Dodaj do ulubionych

Metamorfozy

IP: *.75.0.84.Dial1.Boston1.Level3.net 23.12.03, 06:12
Czasem wierzyc sie nie chce,ze w tak krotkim czasie swiat stal sie tak ponurym
miejscem.Zamilkli poeci,nawet ptaki zdaja sie cieniej spiewac,jakby z
obowiazku wobec natury.I nigdy nie pojme,dlaczego miliardy ludzi wokol swiata
staja sie ofiarami - malej przeciez - grupki sciekowych skurwysynow.Co
wiecej,ze znajduja sie tacy, ktorzy - zamiast zawolac,ten krolik jest nagi -
na dwoch lapach merdaja na ich rozkaz.Czy jest ciagle jeszcze jakas roznica
miedzy lemingami a rodzajem ludzkim?
Obserwuj wątek
    • Gość: z daleka Re: Metamorfozy IP: 5.3.1R3D* / 62.90.63.* 23.12.03, 06:42
      U. Wesolych i zdrowych Swiat zyczy z daleka, zTel-Aviwu.
      • Gość: U Re: Metamorfozy IP: *.75.0.119.Dial1.Boston1.Level3.net 23.12.03, 19:02
        Tel Aviv nie jest znow tak daleko.Dzisiaj odleglosc,to pojecie wzgledne.Ktos z
        b.daleka moze byc blizszy,niz ten tuz kolo nas.

Ja rowniez zycze Ci Happy Channukah,samych wygranych w dreidel play i - co
        najwazniejsze-pokoju,pokoju,pokoju.....

Usmiechnij sie do przechodzacego Palestynczyka i zapros jakiegos arabskiego
        malucha na goraca czekolade do swojego domu.Zobaczysz,jak sie poczujesz pootem.
        • Gość: dana33 Re: Metamorfozy IP: 5.5R* / 192.114.47.* 23.12.03, 19:26
          nu, ujski, zanim zaczniesz uczyc nas zachowania, to lepiej zacznij do siebie.
          masz duzo pracy.
        • Gość: z daleka Re: Metamorfozy IP: 5.3.1R* / *.inter.net.il 23.12.03, 19:51
          Mysle, ze kilka najblizszych dni da nam wszystkim okazje do obnizenia tonu. Wy
          ze wzgledu na Wasze Swieta, my poniewaz Wy bedziecie "wyciszeni". Moze bedzie
          to okazja do bardziej "wyciszonych" wlasnie rozmow, a moze nawet ktos kogos
          bedzie w stanie wysluchac , a nie tylko pouczac. Moze...
          Poki co , tak wstep pragne sie podzielic pewnymi przemysleniami z naszego
          forum. Otoz wydaje mi sie ,ze wiekszosc z nas nie umie sluchac. Wiekszosci
          wlasciwie nie interesuje co ktos inny ma do powiedzenia, bo oni wiedza lepiej.
          Wiedza lepiej nawet nic nie wiedzac. Pomijam sprawe agresywnosci i soczystego
          jezyka; bo to mi akurat mniej przeszkadza. Zywa rosmowa, adrenalina i skrajnie
          rozne swiatopoglady, roznice wieku, wyksztalcenia i doswiadczenia tlumacza te
          nie zawsze eleganckie zachowania. Jednak drazni mnie, nieumiejetnosc i niechec
          do wysluchania argumentow adwersazy. Jak mozna komus odpowiadac, jesli sie go
          nie wyslucha? Jeszce raz wesolych i spokojnych Swiat.
          • Gość: U Re: Metamorfozy IP: *.75.0.98.Dial1.Boston1.Level3.net 23.12.03, 22:13
            Drogi "z daleka".Moje zyczenia dla Ciebie nie maja przyczepionych sznurkow.Twoje
            slowa do mnie wydaly mi sie cieple.Dlatego odpowiedzialem
            wprost, bez podtekstow.Moja sugestia o zblizeniu sie do dziecka niema w sobie
            nic z pouczania,czy korekcji Twojego "oh,jakze paskudnego" zachowania.Przyjmij
            to wprost,tak jak to bylo napisane,without strings attached.Shalom..
            • Gość: z daleka Re: Metamorfozy IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 23.12.03, 22:28
              Moja odpowiedz byla bardziej ogolna ,oderwana od konkretow. Wydawalo mi sie
              jasne ,ze probowalem ocenic nas i nasze forum, nikogo konretnie. Jesli
              zrobilem to paskudnie, to widocznie za malo sie staralem, zeby byc nalezycie
              zrozumianym, albo Ty za malo sie starales, zeby mnie nalezycie zrozumiec.
              Pozdrawiam i dobrej nocy.
              Ps. Tytul watku barzdo dobry a moze nawet optymiztyczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka