Dodaj do ulubionych

z czego zyja zydzi

IP: 168.103.126.* 10.01.02, 22:39
moze nasi przyjaciele zydzi otworza nasze oczy na ta tajemnice
Obserwuj wątek
    • Gość: Yidele Re: z czego zyje Yidele IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 22:45
      Jestem Informatykiem. Pracuję w jedne z większych firm w Wawie.
      • Gość: Ktos Do Yidele. IP: 131.137.84.* 11.01.02, 20:13
        Gość portalu: Yidele napisał(a):

> Jestem Informatykiem. Pracuję w jedne z większych firm w Wawie.

Ja tez jestem informatykiem. Pracuje w jednej z firm w Kanadzie. Nieraz mysle, ze
        fajnie byloby popracowac i znow pomieszkac w Polsce; najpierw musze troche
        wysondowac polski rynek informatyczny (Warszawa ale nie koniecznie) i zobaczyc
        jak ja bym tam (i czy) pasowal. Moglbys cos o tym rynku napisac ?? A moze i o
        srodowisku w ktorym i ty pracujesz ??

Pozdrowienia ............
        • Gość: Yidele Do:Re: Mi: Yidele. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 23:57
          Generalnie rzecz biorąc, rynek IT/IS w Polsce płaci najlepiej w Wawie i
          większych miastach, płace i koszty utrzymania są zasadniczo niższe poza
          stolicą. Warszawscy informatycy z doświadczeniem ( nie na stanowiskach
          manager/director) zarabiają od 3.5k do około 8k, place IT menagerów, project
          director itp. 10k do 12-15k niektórzy zaś stanowczo więcej. Dzieciaki prosto z
          politechniki czy UW często zaczynają pracę za 2-3k, a szczególnie teraz, gdy
          popyt opada wraz z koniunkturą... Oczywiście to nie są żadne żelazne reguły,
          jedynie przybliżone średnie jakie miałem okazje zweryfikować. Sam wróciłem do
          Polski po dłuższym pobycie za granicą. Jeśli chodzi o środowisko pracy, to
          prawidła które są regułami za wielką słoną wcale nie muszą operować tu - Duże
          firmy bywaja stabilniejsze od małych lecz jak mówił mój kolega "zawsze trzeba
          szukać pracy" ( teraz pracuje gdzieś indziej). Agencje rządowe i niektóre
          częściowo sprywatyzowane spólki po-państwowe nie są dobrymi miejscami pracy bo
          rządzi tam bizantyjska polityka, skąpią na ludziach i sprzęcie.
          Małe "domorosłe" spółki obsługujące 1 lub 2 klientów/kontraktów to typowe "fly-
          by-nite enterprises". Procesowanie się o zaległe pensje czy prowizje to reguła,
          nie wyjątek. Z kolei większe spółki z dużym udziałem kapitału zagranicznego
          bywają stabilniejsze ale i one ostatnio dokonują redukcji. Najgorsze są filie
          niemieckich czy amerykańskich firm w Polsce ( np Andersen consulting, Siemens,
          SAP, Excenture, itp) - jesli twój szef czy kolega jest młodym i ambitnym
          polakiem to bądź pewien że cię poswięci ;). W ogóle rynek jest chory od
          nadmniaru LCY ( Laluś Czarno- Yesionkowy), w mojej poprzedniej pracy
          współczynnik kierowników do pracowników zbliżał się nieuchronnie do jedności.
          Nie wiem co robisz, toteż trudno mi doradzić cos konkretnego - jesli masz
          stabilną i dobrze płatną prace w Kanadzie + rodzinę to przyjedź na wakacje!

Shalom
          • Gość: Ktos Do:Re: Mi: Yidele. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.01.02, 06:45
            Czesc Yidele !!

Dzieki za dosc obszerna i szybka odpowiedz. Sporo mi powiedziales. Co miales na
            mysli mowiac:

".... jesli twój szef czy kolega jest młodym i ambitnym
            polakiem to bądź pewien że cię poswięci"

Co to jest z tym poswieceniem ? co to znaczy ??

Inny fragment z jakims nowym zargonem:

"W ogóle rynek jest chory od nadmniaru LCY ( Laluś Czarno- Yesionkowy)"

Co to jest to LCY "Laluś Czarno- Yesionkowy" ??

if (Pozdrawiam == Shalom) Znam juz jeden wyraz Yidish;
            else Musze sie uczyc od zera;
            • Gość: Yidele Do:Re: Mi:Fa: Yidele. IP: *.budimex.com.pl 12.01.02, 22:03
              Miałem na mysli to, że w polskich filiach firm ( głównie Us i niemieckich)
              panuje zażarta konkurencja o etaty i pozycje wśród naszych "domorosłych"
              menager'ów usiłujących udowodnić swym zagranicznym pracodawcom swą niesłychaną
              kompetencję i gorliwość - przykładem jest n.p Andersen consulting ( teraz
              Andersen i Excenture).Taka konkurencje czasami prowadzi do kafkeski. LCY jest
              moim własnym określeniem, wywodzącym się z obserwacji naszych najmłodszych kadr
              manager'skich - głownym atrybutem jest czarna jesionka, semi-glany w "kaczy
              dziób" i obowiązkowa spinka na uwięzi do krawatu... - taki domorosły neologizm
              czy jakoś tak...
    • Gość: . Re: z czego zyja zydzi+++++ IP: *.swipnet.se 10.01.02, 22:51
      Opedzlowuja kretynow typu "STAT".
      • Gość: stat Re: z czego zyja zydzi+++++ IP: 168.103.126.* 10.01.02, 23:07
        ilu jest lekarzy, prawnikow,..., chlopow, robotnikow, rzemieslnikow, wojskowych,
        ksiezy itd.
        • Gość: . Re: z czego zyja zydzi+++++ IP: *.swipnet.se 10.01.02, 23:11
          Ministry same,zlodzieje,mafiozo,policjanci,politycy.....
        • Gość: Yidele Re: z czego zyja zydzi+++++ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 23:24
          Zbyt wielu księży nie znajdziesz...
    • Gość: Egon Re: z czego zyja zydzi IP: *.proxy.aol.com 10.01.02, 23:15
      Gość portalu: stat napisał(a):

> moze nasi przyjaciele zydzi otworza nasze oczy na ta tajemnice

Zyja z ciezkiej,uczciwej pracy,aby moc godnie swe rodziny utrzymywac! Zyd to wzor
      meza i ojca!!!
      • Gość: stat Re: z czego zyja zydzi IP: 168.103.126.* 10.01.02, 23:35
        co do ksiezy - jest kilku kardynalow; kardynal Paryza, jest wielu swietych,
        apostolow ...........
        Do Egona, co do tego nie jestem pewny, wiele szwindlow na swiecie bylo dzielem
        zydow: junk bonds, Maxwell - Daily News, poprostu niezliczona ilosc. Ale to nie
        oto chodzi.
        Przecietny polak zarabia w Polsce ....?
        przecietny zyd w Polsce ?
        przecietny Amerykanin ... ?
        przecietny zyd amerykanski ...?
    • Gość: MR.CONTI Re: DO ROBOTY DURNIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gtconnect.net 11.01.02, 00:07

Do roboty durniu. Przestań się Zydami przejmować. Oni cię w dupie mają pieniądze
      zbijają a ty jak jakiś kibic meczu piłkarskiego czujesz potrzebę oceniania ich
      osiągnięć. Martw się o to co ty w życiu osiągniesz zanim będzie za późno. Po
      chuja w ogóle o nich myślisz? Oni nawet nie wiedzą że ty istniejesz a ty się
      martwisz ile oni zarabiają. Ty się chyba zaliczasz do tych ludzi którzy z braku
      osobistych osiągnięć “żydowskie usprawiedliwienie” potrzebujesz. Wstyd ojczyźnie
      przynosisz. DO ROBOTY LENIU.

• slawek.r Re: z czego zyja zydzi 11.01.02, 00:16

>" moze nasi przyjaciele zydzi otworza nasze oczy na ta tajemnice"

Co cie tak martwi z czego zyja Zydzi? A z czego zyjemy My,Polacy,malo cie
      obchodzi?

• Gość: Stat Re: z czego zyja zydzi IP: 168.103.126.* 11.01.02, 15:34
        Oto poziom dyskusji na Forum:

"Do roboty durniu. Przestań się Zydami przejmować. Oni cię w dupie mają
        pieniądze
        zbijają a ty jak jakiś kibic meczu piłkarskiego czujesz potrzebę oceniania ich
        osiągnięć."

Tu nikt zydom nie ubliza, poprostu ciekawe jest jak wyglada grupa zydowska w
        porownaniu do innych grup etnicznych. Zwykle statystyki nie analizuja grupy
        zydowskiej, inne grupy posiadaja te statystyki. I tak naprzyklad wedlug tych
        statystyk pare lat temu polacy byli grupa etniczna o najleprzych osiagnieciach
        ekonomicznych i socjalnych. Prasa polonijna wpadla w samouwielbienie. Kultura
        Paryska przeprowadzila analize tej statystyki i okazalo sie ze po odjeciu grupy
        zydowskiej polacy byli ponizej Porto Rico. A przeciez Zydzi niewiele maja
        wspolnego z Polska. Poprostu pogardzaja polakami i Polska - czytajcie Forum,
        pan Conti i przyjaciele. Jak widac na Forum nikt nie mysli powaznie, sa tylko
        wyzwiska.

• Gość: . Re: z czego zyja zydzi+++++ IP: *.swipnet.se 11.01.02, 16:33
          Ja Pana musze bardzo a to bardzo przeprosic,ale "Durniem" wyzwzwac tez,Pana
          musze.A za co?
          A za:
          ". A przeciez Zydzi niewiele maja wspolnego z Polska. Poprostu pogardzaja
          polakami i Polska - czytajcie Forum,
          pan Conti i przyjaciele. Jak widac na Forum nikt nie mysli powaznie, sa tylko
          wyzwiska."
          Pan Czytac po polsku nie umie.
          Skad Pan pogarde wzial do Polski i Polakow?Do Idiotow forumowskich-owszem.
          Jak sie Pan w statystyce lubuje,to niech Pan wyzwiska forumowskie do Zydow
          przyrowna.
          A czy Zydzi na Forum sie produkuja?Znielicznymi wyjatkami.
          Gdzies to Forum maja.A wiekszasc chyba nie wie,ze cos takiego istnieje.

• Gość: Yidele Czym żywi się stat? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 19:50
          Gość portalu: Stat napisał(a):

> Oto poziom dyskusji na Forum:
          Jeśli twierdzisz:
          " Tu nikt zydom nie ubliza, poprostu ciekawe jest jak wyglada grupa zydowska w
          porownaniu do innych grup etnicznych."
          to skąd stwierdzenia takie jak: "A przeciez Zydzi niewiele maja
          wspolnego z Polska. Poprostu pogardzaja polakami i Polska.."
          ? Dla mnie, polskiego żyda mieszkającego i pracującego w Polsce z innymi
          Polakami, są to po brednie z palca wyssane. - jeśli o tym nie wiesz, Polska była
          do 39 roku największym na świecie centrum diaspory narodu żydowskiego. Polska
          kultura, język i literatura są pełne wkładu polskich żydów zaś twierdzenie jakoby
          żydzi pogardzali Polską i polakami nijak się ma do faktu że do dziś żydzi z
          całego świata odwiedzają Polskę, kraj który zamieszkujemy od ponad 800 lat! Groby
          świętych mężów chasydyzmu są w Polsce, nasi przodkowie w większości pogrzebani w
          Polsce. Jedyny wniosek który można wyciągnąć z twego bezdennie idiotycznego
          stwierdzenia ( taki który nie zakłada umyślnego podpuszczania, znaczy't ) jest
          to, iż sam naprawdę niewiele wiesz o naszym kraju i ludziach..

Stwierdzasz ( bez jakiegokolwiek wsparcia dla swej tezy): " Zwykle statystyki nie
          analizuja grupy zydowskiej, inne grupy posiadaja te statystyki." - Proszę,
          ujawnij te statystyki - więcej, pokaż mi tę "grupę żydowską" (która w Polsce
          liczy mniej niż 8000, co daje nam udział procentowy wysokości 2 promili populacji)
          --
          • yidele Re: Czym żywi się stat? 14.01.02, 03:33
            Jakoś cicho... malo masz do powiedzenia stat; jeszcze raz - ujwnij swe dane,
            sam bym chciał wiedziec gdzie te bajońskie sumy ( o których pisałeś ) poszły -
            alternatywą jest proste stwierdzenie iż twe podpuszczanie jest tyle warte co
            twe wymyślone Stat-ystyki.
    • slawek.r Re: z czego zyja zydzi 11.01.02, 16:16

> "moze nasi przyjaciele zydzi otworza nasze oczy na ta tajemnice"

Co ci tak wazne z czego zyja Zydzi(nb.nazwe narodu pisze sie przez duza litere)?
      A jak zyjemy my,Polacy,to cie,gnojku,nie obchodzi?

• Gość: Stat Re: z czego zyja zydzi IP: 168.103.126.* 11.01.02, 16:51
        W zasadzie ta dyskusja zadnego pozytku nie przynosi, ale odpowiadam.
        Wiekszasc dyskutantow na forum jest pochodzenia zydowskiego, dlatego tak bronia
        swojego punktu widzenia. Pozycje ta otworzylem na forum w odpowiedzi na podobna
        pozycje - " Z czego zyja muzulmanie". Temat ten nie wywolal jednak podobnego
        podniecenia wsrod dyskutantow. Wszyscy niemal zgodnie stwierdzili ze muzulmanie
        ta sa poprostu parchy spoleczne. Nietrudno zgadnac ze opinia ta nie pochodzi z
        polskiej strony Forum. My jestesmy poprostu malo zainteresowani.
        Te rasistowskie i faszystowskie motywy ciagle przewijaja sie w dyskusji.
        Smutne, bo wywoluja odraze nietylko do autorow tych postow. I tym samem mijaja
        sie z celem ich propagandy.
        • Gość: MR.CONTI Re: z czego zyja zydzi IP: *.gtconnect.net 11.01.02, 19:27
          Gość portalu: Stat napisał(a):

> W zasadzie ta dyskusja zadnego pozytku nie przynosi, ale odpowiadam.
          > Wiekszasc dyskutantow na forum jest pochodzenia zydowskiego,

naprawdę?? powiedy mi kto jest na tym forum żydem. ja znam 7.
          kto jest żydem:?
          zbyszek?
          j.bond?
          vist?
          michal?
          puls?
          prawdziwy puls?
          quickly?
          kagan?
          zsypek?
          daniel?
          ty?
          ogurek?
          dariusz?
          zbik?
          morderca?
          viri?
          misza?
          u?
          muslim?
          jorl?
          glorius?
          t?
          wojtek?
          jd?
          kingfish?
          jan?
          j71?
          walesa?
          shone?
          kat?
          paul?
          pro+se?
          dr.frojd?
          odessa?

powiedz nam kto?

dlatego tak bronia
          >
          > swojego punktu widzenia. Pozycje ta otworzylem na forum w odpowiedzi na podobna
          >
          > pozycje - " Z czego zyja muzulmanie". Temat ten nie wywolal jednak podobnego
          > podniecenia wsrod dyskutantow. Wszyscy niemal zgodnie stwierdzili ze muzulmanie
          >
          > ta sa poprostu parchy spoleczne. Nietrudno zgadnac ze opinia ta nie pochodzi z
          > polskiej strony Forum. My jestesmy poprostu malo zainteresowani.
          > Te rasistowskie i faszystowskie motywy ciagle przewijaja sie w dyskusji.
          > Smutne, bo wywoluja odraze nietylko do autorow tych postow. I tym samem mijaja
          > sie z celem ich propagandy.

• Gość: mark Re: z czego zyja zydzi IP: 209.177.61.* 11.01.02, 19:55
      Polaka juz krew zalewa > a z czego zyja zydzi ? <
      zyja z tego co wypracuja.
      a to ze maja lby i nie kopia dolow to tylko im pozazdroscic
      • Gość: bas Re: z czego zyja zydzi IP: *.pppool.de 11.01.02, 22:14
        Odorem zyja.
    • Gość: 011202 Re: z czego zyja zydzi IP: *.24.11.7.Dial1.Chicago1.Level3.net 12.01.02, 08:52

Z zabijania i propagandy.
      • schone Re: z czego zyja zydzi 13.01.02, 11:55
        Z Amerykanow!
        • Gość: R.E. Re: z czego zyja zydzi IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.01.02, 12:43
          Jak to z czego?Przeciez to juz w Biblii stoi:Bog zsyla im najprzedniejsza manne
          z niebios,a i przepiorki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka