Dodaj do ulubionych

Andrzej Turski

31.12.13, 18:28
Znaliśmy Go jako dziennikarza. Starsi - jako redaktora programów muzycznych Trójki i w ogóle promotora dobrej muzy w polskim radiu.
A jeszcze starsi... Pamiętacie Chochoły?
TU GRAŁ ANDRZEJ TURSKI, 2 Z LEWEJ
Obserwuj wątek
    • basilisque Re: Andrzej Turski 01.01.14, 21:41
      Tak... żal człowieka. Jeszcze mam wrażenie, że przed tygodniem występował w Panoramie. Wiedziałem o tej walce z rakiem już kiedyś, ale wyglądało, że wygrał...
      • ole-na Re: Andrzej Turski 21.01.14, 19:34
        Przyłączam się do żalu choć uważam go za porządnego dziennikarza nie widzę w nim jakiejś legendy, czy geniuszu. Tak jak nie bardzo wiem na czym polega legenda Trójki
        • basilisque Re: Andrzej Turski 01.02.14, 22:53
          Trójka to za "komuny" było takie bardziej alternatywne "inteligenckie" radio. Po stanie wojennym przesunęło się jednak bardziej w stronę propagandy w wersji "soft", albo też apolitycznych audycji muzycznych z Niedźwiedziem, Mannem i Chojnackim na czele.
          Już tu polemizowaliśmy z tezami jak z filmu "Beats of Freedom", przypisującymi muzykom i radiowcom muzycznym jakąś wielką zasługę w obaleniu komunizmu. Na pewno ta muzyka i towarzysząca jej subkultura wyrażały jakoś nastroje szczególnie owego "straconego pokolenia" ale czy coś obalały to nie sądzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka