Dodaj do ulubionych

ale sie zdziwilam....

IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 22.10.03, 02:49
jak zaczelam wypisywac wasze niki :))))))), ile nas tu jest ….

babariba, besciak, cccp, d_nutka, enemy, ficino, fredzio, goidbaum, hans,
heinz, janosik6, jarek, jerzy, j-k, kd, koszalekopalek2, lechu1, marcin,
meerkat, marcus_crassus, net4, ojejku, oko, oozie, oskar, paszczak, pawel,
peace now, polkan, pro+se, pro_wok, sunday, tomek, viri, werw, wiatr,
wtracalski, z daleka, zorro13 i wszyscy inni nalezacy do tej grupy, tzn.
zydzi, israelczycy i wszyscy nie zydzi, ale o trzezwych glowach. i z gory
przepraszam, jesli kogos zapomnialam!!!!!

jadac dzisiaj do tel avivu wieczorem, postanowilam wam cos zaproponowac. to
forum jest zupelnym dnem w postaci obecnej, nie ma tu miejsca na normalna
wymiane zdan. nowego nie umiem zalozyc, wiec pomyslalam, ze mozemy miec tu
jeden watek, moze dwa, na ktorych mozemy prowadzic wymiane zdan, informacji i
ktore bedzie prowadzone przez nas samych na jakims normalnym poziomie. zdaje
sobie sprawe, ze natychmiast wlacza sie tam takie typki jak ad, sokol, mirmil,
zbalansowany, tarek-omarek-nabilek i reszta tych oszolomow, (jak sie nauczylam
nowych slowek w polskim, a ??), ale przeciez mozemy ich ignorowac i nie
odpowiadac na ich wulgarnosci. co wy na to? moze warto sprobowac? bo coraz
wiecej z nas przestaje pisac, lub pisze rzadko, ja mam coraz mniej ochoty, a
musze powiedziec, ze przyjemnie mi z wami miec kontakt, nawet jak to w takiej
oprawie.
jesli tak, to moze ktos ma pomysl na nazwe watku? nu, nie wiem, co wy na to,
ale zaczne ja, moze sie dacie przekonac?

wiec mam dla was wiadomosc, ktorej nie ma w gazetach, ale jak to u nas, droga
od ucha do ucha, lub od ust do ust. pisalam na forum pare tygodni temu, ze
moja corka pracuje w pizerii, zaraz kolo kawiarni hillel, w ktorej byl zamach.
ta pizzeria jest polozona miedzy dwiema konkurujacymi ze soba kawiarniami
hillel i aroma. obie kawiarnie, jak zreszta wszystkie znajdujace sie na tej
ulicy "jadlodajnie" otwarte sa codziennie do godziny 12-1 w nocy.
w kawiarni aroma wiekszosc pracownikow to arabowie i tego wieczora aroma
zamknela swoje wrota juz o godzinie 22..... zamach w kawiarni hillel byl okolo
godziny 22:40 jak dobrze pamietam. policja bada ta historie i przesluchuje
obecnie wszystkich pracownikow aromy podejrzewajac, ze wiedzieli o zamachu i
dlatego tego wieczora zamkneli kawiarnie wczesniej i bezpiecznie wrocili do
domow. interesujaca historia.... jak bede miala nowe wiadomosci w tej
sprawie, to oczywiscie was poinformuje...
Obserwuj wątek
    • wesoly3 Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 03:01
      to pisz kurwa ze chcesz
      zalozyc towarzystwo wzajemnej
      adoracji jewrejskiej
      a nie sciemniasz jak zydowa
      na targu w homlu
      • maniekxxx Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 03:03
        towarzystwo wzajemnych trucicieli i oszustow!!!!
      • Gość: jojo Re: ale sie zdziwilam.... IP: *.proxy.aol.com 22.10.03, 03:11
        kurwa Jej nie nazywaj gnoju smierdzacy ! Wiesz dlaczego nieudaczny
        smierdzielu ? Ona ciebie nie rodzila !!! Ponial stepacialy niedotemperowany
        przyglup "szikagoski" ?!!!
        • Gość: A.D. Trafna uwaga... IP: *.mco.bellsouth.net 22.10.03, 05:51
          Gość portalu: jojo napisał(a):

> kurwa Jej nie nazywaj gnoju smierdzacy ! Wiesz dlaczego nieudaczny
          > smierdzielu ? Ona ciebie nie rodzila !!! Ponial stepacialy niedotemperowany
          > przyglup "szikagoski" ?!!!

>> Kurwy tylko rodza joja i innych syjonistow....
    • marcus_crassus heehehehe...jestem na zydowskiej liscie :)))) 22.10.03, 03:29
      jestem bardzo happy :)))))

proponuje inaczej - jak ktos bedzie mial wolny czas niech zalozy forum
      prywatne - trzeba tylko zerknac jaka jest procedura - np "swiat
      1" :))),uprawnienia moderatorskie dostaja co wieksze zydy ;)))),tym samym
      watek A.D. zostanie od razu spuszczony...

ignorant zalozyl takie forum "slowianskie"...
      • goldbaum musisz sie tylko jeszcze obrzezac 22.10.03, 09:58
        ..na dole. Na gorze juz jestes.
      • Gość: Tomson Co jest crassulko,zbyt często obrywało się IP: *.ds.pg.gda.pl 22.10.03, 11:12
        po mordzie i strach naszą mućką oblatuje gdy trzeba dyskutować z kimś o
        odmiennych poglądach :o)

marcus_crassus napisał:

> jestem bardzo happy :)))))
        >
        > proponuje inaczej - jak ktos bedzie mial wolny czas niech zalozy forum
        > prywatne - trzeba tylko zerknac jaka jest procedura - np "swiat
        > 1" :))),uprawnienia moderatorskie dostaja co wieksze zydy ;)))),tym samym
        > watek A.D. zostanie od razu spuszczony...
        Albo wątek Tomsona i nikt wtedy crassuli nie będzie rujnował światopoglądu i
        podważał Pax Americana. Dla ciebie super co? ;o}

> ignorant zalozyl takie forum "slowianskie"...
        Nie słyszałem.
        • marcus_crassus ja sie juz z ciebie posmialem i gadka stop 22.10.03, 12:26
          po prostu nie jestes mi rowny tomson bo ludzie nei sa rowni - nie jestes mi
          rowny na zadnym polu - historycznym nieukiem jestes ktory nie zna zupelnie
          historii,nawet na informatyce sie nie znasz bo nie potrafiles napisac prostego
          programu zeby pokazac ze sie znasz,nawet w "klasie spolecznej" :))) do mnie
          nie pasujesz :D,masz tylko "checi" zeby z kims pogadac - juz kiedys sie
          ludziom znudziles i wszyscy cie olali,no wiec tak bedzie pewnie i teraz...po
          prostu gadka z toba byla owszem smieszna bo fajnie poczytac glupoty w ktore
          wierzy najwyzej kilka tysiecy ludzi w calej Polsce ale na przyjemnosc rozmowy
          ze mna trzeba albo zasluzyc wiedza i rozeznaniem albo trzeba dac $ :)))

wiec finito
          • Gość: Tomson HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!! :oD IP: *.ds.pg.gda.pl 22.10.03, 16:48
            marcus_crassus napisał:

> po prostu nie jestes mi rowny tomson bo ludzie nei sa rowni - nie jestes mi
            > rowny na zadnym polu - historycznym nieukiem jestes ktory nie zna zupelnie
            > historii,nawet na informatyce sie nie znasz bo nie potrafiles napisac
            prostego
            > programu zeby pokazac ze sie znasz,nawet w "klasie spolecznej" :))) do mnie
            > nie pasujesz :D,masz tylko "checi" zeby z kims pogadac - juz kiedys sie
            > ludziom znudziles i wszyscy cie olali,no wiec tak bedzie pewnie i teraz...po
            > prostu gadka z toba byla owszem smieszna bo fajnie poczytac glupoty w ktore
            > wierzy najwyzej kilka tysiecy ludzi w calej Polsce ale na przyjemnosc rozmowy
            > ze mna trzeba albo zasluzyc wiedza i rozeznaniem albo trzeba dac $ :)))
            >
            > wiec finito

Słów mi brak na to powyższe stężenie zadufania w sobie i głupoty. Proponuję
            odwiedzić psychologa,może ci pomoże wyjść z tego samoulwiebienia. I nie wstydź
            się w twoim ulubionym kraju odwiedziny u psychoterapeuty są bardzo popularne.

• marcus_crassus ps - o ile juz zerknalem mozna 22.10.03, 03:31
      zalozyc forum ze specjalnym zaproszeniem - nikt bez udzielonego zaproszenia
      nie moze tam pisac.

to byl zalatwilo sytuacje.
      • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 22.10.03, 05:54
        marcus_crassus napisał:

> zalozyc forum ze specjalnym zaproszeniem - nikt bez udzielonego zaproszenia
        > nie moze tam pisac.
        >
        > to byl zalatwilo sytuacje.

>> Zakladaj swoje forum. Wejscie za okazaniem...kopyta!
    • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 22.10.03, 06:00
      Gość portalu: dana33 napisał(a):

> jak zaczelam wypisywac wasze niki :))))))), ile nas tu jest ….
      >
      > babariba, besciak, cccp, d_nutka, enemy, ficino, fredzio, goidbaum, hans,
      > heinz, janosik6, jarek, jerzy, j-k, kd, koszalekopalek2, lechu1, marcin,
      > meerkat, marcus_crassus, net4, ojejku, oko, oozie, oskar, paszczak, pawel,
      > peace now, polkan, pro+se, pro_wok, sunday, tomek, viri, werw, wiatr,
      > wtracalski, z daleka, zorro13 i wszyscy inni nalezacy do tej grupy, tzn.
      > zydzi, israelczycy i wszyscy nie zydzi, ale o trzezwych glowach. i z gory
      > przepraszam, jesli kogos zapomnialam!!!!!
      >
      > jadac dzisiaj do tel avivu wieczorem, postanowilam wam cos zaproponowac. to
      > forum jest zupelnym dnem w postaci obecnej, nie ma tu miejsca na normalna
      > wymiane zdan. nowego nie umiem zalozyc, wiec pomyslalam, ze mozemy miec tu
      > jeden watek, moze dwa, na ktorych mozemy prowadzic wymiane zdan, informacji i
      > ktore bedzie prowadzone przez nas samych na jakims normalnym poziomie. zdaje
      > sobie sprawe, ze natychmiast wlacza sie tam takie typki jak ad, sokol,
      mirmil,
      > zbalansowany, tarek-omarek-nabilek i reszta tych oszolomow, (jak sie
      nauczylam
      > nowych slowek w polskim, a ??), ale przeciez mozemy ich ignorowac i nie
      > odpowiadac na ich wulgarnosci. co wy na to? moze warto sprobowac? bo coraz
      > wiecej z nas przestaje pisac, lub pisze rzadko, ja mam coraz mniej ochoty, a
      > musze powiedziec, ze przyjemnie mi z wami miec kontakt, nawet jak to w takiej
      > oprawie.
      > jesli tak, to moze ktos ma pomysl na nazwe watku? nu, nie wiem, co wy na to,
      > ale zaczne ja, moze sie dacie przekonac?
      >
      > wiec mam dla was wiadomosc, ktorej nie ma w gazetach, ale jak to u nas, droga
      > od ucha do ucha, lub od ust do ust. pisalam na forum pare tygodni temu, ze
      > moja corka pracuje w pizerii, zaraz kolo kawiarni hillel, w ktorej byl
      zamach.
      > ta pizzeria jest polozona miedzy dwiema konkurujacymi ze soba kawiarniami
      > hillel i aroma. obie kawiarnie, jak zreszta wszystkie znajdujace sie na tej
      > ulicy "jadlodajnie" otwarte sa codziennie do godziny 12-1 w nocy.
      > w kawiarni aroma wiekszosc pracownikow to arabowie i tego wieczora aroma
      > zamknela swoje wrota juz o godzinie 22..... zamach w kawiarni hillel byl
      okolo
      > godziny 22:40 jak dobrze pamietam. policja bada ta historie i przesluchuje
      > obecnie wszystkich pracownikow aromy podejrzewajac, ze wiedzieli o zamachu i
      > dlatego tego wieczora zamkneli kawiarnie wczesniej i bezpiecznie wrocili do
      > domow. interesujaca historia.... jak bede miala nowe wiadomosci w tej
      > sprawie, to oczywiscie was poinformuje...

>> Uwazaj, bo ci Palestynczycy sa dobrymi uczniami. Wzieli przyklad od was i
      podobnie jak sie mialo z WTC 9/11, teraz i oni sie wzajemnie
      chronia...Oczywiscie jest roznica w tej waszej 'semickiej' niby rodzinie, bo
      jak zydy morduja, to nie fatyguja sie przy tym jakimis dziesiatkami, ale wrecz
      hurtowo do rzeznictwa podchodza. No i z zamilowaniem...
      • net4 czy ktos wdepnal 22.10.03, 06:12
        w ad? , cos tu zajechalo gownem
      • Gość: doktor Re: He,he... IP: *.lv.lv.cox.net 22.10.03, 17:21

>
        > przepraszam, jesli kogos zapomnialam!!!!

----------------------------

To znaczy ze wszyscy Zydzi i Israelczycy maja trzezwe glowy z racji
        przynaleznosci do rasy, a reszta np. taki bezmozgowiec marcus_crassus pasuje ze
        wzgledu na kompletny brak trzezwego widzenia rzeczywistosc, czy to mialas
        namysli?
    • tarekk do : dana.faszystka..potomka Hitlera 22.10.03, 06:53
      Bezwstedna ..czy słyszałasz o waszej zbrodnii wczoraj? czego chcesz właściwy?
      nawet wasz prezydent wczoraj poiwedział ze rozwiąania konfliktu będzie tylko
      polityczna ..doświadczenia i wasza praktyka faszystowska okazała sie
      fiaskiem..nie tylko my mamy drama i tragiedia .ale wy bardziej w przeciwnej do
      ciebie nie życię twoje corce nic złego ale mam nadziję że będzie inna niz ty że
      ona będzie brała udział w budowie pokoju. mam nadzieję z eona jest normalna i
      nie ma czarnyserce jak ty .stara wierzmu..znikaj ztąd
      • Gość: A.D. Re: do : dana.faszystka..potomka Hitlera IP: *.mco.bellsouth.net 22.10.03, 06:58
        tarekk napisał:

> Bezwstedna ..czy słyszałasz o waszej zbrodnii wczoraj? czego chcesz
        właściwy?
        >
        > nawet wasz prezydent wczoraj poiwedział ze rozwiąania konfliktu będzie tylko
        > polityczna ..doświadczenia i wasza praktyka faszystowska okazała sie
        > fiaskiem..nie tylko my mamy drama i tragiedia .ale wy bardziej w przeciwnej
        do
        >
        > ciebie nie życię twoje corce nic złego ale mam nadziję że będzie inna niz ty
        że
        >
        > ona będzie brała udział w budowie pokoju. mam nadzieję z eona jest normalna
        i
        > nie ma czarnyserce jak ty .stara wierzmu..znikaj ztąd

>> Nie denerwuj sie amigo! Nie nalezy kopac zwierzecia, ale taka zydowska
        k...., to jest przyjemnosc, wiec niech nadstawia ta tlusta d...!
    • Gość: Sokol Re: ale sie zdziwilam.... IP: *.nas36.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 22.10.03, 07:33
      Z pizdu wyszla w pizdu poszla.nu dana idz w pizdu i zakladaj swe
      zydoforum.Masz moja gwarancje ze tam nie zagladne.
      • net4 cwoku... 22.10.03, 07:50

jak pizda, to tylko ta twoja mmusia, swinia podkarpacka
        ktora ciebie wysrala z duzy cisnieniem. bo zjadla czyjs
        stary but, i jej zaszkodzilo
        • Gość: Sokol netek-zydowski napletek IP: *.nas36.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 22.10.03, 07:54
          co u ciebie?.Jak ci leci resztka syjonistycznego zydobycia?.
          • net4 tam cwoku gowienko dla ciebie 22.10.03, 07:57

do pocpania, takie jakie to ta swinia twoja mamusia lubila,,
            • Gość: dana33 do net4 IP: *.jazo.org.il 22.10.03, 08:18
              nu, net, jak ich nie ignorujesz, to sie tez tu rozpanosza i nic nie zrobilismy.
              watek prywatny? nie wiem, jak to dziala. to ci, co chca tylko czytac bez
              pisania, moga? bo wlasnie uwazalam, ze nie powinien byc prywatny, tylko
              dostepny do czytania dla wszystkich, ale rowniez do ignorowania takich postow,
              jak te powyzsze....
              • Gość: Sokol Re: do net4 IP: *.nas36.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 22.10.03, 08:21

> nu, net, jak ich nie ignorujesz, to sie tez tu rozpanosza i nic nie
                zrobilismy.
                >
                > watek prywatny? nie wiem, jak to dziala. to ci, co chca tylko czytac bez
                > pisania, moga? bo wlasnie uwazalam, ze nie powinien byc prywatny, tylko
                > dostepny do czytania dla wszystkich, ale rowniez do ignorowania takich
                postow,
                > jak te powyzsze....

No wlasnie.Nic ten netek zydowski napletek nie zrozumial co pisalas.Ty to
                chociaz jestes madra zydowka.
                Ja specjalnie mu bluzgam,zaczepiam,prowokuje a noz sie da nabrac i sie nabral.
                Olej tego dziada bo z takimi nic nie zdzialasz.
              • net4 Re: do net4 22.10.03, 08:26
                chyba masz racje, te smieci nie zasluguja na zadna uwage
                ale oni to jak swinie, wleza czy ich chcesz czy nie, same
                ignorowanie nie wiem czy by pomoglo.
                osobiscie mysle ze tylko obowiazkowe logowanie /
                filtrowanie rozwiazaloby problem, ale gw chyba nie chce
                tego wprowadzac.
              • d_nutka Re: do Dany 22.10.03, 08:27

> nu, net, jak ich nie ignorujesz, to sie tez tu rozpanosza i nic nie
                zrobilismy.
                >
                > watek prywatny? nie wiem, jak to dziala. to ci, co chca tylko czytac bez
                > pisania, moga? bo wlasnie uwazalam, ze nie powinien byc prywatny, tylko
                > dostepny do czytania dla wszystkich, ale rowniez do ignorowania takich
                postow,
                > jak te powyzsze....

Dano
                ja tu tylko "wpadam", ale podobny dylemat miałam na FA
                fora prywatne to nie jest dla nas dobre rozwiązanie, bo przecież nie tylko o
                miłą pogawędkę nam chodzi. czyż nie tak?
                myślę, że można "wypróbować" opcję ignore
                ignore nie nicka, a postu
                może wtedy coś zrozumią i podniosą swój poziom świadomości
                pozdrawiam serdecznie
                d_nutka
                • Gość: dana33 do d_nutki IP: *.jazo.org.il 22.10.03, 08:31
                  dokladnie, to tez mialam na mysli.
                  dlatego tez tarkowi-omarkowi odpowiedzialam na osobnym watku. milego dnia
                  • Gość: dana33 powtarza sie historia jenina??? IP: *.jazo.org.il 22.10.03, 08:40
                    u nas to trzeba zawsze odczekac dzien-dwa, zeby dostac dokladniejsze
                    wiadomosci.... wczoraj pelno jeszcze bylo o nalotach w gazie i ilosci zabitych
                    i rannych. generalissimo natychmiast zazadal "zaprzestania" tej akcji i onz go
                    oczywiscie poparlo (dlaczego onz nie potepia ciagle zamachow na ludnosc cywilna
                    israela?), nu, a tu dzisiaj z samego rana cahal pokazal film, na ktorym widac
                    wyraznie pusta ulice w gazie, PUSTA, ani zywej duszy tam nie ma, jeden samochod
                    jadacy, potem uderzajacy pocisk a ten samochod.... jak juz napisalam, trzeba
                    odczekac oczywiscie, ale jesli to prawda, to mam uczucie, ze klamstwo arabow
                    o "masakrze w jeninie" powtarza sie i tym razem mamy tu "masakre w gazie".
                    daje wam pare linkow. ten ostatni to po hebrajsku wprawdzie, ale chodzilo mi o
                    zamieszczone tam zdjecie, ta gazeta, yedioth achronot, nie ma jeszcze
                    angielskiej wersji.

www.debka.co.il/
                    www.haaretzdaily.com/
                    www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/P/FrontPage/FrontPage&cid=1002116796299

www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2800655,00.html
                  • Gość: z daleka ignorowac glupkow IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 22.10.03, 08:55
                    Na podstawie tego jekze jeszcze krotkigo watku widac jak na dloni jak funkcjonuje "oszolomstwo". Jako
                    pierwszy na twoj apel pojawil sie wesolek- matolek, nasral w pospiechu i zaraz do lubego zapachu zleciala
                    sie prawie cala sfora. Mamy wiec stetryczalego-AD, trzy gwiazdkowego Manka, odmozdzonego ptaka no i
                    jednego bojownika hammasu ukrywajacego sie w Krakowie. Coz ciekawego i nowego wnioslo do dyskusji to
                    nieszanowne towarzycho. Nic , ino smrod. Jestem przekonany, ze ich bezsilna wscieklosc jest
                    spowodowana coraz powszechniejszym ignorowaniem ich wyskokow. Sa watki w ktorych to towarzystwo
                    kitlasi sie we wlasnym sosie, bo nikt rozsadny nawet do nich nie zaglada. Sa egzemplarze, ktore
                    odpowiadaja same sobie, bo na inne towarzystwo liczyc nie moga. Ignorujmy wiec gnojkow, nie dlatedo, ze
                    maja inne zdanie, ignorujmy ich dlatego, ze to gnojki.
                    • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 22.10.03, 09:06
                      Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Na podstawie tego jekze jeszcze krotkigo watku widac jak na dloni jak
                      funkcjon
                      > uje "oszolomstwo". Jako
                      > pierwszy na twoj apel pojawil sie wesolek- matolek, nasral w pospiechu i
                      zaraz
                      > do lubego zapachu zleciala
                      > sie prawie cala sfora. Mamy wiec stetryczalego-AD, trzy gwiazdkowego Manka,
                      od
                      > mozdzonego ptaka no i
                      > jednego bojownika hammasu ukrywajacego sie w Krakowie. Coz ciekawego i
                      nowego w
                      > nioslo do dyskusji to
                      > nieszanowne towarzycho. Nic , ino smrod. Jestem przekonany, ze ich bezsilna
                      ws
                      > cieklosc jest
                      > spowodowana coraz powszechniejszym ignorowaniem ich wyskokow. Sa watki w
                      ktoryc
                      > h to towarzystwo
                      > kitlasi sie we wlasnym sosie, bo nikt rozsadny nawet do nich nie zaglada. Sa
                      eg
                      > zemplarze, ktore
                      > odpowiadaja same sobie, bo na inne towarzystwo liczyc nie moga. Ignorujmy
                      wiec
                      > gnojkow, nie dlatedo, ze
                      > maja inne zdanie, ignorujmy ich dlatego, ze to gnojki.

>> Widze, zydowska mendo, ze starsz sie nasladowac nastawienie calego Swiata,
                      ktory bez jednego glosu zgodnie potepia te krwia zywiaca sie wesz, jakim sa
                      ci, ktorzy zyja tam, gdzie nawet I-sra-ela...
                      >> Jednego dnia udlawicie sie ta krwia niewinnych ludzi, ktorzy oby w czas
                      poslali was do Diabla na lono Abrama....

>>P.S. Morela maja brac za dupe. Kiedy zabiora sie za reszte bezpieki z toba
                      na czele?
                      • d_nutka Re: He,he... 22.10.03, 09:16
                        a teraz AD masz do wyboru tylko dwie możliwości

1.przeczytać siebie po raz kolejny
                        2.przeczytać co napiszą inni,a co ciebie "rajcuje"

inne możliwości, które jednak dla ciebie istnieją, mnie już nie interesują.
                        i tym sposobem tylko czasu potrzeba byś z forum 'znikł' jako AD.
                        słyszałeś coś o ewolucji?
                        odpadasz już teraz z ewolucji forum.
                        stałeś się odpadem ewolucyjnym nie nadającym się nawet na tło
                        d_
                        • Gość: A.D. Re: He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 22.10.03, 09:20
                          d_nutka napisała:

> a teraz AD masz do wyboru tylko dwie możliwości
                          >
                          > 1.przeczytać siebie po raz kolejny
                          > 2.przeczytać co napiszą inni,a co ciebie "rajcuje"
                          >
                          > inne możliwości, które jednak dla ciebie istnieją, mnie już nie interesują.
                          > i tym sposobem tylko czasu potrzeba byś z forum 'znikł' jako AD.
                          > słyszałeś coś o ewolucji?
                          > odpadasz już teraz z ewolucji forum.
                          > stałeś się odpadem ewolucyjnym nie nadającym się nawet na tło
                          > d_

>> Odnioslem niezbyt mile wrazenie, ze w tak publicznym miejscy pozwalsz sobie
                          na z d...nutki.... Ewolucyjny 'throwback'?
                    • Gość: dana33 Re: ignorowac glupkow IP: *.jazo.org.il 22.10.03, 09:37
                      zauwazyles chyba, drogi z daleka, ze zaden z nich nie odniosl sie najmniejszym
                      slowem do dwoch wiadomosci, ktore podalam, a o ktorych nie mogli jeszcze
                      wiedziec wczesniej. sam fakt poprowadzic watek na jakims poziomie kulturalnym
                      wprowadzil ich w stan wscieklosci kompletnej. nu, zoll zejn, mysle, ze trzeba
                      ich naprawde ignorowac, nie zwracac uwagi i juz.
                      co powiesz na ten film cahalu? widziales go dzisiaj rano w wiadomosciach o 7?
                      • Gość: z daleka Re: ignorowac glupkow IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 22.10.03, 09:59
                        Widzialem go dzisiaj rano i wcale sie nie zdziwie jesli nie bedzie ,zadnej reakcji. Coz bowiem taki bojownik z
                        Krakowa moze na to powiedziec. Przyzna sie nieboze, ze wiekszosc newsow z Autonomii to zwykle
                        klamstwa obliczone na naiwnosc Europejczykow i glupote roznych ptakow, `ad i wesolych mankow?Yom
                        tov.
                      • Gość: OSKAR Re: ignorowac glupkow IP: *.cablep.bezeqint.net 23.10.03, 20:55
                        Dla Dany: twoj wysilek bedzie, ja sie boje, bez skutku. Taki kazdy ignorowany
                        osobnik wyrzucony przez dzwi wlezie przez okno. Oni po prostu nie moga zyc bez
                        jednego (przynajmniej) swinstwa dziennie. U kazdego czlowieka jest jakis cel
                        zycia. U nich to Zyd na deskach z wywroconym jezykiem i ty jestes w ich pojeciu
                        zydowska barykada, ktora nalezy forsowac za wszelka cene. Ja musze dodac, ze
                        oni nie maja pojecia co to znaczy Zyd(owka) na wlasnej ziemi...

Twoja proba udowodnic to ze nie bylo masakry w Gazie tez nie ma zadnej
                        nadzieji. Czy tamten film dokumentajacy tych trupow w Jeninie (no
                        tych "martwych" ktorych nosili na noszach po "masakrze" i po drodze wyskakiwali
                        z rak nosicieli gdy sie im wydawalo, ze przestali fotografowac...) A co, po tym
                        przestali mowic o masakrze? Zyd, ktory sie broni i bije nieludzkich
                        terrorystow - bron Boze czy szatan. Oni chca zeby Zydzi poddawali swoje gardla
                        do rzezi i zapominaja, ze skonczyly sie dla nich te dobre i pamietne
                        czasy...
    • Gość: Niezyd Forum Judorum IP: 209.234.160.* 22.10.03, 09:18

> wiec pomyslalam, ze mozemy miec tu
      > jeden watek, moze dwa, na ktorych mozemy prowadzic
      wymiane zdan, informacji i
      > ktore bedzie prowadzone przez nas samych
      • d_nutka Re: Forum Judorum 22.10.03, 09:45
        Gość portalu: Niezyd napisał(a):

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
        >
        > > wiec pomyslalam, ze mozemy miec tu
        > > jeden watek, moze dwa, na ktorych mozemy prowadzic
        > wymiane zdan, informacji i
        > > ktore bedzie prowadzone przez nas samych

czy to nie forum świat?
        czy Izrael nie jest jedną plamką na tym świecie?
        czy kilka wątków na forum ogranicza jego(forum) możliwości?
        zabiera miejsce innym wątkom?
        a może tylko uzupełnia ?

Niezydzie
        ty masz chyba nieżyt dróg oddechowych
        radzę udać się do apteki
        d_
      • Gość: OSKAR Re: Forum Judorum IP: *.cablep.bezeqint.net 23.10.03, 22:36
        Niezyd: ty bys chcial forum judenrein (czysty od Zydow)ha?
    • Gość: Sokol Dyskusja z wami jest niemozliwa. IP: *.nas36.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 22.10.03, 09:56
      Chyba ze wam sie przyklasnie.To wtedy nie dyskusja tylko monolog
      chwalacy siebie.
      Do dyskusci trzeba roznicy pogladow.Jak zauwazylas te roznice wasze
      wielmozne zydostwo nazwalo antysemityzmem.
      A wiec o co ci chodzi?.
      Zydzi-twoi kumple sie z toba zgadzaja.tez nie mozesz dyskursu miec.
      Ja mysle ze ty nie wiesz czego chcesz tak jak i cala wasza reszta.

Ty mojego pogladu nie lubisz ja twojego.Ale to nie znaczy ze cie mam zabic
      i nie radze abys ty mnie krzywdzila.Czy jasne?.
      • d_nutka Re: Dyskusja z wami jest niemozliwa. 22.10.03, 09:58
        Gość portalu: Sokol napisał(a):

> Chyba ze wam sie przyklasnie.To wtedy nie dyskusja tylko monolog
        > chwalacy siebie.
        > Do dyskusci trzeba roznicy pogladow.

zawsze można zmienić temat na bardziej interesujący obydwie strony, albo
        poszukać sobie innego dyskutanta
        d-
    • goldbaum POPIERAM 22.10.03, 10:03
      Zaloz to swoje tajne forum, gdzie nawzajem bedziecie sie lizac, straszyc
      muzulmanami i biadolic na antysemitow, ktorzy przeszkadzaja wam zabijac
      "w odwecie" dzieci palestynskie.

Dobry pomysl! Przeniescie sie gdzie indziej.
      POZIOM TEGO FORUM MOZE NA TYM TYLKO ZYSKAC!
      • d_nutka Re: POPIERAM 22.10.03, 10:06
        goldbaum napisał:

> Zaloz to swoje tajne forum, gdzie nawzajem bedziecie sie lizac, straszyc
        > muzulmanami i biadolic na antysemitow, ktorzy przeszkadzaja wam zabijac
        > "w odwecie" dzieci palestynskie.
        >
        > Dobry pomysl! Przeniescie sie gdzie indziej.
        > POZIOM TEGO FORUM MOZE NA TYM TYLKO ZYSKAC!

to dlaczego przyczyniasz się do "podbijania" tego wątku?
        samarytanin jakiś jesteś?
        nie ma innych forum dla samarytaninow?
        a to sobie założ
        spróbuj najpierw od jednego wątku tu, na tym forum
        d_
        • goldbaum Re: POPIERAM 22.10.03, 10:29
          d_nutka napisała:

> to dlaczego przyczyniasz się do "podbijania" tego wątku?

Bardzo trudne pytanie.... Moze dlatego, ze (jak mowi juz sam tytul)
          --------------
      • Gość: OSKAR Re: POPIERAM. ja wiem- wszystkie glupoty... IP: *.cablep.bezeqint.net 23.10.03, 22:47
        HA HA HA, GOLDBAUM MOWI O POZIOMIE...
    • didjeridu Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 10:04

>
      >
      > wymiane zdan. nowego nie umiem zalozyc, wiec pomyslalam, ze mozemy miec tu
      > jeden watek, moze dwa, na ktorych mozemy prowadzic wymiane zdan, informacji i
      > ktore bedzie prowadzone przez nas samych na jakims normalnym poziomie. zdaje
      > sobie sprawe, ze natychmiast wlacza sie tam takie typki jak ad, sokol, mirmil,
      > zbalansowany, tarek-omarek-nabilek i reszta tych oszolomow, (jak sie nauczylam
      > odpowiadac na ich wulgarnosci. co wy na to? moze warto sprobowac? bo coraz
      > oprawie.
      >
      > moja corka pracuje w pizerii, zaraz kolo kawiarni hillel, w ktorej byl zamach.
      > zamknela swoje wrota juz o godzinie 22..... zamach w kawiarni hillel byl okolo

Trzeba sie zastanowic czy ma sie ochote dyskutowac a dyskusja to przeciez
      wymiana zdań na określony temat, podczas której uczestnicy prezentują swoje, na
      ogół odmienne poglądy, czy poklepywac sie po ramieniu.

Dyskusja nie musi byc chamska awantura a odmienne poglady moga byc prezentowane
      w sposob kulturalny.
      Kultury w powyzszych postach trudno sie dopatrzyc niezaleznie od tego, w ktora
      strone sie patrzy.

Mozeby zaczac od podstawowych zasad kultury zanim bedzie sie szukac innych
      mozliwosci ?

• Gość: dana33 Re: ale sie zdziwilam.... IP: *.jazo.org.il 22.10.03, 10:09
        nu, chetnie. gdzie widzisz brak kultury w postach z daleka, d_nutki i moich na
        tym watku?
        • didjeridu Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 10:14

> nu, chetnie. gdzie widzisz brak kultury w postach z daleka, d_nutki i moich
          na
          > tym watku?

Miallem raczej na mysli neta i jojo.
          To przciez ta sama druzyna.
          • Gość: dana33 do didjeridu IP: *.jazo.org.il 22.10.03, 10:23
            nu, nie mysle. obaj umieja sie wypowiedziec normalnie, ale daja sie prowokowac
            przez te mety. wszyscy dajemy sie w mniejszym lub wiekszym stopniu przez nich
            sprowokowac, bo taka jest ludzka natura. dlatego wlasnie pisalam o ignorowaniu.
            przechodzisz kolo takiego postu "obok" i go nie widzisz, nie odpowiadasz i
            idziesz dalej. mysle, ze bedziesz mial dosyc do komentowania lub pytania lu
            samemu do napisania, i to normalnie, nie uwazasz? i to nie musi byc przeciez
            ciagle o zydach i israelu. nie wiem, gdzie "siedzisz", ale przeciez i u ciebie
            dzieje sie cos interesujacego, czego my mozemy nie wiedziec, nie? nu, to pisz!
          • d_nutka Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 10:26
            didjeridu napisała:

>
            > > nu, chetnie. gdzie widzisz brak kultury w postach z daleka, d_nutki i moic
            > h
            > na
            > > tym watku?
            >
            >
            > Miallem raczej na mysli neta i jojo.
            > To przciez ta sama druzyna.

ja 'występuję' tu indywidualnie i gościnnie
            i rozmowy nie traktuję jak meczów, choć rozumiem tych, którym bardziej zależy
            na adrenalinie zaciemniającej rozum.
            tylko że im nie współczuję, bo tą adrenalinę sami sobie tu dawkują na własne
            życzenie.
            może inaczej nie potrafią funkcjonować?
            d_
            • didjeridu Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 10:30
              d_nutka napisała:

> didjeridu napisała:
              >
              > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
              > >
              > > > nu, chetnie. gdzie widzisz brak kultury w postach z daleka, d_nutki i
              > moic
              > > h
              > > na
              > > > tym watku?
              > >
              > >
              > > Miallem raczej na mysli neta i jojo.
              > > To przciez ta sama druzyna.
              >
              > ja 'występuję' tu indywidualnie i gościnnie
              > i rozmowy nie traktuję jak meczów, choć rozumiem tych, którym bardziej zależy
              > na adrenalinie zaciemniającej rozum.
              > tylko że im nie współczuję, bo tą adrenalinę sami sobie tu dawkują na własne
              > życzenie.
              > może inaczej nie potrafią funkcjonować?
              > d_

I ja tak kiedys myslalem.
              Nic z tego.
              To nie zalezy od Ciebie.
              Zaszufladkuja Cie juz inni.
              Mozesz byc o to spokojna.
              • d_nutka Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 10:44
                didjeridu napisała:

> I ja tak kiedys myslalem.
                > Nic z tego.
                > To nie zalezy od Ciebie.
                > Zaszufladkuja Cie juz inni.
                > Mozesz byc o to spokojna.

niech mnie "szufladkują"
                mnie to nie przeszkadza, póki z tego szufladkowania nie grozi mi ucięcie głowy
                w rzeczywistości rzeczywistej, czyli w realu co spotkało ileś tam mln. Żydów w
                czasie IIWŚ
                chyba nie podważysz, że taki fakt miał miejsce, czyli utrata życia za to, że
                ktoś "zaszufladkował"
                tylko nie rozpoczynaj ze mną dyskusji na ten temat.
                tu jest problem, czy państwo Izrael ma prawo do istnienia i obrony swoich
                obywateli.
                d_
                • didjeridu Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 10:49
                  d_nutka napisała:

> didjeridu napisała:
                  >
                  > > I ja tak kiedys myslalem.
                  > > Nic z tego.
                  > > To nie zalezy od Ciebie.
                  > > Zaszufladkuja Cie juz inni.
                  > > Mozesz byc o to spokojna.
                  >
                  > niech mnie "szufladkują"
                  > mnie to nie przeszkadza, póki z tego szufladkowania nie grozi mi ucięcie
                  głowy
                  > w rzeczywistości rzeczywistej, czyli w realu co spotkało ileś tam mln. Żydów
                  w
                  > czasie IIWŚ
                  > chyba nie podważysz, że taki fakt miał miejsce, czyli utrata życia za to, że
                  > ktoś "zaszufladkował"
                  > tylko nie rozpoczynaj ze mną dyskusji na ten temat.
                  > tu jest problem, czy państwo Izrael ma prawo do istnienia i obrony swoich
                  > obywateli.
                  > d_

Przyznaje Ci racje we wszystkich punktach i nie rozpoczynam dyskusji na temat
                  czy panstwo............

Pozdrawiam natomiast
                  • goldbaum Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 11:25
                    didjeridu napisała:

> Przyznaje Ci racje we wszystkich punktach i nie rozpoczynam dyskusji na temat
                    > czy panstwo............

A szkoda! Bo przedstawiajac sprawe w nalezytym swietle, mialbys DUZE szanse
                    dostac nalezne miejsce na liscie zasluzonych dyskutantow dany.
                    Tuz po crassusie a byc moze nawet przed Fredziem!
          • j-k Didju, naprawde masz zludzenia, co do kultury? 22.10.03, 10:33
            - Zawsze i wszedzie...???
            Kulturalnie mozna porozmawiac o koncercie Bethovena...

Na Swiecie jednak toczy sie wojna (nie jedna, zreszta).
            Po obu stronach gina ludzie.
            Czesc mlodych dyskutantow nie wytrzymuje napiecia
            i to Forum staje sie de facto virtualnym odbiciem tej wojny...
            - Przeciez wiesz to doskonale.

Rowniez apelowalem kiedys o kulture, ale sa sprawy,
            gdzie ludzie musza zwyczajnie wziac sie za lby i tyle.
            • didjeridu Re: Didju, naprawde masz zludzenia, co do kultury 22.10.03, 10:42
              j-k napisał:

> - Zawsze i wszedzie...???
              > Kulturalnie mozna porozmawiac o koncercie Bethovena...
              >
              > Na Swiecie jednak toczy sie wojna (nie jedna, zreszta).
              > Po obu stronach gina ludzie.
              > Czesc mlodych dyskutantow nie wytrzymuje napiecia
              > i to Forum staje sie de facto virtualnym odbiciem tej wojny...
              > - Przeciez wiesz to doskonale.
              >
              > Rowniez apelowalem kiedys o kulture, ale sa sprawy,
              > gdzie ludzie musza zwyczajnie wziac sie za lby i tyle.

I tu sie z Toba nie zgadzam.
              Wojna to jest moze dla gosci z Izraela czy bardzo nielicznych na forum Arabow.
              Dla zdecydowanej wiekszosci to tylko sympatie lub antypatie.
              Jak sie one rodza nie wiem ale wiem, ze wielu przeszkadzaja w realnej ocenie
              faktow.

• j-k dobrze, przekonales mnie. 22.10.03, 10:48
                masz racje.
                wniosek stad kolejny, jak sympatie i antypatie
                dosc latwo prowadza do aktow agresji.

W dalszym ciagu jednak nie sadze,
                ze apele o kulture wiele w drazliwych sprawach pomoga...

To raczej kwestia dlugotrwalego wychowania i obyczajow,
                co sprawia, ze Niemcy (srednio) sa dzis kulturalniejsi od...
                a Anglicy (znowu srednio) sa kulturalniejsi od...
                • didjeridu Re: dobrze, przekonales mnie. 22.10.03, 11:02
                  j-k napisał:

> To raczej kwestia dlugotrwalego wychowania i obyczajow,
                  > co sprawia, ze Niemcy (srednio) sa dzis kulturalniejsi od...
                  > a Anglicy (znowu srednio) sa kulturalniejsi od...

Jestem przeciwnikiem takich porownan.
                  Kultura to zbyt szerokie pojecie by moc takich porownan dokonywac.
                  Mysle, ze chodzi Ci raczej o oglade a i takie porownanie jest trudne.
                  Do Niemiec mam przez miedze wiec bywam tam czesto.
                  Wiem, ze Niemiec kobiety nie przepusci pierwszej przez drzwi.
                  Nigdzie jednak w Europie nie jezdzi sie tak bezproblemowo samochodem jak w
                  Niemczech. Kultura na drogach godna nasladowania.
                  Jak chcesz porownac, biorac to pod uwage kulture przecietnego Niemca z kultura
                  przecietnego Polaka.
                  To chyba kwestia przyjetych w danym srodowisku norm.
                  Czy moze uwazasz inaczej ?
                  • j-k uwazam dokladnie tak samo 22.10.03, 11:16
                    kultura, to zespol norm.

A zawezajac sprawe do tematu: kultura dyskusji...
                    To tez zespol norm, ktore (i ktorych przestrzeganie) ksztaltuja sie
                    co najmniej przez dziesieciolecia...

Polacy, przy wyczerpaniu argumentow slownych (niekiedy) siegaja po obelgi.
                    Kilka tysiecy kilometrow dajej, po wyczerpaniu tychze argumentow
                    siega sie po noze.
                    • goldbaum Re: uwazam dokladnie tak samo 22.10.03, 11:20
                      j-k napisał:

> Polacy, przy wyczerpaniu argumentow slownych (niekiedy) siegaja po obelgi.

Ty jestes o ile sie nie myle.... rowniez Polakiem, prawda?
                      • j-k w przeciwienstwie do Pana, 22.10.03, 11:23
                        Panie kolego, nie udaje kogos innego, niz jestem.

Any questions?
                        • goldbaum Re: w przeciwienstwie do Pana, 22.10.03, 11:32
                          Mialem niejakie watpliwosci poniewaz odkrylem cie na liscie dany i nie
                          wiedzialem, jak cie zakwalifikowac, jako: zyda, israelczyka czy jako nie zyda
                          ale mimo to "o trzezych glowach".

A pytanie owszem mam. Dotyczy twojej tezy na temat Polakow.

Moglbys podac nam twoje ulubione obelgi, ktorych uzywasz po wyczerpaniu
                          argumentow "slownych"? Przeciez jestes "Polakiem". A moze jednak nie?
                          • j-k Wielce Szanowny Panie Goldbaum... 22.10.03, 11:42
                            nie jestem "Mirmilem".
                            Nie zalezy mi, aby moje bylo na wierzchu...
                            (co wyraznie lezy Panu na sercu).

Poniewaz kierunek w ktorym Pan zmierza jest dosc jasny,

proponuje (w zastepstwie Mirmila, ktory wyraznie sie wzdraga przed tym tematem)
                            napisac co na temat:
                            WOLNOSC i DEMOKRACJA na Swiecie,
                            rownosc praw kobiet i mezczyzn
                            - ze szczczegolnym uwzglednieniem problematyki
                            Swiata Islamu i Bliskiego Wschodu.

chwilowo koncze
                            terminy nagla.
                            • goldbaum Re: Wielce Szanowny Panie Goldbaum... O Jezu! 22.10.03, 11:56
                              "Wielce Szanowny Panie.." tyle kultury na raz to juz dawno tu nie widzialem!
                              To i ja musze sprobowac....

Wielce Szanowny Panie J-K

Poniewaz kierunek, w ktorym Pan zmierza jest dosyc jasny, pozwolilbym sobie, z
                              calym naleznym respektem do Panskiej osoby, ponowic moja goraca prosbe (mimo
                              Panskich terminow i calej zlozonosci problematyki WOLNOSCI I DEMOKRACJI na
                              Swiecie) o udzielenie odpowiedzi na postawione przez mnie pytanie.

W nadzieji, ze Szanownemu Panu uda sie wkrotce poswiecic odrobine swojego
                              cennego czasu mojej skromnej osobie

pozostaje z wyrazami szacunku
                              goldbaum
                            • Gość: mirmil J-K dlaczego nie odpowiadasz na proste pytanie? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.10.03, 12:00
                              Twoj pierwszy (??) post dotyczacy tego tematu zaczynal sie od slow
                              rodzaju "juz od dawna sie mirmila o to pytam". no wiec dyskutujmy. pokaz mi te
                              posty, gdzie od dawna sie mnie o "to" pytales.

czyzby to byla manipulacja?

jak wiec mozna z toba dyskutowac? :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8605713&a=8620500
                              • goldbaum Niczego nie rozumiesz mirmil!!! 22.10.03, 12:07
                                Prostaku bez kultury!
                                Pan J-K tylko chwilowo nie ma czasu na udzielenie odpowiedzi, poniewaz
                                pochlaniaja go jego wazne terminy i zlozona problematyka WOLNOSCI I
                                DEMOKRACJI.... na Swiecie... albo cos w tym rodzaju.
                            • Gość: mirmil wiesz jak dobrze poznaje sie ludzi? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.10.03, 12:07
                              jak uparcie twierdza "ja taki nie jestem. to nie moja cecha".

zwroc uwage, jak czesto podkreslasz "nie zalezy mi, aby moje bylo na
                              wierzchu". za czesto... hehehehe nie pamietasz, ze wszystko jest pod kontrola,
                              wszystko idzie wg twojego planu, a na tym forum to ty pociagasz za sznurki,
                              tak ze wszyscy piszemy takie jak ty chcesz posty... :DDDD

no wiec pokaz, jak ci nie zalezy, aby "twoje" bylo na wierzchu. przyznaj ze
                              sie "pomyliles" (albo ze to taki sposob pisania, albo wymysl sobie cos
                              innego), ze "od dawna" wcale sie mnie nie pytales o cos tam. czy to takie
                              trudne? chyba nie, szczegolnie jak ci "nie zalezy, aby twoje bylo na
                              wierzchu" :D

oj, ale chyba sie nie doczekam, co? hehehehehehehehe
                              • d_nutka Re: wiesz jak dobrze poznaje sie ludzi? 22.10.03, 12:25
                                Gość portalu: mirmil napisał(a):

> jak uparcie twierdza "ja taki nie jestem. to nie moja cecha".
                                >

zrobiłeś założenie, że inni są odwzorowaniem twojego umysłu
                                a to błędne założenie
                                d_
                                • Gość: mirmil Re: wiesz jak dobrze poznaje sie ludzi? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.10.03, 12:35
                                  zrobilas zalozenie, ze ja zrobilem zalozenie. to bledne zalozenie.
                              • j-k Mirmilku, Forum psychologia jest obok... 22.10.03, 17:13
                                naprawde wyjatkowo dla Ciebie i tylko z grzecznosci...
                                przypisales mi nie moje slowa.
                                Nie mam nic pod kontrola...
                                ani tego Forum, ani Swiata...

Swiat toczy sie zgodnie z moimi analizami, nie dlatego, ze ja tak chce,
                                tylko dlatego, ze zajmuje sie tymi sprawami ponad 25 lat i znam sily sprawcze
                                rzadzace stosunkami miedzynarodowymi...
                                Ty prawdopodobnie tez je znasz, ale tylko udajesz, ze nie...
                                i dlatego cenie Cie jako zdolnego manipulanta...

Smaruj , jako zywo WOLNOSCI I DEMOKRACJI,
                                rownych prawach kobiet i mezczyzn na Swiecie i W islamie...
                                Nie zalezy mi na stawianiu Cie w tym lub innym swietle...

- Rad bym tylko uslyszec zdanie milosnika medres na powyzsze kwestie..

pozdraviam.

• Gość: mirmil DLACZEGO NIE ODPOWIADASZ NA PROSTE PYTANIE? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.10.03, 20:45

p.s.

> naprawde wyjatkowo dla Ciebie i tylko z grzecznosci...
                                  > przypisales mi nie moje slowa.
                                  > Nie mam nic pod kontrola...

taaa, a jak twierdziles, ze zaplanowales ujawnienie twoich danych? hehehe nie
                                  pamietasz juz?

i za kazdym razem jak cie ktos zlapal na razacym bledzie to wyjezdzales z
                                  gadka w dwoch odmianiach: "zart" albo z gadka "zrobilem to specjalnie, aby..."
                                  full control :) nie? ::::)))))

no ale nie zmieniajmy tematu odpowiadaj na zadane pytanie, nie zmieniaj
                                  tematu, nie odwracaj uwagi, bo sie przekontrolujesz :)
                                • Gość: mirmil hihihi IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.10.03, 20:50
                                  WLASNIE TAKIE "PO CICHU" PRZEMYCANIE INFORMACJI RODZAJU "MIRMIL OD DAWNA NIE
                                  ODPOWIADA MI NA NIEWYGODNE DLA NIEGO PYTANIA" TO JEST MANIPULACJA. KLASYCZNY
                                  PRZYKLAD. ALE JA CIE ZA TO NIE CENIE.

SZKODA, ZE NIE MOZESZ MI PODAC TYCH LINKOW I UDOWODNIC, ZE NIE MAM RACJI...

> Nie zalezy mi na stawianiu Cie w tym lub innym swietle...

no wiec skoro to zrobiles, to nie bedzie ci tez zalezalo na odwolaniu tych
                                  slow, prawda?

oj, chyba jednak zalezy...
                                  • j-k Smaruj o WOLNOSCI i DEMOKRACJI...! 23.10.03, 08:56
                                    i rownych prawach kobiet i mezczyzn na Swiecie ze szczegolnym uwzglednieniem
                                    Swiata Islamu.

Nie zmieniaj tematu, bo "nie ze mna te numery, Brunner..."

Pisanie o twojej filozofii rodem z medres mozesz sobie darowac
                                    i my sobie to tez darujemy.

Ta filozofia jest wybitnie nieciekawa i malo kogo tu interesuje.
                                    Interesuja nas tylko NEGATYWNE wplywy tej flozofii na postep
                                    i zycie wspolczesnych spoleczenstw - majacych pecha zyc w jej kregu.
                                    • Gość: mirmil dlaczego nie odpowiadasz na proste pytanie? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 23.10.03, 22:54

powtarzam ci, drogi doktorku, od kilku postow, ze wszystko lezy w twoich
                                      rekach. oddaje sie jak dziecko do twojej dyspozycji. jedyne co musisz zrobic,
                                      to albo udowodnic swoje slowa albo je odwolac.

wszystko w twoich raczkach doktorku chemiku :)

• d_nutka Re: dobrze, przekonales mnie. 22.10.03, 11:05
                  j-k napisał:

> masz racje.
                  > wniosek stad kolejny, jak sympatie i antypatie
                  > dosc latwo prowadza do aktow agresji.
                  >
                  > W dalszym ciagu jednak nie sadze,
                  > ze apele o kulture wiele w drazliwych sprawach pomoga...
                  >
                  > To raczej kwestia dlugotrwalego wychowania i obyczajow,
                  > co sprawia, ze Niemcy (srednio) sa dzis kulturalniejsi od...
                  > a Anglicy (znowu srednio) sa kulturalniejsi od...

no, ale....
                  jak ja ci teraz bardzo kulturalnie powiem
                  -kochany mój. idź teraz poczytać sobie bajeczki bo za chwilę ja chcialbym
                  sprawdzić, czy Jaś i Małgosia rzeczywiście mogli wsadzić Babę Jagę do pieca, a
                  ty mi w tym pomożesz, kochany mój.ty zagrasz babę jagę, a ja jasia i malgosię a
                  tu jest piec (prawdziwy) bo inaczej dowód nie miałby sensu i dalej bylaby to
                  tylko bajeczka i my mój kochany już w bajeczki nie wierzymy, bo my, mój
                  kachany, jesteśmy już duzi.

no to ja tobie9jako ta baba jaga) odpowiem
                  -od...dol się ode mnie. poszukaj sobie innego frajera do tej zabawy
                  k..wa mać -zrozumiałeś?
                  aaaaaaaaaa-on nie zrozumiał!!!
                  d_
        • goldbaum Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 10:31

> nu, chetnie. gdzie widzisz brak kultury w postach z daleka, d_nutki i moich
          > na tym watku?

A na innych watkach to sie "nie liczy"? ;)
          • d_nutka Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 10:51
            goldbaum napisał:

>
            > > nu, chetnie. gdzie widzisz brak kultury w postach z daleka, d_nutki i moic
            > h
            > > na tym watku?
            >
            > A na innych watkach to sie "nie liczy"? ;)

dziecku czasami da się klapsa, ale czy to znaczy, że się z nim więcej normalnie
            nie porozmawia i nie przytuli?

ale jak duże już dziecko dalej broi?
            d_
            • goldbaum Re: ale sie zdziwilam.... 22.10.03, 11:17
              d_nutka napisała:

> dziecku czasami da się klapsa, ale czy to znaczy, że się z nim więcej
              > normalnie nie porozmawia i nie przytuli?

Nie uwazasz, ze wszystko ma swoje gdzies granice? Mimo wszystko przeciez ciagle
              rozmawiam "normalnie" z dana, czego o niej niestety powiedziec nie mozna....
              (vide: "idiota", "cicius", "szajsbaum", "kretyn" etc.)

Ale jeszcze ja PRZYTULAC ????!!!! O NIE!
        • Gość: mirmil manipulatorze - wyrwales jej slowa z kontextu!!! IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.10.03, 12:37
          • goldbaum znow mnie przylapales :( 22.10.03, 12:47
    • Gość: Tomson Re: ale sie zdziwilam.... IP: *.ds.pg.gda.pl 22.10.03, 11:09

>
      crassula,ficiono,fredzio... zarąbiste towarzycho ;o}

> wymiane zdan.
      Taaak,szczególnie te świnie co bronią Palestynów wam nie odpowiadają, no nie?

> nowego nie umiem zalozyc, wiec pomyslalam, ze mozemy miec tu
      > jeden watek, moze dwa, na ktorych mozemy prowadzic wymiane zdan,
      Wymainę zdań? Czyli np. czy dało się ograniczyć liczbę ofiar izraelsiego nalotu
      z 10 do 5, bo w takim towarzystwie nikt raczej nie powie że nalot to był zły
      pomysł. ;o}

> informacji i
      > ktore bedzie prowadzone przez nas samych na jakims normalnym poziomie.
      Normalny poziom? Czyli ogólna zgoda że Żydzi są cacy,a Palestyńczycy to dno?
      Kwintesencję normalnego poziomu mamy np. w Postach fredzia, który pisze że poza
      6mln Polaków,którzy zginęli w czasie IIWŚ reszta jak jeden mąż kolaborowała z
      Niemcami, albo w postach ficina w których m.in. nazywa Ukraińców ludźmi o
      gorszym materiale genetycznym, o crassuli nawet nie chce mi się wspominać. Masz
      rację gdy te osobniki się zbiorą do kupy nikt na wasz wątek nie wejdzie...

> zdaje
      > sobie sprawe, ze natychmiast wlacza sie tam takie typki jak ad, sokol, mirmil,
      > zbalansowany, tarek-omarek-nabilek i reszta tych oszolomow,
      Albo Tomson naprzykład... ;o}
      Jasne te "ciemniaki" nie rozumieją że Żydzi to rasa panów,a Arabskie podludki
      mają grzecznie spełniać każdą ich zachciankę, to tak jakby w latach 30-ych
      zaprzeczać nadludzkości Niemców.

> (jak sie nauczylam
      > odpowiadac na ich wulgarnosci.
      Jasne szczególnie z takimi "kulturalnymi" ludźmi jak ficino czy crassula.
      Powiedz wprost że nie możesz znieść krytyki pod adresem twoich ziomków z
      Izraela i ludzi którzą śmią stawiać rację Palestyńczyków na równi z waszymi.

> co wy na to? moze warto sprobowac? bo coraz
      > oprawie.
      Może NU ;o)

> moja corka pracuje w pizerii, zaraz kolo kawiarni hillel, w ktorej byl zamach.
      > zamknela swoje wrota juz o godzinie 22..... zamach w kawiarni hillel byl okolo
      Oczywiście z góry zakładamy że Paleństyńczycy to bydło,a ich atak był niczym
      nie sprowokowany. A wymiana zdań ma dotyczyć tylko winy czy niewinności ludzi z
      sąsiedniej pizzerii?
      • Gość: dana33 re kultura dyskusji IP: *.jazo.org.il 22.10.03, 11:46
        nu, poczytalam, co napisaliscie.. jak to ladnie tewje powiedzial do 3
        pytajacych kto z nich ma racje: "ty masz racje, i ty masz racje i ty tez masz
        racje"....
        kulturalna rozmowa sklada sie napewno w paru czynnikow. nie obrazanie i nie
        ponizanie "przeciwnika", prawdziwe zainteresowanie zdaniem drugiego, mozliwosc
        na wypowiedzenie swojego zdania bez obawy, ze "przeciwnik" wyciagnie slowo z
        kontekstu i zacznie cie "obrabiac", no i najwazniejsze, to argumenty. argumenty
        oparte na doswiadczeniu, na wiedzy, na przezyciach, nawet na watpieniu w
        wiadomosci dziennikarskie ... nie na "opowiadano mi", "slyszalem", i innych
        takich niesprawdzonych "prawdach". wyobrazcie sobie, ze nie piszemy anonimowo
        na forum, ale mamy spotkanie w kawiarni.... nu, prawda, ze mozna inaczej?
        • goldbaum ty jeszcze tutaj? 22.10.03, 12:05

> kulturalna rozmowa sklada sie napewno w paru czynnikow. nie obrazanie i nie
          > ponizanie "przeciwnika",

np. okreslanie go jako "kretyn", "debil", "idiota", "szajs-cos tam" itd...

> mozliwosc na wypowiedzenie swojego zdania bez obawy, ze "przeciwnik"
          > wyciagnie slowo z kontekstu

tzn. nie daj Boze zacytuje to, co sie napisalo.... OKROPNA PRAKTYKA

> no i najwazniejsze, to argumenty. argumenty oparte na doswiadczeniu, na
          > wiedzy, na przezyciach, nawet na watpieniu w wiadomosci dziennikarskie

nalezaloby dodac, oparte na TWOIM doswiadczeniu, TWOJEJ wiedzy, na TWOICH
          przezyciach i nawet na TWOIM watpieniu w wiadomosci dziennikarskie (arabska
          propaganda)

> ... nie na "opowiadano mi", "slyszalem", i innych takich
          > niesprawdzonych "prawdach".

O to wlasnie chodzi... Ci wszyscy antysemici czytaja o tych wszystkich
          zamachach z jakichs gazet a nie biora w nich bezposredniego udzial, tak jak ty
          dana i jeszcze sie osmielaja wypowiadac. Po prostu smieszne!

Wydaje mi sie, ze zalozenie wlasnego forum, z mozliwoscia wejscia za pomoca
          specjalnego klucza po przedlozeniu certyfikatu koszernosci pogladow to jedyne
          wyjscie. Co ty tu jeszcze robisz dana?
        • Gość: mirmil rzuc okiem na ten post IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.10.03, 12:19
          i jak? jak go oceniasz jesli chodzi o kulture dyskusji????

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8605713&a=8622897
          • goldbaum A ty rzuc okiem na ten post!!! 22.10.03, 12:27
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8636511&a=8639353
            Znow nie wiesz mirmil o co lata!
            Dana przeciez WYRAZNIE pisze, ze chodzi o kulture dyskusji NA TYM WATKU.

Inne watki sie nie licza.

Czy tak trudno to zrozumiec mirmil?
          • d_nutka Re: rzuc okiem na ten post 22.10.03, 12:31
            kretynizm(kretyn-człowiek dotknięty kretynizmem) jest definicją medyczną-czyż
            nie tak?
            zajrzyj do odpowiednich książek i sprawdź czym się kretynizm objawia .
            może wyszukiwarka ci pomoże, a może nie?
            może trzeba poszukać gdzie indziej?

d_
        • Gość: mirmil KULTURA DYSKUSJI - NOWY PRZYKLAD "TRZEZWEJ GLOWY" IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.10.03, 13:10
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8642738&a=8643249
        • Gość: Tomson Re: re kultura dyskusji IP: *.ds.pg.gda.pl 22.10.03, 16:43

> nu, poczytalam, co napisaliscie.. jak to ladnie tewje powiedzial do 3
          > pytajacych kto z nich ma racje: "ty masz racje, i ty masz racje i ty tez masz
          > racje"....
          > kulturalna rozmowa sklada sie napewno w paru czynnikow. nie obrazanie i nie
          > ponizanie "przeciwnika", prawdziwe zainteresowanie zdaniem drugiego, mozliwosc
          > na wypowiedzenie swojego zdania bez obawy, ze "przeciwnik" wyciagnie slowo z
          > kontekstu i zacznie cie "obrabiac", no i najwazniejsze, to argumenty.
          Więc czemu crassula i ficino wymieniłaś wśród tych kulturalnych?

> argumenty
          > oparte na doswiadczeniu, na wiedzy, na przezyciach, nawet na watpieniu w
          > wiadomosci dziennikarskie ... nie na "opowiadano mi", "slyszalem", i innych
          > takich niesprawdzonych "prawdach". wyobrazcie sobie, ze nie piszemy anonimowo
          > na forum, ale mamy spotkanie w kawiarni.... nu, prawda, ze mozna inaczej?
          Szczególnie posty fredzia cały czas bezpodstawnie obrażające Polskę i Polaków
          podczas IIWŚ.

Ogólnie zgadzam się z twoimi poglądami dotyczącymi kulturalnej rozmowy, ale
          uznawać crassula,fredzia czy ficino za kulturalnych rozmówców to gruba
          przesada. Pozatym jakimś takim dziwnym trafem wśród wymienionych przez ciebie
          znaleźli się sami proizraelscy i antyarabscy, czy to tylko zbieg okoliczności?
        • danadana Re: re kultura dyskusji 22.10.03, 23:03
          nie żle wyglądasz danka
          www.kurwy.org/details.php?image_id=342&mode=search
      • Gość: Oozie Re: ale sie zdziwilam.... IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 22.10.03, 13:04
        Gość portalu: Tomson napisał(a):
        > crassula,ficiono,fredzio... zarąbiste towarzycho ;o}
        Tomson, ciebie nikt o zdanie nie pyta ani do owego towarzycha nie zaprasza.
        To o co ci chodzi?

> Oczywiście z góry zakładamy że Paleństyńczycy to bydło,a ich atak był niczym
        > nie sprowokowany.
        Ciekawe, każdy atak arabskich terrorystów jest "prowokowany"
        Intifadę też sprowokował Szaron, bo odważył się wejść w Jerozolimie na wzgórze
        gdzie Światynia stała....
        Alle bzdet!
    • wojo1111 Dana ma racje olac ciemnote ,arabstwo ,ich nic nie 22.10.03, 12:57
      przekona.
      A to z kawiarnia , pewne na 100% , nie jeden juz raz arabki szpiegowaly i
      rozwalaly swoje miejsca pracy i gryzly reke co ich karmi.
      Wina to Islamu i ciemnoty jaka u nich panuje , oni morduja wlasne siostry i
      matki za to ze rozmawialy z obcym meszczyzna...to co chcecie .
      • Gość: Tomson Widzisz dana masz swoją kulturę... IP: *.ds.pg.gda.pl 22.10.03, 16:45
        wojo1111 napisał:

> przekona.
        > A to z kawiarnia , pewne na 100% , nie jeden juz raz arabki szpiegowaly i
        > rozwalaly swoje miejsca pracy i gryzly reke co ich karmi.
        > Wina to Islamu i ciemnoty jaka u nich panuje , oni morduja wlasne siostry i
        > matki za to ze rozmawialy z obcym meszczyzna...to co chcecie .
    • Gość: ciekawy Rozwiazanie: IP: *.mad.east.verizon.net 22.10.03, 13:30
      www1.gazeta.pl/forum/790620,38412,1059645.html
      • hanes Skonczcie wreszcie z ta "kultura" 22.10.03, 20:14
        Ja tez chcialbym cos napisac!
        • Gość: OSKAR Re: MASAKRA W GAZIE IP: *.cablep.bezeqint.net 24.10.03, 20:00
          Dla Dany: O ile przeoczylas przypadkowo moj post z 23/10 ("ignorowac glupkow")
          warta ci czytac moje uzupelnienie o tzn. masakrze w Jeninie. Shabat shalom.
          • Gość: dana33 Re: MASAKRA W GAZIE IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 24.10.03, 23:50
            dzieki, teraz znalazlam. okropne to szukanie "w srodku", nie zawsze mam czas i
            cierpliwosc.... tez widzialam te "latajace trupy". dzieki za zrownanie z
            barykada.... :) czego oni nie rozumieja, to to, ze my wszyscy to barykada,
            jedna, duza i silna.... shabat shalom... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka