużo niższym poziomie niż teraz, ale nie jestem egoistą i wiem że dla państwa i
                                    ogółu społeczeństwa lepszy byłby komununizm.
                                    • brennton Tompson, Ty wstaw sobie plot. 03.09.03, 21:38
                                      w Slupsku, z 40 % bezrobocia, to Ty lepiej uwazaj.
                                      Ostatecznie, ta polska bryndza, to tez rezultat komunizmu.

A jak tatus, jako byly aparatczik, zapewnil Ci ten luksus
                                      to nie wychwalaj komunizmu, bo to strzal do wlasnej bramki.
                                      • Gość: Tomson Re: Tompson, Ty wstaw sobie plot. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 21:46
                                        brennton napisał:

> w Slupsku, z 40 % bezrobocia, to Ty lepiej uwazaj.
                                        > Ostatecznie, ta polska bryndza, to tez rezultat komunizmu.
                                        >
                                        > A jak tatus, jako byly aparatczik, zapewnil Ci ten luksus
                                        > to nie wychwalaj komunizmu, bo to strzal do wlasnej bramki.

Nie debilu mój ojciec nigdy nie należał do aparatu władzy ani teraz ani wtedy.
                                        Do wszystkiego doszedł własną pracą bo był dobry w tym co wykonuje. Jednak
                                        ludzie którzy mają szansę uczciwie dojść do dużych pieniędzy w Polsce to mały
                                        odsetek społeczeństwa, bo kapitalizm to ustrój gdzie jest tylko jeden
                                        zwycięzca, reszta zdycha z głodu. Większość ludzi jednak dochodzi do dużej
                                        przez okradanie państwa i jego obywateli i prym wiodą w tym przedewszystkim
                                        najwięksi wrogowie komunizmu i postsolidarnościowcy.
                                        • brennton Tompson, DEBILU 03.09.03, 21:57
                                          ten "debil" to Twoje okreslenie, prawda?
                                          "uczciwy" kapitalista i jego syn wychwalajacy komunizm na tym forum.?

- To rzeczywiscie pewne novum.
                                          • Gość: jarek Re: Tompson, DEBILU IP: *.fastres.net 03.09.03, 22:01
                                            Moze jego ojciec oprawial dziela Lenina, Stalina i teraz kosciol nie chce mu dac do oprawiania Biblii.
                                          • Gość: Tomson NIE TOMpSON!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 22:14
                                            brennton napisał:

> ten "debil" to Twoje okreslenie, prawda?
                                            > "uczciwy" kapitalista i jego syn wychwalajacy komunizm na tym forum.?
                                            Mój ojciec nie ma nawet możliwości do jakiś przekrętów. Zarobkuje na
                                            kierowniczym stanowisku w jeszcze państwowej firmie i z kolegami informatykami
                                            wykonuje różne usługi informatyczne dla firm z czego bierze pieniądze. Nie
                                            zatrudnia ludzi więc nie może byc wyzyskiwaczem, nie prowadzi żadnej firmy w
                                            pełnym tego słowa znaczeniu więc nie ma możliwości zarabianiu brudnych
                                            pieniędzy na okradaniu państwa. Mój ojciec nie tylko jest uczciwym kapitalistą,
                                            ale nawet nie ma możliwości by być nieuczciwym.
                                            Zresztą ja też będę kapitalistą bo niestety nie ma dziś innego wyjścia, a
                                            samobójcą nie jestem. Zreszta można być kapitalistą i nienawidzić tego ustroju
                                            (przykład Urban).

> - To rzeczywiscie pewne novum.
                                            Wbrew pozorom nie jestem komunistą. Nie uważam też że był to idealny ustrój i
                                            zdaję sobie sprawę że miał pełno wad. Fakt nie krytykuję go, bo na tym forum i
                                            wogóle wszędzie jeste tej krytyki za dużo i często jest niesłuszna, dlatego by
                                            zachować jako taką równowagę krytykę pozostawiam wam.
                                            Będąc Amerykaninem byłbym zdecydowanie za kapitalizmem, będąc mieszkańcem
                                            Europy Zachodniej za socjaldemokracją, ale dla Polski najlepszy był komunizm.
                                            Takich ludzi jak ja nazywa się chyba patryjotami.
                                            • brennton chlopaczku, tlumaczylismy Ci 04.09.03, 09:59
                                              to tu na forum juz 100 razy.
                                              Gospodarka socjalistyczna juz w Polsce byla
                                              co z tego, ze wszyscy mieli pelne zatrudnienie, jak w roku 1990 rozsypalo sie
                                              to jak domek z kart, w dodatku z 30 mld dolarow dlugow do splacenia?

Czy Ty oczu i rozumu nie masz?
                                              Gdyby w Polsce po wojnie byl caly czas kapitalizm, to oczywiscie byloby
                                              bezrobocie, ale 1 - 2 mln, a nie ponad 3 jak teraz.
                                              20-30% przemyslu byloby na poziomie swiatowym,
                                              a reszta produkowalaby na potrzeby krajowe.

W rekach kapitalu zagranicznego bylaby polowa przemyslu , a nie 80 % jak teraz.
                                              A zadluzone za granica bylyby poszczegolne przedsiebiorstwa,
                                              a nie cale panstwo, czyli wszyscy MY, jak teraz.

- Czy Ty naprawde nie rozumiesz, ze do tej obecnej bryndzy doprowadzilo
                                              wlasnie 40 lat gospodarki socjalistycznej?
                                        • Gość: jarek Re: Tompson, Ty wstaw sobie plot. IP: *.fastres.net 03.09.03, 21:59
                                          A u nas w Lombardii bezrobocia wogole nie ma ( w ciagu 31 lat pracy ani jednego dnia nie bylem bezrobotnym, ani tez na chorobowym) , czy by to byla zasluga kommunistow ( na szczescie ich nie mamy), Legi Nord albo tez kosciola katolickiego?.
        • muzg.komuszy Tomson, piszesz o sobie? 02.09.03, 13:33
          to ty jestes ogolnym posmiewiskiem tego forum,
          z ktorym malo kto dyskutuje.
    • Gość: jarek Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.fastres.net 02.09.03, 08:53
      Studiujac historie narodow od mauretanii do Iraqu w czasie ich kolonizacji Arabskij ,mozna powoli dojsc do wniosku ,ze te wszystkie narody sa w dalszym ciagu rzadzone przez Arabskich kolonizatorow i moze Palestynczycy sa tez czystymi Arabami , ktorzy znalezli sie na tej ziemi po roku 1200 i w dalszym ciagu uwazaja ze napasc na innych w imieniu Allaha nie jest napascia tylko szlachetnym podbiciem ( tak samo myslal Stalin podbijajac Polske i robiac ja kommunistyczna), inne narody przez nich zarabizowane maja tez mich powoli dosc i probuja powoli od nich sie odczepic ( jak mozna wziazc maroko za kraj Arabski jezeli ludnosc jest orginalnie Berbera i tylko klasa rzadzaca i ich potomkowie sa Arabami( bardzo chetnie bym chcial wiedziec co by bylo z POlska i Polakami po 300 latach okupacju Hitlerowsko-Nazistowskiej albo po 300 latach Kommunizmu, moze Polacy by znowu zaczeli uprawiac ziemie drewniannymi narzedziami).

Mam kolege ( moze nawet moge go nazwac przyjacielem w Kopenhadze, ktory jest Egipcjanem ( ale nie Arabem ) religii Koptyjskiej i Araby wlaczajac do nich palestynczykow stoja mu na Ch..ju, inny z Casablanki nigdy nie powiedzial dobrego slowa o Arabach.

Nie sadze ze sytuacja w Iraqu jest duzo rozna, Arabow tam jest najwyzej 30 %, moze za niedlugo Francja bedzie miala wiecej.
    • Gość: Stanislaw Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.03, 08:57
      Jednym z czynnikow jest goscinnosc.
      Wlasnie wczoraj zostalem zaproszony przez palestynskich
      studentow na obiad.
      Swietnie przyrzadzony drob z ryzem z dodatkiem kurkumy
      i innych orientalnych przypraw.
      Zgodnie z ich obyczajem jedlismy bez sztuccow nabierajac
      potrawy wprost do ust czubkami prawej reki(lewej nie
      wolno uzywac podczas jedzenia).
      Bylo milo, bez demagogii i polityki.
      • lekarz_dyzurny Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) 02.09.03, 09:00
        A jak poradziłeś sobie z defekacją? Wiesz juz czemu nie uzywają lewej ręki do
        jedzenia?
        • Gość: Stanislaw Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.03, 10:11
          lekarz_dyzurny napisał:

> A jak poradziłeś sobie z defekacją? Wiesz juz czemu nie uzywają lewej ręki do
          > jedzenia?

Bez problemu.
          Tradycyjnie + po muzulmansku.
          Po wytarciu tylka papierem umylem go w bidecie.
          Maja to malo znane w Polsce urzadzenie w wynajmowanym mieszkaniu.
          PS. Do cech wyrozniajacych Palestynczykow dopisze wiec:
          1.Wysoki poziom higieny
          2.Dbalosc o zdrowe odzywianie(przed ugotowaniem usuneli z
          drobiu cala skore).
          • lekarz_dyzurny Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) 02.09.03, 13:22
            Gość portalu: Stanislaw napisał(a):

> lekarz_dyzurny napisał:
            >
            > > A jak poradziłeś sobie z defekacją? Wiesz juz czemu nie uzywają lewej ręki
            > do
            > > jedzenia?
            >
            > Bez problemu.
            > Tradycyjnie + po muzulmansku.

No to gratuluję. Dowiedz się zatem, że oznacza to wytarcie dupy ręką.

> Po wytarciu tylka papierem umylem go w bidecie.
            > Maja to malo znane w Polsce urzadzenie w wynajmowanym mieszkaniu.
            > PS. Do cech wyrozniajacych Palestynczykow dopisze wiec:
            > 1.Wysoki poziom higieny
            > 2.Dbalosc o zdrowe odzywianie(przed ugotowaniem usuneli z
            > drobiu cala skore).

Jasne. Dopisz jeszcze wybitną inteligencję (nadzwyczaj wybujałą na skutek
            powszechnego zwyczaju parzenia się z najbliższą rodziną - o tym też nie
            słyszałeś?).
            • lekarz_dyzurny Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) 02.09.03, 13:38
              Swoją droga z tym bidetem to ciekawe. Powoli staje się zrozumiałe czemu Pana
              zaprosili.
      • marcus_crassus chodzilo mi o cos innego 02.09.03, 23:41
        jakas ceche charakterystyczna .np dla czechow moze byc to piwo,dla rosjan
        wodka,dla amerykanow hamburger,dla hiszpanii corrida (to tylko przyklady).

hmmm...czyzby czynnikiem wyrozniajacym palestynczykow naprawde byla jakas
        nadzwyczajna sklonnosc do terroryzmu??

na pewno za czynnik taki nie mozna uznac goscinnosci - nie widzialbym czym sie
        ta goscinnosc rozni od polskiej albo jakiejs innej.

mozna uznac zwyczaj goscinnosci jako pewien czynnik wyrozniajacy muzulmanow i
        arabow - ale mowimy tu o zupelnie innej goscinnosci (to chyba z prawa islamu)
    • Gość: jarek Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.fastres.net 02.09.03, 13:03
      Jak mozna odroznic Palestynczyka od Jordanczyka, jezeli mozna, to tez Jordanczycy nie sa Arabami..W koncu kto jest prawdziwym Arabem, Saudi, Jemen, Palestynczyk..i mysle emiraty arabskie z Kuwejtem.
    • Gość: jarek Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.fastres.net 02.09.03, 14:16
      To tak jakby banda Mongolow opanowala Polske w XII wieku, wyrznela w pien meskich slowiannych Polakow, zgwalcila kobiety, zmienila pisownie, religie i zaczela sie nazywac prawdziwymi Polakami, a teraz zadala tez Slask, Pomorze Zachodnie i moze tez ziemie Luzyckie.
      • Gość: Tomson Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 19:22

> To tak jakby banda Mongolow opanowala Polske w XII wieku, wyrznela w pien
        meski
        > ch slowiannych Polakow, zgwalcila kobiety, zmienila pisownie, religie i
        zaczel
        > a sie nazywac prawdziwymi Polakami, a teraz zadala tez Slask, Pomorze
        Zachodnie
        > i moze tez ziemie Luzyckie.
        Tak zrobili Germanie ze Słowianami sięgającymi aż po Łabę (pod Hamburg i
        Magdeburg). I teraz jakoś nikt w Polsce nie żąda zwrotu tych ziem, a gdyby nie
        IIWŚ i niemieckie bestialstwo to nie rządanoby nawet pomorza zachodniego czy
        Dolnego Śląska, gdzie Polska sięgała jeszcze za czasów pierwszych piastów.
        Ogólnie Żydzi mieli do Palestyny jeszcze mniejsze prawo niż Polacy do
        Brandenburgii czy Saksonii...
        • Gość: jarek Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.fastres.net 03.09.03, 21:29
          A przed wedrowka ludow, kto mieszkal wedlug ciebie na tych ziemiach az do Warty. plemiona germanskie, ktore sie po upadku Cesarstwa Rzymskiego przesunely na zachod zostawiajac miejsce plemionow praslowianskich, ale o tym ciebie nie uczyli na zebraniach mlodych polskich kommunistow, przeczytaj sobie pisarzy rzymskich a nie Bieruta.
          • Gość: Tomson Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 22:19

> A przed wedrowka ludow, kto mieszkal wedlug ciebie na tych ziemiach az do
            Warty
            > . plemiona germanskie, ktore sie po upadku Cesarstwa Rzymskiego przesunely na
            z
            > achod zostawiajac miejsce plemionow praslowianskich, ale o tym ciebie nie
            uczyl
            > i na zebraniach mlodych polskich kommunistow, przeczytaj sobie pisarzy
            rzymskic
            > h a nie Bieruta.
            A 1000 lat pne była tam kultura łużycka i dlatego dywagacje sięgające setek lat
            wstecz sę skrajnie idiotyczne i bez sensu.
            • Gość: jarek Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.fastres.net 04.09.03, 09:25
              kultura luzycka 1000 pne, czyzby Cesarstwo Rzymskie upadlo wczwsniej, oj panie Tomson, ze po wojnie kommunisci chcieli zrobic nowego czlowieka i to, ze im sie to nie udalo, jest wielkim klamstwem,... kogos zrobili.

W 1948 roku byl projekt kommunistow ,aby nie nauczac juz wiecej w szkolach Czeskich ( moze tez Polskich ) historii i kultury prekommunistycznej, tak jak Arabowie, Swiat zaczyna sie tam gdzie oni chca...
        • Gość: jarek Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.fastres.net 03.09.03, 21:35
          Ciesze sie bardzo z tego ,ze oficjalna kommunistyczna wersja napadu Arabow na bizantyjska prowincje Palestynsko - Syryjska w VII byl ich powrot do ich kraju ojczystego.
          Napad Arabow mozna doskonale porownac do wyzwolenia Sowieckiego Polakow spod okupacji Hitlerowskiej, bez interwencji Sowieckiej wojna by moze trala 2 lat dluzej ale by nie bylo tej zarazy kommunistycznej, bo nazizm ja kazda ideologia ( mam nadzieje tez Islamska ) w koncu musial upasc, tak jak to zrobila ideologia kommunistyczna.
    • Gość: jarek Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.fastres.net 03.09.03, 11:24
      Czy oni nie przypominaja tak bardzo tych Niemcow ,ktorzy osiedlajac sie na Slasku zostali Slazakami, jedna roznica jest Niemcy tam przybyli, bo ich tam bylo potrzeba ( po spustoszeniach mongolskich, o spustoszeniach w czasie wojny Trzydziestoletniej nie mowia, bo to w czasie tej wojny prawie znikl ze Slaska element Czesko-Polski i Akt Restytucyjny favorytowal osadnikow jezyka niemieckiego) i nie przybyli z krzywa szabla w reku. Osadnicy Szwabcy na Siedmiogrodzie, cos nie nazywaja sie Siedmiogoralami, tylko tak jak wczwsniej Szwabami.

Co do tych twz Arabow z tej czesci Swiata ( Israela i Judei) to nawet nie tylko ukradli ziemie nie swoja, ale tez nazwe rzymska tej ziemi...tak jakby zlodziej nie tylko okradl poszkodowanego z dobytku, ale tez z nazwiska. Jak sie to mowi, ze drogi Islamu sa tajemnicze.
    • puls Palestyny zostawcie polskie koty w spokoju.... 03.09.03, 22:21
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=3681065&a=3838457
      • Gość: jarek Wystarczy przeczytac ich szlachetne watki... IP: *.fastres.net 04.09.03, 09:21
        Zaczyna sie miec duze watpliwosci co do ich rozwoju umyslowego, to tysprowda, ze antenati Homo Sapiens zaczeli swoj rozwoj od Afryki Wschodniej i moze jako pierwszy kraj dowe zrobili selekcje umyslowa, glupszych i nieprzystosowanych do wspolzycia zostawionao na polwyspie arabskim a reszta wyruszyla dalej w droge, resultaty sa bardzo widoczne, narod arabski, ktory dotad nic nie wymyslil i chyba nic nie wymysli, oprocz ich chorobliwej Ideologi Islamsko-Nazistowskiej....
        • werw Re: Wystarczy przeczytac ich szlachetne watki... 04.09.03, 10:03
          Panowie, "szkoda nafty" na rozmowę z patentowanym imbecylem Tomson. Useless.
    • marcus_crassus no dobra,to w watku sa komunisci:)))) 04.09.03, 19:03
      a moze arabowie tak tlumnie odwiedzajacy ta strone pokaza nam cos z czego sa
      znani i co osiagneli palestynczycy...bo gotow jestem uwierzyc ze rzeczywsiscie
      terror to wszystko co oni moga swiatu zaprezentowac
    • puls Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) 04.09.03, 23:29
      sodomia , pedofilstwo i ciemnota.
      sorki za prawde prosto w oczy.
    • Gość: jarek Od kogo? czytajcie Tyfusa nowego profeta. IP: *.fastres.net 05.09.03, 09:33
      On napisal: ( moze odpisal wytyczne konferncji islamskiej w roku 1965 w pakistanie)

Ave,
      obecnie jest 280 milionów Arabów. Wg prognoz demografów za 20 lat ma ich być
      400 milionów. Oczywiście, kraje arabskie nie będą w stanie zapewnić pracy i
      utrzymania dla nich. Juz nie są w stanie - bezrobocie w wielu krajach
      arabskich sięga 20%.
      Wydaje się więc pewne, że Arabowie będą starali się wyemigrować za lepszymi
      warunkami życia. Dokąd? Oczywiście do starzejącej się i wyludniającej się
      Unii Europejskiej. Zauważcie, że już w tej chwili ponoć w Holandii rodzi się
      więcej dzieci muzułmańskich, niż w rodzinach rdzennie holenderskich. Podobnie
      jest w innych krajach europejskich, co oznacza, że za 20 lat liczba obywateli
      pochodzenia europejskiego i muzułmańskiego będzie zbliżona.
      Wiele milionów (50 milionów?) Arabów przybędzie więc do Unii, gdzie uzyskają
      pracę, obywatelstwo, a następnie będzie brać udział w życiu politycznym.
      Politycy europejscy będą musieli brać pod uwagę stanowisko ogromnego
      elektoratu muzułmańskiego, który zapewne za 20 lat będzie mieć większość.
      Muzułmanie ci nienawidzą zaś USA i Izraela ..., więc politycy będą coraz
      ostrzej prezentować stanowisko antyamerykańskie i antyizraelskie.
      To jest ogromna szansa dla Unii Europejskiej. Stara i skostniała struktura
      pod wpływem rzesz emigrantów przeobrazi się w nowego gracza na światowej
      scenie politycznej. Będzie miała wolę i chęć konkurowania z innymi
      mocarstwami.
      Cywilizacja europejska nabierze nowego rozmachu dzięki świeżej krwi - nowym
      ludziom, pomysłom, ideom. Z tej syntezy może się pojawić nowa wspaniała
      kultura światowa. Wpływy arabskie zlikwidują to co złe w kulturze
      europejskie, a jej cechy dobre rozkwitną.
      Z uwagi nato, że znaczny odsetek europejczyków stanowić będą Arabowie
      nastąpi, jak się wydaje, zbliżenie Unii i państw arabskich. Unia będzie
      wchłaniała kolejne kraje arabskie, wzmacniając się i przynosząc dla nich
      dobrobyt i umocnienie rządów prawa.
      Dzięki Unii więc, nowa federacja państw arabskich będzie w stanie zgnieść
      Izrael.
      ANdrzej

• Gość: NEMO I co chcecie powiedzie? IP: 165.165.197.* 05.09.03, 09:57
        Powiedzcie o co chodzi w tej dyskusji. Czytam i przypuszczam, ze dyskutujacy
        probuja udowodnic przynajmniej trzy rzeczy:

1. ze sa spolecznosci "gorsze" i "lepsze";

2. spolecznosci "lepsze" powinny miec wszelkie prawa wlacznie z decydowaniem o
        losach spolecznosci "gorszych";

3. z racji bycia spolecznoscia "gorsza" takowa nie ma zadnych praw.

Nic nowego pod sloncem. To juz bylo "przerabiane" i w Europie ( np lata 30 XX
        w ), i w Afryce, i w wielu zakatkach globu, gdzie pod tego typu "intelektualnym
        plaszczykiem" dokonuje sie najbardziej haniebnych czynow.
        A wszystko zaczyna sie niewinnie: najpierw tego typu "opowiesci", pozniej
        wybija sie szyby w domach by za jakis czas demolowac sklepy, mieszkania i
        wszelka wlasnosc tych "gorszych". A konczy sie to wymazaniem z powieszchni
        ziemi calych spolecznosci.
        A w ktorej grupie jest Polska i Polacy? Moge sie domyslec z wypowiedz, ze
        wsrod "lepszych". A czy napewno? Siegnijcie do historii ( nawet nie tak
        odleglej ) a zobaczycie, ze czesto o Polsce i Polakach mowiono dokladnie to co
        tutaj jest mowione bez zenady o innych nacjach.

Zwykly wstyd!!!!

Pozdrawiam

• Gość: jarek Trafiles w sens. IP: *.fastres.net 05.09.03, 12:33
          Bo jak gosc ,ktorego nikt nie zaprosil, czuje sie czyms lepszym od gospodarza to chyba cos tu nie pasuje, a moze wedlug, nie wiem jakiej ideologi, tak ma byc.
      • Gość: NEMO I co chcecie powiedziec? IP: 165.165.197.* 05.09.03, 09:58
        Powiedzcie o co chodzi w tej dyskusji. Czytam i przypuszczam, ze dyskutujacy
        probuja udowodnic przynajmniej trzy rzeczy:

1. ze sa spolecznosci "gorsze" i "lepsze";

2. spolecznosci "lepsze" powinny miec wszelkie prawa wlacznie z decydowaniem o
        losach spolecznosci "gorszych";

3. z racji bycia spolecznoscia "gorsza" takowa nie ma zadnych praw.

Nic nowego pod sloncem. To juz bylo "przerabiane" i w Europie ( np lata 30 XX
        w ), i w Afryce, i w wielu zakatkach globu, gdzie pod tego typu "intelektualnym
        plaszczykiem" dokonuje sie najbardziej haniebnych czynow.
        A wszystko zaczyna sie niewinnie: najpierw tego typu "opowiesci", pozniej
        wybija sie szyby w domach by za jakis czas demolowac sklepy, mieszkania i
        wszelka wlasnosc tych "gorszych". A konczy sie to wymazaniem z powieszchni
        ziemi calych spolecznosci.
        A w ktorej grupie jest Polska i Polacy? Moge sie domyslec z wypowiedz, ze
        wsrod "lepszych". A czy napewno? Siegnijcie do historii ( nawet nie tak
        odleglej ) a zobaczycie, ze czesto o Polsce i Polakach mowiono dokladnie to co
        tutaj jest mowione bez zenady o innych nacjach.

Zwykly wstyd!!!!

Pozdrawiam

• Gość: jarek Trafites z centrum.... IP: *.fastres.net 05.09.03, 12:36
          Widze , ze musisz dwa razy powtorzyc to co myslisz, wystarczy ,ze nie zrobisz to 5 razy, pozwole sobie tez ci dwa razy odpowiedziec.

Bo jak gosc ,ktorego nikt nie zaprosil, czuje sie czyms lepszym od gospodarza to chyba cos tu nie pasuje, a moze wedlug, nie wiem
          jakiej ideologi, tak ma byc.
          • Gość: NEMO Re: Trafites z centrum.... IP: 165.165.197.* 05.09.03, 12:49

> Widze , ze musisz dwa razy powtorzyc to co myslisz, wystarczy ,ze nie zrobisz
            t
            > o 5 razy, pozwole sobie tez ci dwa razy odpowiedziec.
            >
            > Bo jak gosc ,ktorego nikt nie zaprosil, czuje sie czyms lepszym od gospodarza
            t
            > o chyba cos tu nie pasuje, a moze wedlug, nie wiem
            > jakiej ideologi, tak ma byc.

Smiesznie wyszlo, albo ja, albo komputer zaczal sie jakac.

Czy moglbym poprosic o wyjasnie bardziej szczegolowo mysl zdania o gospodarzu i
            gosci jak powyzej.

Pozdrawiam
    • marcus_crassus nemo,jak zwykle pieprzysz 05.09.03, 13:25
      czy ty nie potrafisz czytac???dlaczego sie doszukujesz zawsze czegos poza
      tekstem - jest takie cos jak logika - jak w zdaniu jest ze X lubi Y to ze
      zdania wynika ze X lubi Y i NIC WIECEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiec przestan szukac jakis niuansow i odpowiedz na pytanie:

z czego moga byc znani palestynczycy???cos co ich charakteryzuje???
      powiedzialem - dla ruskich to woda,dla czechow piwo,dla niemcow
      pracowitosc,dla szwedow blond wlosy a co dla palestynczykow???

no wlasnie - mi tylko terror do glowy przychodzi...ktos ma inne propozycje????

byloby milo...moze jakis palestynczyk sie wypowie z czego oprocz terroru znany
      jest jego narod??
      • Gość: NEMO Re: nemo,jak zwykle pieprzysz IP: 165.165.197.* 05.09.03, 16:55
        marcus_crassus napisał:

> czy ty nie potrafisz czytac???dlaczego sie doszukujesz zawsze czegos poza
        > tekstem - jest takie cos jak logika - jak w zdaniu jest ze X lubi Y to ze
        > zdania wynika ze X lubi Y i NIC WIECEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        >
        >
        > wiec przestan szukac jakis niuansow i odpowiedz na pytanie:
        >
        > z czego moga byc znani palestynczycy???cos co ich charakteryzuje???
        > powiedzialem - dla ruskich to woda,dla czechow piwo,dla niemcow
        > pracowitosc,dla szwedow blond wlosy a co dla palestynczykow???
        >
        > no wlasnie - mi tylko terror do glowy przychodzi...ktos ma inne propozycje????
        >
        > byloby milo...moze jakis palestynczyk sie wypowie z czego oprocz terroru
        znany
        > jest jego narod??

Dziekuje za uznanie. Ostatni raz w podobny sposob oceniono pewne wesole
        sluchowisko, ktorego bylem wspolautorem. Okreslono je jako "stek bzdur i
        nonsensow". I bylismy z tego dumni.

A powracajac do dyskusji. W poprzedniej wypowiedz zadalem pytanie i oczekuje
        rowniez odpowiedzi. To ze "marcusowi crassusowi" Palestynczycy kojarza sie z
        jednym moze wynikac z wielu powodow. Byl taki dowcip o skojarzeniach i pewnej
        czesci ciala. Moze to ta sama dolegliwosc. Smutnym wykladnikiem stanu rzeczy sa
        powyzej podane skojarzenia: Czesi - piwo, Szwedzi - blond wlosy, Rosjanie -
        woda itd. Jak to ma sie do rzeczywistosci? I co z takich ocen wynika? Czy my
        tutaj dyskutujacy chcemy tez tak byc oceniani?
        Sadze, ze stac nas na cos lepszego. I nie tylko w dyskusjach o Palestynczykach.

Pozdrawiam
    • Gość: jarek Re: czynniki wyrozniajace Palestynczykow:))) IP: *.fastres.net 05.09.03, 17:04
      Panowie niepotrzebnie sie klocicie, tzw Palestynczycy sa tzw narodem stworzonym przez inne panstwa arabskie przy stolikach kawiarni Kairskich, aby stworzyc jakos organizacje pozarzadowa do walki z Israelem po klesce w 1956 roku.
      Mogli doskonale ,tez sie nazywac Nazarejczykami , Wielbladami, roznicy by nie bylo. Nie ma zadnej roznicy miedzy wiekszoscia tzw palestynczykow a ich ziomkami z Saudi Arabskiej, miedzy mieszkancami tej czesci Bliskiego Wschodu znajdowali sie tez Zydzi ,ktorzy w pierwszych wiekach naszej ery przeszli na Chrzescijanstwo, w zadnym wypadku nie moga to byc Arabowie to zmiana religii u Islamistow jest karana kara smierci.
    • Gość: jarek Kapuscinski to jus w 1980 roku opisal: IP: *.fastres.net 07.09.03, 21:22
      Kapuscinski napisal:
      Przedstawiciele władz okupacyjnych - arabscy gubernatorzy -
      sieją terror, ale jego skutki są odwrotne od zamierzonych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka