zapijaczony-ryj 05.11.08, 07:01 Czy początek nowej Ery? Oto jest pytanie. bi.gazeta.pl/im/9/5884/z5884569X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyladek.dobrej.nadziei Re: Koniec Świata? 05.11.08, 07:06 zapijaczony-ryj napisał: > Czy początek nowej Ery? > Oto jest pytanie. > > bi.gazeta.pl/im/9/5884/z5884569X.jpg Dopóki Izrael jest największym sojusznikiem USA, nie ma szans na poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
piq napisałem to na Aquanecie raniutko 05.11.08, 07:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=86820211 Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj Re: napisałem to na Aquanecie raniutko 05.11.08, 07:25 piq napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=86820211 Ttlko dużo mądrzej, moze aż za mądrze? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Nie inaczej, Panie Ryjku, nie inaczej. Już Wieszcz 05.11.08, 07:30 groził "a imię jego czterdzieści i cztery...". We wsi Dzierążnia nad Bugiem już dzisiejszy udój całkiem skisł w skopkach, a na tym nie koniec przekleństwa. ZObaczymy my jeszcze, oj zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Nie inaczej, Panie Ryjku, nie inaczej. Już Wi 05.11.08, 07:41 No i jest czarny! Zgroza! Tylko patrzeć, jak kury zaczną znosić kwadratowe jaja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 A w Zagórkach pod Człuchowem u jednego 05.11.08, 07:45 gospodarza indyk ożenił się z kurą. Straszne czasy idą, módlcie się i pokutę czyńcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Nie inaczej, Panie Ryjku, nie inaczej. Już Wi 05.11.08, 07:46 wanda43 napisała: > No i jest czarny! > Zgroza! Tylko patrzeć, jak kury zaczną znosić kwadratowe jaja ;-) kwadratowe jaja to my juz mamy na Krakowskim Przedmeściu.Myślę, ze Bareja by bardziej kwadratowych nie wymyślił. A co do "grozy" to ja nie w tym sensie napisałem. Otóż to co się stało jeszcze kilka lat temu by było nie do pomyślenia. Teraz tylko pozostaje nam czekać na "kolorowego" na tronie w Watykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Nie inaczej, Panie Ryjku, nie inaczej. Już Wi 05.11.08, 07:53 To jest nie wykluczone. Wśród bialej części ilość baranków do strzyżenia maleje. Afryka jest nadzieją dla papiestwa na przetrwanie, więc naturalne, że tam, licząc na zwiększenie poglowia sie zwrócą by konkurować z Islamem. Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Re: Nie inaczej, Panie Ryjku, nie inaczej. 07.11.08, 05:25 Bardziej prawdopodobne, że następny papież będzie Latynosem. Tam katolicy masowo przechodzą do kosciołów protestanckich, bo Kosciół potępił teologię wyzwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Nie inaczej, Panie Ryjku, nie inaczej. 09.11.08, 14:11 jrjrjr napisał: > Bardziej prawdopodobne, że następny papież będzie Latynosem. > Tam katolicy masowo przechodzą do kosciołów protestanckich, bo > Kosciół potępił teologię wyzwolenia. Tak , cvzy inaczej nie będzie białym, bo czy chcemy, czy nie najwięcej ludzi światłych (wykształciuchów ) jest wśród białych. Ja myśłę, ze gdyby nie śłuby kościelne z tą swoją całą uroczystą oprawą i dostojeństwem, to do kościołów by tylko mochery ... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a teraz mleko, czy sok ogorkowy? 08.11.08, 07:05 gdyz ani koniec swiata, ani poczatek nowej ery. - pominawszy tych, na ktorych kolor skory robi wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Koniec Świata? 09.11.08, 14:36 Obama reprezentuje pewien kierunek polityczny, pewien światopogląd a nie kolor skóry. Myślenie stereotypami jest zabójcze dla intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj To coś co się w pale nie miesci 09.11.08, 14:45 felusiak1 napisał: > Obama reprezentuje pewien kierunek polityczny, pewien światopogląd a nie kolor > skóry. > Myślenie stereotypami jest zabójcze dla intelektu. > Dla większości jednak ten właśnie kolor skóry tym przełomem, ze kazdy niezależnie od koloru skóry moze w Stanach zostać prezydentem. To coś nowego, co "Sią w pale nie mieści" jak by powiedział Pietrzak. Odpowiedz Link Zgłoś