billy.the.kid 18.10.09, 21:28 11 listopda ma zagrac-chyba w sali kong. cenu bilecikó coś do 280pln. trochę drogo-ale na 120 jeszcze mnie stac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basilisque Re: gary moore 18.10.09, 21:47 Gary Moore - człowiek legenda. "Still got the blues" - wszyscy znają na pamięć. Ja cenię jego współpracę z Jeffem Lynottem (niestety od parunastu lat na Łonie Abrahama), oczywiście - THIN LIZZY, jedna z najlepszych grup blues-rockowych, jakie kiedykolwiek istniały... Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: gary moore 18.10.09, 21:53 chyba zabiorę córę na ten koncerecik. niech się gówniara uczy. brałem ją na bb króla, i jakieś inne ale nie wzbudzało to nigdy entuzjazmu.z bb kinga najbardziej podobał jej się facio grający na trąvbce śmiesznie kiwający głową. zrerestzą to pokolenie ma muzycznie jakieś inne zainteresowania. Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: gary moore 19.10.09, 14:04 Hmm... Może też bym się wybrał. I może synusia - muzykanta bym zabrał. No - zobaczy się... Odpowiedz Link
basilisque Re: gary moore 18.10.09, 22:51 Ooooops! Oczywiście: PHIL LYNOTT! Oj chyba coraz więcej cholesterolu... Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: gary moore 18.10.09, 23:02 czesiu-nie wzywaj matki swojej nadaremno. ghdzieś tam jacyś uczeni mężowie doszli do wniosku że BRAK cholesterolu powoduje skłonności samobójcze. Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: gary moore 19.10.09, 13:25 Może ci się pomyliło z Jeffem Lynne (z ELO), co? Ale nic - to podobno nie boli I jeszcze pewna poprawka. Związek Gary'ego z Thin Lizzy był raczej okazjonalny i był to jeden z wielu projektów, w których pracował. A co do PHILA LYNOTTA: to zmarło mu się, nie kilkanaście lat temu ale znacznie dawniej, w 1986 roku. Jeden z tych wybrańców bogów, którzy umierali młodo Odpowiedz Link
basilisque Re: gary moore 19.10.09, 21:01 No dobra OK, już wcześniej zaznaczyłem, że nie uważam sie za Alfę i Omegę i mogę się mylić, czy przejęzyczyć w pospiechu. I nie obrażam się za korygowanie! A co do koncertu to na pewno nie pójdę, nawwet gdybym był w Wawie to nie wyspłałbym tyle kasy! Cheers. Baz Odpowiedz Link
basilisque Re: gary moore 20.10.09, 22:22 ilnyckyj napisał: > Może ci się pomyliło z Jeffem Lynne (z ELO), co? Ale nic - to podobno nie boli _________ Ha - no jasne pomyliło się z Lynne... A swoją drogą Electric Light Orchestra zasługuje na osobny wąt... > > I jeszcze pewna poprawka. Związek Gary'ego z Thin Lizzy był raczej okazjonalny > i > był to jeden z wielu projektów, w których pracował. > Nie wiem czy tak okazjonalny. Jednak Barry byl jednym z filarów Thina Lizziego Odpowiedz Link
basilisque Re: gary moore jutro! 10.11.09, 19:49 Ale nie na sali king-kong, tylko na Torwarze. Ja nie mogę. Czy ktoś się wybiera? Billy? W sumie na tym forum mało się pisze o koncertach, tzw. dinozaurów, którzy b. często nawiedzają naszą Ojczyznę. Był Nazareth. Jethro tull. Yes. U.K. ELO i coś co podobno świetnie "coveruje" Pink Floyd i jeszcze wielu innych, ktorych teraz nie pomnę. Ja na żadnym nie byłem, nie z braku kasy (bo tam bym coś na dwa albo trzy koncerty wysupłał). Przede wszystkim z braku czasu. Trochę też dlatego, że jednak teraz to nie to samo co kiedyś. Nawet jeżeli ci ludzie nie są teraz gorsi niż kiedyś (może nawet lepsi?), to wolę zachować ich w pamięci jako młodych, pełnych tego elan vital. Złamalem się rok temu i pojechałem do Gdyni na Claptona i muszę powiedzieć, że nie żałuję. Cheers. Baz Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: gary moore jutro! 11.11.09, 08:16 parę dni temu w TV-4 pokazali koncercik. chyba sobie odpuszczę ten dzisiejszy. tropchę zaczynam się szczypac z kasą- a tak poza tym ten z tv-4 nie zachwycił mnie. Odpowiedz Link