Dodaj do ulubionych

Electric Light Orchestra

13.05.11, 14:42
Co sądzicie?
Może to nie jest jakaś super-ambitna tworczość jak Jethro Tull. Raczej pop, ale też nie tak banalny. Dobre melodie, trochę nawiązujące do Beatles. Ja mam 2 albumy i słucham b. często.

Pzdr. Ann
Obserwuj wątek
    • basilisque Re: Electric Light Orchestra 13.05.11, 21:27
      Nie jestem fanem, ale nie ukrywam, że od czasu do czasu lubię posłuchać. Może dlatego, że jakoś lepiej czy gorzej, ale jednak kontynuowali styl Bitlesów (kontynuowali, ale nie zrzynali, nie podrabiali). Inna grupa tego typu z tych czasów - niezła, to np. Supertramp (Breakfast in America, Dreamer itp.)
      • bartos29 Re: Electric Light Orchestra 15.05.11, 12:22
        ELO - muzycznie nie gorsza od bardziej wyczesanych grup typu Genesis czy tu wielbiony Jethro Tull.
        Co ciekawe - John Lennon publicznie uznał Jeffa Lynne za swojego następcę. I chyba zasłużenie.
        • replica1 Re: Electric Light Orchestra 15.05.11, 17:50
          Bardzo lubię "Elektryków". To zespół trochę u nas zapomniany, może dlatego, że byli dosyć oryginalni, trudno ich zaszufladkować.
          • sexilola_automatic Re: Electric Light Orchestra 16.05.11, 15:27
            Ja też lubię, bo są melodyjni, ale też muzycznie dość oryginalni, znacznie wyżej od dyskotekowego łupu-cupu, które od lat 70-tych (do dziś) się upowszechniło.
    • natalia-ivanovna Re: Electric Light Orchestra 21.05.11, 16:18
      Ja mam jeden album A NEW WORLD RECORD i często słucham. B. lubię:

Tam jest m.in. TELEFONE LINE (tu na zywo):
      www.youtube.com/watch?v=EZB-DUCrhVQ
      • ilnyckyj Re: Electric Light Orchestra 12.05.12, 13:55
        Właśnie odsluchałem.

I czy to nie jest jak Beatles? Nawet tu barwa głosu Jeffa b. przypomina McCartneya.
        • basilisque Re: Electric Light Orchestra 19.03.13, 23:14
          Ale pierwsza linijka - myślałem, że to Easybeats "Hello, How Are You" - identyczne (tylko początek)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka