Dodaj do ulubionych

Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakietowej

IP: *.its.deakin.edu.au 11.10.03, 02:25
ale jaja
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.ipt.aol.com 11.10.03, 02:38
      Lepiej .Usa pomoze polsce w budowie tarczy anty- rakietowej .Jaja do kwadratu .
      CZy tam naprawde niema modrych ludzi w Polsce .
      • slon2002 Nie oddamy Chinom Zwiazku Radzieckiego.... 11.10.03, 09:19
        • Gość: Slawek Tresc tego artykulu jest smieszna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.10.03, 14:30
          My tracimy w tej swojej smiesznosci dystans do samych siebie ....
          • Gość: RAMBO JAK POLSKA MA POMAGAĆ AMERYCE????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 15:22
            TO CHYBA AMERYKA MOŻE NAM POMAGAĆ, ALBO RACZEJ AMERYKA NAS
            OBEJMIE DZIAŁANIEM SYSTEMU ANTYRAKIETOWEGO. PROPONUJE WŁADZĄ GW
            ZATRUDNIĆ DZIENNIKARZY, KTÓRZY NIE BĘDĄ ROBILI TAK PODSTAWOWYCH
            BŁĘDÓW PRZY DAWANIU TYTUŁÓW. BO NARAZIE TO JEST WAM WSZYSTKO
            JEDNO.
            • Gość: AmericanPole US ARMY W POLSCE - JEDYNA GWARANCJA OCHRONY POLSKI IP: 61.159.235.* 11.10.03, 16:59
              ...Bo problem w tym, że USA zbudują w Polsce na początku tylko "stacje
              nasłuchowe i radary", a wyrzutnie początkowo będą tylko w USA.
              Wiadomo, że jak ktoś zaczyna atak uprzedzający to zaczyna od ZNISZCZENIA TAKICH
              STACJI - system "ślepy" jest nieszkodliwy - więc wówczas Polska mogłaby się
              stać PIERWSZOPLANOWYM celem ewentualnego ataku!

Dlatego Polacy powinni NEGOCJOWAĆ strategię OCHRONY terytorium Polski.
              Wprawdzie RFN przez CAŁY CZAS "ZIMNEJ WOJNY" była W PODOBNEJ SYTUACJI, to
              jednak właśnie TAKIEJ JAK RFN OCHRONY powinna Polska "w zamian" ŻĄDAĆ!
              (Krótko mówiąc: MUSZĄ TU BYĆ WOJSKA USA - bo tylko WTEDY BĘDZIE JASNE, ŻE
              POLSKA JEST RZECZYWIŚCIE CHRONIONA!)
              • Gość: AmericanPole US HITECH - TRAMPOLINA DLA POLSKI ! IP: 61.159.235.* 11.10.03, 17:13
                Poza tym, to byłoby PIĘKNIE!
                Jak powiedziałem, podobne ryzyko znosiła Republika Federalna Niemniec przez
                całą Zimną Wojnę, ale W ZAMIAN USA pośrednio FINANSOWAŁY NIEMIECKI CUD
                GOPODARCZY! Coś za coś! (Ale teraz Niemcy wyraźnie muszą ODREAGOWAĆ!)

Do tego dochodzą amerykańskie WYSOKIE TECHNOLOGIE, wspólpraca naukowo-
                techniczna, ZAMÓWIENIA w wielu dziedzinach gospodarki (np. budownictwie) ale
                najważniejsze to, że na artykuły WYMAGAJĄCE MYŚLI TECHNICZNEJ co powróci do
                łask NAUKĘ POLSKĄ co jest W SAMĄ PORĘ, gdyż ta "ZDYCHA" TERAZ jako, że polskie
                FINANSOWANIE NAUKI JEST NA POZIOMIE TANZANII CZY UZBEKISTANU!
                • Gość: . Dobrze mowisz, AmericanPole. Nic dodac, nic ujac. IP: *.server.ntli.net 11.10.03, 18:18
                  Fajnie, ze sa jeszcze madrzy ludzie na tym swiecie...
                • Gość: JGA Keep dreaming, propagandzisto .. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.10.03, 00:48
                  Gość portalu: AmericanPole napisał(a):

> Poza tym, to byłoby PIĘKNIE!
                  > Jak powiedziałem, podobne ryzyko znosiła Republika Federalna
                  Niemniec przez
                  > całą Zimną Wojnę, ale W ZAMIAN USA pośrednio FINANSOWAŁY
                  NIEMIECKI CUD
                  > GOPODARCZY! Coś za coś! (Ale teraz Niemcy wyraźnie muszą
                  ODREAGOWAĆ!)
                  >
                  > Do tego dochodzą amerykańskie WYSOKIE TECHNOLOGIE, wspólpraca
                  naukowo-
                  > techniczna, ZAMÓWIENIA w wielu dziedzinach gospodarki (np.
                  budownictwie) ale
                  > najważniejsze to, że na artykuły WYMAGAJĄCE MYŚLI TECHNICZNEJ
                  co powróci do
                  > łask NAUKĘ POLSKĄ co jest W SAMĄ PORĘ, gdyż ta "ZDYCHA" TERAZ
                  jako, że polskie
                  > FINANSOWANIE NAUKI JEST NA POZIOMIE TANZANII CZY UZBEKISTANU!

Keep dreaming, propagandzisto ..
              • Gość: ja@ Re: US ARMY W POLSCE - JEDYNA GWARANCJA OCHRONY P IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.03, 19:28
                Nie za bardzo rozumiem tej wypowiedzi.Po pierwsze: chodzi o
                powstrzymanie ewentualnego ataku rakietowego więc jakie
                znaczenie ma tutaj obecność w Polsce wojsk USA? Po drugie:
                system ma reagować na wystrzelenie wrogiej rakiety i zniszczyć
                ją przed osiągnięciem celu czyli ewentualny atak na elementy
                systemu będzie również powstrzymany.
      • Gość: gosciu Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 10:27
        Gość portalu: max napisał(a):

> Lepiej .Usa pomoze polsce w budowie tarczy anty-
        rakietowej .Jaja do kwadratu .
        > CZy tam naprawde niema modrych ludzi w Polsce .

To sam se ta tarcze zbuduj jak jestes taki madry.
        Nie masz chyba pojecia jak bardzo zaawansowanym technologicznie
        trzeba byc zeby zbudowac skuteczna tarcze :|
        • Gość: ANka Pytanie techniczne IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 13:09
          Ile czasu sie taka tarcze buduje i ilu ludzi bedzie w to zaangazowanych?
          Spojrzmy na to ´po niemiecku´ a moze zmniejszy sie nam tez bezrobocie...
          Tylko co potem..
          • Gość: ANka Zreszta taka tarcza moze miec swoje zalety... IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 13:13
            Ciekawe czy mozna tez przy jej pomocy wykrywac spadajace meteoryty...:))))
            No to bylibysmy w czolowce.. No bo niewiele panstw jest dotad zabezpieczonych
            przed atakami z kosmosu...
            • Gość: ANka Wynajme domek z ogrodkiem i psem IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 13:23
              amerykanskiemu zolnierzowi pracujacemu przy tarczy rakietowej..
              Gosposia...
              • Gość: fritz Re: Wynajme domek z ogrodkiem i psem IP: *.solnet.ch 11.10.03, 13:50
                Gość portalu: ANka napisał(a):

> amerykanskiemu zolnierzowi pracujacemu przy tarczy rakietowej..
                > Gosposia...
                Dokladnie to.
                >Istnienie tarczy oznacza wybudowanie lokalnej infrastruktury,
                co jest zawsze dobre dla lokalnego przemyslu i rowniez dla
                nowego szukajacego dobrych miejsc do postawienie zakladow,
                > tarcza daje poczucie bezpieczenstwa, co jest wazne dla wyboru
                kraju dla przemyslu.
                > oznacza staly zarobek za wynajecie przez US terenow bazy.
                >Oznacza tych kilkudzesieciu zolnierzy wydajacych troche
                pieniedzy. A moze nawet i wiecej zolnierzy, jezeli przy okazji
                powstania normalna baza wojskowa
                • Gość: ANka Kluczowe pytanie brzmi IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 14:05
                  jakiego przemyslu - prawda? czy bedziemy sprowadzac gotowe technologie czy
                  rozwijac wlasne..
                  Oby nie bylo tak jak z negocjacjami z Europa..
                  Dziekuje za interaktywnosc.
                  ANka
                  • Gość: 11 HiTech TYLKO Z USA, UE ZABIERZE FUNDUSZE RESTR.!!! IP: *.chello.pl 11.10.03, 16:39
                    > jakiego przemyslu - prawda? czy bedziemy sprowadzac gotowe technologie czy
                    > rozwijac wlasne..

Z całym szacunkiem, ale głupia jesteś!
                    Polsce potrzeba TECHNOLOGII JAK TLENU!!
                    Wszystko jedno czy bezpośrednio czy pośrednio, ale tylko USA mogą tu uczciwie
                    coś zmienić.
                    Bo na UE to nie ma co liczyć - jak ostatnio pisała Gazeta, UE chce stanąć w
                    szranki z USA w dziedzinie Hi-Tech ale:
                    1.) inwestycje w NAUKĘ tak - ale tylko u siebie, tj. w Niemczech i Francji, bo
                    Polska ma zostać rezerwuarem taniej (niewykształconej) siły roboczej,
                    2.) za pieniądze które ZABIERZE Polsce z tzw. funduszy restrukturyzacyjnych,
                    3.) i tak NIGDY nie dogoni USA,

i jeszcze można dodać:
                    1.a.) "W POLSCEJEST ZA DUŻO WYŻSZYCH UCZELNI i powinno zostać tylko 5" - jak
                    jeden niemiecki uczony napisał w "Nature"!
                    • Gość: ANka Skoro jestem glupia to nie mozemy dyskutowac IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 17:28
                      To `z calym szacunkiem´ niewiele pomaga.
                      Niepotrzebnie trudzil sie Pan na reszte. Mam swoje dane - nieprzetworzone
                      dziennikarsko ale zarowno mi jak i pewno innym osobom zajmujacym sie kwestia
                      wspolpracy naukowej z Polska szkoda czasu na polityke i wyjasnienia....
                      Na koniec proste wyjasnienie. Zadna inteligentna osoba (chyba ze to polityk) nie
                      bagatelizuje znaczenia naplywu wyksztalconej inteligencji z innych
                      ´biedniejszych´ panstw. TAk sie sklada, ze konsumpcyjne spoleczenstwo jakos
                      jakby mniej chce sie uczyc a jesli to za ciezkie pieniadze i czesto faktycznie
                      jest malo efektywna. Wola sie sprzedawac koncernom farmaceutycznym..
                      Niestety do rozwijania technologii potrzeba tez ludzi a nie tylko forsy. I
                      trzeba przyciagac tych ludzi zewszad.. Dalej trzeba umiec wspolpracowac na
                      uczciwych zasadach.
                      Nie twierdze ze Polsce nie potrzeba technologii. Ale jest roznica miedzy
                      sprzedawaniem technologii a udostepnianiem jej i rozwijaniem w ramach
                      porozumien.. Akurat te formy juz znamy.
                      Co do kto kogo dogoni - to brzmi smiesznie. Skoro USA jest takie niezaleznie to
                      ´po jakiego grzyba´ siedza tu u nas koledzy z NIH-u? Sadzi Pan ze pasjami jedza
                      tutejsze wursty? W nauce konieczna jest wspolpraca i to zarowno z Europa jak i
                      USA. Nie wolno sobie z tego robic zabawki politycznej.. To nie piaskownica.
                      Rezerwuar sily roboczej ma Europa w Azji a to jest wydajniejsza sila - wiec
                      szkoda zachodu. Zgodze sie z mysla ze jestesmy rynkiem zbytu ale jestesmy tak
                      samo dla USA jak i Europy. A zeby byc musimy miec sile nabywcza. Proste...
                      Co do tamtej wypowiedzi - nie ustosunkowuje sie bo nie czytalam. Nie jestem
                      dziennikarka juz mowilam i nie szukam taniej sensacji...
                      Skoro ´nature´ takie wspaniale amerykanskie to dlaczego ten interesujacy
                      artykulik wypuscilo?
                      To wszystko.. Jak widac nature tez sie wiec rozpolitykowalo...
                      No to mnie juz to nie bawi...
                      PS
                      Szkoda bo chcialam z kims troche pogadac. Ale tu nie za bardzo jest z kim-
                      konczy sie zwykle na wymianach zdan typu jestes c, k itd...
                      Wobec powyzszego przestaje sie dziwic ´rodakom´ ze nastawieni antyniemiecko w
                      Polsce - przezywszy szok na miejscu (no bo nikt ich jakos nie oszwabia, nie
                      dyskryminuje czy nie pietnuje) niekoniecznie sie chca przyznawac do swojej
                      polskosci...
                      Niemcy ani Francja nie sa moim tatusiem czy mamusia.. Gdybym wyjechala do stanow
                      traktowalabym (niestety) panstwo w ktorym pracuje tak samo instrumentalnie.
                      Stad moze patrze na wszystko z troche innej perspektywy niz emocjonalnie
                      nastawieni nowi patrioci... Bo poza tym to lubie rozne panstwa..
                      W Polsce wciaz mam najwiecej przyjaciol, najwiecej sentymentu i rodzine.. To mi
                      zostanie na zawsze - niemniej nie jestem slepa.
                      Poza tym inwestycja w tarcze nie jest inwestycja w nauke. Nie zartujmy sobie
                      prosze. Dostrzegam potencjalne korzysci ale bez przesady..
                      I jeszcze maly szczegol.. Z racji na obawy terrorystyczne USA bardzo ograniczylo
                      mozliwosci wyjazdow naukowcow z bloku wschodniego- dziewczyna z Rosji od nas nie
                      mogla nawet wyjechac na konferencje.. (nie przyznano jej wizy).
                      A wiec w tej sytuacji punkt 3-ci wyglada slabiutko- chyba ze USa skorzysta z
                      ostatniej zalosnej decyzji Bundestagu w sprawach nauki.. Sam system finansowania
                      jest jednak pod wieloma wzgledamiw badaniach podstawowych LEPSZY od
                      amerykanskiego. Bardzo mi przykro ale nauka to nie wyscig szczurow. Nigdy nie
                      wiadomo co moze sie w badaniach okazac wazne... A farmakologia to wlasnie
                      obecnie taki wyscig...

Takze zostawiam Pana w panskiej madrej polityce...
                      Ja tu wrocilam po przerwie i juz znow mam dosc..
                      Wroce gdy rozklad bedzie bardziej normalny.. (jak to sie mowi u nas - glupich
                      biologow)
                      NO to pa.
                      No to koncze -
                      • Gość: 11 przepraszam, poniosło mnie... ALE TA REZYGNACJA !! IP: *.chello.pl 11.10.03, 19:58
                        ...bo widzisz, pięknie piszesz starając się "na siłę" zachować wyrozumiałość i
                        obiektywizm w stosunku do racji innych stron niż polska, i można się do pewnego
                        miejsca zgodzić.
                        Ale wybacz, na ten epitet W PEŁNI musi zasługiwać JEDNAK POSTAWA CAŁKOWITEGO
                        ZREZYGNOWANIA i POKORNEGO PODPORZĄDKOWANIA losu milionów Polaków, którzy
                        zawsze, od pokoleń, muszą być upokarzani i wykorzystywani.

Wiesz co? Właśnie oglądałem na TV "Planete" taki film o walkach na Półwyspie
                        Apenińskim w czasie II Wojny Światowej. Wspomniano tylko JEDNYM SŁOWEM o
                        OBECNOŚCI Polaków, w kontekście Monte Cassino...

I co? Rozumiem, że Twoja wyrozumiałość również ma chłodzić ochotę na ewentualne
                        protesty wobec planów odebrania Polsce prawie 10 miliardów z funduszy
                        restrukturyzacyjnych (aby je przeznaczyć na naukę w Niemczech czy Francji)?

Zapominasz, że nic nie jest przesądzone i przy pewnym poziomie starań (woli
                        walki raczej niż Twojej rezygnacji) można taką okazję (stacje USA) WYKORZYSTAĆ!
                        Można negocjować, żądać aby przybrało to ramy niezwykle korzystne dla polskiej
                        nauki i gospodarki...

• Gość: 11 "TARCZA" - GIGANTYCZNY PROJEKT ZA MULTUM $$$ !!! IP: *.chello.pl 11.10.03, 20:05
                          Poza tym, Ty mówisz o sytuacji w miarę normalnej, takiej z czasów Clintona.

Ale przecież TERAZ MAMY WOJNĘ z terrorem!
                          Ty zapomnasz ile Ameryka jest w stanie WYDAĆ NA CELE MILITARNE - zwłaszcza w
                          sytuacji zagrożenia.
                          ZAPOMINASZ JAKI TO GIGANTYCZNY PROJEKT - OWA "Tarcza Antyrakietowa" i jakie
                          GIGABTYCZNE SUMY PIENIĘDZY BĘDĄ i są W TO ZAANGAŻOWANE!
                          Jeśli Polsce skapnęłoby CHOĆBY JEDEN PROMIL z tych pieniędzy to byłby to ISTNY
                          PLAN MARSHALA XXI wieku!!!
                          W każdym razie WARTO BYĆ BLISKO TEGO!
                          • Gość: ANka Tak mialo byc i przy okazji wojny... IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 20:38
                            Takze jestem troche sceptyczna z tym entuzjazmem...
                            Ja twierdze ze USA troche potrzebuje tego poparcia - ´drugiej´ czesci Europy.
                            Model biednych Polakow jest dobrym chwytem politycznym (bo tak naprawde to jest
                            nas wszedzie pelno i wcale z nami tak zle nie jest - gdy chcemy i sami nie
                            robimy sobie krzywdy)- z tym sie calkowicie zgadzam ale afiszowanie sie z
                            ´przyklejaniem´ nie jest zbyt dobre dla nas politycznie bo w tej sytuacji jasno
                            widac, ze jestesmy koscia przetargowa (rowniez dla USA) tzn, ta ktora sie
                            wymachuje i mowi - zobaczcie jaka pachnaca ale wy nie dostaniecie... Kosc w
                            takiej wersji nie jest w najlepszej sytuacji i powazaniu (to raczej narzedzie) a
                            przy okazji i takie obie strony podziela sie szpikiem....
                            To tyle co chcialam powiedziec...
                            Oczywiscie kosc moze probowac walczyc o swoje a niekoniecznie podkreslac swoja
                            role w tym przetargu.. No ale to juz zalezy od kosci....
                            Nie wiem czy mam inne spojrzenie na te sprawy jako kobieta (wolalabym aby bylo
                            mylne)
                            • Gość: ANka I wszystkich walczacych upraszam goraco IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 21:29
                              Aby walczyli - cholernie dzielnie o te pieniadze.. Tylko przy okazji nie gadali
                              za duzo i nie wylali dziecka z kapiela....
                              Bo inni tez zupelnie niechcacy maja oczy i moga miec wlasny punkt widzenia...i
                              po co maja lamac te kosc z zawisci, ze nie moga miec wlasnej. Kosc po latach
                              tulaczki i mozolow naprawde ma cholernie duza szanse przetrwac, i wyjsc na swoje
                              ale bardzo wiele zalezy od niej samej niestety i umiejestnosci trzymania jezyka
                              za zebami tudziez wlasciwej postawy i siatki maskujacej...
                        • Gość: ANka OK IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 20:28
                          Nie obrazilam sie tylko jestem troche zmeczona..
                          Poza tym jako kobieta musze byc troche krnabrna.. a nawet gdybym nie musiala, to
                          juz nic na to nie poradze, ze jestem.
                          NIgdy nie twierdzilam ze o fundusze nie nalezy walczyc.. Owszem nalezy walczyc i
                          nie wolno tego przegapic. Chcialabym tylko aby byly wlasciwie wykorzystane bo
                          obawiam sie tylko ze znow trafia do prywatnych kieszeni a nie na konkretne cele..
                          To co ja moge robic tu to robie- na powaznie. Ot tak prywatnie dbam sobie o
                          dobre imie mojego kraju i przy okazji podkreslam rozne nasze dokonania, ale tez
                          w zadnej mierze nie jestem wykorzystywana. Wrecz przeciwnie.
                          Niestety nie jestem przekonana ze w ten sposob to jest przy stawianiu ultimatum
                          nasza sila negocjacji rosnie.. Nawet tak poczynac sobie moze USA wobec Europy to
                          my przyklejajac sie do wujka zza moza pewno jestesmy jeszcze bardziej smieszni..
                          Zwlaszcza gdy sie z tym afiszujemy. To troche jak taki maly rozwrzeszczany
                          piesek, ktory szczeka tylko gdy w poblizu jest jego duzy kolega.. Niestety
                          odnosze wrazenie, ze piesek rozdraznia i z pewnoscia zostal zauwazony tyle ze w
                          koncowej rozgrywce i tak bedzie sam (a zauwazony z zamiarem zjedzenia bo jest
                          denerwujacy) a duzy piesek - chocby i chcial nie pomoze bo drapiezniki sa naogol
                          sprytne- tak to juz z nimi jest i trafia na pieska gdy bedzie sam.. Lepiej
                          jednak wiec zeby piesek sam tez po prostu byl sprytny i tak bardzo sie z duzym
                          pieskiem nie afiszowal..
                          TAk sobie mysle - ale to zalezy od odbioru..
                          Oczywiscie jestem wylacznie gosposia- oglupiala od zbyt dlugiego (dzisiaj)
                          wlepiania oczat w monitorek (z czym sie calkowicie zgadzam) - lepiej obserwowac
                          realia..
                          Generalnie to wszyscy mamy czasem slabosc do uwazania, ze mamy jakis wplyw na to
                          co sie dzieje poza jednym krociutkim momentem gdy sa wybory. (kobietom tez sie
                          to zdarza, tzn to wydawanie). Ja wiem, ze to forum to swietna zabawa i glownie
                          worek treningowy dla dziennikarzy..
                          Jasne ze bym chciala jak najlepiej ale tu moge zdzialac naprawde i KONKRETNIE
                          duzo wiecej niz na forum.. I pewno tak bede robic..
                          A pogadac jest czasem fajnie- zwlaszcza o czekoladzie..
                    • Gość: . Badz uczciwy w swoich opiniach: 1) na Zachodzie IP: *.server.ntli.net 11.10.03, 18:35
                      znaja nazwy i osiagniecia moze 5-7 polskich uczelni. Nie uwlaczajac, ani sektor
                      prywatny (poza moze Pultuskiem), ani prowincja sie nie liczy. O ile
                      brytyjskiego pracodawce nie trzeba przekonywac, ze absolwent UJ, UW,
                      Politechnik Warszawskiej i Wroclawskiej etc. ma wyksztalcenie wyzsze (problemem
                      moze byc tylko czy polski magister to BA czy MA lub tym podobne), to nie
                      przekona sie go latwo do uczelni z Siedlec czy Ciechanowa. 2)Kazdy woli brac
                      dla siebie nizli dawac innym i Unia sie tu w niczym nie rozni od Kowalskiego.
                      Polskie OSRODKI (instytuty etc) nie pokazaly swiatu, ze stac ich na wiele, a
                      najzdolniejszych pracownikow tych instytutow i tak od lat sie sciaga do
                      Francji, Niemiec czy Anglii - polska mysl wiec nie zginie, ludzkosci sie
                      przyda, choc nie pod polska flaga. Jesli spoleczenstwp polskie chcialo miec te
                      flage, to coz - trzeba bylo placic asystentom i adiunktom przynajmniej jak
                      GORNIKOM!3) Pani ANka nie jest glupia dziewczyna, choc nie kazdy jest w stanie
                      dojrzec glebszy moral w jej dla niepoznaki slodkim szczebiocie (jak z tym
                      domkiem z ogrodkiem i psem - brawo Aniu, nie ma zagranicznego chlopa, ktory by
                      na to nie poszedl! Namiastka "home" na obczyznie). A wpgple kto to slyszal, by
                      tak sie zwracac do damy? 4)Wybacz, ale opinie AmericoPole'a bardziej mi trafily
                      do przekonania 6) Zgoda, ze Polska jest straszliwie zacofana technologicznie i
                      ORGANIZACYJNIE.
        • Gość: MIs Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.rybnet.pl 11.10.03, 13:23
          Gość portalu: gosciu napisał(a):

> Gość portalu: max napisał(a):
          >
          > > Lepiej .Usa pomoze polsce w budowie tarczy anty-
          > rakietowej .Jaja do kwadratu .
          > > CZy tam naprawde niema modrych ludzi w Polsce .
          >
          Oni Wybudują by ją przerobimy dla własnych potrzeb :)
          > To sam se ta tarcze zbuduj jak jestes taki madry.
          > Nie masz chyba pojecia jak bardzo zaawansowanym
          technologicznie
          > trzeba byc zeby zbudowac skuteczna tarcze :|
    • Gość: sw Standardowe pytanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 02:48
      Ile wynosiła łapówka za przyjęcie tej możliwości, która firma prywatna za to zapłaciła
      i jak na tym zarobi oraz czy, kiedy i czy w tym samym szałowym składzie zostanie
      powołana sejmowa komisja śledcza do wyjaśnienia matactw przy budowie tarczy
      antyrakietowej w Polsce?
    • Gość: ire` Re: Partia szachow. IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.10.03, 02:49
      Widzialem gdzies taka szachownice, na ktorej moglo grac trzech
      graczy. Zasady gry byly oczywiscie zmodyfikowane.
      Tu chyba zaczal sie mecz szachowy z udzialem USA, NATO i Rosji.
      Chce przypomniec, ze ten trzeci gracz ma urodzaj arcymistrzow.
    • Gość: H. No i jeszcze jedno pytanie IP: *.sympatico.ca 11.10.03, 02:49
      Takie pytanie: jaki interes mogłaby mieć np. Korea Płn. lub
      Iran atakując USA? Jest rzeczą oczywistą, że oznaczałoby to
      samobójstwo ww. krajów, biorąc pod uwagę potęgę militarną
      Ameryki.

Jak zwykle, mówienie o zagrożeniu ze strony tychże krajów jest
      zupełną niedorzecznością i zwykłym mydleniem oczu. Bajeczka w
      sam raz dobra dla przeciętnego Amerykanina. Czyżby ta bajeczka
      okazała się równie dobra dla przeciętnego Polaka?
    • Gość: xmms a co na to polski rolnik IP: 62.121.73.* 11.10.03, 02:53
      rozumiem tyle, ze dostaliśmy nowe zadanie, aby tym razem stać i
      patrzeć w niebo, na którym być może kiedyś przeleci jakaś
      rakieta, tyle że nie od nas i nie do nas
      • Gość: ### Re: a co na to polski rolnik IP: *.nrc.ca / *.nrc.ca 11.10.03, 03:05
        nie przyjmujcie pozy nadobnej dziewicy, co to chcialaby (byc chroniona) ale boi
        sie
        wszyscy gardza ameryka, ale to w koncu jest jedyny gwarant tego, ze w europie
        wszyscy sie nie powyzynali (wciagu ostatnich 50 lat) i nie powyzynaja przez
        kilka najblizszych
        (gdy ameryki na chwile zabraknie, to sie robi taka np. jugoslawia, ktora inne
        europejskie kraje olewaly przez ladny okres czasu)

oczywiscie, mozecie wyjsc na ulice i krzyczec: Jankesi do domu, bo to zawsze za
        serce chwyta, tylko jest pytanie:
        Natura nie znosi prozni, wiec kto sie pojawi zamiast nich na naszym niebie????
        • Gość: Adam Re: a co na to polski rolnik IP: *.fas.harvard.edu 11.10.03, 03:15
          Ta tarcza to ma byc gwarant, ze nas nie zaatakuje kto? Z kim
          mielibysmy sie to powyzynac w Europie? Ze Szwajcarja? Co
          pleciesz o tym ze Ameryka gwarantuje Europie bezpieczenstowo?
          Przed kim? Rosja chce do UE wstapic a nie nas atakaowac. Syria?
          Iran? Jedynym sprzymierzencem przeciw Izraelowi jest dla nich
          Europa.
          Chlopie, poczytaj cos zanim zabierzesz sie do pisania.

Adam

Gość portalu: ### napisał(a):

> nie przyjmujcie pozy nadobnej dziewicy, co to chcialaby (byc
          chroniona) ale boi
          >
          > sie
          > wszyscy gardza ameryka, ale to w koncu jest jedyny gwarant
          tego, ze w europie
          > wszyscy sie nie powyzynali (wciagu ostatnich 50 lat) i nie
          powyzynaja przez
          > kilka najblizszych
          > (gdy ameryki na chwile zabraknie, to sie robi taka np.
          jugoslawia, ktora inne
          > europejskie kraje olewaly przez ladny okres czasu)
          >
          >
          > oczywiscie, mozecie wyjsc na ulice i krzyczec: Jankesi do
          domu, bo to zawsze za
          >
          > serce chwyta, tylko jest pytanie:
          > Natura nie znosi prozni, wiec kto sie pojawi zamiast nich na
          naszym niebie????
          • Gość: polski rolnik Re: a co na to polski rolnik IP: *.trentn01.nj.comcast.net 11.10.03, 03:37
            a ty chlopie niedouczony z harvardu zanim cos napiszesz to tez
            moglbys czasami cos przeczytac.nie wiesz chyba o tym ze europa
            nie mogla sobie poradzic z sytuacja w jugoslawi,z pomoca ,za
            prosba wlasnie tej europy amerykanie "musieli"uporac sie z tym
            problemem.
            • Gość: Wacek Rolniku, czytelniku Gazety Wybiórczej, IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.03, 06:36
              ubogi duchem. Jugosławia została z PREMEDYTACJą wciągnięta w
              wojnę i rozbita. Zależało na tym i Amerykanom i Niemcom. Masz
              Internet, to poszukaj w nim innych wiadomości na ten temat,
              aniżeli te, które wyczytałeś na niniejszych łamach.

Gość portalu: polski rolnik napisał(a):

> a ty chlopie niedouczony z harvardu zanim cos napiszesz to tez
              > moglbys czasami cos przeczytac.nie wiesz chyba o tym ze europa
              > nie mogla sobie poradzic z sytuacja w jugoslawi,z pomoca ,za
              > prosba wlasnie tej europy amerykanie "musieli"uporac sie z tym
              > problemem.
              • Gość: Łukasz Wacku !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 08:13
                Gość portalu: Wacek napisał(a):

> Jugosławia została z PREMEDYTACJą wciągnięta w
                > wojnę i rozbita. Zależało na tym i Amerykanom i Niemcom.

Wacku !!!
                Twoja wypowiedź jest niepełna. Zapomniałeś o ŻYDACH, MASONACH I
                CYKLISTACH. Nie martw się, znając dyskusje w intetrnecie, wiem,
                że zaraz zostanie ona o te ważne wątki wzbogacona. Jestem z
                głebokim podziwem dla Twojej wiedzy. Radzę, podziel się nią z
                lekarzem leczący, moźe trzeba podnieść dawkę neuroleptyków lub
                dołączyć elektrowstząsy,
                • Gość: fritz Re: Wacku !! IP: *.solnet.ch 11.10.03, 13:57
                  Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> Gość portalu: Wacek napisał(a):
                  >
                  > > Jugosławia została z PREMEDYTACJą wciągnięta w
                  > > wojnę i rozbita. Zależało na tym i Amerykanom i Niemcom.
                  >
                  > Wacku !!!
                  > Twoja wypowiedź jest niepełna. Zapomniałeś o ŻYDACH, MASONACH
                  I
                  > CYKLISTACH. Nie martw się, znając dyskusje w intetrnecie,
                  wiem,
                  > że zaraz zostanie ona o te ważne wątki wzbogacona. Jestem z
                  > głebokim podziwem dla Twojej wiedzy. Radzę, podziel się nią z
                  > lekarzem leczący, moźe trzeba podnieść dawkę neuroleptyków lub
                  > dołączyć elektrowstząsy,
                  -----
                  Dlaczego tak uwazasz? Przeciez on nie pisze o Zydach a o
                  Niemcach i Rosjanach. I w tym przypadku ma calkowicie racje.
                  Aha, co do Zydow i ich problematyce w USA: zwracam uwage na
                  najnowsza wypowiedz pana Brzezinskiego o genezie wojny z Irakiem
                  i o neokonserwatywnych. Poinformuj sie blizej. Wcale nie
                  zdziwilbym sie gdybys stwierdzil, ze Brzezinski jest antysemita,
                  Antymasonem i antycyklista oraz polecil mu kuracje
                  elektrowstrzasowa. Zycze dobrej lektury i kuracji.
                  • Gość: fritz Re: Wacku !! Uzupelnienie, do Lukasza IP: *.solnet.ch 11.10.03, 14:01
                    Chodzilo mi o inna wypowiedz Wacka (pod spodem), do ktorej sie
                    nie ustosunkowujesz. Zle kliknalem. Przepraszam.
          • Gość: roo KTO ZAATAKUJE PQLSKE ?... IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 11.10.03, 03:54
            TU NIE CHODZI TYLKO O ATAK MILITARNY.Wierzyc EU, czyli w tym
            przypadku Niemcom, nie mozna.Przystapienie Polski do unii jest
            bledem ekonomicznym ,a przede wszyskim strategicznym i
            politycznym.Polska musi byc sojusznikiem USA,to ma zbawienny
            wplyw na ostudzenie niemieckich lbow ,pelnych glupich i
            niebezpiecznych dla Polski 'pomyslow'.
            • Gość: Wacek Re: KTO ZAATAKUJE PQLSKE ?... IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.03, 06:42
              Gość portalu: roo napisał(a):

> TU NIE CHODZI TYLKO O ATAK MILITARNY.Wierzyc EU, czyli w tym
              > przypadku Niemcom, nie mozna.Przystapienie Polski do unii jest
              > bledem ekonomicznym ,a przede wszyskim strategicznym i
              > politycznym.Polska musi byc sojusznikiem USA,to ma zbawienny
              > wplyw na ostudzenie niemieckich lbow ,pelnych glupich i
              > niebezpiecznych dla Polski 'pomyslow'.

Słusznie, ale w niczym Polski to nie chroni, niestety. Niemcy
              już osiągnęły pełną kontrolę w Europie wschodniej i na
              Bałkanach... Za parę lat dostaną od Ruskich w ramach spłat
              horrendalnego długu Królewiec, do którego Unia już od lat pcha
              niesamowite pieniądze, żeby podnieść jego wartość. Najpierw
              jednak Polacy muszą wybudować drogi dojazdowe do Kaliningradu,
              tzw. "Via Baltica". Historia się powtarza, choć inaczej, dla
              Niemców mądrzej. Amerykanie nie mają nic do tego. Ani interesu
              tyż. W Polsce nie ma ropy!
              • Gość: roo A NA KOGO POLSKA MOZE LICZYC ?... IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 11.10.03, 09:12
                Liczyc tylko na siebie, na wlasne sily i mozliwosci ? To nie
                wystarczy.AMERYCE ciagle jeszcze zalezy na kontrolowaniu
                ukladow polityczno-gospodarczych w Europie,wiec jedynym wyjsciem
                jest utrzymanie jak najlepszych kontaktow z USA.Lepiej
                byc 'wasalem' USA(jak to niektorzy mowia) niz 'parobkiem' u
                Niemca, albo 'lokajem' u Francuza. O Rosji trzeba zapomniec - to
                wrog.
                • Gość: as WY WSZYSCY JESTESCIE GLUPI AZ BOLA JAJA! IP: 212.69.76.* 11.10.03, 13:17
            • Gość: ANka Re: KTO ZAATAKUJE PQLSKE ?... IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 13:18
              czy ´jak sie ostudza´ to bedzie sie z nimi lepiej pracowalo? Tak tylko pytam
              kontrolnie bo nie wiem jak to dziala...
              • Gość: roo Re: KTO ZAATAKUJE PQLSKE ?... IP: *.50.194.203.acc02-dryb-mel.comindico.com.au 11.10.03, 15:44
                Oni sie szybko nagrzewaja,ale studza sie bardzo powoli. Od czasu
                do czasu trzeba ich polewac zimna woda.
            • Gość: Tysptowda Re: KTO ZAATAKUJE PQLSKE ?... IP: 193.188.161.* 11.10.03, 16:39
              TU NIE CHODZI TYLKO O ATAK MILITARNY.

Wierzyc NATO, czyli w tym przypadku Amerykanom, nie mozna.Przystapienie Polski
              do NATO jest bledem strategicznym,a przede wszyskim ekonomicznym i
              politycznym.Polska musi byc sojusznikiem UE,to ma zbawienny wplyw na ostudzenie
              amerykanskich lbow ,pelnych glupich i niebezpiecznych dla Polski 'pomyslow'.
          • Gość: Tom Rosja- nowy przyjaciel Polski i Europy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 11:19
            Ha.ha!!! No, ale nic nowego, już Stalin chciał wstąpić do NATO, najpewniej
            wiedziony wrodzonym pacyfizmem. To ty coś poczytaj, zacznij od historii Rosji.

"Tarcza antyrakietowa" ma chronic świat przed atakiem , zamierzonym lub
            przypadkowym pojedynczych rakiet opanowanych przez terrorystów lub "państwa
            bandyckie". Jak na razie jesteśmy bezbronni wobec ewentualnego szantażu.

A związanie Polski z systemem obrony USA ma kapitalne znaczenie dla naszego
            bezpieczeństwa- i to już nie o te rakiety tu chodzi. Chyba, że
            wolimy "przyjażń" Francji i Niemiec jako gwarancje.
        • Gość: H. Re: a co na to polski rolnik IP: *.sympatico.ca 11.10.03, 03:39
          Gość portalu: ### napisał(a):

> (gdy ameryki na chwile zabraknie, to sie robi taka np. jugoslawia, ktora inne
          > europejskie kraje olewaly przez ladny okres czasu)

Zanim zaczniesz wychwalać Amerykę za interwencję
          w Jugosławii, weź pod kilka faktów:

- masowe deportacje Albańczyków zaczęły się
          PO rozpoczęciu amerykańskich bombardowań,
          a nie PRZED, jak wielu ludzi sądzi

- Amerykanie pomogli Chorwatom przeprowadzić
          czystkę etniczną wśród Serbów w 95 r.,
          a potem przyczynili się do ukrywania
          tego faktu

- tysiące ton bomb i amunicji zrzuconych na
          Jugosławię, wiele z nich zawierających
          radioaktywny i silnie toksyczny uran, przez
          wiele jeszcze dziesięcioleci będzie zatruwać
          glebę i wodę.
          • Gość: Zbyszek Zmień gazetę, ND jest dla inteligentnych inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 08:38
            potem bezwiednie bredzisz, tak jak wierni Rydzykowej rodziny,
            poddani praniu mózgu
        • Gość: Lakiluk Oto człowiek świadomy historii IP: *.acn.waw.pl 11.10.03, 08:05
          Nareszcie człowiek, który wie co się działo kiedyś i co może
          dziać się w przyszłości. Te głosy zza oceanu niestety
          potwierdzają moją opinię o amerykanach, ale i niektóre z
          polskimi IP napawają mnie najgorszym obrzydzeniem. Jesteście
          (ci którzy piszą te posty) ludźmi swojej władzy, jak
          chorągiewki. Wystarczy Wam powiedzieć, że Rosja czy inny kraj
          to przyjaciel i od razu jesteście pełni huraoptymizmu itd. To
          żenujące!
          Na początku lat 30 poprzedniego wieku nikt by się nie
          spodziewał wojny z Hitlerem a rządy brytyjskie do końca
          stosowały politykę appeasmentu by uniknąć konfrontacji. Tak
          padła Czechosłowacja. Ale Was to nic nie obchodzi wolicie
          budować nowe iluzje jaki to świat jest bezpieczny i
          pełen "przyjaciół".
          Bawcie się dobrze ja wolę za to by Polska należała do każdego
          układu obronnego do jakiegiego może, tak na wszelki wypadek...
          • Gość: ANka Re: Oto człowiek świadomy historii IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 13:02
            Zeby nam tylko z tych sroczych ogonkow same piorka nie zostaly :))))
    • Gość: Ha, Ha, Ha. Polska, Bułgaria i Rumunia zlote raczki techniczne IP: *.31.206.79.Dial1.Tampa1.Level3.net 11.10.03, 03:17

Polska oraz Bułgaria i Rumunia pomoże
      USA w budowie tarczy antyrakietowej.
      -------------------
      Polska, Bułgaria i Rumunia oto
      nowe zlote raczki techniczne.
      Ha, Ha, Ha.
      • Gość: ANka Pol mlodej Bulgarii IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 12:54
        siedzi teraz w Kanadzie wiec nie smialabym sie tak radosnie....
        z hackerow tez sie wielu smieje... Do czasu...
      • Gość: . Bulgarzy sa najnowsza niespodzianka na skale IP: *.server.ntli.net 11.10.03, 18:49
        swiatowa w IT, zarozumialy amerykanski tumanie! A poza tym osrodki i tradycje
        badawcze w tym europejskim wspierajacym zespole ma Wlk. Brytania - miejsc pracy
        dla najzdolniejsztch Polakow, Rumunow czy Bulgarow tu napewno przy tym
        programie wystarczy!
    • Gość: ire` Megalomanski tytul artykulu. IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.10.03, 03:32
      Idiotyczny. Nie oddajacy tresci.
    • marcus_crassus znaczy to dokladnie ze : 11.10.03, 03:38
      • marcus_crassus ups,scielo ;)))) 11.10.03, 03:39
        no wiec znaczy to ze USA zaprosily Polske do waskiego "klubu" najwierniejszych
        sojusznikow.oznacza to tez ni mniej ni wiecej chec USa zaciesnienia sojuszu
        militarno-politycznego z Polska

sojusz ten oczywiscie nie jest sojuszem rownych,bo Polska nie jest rowna
        USA,to jasne...

dobrze miec poteznego przyjaciela :)))
        • Gość: xmms Re: ups,scielo ;)))) IP: 62.121.73.* 11.10.03, 03:53
          > dobrze miec poteznego przyjaciela :)))

szczegolnie jak sie po nim zamiata...
        • ospol Re: ups,scielo ;)))) 11.10.03, 04:01
          marcus_crassus napisał:

> no wiec znaczy to ze USA zaprosily Polske do waskiego "klubu"
          najwierniejszych
          > sojusznikow.oznacza to tez ni mniej ni wiecej chec USa
          zaciesnienia sojuszu
          > militarno-politycznego z Polska
          >
          > sojusz ten oczywiscie nie jest sojuszem rownych,bo Polska nie
          jest rowna
          > USA,to jasne...
          >

Sa to tylko dzialania na rozbicie Europy. Nastepny strzal
          z "ROLAND"-a. Co sie tak martwia o Euorpe? Dziwne, naprawde
          dziwne.
          • adam.xx Re: ups, wzmocnienie Europy, nie rozbicie... 11.10.03, 04:15
            ospol napisała:
            > Sa to tylko dzialania na rozbicie Europy. Nastepny strzal
            > z "ROLAND"-a. Co sie tak martwia o Euorpe? Dziwne, naprawde
            > dziwne.
            ---------------------
            ... uwazam ze najwiekszym zagrozeniem dla jednosci Europy jest dominacja
            Francji i Niemiec. Dlatego wazna jest dla Polski scisla wspopraca z USA. Co do
            systemu obrony to Wlosi i Brytyjczycy tez wezma udzial.
            • Gość: roo ZGADZAM SIE Z TOBA !!!!!!... IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 11.10.03, 09:51
              Niektorzy z dyskutantow na tym forum uwierzyli w mozliwosc
              przyjazni Polski z Niemcami,a inni nie zapomnieli
              jeszcze 'przyjazni' polsko-radzieckiej.
              • Gość: . Re: ZGADZAM SIE Z TOBA !!!!!!... IP: *.arcor-ip.net 11.10.03, 11:42

> Niektorzy z dyskutantow na tym forum uwierzyli w mozliwosc
                > przyjazni Polski z Niemcami,a inni nie zapomnieli
                > jeszcze 'przyjazni' polsko-radzieckiej.

A jeszcze inni wierza w przyjazn jako element polityki i w
                szczere intencje USA. Ci sa ze wszystkich najglupsi.

.
                • Gość: roo TY TO PEWNIE NIKOMU NIE UFASZ. IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 11.10.03, 12:17
                  Glupim zostales, bo nie wierzyles w to, co w ksiazkach pisali.
                  • Gość: ANka A mi sie podobalo:))) IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 12:51
                    Nie o wszystkim pisze sie w ksiazkach..
                    No to roo cienko z Panem...
                    • Gość: roo Szanowna Pani mnie nie zrozumiala. IP: *.50.194.203.acc02-dryb-mel.comindico.com.au 11.10.03, 16:19
                      Ja wcale nie twierdze, ze w ksiazkach pisza 'wszystko' i tylko
                      prawde, ale jak ktos zalozy,ze kazda ksiazka jest tylko zbiorem
                      klamstw i roznorakich przekretow,a ci ,co ucza w szkole,sa glupi
                      i nie maja nic do powiedzenia, to niestety zostaje sie
                      glupcem.Wiedza nie polega tylko na 'czytaniu miedzy wierszami' i
                      na wlasnych domyslach.Dla przykladu: trzeba miec zaufanie do
                      teorii wzglednosci Eisteina (nie kazdy ja zrozumie)i wierzyc ,ze
                      jest prawdziwa,skoro doszlo do wybuchu bomby atomowej.
                      • Gość: ANka Bomba nie wybuchla w ksiazce. IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 17:34
                        A mi wlasnie chodzi o nauki doswiadczalne..
                        Nie mamy sie co spierac.
                        Ja tu na tym forum i tak jestem przez przypadek wiec moze mnie Pan uznac za
                        odchylenie standardowe...
                        Nikt nie zna wszystkich danych i nie rozumie wszystkiego. Albo raczej nie wie
                        wszystkiego ale to co wie powinien rozumiec. A z innej beczki wiem ze sa
                        pieniadze z Europy dla Polski na nauke. Ciekawe co sie z nimi stanie..
                        Oczywiscie - jak z wiatrakami - zadna gazeta o tym nie napisala.. Jak zawsze..
                        coz widac jestesmy narodem kombinatorow a na te kaske juz jakas
                        ´administracja´czyha.
                        Wobec tego zapominam o tym i martwie sie o swoje interesy i swoj garnek..
                        przeciez skoro u nas MUSI tak juz byc. To ja tez nie MUSZE wracac. Albo jak inni
                        emigranci poczekam na lepsze czasy..
                        A Pan - jesli amerykanin i tak wkrotce rozmyje sie w populacji latynosow czy
                        azjatow wiec nie wiem czy jest o co sie spierac...
                        Ide na dobra chinszczyzne do kolezanki...
                        Zegnam...
                  • Gość: . Mnie tez, choc z niemieckim Kropkiem rzadko sie IP: *.server.ntli.net 11.10.03, 18:43
                    zgadzamy. Amerykanie to, jak Anglicy, wielce PRAGMATYCZNA nacja, a przyjazn w
                    polityce mniej znaczy od wspolnoty interesow. Niestety - dla niemieckiego
                    Kropka - tak sie sklada, ze Polske wraz z Brytania i USA lacza pewne interesy
                    kontra...Niemcom.
              • Gość: Tysprowda Re: ZGADZAM SIE Z TOBA !!!!!!... IP: 193.188.161.* 11.10.03, 16:45
                Niektorzy z dyskutantow na tym forum uwierzyli w mozliwosc
                psubraterskiej 'przyjazni' Polski z Ameryka,a inni nie zapomnieli jeszcze
                braterskiej 'przyjazni' polsko-radzieckiej
                • Gość: roo OSILKU, ODWAL SIE ! IP: *.50.194.203.acc02-dryb-mel.comindico.com.au 11.10.03, 17:36
                  I TAK TWOJA MILOSC DO SZWABOW POZOSTANIE BEZ WZAJEMNOSCI.
              • bush_man To dlaczego Czechy, Wegry nie liza tak d..py 11.10.03, 18:10

> Niektorzy z dyskutantow na tym forum uwierzyli w mozliwosc
                > przyjazni Polski z Niemcami,a inni nie zapomnieli
                > jeszcze 'przyjazni' polsko-radzieckiej.

Ameryce.
                Inne kraje post komuny zachowuja sie normalnie, wobec swoich
                sasiadow. Polacy znowu sobie szykuja trzepanie wlasnej d.py w
                przyszlosci. Ameryka ma Polske w nosie przeciez bo to kraj
                stuknietych ludzi.
                • Gość: . Lizaliby,gdyby chciano z nimi rozmawiac. Ale majac IP: *.server.ntli.net 11.10.03, 18:46
                  do wyboru pare milionow Czechow, woli sie rozmawiac z 40 milionami UKRAINCOW (a
                  jakze!), ze o Polakach nie wspomne.
        • Gość: bk Re: ups,scielo ;)))) IP: *.cable.mindspring.com 11.10.03, 04:10
          marcus_crassus napisał:

> no wiec znaczy to ze USA zaprosily Polske do waskiego "klubu"
          najwierniejszych
          > sojusznikow.oznacza to tez ni mniej ni wiecej chec USa
          zaciesnienia sojuszu
          > militarno-politycznego z Polska
          >
          > sojusz ten oczywiscie nie jest sojuszem rownych,bo Polska nie
          jest rowna
          > USA,to jasne...
          >

no widzisz wreszcie dzieki Dzordzowi debilju bedziesz mogl spac
          i pisac swoje hymny pochwalne na jego czesc , tylko dlatego ze
          koreanskie i iranskie rakiety interkontynentalne zostana
          powstrzymane przez bohaterskie tarcze obronne ulokowane w
          klubie najwierniejszych jego sojusznikow
          • Gość: xmms gdzie są tarcze IP: 62.121.73.* 11.10.03, 04:25
            > powstrzymane przez bohaterskie tarcze obronne ulokowane w
            > klubie najwierniejszych jego sojusznikow

skoro jesteśmy już sługusem Toudi (ten z Gumisiów) na posyłki USA,
            to troche bez sensu lokować u nas tarcze obronne,
            skoro nikt ich jeszcze na oczy nie widzial i obsługiwać nie potrafi,
            bo w sytuacji gdy coś sie zepsuje, to niefortunnie spadnie na nas
            zestrzeliwana rakieta, a wtedy USA straci jedynego wiernego sojusznika.
            Jestem za tym, by "w ramach testów" umieścić te tarcze na terenie Niemiec lub
            Francji.

• Gość: mistrzu Re: ups,scielo ;)))) IP: *.client.attbi.com 11.10.03, 04:25
            Gość portalu: bk napisał(a):

> marcus_crassus napisał:
            >
            > > no wiec znaczy to ze USA zaprosily Polske do
            waskiego "klubu"
            > najwierniejszych
            > > sojusznikow.oznacza to tez ni mniej ni wiecej chec USa
            > zaciesnienia sojuszu
            > > militarno-politycznego z Polska
            > >
            > > sojusz ten oczywiscie nie jest sojuszem rownych,bo Polska
            nie
            > jest rowna
            > > USA,to jasne...
            > >
            > > dobrze miec poteznego przyjaciela :)))
            >
            > no widzisz wreszcie dzieki Dzordzowi debilju bedziesz mogl
            spac
            > i pisac swoje hymny pochwalne na jego czesc , tylko dlatego ze
            > koreanskie i iranskie rakiety interkontynentalne zostana
            > powstrzymane przez bohaterskie tarcze obronne ulokowane w
            > klubie najwierniejszych jego sojusznikow

ale z Ciebie ciele, na zartach sie nie znasz...
        • kyle_broflovski 30 kwietnia 1975 padl Sajgon 11.10.03, 04:37
        • Gość: turkish united parcel service IP: *.73.136.159.Dial1.Chicago1.Level3.net 11.10.03, 05:17
          ups
    • ospol A MOZE TAK TARCZE PRZED BIEDA??????????????? 11.10.03, 03:51
      I znowu Bush chce cos zrobic za darmo dla Izraela.
      Oczywiscie pomoca pacholkow z Polski.
      • Gość: . Nie pij tyle koszernej, to ci sie Zydami nie bedzie IP: *.nott.cable.ntl.com 11.10.03, 03:54
        odbijac! Moga sobie Amerykanie stawiac tarcze antyrakietowe w
        Polsce przeciwko Rosjanom, Koreanczykom, Chinczykom...Ale
        antysemita i tak bedzie wiedzial, ze to pomoc Izraelowi
        przeciwko Pakestynczykom...
        • Gość: żydowskaz Re: Nie pij tyle koszernej, to ci sie Zydami nie IP: *.socantel.net 11.10.03, 04:17
          To już odbija się całemu światu się odbija. Debilu trochę się
          poducz. Czy wy bez gnoju nie możecie żyć i różnić się od ludzi.
          • Gość: . socantel.net - paranoiczny antysemito:1)nie jestem IP: *.server.ntli.net 11.10.03, 11:17
            Zydem ani nawet Zydowka; 2)gnojem to tobie z geby jedzie - ja prymitywnego
            jezyka chamstwa polskiego nie uzywam, bo mi od niego wargi pierzchna;3)czy cham
            polski bez antysemityzmu na obczyznie wysycha jak kania bez deszczu?
      • Gość: atol Re: A MOZE Bush chce cos zrobic za darmo dla Izraela IP: *.inter.net.il 11.10.03, 08:54
        ospol napisała:

> I znowu Bush chce cos zrobic za darmo dla Izraela.
        > Oczywiscie pomoca pacholkow z Polski.
        Yes really? who wants to help whom?
        this project of defence is using Arrow rocket - that were
        developed in Israel, so Israel is helping you and not you to
        Israel!
    • ospol Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet 11.10.03, 04:18
      Gość portalu: fap napisał(a):

> ale jaja

Przypomniala mi sie scenka z dobrej komedii, amerykanskiej
      zreszta.
      Scigany facet wskakuje do przejezdzajacego samochodu i wola do
      kierowcy grzej ile wejdzie, nie widzisz ze nas gonia?

Najwazniejsze aby wszystkim na swiecie dac do zrozumienia ze
      atomy tez ich scigaja. Paranoja.

• Gość: [BM] Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.res.east.verizon.net 11.10.03, 05:40
        Dokładnie. A z naszej strony polska megalomania. Mrówka idzie ze słoniem po
        moście i mówi: "Ale tupiemy!"
    • Gość: bin Laden totalne uzaleznienie od nowego mocodawcy IP: *.75.102.247.Dial1.Stamford1.Level3.net 11.10.03, 04:41
      to jest zalosne..
      nawet sie nie sila na jakies pozory niezaleznej polityki.
      niech sie wiec przechrzcza na ...Polaczko-Land?
      or New Israel? z rabinem Weissem jako tymczasowym gubernatorem..
      • kyle_broflovski Re: totalne uzaleznienie od nowego mocodawcy 11.10.03, 04:44
        no coz zabrako pomyslu na przyszlosc
      • Gość: przecinek Re: totalne uzaleznienie od nowego mocodawcy IP: 62.121.73.* 11.10.03, 04:50
        nie tylko zalosne, ale i smutne.
        smutne w swej zalosci i zalosne w swym smutku.

mozna miec tylko nadzieje, ze przypadkiem nowe tarcze
        nie przyciagna nam potencjalnych zamachowcow,
        i nikt w nas do świąt atomem nie puknie
        • Gość: Dr Who Re: totalne uzaleznienie od nowego mocodawcy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.10.03, 05:20
          Gość portalu: przecinek napisał(a):

> nie tylko zalosne, ale i smutne.
          > smutne w swej zalosci i zalosne w swym smutku.
          >
          > mozna miec tylko nadzieje, ze przypadkiem nowe tarcze
          > nie przyciagna nam potencjalnych zamachowcow,
          > i nikt w nas do świąt atomem nie puknie

Niemcy i Rosjanie musza budowac gazociagi aby ominac Polske, a
          my szukamy przyjaciol za oceanami.
          Wszystko do gory nogami. Od sasiadow sie nie ucieknie, oni
          bedanaszymi sasiadami na zawsze i z nimi trzeba zyc w zgodzie.
          Kto ta Polska rzadzi ze takie glupoty wyczynia.
          • adam.xx Re: totalne uzaleznienie od nowego mocodawcy 11.10.03, 05:36
            Gość portalu: Dr Who napisał(a):

> Niemcy i Rosjanie musza budowac gazociagi aby ominac Polske, a
            > my szukamy przyjaciol za oceanami.
            > Wszystko do gory nogami. Od sasiadow sie nie ucieknie, oni
            > bedanaszymi sasiadami na zawsze i z nimi trzeba zyc w zgodzie.
            > Kto ta Polska rzadzi ze takie glupoty wyczynia.
            ------------------
            Nim Polska przylaczyla sie oficjalnie to akcji w Iraku nasi sasiedzi totalnie
            Polske ignorowali i zalatwiali sprawy bez udzialu Polski. Oczywiscie trzeba zyc
            z sasiadami w przyjazni ale nie w pozycji na kolanach bo taka przyjazn Polsce
            kozysci nie da.
            • Gość: Łukasz Re: totalne uzaleznienie od nowego mocodawcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 22:47
              Rozmowy na temat rurociągu omijającego Polskę, Rosja i Niemcy rozpoczęły się
              dwa lata temu, kiedy nasze stosunki z Niemcami były dobre
          • Gość: roo A KIEDY TO NIEMCY I ROSJA BYLY PRZYJACIOLMI IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 11.10.03, 09:29
            POLSKI ?!Ani z jednym ,ani z drugim dlugo w przyjazni nie
            pozyjesz,Polacy i Polska zawsze im przeszkadzali i przeszkadzac
            beda,bo rozdzielaja od siebie te dwa 'bratnie' narody.
    • Gość: MM Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.dyn.optonline.net 11.10.03, 04:53
      Polska, to powinna sie wreszcie zabrac za budowe autostrad. Lepiej na tym
      wyjdzie.
      • adam.xx Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet 11.10.03, 05:07
        Gość portalu: MM napisał(a):

> Polska, to powinna sie wreszcie zabrac za budowe autostrad. Lepiej na tym
        > wyjdzie.
        ---------------------
        Bardzo dobry pomysl tylko kto da na to pieniadze?
        • Gość: MM Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.dyn.optonline.net 11.10.03, 17:00
          > ---------------------
          > Bardzo dobry pomysl tylko kto da na to pieniadze?

Pieniadze akurat na to sa (Z budzetu i srodkow Unii Europejskiej), tylko sa
          rozkradane przez rozmaite spolki kolesiow, ktore od lat pobieraja je od rzadu
          na budowe tych autostrad, ale jakos do dzis nic nie zbudowaly.
          • adam.xx USA pomoze w budowie drog, niektorych 11.10.03, 17:08
            Gość portalu: MM napisał(a):

> Pieniadze akurat na to sa (Z budzetu i srodkow Unii Europejskiej), tylko sa
            > rozkradane przez rozmaite spolki kolesiow, ktore od lat pobieraja je od
            rzadu
            > na budowe tych autostrad, ale jakos do dzis nic nie zbudowaly.
            --------------
            W tym masz racje, kolesiow trzeba tepic i pieniadze im wyrywac. Co to tarczy
            antyrakietowej to zawsze pare drog Amerykanie zbuduja ze swoich pieniedzy a do
            tego zatrudnia polskich robotnikow. Nie duzo tego ale zawsze zysk.
      • Gość: przecinek Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: 62.121.73.* 11.10.03, 05:09

> Polska, to powinna sie wreszcie zabrac za budowe autostrad. Lepiej na tym
        > wyjdzie.

autostrad rozumiem, pomiędzy Rosja a Niemcami ?
        jeśli nie sługusem dla jednych - to sługusem dla drugich
        • Gość: MM Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.dyn.optonline.net 11.10.03, 16:58

> autostrad rozumiem, pomiędzy Rosja a Niemcami ?
          > jeśli nie sługusem dla jednych - to sługusem dla drugich

Dlaczego slugusem? Za ruch tranzytowy pobiera sie pieniadze - duze pieniadze.
          Polska jest polozona w samym centrum Europy, najwyzszy czas aby zaczela na
          swoim polozeniu zarbiac. Nie widze w tym nic zlego, ani zadne sluzalczosci.
    • Gość: piotr Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.proxy.aol.com 11.10.03, 05:08
      Polsce potrzebne to jest jak nastepna dzora w glowie. Anerykanie
      odizolowani w europie szukaja panstw jak Polaka Bulgaria a
      pewnie chwycili by sie brzytwy zeby pozyskac sobie kogos w
      europie. Powinnismy trzymac sie swojego podworka i dbac o to co
      jest korzyste dla Polski a nie wchodzic w DUPE skorumpowanej
      bandzie Busha ktura za rok bedze na lodzie a my bedzemy musieli
      spojzec w oczy maszym najblizszym sasiadom
      • adam.xx Swoje podworko 11.10.03, 05:25
        Gość portalu: piotr napisał(a):

> Powinnismy trzymac sie swojego podworka i dbac o to co
        > jest korzyste dla Polski....
        Na tym podworku pojawiaja sie chuligani ktorzy kiedys moga dolozyc dlatego
        dobrze jest trzymac z kims godnym zufania.

> a my bedzemy musieli
        > spojzec w oczy maszym najblizszym sasiadom
        -------------------
        No wlasnie na rozkaz i spuscic oczy kiedy znow nam sasiedzi rozkaza

> a nie wchodzic w DUPE skorumpowanej
        > bandzie Busha ktura za rok bedze na lodzie
        ----------------
        System obrony przeciwrakietowej nie powstal z dnia na dzien. Powstal w wyniku
        dlugoletnich badan i wielkich nakladow. Zostanie zainstalowany i utrzymywany
        niezaleznie od tego kto bedzie prezydentem. Panstwa biorace udzial maja byc
        wlaczone do globalnej obrony USA tak jak wlasne terytorium.
        • Gość: sosna Re: Swoje podworko IP: 62.121.73.* 11.10.03, 05:40
          > ...Panstwa biorace udzial maja byc
          > wlaczone do globalnej obrony USA tak jak wlasne terytorium.

to brzmi jak gruszki na wierzbie.
          ile razy sie jeszcze damy nabrac na takie bajki
          • adam.xx Re: Swoje podworko 11.10.03, 05:54
            Gość portalu: sosna napisał(a):

> > ...Panstwa biorace udzial maja byc
            > > wlaczone do globalnej obrony USA tak jak wlasne terytorium.
            >
            > to brzmi jak gruszki na wierzbie.
            > ile razy sie jeszcze damy nabrac na takie bajki
            --------------------
            ... chcialem tylko powiedziec ze instalacja systemow nie zwieksza zagrozenia
            dla Polski bo atak na instalacje obrony przeciwrakietowej bylby rownoznaczny z
            atakiem na USA.
            • Gość: sosna Re: Swoje podworko IP: 62.121.73.* 11.10.03, 06:04

> Gość portalu: sosna napisał(a):
              >
              > > > ...Panstwa biorace udzial maja byc
              > > > wlaczone do globalnej obrony USA tak jak wlasne terytorium.
              > >
              > > to brzmi jak gruszki na wierzbie.
              > > ile razy sie jeszcze damy nabrac na takie bajki
              > --------------------
              > ... chcialem tylko powiedziec ze instalacja systemow nie zwieksza zagrozenia
              > dla Polski bo atak na instalacje obrony przeciwrakietowej bylby rownoznaczny z
              > atakiem na USA.

tylko, ze ta "hipotetyczna bitwa" rograłaby się akurat na polskich ziemiach...
        • Gość: [BM] Re: Swoje podworko IP: *.res.east.verizon.net 11.10.03, 06:03
          To nie jest żadna rozsądna strategia obronna, to czysty marketing. Reklama
          mająca na celu wyciągnięcie kasy od Kongresu. Czy to nie brzmi zajebiście, ten
          cały parasol? No pewnie, każdy by chciał mieć pewność, że mu żadne gówno nie
          spadnie na głowę. Problem polega na tym, że ten system nie działa. Po prostu
          nie działa i tyle. Nie, żeby działał, ale słabo. Nic z tych rzeczy. Po prostu
          NIE DZIAŁA! Jak dotąd, nie udało się przy pomocy systemów prototypowych strącić
          zbyt wielu rakiet. Dokładnie ani jednej. A próbowano na różne sposoby, np.
          zamiast opierać się na danych z systemów namiarowych (radary, które mają stać
          się częścią parasola), podawano antyrakietom koordynaty "wrogiej" rakiety
          ćwiczebnej bezpośrednio. I co? I nic, antyrakiety nie trafiały. Wobec tego
          umieszczono we "wrogich" rakietach testowych nadajnik, który miał nakierować
          antyrakiety, przywołując je już po wystrzeleniu. I co? Dalej nic, nie trafiały.
          Bo cholernie trudno jest trafić z odległości paru tysięcy kilometrów w coś co
          rozwija prędkość ponaddźwiękową i porusza się w stratosferze, mając do
          dyspozycji pocisk, który zostaje wystrzelony ze znacznym opóźnieniem. Ale kogo
          obchodzą takie szczegóły, ważne, że będziemy objęci parasolem... Może deszcz
          nam na głowę nie spadnie (bo akurat nie będzie padało), ale na cholerę nam
          parasol, jak nas nie stać na buty?

Pozdrowienia z okolic pięciokąta,
          [BM]
        • ospol To jest paranoja czlowieka oblakanego 11.10.03, 06:31
          adam.xx napisał:

> Gość portalu: piotr napisał(a):
          >
          > > Powinnismy trzymac sie swojego podworka i dbac o to co
          > > jest korzyste dla Polski....
          > Na tym podworku pojawiaja sie chuligani ktorzy kiedys moga
          dolozyc dlatego
          > dobrze jest trzymac z kims godnym zufania.
          >
          > > a my bedzemy musieli
          > > spojzec w oczy maszym najblizszym sasiadom
          > -------------------
          > No wlasnie na rozkaz i spuscic oczy kiedy znow nam sasiedzi
          rozkaza
          >
          >
          > > a nie wchodzic w DUPE skorumpowanej
          > > bandzie Busha ktura za rok bedze na lodzie
          > ----------------
          > System obrony przeciwrakietowej nie powstal z dnia na dzien.
          Powstal w wyniku
          > dlugoletnich badan i wielkich nakladow. Zostanie zainstalowany
          i utrzymywany
          > niezaleznie od tego kto bedzie prezydentem. Panstwa biorace
          udzial maja byc
          > wlaczone do globalnej obrony USA tak jak wlasne terytorium.

Zrobimy sobie tarcze nad glowa a terrorysci dokopia nam w jajka.
          Przywioza jakies swinstwo w walizce i "i po ptokach".

Czy nie lepiej nie wlaczc sie do glupawych wojenek jak w Iraku
          to i tarcza nie bedzie potrzebna.
          • Gość: . Jasne, a najlepiej od razu przejsc na islam, IP: *.server.ntli.net 11.10.03, 11:29
            zaczac mowic po niemiecku i bic glowa przed Cariem-Batiuszka. Moze wtedy nie
            rusza?
          • adam.xx Re: To jest myslenie czlowieka naiwnego 11.10.03, 16:19
            ospol napisała:

> Zrobimy sobie tarcze nad glowa a terrorysci dokopia nam w jajka.
            > Przywioza jakies swinstwo w walizce i "i po ptokach".
            ----------------------------------
            Wlasnie terrorystom chodzi o to abys tak myslal bo wtedy jestes materialem do
            obrobki.

> Czy nie lepiej nie wlaczc sie do glupawych wojenek jak w Iraku
            > to i tarcza nie bedzie potrzebna.
            ----------------------------------------
            ...Czyli lepiej pogodzic sie z krawymi dyktaturami aby tylko miec spokoj.
            Historia uczy nas ze taki pokoj jetst tylko do czasu a po nim nastepuja
            spotegowane tragedie.

Rozumiem jednak Twoje dazenie do zycia w pokoju. To jest chwalebne ale bez
            skutecznej obrony predzej czy pozniej ktos to wykorzysta przeciwko Tobie.
      • Gość: powislak BARDZO DOBRZE IP: *.oak.inreach.net 11.10.03, 05:36
        Piotrze, malo kto zdaje sobie w Polsce sprawe z wewnetrznych ukladow w US. Dosc
        juz Polskich wyglupow na arenie miedzynarodowej! Sami o sobie stanowimy,
        porzucajac zapatrzenie w Zachod, czy nawet Rosje. To wlasnie zaborcy zaczeli
        Polakom wmawiac, ze co nasze, polskie, to napewno nic nie warte. Moj prawie 100
        letni dziadek powiedzial mi ostatnio, ze przed wojna mowilo sie "niemiecka
        tandeta" na niektore wyroby.
        Mamy ogromny potencjal gospodarczy i zaplecze intelektualne, tyle tylko, ze
        wiekszosc rodakow dziala na pol-gwizdka, bez nalezytego zdecydowania. W
        dzisiejszych czasach nie trzeba tarczy antyrakietowych (cyrk strachu, oatrz
        wypowiedzi powyzej) - wystarczy wojna ekonomiczna. Polske uratowac moze jedynie
        zintegrowanie wlasnego potencjalu i wyzbycie sie kompleksow.
    • Gość: Gimmie Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.csk.pl 11.10.03, 06:10
      Ja rozuiem to tak: inwestycje w POLSCE.
      I to jest dobre.

A że jakieś rakiety czy coś tam to pies mu morde lizał!
    • Gość: cobol Problemy z geografią IP: 62.121.73.* 11.10.03, 06:22
      Coś mi tu nie pasuje:
      Dlaczego każda rakieta (teoretycznie) wystrzelona z Korei do USA
      musi akurat przelatywać w okolicach terytorium Polski ?
      Przecież Ziemia jest okrągła, a latać można również łukami (??!!).

Nie dość, że narażamy się na polityczne kpiny, odsuwamy się od Europy,
      inwestujemy w coś zupełnie bez sensu, to jeszcze wystawiamy sie
      na międzynarodowe ataki terrorystyczne.

Czy Polacy mogliby się w końcu zając ciekawszymi rzeczami,
      a nie ciągle grać w globalne gierki polityczne ?

Niech ktoś mi to wytłumaczy, bo już naprawde nic z tego nie rozumiem.
      • Gość: . A widzisz, jak te koreanskie rakiety lataja nad IP: *.server.ntli.net 11.10.03, 11:32
        ANGLIA i WLOCHAMI?
    • Gość: Staszek Wiraszka Tarcza antyrakietowa=kompletna bzdura IP: *.qc.sympatico.ca 11.10.03, 06:24
      Kazdy kto ma jakakolwiek wiedze na ten temat, wie ze takie
      tarcze sa przestazala technologia i nic ale to nic nie wnosza
      nowego, w porownaniu z technicznymi mozliwosciami satelitarnymi.
      Jest to nastepny idiotyczny pomysl Busha zeby grac po raz tam
      ktorys tzw. "Russian card". Ten idiota chce zademonstrowac ze od
      takich malych pseudo militarystycznych instalacji, bedzie w
      stanie uzyskac koncesje od Rosjan.
      • Gość: BanG Re: Korea, czy Rosja? IP: 129.81.192.* 11.10.03, 16:29
        Panie i Panowie, jest bardzo duze prawdopodobienstwo, iz
        radar umieszczony w Polsce bedzie sluzyl do obserwacji
        terytorium Rosji, a nie np. Korei Polnocnej, czy
        tez Syrii !!! I oto prawdopodobnie chodzi -
        to Rosja wciaz dysponuje taka iloscia
        ladunkow atomowych, iz (swobodnie)
        moze zrownac z ziemia wszystkie
        wazniejsze miasta w USA...
    • Gość: BUSH BUSZOWSKI Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.10.03, 06:42

> ale jaja
      JAK BERETY!!!!!
      ROSJA LICZY ZE WSKOCZY POD AMERYKANSKI PARASOL ANTYRAKIETOWY!!!
      • ospol Parasole maja to do siebie ze przeciekaja 11.10.03, 06:45
        Gość portalu: BUSH BUSZOWSKI napisał(a):

> Gość portalu: fap napisał(a):
        >
        > > ale jaja
        > JAK BERETY!!!!!
        > ROSJA LICZY ZE WSKOCZY POD AMERYKANSKI PARASOL ANTYRAKIETOWY!!!

No i glowa sucha a nogi mokre. A mowilo sie ze wariat jest z
        mokra glowa.
    • Gość: Stanisław Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.03, 06:49
      Przeczytalem wszystkie wpisy i nasuwa mi się podejrzenie, że żaden z
      szanownych internautów nie dostrzegł faktycznego zagrożenia ze strony Izraela.
      To, jak historia pokazuje, niebezpieczne dla sąsiadów państwo jest potęgą
      militarną z ogromnymi zasobami broni jądrowej. Dziś nie grozi nam ale w naj-
      bliższej przyszłości nic nie wiadomo, tylko, że antyrakiety musiałyby być
      zainstalowane gdzieś na południu Europy. Do tego raczej nie dojdzie.
      System jeśli kiedykolwiek będzie działał to tylko w obronie USA.
      U nas będą tylko radary i ma to kapitalne znaczenie dla najbliższej wioski
      która dostanie zamówienie na dostawy żywności. Tak trzymać !!! JU-HU!
      • Gość: ufo Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: 62.121.73.* 11.10.03, 06:55

> Przeczytalem wszystkie wpisy i nasuwa mi się podejrzenie, że żaden z
        > szanownych internautów nie dostrzegł faktycznego zagrożenia ze strony Izraela.
        > To, jak historia pokazuje, niebezpieczne dla sąsiadów państwo jest potęgą
        > militarną z ogromnymi zasobami broni jądrowej. Dziś nie grozi nam ale w naj-
        > bliższej przyszłości nic nie wiadomo, tylko, że antyrakiety musiałyby być
        > zainstalowane gdzieś na południu Europy. Do tego raczej nie dojdzie.
        > System jeśli kiedykolwiek będzie działał to tylko w obronie USA.
        > U nas będą tylko radary i ma to kapitalne znaczenie dla najbliższej wioski
        > która dostanie zamówienie na dostawy żywności. Tak trzymać !!! JU-HU!

Przeczytalem wszystkie wpisy i nasuwa mi się podejrzenie, że żaden z
        szanownych internautów nie dostrzegł faktycznego zagrożenia ze strony kosmitów.
        To, jak historia pokazuje, naukowcy dowodzą, a badacze spierają - niebezpieczna
        dla ziemian obca cywilizacja, może być potęgą
        militarną z ogromnymi zasobami broni jądrowej. Dziś nie grozi nam ale w naj-
        bliższej przyszłości nic nie wiadomo, tylko, że antyrakiety musiałyby być
        zainstalowane gdzieś - gdziekolwiek, byle z każdej strony.
        Do tego raczej nie dojdzie.
        System jeśli kiedykolwiek będzie działał to tylko w obronie USA.
        U nas będą tylko radary i ma to kapitalne znaczenie dla najbliższej wioski
        która dostanie zamówienie na dostawy żywności. Tak trzymać !!!

• Gość: gdzf Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.crowley.pl 11.10.03, 07:59
          Co wam przeszkadzaja jakies radary? Dajemy tylko kilkanascie
          hektarow (nie za darmo oczywiscie) Amerykanom i tyle.
          Wole sprzatac po "diabelskich" jankesach niż po ruskich. Po
          ruskich, ktorzy sa znow na Ukrainie o Bialorusi nie wspominajac.
          Czy wy nie widzicie dokad prowadzi polityka Putina?
          Ktos tam napisal, ze Rosja nic nam nie zrobi, bo tez chce do UE.
          Jak sie tak stanie to wtedy po nas...
    • Gość: A!A!A!A!A!A! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!Szlag mnie Trafi!!!!! IP: *.akademiki.uni.torun.pl 11.10.03, 07:37
      Mnie Już ChOLera jasna bierze!!! Zdjąć ten Rząd!!Co to znaczy,
      że polska pomoże,że chce pomóc. Niby kto?Chyba szanowny pan WDJ
      Miller. Ile można amerykanom w D**e Wchodzić. Ja nie chce by
      polska z Pchała palce miedzy drzwi a framuge. Amerykanie
      narażaja sie coraz szerszej ilości ludzi na tym świecie, tylko
      po to by pokazać co potrafią, A wlaśnie teraz nasz cholerny rząd
      musi sie i m przypodobywać. A gdzie najpierw Iran i korea
      uderzą?? W punkty nasłuchowe Tej całej zafajdanej tarczy. CZY
      KTOŚ NAS, OBYWATELI TEGO PAŃSTWA PYTAŁ O ZDANIE???? NIE. Lepiej
      nich zaczną pytać....
      • Gość: Czerwony Kozioł Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!Szlag mnie Tr IP: *.5.waw.pl 11.10.03, 09:58
        Tia, mnie też to irytuje..

Gdzie te dobre czasy gdzie Polska była członkiem układu
        Warszawskiego, paktu nastawionego faktycznie na obronę a nie na
        zbrojne agresje jak NATO?

Oj przydałby się ktoś silny u nas coby znowu zcieśnił współpracę
        z Moskwą...
    • bush_man NO I BEDZIEMY MIELI OBRONE PRZED JADRAMI 11.10.03, 07:46

> ale jaja
      hahahahahaaha
    • Gość: marek Roland trafil rzecznika MON, to i buduja tarcze ;-) IP: 212.160.135.* 11.10.03, 08:24
    • Gość: + Re: Polska pomoże USA w budowie tarczy antyrakiet IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.10.03, 08:28
      Jeszcze tak niedawno burzono mury a teraz zastepuje sie
      tarczami -marsjanie jeszcze nie atakuja ,a ciemnota ktora
      stracila prace po zalamaniu sie zelaznej kurtyny,chce stwozyc
      sobie lukartywne miejsca pracy zastraszajac caly swiat przed
      zlem ktore sami tworza.
    • Gość: Zbyszek Jesteśmy potrzebni jako terytorium a nie ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 08:35
      • Gość: steve Re: Jesteśmy potrzebni jako terytorium a nie ludz IP: *.arcor-ip.net 11.10.03, 08:46
        Polska kupila F-16,teraz przyszedl czas na amerykanskie
        inwestycje.
        • Gość: marek Pomyslmy gdzie "terrorysci" uderza aby zaklocic IP: 212.160.135.* 11.10.03, 08:56
          dzialanie tarczy antyrakietowej. Cos mi sie widzi ze chcieliby
          najpierw unieszkodliwic przednie flanki (czujki) wroga.
          W czasach zimnej wojny Polska miala stanowic teatr wojenny. I
          nadal chyba duzo sie nie zmienilo.
          • Gość: Rak Re: Normalna kolej rzeczy IP: 157.25.139.* 11.10.03, 09:15
            Zmieniło lekkie przesunięcie na wschód. Dziwne, że gdy budowano
            bazy na zachodzie i gospodarka zachodnia doiła Amerykańca nikt
            krzyku nie podnosił.
            Mieszkam w Polsce i dawno się już oswoiłem z myślą, że pod topór
            jak by coś to pierwsi pójdziemy. Ale wątpię aby do czegokolwiek
            doszło, bardziej bym uwierzył w groźbę wojny domowej, Rząd i
            administracja plus kolesie kontra reszta społeczeństwa.
    • Gość: kofeini Wyścig zbrojeń po Polsku ? IP: *.toya.net.pl 11.10.03, 09:00
      Znjając Polaków, to na pewno najpierw ukradną pieniądze, potem
      tarczę. Za to Rosja ma dość śmieszny stosunek do świata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka