Dodaj do ulubionych

Christ-Masy

21.12.10, 19:51
Nie chcę urazić niczyich uczuć chrześcijańskich, ale widok kolejnego przedświątecznego amoku marketingowo-promocyjno-zakupowego nastraja mnie wyjątkowo nieprzychylnie do tych świąt. W branży rozrywkowej czas ten również obfituje w wysoką koniunkturę i hity bożonarodzeniowe, czy ostatnio, by nie urazić innych religii - "sezonowe". Ostatnio trzeba przyznać plaga lansowania kolejnych przebojów świątecznych została zahamowana. Może przez te kilkadziesiąt lat wylansowano tyle, że już nie starczyło inwencji na kolejne.

Ja specjalnie nie gustuję w tych świątecznych przebojach, pełnych dzwonów, dzwoneczków... A wy? Macie swoje ulubione świąteczne hity? Poza kolędami oczywiście (ich też już mam dość).

No, żeby jakoś zrównoważyć to zrzędzenie zaproszę do wysłuchania utworu, który jakoś jeszcze lubię
W wykonaniu BAND AID CHRISTMAS TIME
Obserwuj wątek
    • anais_pl Re: Christ-Masy 23.12.10, 18:26
      Też mam już dosyć świątecznych hitów, zwłaszcza że są teraz grane na okrągło w każdym sklepie. Tytuły, które toleruję to: Mud -"Lonely this Christmas", Slade-"Merry Christmas", Queen -"Thanks God it's Christmas", Pretenders-"2000 miles".
    • pomer_anya Re: Christ-Masy 24.12.10, 14:13
      Ja np. polecam duet, który lubię: Ewa Małas Godlewska i Grzegorz Turnau na płycie "Witaj Gwiazdo złota"...
    • ole-na Re: Christ-Masy 25.12.10, 15:43
      Ja lubię Lennona War is over
    • ilnyckyj Re: Christ-Masy 26.12.10, 10:50
      Bazyli, przyznaję się, że lubię czytać Twoje komentarze. Tym razem: nic dodać nic ująć. I nie przejmuj się, że od czasu do czsu jakiś troll czy ogr rzuci się na ciebie. Jak trzeba - damy mu odpór w duchu chrześcijańskiej miłości bliźniego!
      • dziwny_ten_swiat Re: Christ-Masy 27.12.10, 22:45
        A ja też preferuję w tym temacie Kinga Elvisa z "IF EVERYDAY WAS JUST LIKE CHRISTMAS" - bo to też moje marzenie. I wam życzę (poświątecznie), żeby każdy dzień byl jak Boże Narodzenie!
    • ole-na Re: Christ-Masy 30.12.10, 16:41
      Dla równowagi ( po Lennonie) dam jeszcze Paula, którego też b. lubię:

Wonderful Christmas Time - w formie kreskówki
    • w.ell Re: Christ-Masy 02.01.11, 13:56
      Więcej światła!!!

To w związku z tym że dzień już jest dłuższy o parę minut! Niestety
      już koniec gwiazdkowania. Rzadko ostatnio bywam na tym forum, ale
      pozdrawiam wszystkich serdecznie i świątecznie
      • powie-wiatru Re: Christ-Masy 03.01.11, 16:04
        O, też lubię Pergolesiego i cierpiałam męki bywszy na spektaklu "La serva padrona" w reżyserii... lepiej zmilczę nazwisko osoby zarzynającej.
        • krol-czy-krolik Re: Christ-Masy 22.12.11, 13:24
          Wszystko byłoby cacy ze świętami, gdyby nie te dżingelbelsy i inne takie anglo i polskojęzyczne, kupowanie karpi , prezentów, choinek... Narzekamy, narzekamy, ale jakby nam zabrakło tych świąt to byśmy dopiero narzekali!

Duża Buzia z Duuużymi Życzeniami Bożonarodzeniowymi od Rabbita
    • ilnyckyj Mniejszy amok 21.12.12, 19:11
      Dzisiaj, z powodu kryzysu amok wyraźnie się zmniejszył!
      No i wszystkim życzę Bożego Narodzenia w stylu soul, czyli "z duszą"!
    • krol-czy-krolik Wesołych Świat 24.12.12, 12:00
      Wszystkim Życzę wesołych (naprawdę - bez codziennego malkontenctwa) Świąt, aha, i bez tych "christmasowych" piosenek, które się powtarza co roku i których już mam dość (no tak - nie obyło się bez odrobiny malkontectwa)

DB Świąteczna od Rabbita
    • bartos29 Re: Christ-Masy 18.01.13, 17:23
      Żeby jeszcze było śmieszniej - większość tych christmasowych hitów napisali (slowa i muzę) artyści "starozakonni" (m.in. Isaiah Berlin!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka